💠 هدف از انتقام الهی
✍ انتقام خداوند، انتقام مظلوم از ظالم نیست که جنبه ی تلافی داشته باشد؛ همچنین انتقام قاضی از بزهکار نیست که جنبهی تأدیبی و تأمینی داشته باشد؛(۱) بلکه انتقام خداوند که مجازات گناهکاران است بنا به مقتضای عدل الهی است.
🔹 خدا زمانی از یک گروه انتقام میگیرد که برنامهی انسان و جریان امور او برخلاف نظم الهی و در مقابل کتاب، احکام و تکالیف الهی و در مقابل رسولان او باشد؛ در این صورت بر خداوند واجب می شود که او را مؤاخذه و عقاب کند تا رسول خدا و دین خدا را یاری کند و از سویی کفر و مکر شیاطین و دشمنان را نابود ساخته و نور خود را کامل نماید.(۲)
🔸 بنابراین هدف خداوند از انتقام، اصلاح زمین از فساد است؛ یعنی مفسدانی را که امید هیچگونه خیری از آنها نیست و همهی منافذ نور و هدایت را بر خودشان بستهاند، از بین برده و ریشهکن میکند.(۳) پس خداوند انتقام گیرنده از ظالمین به خاطر حق مظلومان است(۴) که در قرآن میفرماید:
☀️«...فَانْتَقَمْنا مِنَ الَّذينَ أَجْرَمُوا وَ كانَ حَقًّا عَلَيْنا نَصْرُ الْمُؤْمِنينَ»؛(۵) ...ولى (هنگامى كه اندرزها سودى نداد) از مجرمان انتقام گرفتيم (و مؤمنان را يارى كرديم) و يارى مؤمنان، همواره حقى است بر عهدهی ما!
..............
📚۱) جوادی آملی، عبدالله؛ تفسیر موضوعی قرآن کریم، مرکز نشر اسراء، 1384ش، چاپ دوم، ج3، ص164.
۲) التحقیق فی کلمات القرآن الکریم، ج12، ص228.
۳) صادقی تهرانی، محمد؛ الفرقان فی تفسیر القرآن بالقرآن، قم، فرهنگ اسلامی، 1365ش، چاپ دوم، ج11، ص267.
۴) همان، ج16، ص102.
۵) سوره روم/47.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💎 خاندانی شکیباتر از معصومین (علیهمالسّلام)
امام صادق عليهالسلام:
نَحْنُ صُبَّرٌ وَ شيعَتُنا اَصْبَرُ مِنّا، قُلْتُ: جُعِلْتُ فِداكَ، كَيْفَ صارَ شيعَتُكُمْ اَصْبَرُ مِنْكُمْ؟ قالَ: لاَِنّا نَصْبِرُ عَلى ما نَعْلَمُ وَ شيعَتُنا يَصْبِرُونَ عَلى مالايَعْلَمُونَ
◻️ما خاندان صبور و شكيبائيم و شيعيان ما، از ما هم شكيباترند.
◻️گفتم: جانم به فدايت، چگونه شيعيان شما از شما شكيباترند؟
◻️ فرمود: چون صبر ما بر چيزى است كه میدانيم؛ امّا شيعيان ما صبر و شكيبائى میورزند بر چيزى كه نمیدانند.
📚 بحارالأنوار،۷۱/۸۰
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نصیحتی از حضرت علامه حسن زاده آملی قدس سره
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🏴شهادت حضرت علی بن امام محمد باقر (علیهالسلام) ( 116 ق)
✍ حضرت علی بن امام محمد باقر (علیهالسلام) معروف به سلطانعلی در سال 113 هجری قمری به دستور امام پنجم(علیهالسلام) جهت تبلیغ دین مبین اسلام وارد کاشان شدند و به مدت 3 سال در میان عاشقان و دلباختگان اهل البیت به ارشاد مردم ولایتمدار پرداختند.
✅ از ویژگیهای بارز این امام زاده لازم التعظیم می توان به فرزند بلافصل بودن و هچنین نایب امام اشاره نمود.
