May 11
بسم الله الرحمن الرحیم
در حالی به چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی نزدیک می شویم که دشمنان اسلام و انقلاب، از طریق رسانه های خود با بهره گیری از برخی مشکلات و مفاسد و بی تدبیریها در داخل کشور، موجی از نا امیدی و حقارت و خودباختگی را در جامعه منتشر نموده اند بطوریکه در اذهان برخی افراد، شبهه «ناکارآمدی انقلاب اسلامی» به شدت رسوخ کرده و باورپذیر گشته است و با «توهم» ناکارآمدی، شکست اهداف انقلاب اسلامی و ضرورت پذیرش نسخه های منحط تمدن غرب را نتیجه می گیرند!...
هرچند قلب های مریض و مملو از محبت دنیای کفار، استدلال و برهان نمی پذیرد لکن به منظور آگاه سازی و ایمن سازی جوانان مؤمن در برابر این شبهات، می بایست با تحلیلی درست و نگاهی دقیق، کارآمدی و دستیابی به اهداف انقلاب اسلامی را موجه و روشن ساخت.
در ادامه دو نوشته قدیمی با عنوان «برترین ملاک سنجش و ارزش گذاری» و «نسخه ترکی اسلام» که قدری به بررسی معیارهای بررسی و ارزیابی می پردازد و نیز متنی با عنوان «کارآمدی نظام» که مطابق با آن معیارها به ارزیابی دستاوردهای نظام می پردازد، تقدیم می شود:
دقایق الحقایق @abdollahimahdi
نسخه ترکی اسلام راز بقای اردوغان!
در گزارشی در علت محبوبیت اردوغان و حمایت مردم حتی سکولارها از حزب عدالت و توسعه ، موفقیت او را در رشد تولید ناخالص ملی، ارتقاء رتبه و قرارگرفتن در لیست 20 کشور قدرمتند دنیا، توسعه فرودگاه و دستیابی به عنوان بهترین خطوط هوایی جهان، کاشت انبوهی از درختان میوه دار، موفقیت در ساخت وسایل، ابزار و ماهواره نظامی، ساخت فراوان دانشگاه و مدرسه و بیمارستان، دانشگاه و مدارس رایگان، افزایش دانشمندان و پژوهشگران و مراکز پژوهشی و آزمایشگاهی، موفقیتهای سیاسی در منطقه خصوصاً پ.ک.ک ، افزایش حقوق و دستمزدها و کاهش بیکاری، جبران کسری بودجه و تسویه بدهی خارجی، افزایش صادرات و ... شمرده اند و نهایتاً با مقایسه با کشور جمهوری اسلامی ایران، در صدد مقایسه بین نسخه ایرانی اسلام و نسخه ترکیه ای اسلام هستند!
لازم به ذکر است، مدتی قبل بود که هیلاری کلینتون با حضور بر یک ناو جنگی آمریکا، تلاش داشت در سخنان خود آمریکا را طرفدار اسلام و مسلمانان معرفی نماید و با اشاره به تأثیرپذیری و الگوبرداری انقلابیون خاورمیانه و شمال آفریقا از انقلاب اسلامی، نگرانی خود از این بابت اعلام نمود و البته تصریح نموده است که اسلامی که مورد تأیید آمریکاست، نباید از الگوی جمهوری اسلامی تبعیت کند بلکه کشوری مانند ترکیه را به عنوان مدل مطلوب آمریکا معرفی می کند. شاید کودتای کوتاه اخیر را هم اینگونه بتوان تحلیل کرد که با توجه به تمایل اخیر اردوغان به سوریه و کاستن از حمایت داعش و اینگونه رفتارهای مخالف میل آمریکا، آنها تصمیم گرفتند در حد گوشمالی! کودتای نافرجامی را رغم بزنند تا اردوغان متوجه شود که آینده سیاسی اش و ماندن یا نماندن او در قدرت در دستان آمریکاست و باید هماهنگ تر عمل نماید! اما در عین حال راضی به از دست دادن اردوغان بخاطر نقش آفرینی مهمش به عنوان بدیل اسلام انقلابی، نیستند ولو به قیمت قدرت گرفتن رقیبان لائیک او باشد.
در واقع این مواضع حکایت از عمق استراتژیک نگاه آمریکا و سیاستهای آشکار و پنهان او در قبال ایران و دیگر کشورهای اسلامی دارد، آنچه که عیان است، دشمنی سخت و اصولی و ریشه دار میان ایران و آمریکاست که هیچگاه از بین نمی رود مگر به قیمت دست برداشتن ایران از اسلام (وَلَن تَرْضَى عَنکَ الْیَهُودُ وَلاَ النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ ) یا دست برداشتن آمریکا از کفر و استکبار ! و نیز اینکه آمریکا برای تضعیف نقش و الگوسازی ایران انقلابی، می بایست اسلام معتدل را جایگزین کند ، هر چند در قبال ترکیه با احتیاط قدم برداشته اند اما در یک کلام، پیشرفتها و توسعه مادی ترکیه مرهون حمایت جهان غرب از ترکیه است و قطعاً تحریمها و ناملایمات آمریکا و جهان غرب در قبال ایران، تأثیر جدی بر سرعت رشد و پیشرفت ایران داشته است.
