💠 آه مظلوم
🔹 [امام علی (علیه السلام) فرمود:] «وَ اِحْذَرُوا مِنَ اَللَّهِ تَعَالَی مِنَ الادهانِ بِتَرْكِ القِیامِ»؛ شما در برابر ظلم ساکت نباشید، نه اهل #ادهان باشید نه اهل #ایهان، چون خودش فرمود در راه حق من نه اهل ادهان هستم، نه اهل ایهان. ادهان و ایهان؛ ادهان یعنی #روغن_مالی این همه قاچاق هایی که می شود برای این است که آنها در دین روغن مالی میکنند. فرمود اهل دُهن و روغن مالی و مصالحه و فاکتورسازی نباشید، وگرنه این همه قاچاق ها داخل کشور می آید! اهل ایهان هم یعنی وهن نباشد، در کارتان جدّی باشید. #مسامحه نکنید. در قرآن کریم فرمود که کفار مایل اند ﴿وَدُّوا لَوْ تُدْهِنُ فَیدْهِنُونَ﴾؛ بیگانه ها علاقهمندند که شما در امور #کشورداری_با_روغن_مالی کشور را اداره کنید تا خودشان هم با روغن مالی و اهل دُهن باشند. یک بیان رسمی خود حضرت امیر دارد که فرمود: «مَا عَلَی مِنْ قِتَالِ مَنْ خَالَفَ الْحَقَّ وَ خَابَطَ الْغَی مِنْ إِدْهَانٍ وَ لَا إِیهَان»؛[1] نه من اهل روغن مالی هستم نه اهل سُست کاری، این یک؛ در قرآن کریم ذات اقدس الهی به موسی و هارون (سلام الله علیهما) فرمود شما باید با فرعون مبارزه کنید، تنها داشتنِ اژدها کافی نیست، عصا اژدها می شود، بله می شود؛ معجزات دیگری هم هست، آن هم هست؛ اما ﴿وَ لا تَنِیا فی ذِكْری﴾؛ این ﴿تَنِیا﴾ یک نهی آن تثنیه است؛ اصل آن «وَنی» است، این مثال واوی و آخرش هم «یاء» است، «وَنی»؛ یعنی سُستی. فرمود: ﴿وَ لا تَنِیا فی ذِكْری﴾؛ در نام من، یاد من، دین من، به خودتان وَنی و سُستی راه ندهید، نگویید ما عصا داریم اژدها می شود، خودتان هم باید #جدی_باشید! کشور را با نیروهای نظامی نمی شود اداره کرد، با #عدل_و_عقل میشود اداره کرد. #یاد_خدا و نام خدا در #هر_قیام_و_قعودی، آن کشور را اداره می کند! فرمود: ﴿وَ لا تَنِیا فی ذِكْری﴾، در نام من و یاد من وَنی و سستی به خود راه ندهید.
🔹 اینجا هم وجود مبارک حضرت امیر این جمله را مرقوم فرمود، فرمود: «وَ اِحْذَرُوا مِنَ اَللَّهِ تَعَالَی مِنَ الادهانِ بِتَرْكِ القِیامِ بِالْحَقِّ فَإِنَّ دَعْوَةَ اَلْمَظْلُومِ لَیسَ لَهَا حِجَابٌ دُونَ اَللَّه»؛[2] اگر کسی مظلوم واقع شد و هیچ پناهی ندارد، کسی هم به هر جا نامه می نویسد جوابی نمی گیرد، او یک آه می کشد. بین #آه او و رسیدن به بارگاه ملکوتی خدا هیچ حجابی نیست، این دعا اثر دارد!
▫️ وجود مبارک امام باقر (سلام الله علیه) می فرماید پدرم امام سجاد (سلام الله علیه) آخرین وصیتی که به منِ امام پنجم می کرد این بود که فرمود پسرم! آخرین وصیتی که پدرم حسین بن علی (سلام الله علیهما) در #کربلا به من کرد این بود؛ یعنی آخرین وصیت سیدالشهداء به امام سجاد، همان آخرین وصیت امام سجاد به امام باقر است، فرمود پسرم! «إِیاكَ وَ ظُلْمَ مَنْ لَا یجِدُ عَلَیكَ نَاصِراً إِلَّا اللَّه»؛[3] فرمود ظلم همه جا حرام است، جزء گناهان کبیره است؛ اما آن ظلمی که مظلوم #هیچ_پناهی_جز_خدا ندارد، از او بترسید! چون او به هر حال #آه که می کشد خدا را می خواهد، غیر از خدا کسی دیگر را ندارد. فرمود بین #آه_مظلومی که هیچ پناهی ندارد، با بارگاه ملکوتی خدا هیچ حجابی نیست.
