کانال رسمی وابسته به آیت الله العظمی جوادی آملی
مجلس بزرگداشت به مناسبت اربعین کریمه بیت آیت الله العظمی جوادی آملی برگزار گردید ▫️ پایگاه اطلاع رس
حجت الاسلام والمسلمین زارعی:
اشک آیت الله العظمی جوادی آملی در فراق همسرشان، اشک در فراق فضیلت ها و در هجران ارزشها بود
▫️ پایگاه اطلاع رسانی اسراء: به مناسبت اربعین کریمه بیت آیت الله العظمی جوادی آملی، مجلس بزرگداشتی عصر امروز (پنجشنبه 12 خردادماه) در محل مسجد بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با حضور آیات عظام، اساتید، نمایندگان بیوت مراجع، طلاب و روحانیون، مسئولین، نیروهای نظامی و انتظامی و عموم مردم متدین برگزار گردید.
این مراسم با قرائت قرآن و مرثیه خوانی و سخنرانی حجت الاسلام و المسلمین زارعی برگزار شد.
▫️ حجت الاسلام و المسلمین زارعی در مجلس اربعین کریمه بیت آیت الله العظمی جوادی آملی، بیان داشت:الان عصر تعارض و جنگ الگوهاست، در عصری که افرادی هستند که در فضای مجازی، شیطان را الگوی خود معرفی می کنند، باید بتوانیم الگوی صحیح را به جوانان خود معرفی نماییم.
▫️ وی افزود: خداوند در قرآن کریم پیامبر گرامی اسلام و حضرت ابراهیم نه تنها الگویی برای مردان، بلکه الگویی برای تمام کسانی که ایمان آورده اند و هم چنین در میان زنان نیز زن فرعون و مریم مادر حضرت عیسی را مثال می زند که نه تنها الگویی برای زنان که الگویی هم برای زنان و هم برای مردان هستند.
▫️ حجت الاسلام والمسلمین زارعی بیان داشت: حضرت معصومه سلام الله علیها که به زیارت آن حضرت مشرف می شویم و از آداب زیارت این است که «زائر»، اول «مزور» خود را بشناسد تا بتواند حق زیارت را ادا کند، از بانوانی است که الگویی برای زنان و مردان مسلمان می باشد.
▫️ وی ادامه داد: اگر از اهلبیت عصمت و طهارت تنزل کنیم، علمای بزرگ و مراجع ما الگوی ما هستند و باید باشند، علامه طباطبایی، ایت الله بهجت، آیت الله حسن زاده آملی، و آیت الله جوادی آملی، شخصیت هایی هستند که هر کدام الگوی مناسبی برای جوانان و جامعه ما می باشند.
▫️ ایشان بیان داشت: اما این نکته را باید در نظر داشت که اگر علمای ما مانند علامه طباطبایی به مقامی رسیدند و توانستند المیزان را بنویسند، به خاطر حمایت هایی بود که در منزل از ایشان می شد، که خود علامه نیز بیان می دارند که آنچه را من نوشته ام، نیمی از زحمات آن را این خانم کشیده است، لذا نقش همسران مراجع، نقش بی بدیلی است که از آنها حمایت و پشتیبانی کرده اند.
▫️ حجت الاسلام و المسلمین زارعی سپس به فضائل همسر مکرمه آیت الله العظمی جوادی آملی اشاره کرده و بیان داشت: این بانوی با فضیلت با توجه به اینکه پدرشان از زهّاد و بکایین عصر خود بودند، باید بگوییم از بیت علم و زهد و تقوا به بیت علم و زهد و تقوا منتقل شدند، بانویی که به حق با حمایت های خود از حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی به جهان علم خدمت کرد.
▫️ وی ادامه داد: اشک های آیت الله العظمی جوادی آملی در فراق همسر را بعضا به اشکهای عاشقی تفسیر کردند که باید بگوییم عشقی که عقل آن را تنظیم می کند، قیمتی است، بعضا این اشکها را آینه تمام نمای کتاب حضرت استاد با عنوان زن در آیینه جمال و جلال می دانند که با رفتار خود آن قلم را امضاء کردند، همه اینها تعابیر زیبایی است اما بنده میخواهم بگویم که این اشکها در فراق فضیلت ها و در هجران ارزش ها بود.
