صرف نظر از اینکه ما با چه کشورهایی و در چه سطحی از روابط قرار داریم توجه به یه سری نکات خیلی مهم هست
اول اینکه کشورها برای محقق کردن آرمان های بزرگ خود نیاز به شکل گیری شبکه قدرت دارند
قدرت صرفا المان نظامی یا امنیتی نیست، کره شمالی به عنوان دارنده بمب اتم، منزوی ترین کشور است.
بنابراین مولفه های بازدارندگی متشکل از شبکه امنیت، توسعه نظامی، اقتصادی، علمی و فرهنگی است و باهم می توانند کشور را به آرمان های خود برسانند.
توسعه اقتصادی نقش لوکوموتیو را در فعال نگه داشتن سایر مولفه های قدرت دارد و با موقعیت تجاری خوب هرگز نمی توانند شما را منزوی کنند
دوم اینکه
باید مراقب دوستی کشورها باشیم، دوستی ها وشراکت گاهی برای مهار توسعه شما برنامه ریزی شده است
این دوستی ها گاهی از شرایط سخت تحریمی برای مهار استفاده می شوند.
البته منافع زیادی هم ممکن است برای ما داشته باشد.
بازار انرژی به منِ تحلیل گر می گوید روس ها و ایران دو رقیب اساسی برای یکدیگر هستند.
این دو کشور در کنارهم نیمی از ذخایر گازی را در اختیار دارند، ایران رقیب اصلی روس ها در بازار انرژی است و روس ها تا به الآن با هر مکانیزمی که داشتند مانع تزریق گاز ایران به بازارهای جهانی شدند.
البته این طبیعی است، هرکشوری متناسب با منافع خود عمل می کند، روس ها از اینکه اهرم فشار انرژی آن ها برای مهار اروپا از بین برود به عنوان یک شریک استراتژیک برای ایران اما در عین حال رقیب در بازار انرژی اجازه این موضوع را ندادند.
سوم اینکه گاهی شریک استراتژیک شما کارهای مشکوکی انجام می دهد،
مثلا اخبار استفاده و بکار گیری پهپاد شاهد 136 در جنگ اوکراین را بلد می کنند و علی رغم انکار ایران اما شرکای ما در مسکو اصرار بر انعکاس خبر دارند
اوکراین و سایر کشورهای اروپایی بر استفاده روسیه از پهپاد های سپاه پاسداران موج سواری می کنند تا اینکه تهران را مجبور کنند موضوع صادرات شاهد 136 به روسیه را تایید کنند.
بیاید خیلی جدی و علمی به کنش گری های کشورمان در منطقه و جهان نگاه کنیم و آن را به عقل و خرد خود واگذار کنیم.
بیایید به این مساله بیاندیشیم که ایران باید کجای معادلات منطقه ای و بین المللی باشد؟
بیایید بیاندیشیم که علی رغم شکل گیری حوزه نفوذ امنیتی، سیاسی ایران تا مدیترانه چرا به حوزه منافع تبدیل نشد؟
بیایید به این بیاندیشیم چرا سال های سال آسیای مرکزی و قفقاز را بدون نگاه استراتژيک و راهبردی که این روزها را پیش بینی کند و عمیقا جغرافیا و اهمیت آن را درک کند رها کرده و الان در حال خفه کردن خود برای ورود به آسیای مرکزی هستیم یا اینکه باید با کشور آذربایجان در قفقاز وارد چالش شویم؟
بیاندیشیم که چرا نگاه ما به قدرت و توسعه صرفا سیاسی و نظامی است درحالیکه توسعه اصلی ترین شاخص برای امنیت پایدار است و امنیت بدون توسعه و توسعه بدون امنیت پایدار نخواهد بود؟
بیایید بیاندیشیم فرهنگ توسعه در کجای گفتمان مقامات کشور وجود دارد؟
به غیر از رهبر انقلاب کدامیک از مسئولین این کشور ذهنیت استراتژيست و راهبردی دارند؟؟
چرا نمی توانیم این را درک کنیم که بزرگ ترین مزیت ایران جغرافیای یکپارچه آن است؟ جغرافیایی که میان بزرگ ترین منابع انرژی یعنی خلیج فارس، آسیای مرکزی و قفقاز قرار دارد؟؟
بیاندیشیم که چرا توسعه نظامی و سیاسی در چهل و چهار سال گذشته نتوانست مردم را راضی و بخش قابل توجهی از آن ها را با حکومت همراه کند؟
بیاندیشیم که توسعه اقتصادی و عدالت اجتماعی بزرگ ترین عامل برای وحدت مردم با حکومت است و تا زمانی که این امر مهم اتفاق نیافتد آشتی ملی صورت نمی گیرد.