[1] . نهج البلاغة (للصبحی صالح)، خطبه24.
[2] . تمام نهج البلاغة، ج7، ص124.
[3]. الكافی(ط ـ الإسلامیة)، ج2، ص331.
#آغاز_هفته_دولت
#سستی_در_امور_دین_و_دنیا
#مدیریت_عادلانه_و_عاقلانه
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1396/01/17
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 صلوات متقابل
🔹 در سوره مباركه «توبه» فرمود: ﴿خُذْ مِنْ أَمْوَالِهِمْ صَدَقَةً تُطَهِّرُهُمْ وَتُزَكِّیهِم بِهَا وَصَلِّ عَلَیهِمْ﴾ این یك #صلوات_متقابلی است كه بندگان نسبت به وجود مبارك پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) صلوات می فرستند. از آن جهت كه نماز, #عمود_دین است[1] و بالاتر از نماز, مسئله اصلِ اعتقاد به #توحید است، اگر كسی معتقد به توحید بود، معتقد به #نبوت بود، معتقد به #ولایت و امامت بود، معتقد به #معاد بود و معتقد به اصول كلی بود این هم می تواند مشمول صلوات پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) باشد؛ این چنین نیست كه این به مسئله زکات اختصاص داشته باشد؛ حالا اگر كسی مجاهد در راه خدا بود او هم می تواند مشمول #صلوات باشد، ذكر آنجا به صورت تمثیل است نه به صورت تعیین, اینها یك صلوات و لطف متقابلی است بین #امت_و_امام_امت, امام در برابر پیغمبر نه, امامی كه شامل خود پیغمبر (صلّی الله علیه و آله و سلّم) می شود؛ نظیر آنكه درباره حضرت ابراهیم خدای سبحان فرمود: ﴿إِنِّی جَاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِمَاماً﴾.[2]
🔹 اگر مؤمنین به همراه پیامبر در این امور شریك اند، ایذای آنها هم مثل #ایذای_پیغمبر است. یك وقت است كسی مؤمن را در اثر یك اختلاف مالی, اختلاف ملكی اهانتی می كند یا مثلاً ـ خدای ناكرده ـ بالاتر از اهانت مثلاً قتلی, آن یك حكم خاص دارد معصیت كبیره است؛ اما اگر مؤمن را لإیمانه كُشت، می شود ﴿مَن یقْتُلْ مُؤْمِناً مُتَعَمِّداً فَجَزَاؤُهُ جَهَنَّمُ خَالِداً﴾[3] كه در بحث سوره مباركه «نساء» گذشت. خلود برای كفر است نه برای معصیتهای عادی؛ ولی درباره مؤمن اگر كسی مؤمن را لإیمانه بكشد نه برای اختلاف مِلكی خب این می شود كفر، این كیفرش #خلود_در_جهنم است. اگر كسی مؤمن را لإیمانه اهانت بكند مثل این است كه پیامبر را اهانت كرده، چون در حقیقت به دین اهانت كرده است؛ اما اگر نه, یك اختلاف مِلكی دارد اختلاف مالی دارد اهانتی كرده آن دیگر مشمول این آیه نیست. اینكه فرمود اگر كسی مؤمنی را آزار بكند یعنی لإیمانه اما اگر نه, این اختلاف مالی دارد اختلاف دارد معصیتی كرده اما آن معصیت طوری باشد كه در حدّ ایذای خدا باشد این مئونه لازم دارد، این تعلیق حكم بر وصف هم مشعر به علیت است؛ فرمود: ﴿إِنَّ الَّذِینَ یؤْذُونَ اللَّهَ وَرَسُولَهُ﴾ حكمشان این است ﴿لَعَنَهُمُ اللَّهُ فِی الدُّنْیا وَالْآخِرَةِ﴾ لعن یعنی خدا اینها را از رحمت الهی دور می كند، رحمت هم در عالَم فقط دست خداست غیر خدا كه راحمی در كار نیست « هَلْ يَرْحَمُ الْمَخْلُوقَ اِلا الْخالِقُ ... وَهَلْ يَرْحَمُ الْفَقيرَ اِلا الْغَنِىُّ»[4] این است غیر خدا هم كه توان رحمت ندارد، پس این نیاز دارد و هیچ راحمی هم در عالَم برای او نیست ﴿وَأَعَدَّ لَهُمْ عَذَاباً مُّهِیناً﴾ این #عذاب_مهین هم قبلاً گذشت این عذاب روحی است غیر از آن عذاب جسمی و بدنی است كه در سوره «نساء» بیان شده ﴿كُلَّمَا نَضِجَتْ جُلُودُهُم بَدَّلْنَاهُمْ جُلُوداً غَیرَهَا لِیذُوقُوا الْعَذَابَ﴾[5] آن عذاب جسمی و بدنی است كه در سوره «نساء» مشخص شده، این عذاب روحی است كه او را رسوا می كند اهانت می كند تحقیر می كند این تحقیر شدن, مورد اهانت قرار گرفتن, منفور جامعه شدن اینها عذاب روحی است این شخص كه مؤمن را آزار كرده گرفتار #عذاب_روحی می شود.