#کریمه_بیت
#اربعین
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 بر مدار عقل
🔸 عاقل بر اساس #استدلال حركت می كند و «مُختال» بر اساس خیال حركت می كند؛ برخی ها خیال محور و بعضی #عقل_مدار می باشند، البته هیچ كدام از اینها خالصِ محض نیستند... .
👇👇👇👇
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 بر مدار عقل
🔸 عاقل بر اساس #استدلال حركت می كند و «مُختال» بر اساس خیال حركت می كند؛ برخی ها خیال محور و بعضی #عقل_مدار می باشند، البته هیچ كدام از اینها خالصِ محض نیستند یعنی آن كسی كه عاقل است احیاناً در حاشیه زندگی او تخیل هایی هم كم و بیش راه پیدا می كند و آن كه «مُختال» است گاهی هم ممكن است در حاشیه زندگی او عقل و خرد راه پیدا كند ولی مدار اصلی زندگی بعضی ها عقل و استدلال است و محور اصلی زندگی بعضی ها تخیل است كه این شخص «مُختال» می شود.
🔸 آن كه عاقل است، در زمین زندگی می كند، زیر آسمان زندگی می كند و با نظام طبیعی و فرا طبیعی ارتباط دارد; یعنی با تكوین و حقیقت مرتبط است، دیگر تفكّر پوچی و قراردادی و اعتباری و امثال آن نیست، مگر اینكه در حاشیه زندگی او قرار بگیرد. برخی ها در دنیا زندگی می كنند و نه روی زمین! زمین، آسمان، «شمس» و «قمر» در حاشیه زندگی آنها هستند؛ این شخص در دنیاست! دنیا غیر از زمین است، دنیا غیر از آسمان است، دنیا غیر از آب و هوا و دریا و صحراست. این از #ابتكارات_قرآن_كریم است؛ در سوره مباركه «حدید» آیه بیستم فرمود: ﴿اعْلَمُوا أَنَّمَا الْحَیاةُ الدُّنْیا لَعِبٌ وَ لَهْوٌ وَ زینَةٌ وَ تَفاخُرٌ بَینَكُمْ وَ تَكاثُرٌ فِی الْأَمْوالِ وَ الْأَوْلادِ﴾؛ این دنیاست! این مراحل پنجگانه با حصر ذكر شده است كه حیات دنیا همین است: #لعب است و #لهو است و #زینت است و #تفاخر است و #تكاثر در اموال و اولاد! در آیه دیگر این پنج مرحله را خلاصه كرده است به اینكه بیش از دو مرحله نیست؛ فرمود دنیا غیر از «لهو» و «لعب» چیز دیگری نخواهد بود: ﴿إِنَّمَا الْحَیاةُ الدُّنْیا لَعِبٌ وَ لَهْوٌ﴾.
آپارات:
https://aparat.com/v/xIPkW
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه فصلت جلسه 4
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 بر مدار مهر
🔹 انسان یك دشمن بیرونی دارد كه مهاجم است، این دشمن را باید سركوب كند و از مرز خود بیرون كند. بیان نورانی حضرت امیر (سلام الله علیه) هم این است كه «رُدُّوا الْحَجَرَ مِنْ حَیثُ جَاءَ فَإِنَّ الشَّرَّ لاَ یدْفَعُهُ إِلاَّ الشَّرُّ»؛ اگر سنگی از بیرون به داخل كشور شما عالماً عامداً پرت شد این سنگ را به جایش برگردانید #ظلم_پذیر_نباشید. فرمود: «رُدُّوا الْحَجَرَ مِنْ حَیثُ جَاءَ فَإِنَّ الشَّرَّ لاَ یدْفَعُهُ إِلاَّ الشَّرُّ»، اینجاست كه ﴿جَزاءُ سَیئَةٍ سَیئَةٌ مِثْلُهَا﴾ اما نسبت به داخل و #جامعه_اسلامی به این صورت نباشید كه بگویید: ﴿جَزاءُ سَیئَةٍ سَیئَةٌ مِثْلُهَا﴾، در مسائل #خانوادگی در مسائل #اجتماعی در مسائل #همسایگی در مسائل #همشهری اگر كسی نسبت به شما بد كرد فوراً در صدد انتقام برنیایید نگویید ﴿جَزاءُ سَیئَةٍ سَیئَةٌ مِثْلُهَا﴾ بلكه ﴿وَیدْرَءُونَ بِالْحَسَنَةِ السَّیئَةَ﴾؛ با خوبی, بدی را بردارید نه بد را!
