🔸فقر مذموم است یا ممدوح ؟
(بررسی اقسام فقر)
2 از 5
🔹گاهی اوقات ممکن است فقر بخاطر عدم رعایت برخی آداب و احکام، آثار نامطلوبی داشته باشد و از اینرو برای شخصی نامطلوب و در حکم کیفر و عقوبت و عذاب باشد از جمله فقیری که صبر نداشته باشد، دینش را از دست بدهد و عبادت و یاد خدا را فراموش کند؛ حضرت امير المؤمنين عليه السّلام فرمود: «براى خلق خداى تعالى پاداشها و كيفرهاى فقر هست، و از جمله نشانه فقر هر گاه پاداش باشد آنست كه داراى خلق نيكو باشد، و پروردگارش را اطاعت نمايد، و از حال خود شكوه نكند، و خداى تعالى را سپاس گزارد، و از جمله نشانه فقر هر گاه كيفر باشد آنست كه بد خلق باشد، و پروردگارش را نافرمانى كند، و شكوه بسيار نمايد، و از مقدّر شده بخشم آيد». بنابراین فقر مذموم نیست بلکه بخاطر قیودی ممکن است برای برخی ناخوش و ناگوار باشد.
🔹در برخی موارد، مراد از فقر، نیازمند دیدن خود است که این حالت نیز مذموم است لکن ربطی به فقرمادی ندارد از جمله در جائیکه انسان بزرگترین هم و غمش دنیا باشد و خداوند نیازمندی و احتیاج را جلوی چشمش قرار می دهد: «من اصبح و امسی و اکبر همه الدنیا، جعل الله الفقر بین عینه» و این حالت در أغنیاء بیشتر است!
🔹و اما ممکن است فقر، در مواردی انسان را محتاج خلق لئیم کند که در این موارد نیز از خداوند درخواست بی نیازی از خلق لئیم را باید داشته باشیم و خود فقر مذموم شمرده نشده است: «عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ ع أَنَّهُ دَخَلَ عَلَيْهِ وَاحِدٌ فَقَالَ أَصْلَحَكَ اللَّهُ إِنِّي رَجُلٌ مُنْقَطِعٌ إِلَيْكُمْ بِمَوَدَّتِي وَ قَدْ أَصَابَتْنِي حَاجَةٌ شَدِيدَةٌ وَ قَدْ تَقَرَّبْتُ بِذَلِكَ إِلَى أَهْلِ بَيْتِي وَ قَوْمِي فَلَمْ يَزِدْنِي بِذَلِكَ مِنْهُمْ إِلَّا بُعْداً قَالَ فَمَا آتَاكَ اللَّهُ خَيْرٌ مِمَّا أَخَذَ مِنْكَ قَالَ جُعِلْتُ فِدَاكَ ادْعُ اللَّهَ لِي أَنْ يُغْنِيَنِي عَنْ خَلْقِهِ قَالَ إِنَّ اللَّهَ قَسَّمَ رِزْقَ مَنْ شَاءَ عَلَى يَدَيْ مَنْ شَاءَ وَ لَكِنْ سَلِ اللَّهَ أَنْ يُغْنِيَكَ عَنِ الْحَاجَةِ الَّتِي تَضْطَرُّكَ إِلَى لِئَامِ خَلْقِهِ.»
🔹همچنین فقری که بخاطر اسراف یا کم کاری و کوتاهی انسان حاصل شود، نه بخاطر زهد و تقوی و یا فقری که بخاطر گناه و خیانت در اموال و ... وعده داده شده است، هر چند به عنوان عقوبت و کیفر شامل حال انسان می شود اما از آن جهت که فقر خیرات و برکاتی برای انسان و سعادت اخروی او دارد، مذموم نخواهد بود کما اینکه در «بلا» اینچنین است .
ادامه 👇
@abdollahimahdi
🔸وظیفه ما در قبال «فقر»
4 از 5
🔹و اما یک سئوال مهم این است که ما چه موضعی در برابر فقر داشته باشیم؟
در بُعد حکومتی، وظیفه زمامداران فقرزدایی و ایجاد رفاه نسبی در جامعه است اما باید توجه داشت ریشه کن کردن فقر تا زمان ظهور و استقرار دولت الهی نه ممکن است و نه با سنت الهی تطابق دارد چه اینکه در حکمت وجود فقر علاوه بر آنچه گفته شد، فرموده اند: «وَ هُوَ مِمَّا ابْتَلَيْتُ بِهِ الْأَغْنِيَاءَ بِالْفُقَرَاءِ وَ لَوْ لَا الْفُقَرَاءُ لَمْ يَسْتَوْجِبِ الْأَغْنِيَاءُ الْجَنَّةَ»، در بُعد اجتماعی و در راستای اقامه دین و اعتزار پرچم اسلام و مبارزه با کفر و استکبار به قدر کفایت می بایست در جهت استغناء جبهه مؤمنان و تولید ثروت اجتماعی تلاش نمود، در بُعد فردی نیز می بایست در حد تحقق «کفایت» و «قناعت» که در روایات بسیار مورد تأکید قرار گرفته اند، جهت کسب ثروت و سرمایه تلاش نمود و در سیره برخی بزرگان نقل شده است که به اندازه کفایتِ روزشان کاسبی کرده و بقیه روز مشغول عبادت می شدند، البته بدیهی است با وجود مسئولیت های اجتماعی می بایست نسبت به رفع نیاز دین و حکومت و نیز رفع نیاز حاجتمندان و فقراء تلاش نمود و شاید هیچ عبادتی بالاتر از خدمت به خلق نباشد. لکن در عین حال که انسان مؤمن فقیر برای خروج خود و خانواده و مؤمنین دیگر از فقری که اثر نامطلوبی مثل عسر و حرج داشته باشد، تلاش می کند، خوب است که قدر و منزلت «فقر» را نیز بشناسد و تلاش خود را در حد «کفاف» نگاه دارد و کمال رضایت و صبر را داشته باشد و نیز چه خوب است انسان مؤمن غنی، مصرف خود را به حداقل ممکن و در حد کفاف و اضطرار رسانده (وَ اَلْمُؤْمِنُ فِي اَلدُّنْيَا يَأْكُلُ بِمَنْزِلَةِ اَلْمُضْطَرِّ) و از مال و ثروت خود انفاق نموده تا از لحاظ مصرف (و نه درآمدزایی) خود را به درجه عظیم فقراء برساند.
🔹امام سجاد علیه السلام می فرماید: «اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ لَا تَجْعَلْنِي نَاسِياً لِذِكْرِكَ فِيمَا أَوْلَيْتَنِي، وَ لَا غَافِلًا لِإِحْسَانِكَ فِيمَا أَبْلَيْتَنِي، وَ لَا آيِساً مِنْ إِجَابَتِكَ لِي وَ إِنْ أَبْطَأَتْ عَنِّي(تأخیر بیفتند)، فِي سَرَّاءَ (مسرت) كُنْتُ أَوْ ضَرَّاءَ(اندوه)، أَوْ شِدَّةٍ أَوْ رَخَاءٍ، أَوْ عَافِيَةٍ أَوْ بَلَاءٍ، أَوْ بُؤْسٍ (بینوایی) أَوْ نَعْمَاءَ(توانگری)، أَوْ جِدَةٍ (تنگی معیشت) أَوْ لَأْوَاءَ(فراخی نعمت)، أَوْ فَقْرٍ أَوْ غِنًى». (صحیفه سجادیه، ص 106)
ادامه 👇
@abdollahimahdi
🔸ستون فقرات جامعه مؤمنین چیست؟!
«ولایت اهل بیت علیهم السلام» ثروت و سرمایه حقیقی مؤمنان؛
5 از 5
🔹و اما آنچه در میان جامعه مؤمنان، اصل، ثروت و سرمایه محسوب می گردد، ایمان و تقوی و ولایت اهل بیت علیهم السلام است که متأسفانه در گفتگوهای اقتصادی و سخن از معیشت مورد غفلت و بی مهری قرار می گردد، و می بایست مسئولین و مبلغان، مؤمنان را متوجه این سرمایه عظیم نمایند که قابل مقایسه با ثروت و داشته های مادی کفار نیست، بلکه طبق روایات توجه به این ثروت عظیم می بایست عامل فرح، رضایت و خشنودی مؤمنین قرار گیرد.
