آه سوزان على (عليه السلام) در کنار قبر زهرا (عليها السلام)
#نهج_البلاغه
▫️فَلَقَدِ اسْتُرْجِعَتِ الْوَدِيعَةُ، وَ أُخِذَتِ الرَّهيِنَةُ! أَمَّا حُزْنِي فَسَرْمَدٌ وَ أَمَّا لَيْلِي فَمُسَهَّدٌ إلَى أَنْ يَخْتَارَ اللّهُ لِي دَارَکَ الَّتي أَنْتَ بِهَا مُقِيمٌ
▪️پس امانتى كه به من سپرده بودى برگردانده شد، و به صاحبش رسيد، از اين پس اندوه من جاودانه، و شبهايم، شب زنده دارى است، تا آن روز كه خدا خانه زندگى تو را براى من برگزيند.
✍اين عبارت که از شدّت اندوه على(عليه السلام) در برابر حادثه غم انگيز شهادت حضرت زهرا(عليها السلام) حکايت مى کند به خوبى نشان مى دهد که تا چه حد اين بانوى عزيز در نظر على(عليه السلام) گرامى بود و پيوند عاطفى و روحانى و معنوى آن دو به يکديگر عميق و ريشه داربود.
📘 #خطبه_202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🏴
🌑 دلتنگی های امیرالمومنین علیه السلام کنار قبر حضرت زهرا سلام الله علیها
┏━━━ 🍃🌷🍃 ━━━┓
@abbass_kardani
┗━━━ 🌷🍃🌷 ━━━┛
شهیدمدافع حرم عباس کردانی 👆👆
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥قدرت شهدا در درگاه الهی چقدر است؟
اللهم ارزقنا توفیق الشهاده🌱✨
┏━━━ 🍃🌷🍃 ━━━┓
@abbass_kardani
┗━━━ 🌷🍃🌷 ━━━┛
شهیدمدافع حرم عباس کردانی 👆👆
🔴 رفتار_باد_بزنی
چند تکّه چوب و زغال را تصوّر کنید که در حال آتش گرفتن است وقتی حجم چوبها زیاد میشوند شعلههای آتش، کم میشوند مهمترین کار در این هنگام این است که به فضای بین چوبها اکسیژن و هوا برسد لذا باد زدن آنها با بادبزن باعث میشود شعلههای آتش زبانه بکشد.
در زندگی مشترک گاه آتش دعوا و مشاجره شعلهور میشود و زن یا مرد با یکی از اعضای خانوادهی همسر یا خانوادهی خود و یا اطرافیان بر سر موضوعی منازعه و اختلاف جدّی پیدا میکنند که نتیجه آن تخریب و سرد شدن رابطه زن و شوهر است.
در این شرایط نباید رفتار یا گفتاری از ما سر بزند که نقش بادبزن برای آتش داشته باشد. به طور مثال خبر چینی، یادآوری عیوب طرفِ مشاجره، دفاع متعصّبانه از خانوادهی خود و هرگونه عکسالعملی که آتش خشم همسرمان را زیاد میکند ممنوع است.
دستور اسلام در این مواقع این است نقش آتش نشان داشته باشیم و حتّی گاه با ترفند و جملهی غیر_راست، دلهای طرفین دعوا را به یکدیگر نزدیک کرده و با تشویق آنها به گذشت و بخشش، دلها را نرم کنیم.
امام علی علیهالسلام در نامه ۴۷ نهجالبلاغه میفرمایند: "صَلاحُ ذاتِ البَينِ اَفضَلُ مِن عامَّةِ الصَّلاةِ و الصّيامِ" اصلاح و سازش دادن ميان مسلمانان از همهی نمازها و روزهها افضل و بالاتر است.
🔴 داستانهای علما (میزان تاثیر مصاحبت با عالم)
از بعضی اکابر افاضل شنیده شد که مرحوم شهید ثالث می فرمود که : مرحوم شیخ جعفر کبیر وارد قزوین شد و در منزل شهید ثالث حاج ملا محمد صالح منزل کرد.
پس شب هر یک در گوشه ای خوابیدند و من هم در گوشه آن باغ خوابیدم. چون مقداری از شب گذشت، دیدم که شیخ جعفر مرا صدا می کند که برخیز و نماز شب را بخوان.
عرض کردم: بلی بر می خیزم.شیخ از من رد شد و من دیگر بار خوابیدم. ناگاه بر اثر شنیدن صداهائی متاثر کننده از خواب جستم. از پی آواز روانه شدم، چون نزدیک رسیدم دیدم که جناب شیخ با نهایت تضرع و بی قراری به مناجات و گریه اشتغال دارد.
پس صدای آن جناب چنان تاثیر در من کرد که از آن شب تا به حالا که بیست و پنج سال می گذرد، هر شب بر می خیزم و به مناجات باقاضی الحاجات اشتغال دارم.