🔹 در جریان اول فرمود بد را از سر راهتان بردارید: «رُدُّوا الْحَجَرَ مِنْ حَیثُ جَاءَ فَإِنَّ الشَّرَّ لاَ یدْفَعُهُ إِلاَّ الشَّرُّ» اما اینجا فرمود بدی را بردارید نه بد را, آن هم بدی را با خوبی بردارید نه با بدی: ﴿وَیدْرَءُونَ بِالْحَسَنَةِ السَّیئَةَ﴾. این می شود #جامعه_عقلی، این جامعه می شود #الهی، این می شود جامعه #منتظر. وقتی كه حضرت (سلام الله علیه) ظهور كرد این ﴿یدْرَءُونَ بِالْحَسَنَةِ السَّیئَةَ﴾ ظهور می كند؛ اگر جامعه این چنین باشد اداره آن خیلی سهل است.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه قصص جلسه 21
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 337
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_یکم
#خویشاوندان
🔸 اهمیت صله رحم
خدای سبحان می فرماید: و یاد كن هنگامی را كه از بنی اسرائیل پیمان گرفتیم كه جز خدا را نپرستید و به پدر و مادر و خویشاوندان و... نیكی كنید.[1]
پیامبر اكرم(صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: آیا شما را به برترین انسانهای دنیا و آخرت از نظر اخلاق راهنمایی نكنم؟ گفتند: آری. فرمود: كسی است كه با قطع كننده پیوند با وی، بپیوندد.[2]
[1] . ﴿و اِذ اَخَذنا میثـٰقَ بَنى اِسرٰءیلَ لا تَعبُدونَ اِلاَّ اللهَ و بِالوالِدَینِ اِحسانًا و ذِى القُربىٰ...﴾ (سورهٴ بقره، آیهٴ 83).
[2] . أَلا أَدُلُّكُمْ عَلَی خَیرِ أَخْلاقِ الدُّنْیا وَ الآخِرَةِ؟ قَالوُا: بَلی یا رَسُولَ الله! قال: مَن وَصَلَ مَنْ قَطَعَه... (الزهد، ص39).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 232
🆔 @a_javadiamoli_esra
هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
امام خمینی(ره) مخالف تقابلافکنی در جامعه بود
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: اصرار امام خمینی (ره) همواره بر وحدت و اتحاد بین مردم بود؛ اینکه کشور را دو یا چند دسته نکنیم و این مسئله ای بود که امام آن را در همه سطوح مورد توجه قرار می دادند و اینطور نبود که یک گروه بر اساس یک سیاست، انقلابی و بقیه غیر انقلابی نامیده شوند.
امام خمینی(ره) از شخصیت های تاثیرگذار #تاریخ_معاصر_ایران است، انقلاب اسلامی ایران که برپایه شعارهای اصیل #استقلال، #آزادی و #جمهوری_اسلامی به پیروزی رسید، از دستاوردهای رهبری ایشان است.