🔹قال الرّسول (صلی الله علیه و آله): «مَنْ هَدَاهُ اللَّهُ لِلْإِسْلَامِ وَ عَلَّمَهُ الْقُرْآنَ ثُمَّ شَکَی الْفَاقَهْ کَتَبَ اللَّهُ الْفَاقَهَ بَیْنَ عَیْنَیْهِ إِلَی یَوْمِ الْقِیَامَهْ ثُمَّ تَلَا قُلْ بِفَضْلِ اللهِ وَ بِرَحْمَتِهِ الْآیَهْ قُلْ بِفَضْلِ اللهِ وَ بِرَحْمَتِهِ فَبِذَلِکَ فَلْیَفْرَحُواْ هُوَ خَیرٌ مِّمَّا یجَمَعُون».
پیامبر (صلی الله علیه و آله)- کسی که خداوند او را به اسلام رهنمون شده و او را به فهم قرآن مفتخر ساخته و او، با این حال از فقر و نداری شکایت میکند، خداوند تا روز قیامت مُهر بدبختی بر پیشانیاش میزند. قُلْ بِفَضْلِ اللهِ وَ بِرَحْمَتِهِ فَبِذَلِکَ فَلْیَفْرَحُواْ هُوَ خَیرٌ مِّمَّا یجَمَعُون. (تفسیر اهل بیت علیهم السلام ج۶، ص۴۹۰ نور الثقلین)
🔹ابنعباس (رحمة الله علیه)- فَفَضْلُ اللَّهِ نُبُوَّهْ نَبِیِّکُمْ وَ رَحْمَتُهُ وَلَایَهْ عَلِیِّبْنِأَبِیطَالِبٍ (علیه السلام) فَبِذلِکَ قَالَ بِالنُّبُوَّهْ وَ الْوَلَایَهْ فَلْیَفْرَحُوا یَعْنِی الشِّیعَهَ هُوَ خَیْرٌ مِمَّا یَجْمَعُونَ یَعْنِی مُخَالِفِیهِمْ مِنَ الْأَهْلِ وَ الْمَالِ وَ الْوَلَدِ فِی دَارِ الدُّنْیَا.
ابنعبّاس (رحمة الله علیه)- مراد از فَضْلِ اللهِ، نبوت پیامبر شما و مراد از رحمت الهی، ولایت علیّبنابیطالب (علیه السلام) است؛ فَبِذلِکَ پس شیعیان به آن یعنی نبوت و ولایت، باید مسرور گردند زیرا که این (ولایت و نبوّت)، از تمام آنچه [مخالفان آنان در دنیا] گردآوری کردهاند، بهتر است یعنی آنچه مخالفان آنها در زندگی دنیا از اهل و مال و فرزند گردآوری نمایند. (بحار الأنوار، ج۲۴، ص۲۹)
🔹أمیرالمؤمنین (علیه السلام)- عَنْ أَمِیرِالْمُؤْمِنِینَ (علیه السلام) فِی قَوْلِ اللَّهِ قُلْ بِفَضْلِ اللهِ وَ بِرَحْمَتِهِ فَبِذلِکَ فَلْیَفْرَحُوا قَالَ فَلْیَفْرَحْ بِنَا شِیعَتُنَا هُوَ خَیْرٌ مِمَّا أُعْطِیَ عَدُوُّنَا مِنَ الذَّهَبِ وَ الْفِضَّه.
امام علی (علیه السلام)- از امیرالمؤمنین (علیه السلام) نقل شده که در تفسیر آیهی قُلْ بِفَضْلِ اللهِ وَ بِرَحْمَتِهِ فَبِذَلِکَ فَلْیَفْرَحُواْ. فرمود: «شیعیان ما باید به ما [و تبعیت از ولایت ما] خوشحال باشند؛ زیرا این از طلاها و نقرههایی که به دشمنان ما عطا شده است، بهتر است».(بحار الأنوار، ج۲۴، ص۶۱)
@abdollahimahdi
هدایت شده از دقایق الحقایق!
🔸«شبکه اجتماعی حزب الله» عامل افزایش همبستگی با نظام
1 از 3
🔹در جلسه ای که برای گفتگو در باب «شک و تردیدهای جریان انقلاب در وضعیت کشور» دعوت شدیم، دو نکته و راهکار تحت عنوان «ساماندهی شبکه مؤمنان» و «روایت صحیح تکامل و پیشرفت انقلاب به منظور غلبه در جنگ روایت ها» به اجمال مطرح نمودم که قبلاً مورد مطالعه و طراحی قرار داده بودم و در صورت لزوم آمادگی ارائه تفصیلی دارم؛
و اما توضیحات مختصری پیرامون این آسیب و این دو راهکار:
🔹هرچه به فتنه های پیچیده آخرالزمانی نزدیک می شویم شک و شبهه و تردید مسئله ای اجتناب ناپذیر خواهد بود که بعضاً به ریزش نیروهای جبهه انقلاب هم منجر خواهد شد، بهترین ریسمان برای تمسک و در امان ماندن از تلاطم فتن و تموج شبهات و رفع شک و تردید، ولیّ جامعه است که در ظلمات فتنه ها، راهنمای مسیر روشن نجات از انحرافات است، لکن مسئله این است که گاهی خود ولایت فقیه یا تشخیص و تصمیمات او مورد شک و تردید قرار می گیرد،
🔹قطعاً بهترین راه برای پیشگیری و مقابله با آن، بصیرت دهی و افزایش قدرت تشخیص حق و باطل است، اتفاقاً به حضرت آقا عرض کرده بودند حمایت شما از دولت سبب شک و شبهه در بین حزب اللهی ها شده است، حضرت آقا می فرمایند؛ حزب اللهی ها باید بروند بفهمند، قدشان بلند شود، رشد کنند، ماجراها را متوجه شوند ... بنابراین اصلی ترین کار افزایش بصیرت و قدرت فهم انقلابی و تحلیل درست است لکن این کافی نیست (نه اینکه لازم نیست، کافی نیست)، چون این راهکار، خود با چند چالش مواجه است :
▫️اولاً گاهی امر چنان مشتبه می شود که اقناع فکری هنگام شک و تردید امری دشوار یا زمان بر است که به سادگی ممکن نمی شود و یا در میان معرکه فرصت بحث نظری فراهم نمی گردد ...
▫️ثانیاً گاهی امر ولی چنان خضرگونه است که موسیان جامعه هم دچار حیرت و شک و تردید می شوند، در ماجرای فتنه بنزین، آن تصمیم حضرت آقا که در صبح درس خارج خود مطرح کردند بدون هیچ سابقه ای در دفتر ایشان و بدون مشورت با کسی مطرح شد و می توان گفت به گونه ای یک موضع گیری الهی بود که به قلب و زبان ایشان الهام شد. خود حضرت آقا در یک موضوعی از قول حضرت امام (ره) فرموده بودند دستی پشت سر ما هست که ما را هدایت و مدیریت می کند حتی دستی که بالا می برم با عنایت ایشان است ...
🔹به هر حال مواضع رهبری ممکن است دارای حکمت هایی باشد که قابل درک برای حتی خواص جامعه نباشد، یکی از مراجع انقلابی به حضرت آقا عرض کرده بود که چه اشکالی دارد یک امتیازی به آمریکا بدهیم و گشایشی حاصل شود (دقت کنید که گاهی اختلاف دیدگاه خواص ما با رهبری چقدر هست!) حضرت آقا فرمودند؛ برای اینکار اصلاً حجت ندارم، حجت دارم که باید محکم بایستیم و هیچ امتیازی ندهیم اما برای امتیاز دادن حجت ندارم ... البته این اختلاف دیدگاه تا حدودی بخاطر اختلاف افق دید طبیعی است، رهبری در افق اعلی و رأس حکومت چیزی را می بیند که ما نمی بینیم.