✅ سرانجام آن حضرت در 27 جمادی الثانی، در یک جنگ نابرابر پس از رشادتهای فراوان با کفر زمانه، همراه یارانش به شهادت رسیدند و بدن مطهرش را در مشهد اردهال به خاک سپردند.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 ثواب زیارت قبر والدین در روز جمعه
🌷عَنْ رَسُولِ اللّهِ صلي الله عليه و آله قالَ: مَنْ زارَ قَبْرَ والِدَيْهِ اَوْ اَحَدِهِما فِى كُلِّ جُمُعَةٍ مَرَّةً غَفَرَاللّهُ لَهُ وَ كَتَبَ بِرّا.
🌹رسول خدا صلى الله عليه و آله فرمود: كسى كه قبر پدر و مادر يا يكى از آن دو را در هر جمعه يكبار زيارت كند خداوند او را مى بخشد و او را نيكوكار مى نويسد.
📚 كنز العمال، ج 16، ص 468 .
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
🌺 دعای امامرضــــا(علیهالسّلام) برای ظهور امامزمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف )
✍ امام علیّبن موسی الرضا(علیهالسّلام)، در یکی از دعاهای خود، عــالیترین و بلندترین زمزمههای محبّت به امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف ) را با سوز و گداز و از سر شوق ، آنهم در یکی از بهترین لحظات نیایش، یعنی قنوت نماز ظهر جمعه، سر میدهند و برای فرج و ظهور آن بزرگوار اینگونه دعا میکنند:
🌷بارالها! کار ظهور بنده شایسته و خلیفه راستینت (امام مهدی(عجل الله تعالی فرجه الشریف )) را اصلاح فرما؛ همانگونه که کار پیامبر و فرستادگانت را اصلاح نمودی و از فرشتگانت، نگاهبانانی بر او بگمار و از سوی خویش، با روح القدس او را یاری
و پشتیبانی فرما. دیدهبانانی از پیشرو و پشت سر همراه وی گردان تا از هر بدی، نگاهش دارند.
🌸 ترس و هراس او را به امن و امان دگرگون ساز، که او تو را میپرستد و هیچ چیز را همتا و همانند تو نمیداند، پس برای هیچیک از آفریدگانت، برتری و چیرگی نسبت به ولیّ خودت قرار مده و به او در جهاد با دشمنت و دشمنش اذن بده و مرا از یاران او به شمار آور! که همانا تو بر هر کاری توانایی.»
🌹متن دعا:
«اَللّهُمَّ اَصْلِحْ عَبْدَ کَ وَ خَلیفَتَکَ، بِما اَصْلَحْتَ بِهِ اَنْبِیائَکَ وَ رُسُلَکَ، وَ حُفَّهُ بِمَلائِکَتِکَ، وَ اَیِّدْهُ بِرُوحِ الْقُدُسِ مِنْ عِنْدِکَ، وَ اسْلُکْهُ مِنْ بَیْنِ یَدَیْهِ وَ مِنْ خَلْفِهِ رَصَداً، یَحْفَظُونَهُ مِنْ کُلِّ سُوءٍ،وَ اَبْدِلْهُ مِنْ بَعْدِ خَوْفِهِ اَمْناً، یَعْبُدُکَ لا یُشْرِکُ بِکَ شَیْئاً، وَ لاتَجْعَلْ لِاَحَدٍ مِنْ خَلْقِکَ عَلی وَ لِیِّکَ سُلْطاناً، وَ ائْذَنْ لَهُ فی جِهادِ عَدُوّ ِکَ وَعَدُوِّه، وَ اجْعَلْنی مِن اَنْصارِهِ، اِنَّکَ عَلی کُلِّ شیْ ءٍ قَدیر؛
📚بحارالأنوار، ج89؛ /مصاح المتهجد، ص 367؛ / جمال السبوع، ص413.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠زمان انتقام گرفتن خداوند
✍ انتقام الهی را از حیث زمان میتوان به اخروی و دنیوی تقسیم کرد:
الف. انتقام اخروی:
✍ در برخی از آیات قرآن، زمان انتقام گرفتن خداوند روز قیامت است: «يَوْمَ نَبْطِشُ الْبَطْشَةَ الْكُبْرى إِنَّا مُنْتَقِمُونَ»؛(۱) (ما از آنها انتقام مىگيريم) در آن روز كه آنها را با قدرت خواهيم گرفت؛ آرى ما انتقام گيرندهايم!
🔹در آیه ی دیگر میفرماید: «...يَوْمَ تُبَدَّلُ الْأَرْضُ غَيْرَالْأَرْضِ وَالسَّمَاوَاتُ وَ بَرَزُواْ لِلَّهِ الْوَاحِدِ الْقَهَّارِ»؛(۲) ...در آن روز كه اين زمين به زمين ديگر و آسمانها (به آسمانهاى ديگرى) مبدل مىشود و آنان در پيشگاه خداوندِ واحدِ قهار ظاهر مى گردند.
🔸در حقیقت انتقام الهی در عالم آخرت همان عذابهای گوناگون خداوند است که هر فرد به اندازهای که استحقاق عذاب دارد، گرفتار آن خواهد شد.(۳)
📚۱) سوره دخان/16.
۲) سوره ابراهیم/48.
۳) سبزواری نجفی، محمد بن حبیب الله؛ الجدید فی تفسیر القرآن المجید، بیروت، دارالتعاریف، 1406ق، چاپ اول، ج6، ص385.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💎 چرا باید قدردان پدر و مادر بود؟
🔻امام رضا علیه السلام:
إنَّ اللّهَ عز و جل ... أمَرَ بِالشُّكرِ لَهُ ولِلوالدَينِ، فَمَن لَم يَشكُر والِدَيهِ لَم يَشكُرِ اللّه؛
◻️بیترديد خداوند عزوجل ... انسان را به سپاسگزارى از خدا و پدر و مادر فرمان داده است؛
پس كسى كه سپاسگزارِ (قدرشناسِ) پدر و مادرش نباشد، از خدا سپاسگزارى نكرده است.
📚 عيون أخبار الرضا علیه السلام: ج ۱، ص ۲۵۸، ح ۱۳
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani
💠 سالروز رحلت محدث كبير شيعه "حاج شيخ عباس قمي" صاحب مَفاتيحُ الجَنان (1319 ش)
✍ آيت اللَّه حاج شيخ عباس قمي در سال 1256 ش، در شهر قم به دنيا آمد. در ابتدا از محضر آيت اللَّه محمد ارباب قمي فيض برد و سپس در 21 سالگي راهي نجف اشرف گرديد.
✅ وي در نجف از محضر بزرگانی همچون: علامه سيد محمد كاظم يزدي، و شيخ الشريعه اصفهاني بهره برد و اجازات متعدد اجتهاد دريافت كرد. او به كمك حافظه قوي، تلاش پيگير و علاقه وافري كه به شناخت راويان و محدثان موثق و نقل اخبار اهل بيت (علیهمالسّلام) داشت به جمع آوري حديث همت گماشت.
✅ ايشان در حدود سال 1292 ش، ساكن مشهد شد و در آنجا به مدت بيست و دو سال، به تصنيف و تأليف و تدريس پرداخت. درسهاي اخلاق شيخ عباس قمي با استقبال كم نظير طلاب و علماي شهر مواجه شد.
✅ ايشان پس از تاسيس حوزه علميه قم، به دعوت آيت اللَّه شيخ عبدالكريم حائري راهي اين شهر شد و مدتي در آنجا اقامت نمود. و از محضر آیات عظام وقت بهره گرفت.
✅ مجموعه آثار او متجاوز از هشتاد اثر است كه در علوم مختلف به نگارش درآمده اند و نشان از روح تلاشگر و عظمت علمي وي دارد. كلمات لطيفه، علم اليقين، نَفسُ المَهموم، منازل الاخره و مفاتيحُ الجنان مهمترين و معروفترين اثر آن عالم رباني است.
✅ سرانجام وي در اواخر عمر راهي نجف شد تا اينكه در 1 بهمن 1319ش، 63 سالگي رحلت كرد و در نجف اشرف مدفون گرديد.
#کانال_استاد_عباسے_خراسانے
@abbasi_khorasani