▫️ در آستانه رحلت امام خمینی(ره)، درباره بازخوانی اندیشههای ایشان با حجتالاسلام والمسلمین مرتضی جوادی آملی، استاد حوزه و دانشگاه و پژوهشگر دین و فلسفه، به گفتوگو نشستهایم؛ اینکه میراث امام(ره) برای امت چه بود؟ حفظ جمهوریت و اسلامیت نظام در عین تشتت آرا چگونه ممکن است؟ و چگونه میتوان به حبل متین آرمانهای امام در جامعه اسلامی رسید؟
👇👇👇👇
🆔 @m_vaezjavadi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 راهِ امام
🔹 «اخلاق» هدف است و «حکومت» وسیله است که به این بارگاه امین برسیم. امام (رضوان الله تعالی علیه) با ولایت #فقه_اکبر برای میخائیل گورباچف آن طور نامه می نویسد و با داشتن ولایت #فقه_اصغر ایران اسلامی را احیا می کند، از استبداد، از استعمار، از استحمار آزاد می کند... .
👇👇👇👇
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 راهِ امام
🔹 «اخلاق» هدف است و «حکومت» وسیله است که به این بارگاه امین برسیم. امام (رضوان الله تعالی علیه) با ولایت #فقه_اکبر برای میخائیل گورباچف آن طور نامه می نویسد و با داشتن ولایت #فقه_اصغر ایران اسلامی را احیا می کند، از استبداد، از استعمار، از استحمار آزاد می کند و با جهان ارتباط برقرار می کند؛ اما عزیزانه با همه کشورهایی که نه بی راهه می روند، نه گزندی دارند، نه مرموزانه کار می کنند و نه قصد ایذاء دارند، رابطه سلیم و عاقلانه برقرار می کند، طوری که ملت زنده باشد؛ هم جنبه جهانی حفظ بشود و هم رسالت خود امام (رضوان الله تعالی علیه).
🔹 امام را ﴿إِنَّا انزَلْنَاهُ فِی لَیلَةِ الْقَدْر﴾ به راه انداخت، او را این سه آیه سوره های مبارکه «توبه» و «فتح» و «صف» به راه انداخت که قرآن آن است و اسلام آن است که #جهانی باشد، #همگانی باشد و #همیشگی. این سه آیه را امام کاملاً در نظر داشت؛ انقلاب برای این نیست که ایران را آزاد کند، انقلاب برای آن است که قرآن را جهانی کند؛ فرمود: ﴿هُوَ الَّذِی أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَی وَ دِینِ الْحَقِّ لِیظْهِرَهُ عَلَی الدِّینِ كُلِّهِ﴾. تا کسی مکتب های جهان را نشناسد، نداند حکمای غرب چه می گویند، سیاستمداران غرب چه می گویند، شرق چه می گویند، نمی تواند #قرآن را فخر آنها قرار بدهد! فرمود شما موظف هستید که قرآن را جهانی کنید؛ فرمود شما جهانی #حرف بزنید، جهانی #فکر بکنید! اگر کسی بخواهد ـ إن شاء الله ـ راه امام را طی کند و این راه را و این نام را زنده نگه دارد باید جهانی حرف بزند، جهانی فکر بکند و #شاگرد_امام باشد در جمع بین دو فقه اکبر و اصغر! به امید پیروزی جهان اسلام و قرآن کریم و عترت طاهرین.
آپارات:
https://aparat.com/v/RN0h7
#سالگرد_رحلت_امام_راحل_ره
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 همایش بین المللی نقش اندیشه های عرفانی امام خمینی رحمت الله علیه در شکل گیری انقلاب اسلامی ایران
تاریخ:1399/11/11
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 قائد امت
▫️ فرمود قرآن آمده شما را زنده بکند. امام راحل خوب گوش داد گفت من می خواهم زنده بشوم و زنده بودنِ من به این است که بشوم امام و این فخرفروشی نیست، این در عین #بندگی_الهی است. ببینید امام سجاد (سلام الله علیه) با اینکه بالای منبر شام فرمود در تمام کره زمین مردی به عظمت من نیست، من فلان هستم من فلان هستم، در دعای عرفه صحیفه سجادیه عرض می کند: «وَ أَنَا بَعْدُ أَقَلُ الْأَقَلِّینَ وَ أَذَلُّ الْأَذَلِّینَ وَ مِثْلُ الذَّرَّةِ أَوْ دُونَهَا»؛ خدایا! از من پَست تر در جهان احدی نیست، من کمترین هستم، آنچه دارم هم داده توست.