اما در رابطه با مقایسه نسخه ترکی اسلام با اسلام انقلابی ایران به نظر می رسد در ارزیابی برتری و موفقیت دو کشور دو گونه می توان عمل نمود، یکم صرفاً با شاخصه ها و معیارهای مادی و اقتصادی، عمدتاً توسعه و پیشرفتهای مادی و رفاه و ... را بررسی نمود و نتیجه گرفت تنها از این بُعد فلان کشور پیشرفت و توسعه و موفقیت بیشتری داشته است. دوم آنکه فراتر از نگاه محدود مادی، با درنظر گرفتن همه ابعاد رشد و تکامل (معنوی، فکری، عملی) ، در یک فرآیند تعریف شده به مقایسه جایگاه کشورها بپردازیم در این فرایند میبایست موفقیت و شاخصه های آن و ملاکهای ارزیابی تعریف شوند و در تعریف شاخصه ها و معیارها خوب است دین اسلام و کلام خدا منبع و معیار قرار گیرد. بر این اساس بطور خلاصه می توان گفت (بر اساس طبقه بندی شاخصه ها که سه رتبه اصلی (جهت)، فرعی (فکر و برنامه) و تبعی (رفتار و عمل) دارند و قبلا در نوشته ای به آن اشاره شد) برترین معیارهای ارزیابی، آن معیارهایی است که با جهت خلقت عالم یعنی «بندگی خدای متعال» هماهنگی بیشتری داشته باشد، بندگی خدای متعال نیز جز با «اقامه دین» در جوامع محقق نمیشود، اقامه دین که عبارت است از «توحید، ولایت و شریعت»، نیز منوط به جریان ولایت الهی است لذا تولی و تبری را اساس دین اسلام دانسته اند، بنابراین می توان گفت «تولی به ولایت الهی و تبری از دشمنان»، می تواند یکی از شاخصه های اصلی ارزیابی کشورها باشد، کشوری که در تولی به ولایت الهی (که جز از طریق ولایت اهل بیت علیهم السلام جاری نمیشود) و تبری از دشمنان اهل بیت (که مصداق اکبر آن آمریکا و انگلیس و اسرائیل است) از دیگر کشورها سبقت داشته است و در خط مقدم مبارزه با استکبار بوده است در مهمترین شاخصه ها، برترین امتیاز را کسب می نماید. به دلیل اطاله کلام از بررسی دیگر معیارها و ملاکها خودداری می کنم و به اصلی ترین شاخصه یعنی «تولی به ولایت و تبری از استکبار» کفایت می کنم، در واقع همین یک معیار به عنوان اصلی ترین معیار سنجش، تکلیف تقدم و تأخر کشورها را مشخص می کند.
انسان مؤمن قطعا معیارهای مادی را بر معیارهای اساسی، ترجیح نمی دهد همچنانکه حضرت عیسی بن مریم سلام الله علیه پس از مشاهده وضعیت شهر مدرنی که بخاطر دوستی دنیا و پرستش طغیانگران، عذاب شده بودند فرمود : «خوابیدن در مزبله ها و خوردن نان جو با سلامت دین بسی بهتر [از زندگی در یک شهر مدرن با این وضعیت] است».
دقایق الحقایق @abdollahimahdi
لازم به ذکر است، مشکلات و معضلات امروز جمهوری اسلامی نیز ناشی از چند عامل است که هیچکدام نه تنها نافی کارآمدی نظام نیست بلکه کارآمدی موجود نظام اسلامی را در مواجهه با چنین موانع و مشکلات برجسته می سازد! نواقص یا اشتباهاتی که در تدوین قانون اساسی و شکل گیری ساختارها و ارکان نظام وجود داشت، الگو گیری از غرب در ساماندهی روابط اقتصادی و بانکی، آموزشی و اداری و ... که بستر روابط ناسالم و توسعه مشکلات را فراهم ساخته است، وجود انسانهای ناسالم در ساختارهای نظام، تهاجم فرهنگی که نتیجه آن افزایش فساد از جمله فسادهای اداری، اقتصادی و مالی و ... بوده است، نفوذ قدرتهای بیگانه در همه سطوح کشور و در همه عرصه های سیاسی، علمی، اقتصادی، نظامی و ... که همواره تلاش آنها ممانعت از رشد و توسعه و پیشرفت کشور بوده است و تا حدود زیادی موفق بوده اند، دشمنی های بی حد و حصر دشمنان داخلی و خارجی و ... همه از عواملی هستند که با توجه به آنها، سخن گفتن از ناکارآمدی نظام را غیرمنصفانه میگرداند!
دقایق الحقایق @abdollahimahdi