[1] . الكافی, ج2, ص19, 7, ص52.
[2] . سوره بقره, آیه 124.
[3] . سوره نساء, آیه 93.
[4] . بحارالأنوار, ج91, ص110.
[5] . سوره نساء, آیه 56.
#حركت_كاروان_اسراي_كربلا_به_سوي_شام
#امام_و_امت
#رحمت_الهی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه احزاب آیه 25
تاریخ: 1392/02/28
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره95
#حفظ_تن_و_حرمت_اضرار_به_نفس
#عوامل_بیماری
#دارو_و_درمان
🔸 رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) مي فرمايد: چهار چيز از گنج هاي بهشتي اند: پنهان داشتن بيماري، پنهان داشتن درد... .[1]
اميرمؤمنان (علیه السلام) مي فرمايد: با دردت چندان که با تو راه آيد همراهي کن [تا زماني که تحمل پذير است به درمان مپرداز].[2]
[1] . أَرْبَعَةٌ مِنْ كُنُوزِ الْجَنَّةِ: ... كِتْمَانُ الْمَرَضِ (الدعوات، ص164)، أَرْبَعٌ مِنْ كُنُوزِ الْجَنَّةِ: ... كِتْمَانُ الْوَجَعِ (مستدرك الوسائل، ج2، ص67).
[2] . امْشِ بِدَائِكَ مَا مَشَي بِكَ (نهج البلاغة، حكمت 27).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 113.
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 تصویری #ویژه_برنامه_محرم
#تسنیم_ولایت
▪️ موضوع: #غدیر_خونین_کربلا ــ جلسه 6
▪️ تاریخ: 1387/10/13
آپارات:
https://aparat.com/v/q3rsG
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 ترک آرزوهای ناروا
🔹 یكی از بیانات نورانی حضرت امیر (سلام الله علیه) این است كه ما دست و پای خود را نبندیم، این آرزوها و خواسته های ناروا، دست و پاگیر است! فرمود: «أَشْرَفُ الْغِنَی تَرْكُ الْمُنَی»؛[1] #بالاترین_سرمایه این است كه انسان گرفتار آرزوها نباشد؛ من به این برسم به آن برسم, به این مال برسم به آن منال برسم! ما اگر خود را بسپاریم به كسی كه ما را آفرید، فرمود شما كارتان را انجام بدهید من تأمین می كنم! همین آیه شش سوره مباركه «هود» این است كه فرمود تمام مار وعقرب های عالم عائله من هستند، شما حق ندارید بگویید فلان خرس قطبی حرام گوشت است، بلکه عائله من است، من آن را آفریدم و خود را هم موظف می دانم که آن را تأمین كنم. فرمود تمام این حیوانات حرامگوشت و حلالگوشت عائله من هستند، با «عَلَی» تعبیر كرده، فرمود دنبال چه چیزی می گردید؟ خدایی كه به هیچ وجه مار و عقرب ها و حرام گوشت ها و خرس های قطبی را از نظر دور نمی دارد، ما را رها می كند؟!
🔹 مشكل ما این است كه ما او را #رها_كردیم و به دنبال دیگری می گردیم! فرمود: «أَشْرَفُ الْغِنَی تَرْكُ الْمُنَی».