▫️ امام راحل این گونه فکر می کرد، گفت من می خواهم #امام_پرهیزکاران بشوم، امام شهدا بشوم، امام جوان هایی بشوم که #حسین_فهمیده از آن قبیل است، از همین #مردان_الهی است، فرمود شهدای بزرگی مثل #قاسم_سلیمانی_ها _ که انسان وقتی نام اینها را می برد احساس کوچکی می کند_ می خواهم امام اینها بشوم! و سردار سلیمانی ها افتخار می کنند که جزء امت این امام باشند. اینکه بد نیست، اینکه دنیا نیست، اینکه مقام پَست مادی نیست، اینکه سیاست ورزی و سیاست بازی دغلی نیست، این «سَاسَةَ الْعِبَاد» است که در زیارت «جامعه کبیر» درباره ائمه (علیهم السلام) آمده است. فرمود من می خواهم امام بزرگان بشوم و خوبان جامعه به من اقتدا کنند.
▫️ اگر بزرگی در جایی ادعا کرد که من #به_امام_عشق_می_ورزم، او به راه رفته است؛ اما آن بزرگ نماهایی که اهل احتکارند یا اهل گران فروشی اند یا اهل دغل اند یا اهل امثال ذلک اند، ﴿إِنْ هُمْ إِلَّا كَالْأَنْعامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ﴾؛ آنها دیگر مأموم امام نیستند. بزرگان حوزه، بزرگان دانشگاه، بزرگان جامعه، بزرگان ارتش و سپاه، بزرگان شهدا، بزرگان جانبازان، اینها امام را به #امامت قبول دارند و مأموم این امام اند.
#سالگرد_امام_راحل_ره
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 پیام به دومین همایش بین المللی قرآن در اندیشه و سیره امام خمینی با رویکرد اخلاق و اجتماع
تاریخ: 1399/12/20
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 338
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_یکم
#خویشاوندان
🔸 اهمیت صله رحم
... صله رحم نزد خدای سبحان چنان مهم است كه آن را از جهت پاداش، سریع ترین عبادت قرار داده و افزون بر پاداش اخروی، پاداش دنیوی و زود هنگام برای آن مقرر داشته است؛ به گونه ای كه خاندان گناهكار هم با رعایت صله رحم میان خود، دارایی آنها فزونی می یابد و با نیكی به یكدیگر بر عمرشان افزوده می شود.[1]
[1] . إِنَّ أَعْجَلَ الطَّاعَةِ ثَوَاباً لَصِلَةُ الرَّحِمِ وَ إِنَّ الْقَوْمَ لَیكُونُونَ فُجَّاراً فَیتَوَاصَلُونَ فَتَنْمَی أَمْوَالُهُمْ وَ یبَرُّونَ فَتَزْدَادُ أَعْمَارُهُمْ (كتاب الخصال، ص124).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 232
🆔 @a_javadiamoli_esra
راز ماندگاری یاد و راه امام راحل(ره)
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: به مناسبت ایام ارتحال جانگداز بنیانگذار کبیر انقلاب، فرازهایی از فرمایشات آیت الله العظمی جوادی آملی در خصوص عظمت شخصیت امام خمینی(ره) و دلایل ماندگاری یاد ایشان را از نظر می گذرانیم.
