آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری:
طلبه و استاد را دو رکن کلیدی حوزه است و اگر حوزه را بخواهیم ارزیابی کرده و خروجی با نشاط، شاداب و تلاشگر آن بیان کنیم باید میان این دو رکن سرمایه گذاری کنیم.
بررسی حوزه با توجه به بعد اخلاقی و علمی طلاب و اساتید صورت میگیرد، در این بررسی باید توجه داشت که آیا طلاب در کنار درس به اخلاق نیز میپردازند و یا متون درسی را عمیق مورد مطالعه قرار میدهند یا خیر.
اگر طلاب مطالعه عمیقی نسبت به دروس داشته باشند میتوان به آینده حوزه امیدوار شد، در این صورت حوزه میتواند افرادی همانند امام خمینی(ره)، مرحوم آیتالله بروجردی و دیگر بزرگان را تربیت کند.
رشد و بالندگی طلاب در گرو رشد و بالندگی اساتید است، به هر میزان اساتید از نظر علمی غنی بوده و مطالعه عمیقی داشته باشند، شاگردان نیز افرادی ملا، با سواد و با کفایت خواهند بود.
حوزههای علمیه اساسا کتاب و متن محور هستند که ملاک پیشرفت طلاب در گذشته به اتمام رساندن دروس، متون و حواشی بوده است، ولی امروز باید در کنار این مسائل کارهای پژوهشی نیز صورت گیرد.
به هر میزان دایره پژوهش طلبه بیشتر رشد علمی او نیز بیشتر میشود، این نرم افزارهای تولید شده از سوی مرکز کامپیوتری نور زمینه پژوهش درباره قواعد ادبیاتی عربی را فراهم کرده است.
به سبب حجم بالای کتابهای درسی حوزه نمیتوان سرمایه گذاری زیادی نسبت به ادبیات عرب داشت، در حالی که ما در کنار افرادی که فقه و اصول میخوانند به افرادی به عنوان پایه و استوانههای علمی ادبیات عرب در حوزه نیازمندیم.
درباره ادبیات عرب حتی افراد انگشت شماری نداریم که با تولید این نرم افزارها بستر برای تحقیق ادبیات عرب ایجاد شده است.
متون ما در زمینه ادبیات کم است، ولی با این وجود طلاب نیز درباره آن کم سرمایه گذاری میکنند؛ طلاب تنها به ادبیات عربی که در سال اول و دوم و دروسی که در متون کتابها بیان میشود بسنده نکنند و دایره مطالعات خود را گسترش دهند.
تولید نرم افزارهای مختلف را راهکاری برای ایجاد رقابت میان اساتید و طلاب برای مطالعه عمیق است و وقتی طلبهای از کتابها، متون و حواشی مختلف ارائه شده در نرم افزار بهره ببرد اطلاعات علمی او افزایش مییابد که اساتید برای پاسخ به پرسشها و سؤالات شاگردان خود مجبور به مطالعه کتابهای مختلفی شده و به مطالعه چند حواشی بسنده نمیکنند.
در کانال پژوهشکده ادیب فقه جواهری عضو شوید:
🆔 @adab89
هدایت شده از پژوهشکده ادیب فقه جواهری
42.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مسابقه بزرگ کتابخوانی کتاب تشنه دانش
مدیریت در تحصیل بر اساس زیست نامه علامه حسن زاده آملی
خرید آنلاین با 10000 تومان تخفیف از کتابگاه:
https://basalam.com/ketabeadib/product/103745
سفارش تلفنی:
02537749660
09197459063
در کانال پژوهشکده ادیب فقه جواهری عضو شوید:
🆔 @adab89
هدایت شده از حسینی کمال آبادی
بسم الله الرحمن الرحیم
پوششهای پسرفت (ذهنهای شبههپذیر)
شعار «تغییر» و «حرکت خلاف جهت» همیشه طرفداران خود را داشته است. مخالفان شعارها و حرکتهای تغییری را می توان دو قسم دانست، برخی اساساً وضع موجود را میپسندند و به تغییر آن نیازی نمیبینند، برخی با نوع آن تغییر پیشنهادی، مشکل دارند و آن را موجب پیشرفت نمیدانند.
ولی هر دو گروه در جریانهای اجتماعی متهم به پسرفت و طرفدار رکود میشوند و «جریان تغییر» هرچند باطل هم باشد، از این اتهامزنی نهایت بهره را میبرند و جماعتی را تحت تأثیر خود قرار میدهند.
گروهی که تغییر را بر پیشانی خود نوشته و بر طبل آن میکوبد خواهان جلوت، مناظره و دیگر بسترهایی است که در آن به راحتی مشکلات موجود را که طرف مقابل نیز منکر آن نیست را طرفدار یا مسبب آن بداند و از این آب گلآلود ماهی خود را بستاند، در این میان گروهی که ناقد تغییرهای منفی هستند، باید بسیار قوی عمل کنند تا از برچسبها رهایی یابند و به مقصود نائل شوند.
برخی ذهنها، به بهانه پیشرفت به هر رطب و یابسی تن در میدهند، همدرسی داشتم که علاقمند به نقل وقایعی غریب بود که در قوطی هیچ عطاری پیدا نمیشود و سندی هم ندارد و فایدهای هم بر آن مترتب نبود. باری نصیحتش کردم که عمر گرانمایه را خرج این امور نکند، در پاسخم گفت: باید سراغ مطالبی رفت که تا کنون انگشت اشارهای سمت آن نرفته است تا به پیشرفت رسید، بدو گفتم: برخی جاها که انگشت اشاره و عمر دانشمندان به سمت آن نرفته به علّت بیارزشی و اباطیل بود آنها است نه کشفی نو از جهان دانش.
برخی دیگر از ذهنها به بهانه تغییر یا پیشرفت، شبههپذیر میشوند. آنان که گاه حتی از سر استعداد وافر در تنگنای وضع موجود نمیگنجد ولی همت یا توان ایجاد وضع جدید را هم ندارند، شبهات را با آغوش باز میپذیرند و مدافع آن میشوند بعد با هزار دلیل هم دست از فضای جدید خود ساخته برنمیدارند.
اینکه عرض میکنم که کم همتی یا ناتوانی باعث میشود که نتوانند وضع جدیدی را رقم بزنند، در مقابل پاسخ شبهات هم هست، یعنی او از اینکه شبههای را خوب تقریر میکند، خرسند است ولی همت کشف پاسخ آن و پژوهش در اطراف آن را ندارد و گاه همت پرسش از ویژه دانان را هم از دست میدهد و پیوسته پرسشها و شبهات به دست آمده را برای افرادی فرو مرتبه از خود تقدیر میکند و از اینکه آنان پاسخ در خور فراهم ندارند، بر شبهه خود اصرار میورزد. همدرسی چنین داشتم که هر صباح شبههای را به آغوش میکشید و همت تحقیق را به زیر پا میگذاشت، این روحیه رفته رفته او را از دایره ایمان خارج کرد.
نباید به بهانه تغییر و با پوشش تغییر، تن به امور بیفایده داد همچنین نباید برای دگرگونی وضع موجود هر شبههای را پذیرفت. شاید بتوان ذهن شبههپذیر را تفریط ذهن متعصب دانست. توضیح اینکه ذهن عوام، کمتر مزه شک و تردید را به خود راه می دهد و بر یافتههای آباء و اجدادی خود مصرند به گفته عین القضات همدانی در نامهها:
روزی هزاران جنازه بر گورستان میبرند که یکی مزه شک را نچشیده است.
این گروه در واقع به تردید که دالان یقین است وارد نشده تا به آن منزلگه آرام بگیرند. اگر این گروه را ذهن متعصب و افراط در اصرار بر باور بدانیم، در مقابل ذهنی که تند و تند به دالان تردید وارد میشود ولی آنجا را آرامگاه خود میداند و شبههباوری میکند را میتوان ذهن مفرّط دانست و ذهنی که به پرسشها و تردیدها به دید فرصت مینگرد و چراغ تعقل و تحقیق را بر فراز آن روشن میدارد را ذهن متعادل نامید.
یکی از ویژگیهای ذهنهای شبههپذیر، لفاظی است، آنان بر آنکه شبهه را اوّلا به جان خود و ثانیاً به جان دیگران بخورانند آن را با هزار آب و رنگ تعریف میکنند گویا از متن واقع آمدهاند این زبان بازی و لفاظی هم خود آنان را به باور شک و شبهه میرساند.همچنین پیروانی را به آنان ملحق میکند.