🔹گاهی نیز این اختلاف دیدگاه لازم است چون رهبری وظایفی دارد و دیگر خواص هم وظایف دیگری دارند، به آیت الله شب زنده دار فرموده اند که شما باید در مقابل برخی مسئولین مواضعی بگیرید که من نمی توانم بگیرم. از مرحوم بهشتی می پرسند که چرا شما بنی صدر را نقد می کنید و امام تأیید می کنند؟ ایشان فرمودند که امام رئیس جمهور را تأیید می کند و من بنی صدر را نقد می کنم...
🔹به هر حال گاهی تشخیص ها از رهبری متفاوت می شود، تقریباً جبهه انقلابی و حزب اللهی در نقدهای تند و تیز به رئیس جمهور و دولت تدبیر و امید، لحظه ای فروگذار نیست در حالیکه مقام معظم رهبری در دیدار با أئمه جمعه بر حمایت از دولت تأکید می کنند و می فرمایند این دولت متعلق به نظام است و نباید طوری موضع بگیرید که احساس تقابل و تضعیف بشود... و یا در جائی فرموده اند که بعد از این ماجرای فتنه بنزین اجازه نمی دهم کسی با رئیس جمهور و دولت تسویه حساب سیاسی کند! در همین ماجرای اخیر بنزین تشخیص برخی مراجع و مسئولین انقلابی غیر از تشخیص ولی فقیه بود، حتی آیت الله سیستانی بزرگ مرجع عراق در مسئله ای مشابه، بجای حمایت از دولت و استقرار و استحکام پایه های حکومت، صحبت از استعفای دولت کردند... (البته در لبنان، سید حسن نصرالله حریری را دعوت می کند و از او قول می گیرد که کنار نرود، لکن چند روز بعد استعفاء می دهد، وقتی علت را می پرسد می گوید سفیر اسرائیل تهدید کرد که اگر استعفاء ندهی نابودت می کنیم!...) در کشور خودمان هم وقتی دو تا از فرماندهان نظامی که صحبت از کناره گیری و استعفای رئیس جمهور می کنند، مورد توبیخ و بازخواست حضرت آقا قرار می گیرند، ایشان می فرمایند؛ بی دولتی خواسته مطلوب دشمن است، باید دولت حمایت شود و البته انسجام و تبعیت از مرکزیت نظام هم باشد...
ادامه 👇
@abdollahimahdi
هدایت شده از دقایق الحقایق!
2از3
🔹بنابراین اختلاف دیدگاه بین ولی جامعه و جبهه انقلابی کم و بیش دیده می شود و تا حدودی هم طبیعی است اما گاهی بخاطر عدم درک موضع رهبری تبدیل به شک و تردید نسبت به رهبری و نظام می شود که البته برای هرکس ممکن است پیش بیاید چون حکمت امر ولی ممکن است به راحتی درک نشود اگر بخواهیم صرفاً منتظر مباحثات و مناظرات و اقناع و اجماع فکری اصحاب انقلاب شویم که کار از کار گذشته و فرصت از دست رفته است...
🔸چاره چیست؟! نیاز به یک «پشتوانه قابل اعتماد» داریم! و آن چیزی نیست جز «حرکت جمعی جریان انقلاب بصورت شبکه ای» در واقع با شکل دادن شبکه جریان انقلابی، روابط پیوسته بین اعضاء مانع خواهد شد که عضوی قدرت یا فرصت حرکت انفرادی پیدا کند و هنگام شک و تردید و شبهه تنها بماند یا از مسیر انحراف پیدا کند.
🔹مشکل و معضل موجود، فقدان چنین حرکت جبهه ای و شبکه ای است، نیروهای انقلاب بصورت فردی یا گروههای پراکنده هر کدام بر اساس فهم و تشخیص خودشان عمل می کنند لذا می بینیم یک روز شخص بزرگواری از یک گوشه ای علیه مجلس فریاد بلند می کند و بقیه او را نگاه می کنند، شخص دیگری از یک گوشه دیگر علیه وزیر اطلاعات فریاد می زند و همه او را نگاه می کنند، اشخاص دیگری از گوشه های دیگری احساس وظیفه می کنند در یک ماجرایی طومار بنویسند و تحصن کنند و بقیه تماشا یا مخالفت می کنند... در این میان اگر فردی یا گروهی نیز دچار شک و تردید نسبت به اصل نظام و ولایت شود، مستمسکی برای نجات ندارد و چه بسا بزرگان قوم نیز دچار اختلاف و تعارض باشند و همین بر حیرت و شک و تردیدها بی افزاید، اما این اختلافات و شک و تردیدها و شبهات با ایجاد یک شبکه اجتماعی به حداقل خواهد رسید،
🔹به عنوان مثال در یک تیم کوه نوردی، اعضای تیم بخاطر نسبتی مشخص و روابطی محکم، در مسیر کوه پیمایی تنها نمی مانند و در صورت شک و تردید نسبت به مسیر، با اعتماد و اتکاء به تشخیص همراهان، مسیر را ادامه می دهند، در واقع هماهنگی و انسجام اعضای شبکه می تواند بر اختلاف دیدگاهها حاکم شود و در عین اختلاف دیدگاه، حرکت منسجم و هماهنگ ادامه یابد و البته آن اختلافات را نیز به حداقل برساند.
🔹این معجزه تشکل و اجتماع منظم است که نظم و اجتماع و انسجام عملی حاکم و غالب بر اختلافات نظری گردد، اینکه می فرمایند یدالله مع الجماعه؛ به نوعی یاری و نصرت خدا اجتماعی مؤمنین را هدایت و مدیریت می کند و ایجاد این حالت شبکه ای بین مؤمنین برای رفع تردیدها و شبهات مقدم و مؤثر تر است از اقناع فکری و هماهنگی در فهم.
🔹همچنین لازم است در این کلان شبکه، خرده شبکه های انقلابی با محوریت بزرگان و فعالان و اساتید و علماء حزب اللهی به رسمیت شناخته شده و روابط و نسبتهایی بین آنها تعریف و ایجاد شود. محورهای این خرده شبکه ها نیز با محور اصلی نظام اسلامی در یک نسبت و هماهنگی خاصی قرار خواهند داشت و جریان هدایت و ولایت از طریق ایشان در کل شبکه جاری خواهد شد.
🔹با دقت در آیات و روایات نیز می توان دید که چطور روابطی خاص بین مؤمنان در همه عرصه های سیاسی، اقتصادی و معیشتی، فرهنگی و معنوی و ... را به تصویر می کشد، بنابراین تحقق این شبکه اجتماعی حقیقی بین مؤمنان حزب اللهی علاوه بر اهداف اصلی و فواید و آثار بسیاری که دارد، می تواند آسیب هایی همچون شک و تردید و شبهه و ریزش ها را به حداقل برساند.
🔸و اما نکته دوم اینکه یکی از عوامل اصلی ایجاد شک و تردید در نیروهای انقلاب، عدم توجه به حرکت تکاملی جریان انقلاب با وجود همه کاستی ها و شکست ها و ریزش ها و نابسامانی هاست، نیروی انقلابی که پیشرفت کشور و تکامل آنرا نمی بیند و در درگیری با حوادث، بحران ها و آسیب های اجتماعی نمی تواند حرکت تکاملی انقلاب را بخوبی تحلیل و فهم نماید، دچار شک و تردید می شود، وقتی نمی بیند که سکان دار کشتی انقلاب، چطور کشتی را در جهت صحیح هدایت می کند و این کشتی در حال حرکت است ولو برهه ای بخاطر موانع بسیار و دشمنی های داخلی وخارجی دچار کندی سرعت می شود لکن در مسیر صحیح رو به پیش است، و صرفاً نابسامانیها را می بیند که معلول عملکرد غلط مدیران و حضور افراد ناصالح در عرشه کشتی است، حتماً دچار شک و تردید می شود.