ابوقاسم
ابوقاسم
📌نخبگان تهویه ساز شار را بشناسید شرکت تهویه ساز شار یه مجموعه دانش بنیان هست که برای اولین بار موفق
ناظر به موقعیتی که در ارتباطات با جاهای مختلف دارم و انگیزه توانمند سازی و کمک به بخش های خصوصی، شرکت های دانش بنیان و....
در موضوعات مختلف زیر اگر کسی صاحب موقعیت است یا کسی را میشناسد به بنده پیام دهد.
سرمایه دار و تاجر برای سرمایه گذاری در داخل و خارج از کشور و کارخانجات و...
سرمایه گذاری در کارخانجات
کشت محصولاتی مثل چای پسته
نخلستان خرما.
تولیدی ها
مجموعه های دانش بنیان برای معرفی به جاهای مختلف کشور
و.....
@aboghasem
🔸ترکیه و قدرت نوظهور در ائتلاف سازی در آسیای مرکزی
تنش های نظامی پیش آمده میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان، بهانه ای شد تا توضیحاتی را درباره تحولات ژئوپلیتیکی و ژئو استراتژیک منطقه آسیای مرکزی و قفقاز جنوبی ارائه دهم.
چین و روسیه دو بازیگر اصلی حوزه سیاسی و اقتصادی وصنعتی در حوزه آسیای مرکزی و قفقاز جنوبی هستند.
روسیه بخاطر حس مالکیت بر کشورهای شوروی سابق و منابع بی نظیر انرژی در این کشورها و چین نیز بخاطر تامین نیازهای تجاری و اقتصادی این کشورها از نفوذ بسیار مهمی در میان این کشورها برخوردار هستند.
ترکیه کشور ثالثی است که بر اساس راهبرد همگرایی میان کشور های ترک زبان در آسیای مرکزی و قفقاز جنوبی در این جغرافیا فعال شده تا حدود زیادی به اتصال زمینی با جمهوری باکو، آن هم از طریق استان سیونیک ارمنستان محتاج است تا آسیای مرکزی را به سواحل مدیترانه متصل کند و موقعیت سیاسی و تجاری خود در این جغرافیا را تحکیم و تثبیت کند، این موضوع یقینا یک تهدید بالقوه برای موقعیت تجاری روسیه در حوزه انرژی خواهد بود.
اینکه روس ها به چه میزان از این رقیب جدید استقبال خواهند کرد و یا اینکه تا چه اندازه اجازه ایجاد کریدور زنگزور در خاک سیونیک ارمنستان را می دهند مساله بسیار مهم و اساسی است.
ترکیه برای افزایش تعامل و همگرایی میان کشورهای ترک زبان و ایجاد ائتلاف کشورهای ترک در آسیای مرکزی و قفقاز جنوبی به این کریدور نیاز دارد.
مشخصا این سه کشور بر اساس راهبرد مشخص در آسیای مرکزی و قفقاز جنوبی سیاست ورزی می کنند و به دنبال تامین منافع خود هستند.
ابوقاسم
انتصاب مهدی سبحانی سفیر ایران در سوریه به عنوان سفیر جدید در ارمنستان سیگنال خوبی برای مقامات باکو است.
مهدی سبحانی سفیر کارکشته و باتجربه ای در سوریه بود و انتقال ایشان به ایروان با شرایط کنونی مناسبت داشته است.
برخی دوستان آگاه نیز گفتند احتملا آقای مجتبی دمیرچی لو نیز به عنوان سفیر کشورمان در باکو منصوب شود.
امروز که روابط باکو با اسرائیل علنی تر شده و همه چیز روشن شده که ماهیت جنگی که در قره باغ آغاز شد برای تغییرات ژئوپلیتیکی انجام شده و اساسا چیزی به نام جنگ اسلام و کفر در کار نبوده است.
لابی باکو در تهران بخوبی تا الآن کارش را انجام داد و برخی ائمه جمعه شمال کشور هم که اصلا نمی دانستند داستان از چه قرار است با جریان سازی در افکار عمومی بستر را برای نقش فعالانه ایران را ناسالم کردند
حال همان دوستان صحبت از خطرات ژئوپلیتیکی در قفقاز می کنند
دوستانی که از جنگ قره باغ 2020 عضو کانال غرب آسیا بودند می دانند که همان موقع با تعیین خطوط متمرکز که باکو میخواهد ارمنستان را از سیونیک قیچی کند توضیح دادم
اما بسیاری از جامعه انقلابی که خب حالا یا بخاطر تعصبات قومی و یا عوامل دیگر بنده را تخریب کردند
ابوقاسم
ابوقاسم
انتصاب مهدی سبحانی سفیر ایران در سوریه به عنوان سفیر جدید در ارمنستان سیگنال خوبی برای مقامات باکو ا
با توجه به اطلاعاتی که از تحرکات اخیر جمهوری باکو در خطوط مرزی با استان سیونیک دریافت کردم
ارتش باکو به صورت فرسایشی و آرام در حال آرایش نظامی است و البته به صورت ریز درحال تصرف مناطق مرزی با سیونیک است
یقینا تا لحظه آخر مذاکرات برای کنترل تنش ها ادامه خواهد داشت اما این واقعیت های میدان است که نتیجه را تعیین می کند
بنابراین مسئولین امنیتی و نظامی باید متوجه تحرکات میدان باشند
ابوقاسم
وزارت دفاع ارمنستان از ارائه توضیح در خصوص میزان پیشروی اخیر نیروهای جمهوری آذربایجان در خاک این کشور در استان سیونیک خودداری میکند.
