مراسم عزاداری شهادت امام جعفر صادق (علیه السلام) برگزار می گردد
▪️ به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: مراسم عزاداری شهادت امام جعفر صادق (علیه السلام)، در دفتر مرجعیت دینی و علمی حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در قم برگزار می گردد.
این مراسم روز جمعه، ششم خرداد مصادف با 25 شوال، ساعت 10:30 صبح در دفتر معظم له واقع در خیابان صفائیه، کوچه شماره 19، پلاک 7 برگزار خواهد شد.
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 ناصر كبیر
🔹 حسن بن علی معروف به #ناصر_كبیر از بزرگواران دودمان طه و یس و از نوادگان زین العابدین علی بن الحسین (صلوات الله و سلامه علیهما) است. ناصر كبیر وقتی به طبرستان آمد مهم ترین كار او #احیای_معارف_قرآن_و_عترت بود؛ اگر حكومتی داشت اگر قدرتی داشت و اگر مدیریت و تدبیری داشت، در خدمت معارف قرآن و عترت بود. سعی بلیغ این بزرگوار این بود كه معارف كلیدی قرآن را به خوبی تفسیر كند, ره آورد عقلی و علمی اهل بیت (علیهم السلام) را خوب تبیین كند و انسان را به مقام والای #خلافت_الهی برساند، چون هدف انسان همان «قُرب الی الله» است.
🔹 جریان خلافت و مانند آن, وسیله این «قُرب الی الله» یا لازمه این «قرب الی الله» است. وجود مبارك حسن بن علی معروف به ناصر كبیر كه هم مفسّر بود، هم متكلّم بود، هم فقیه نامور بود و هم ادیب بود و هم بسیاری از مسائل اسلامی را از نظر گذرانده بود همّت اساسی اش این بود كه جریان #توحید و #امامت و #عدل را بیش از هر چیزی شكوفا كند تا نه سخن از الحاد باشد نه سخن از شرك باشد نه سخن از #شرك_پنداری برخی از كوته نظران باشد و مانند آن.
#تصرف_آمل_توسط_داعی_كبیر
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 پیام به همایش ناصر كبیر
تاریخ: 1392/10/18
🆔 @a_javadiamoli_esra
14.53M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 شهید
🔸 #شهیدان برای دو هدف خون دادند: یكی #جهل_زدایی, یكی #ضلالت_روبی; مردم، عالِم باشند و عاقل باشند نه بیراهه بروند نه راه كسی را ببندند.
شهید در هر سرزمینی بیارمد یا در هر زمانی رحلت كند آن زمان و زمین را معطّر می كند.
🔸 شما قبرهای #شهدای_گمنام را رفتید دیدید یا نه، اگر یك وقت فرصت كردید، آن الواح مزار این شهدای گمنام را بخوانید، ببینید كه روی این لوح ها چه نوشتند؛ شعری معروف است كه
گر بشكافی هنوز خاك شهیدان عشق ٭٭٭ آید از آن کشتگان زمزمه دوست دوست
ولی وقتی شهدای گمنام آمدند، روی قبر و الواح مزار این #شهدای_گمنام، این چنین نوشته شد: «آید از آن كشتگان زمزمه یا حسین»؛ اینها به خدا راست است! «آید از آن كشتگان زمزمه یا حسین». ما با اینها زنده هستیم، اینها را فراموش نكنیم.
آپارات با کیفیت مناسب:
#باز_نشر
https://aparat.com/v/SJiwr
📚 پیام به کنگره #شهدای_روحانی و سوره مبارکه زمر جلسه 9
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 عالمانِ شهید
🔹 همه کسانی که در دفاع مقدس سهمی داشته و دارند مأجورند و هیچ تردیدی در #اجر_الهی نیست؛ لکن روحانیتی که در دفاع مقدس تلاش و کوشش کرد و شربت شهادت نوشید، در #ترازوی_الهی، هم وزن در دست اوست و هم موزون.
توضیح مطلب این است: حدیث نورانی از وجود مبارک پیغمبر، آورنده قرآن حکیم و کریم نقل شده است که آن حضرت فرمود در روز قیامت ترازویی وضع می شود که در آن ترازو در یک کفه #خون_شهید و در کفه دیگر #مرکب_عالم را می گذارند: «یوزَنُ مِدادُ العلماء مع دِمَاءُ الشُّهَدَاءِ»؛ در آن سنجش، مداد علما، افضل از دماء شهدا خواهد بود؛ یعنی آن خون در عین حال که مقدس و محترم است و صاحب آن به بهشت می رود؛ اما مرکّب عالم که #شهید_پرور است و شهادت را تحلیل می کند و خوی رزم و دفاع را در پیروان قرآن و عترت احیا می کند، این مرکّب، وزین تر و رساتر و گرامی تر از آن خون است.