🔹 در بعضی از روایاتی كه حضرت امیر (علیه السلام) فرمود: «إِیاكَ وَ الِاتِّكَالَ عَلَی الْمُنَی فَإِنَّهَا بَضَائِعُ النَّوْكَی»؛[2] اینقدر گرفتار آرزو نباشید! تا انسان زنده است باید تلاش وكوشش كند، #كار, #تولید, #اشتغال، اینها از بهترین برنامه های دینی ماست. وقتی افرادی به حضور پیغمبر (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثّناء) شرفیاب می شدند، خود را معرفی می كردند كه فلان شخص این کار را دارد، فلان شخص این سِمت را دارد، فلان شخص این برنامه را دارد، بعد به كسی می رسیدند كه كاری نداشت، می گفتند فلان شخص بیكار است «سَقَطَ مِنْ عَینِی»؛[3] از چشمان حضرت می افتاد، می گفت مگر می شود آدم بیكار باشد!
[1]. نهج البلاغة (للصبحی صالح)، حکمت34.
[2]. نهج البلاغة (للصبحی صالح)، نامه31.
[3]. جامع الأخبار(للشعیری)، ص: 139؛ «كَانَ رَسُولُ اللَّهِ إِذَا نَظَرَ الرَّجُلَ فَأَعْجَبَهُ قَالَ هَلْ لَهُ حِرْفَةٌ فَإِنْ قَالُوا لَا قَالَ سَقَطَ مِنْ عَینِی قِیلَ وَ كَیفَ ذَاكَ یا رَسُولَ اللَّهِ قَالَ لِأَنَّ الْمُؤْمِنَ إِذَا لَمْ یكُنْ لَهُ حِرْفَةٌ یعِیشُ بِدِینِه».
#تکیه_بر_ذات_اقدس_الهی
#کار_تولید_اشتغال
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1396/04/15
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره96
#حفظ_تن_و_حرمت_اضرار_به_نفس
#عوامل_بیماری
#دارو_و_درمان
🔸 همان حضرت (علیه السلام) می فرماید: مسلمان بیماری های [ساده] خود را تا سلامتی اش غلبه دارد درمان نكند.[1]
رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) می فرماید: دُمَل های بدن را ناپسند نشمارید، چرا كه از پیسی نگه می دارد.[2]
[1] . لا یتَدَاوَی الْمُسْلِمُ حَتَّی یغْلِبَ مَرَضُهُ صِحَّتَهُ (كتاب الخصال، ص620؛ تحف العقول، ص110).
[2] . لا تَكْرَهُوا الدَّمَامِیلَ، فَإِنَّهَا أَمَانٌ مِنَ الْبَرَصِ... (كتاب الخصال، ص210).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 113.
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 تصویری #ویژه_برنامه_محرم
#تسنیم_ولایت
▪️ موضوع: #غدیر_خونین_کربلا ــ جلسه 7
▪️ تاریخ: 1387/10/14
آپارات:
https://aparat.com/v/U5Cca
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 متحوّل شدن
🔹 [در] پایان هفته دولت قرار داریم. [یاد] همه شهدا بالأخص شهید رجایی، شهید باهنر و سایر شهدای این ایام را گرامی می داریم.