ادامه👇
@abdollahimahdi
هدایت شده از دقایق الحقایق!
3از3
🔹متأسفانه رسانه های گوناگون نیز در پوشاندن موفقیتها و برجسته کردن ضعفها به چنین فضای شبهه ناکی دامن می زنند و اصطلاحاً در جنگ روایت ها، روایت صحیحی از واقعیت ها ارائه نمی دهند. به عنوان مثال حتی در مسئله فتنه امروز عراق ما گرفتار روایت های ناصحیح هستیم بطوریکه فکر می کنیم عراق از دست رفته است و دچار خطای محاسباتی می شویم؛ کل جمعیتی که در میدان التحریر جمع می شوند 15 الی 20 هزار نفر هستند و کل تظاهرات عراق حدوداً 250 هزار نفر کمتر از یک درصد کل مردم، تخمین زده میشوند که بسیاری از لیدرها و محرکها اجیر شده بودند، لکن این آشوب ها و اغتشاشات و پشت کردن به ایران را به کل جمعیت 40 میلیونی عراق نسبت می دهند! عربستان، آمریکا، اسرائیل، لشگر سایبری راه انداخته اند تا در فضای مجازی و دیگر رسانه ها واقعیت ها را مطابق با اهداف خود منعکس نمایند، مانند زمان حمله آمریکا به کویت که فاکس نیوز هر جا را اعلام می کرد که سقوط کرده است، سقوط نکرده بود لکن پس از اعلام و فضاسازی لازم ، آمریکا حمله می کرد و به راحتی آنجا را می گرفت....
🔹باید مواظب بود در جنگ روایت ها، با روایت نادرست از وضعیت کشور و برجسته سازی نقاط ضعف و پوشاندن قوت ها و پیشرفت ها در دل مردم ایجاد یأس و ناامیدی و در نتیجه شک و تردید نسبت به مواضع نظام ایجاد نکنند و لازمه مقابله با این فضاسازیهای دشمنان، روایت صحیح تکامل و پیشرفت انقلاب و مواضع صحیح نظام است. در این رابطه خوب است کارگروهی برای تدبیر و طراحی های لازم و به خدمت گرفتن ظرفیتهای موجود کشور تشکیل گردد...
@abdollahimahdi
🔸 «انتقام گفتمانی» سخت تر از «انتقام نظامی» !
🔹حمله به یک یا چند ناو و یا پایگاه نظامی آمریکا و نهایتاً خروج آنها از منطقه گرچه لازم و ضروری و تسکینی بر آلام دلها در از دست دادن قهرمانی بزرگ است لکن قابل تحمل و یا جبران و یا قابل پاسخگویی است، اما آن ضربه نهایی که مقدمه نابودی و اضمحلال آمریکا محسوب می گردد، تغییر نگاه و تفکر مردم جهان نسبت به ابرقدرتی آمریکا و باور افول و نابودی آمریکا و مناسبات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی نظام لیبرال دموکراسی به سردمداری آمریکاست و اینکه زمان مناسب برای شروع نهضتی جهانی و مبارزه فراگیر آغاز شده است.
🔹انتظار داشتیم شورای عالی امنیت ملی و سخنان بسیاری از مسئولین نظام بیانگر این حقیقت باشد که شهادت این سردار بزرگ اسلام و قهرمان منطقه ای و سید و سالار جریان مقاومت، شروع مبارزه ای فراگیر در سراسر عالم علیه قدرت طلبی و زیاده خواهی ها و سیاست های مداخله گرانه آمریکا در دنیاست و بزودی شاهد افول و نابودی هژمونی آمریکا و مناسبات آن در جهان هستیم و مستضعفان و مظلومان و عموم مردم جهان به پا خواسته و مبارزات همه جانبه آغاز خواهد شد ...
🔹زمانی بود که صحبت از نابودی اسرائیل به این راحتی و در این وسعت ممکن نبود لکن چند حادثه از جمله شهادت محسن حججی سبب شد مقام معظم رهبری گفتمان نابودی اسرائیل و یکسان کردن آنرا با خاک بر سر زبانها انداخته و انعکاس آن در رسانه ها و حتی سخنان حاکمان اسرائیلی قابل توجه بود...
🔹اکنون که انقلابی عظیم در قلبها و جانهای همه مظلومان و آزادیخواهان جهان اتفاق افتاده، زمینه مناسبی برای دعوت مردم جهان به مبارزه همه جانبه با آمریکاست و این ضربه ای مهلک برای آمریکا خواهد بود که با هزینه چند ناو و چند پایگاه نظامی قابل جبران نخواهد بود...
🔹اکنون زمان مناسبی است که نهضتی جهانی با گفتمان مبارزه با آمریکا و نابودی آن در جهان شکل گیرد و در شعار و رفتار و اقدامات متناسبی پیگیری شود ...
🔸إن شاءالله شهادت نفس زکیه ای در بین رکن (مقام معظم رهبری) و مقام (سید حسن نصرالله) مقدمه ای برای ظهور حضرت حجت عجل الله تعالی فرجه الشریف قرار گیرد ...
@abdollahimahdi
🔸رمز بزرگواری و موفقیت سردار دلها !
🔹به نظر حقیر، غیر از اخلاص و تقوی و توانمندیهای فکری و مهارتهای نظامی و سایر خوبیهای سردار سلیمانی؛ آنچه رمز حقیقی نفوذ ایشان در قلب ها و علت موفقیتهای پی در پی ایشان در همه عرصه های نظامی و اجتماعی و سیاسی بوده است روحیه مردمی و خضوع و خشوع در برابر مردم و رفتار صمیمانه او با مخاطب خود می باشد. منش و مسلک و رفتاری که از یک فرمانده نظامی نمی توان انتظار داشت!
🔹وقتی آن مفتی سنی می گوید در هواپیما جوانی نزد من می آید و می گوید «من برادرت قاسم هستم»! و اینگونه قلب آن مفتی را فتح می کند...
▫️وقتی بارزانی از قهرمانی او در اربیل می گوید و از برخورد صمیمی او تعریف می کند که مرا «کاک مسعود» خطاب کرد ...
▫️وقتی می بینیم دست آن پیرمرد سیل زده را می بوسد و از او تقاضا می کند که منزل مخروبش را ترک کند...
▫️وقتی برخورد صمیمی او را با جوانان و کودکان خصوصاً فرزندان شهدا می بینیم ...
▫️روسیه را برخوردهای معمول دیپلماسی نمی توانست برای حضور در مبارزه با داعش اقناع کند و گمان دارم دستی بر گردن پوتین انداخته و با رفتاری صمیمانه قلبش را فتح نموده و او را سر خط آورده...
▫️گمان دارم همین روحیه و برخورد در نزدیک تر شدن مواضع طالبان به ما مؤثر بوده ...
▫️و چه بسا اگر ایشان با این روحیه و برخورد نبود بسیاری نتایج دیپلماسی مطلوب حاصل نمی شد ...
▫️همین خضوع و خشوع و صمیمیت است که سایر فرماندهان و سربازان را عاشق و شیفته خود نموده ...
▫️و همین روحیه می تواند عامل جذب قلوب جماعت خاکستری و حتی مخالفان باشد...
▫️و ای کاش می شد این روحیه را تکثیر و در خودمان و سایر مسئولان ایجاد کنیم ...
اللهم ارزقنا ...
@abdollahimahdi
🔸جای خالی «رجز خوانی» ها !
🔹سالها قبل در سفری به لبنان توفیق زیارت سید حسن نصرالله حاصل شد، ایشان در صحبتهایشان می گفت؛ من همینطور که با شدت و حدت سخن می گویم و دستم را به نشانه اخطار بالا و پایین می آورم، می دانم که دل دشمن خالی می شود...