🔹 اگر شهیدی داشتیم و یک روحانی وارسته، مرکّب این #روحانی_وارسته مثل امام (رضوان الله تعالی علیه) و بزرگان دیگر که در نشر معارف الهی کوشا بودند و شهدا را تربیت کردند، اگر در قیامت مرکّب آن عالم با خون شهید سنجیده بشود، مرکّب آن عالم وزین تر است؛ ولی اگر خود عالم شربت شهادت بنوشد، او در یک دست وزن را دارد و در دست دیگر موزون را؛ یعنی خون با مرکّب خود او سنجیده می شود و یقیناً مرکّب او بالاتر از خون اوست، زیرا خون او یک امر مادی است اما مرکّب او یک #رشد_عقلی_و_معنوی را در زمان پیروزی هم به همراه دارد.
بنابراین یک #روحانی_شهید هم وزن را دارد و هم موزون را، لذا یقیناً پیروزتر از دیگران است؛ هم با علم خود توانست دین را آبیاری کند و هم با خون خود توانست دین را سرسبز و خرّم نگه بدارد.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 پیام به کنگره شهدای طلاب دفاع مقدس
تاریخ: 1396/10/03
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 330
#فصل_دوازدهم
# تفریحات_سالم_و_ورزش
🔸 آثار تفریحات سالم
امیرمؤمنان (علیه السلام) می فرماید: اوقات سرور و شادمانی فرصت مناسبی برای طراوت روح و جان است [1]؛ نیز می فرماید: سرور و شادمانی مایه انبساط روان و افزایش طراوت است.[2]
[1] . أَوْقَاتُ السُّرُورِ خُلْسَةٌ (غرر الحكم، ص319).
[2] . السُّرُورُ یبْسُطُ النَّفْسَ وَ یثِیرُ النَّشَاطَ (غرر الحكم، ص319).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 225
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 معرفتِ معبود
🔹 به امام صادق عرض كردند كه شما در #معارف_الهی ما را به خدا دعوت می كنید، خدایی كه دیدنی نیست و ادراك كردنی نیست چگونه او را بشناسیم و بپرستیم؟ فرمود چهار راه دارد: راه #عرفانی دارد؛ راه #برهانی دارد؛ راه #حس و #تجربه دارد و راه نقل هم دارد. فرمود ما شما را به غیبی كه دسترسی معرفتی به آن نداشته باشید دعوت نكردیم، خدا كه غایب نیست! چگونه غایب است در حالی که «رَأَتْهُ الْقُلُوبُ بِنُورِ الْإِیمَانِ» كه این راه شهود است؛ این همان است كه وجود مبارك حضرت امیر فرمود: «مَا أَعبُدُ رَبَّاً لَم أَرَهُ» که البته این، بهره اوحدی از اهل معرفت است. حضرت این را در آغاز معارف چندگانه ذكر كرده است. فرمود خدا را با دل كاملاً می شود دید؛ منتها #دید_شهودی صورت ندارد, پیكر ندارد, تمثّل نیست و مانند آن.
🔹 فرمود چگونه خدا غایب است در حالی که «رَأَتْهُ الْقُلُوبُ بِنُورِ الْإِیمَانِ»؛ این برای #عرفا است. «وَ أَثْبَتَتْهُ الْعُقُولُ بِیقَظَتِهَا إِثْبَاتَ الْعِیانِ»؛ #حکما با برهان خدا را ثابت كردند «وَ أَبْصَرَتْهُ الْأَبْصَارُ بِمَا رَأَتْهُ مِنْ حُسْنِ التّرکیب وَ إِحْكَامِ التَّأْلِیف»؛ اگر شما از علوم حسّی و تجربی بخواهید كمك بگیرید كه كفِ معرفت است _ ما پایین تر از علم حسّی و تجربی علمی نداریم؛ این #كف_سواد است_ فرمود این نظمی كه شما در عالم می بینید این نظم را چه كسی آفریده است؟
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی عمومی
تاریخ: 1394/05/20
🆔 @a_javadiamoli_esra
استقامت و پایداری امام صادق(ع)، اصل اسلام را حفظ کرد/ توصیه های امام صادق(ع) در اداره امور اخلاقی و اجتماعی مسلمین
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: آیت الله العظمی جوادی آملی به تشریح پاره ای از ویژگی های علمی و عملی امام صادق(ع) پرداختند و بیان داشتند: وجود مبارک #امام_صادق_سلام_الله_علیه که رئیس مذهب ماست، مشابه همان کار و برنامه ای را که رسول گرامی (علیه و علی آله آلاف التحیة والثناء) در زمان خود انجام داد، بر عهده داشته است.