بر اساس گزارشهای محلی، نقشه فوق نشان میدهد که نیروهای باکو چند صد مترمربع از خاک ارمنستان تا ارتفاعات نزدیک به شهر تغ را تصرف کردهاند. این پیشروی باعث مسدود شدن تمامی جادههای اصلی و فرعی کریدور لاچین شده است. همچنین جاده شهر تغ در مسیر شرق به غرب به شهر و فرودگاه سیسیان و سپس به نخجوان میرسد
امروز به یکی از دوستان پرونده قفقاز گفتم آنچه در قفقاز در حال وقوع هست، تاریخ و فرهنگ ما را هدف قرار می دهد
مساله فقط تکه ای زمین و جغرافیا نیست، مساله شکل گیری معادله جدید برخورد اراده ها در قفقاز است و اراده ضعیف و قدم های متزلزل ذهنیت بازیگران را نسبت به شما تغییر خواهد داد
رمز پیروزی های ایران در چالش عراق و سوریه و یمن و لبنان ذهنیت دقیق از تحولات و تهدید ها و اقدام به موقع بود که ذهنیت بازیگر فعال و شجاع را میان استراتژيست های آمریکایی از ایران خلق کرد این همان قدرت بازدارندگی است که ابتدا باید محاسبات طرف مقابل را خاکستری کند.
میخواهند حکمرانی جغرافیا را به نفع خود تغییر دهند و این یکی از بزرگ ترین خطرات برای ما است
بیش تر خواهم گفت
ابوقاسم
یه ضرب المثلی هست که میگه اندازه نگهدار که اندازه نکوست
هم لایق دشمن است و هم لایق دوست
حکایت سیاست های ناقص نسبت به حکومت باکو است که حسن نیت و دوستی یک طرفه ایران در چندین سال گذشته سوء تفاهم هایی را ایجاد کرده که خب طرف باکویی هرگز مستحق این حسن نیت ها نبوده است.
و باگذشت چندین سال مشخص شد سیاست های اشتباه اتخاذ شد و منشاء آن هم منافع دلالان پان ترکیسم مستقر در تهران بود
مشکل اینجاست که دقیقا در طول سال هایی که ایران سیاست آرام و مثبتی را نسبت به جمهوری باکو اتخاذ کرد و برنامه توسعه فرهنگی و مذهبی را در این کشور متوقف کرد طرف باکویی به پمپاژ پان ترکیسم و تجزیه طلبی میان آذری زبان های شمال کشور مشغول بود و متاسفانه تا حدودی موفق شدند ذهنیت ها را در آن منطقه با خود همراه کنند.
ابوقاسم
🔸دالان تورانی ناتو چگونه پی ریزی شد؟ آیا خواب بریتیش پترولیوم و بریتانیا تعبیر خواهد شد؟
تصویر دسته جمعی سران کشورها در «۲۰۰۶» با حضور لرد براون مدیرعامل شرکت بریتیش پترولیوم که نفت خزر را پس از فروپاشی شوروی غارت میکند. این تصویر در جریان افتتاح خط باکو-تفلیس-جیحان گرفته شده بود. همانطور که در عکس می بینید در سال ۲۰۰۶ در نقشه طراحی شده توسط بی. پی مرز ایران با قفقاز برداشته شده است.
با پیدا شدن منابع نفتی جدید برای باکو در خزر (میدان نفتی قراباغ ۲٠۱۹) طمع بریتانیا برای انتقال نفت بیشتر شده و جنگ ۲٠۲٠ آغاز شد. اما این جنگ نتوانست منجر به اشغال سیونیک هم بشود و اهداف پروژه نا تمام ماند.
نقشه اتفاقات امروز را در سال ۲٠٠۶ کشیده بودند. آن هم به دست شرکت بی. پی. جالب است بدانید که شرکت بریتیش پترولیوم، همان شرکت نفت ایران و انگلیس است که ملت ایران در نهضت ملی شدن نفت، از او خلع ید کرده بود