🔹اگر قرار است انتقام سخت باشد، احساس می کنم خیلی جای رجز خوانی ما در عرصه سیاسی بین الملل و رسانه ها خالی است، نسبت به مؤیدات دینی رجز خوانی تحقیق نکردم ولی فکر می کنم رسمی در جنگهای نظامی بوده که مورد تأیید قرار گرفته باشد، تهدید و رجز ها چه بسا قبل از هرگونه اقدام نظامی، باعث از بین رفتن روحیه دشمن و از هم پاشیدن و خالی کردن عرصه ها باشد، کما اینکه تا الان اینگونه بوده ولی می تواند ده ها برابر توسعه یابد و حتی شاهد ضربات بزرگ سیاسی و اقتصادی آمریکا قبل از هرگونه پاسخ نظامی باشیم...
آیا اگر بیانیه های رسمی و سخنرانی های مسئولین ما شامل پیامهایی مانند ذیل باشد، اثر گذاریش به اندازه موشک باران یک یا چند منطقه نیست؟!
▫️- به کشورها و دولتهای جهان اخطار می دهیم هرگونه حمایت از نظام جنایتکار آمریکا را به دقت رصد نموده و مورد تسویه حساب سیاسی و نظامی قرار خواهیم داد.
▫️- دست آمریکا را در خارج از مرزهای خود کوتاه خواهیم کرد و مناسبات جهانی جدیدی با ساختار و برنامه جدیدی در سازمان ملل پیگیری خواهیم کرد .
▫️- آمریکا به پایان عمر و فروپاشی خود نزدیک شده است و به کشورهای دیگر توصیه می کنیم، در مناسبات سیاسی، اقتصادی و نظامی خود با آمریکا به سرعت تجدید نظر کنند تا خسارت کمتری متوجه آنان شود.
▫️- به مردم آمریکا توصیه می کنیم از دولتمردان و حاکمان ظالم و فاسد خود تبری جسته و بر علیه ظلم و فساد به پا خیزند و مناسبات عادلانه ای را رقم زده و در ضمن حوادث عظیم آینده زمینه حکومت مردمان صالح را فراهم آورند.
▫️- به همه مردم دنیا توصیه می شود مخالفت خود را با ظلم و جنایت های تاریخی آمریکا علنی نموده و دولتهای خود را به قطع روابط سیاسی و اقتصادی با آمریکا قبل از فروپاشی آمریکا و جهت کاهش خسارات مجاب نمایند.
▫️- به نظامیان و سربازان آمریکایی توصیه می کنیم، خون و جان خود را با سیاستهای غلط سردمدارانشان هدر ندهند و خانواده های بسیاری را در آمریکا بی سرپرست نکنند و از حضور در اهداف نظامی ما خودداری نمایند.
▫️- به دولتمردان و فرماندهان نظامی آمریکا توصیه می کنیم با تمام قوا و تجهیزات در اهداف نظامی ما حضور یابند که سخت ترین ضربات و صدمات و لطمات منتظر آنهاست...
@abdollahimahdi
هدایت شده از کهیعص
این رجز خوانی ها هم در قرآن و هم در روایات مویدات فراوانی دارد ..در روایات ما آمده امیرالمومنین روزی در جنگ صفین با صدای بلند فرمودند امروز خودم معاویه و اصحابش را میکشم .و صدای تکبیر از سپاه حضرت بلند شد و همگی با روحیه بالا حمله کردند .اما راوی میگوید ناگهان شنیدم حضرت زیر لب آهسته فرمودند ان شاءالله .وقتی که سوال کرد که چرا ان شاءالله را بلند نگفتید فرمودند میخواستم یارانم خود را نبازند و با روحیه بال به میدان بروند .
جریان رعب در روایات و آیات ما موضوع بسیار مهمی است .
در یکی از جنگها دیدند کسانی بدون زخم شمشیر و نیزه مرده اند حضرت فرمودند اینها از ترس فریادها و رجزهای دیشب امیرالمومنین قالب تهی کرده اند .
اما باید دقیق رجزها انتخاب شوند
مقاله ای تحت عنوان «تمدن اسلامی و ارتقاء مختصات زندگی تا حیات طیبه» در کنفرانس بین المللی دین و معنویت پذیرفته و ارائه شده است که فایل آن تقدیم می گردد. @abdollahimahdi
هدایت شده از دوفصلنامه نظام ولائی
فقه نظام؛ نرم_افزار گذار از تمدن غربی به تمدن نوین اسلامی - مهدی عبداللهی.pdf
525.8K
🌐 فقه نظام؛ نرمافزار گذار از تمدن غربی به تمدن نوین اسلامی
✍️ مهدی عبداللهی
♻️ دوفصلنامه نظام ولائی (سال اول- شماره اول- پاییز و زمستان 1398)
@Nezamvelaee
هدایت شده از مهدی عبداللهی
طب الولایه، مؤسسه فقاهتی مطالعات اسلامی.pdf
580.9K
🔸«طب الولایه» و اعمال ولایت در سرزمین بدن!
(تقویت خود کنترلی بیمار و نقش فعال او در مواجهه با بیماری)
«طب الولایه» با خوانشی متفاوت و متعالی از طبابت اسلامی، به دنبال راهکارهای توسعه قوای روحی و جسمی در جهت عبودیت خدای متعال و عبور از بحران در حوزه صحت و سلامت است. در این نوشتار بطور اختصار به زوایایی از بحث «طب الولایه» اشاراتی می شود و با توجه به شیوع بیماری «کرونا» و احساس نیاز و احتمال فایده نسبت به یکی از مباحث کاربردی «طب الولایه» تحت عنوان «اعمال ولایت در سرزمین بدن» که نتیجه آن خودکنترلی بیمار و نقش فعال او در مواجهه با بیماری است، چکیده ای از این بحث در کانال مؤسسه فقاهتی مطالعات اسلامی به آدرس زیر منتشر و متن کامل در فایل پیوست آمده است.
https://eitaa.com/m_feghahat/76
🔸فهرستی از ابعاد و الزامات اجتماعی «جهش تولید» به عنوان راهکار خروج از بحران پیش رو و بحران های احتمالی آینده
(ص 1 از 2)
🔹عناوین کلی:
1- آسیب های اجتماعی بحران،
2- فرهنگ سازی جهش تولید،
3- پشتیبانی علم و دانش از تولید،
4- نقش حکومت و ارکان آن در جهش تولید،
5- اصلاح مدیریت تولید،
6- تولید با تأکید بر حل بحران و دفع توطئه دشمنان،
7- فرصت ها و تهدیدهای فضای مجازی در جهش تولید.
🔹شرح مختصری بر عناوین مذکور :
1. آسیب شناسی و پیش بینی و بررسی ابعاد و تدبیر در مورد آسیب های اجتماعی کشور در ایام بحرانی؛
▫️- بررسی آسیب های اجتماعی در پی بحران مالی و اقتصادی جهان و اثرگذاری آن در اقتصاد ایران و عملکرد دولت خصوصاً با تقویت احتمال بحران امنیتی و از هم گسستگی جوامع غربی و یا فروپاشی آمریکا و تغییر معادلات جهانی و... و نیز بررسی آثار و تبعات اجتماعی آن (مانند قحطی، توسعه فقر و کمبود لوازم ضروری یا نیازمندیهای اساسی و ...) و راهکارهای پیشگیری و مقابله (ایجاد ساختارها و طرح ها و تدابیر جدید ...)
▫️- آسیب های اجتماعی از جمله عدم تأمین حقوق کارمندان و یا عدم تأمین بودجه های فرهنگی و ... در پی کسری بودجه دولت (دو رکن مهم بودجه دولت «نفت» و «مالیات» است که در بحران اخیر دچار کاهش و رکود شده است.)
▫️- آسیب های اجتماعی از جمله بیکاری در پی تعطیلی بازار (تعطیلی بازار منجر به تعطیلی تولید کننده و توزیع کننده می شود و یکی از آثار آن بیکاری و اخراج کارگران است.)
▫️- آسیب های اجتماعی ناشی از جنگ رسانه ای و جنگ روانی دشمن با تمرکز بر تحریم ها و بحران مالی اخیر و آثار آن در افکار عمومی جامعه و ضرورت تدبیر و ارائه راهکارهای پیشگیری و مقابله رسانه ای.
2. اقدامات لازم و الزامات در فضای عمومی فرهنگی آحاد جامعه (نظام امیال، افکار و دانش) ؛
▫️-ترویج آموزه ها و معارف اسلامی و رهنمودهای مقام معظم رهبری در عرصه کسب و کار و تلاش و کسب قدرت در حوزه اقتصاد، خودباوری، دشمن شناسی و توطئه اقتصادی و ...
▫️-نیاز مضاعف به امیدآفرینی و ایجاد روحیه امید و همت و تلاش و عزم ملی .
▫️-ترویج روحیه استقامت و ناامیدی از یاری بیگانگان و باور نسبت به توان داخلی.
▫️-آگاهی نسبت به توطئه دشمنان در حوزه تغذیه، پوشاک، سبک زندگی و ... که اتفاقاً اثر مستقیم در الگو و فرایند تولید داخلی دارند.
▫️-فرهنگ اصلاح مصرف بر اساس الگوی اسلامی ایرانی مصرف با تأکید بر شاخصه هایی همچون قناعت، ایثار و گذشت، تعاون و مواسات و ... که تأثیر بسزایی در الگوی تولید دارد و به عبارتی بازار مصرف، خط تولید را به واکنش متناسب وادار می کند.
3. پشتیبانی عرصه علم و دانش از تولید؛
▫️-تأکید بر دانش بنیانیِ تولید خصوصاً در عرصه های نوین و ابتکاری بدون حمایت و الگوگیری از غرب و با تکیه بر توان علمی و دانشمندان داخلی و با هدف خروج از سلطه و نیازمندی غرب در تولید (مثلاً ابداع منابع جایگزین داخلی جهت بی نیازی از مواد اولیه خارجی برای تولید یا اولویت دهی به تولیدات با مواد داخلی و ...) و تبیین نقش حوزه و دانشگاه و مراکز علمی و نهادهای دانش بنیان در این مقوله. (مقام معظم رهبری: «ما دانشمند و متخصص و شرکت¬ های دانشبنیان و افراد مبتکر در کشور زیاد داریم؛ و این جزو مهمترین زیرساختهای اقتصادی است...» (بیانات در جلسه تبیین سیاستهای اقتصاد مقاومتی1392/12/20)
ادامه 👇🏻
@abdollahimahdi
(ص2 از 2)
4. تبیین نقش حکومت، مجلس شورای اسلامی، قوه قضائیه و دولت در تحقق شعار «جهش تولید» ؛
▫️-اصلاحات بانکی، اصلاحات گمرکی، اصلاحات مالیاتی، بهبود فضای کسب و کار : تصویب قوانین تسهیل کننده تولید داخلی و رفع موانع ( مثلاً گفته می شود سازوکار کسب مجوز تولید سخت تر از واردات است!)، وضع قوانین سخت گیرانه در عرصه دلالی، خرید و فروش ارز سکه طلا زمین و ... به منظور هدایت سرمایه به امر تولید، پشتیبانی از جهت کاهش مالیات، افزایش خدمات بیمه، سهولت امور گمرک جهت صادرات و ...، اصلاح بودجه و تخصیص اعتبار به تولید داخلی.
▫️-ایجاد یا توسعه بسترهای سرمایه گذاری داخلی در امر تولید و بهره مندی مردم از سود تولید و در نتیجه افزایش قدرت خرید مردم و رشد رفاه عمومی.
▫️-هدایت ظرفیتها و تأمین زیرساخت ها و تمرکز بر حوزه های مزیتی کشور نظیر کشاورزی، صنعت غذایی و انرژی.
▫️-ترمیم چرخه تولید، توزیع و مصرف و نیز توسعه زنجیره و شبکه تولید بواسطه ارائه طرحها و خدمات و قوانین و بودجه مورد نیاز و مدیریت صحیح.
▫️-تأکید و تمرکز بر منابع و ذخایر طبیعی داخلی در رونق تولید و کاهش وابستگی به خارج.
▫️-تلاش در جهت انحصار تولید به داخل و توسعه مصرف در خارج از کشور.
▫️-حمایت از تولید کنندگان جهت ارتقاء کیفیت تولید با هدف جلب اعتماد عمومی و رقابت با محصولات خارجی و توسعه بازار مصرف.
▫️-توسعه خدمات فنی و مهندسی و ارائه اطلاعات در رابطه با صنعت و تکنولوژی تولید به تولید کنندگان و حمایت از جهت فن آوری اطلاعات و ارتباطات و فراهم آوردن زمینه رشد و پیشرفت و توسعه کمی و کیفی تولید و پشتیبانی در جهت خدمات رسانه ای و اطلاع رسانی و سایر خدمات.
5. اصلاحات مدیریتی و نهادهای تصمیم گیری در عرصه تولید و اقتصاد؛
▫️-توجه ویژه به ضرورت اصلاح سیاستگذاری و تصمیم گیری و مدیریت اقتصادی، اصلاح عیوب ساختاری و ضعف های مدیریتی و سلب مسئولیت از مدیران پیر و خسته و زدودن نگاه غرب گرایی و اعتماد به دشمن و خودباختگی و نگاه تحقیر آمیز به ظرفیتها و توان داخلی . (مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم در خصوص بی توجهی به شعارها میفرمایند: «بدانید که اگر بیتوجّهی به شعارهای انقلاب و غفلت از جریان انقلابی در برهههایی از تاریخ چهلساله نمیبود - که متأسّفانه بود و خسارتبار هم بود- بیشک دستاوردهای انقلاب از این بسی بیشتر و کشور در مسیر رسیدن به آرمانهای بزرگ بسی جلوتر بود و بسیاری از مشکلات کنونی وجود نمیداشت». همچنین در بیان دیگری فرموده اند: «عملکردهای ضعیف، اقتصاد کشور را از بیرون و درون دچار چالش ساخته است. چالش بیرونی، تحریم و وسوسه های دشمن است که در صورت اصلاح مشکل درونی، کماثر و حتّی بیاثر خواهد شد. چالش درونی عبارت از عیوب ساختاری و ضعفهای مدیریّتی است»)
6. جهش تولید با تأکید بر پیشگیری و آمادگی دفاعی در برابر دشمنان؛
▫️-اقدامات و الزامات پیش گیرانه در توطئه های احتمالی دشمنان درحوزه زیست محیطی، آب، تغذیه، دارو و درمان، بیولوژیک و ... که یا اثر مستقیم بر تولید داخلی دارند و موجب تهدید تولید داخلی می شوند و یا تولید داخلی به عنوان یک فرصت و عامل بازدارنده می تواند به این تهدیدات توجه نماید و در رفع نیازهای احتمالی آینده بر اثر سوءقصد و توطئه دشمنان قابلیتها و ظرفیتهای مناسبی را فراهم آورند، مثلاً در صورت احتمال توطئه تحریم دارویی و یا ترور بیولوژیک در سطح فراگیر ، تولید کشور قابلیت تأمین مایحتاج در سطح گسترده در عرصه دارو و درمان بدون وابستگی به خارج را داشته باشد بلکه بتواند بازارهای منطقه را نیز تأمین نماید.
7. توجه به فرصت ها و تهدیدهای توسعه بستر کار و کسب و تولید در فضای مجازی؛
▫️-توجه ویژه به بستر کار و کسب و تولید و نیز مدیریت تولید در «فضای مجازی» و در نظر گرفتن فرصتها و ظرفیتهای مجازی و رشد علوم و فناوری در این عرصه به عنوان یک «فرصت» و نیز یک «تهدید»؛ (فرصت از جهت تسهیل امور و نیز متناسب با محدودیتهای فضای حقیقی مثل بحران کرونا و تهدید از جهت وابستگی فضای مجازی به خارج از کشور و امکان توطئه دشمنان در این فضا و نیز اقتضائات نامطلوب فضای مجازی و اثرات نامطلوب بر کسب و کار مطلوب)
@abdollahimahdi
چطور میشود در این کشور رئیس مجلس یا رئیس دولت و مانند ایشان با هر نوع عملکردی ولو افتضاح پس از پایان مسئولیت مورد تقدیر قرار میگیرند؟!
یکی از موضوعاتی که در کشور ما ملاک و معیاری برای ارزیابی و تبعاً قوانینی برای برخورد با اشتباهات و الزام به پاسخگویی وجود ندارد حوزه قانونگذاری و تصمیم گیری است، چه در حوزه اقتصاد و چه روابط دیپلماسی و چه کلان پروژه هایی مانند برجام که ممکن است آثار منفی آن از بزرگترین جرائم تعریف شده هزاران بار خسارت بارتر باشد و مثلاً ضرر و زیان اقتصادی و فرهنگی آن برای ملت و کشور از صدها اختلاس و فحشاء فراتر باشد اما قابل پیگیری و الزام به مسئولیت پذیری و پاسخگویی و برخورد قضایی نیست! خصوصاً اینکه چنین تصمیماتی با روی کار آمدن جناح های گوناگون، دستخوش سلیقه ها و منافع حزبی میشود و با تصمیمات مقطعی عمدتاً منافع ملی قربانی مطامع جناحی میگردد و مثلاً با حذف کارت سوخت میلیاردها تومان از پول مردم با قاچاق سوخت از بین میرود یا با برخورد سلیقه ای و غیرکارشناسی با طرح مسکن ملی و یا عرصه تعاملات نفتی و ... کشور دچار چالش های جدی میگردد و تبعاً مجازات متناسبی در سطح این کلان جرائم هم تعریف نشده است و در جامعهای که مثلاً سارق یک خودرو که ضرر مالی به یک خانواده زده است مجازات میشود اما با تصمیم گیران یا مسببان افزایش قیمت خودرو که به ملتی ضرر مالی میزنند، یا با مسببان کاهش ارزش پول ملی یا قدرت خرید مردم که در واقع دست در جیب هشتاد میلیون نفر کرده اند و به آنها خسارات زده اند و ... هیچ برخوردی نمیشود بلکه ممکن است پس از دوره ریاست آنها بر مجلس قانونگذاری یا دیگر مجالس تصمیم گیری مورد تقدیر هم قرار گیرند!
اساساً یکی از دلایل انحراف مسئولین در این سطح از تصمیم گیری و قانون گذاری، نداشتن اسناد ملی بالادستی است که الزامات و چارچوبهایی را برای تصمیمگیری های کلان کشور مشخص کنند و الا صرفاً رهنمودهای رهبری خصوصاً آنجا که بخاطر مصالحی، صراحت نداشته باشند قابل تفسیر جانبدارانه و مصادره به مطلوب و یا رد و نقض و تخلف است و از لحاظ قانونی، عدم تمکین نسبت به رهنمودهای رهبری هم هیچ سازوکار رسیدگی و برخورد ندارد و نیز این اسناد بالادستی میتواند مانند قانون اساسی ملاک و معیار سنجش عملکرد و تصمیم گیری کلان مسئولین و استیضاح و مؤاخذه آنان قرار گیرد.
اینجاست که خلأ اندیشکده ها و کانون های برنامه ریزی راهبردی و مانند آن احساس میشود و البته که محصولات آنها میبایست در نهادهایی همچون شورای عالی امنیت ملی و یا مجمع تشخیص مصلحت نظام تبدیل به سند رسمی و معتبر و لازم الاجراء گردد و قوه قضائیه یا دیگر نهادهای نظارتی بتوانند بر حسن اجرای آن نظارت نمایند...
@abdollahimahdi
🔹تبلیغ «غدیر» و تمرین «ولایتمداری» وظیفه هر شیعه!
🔸عامل محوری تمام تکثرات و ظلمات و اختلافات و انحرافات در طول تاریخ مقابله شیاطین انس و جن با محوریت «ولایت» در عالم است، از آن لحظه که ابلیس قسم خورد «لَأَقْعُدَنَّ لَهُمْ صِرَاطَکَ الْمُسْتَقِیمَ»، هدفش انحراف از صراط مستقیم ولایت بوده است و شکل گیری جریان باطل در مقابل جریان حق که از درگیری هابیل و قابیل شروع میشود تا همه درگیریهای این دو جبهه در طول تاریخ تا زمان ظهور بر سر محوری ترین مفهوم در عالم تکوین و تشریع، یعنی ولایت و اطاعت از ولایت است و این جریان تمام تلاش خود را برای تصرف جایگاه ولایت و انحراف آن از مسیر خود بکار بسته است.
🔸در قرآن کریم، آیه ای است که 11 مرتبه از زبان پیامبران مختلف تکرار شده است، حضرت نوح سه مرتبه، حضرت هود دو مرتبه، حضرت صالح دو مرتبه ، حضرت لوط یک مرتبه، حضرت شعیب یک مرتبه، حضرت عیسی دو مرتبه می فرمایند: فَاتَّقُوا اللَّهَ وَ أَطیعُونِ ؛ شعار مشترک همه پیامبران این است که تقوای الهی را پیشه کنید و مرا «اطاعت» کنید. چرا که خداوند می فرماید: «وَ ما أَرْسَلْنا مِنْ رَسُولٍ إِلاَّ لِیُطاعَ بِإِذْنِ اللَّهِ» ؛ مشکل ابلیس و مردم تابع او، عدم اطاعت پذیری از ولی خداست. این پاسخ مردم به پیامبران، که ما بشری مثل خودمان را اطاعت نمی کنیم، حداقل 8 مرتبه در قرآن تکرار شده است. خداوند نیز می فرماید: «وَ ما مَنَعَ النَّاسَ أَنْ یُؤْمِنُوا إِذْ جاءَهُمُ الْهُدى إِلاَّ أَنْ قالُوا أَبَعَثَ اللَّهُ بَشَراً رَسُولاً»
🔸شیاطین انس و جن و اولیاء طاغوت، در پی مبارزه و تضعیف اولیتهای جریان حق است و اولویت اصلی جریان تشیع که باعث پیشرفت و سربلندی و عزت آنان می گردد، تبعیت از ولایت است و بزرگترین آسیبی که متوجه ماست تضعیف ولایتمداری است...
🔸تبلیغ غدیر و تأکید بر «ولایتمداری» وظیفه همه ماست که فرمودند : فَلْیُبَلِّغِ الشَّاهِدُ الْغَائِبَ وَ الْوَالِدُ الْوَلَدَ إِلَى یَوْمِ الْقِیَامَةِ (وَ إِنَّمَا أَمَرَ الْعَامَّةَ أَنْ یُبَلِّغُوا مَنْ لَقُوا مِنَ الْعَامَّةِ بِإِیجَابِ طَاعَةِ الْأَئِمَّةِ مِنْ آلِ مُحَمَّدٍ ع وَ إِیجَابِ حَقِّهِمْ وَ لَمْ یَقُلْ ذَلِکَ فِی شَیْءٍ مِنَ الْأَ شْیَاءِ غَیْرِ ذَلِکَ (سلیم ج2 ص655))
www.mahdiabdollahi.blog.ir
@abdollahimahdi
🔸مخالفت اهل «عبادت» با «ولایت» به بهانه «عدالت»!
🔹مخالفت با ولایت و ولایت گریزی از همان ابتدای خلقت عالم اولاً توسط مخلوقی که أهل «عبادت» است واقع شده و ثانیاً به داعیه «عدالت» بوده است؛
ابلیس که تسلیم ولایت نشد و استکبار ورزید و از سجده به آدم سر باز زد « فَسَجَدُوا إِلاَّ إِبْلیسَ أَبى وَ اسْتَکْبَرَ . بقره/34 » سابقه شش هزار سال عبادت در کارنامه اعمال خود داشت!