👇👇👇👇
استقامت و پایداری امام صادق(ع)، اصل اسلام را حفظ کرد/ توصیه های امام صادق(ع) در اداره امور اخلاقی و اجتماعی مسلمین
◽️ به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء: قوام مکتب تشیع با پایه ریزی بنیادین و مستحکم صادق آل محمد (علیه السلام) و پدر بزرگوارشان شکل گرفت و شیعیان و پیروان ایشان مفتخر به شاگردی این مکتب و آن هم در محضر مفسران وحی الهی اند. #امام_صادق_سلام_الله_علیه تنها بر تشکیل حوزه علمیه و بیان حکم فقهی بسنده نکردند بلکه ایشان با ملحدان از یک سو و با مشرکان و با امویان و عباسیان از سوی دیگر به مبارزه برخواستند و ضمن معرفی نظام اسلامی با #استقامت_و_پایداری این نظام را حفظ کردند.
▫️ حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در سخنانی با اشاره به این مطلب به تشریح پاره ای از ویژگی های علمی و عملی آن امام همام پرداختند و بیان داشتند: وجود مبارک امام صادق (سلام الله علیه) که #رئیس_مذهب ماست، مشابه همان کار و برنامه ای را که رسول گرامی (علیه و علی آله آلاف التحیة والثناء) در زمان خود انجام داد، بر عهده داشته است. وجود مبارک رسول گرامی (صل الله علیه وآله و سلّم) #قیام کرد، هم مشکلات محلّی و ملّی را و هم مشکلات منطقه ای را و هم مشکلات جهانی را حل کرد. همان مشکلی که وجود مبارک پیامبر داشت و مشکلگشایی که به دست رسالت رسول اکرم انجام شد، همان مشکل در زمان امام صادق (سلام الله علیه) بود و همان مشکل گشایی به دست امام صادق (سلام الله علیه) صورت گرفت.
معظم له با اشاره گستردگی #مشکلات_اعتقادی مردم در زمان امام ششم علیه السلام اظهار داشتند: مشکلات اعتقادی مردم حجاز، مجاوران حجاز و جهان معاصر در ابتدای بعثت پیامبر اسلام، الحاد ، شرک و مشوبیت اعتقادی و مانند آن بود؛ در عصر امام صادق(سلام الله علیه) هم همین مشکلات محلّی و ملّی از یک سو، منطقه ای از سوی دیگر و بینالمللی از سوی سوم وجود داشت.
▫️ معظم له در ادامه با اشاره به برخی از توصیه های امام صادق(ع) در اداره امور اخلاقی و اجتماعی مسلمین خاطرنشان کردند: از وجود مبارک امام صادق (سلام الله علیه) سؤال کردند که اینکه شما فرمودید خدای سبحان همه کارها را در اختیار بشر قرار داد «إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ فَوَّضَ إِلَی الْمُؤْمِنِ أُمُورَهُ کُلَّهَا وَ لَمْ یفَوِّضْ إِلَیهِ أَنْ یذِلَّ نَفْسَهُ» یعنی چه؟ ایشان فرمودند: خدا به افراد اجازه نداد که خودشان را ذلیل و فرومایه کنند. اگر چیزی را امضا کنند که ذلّت ملت در اوست، در حالی که دولت و ملّت و رهبری امت با این کار مخالف هستند، بر اساس همین منش است؛ این مکتب امام صادق است که دارد کشور را اداره میکند. فرمود آن تعهّد، آن کنوانسیون، آن میثاق، آن پیمان و آن کاری که باعث ذلّت یک مملکت است را انجام ندهید، خدا چنین کاری را اجازه نداده است.
▫️ ایشان با اشاره به پاسخ امام ششم به سوالی در خصوص معنای «ذلت» تصریح داشتند: از حضرت سؤال کردند انسان خودش را ذلیل کند یعنی چه؟ فرمود آبروی انسان برای انسان نیست. انسان کاری بکند که «مسلوب الحیثیه» شود این شخص معصیت کرده است! به ما گفتند آبرو، #امانت_الهی است؛ مثل جان، بعد فرمود راه آبروریزی و یکی از مصادیق آبروریزی و یکی از مصادیق ذلّت نفس که حرام است این است که انسان سِمتی را قبول کند که نتواند آن را اداره کند. اگر شما می بینید در کشوری کسی سِمتی دارد و نمی تواند آن را اداره کند این کار می شود #معصیت.
لینک مطلب:
http://news.esra.ir/
https://b2n.ir/y56691
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1393/05/30
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra