اَعوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيطانِ الرَّجيم
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
⭕️ تعصب، سد راه شناخت
🔻دستگاه انديشه انسان طورى آفريده شده است كه اگر روح انسان از نظر عاطفى رنگ بخصوصى داشته باشد نمىتواند حقايق را آنچنانكه هست ببيند، بلكه مطابق آن رنگ مىبيند.
🔸چه زيبا مىفرمايد حضرت امیرالمؤمنین امام على عليه السلام:
🔸 يكى از آن چيزهايى كه به روح انسان رنگ مىدهد و وقتى رنگ داد انسان درست نمىتواند ببيند، عشق و علاقه است.
آدمى به هر چيزى كه عشق بورزد نسبت به آن تعصب پيدا مىكند. اگر عشق و تعصب پيدا شد انسان نمىتواند شىء را آن چنانكه هست ببيند.
🔻نقطه مقابل، بغض، دشمنى، كينه و نفرت است. اگر انسان نسبت به چيزى كينه و نفرت داشته باشد همان كينه و نفرت، رنگى براى روح انسان مىشود و انسان نمىتواند شىء را آن چنانكه هست ببيند. عاشق، محبوب زشت خودش را زيبا مىبيند...
🔻چنانكه در داستان معروف، مجنون عامرى مىگويد:
اگر در كاسه چشمم نشينى
به جز از خوبى ليلى نبينى
🔻هر دو مانع هستند. عشق، معشوق را زيبا مىكند؛ يعنى به چشم عاشق، زيبا جلوه مىدهد به طورى كه او حتى زشت را زيبا مىبيند. كينه و نفرت هم همين طور است، زيبا را نازيبا جلوه مىدهد؛ و اين از مسائلى است كه قرآن كريم زياد روى آن تكيه كرده است.
📚 مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى (مسئله شناخت)، جلد ۱۳، صفحه: ۴۱۹، با ویرایش جزئی
⛔️ چه کسانی سیدالابرار هستند
✍️ حجتالاسلام والمسلمین فرحزاد
❌ حضرت پیغمبر عظیم الشأن علیهالسلام صلوات الله علیه و آله فرمودند: «سیدالابرار»
در قرآن از ابرار خیلی تعریف شده است. «إِنَّ الْأَبْرارَ لَفي نَعيم» ابرار یعنی آنها که کارهای نیک انجام میدهند، نیکوکار هستند ولی سید الابرار. دیگر چه میشود. «سید الابرار من بر والدیه بعد موتهما» پیغمبر ما فرمود سرور و سالار نیکوکارها آنهایی هستند که بعد از مردن پدر و مادرشان همش کار خیر برای پدر و مادر حواله کنند. مستحبات، صدقه، کار خیر، هر چه میتوانند. سید ابرار آن کسی که من «من بر والدیه بعد موتهما» یعنی بعد از مردن خیلیها فراموش میکنند. بابا پدرت، مادرت، اینهمه خدمت کردند، تو را بزرگت کردند.
بر فرض هم که اصلا خدمت نکردند. پدر و مادرت که هستند.
نسلت، وجودت، ولادتت، اولادت، علمت از اینها است.