(فَاعْتَبِرُوا بِمَا کَانَ مِنْ فِعْلِ اللَّهِ بِإِبْلِیسَ إِذْ أَحْبَطَ عَمَلَهُ الطَّوِیلَ وَ جَهْدَهُ الْجَهِیدَ وَ کَانَ قَدْ عَبَدَ اللَّهَ سِتَّةَ آلَافِ سَنَةٍ .نهجالبلاغه/خطبه192)
و نیز بجای اطاعت از ولی و سجده به خلیفه الهی، به خداوند پیشنهاد «عبادت» داد!
(قَالَ الصَّادِقُ ع: ... فَقَالَ إِبْلِیسُ: یَا رَبِّ أَعْفِنِی مِنَ السُّجُودِ لآِدَمَ وَ أَنَا أَعْبُدُکَ عِبَادَةً لَمْ یَعْبُدْکَهَا مَلَکٌ مُقَرَّبٌ وَ لَا نَبِیٌّ مُرْسَلٌ فَقَالَ اللَّهُ لَا حَاجَةَ لِی إِلَى عِبَادَتِکَ إِنَّمَا أُرِیدُ أَنْ أُعْبَدَ مِنْ حَیْثُ أُرِیدُ لَا مِنْ حَیْثُ تُرِیدُ. تفسیرقمی/1/42) عبادتی که هیچ مَلَک مقرّب و هیچ نبی مرسلی انجام نداده باشد!
همچنین علت سرپیچی خود را از فرمان الهی و گریز از ولایتمداری اینچنین بیان می کند: «من از او بهترم، به دلیل این که مرا از آتش آفریدهاى و او را از خاک و گِل»
(قَالَ مَا مَنَعَکَ أَلَّا تَسْجُدَ إِذْ أَمَرْتُکَ ۖ قَالَ أَنَا خَیْرٌ مِّنْهُ خَلَقْتَنِی مِن نَّارٍ وَخَلَقْتَهُ مِن طِینٍ . اعراف/12)،
در واقع با یک محاسبه غلط، می پندارد که او برتر است و حقوق او و عدالت در مورد او رعایت نشده است و اینگونه با سرپیچی از «ولایت» خواستار تحقق «عدالت» است!
و عاقبت چنین شخصی اینکه تمام تلاش او تا قیامت نیز معطوف به رویگردان نمودن مخلوقات از صراط مستقیم ولایت است (لَأَقْعُدَنَّ لَهُمْ صِرَاطَکَ الْمُسْتَقِیمَ)
و البته ریشه این «انحراف»، «تکبر» است که انسان را از «تسلیم» و «اطاعت» در برابر اراده ولی باز می دارد. (أَبى وَ اسْتَكْبَرَ . بقره/34)
www.mahdiabdollahi.blog.ir
@abdollahimahdi
🔸تاریخ تکرار می شود ...
🔹به نظر شما این شخصیت تاریخی به کدام شخصیت معاصر شباهت دارد؟!
▫️«اشعث ابن قیس کندی» کارگزار امام علی علیه السلام در آذربایجان:
- مخالفت با ادامه جنگ : اشعث در لیلة الهریر که تعداد زیادی کشته شدند و پیروزی سپاه امام علی علیه السلام نزدیک بود، ادامه جنگ را به صلاح ندانست و به امام اعتراض کرد که حکمیت را بپذیرد... پس از جنگ نهروان نیز که امام علی علیه السلام خواستار نبرد با معاویه بود، اشعث به بهانه خستگی از جنگ با او مخالفت کرد که موجب تضعیف انگیزه سپاهیان شد و سبب شد امام علی علیه السلام از جنگ با معاویه منصرف شود.
- نقش پنهان در مبارزه با ولی امر : اشعث در تضعیف ولایت کوتاهی نکرد تا جایی که از ماجرای شهادت امام علی علیه السلام آگاهی داشته و بر پایه روایتی از امام صادق علیه السلام در شهادت وی نیز نقش داشته است.
- نقش فرزندانش در فتنه شهادت امام حسین و امام حسن علیهما السلام: محمد و قیس پسران قیس در شهادت امام حسین علیه السلام نقش داشتند و جعده دختر قیس، همسر امام حسن علیه السلام بود که به تحریک معاویه ایشان را به شهادت رساند.
- نماز خواندن امام بر جنازه او : او در سن 63 سالگی فوت کرد و امام حسن علیه السلام بر جنازه او نماز خواند.
www.mahdiabdollahi.blog.ir
@abdollahimahdi
🔸«تولی بر ولایت» مقدم بر «تحقق عدالت»
🔹... در بعد عینی و عملی عدالت، آنچه بر «تحقق» عدالت مقدم است، «تولی» به ولی جامعه است . به عبارت دیگر اگر عدالت را به قرار گرفتن هر چیزی در جای خود تعریف کنیم (الْعَدْلُ يَضَعُ الْأُمُورَ مَوَاضِعَهَا) اصل و اساس و محور جامعه در اثبات و استقرار موضع، مقدم بر هر جزئی است، قرار گرفتن ولی در محوریت مناسبات اجتماعی، مهمترین امری است که باید واقع شود. مهمترین و اساسی ترین مرتبه تحقق عدالت، قرار گرفتن ولی جامعه در جایگاه محوریت هماهنگ کننده و نظم دهنده دیگر اعضاء و عناصر جامعه است و این هماهنگی و نظم اتفاق نمی افتد مگر آنکه اعضای جامعه اراده ولی را بر اراده و نفس خود مقدم شمارند. همچنین اگر عدالت را توزیع متناسب حقوق تعریف کنیم (اِعْطاءُ كُلِّ ذي حَقٍّ حَقَّهُ) تعیین و تخصیص حقوق ولی به عنوان شخص محوری هماهنگ کننده مناسبات اجتماعی، مقدم بر هر حقی است و از طریق او به عنوان محور هماهنگ کننده، نظم و هماهنگی در تعیین و توزیع حقوق دیگر اجزاء و عناصر جامعه واقع می شود. بنابراین قبل از اعطای حقوقِ متناسب هر ذی حقی و تعیین و تخصیص موضع متناسب هر امری، لازم است موضع و حقوق ولی امر جامعه به عنوان محور هماهنگ کننده، رعایت شود.
این روایت گویای این حقیقت است که قبل از هر اقدام عدالت خواهانه، لازم است اراده ولی جامعه محور هماهنگی اراده ها قرار گیرد، و از این روایت مشخص است که این مسئله اختصاص به ولی معصوم ندارد:
«والْوَاجِبُ فِی حُکْمِ اللَّهِ وَ حُکْمِ الْإِسْلَامِ عَلَى الْمُسْلِمِینَ بَعْدَ مَا یَمُوتُ إِمَامُهُمْ أَوْ یُقْتَلُ ضَالًّا کَانَ أَوْ مُهْتَدِیاً، مَظْلُوماً کَانَ أَوْ ظَالِماً أَنْ لَا یَعْمَلُوا عَمَلًا وَ لَا یُحْدِثُوا حَدَثاً وَ لَا یُقَدِّمُوا یَداً وَ لَا رِجْلًا وَ لَا یَبْدَءُوا بِشَیْءٍ قَبْلَ أَنْ یَخْتَارُوا لِأَنْفُسِهِمْ إِمَاماً عَفِیفاً عَالِماً وَرِعاً عَارِفاً بِالْقَضَاءِ وَ السُّنَّةِ یَجْمَعُ أَمْرَهُمْ» (مستدرکالوسائل/7/123 و بحارالانوار/33/143)
www.mahdiabdollahi.blog.ir
@abdollahimahdi
به گزارش خبرگزاری حوزه، دومین گعده فقه سیاسی با حضور چند تن از فضلا و طلاب حجج اسلام حسنی، رنجبر، عبداللهی، رامندی، داودی، صبوری، صادقی در خبرگزاری حوزه،برگزار شد.
https://www.hawzahnews.com/news/915380/