🔹 در نوبت های قبل اشاره شد كه گرچه ذات اقدس الهی یكبار سخن از #خلافت آدم را در قرآن مطرح كرده است فرمود ﴿إِنِّی جَاعِلٌ فِی الأَرْضِ خَلِیفَةً﴾ ولی در حقیقت سراسر قرآن كریم شرح این خلافت است. فرمود من به عنوان خلیفه انسان را در زمین جعل می كنم و خلق می كنم. بعضی از آیات در قرآن كریم مكرر ذكر شده است؛ نظیر جریان حضرت ابراهیم، حضرت موسی و مانند آن. جریان خلافت آدم (سلام الله علیه) یكبار در قرآن كریم ذكر شد، لكن سراسر قرآن شرح همین یكبار است؛ یعنی در عین حال كه یكبار فرمود ﴿إِنِّی جَاعِلٌ فِی الأَرْضِ خَلِیفَةً﴾[1] در تمام بخش های قرآن خلافت خود را شرح می دهد كه انسان چگونه خلیفه خدا می شود؛ زیرا ذات اقدس الهی در سراسر قرآن كریم خود را با اسمای حسنا و صفات علیا ستود، اسمای حسنای خود را معرفی كرد، اوصاف خود را معرفی كرد، این یك. بعد فرمود انسان دائماً در تحوّل و حركت است، این دو؛ ﴿یاأَیهَا الْإِنسَانُ إِنَّكَ كَادِحٌ إِلَی رَبِّكَ كَدْحَاً فَمُلاَقِیهِ﴾.[2] سوم اینكه فرمود این سیر با صیرورت و #تحول_درونی همراه است نه سیر اقلیمی و جغرافیایی، نه اینكه انسان در جای معین حركت كند، سیر انسان به صیرورت است؛ یعنی با شدن است. گاهی انسان به طرف فضیلت حركت می كند و #فرشته_منش می شود، گاهی ـ معاذ الله ـ به طرف رذیلت حركت میكند و به صورت گرگ خون آشام در میآید. بنابراین #سیر_انسان و حركت انسان یك سیر بیرونی نیست، این سیر بیرونی را هر كه دارد؛ سنگ هم از جایی به جایی منتقل می شود، حیوانات هم از جایی به جایی منتقل می شوند، این سیر سازنده نیست. سیری كه قرآن كریم روی او تكیه می كند، همان است كه با صیرورت و تحوّل و شدن همراه باشد.
🔹 مطلب بعدی هم آن است که صیرورت و تحوّل و شدن این است كه انسان #به_طرف_خدا متحوّل می شود.
🔹 مطلب بعدی هم آن است که خدا نه در جای معین است نه در اقلیم معین است كه در جای دیگر نباشد، براساس ﴿أَینََما تُوَلُّوْا فَثَمَّ وَجْهُ اللّهِ﴾،[3] براساس ﴿هُوَ مَعَكُمْ أَینَ مَا كُنتُمْ﴾[4] انسان در هر مرتبه ای و در هر شأنی #تحول داشته باشد، دارد به طرف خدا حركت می كند.
[1]. سوره بقره، آیه30.
[2]. سوره انشقاق، آیه6.
[3]. سوره بقره، آیه115.
[4]. سوره حدید، آیه4.
#سالروز_شهادت_شهیدان_رجایی_و_باهنر
#حرکت_دائمی
#خلیفه_الهی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی در سالگر شهیدان رجایی و باهنر
تاریخ: 1377
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره97
#حفظ_تن_و_حرمت_اضرار_به_نفس
#عوامل_بیماری
#دارو_و_درمان
🔸 امیرمؤمنان (علیه السلام) می فرماید: رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) زكامش را مداوا نمی كرد و می فرمود: هركس رگه ای از جذام دارد و هرگاه زكام می گیرد آن را سركوب می كند.[1]
امام صادق (علیه السلام) میف رماید: تا بدنت تحمل درد دارد از مصرف دارو بپرهیز.[2]
[1] . كَانَ رَسُولُ اللَّهِ لا یتَدَاوَیٰ مِنَ الزُّكَامِ وَ یقُولُ مَا مِنْ أَحَدٍ إِلاَّ وَ بِهِ عِرْقٌ مِنَ الْجُذَامِ فَإِذَا أَصَابَهُ الزُّكَامُ قَمَعَهُ (الكافى، ج8، ص382).
[2] . ... وَ اجْتَنِبِ الدَّوَاءَ مَا احْتَمَلَ بَدَنُكَ الدَّاءَ (الكافى، ج6، ص382).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 113 و 114.
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 تصویری #ویژه_برنامه_محرم
#تسنیم_ولایت
▪️ موضوع: #غدیر_خونین_کربلا ــ جلسه 8
▪️ تاریخ: 1387/10/15
آپارات:
https://aparat.com/v/cUyfP
#حضرت_آيت_الله_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 افتتاح سال تحصیلی حوزه علمیه
🔸 مراسم رسمی آغاز سال تحصیلی #حوزه_علمیه_استان_تهران روز چهارشنبه ۱۰ شهریورماه با پیام حکیمانه آیت الله العظمی جوادی آملی دامت برکاته و با حضور اعضای شورای حوزه تهران، تعدادی از مدیران و اساتید حوزه های خواهران و برادران استان، به صورت حضوری، اما محدود در سالن جلسات مجتمع فرهنگی سرچشمه برگزار خواهد شد.