👇👇👇👇
راز ماندگاری یاد و راه امام راحل(ره)
▫️ پایگاه اطلاع رسانی اسراء: به مناسبت ایام ارتحال جانگداز بنیانگذار کبیر انقلاب، فرازهایی از فرمایشات آیت الله العظمی جوادی آملی در خصوص عظمت شخصیت امام خمینی(ره) و دلایل ماندگاری یاد ایشان را از نظر می گذرانیم:
▫️ آیت الله العظمی جوادی آملی بیان داشتند: جریان امام (رضوان الله علیه) و جریان نظام اسلامی و انقلاب اسلامی یک امر ماندگار است، برای اینکه خدای سبحان وعده داد چیزی که صِبْغَه وجه الّلهی دارد بماند؛ «وَمَنْ أَصْدَقُ مِنَ اللّهِ قِیلاً»، « أَوْفَی بِعَهْدِهِ مِنَ اللّهِ» و اگر چیزی را خدا وعده دوام و ماندن داد معلوم می شود که تا ابد می ماند.
▫️ ایشان ادامه دادند: بیان نورانی حضرت امیر المومنین (سلام الله علیه ) که فرمود « العلما باقون ما بقی الدهر» به بهترین وجه شامل وجود مبارک امام و مکتب امام و راه امام می شود و هم آنچه صِبْغَة وجه اللّهی دارد، امام(رضوان الله علیه) از بارزترین مصادیق« العلما باقون ما بقی الدهر» است، منتها ما باید تلاش کنیم که این نام و یاد را حفظ بکنیم که به دست ما محفوظ بماند و ما در این ثواب شریک باشیم.
▫️ معظم له اذعان داشتند: همچنین اگر وجود مبارک حضرت امیر فرمود «العلما باقون ما بقی الدهر» وظیفه العلماء را هم مشخص کرد و امام (رضوان الله علیه) هم وظیفه شناس بود! در خصوص وظیفه علماء فرمود « اخذ الله علی العلماء ان لا یقروّا علی کظه ظالم و لا سغب مظلوم» این تعهّدی است که خدا از العلماء گرفته است و امام راحل واقعا مصداق «ان لا یقروّا علی کظه ظالم و لا سغب مظلوم» بود و ما باید این راز را تحلیل کنیم، در این نوشتار هایمان، در مؤسساتمان، در گفتارهایمان با دانشجویان، این راز به درستی تبیین و تحلیل شود که چرا او مانده است.
منبع: دیدار با مسئولین موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) 5/3/1389
#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیام آیت الله العظمی جوادی آملی به همایش پیشگامان انقلاب اسلامی با محوریت 15 خرداد 1342
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: به مناسبت ایام سالگرد شهدای قیام 15 خرداد، فرازهایی از فرمایشات آیت الله العظمی جوادی آملی در پیام به نهمین همایش پیشگامان انقلاب اسلامی با محوریت 15 خرداد 42 در دانشگاه آزاد اسلامی ورامین - پیشوا در سال 1397را از نظر می گذرانیم.
👇👇👇👇
🆔 @a_javadiamoli_esra
پیام آیت الله العظمی جوادی آملی به همایش پیشگامان انقلاب اسلامی با محوریت 15 خرداد 1342
پایگاه اطلاع رسانی اسراء: به مناسبت ایام سالگرد شهدای قیام 15 خرداد، فرازهایی از فرمایشات آیت الله العظمی جوادی آملی در پیام به نهمین همایش پیشگامان انقلاب اسلامی با محوریت 15 خرداد 42 در دانشگاه آزاد اسلامی ورامین - پیشوا در سال 1397را از نظر می گذرانیم.
▫️ آیت الله العظمی جوادی آملی در پیام خود به این همایش اذعان داشتند: پانزده خرداد را مردم ورامین به نام خود ثبت دادند؛ ولی پانزده خرداد مصادف بود با دوازده #محرم. همه مردم مخصوصاً بزرگواران ورامین از حسینیه ها و از مراسم سوگ و ماتم و دسته روی های حسینی طعم تلخ ظلم اموی را چشیده بودند، طعم شیرین عدل مداری و ستم ستیزی بنی هاشم را چشیده بودند، طرز مبارزات دودمان علوی علیه اموی و سفیانی را دیده بودند، با همان #منش_شیعهگری و تشیع نابشان حرکت کردند در برابر بیگانه ایستادند شهدای فراوانی دادند.