(قصص العلماء،ص173.)
منبع: مردان علم در میدان عمل، سید نعمت الله حسینی، دفتر انتشارات اسلامی(وابسته به جامعه مدرسین حوزه علمیه قم)، جلد 1.
┏━━━ 🍃🌷🍃 ━━━┓
@abbass_kardani
┗━━━ 🌷🍃🌷 ━━━┛
شهیدمدافع حرم عباس کردانی 👆👆
📚پرهیز از دنیاگرایی
آسیب بزرگی که همواره انسان ها را از یاد خداوند و آخرت دور میکند، توجه بیش از حد به دنیا و بزرگتر جلوه دادن دنیا نسبت به آخرت است. ما همیشه میخواهیم بیشتر در این دنیا بمانیم، بیشتر از لذت هایش استفاده کنیم و بیشترِ عمر خود را صرف ارضای امیال جسمی و روحی کنیم. به سختی میپذیریم که بعد از مدتی، دیگر در این دنیا نیستیم.
خلاصه ی نگاه خدا به دنیا که در آیه های متعدد قرآن به آن اشاره شده، این جمله کلیدی است: «دنیا، سرای آزمایش، بازیچه، کالای اندک و فریبنده است.» (١)
بنابراین، گام سوم رهایی از فتنه های آخرالزمان، در کلام امیرالمومنین اینگونه بیان میشود: «هرکس از ما پیروی کند، گمراه نشود، و هرکه منکر ما شود، هدایت نگردد؛ و آنکه با زبان ما دشمن ما را کمک دهد، نجات نیابد؛ و آنکه ما را واگذارد، یاری نشود؛ پس به طمعِ دنیای پوچ و بی ارزشی که سرانجام از شما دور شود و شما نیز از آن زوال یابید، از ما روی نگردانید. زیرا هرکس دنیا را بر ما ترجیح دهد، افسوس فراوان دارد.» (٢)
خداوند متعال [از زبان فرد دنیا طلب] در قرآن میفرماید: «ای وای بر من که جانب امر خدا را فرو گذاشتم و در حقّ خود ظلم و تفریط کردم.» (٣)
📚 ١- کهف ۷؛ رعد ۲۶؛ حدید ۲۰؛ انعام ۷۰؛
📚 ٢- بحارالانوار، ج ۶۵، ص ۶۲؛
📚 ٣- سوره زمر/۵۶
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥بهترین رفیق کیه؟
👤استاد قرائتی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#نهج_البلاغه
▫️أَيُّهَا النَّاسُ سَلُونِي قَبْلَ أَنْ تَفْقِدُونِي، فَلَأَنَا بِطُرُقِ السَّمَاءِ أَعْلَمُ مِنِّي بِطُرُقِ الْأَرْضِ، قَبْلَ أَنْ تَشْغَرَ بِرِجْلِهَا فِتْنَةٌ تَطَأُ فِي خِطَامِهَا وَ تَذْهَبُ بِأَحْلَامِ قَوْمِهَا.
🟢اى مردم پيش از آن كه مرا نيابيد، آنچه مى خواهيد از من بپرسيد، كه من راههاى آسمان را بهتر از راههاى زمين مى شناسم، بپرسيد قبل از آن كه فتنه ها چونان شترى بى صاحب حركت كند، و مهار خود را پايمال نمايد، و مردم را بكوبد و بيازارد، و عقل ها را سرگردان كند.
📘#خطبه_189
#نهج_البلاغه
▫️اعْقِلُوا الْخَبَرَ إِذَا سَمِعْتُمُوهُ عَقْلَ رِعَايَة لاَ عَقْلَ رِوَايَة، فَإِنَّ رُوَاةَ الْعِلْمِ كَثِيرٌ، وَ رُعَاتَهُ قَلِيلٌ
🟠هنگامى كه روايتى را مى شنويد در آن بينديشيدتا آن را به كار بنديد نه اينكه تفكر فقط براى نقل به ديگران باشد.زيرا راويان علم بسيارند و رعايت كنندگان آن كم.
✍اهميت عمل به روايات به اندازه اى است كه در بسيارى از احاديث علم بى عمل به منزله جهل شمرده شده و تنها علمى شايستگى اين نام دارد كه به عمل منتهى شود
📚 #حکمت_98
💠 بلعیدن خرده های غذا هنگام نماز
💬 سوال:
آیا در هنگام نماز، خوردن و آشامیدن و یا بلعیدن خرده های باقی مانده دردهان، جایز است؟
✅ پاسخ:
خوردن و آشامیدن در حال نماز، آن را باطل می کند چه کم باشد یا زیاد، ولی فرو دادن خرده های غذا که در گوشه و کنار دهان باقی مانده یا مکیدن شیرینیِ قند و شکری که اندکی از آن در دهان هست، موجب بطلان نماز نمی شود.