🔸 قابل ذکر است مراسم افتتاحیه به صورت #مجازی و از طریق سامانه هایی که در نظر گرفته شده پخش خواهد شد.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 تروریسم
🔹 این حقوق سازمان ملل هیچ #پایه_علمی ندارد؛ لذا شما می بینید یک روز ملتی را که از کشور خودش دارد #دفاع می کند به آن می گویند تروریست؛ #حزب_الله را ـ معاذ الله ـ می گویند #تروریست است! یک روز هم که چنین نخواهند، می گویند از فهرست تروریست ها برداشته شد. آن #منافق تروریست و آن #داعش تروریست را می گویند #مدافع است، این را که مدافع است و از #کشور خودش و از #دین خودش دفاع می کند به این می گویند تروریست!
🔹 همین مبارزه با تروریست را بیگانه به دلخواه خود معنا می كند، همین #حقوق_بشر را بیگانه به دلخواه خود تفسیر می كند. كسی با #عدالت مخالف نیست، كسی با آزادی مخالف نیست، كسی با #حقوق_بشر مخالف نیست، كسی با #دموكراسی مخالف نیست؛ اما دموكراسی یعنی چه؟ عدالت یعنی چه؟ حقوق بشر یعنی چه؟ آزادی و امنیت یعنی چه؟ می بینید هر روز تفسیر جدایی می كنند؛ بدون هیچ هراسی كشتار زنان و كودكان بی گناه را اینها #دموكراسی و #حقوق_بشر می دانند، كشتن آن جلاّد اسرائیل را می گویند ترور.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#روز_مبارزه_با_تروریسم
📚 سوره مبارکه جاثیه جلسه 7 ـ فرازی از سخنرانی محرم
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 یادم است [در مورد امام موسی صدر] این جمله قرآنی را ثبت كردیم كه ﴿ثُمَّ جِئْتَ عَلى قَدَرٍ یا مُوسى﴾ خدای سبحان درباره موسای كلیم دارد كه بعد از سفر طولانی به مركز هدایتت بازگشتی، این جمله در آن نامه هست ﴿ثُمَّ جِئْتَ عَلى قَدَرٍ یا مُوسى﴾ امیدواریم این دوست عزیز ما كه سَمیّ موسای كلیم است همانند آن ذات مقدس پایان درخشان داشته باشد.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 دیدار اعضای ستاد آزادی امام موسی صدر با حضرت استاد
تاریخ: 1389/12/23
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 نعمت الهی
🔹 در جریان سبأ یمن فرمود منطقه ای بود ما از هر نظر اینها را مرفّه كردیم، نعمت های فراوان دادیم، #سنت_الهی هم بر این است كه نعمتی را كه به یك قوم داد هرگز از آنها نمی گیرد مگر اینكه آنها مسیر دریافت نعمت را تغییر بدهند ﴿إِنَّ اللَّهَ لاَ یغَیرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّی یغَیرُوا مَا بِأَنفُسِهِمْ﴾[1] هست, ﴿ذلِكَ بِأَنَّ اللّهَ لَمْ یكُ مُغَیراً نِعْمَةً أَنْعَمَهَا عَلَی قَوْمٍ حَتَّی یغَیرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ﴾[2] هست این دو آیه آن سنّت عمومی خدا را نشان می دهد كه #لطف_خدا ابتدایی است ولی #قهر_خدا ابتدایی نیست، از این جهت مِهر او بیش از قهر اوست و #پیش_از_قهر اوست روشن می شود. هرگز خدا ابتدائاً كسی را گرفتار نمی كند.
🔹 تمام نعمت ها را طبق بیان نورانی امام سجاد (سلام الله علیه) در صحیفه كه فرمود منت های تو ابتدایی است[3] بدون استحقاق اشخاص عطا می كند و هرگز نعمتی را كه به ملّتی داد از آنها نمی گیرد مگر اینكه آنها #كفران_نعمت كنند و نعمت را پس بزنند.
[1] . سوره رعد، آیه 11.
[2] . سوره انفال، آیه 53.
[3] . الصحیفة السجادیة، دعای 45.
#کفران_نعمت_الهی
#لطف_و_قهر_الهی
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه سبأ
تاریخ: 1392/07/03
🆔 @a_javadiamoli_esra