▫️ نهراسیدند، دشمن را به عقب راندند و پانزده خرداد را به نام خود ثبت دادند، بنابراین ضمن اینکه جریان پانزده خرداد مطرح است، دوازده محرم هم باید در خاطره ها باشد که آن دوازده محرم بود که این را به بار آورد.
متن کامل پیام:
http://news.esra.ir/
https://b2n.ir/q53928
#پیام_موضوعی
#قیام_پانزدهم_خرداد
#امام_خمینی_ره
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 طلیعه نهضت
▫️ در پانزدهم خرداد 1342 هجری شمسی قیامی به پا شد كه آن قیام، #روشنگر_انقلاب بود و رهبر انقلاب (رضوان الله تعالی علیه) آن قیام را به خوبی ترسیم كرد؛ آن كس كه این قیام را به پا كرد، قیم این قیام و مفسر این قیام است.
▫️ چهار ركن، #پانزدهم_خرداد را ترسیم كرد:
1️⃣ زمانش عاشورا بود كه سخنرانی امام در عصر عاشورا زمینه این قیام را در دوازدهم محرم كه پانزدهم خرداد بود فراهم كرد.
2️⃣ زمین و مكان هم مهد فقاهت یعنی مدرسه فیضیه بود.
3️⃣ ركن سوم این است كه بنگرید شهدای پانزدهم خرداد از چه گروه بودند، لوح قبور #شهدای_پانزده_خرداد را ببینید كه آیا غیر مسلمان در این قیام حضور داشت یا همه مسلمان و ارادتمندان عترت طاهره بودند, هیچ غیر مسلمانی در این قیام سهمی نداشت.
4️⃣ رکن چهارم آن است که وقتی از لوح قبورشان فهمیدید اینها شیفتگان عترت طاهره بودند, زندگی داخلی اینها را بررسی كنید كه از قشر مُسرِف و مُترَف بودند یا از طبقه محروم و مستضعف.
▫️ با بررسی این اضلاع چهارگانه روشن می شود كه در پانزدهم خرداد #عاشورا جلوه كرد، #فیضیه ظهور كرد، #مسلمان_ها عمل كردند و #محرومین به پا خاستند؛ ما وامدار مكتب و مَدرَس و مسلمین و محرومانیم.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 خطبه های نماز جمعه
تاریخ: 1371/03/15
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 339
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_یکم
#خویشاوندان
🔸 اهمیت صله رحم
... در روايتي ديگر درباره اهميت آن از امام رضا (علیه السلام) نقل شده كه خدا سه چيز را قرين سه چيز ساخت: به نماز و زكات فرمان داد، پس هركس زكات نپردازد نمازش پذيرفته نيست و به شكر خدا و والدين امر كرد، پس هركس شكر والدين را به جا نياورد شكر خدا نكرده است و به تقواي الهي و صله رحم فرمان داد، پس هركس صله رحم نكند تقواي الهي را رعايت نكرده است.[1]
[1] . إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَمَرَ بِثَلاثَةٍ مَقْرُونٍ بِهَا ثَلاثَةٌ أُخْرَي: أَمَرَ بِالصَّلاةِ وَ الزَّكَاة، فَمَنْ صَلَّي وَ لَمْ يُزَكِّ لَمْ تُقْبَلْ مِنْهُ صَلاتُهُ وَ أَمَرَ بِالشُّكْرِ لَهُ وَ لِلْوَالِدَيْنِ، فَمَنْ لَمْ يَشْكُرْ وَالِدَيْهِ لَمْ يَشْكُرِ اللَّهَ وَ أَمَرَ بِاتِّقَاءِ اللَّهِ وَ صِلَةِ الرَّحِمِ، فَمَنْ لَمْ يَصِلْ رَحِمَهُ لَمْ يَتَّقِ اللَّهَ عَزَّ وَ جَل (كتاب الخصال، ص156).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 233
🆔 @a_javadiamoli_esra