🔹 همچنین اگر سهواً یا از روی فراموشی چیزی بخورد یا بیاشامد به شرطی که از صورت نماز خارج نشود، نماز باطل نمی شود.
📚 سایت آیت الله خامنه ای/ کانال فقه و احکام
#احکام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠لزوم وصیت کردن
💬آیا وصیت کردن واجب است؟
🔹در چه مواردی وصیت کردن واجب است؟
🔹آیا عمل به هر آن چه اموات وصیت می کنند، واجب است؟ و آیا باید مورد وصیت مکتوب باشد؟
🔹ثلث مال در وصیت نامه یعنی چه ؟
💠#استاد_محمدی_شیخشبانی
#احکام
💠 #ابروی_رنگ_شده
💬آیا واجبه که خانمها ابروی اصلاح شده یا رنگكرده و سرمه چشم رو از نامحرم بپوشونن؟
🔹 همه مراجع: هر چیزی که در عرف زینت باشه و باعث جلب توجه و تحریک نامحرم بشه، باید پوشانده بشه.
⭕️ نکته: گاهی ممکنه این موارد برای یه نفر یا در یک منطقه یا در یک زمان و دوره خاص زینت حساب بشه و لازم باشه که پوشونده شه ولی برای دیگری زینت نباشه و پوشوندنش لازم نباشه؛ مثلا الان در زمان ما ابروهای اصلاح شده معمولا زینت نیستن مگه یه نوع خاصی باشه، ولی ابروهای رنگ شده معمولا زینت حساب میشه.
⭕️ نکته: اگر به رساله مراجع مراجعه کنید ممکنه در پاسخ به این سوال جملات متفاوتی داشته باشن، اما با بررسی دقیق به نظر میرسه که جمع بندی نظرات همه بزرگواران اینه که نوشتیم.
📚خامنهاى، استفتا، س۴۷۷ و ۵۶۴؛ سیستانی جامع ج۴، م ۳۰ و ۳۲؛ مکارم استفتائات، ج۲، س۱۰۳۴ و ۱۵۱؛ همان، ج۱، س۸۰۲؛ وحید: دفتر؛ نورى، استفتائات، ج۱، س۴۹۱ و ۵۴۲ و ۵۰۰.
#احکام
💠 خمس مبلغ دریافتی از بیمۀ تکمیلی
💬 سؤال:
آیا مبلغ دریافتی از بیمه (پس از اینکه هزینه درمان را خود پرداخت کردیم)، خمس دارد؟
✅ جواب:
اگر مبلغ پرداختی بابت درمان از حقوق و درآمدِ بین سال بوده است و بیمه پس از گذشت سال خمسی به شما برگرداند، باید به مجرد دریافت از بیمه، خمس آن پرداخت شود.
📚پینوشت:
پایگاه اطلاعرسانی دفتر مقام معظم رهبری
#احکام
🔴به دلیل نوسانات بازار، آیا فروش جنسی که از قبل هست و قیمت آن فراز و فرود دارد را میشود به نرخ روز فروخت؟
🔹 همه مراجع عظام تقلید: سودگرفتن حدّ معیّنی ندارد، بنا بر این تا وقتی که به حدّ اجحاف نرسیده و بر خلاف مقرّرات دولت هم نباشد، اشکال ندارد.
📚 منابع: استفتائات مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی
#احکام
#زندگی_با_آیهها
۞«فَلَا يَحْزُنْكَ قَوْلُهُمْ ۘ إِنَّا نَعْلَمُ مَا يُسِرُّونَ وَمَا يُعْلِنُونَ»
💚«پس سخنانشان تو را غمگین نسازد، ما آنچه را پنهان میدارند و آنچه را آشکار میکنند میدانیم!»
💌|یس ۷۶|
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💞تو ديدىكسى راكهترسيده خود
🍃 نـيـامـد بـه مـيـدان جـنـگ اُحـد
💞كـمـى كـرد انـفـاق انـدك زمـان
🍃 پـس از مـدتـى قـطع بنـمـود آن
💞مگر او از احوال غيب آگهست
🍃ورا علمى از غيب باشد بدست
♦️« آیا دیدی آن کس را که از اسلام یا انفاق روی گردان شد؟! _ و کمی عطا کرد، و از بیشتر امساک نمود! _ آیا نزد او علم غیب است و میبیند (که دیگران میتوانند گناهان او را بر دوش گیرند)؟!»
✍️ پیام آیه (نجم ۳۳تا۳۵):
۱_در تربيت، نام افراد مهم نيست، بيان روحيات و خصلتها مهم است.
۲_هم گرايش و علاقه قلبی لازم است و هم كار زياد و هم استمرار آن و نبود هر يك نقص است.