من الناس من یعجبک قوله فی الحیوة الدنیا و ما له فی الآخرة من خلاق؛ نتیجه آنکه هرچند پیشرفت و تغییر از رسالتها است ولی به بهانه و به اسم آن نباید دچار پسرفتها شد.
باید تلاش کرد تا از تغییرهایی که موجب پسرفت هستند جلوگیری کرد.
بُرد شعار پیشرفت و تغییر بالا است و بدین واسطه برچسب زدن برطرف مقابل بسیار آسان میشود، یعنی پسرفت با پوشیدن لباس پیشرفت خود را حق جلوه میدهد و به ناقدان خود برچسب پسرفت میزند
در این میان جریان نافذ باید بسیار قوی عمل کند و ابزار تبلیغی راحتی الامکان از طرف مقابل خلع کند.
ذهنهای باطلگرا و ذهنهای شبههپذیر هر دو از مصادیق پَسرفت هستند.
سید مرتضی حسینی کمال آبادی
20/6/98
مشهد مقدس
@HKAMAL
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نمایه آثار انتشارات پژوهشکده ادیب فقه جواهری
به منظور تهیه آثار به وبگاه «کتابگاه» مراجعه کنید:
https://basalam.com/ketabeadib
در کانال پژوهشکده عضو شوید:
https://eitaa.com/adab89
✅کتاب الغلو فی مصطلح الملل و النحل و الرجال
اثر آقای محمد باقر ملکیان
خرید آنلاین:
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiV78jM0I_lAhXGxoUKHZ63AdUQFjAAegQIARAB&url=https%3A%2F%2Fbasalam.com%2Fketabeadib%2Fproduct%2F149292&usg=AOvVaw0Ax9l-32gchrk87zltOLv0
خرید حضوری
1. قم. چهار راه شهدا، خیابان حجتیه، کتاب اندیشه 02537749660
2. قم. چهار راه شهدا، پاتوق من و کتاب 02537830318
3. قم. مجتمع ناشران، واحد47 کتاب اندیشه 02537842391
یا به شماره 09197459063 پیامک دهید.
🌷 کتابشناسی الغلو را درکانال پژوهشكده ادیب فقه جواهری مطالعه بفرمایید:
@adibefiqhe
پژوهشکده ادیب فقه جواهری
✅کتاب الغلو فی مصطلح الملل و النحل و الرجال اثر آقای محمد باقر ملکیان خرید آنلاین: https://www.go
✅کتاب الغلو فی مصطلح الملل و النحل و الرجال منتشر شد
🌷مقدمه
کتاب الغلو فی مصطلح الملل و النحل و الرجال اثر محمد باقر ملکیان به زبان عربی در موضوع صحت سنجی انتساب راویان و فرقه به غلو است. نویسنده قریب به یک دهه از عمر خود را بر این موضوع تمرکز داده است که از مجموع انتساب هایی که راویان و فرقه به غلو در کتاب های ملل و نحل و رجال وجود دارد، کدامیک برچسبی بیش نیست و کدامیک واقعی است و کاشف از فکر غالیان است.
🌷ساختار کتاب
ساختار این کتاب در چهار قسمت کلی است، بدین قرار:
1.بحوث تمهیدیة
2.الفرق الغالیة بین الحقیقة و الأوهام
3.الغلو فی مصطلح الرجال
4.الشیعة بین الغلاة و المقصرة
نویسنده در قسمت یکم تحت عنوان بحوث مقدماتی ده مبحث را در 80 صفحه مطرح کرده است به شرح ذیل:
1.غلو در لغت 2. غلو در قرآن 3.آغاز پیدایش غلو در اسلام 4. آغاز پیدایش غلو در شیعة 5. اسباب رشد غلو 6.آثار غلو 7.گروه بندی غالیان 8. دیدگاه معصومان ع با غالیان 9. رویکرد امامیه در رویارویی با غالیان 10. مصطلح غلو در مصادر اهل سنت
در ادامه فصل اول به صحت سنجی فرق های غالی تحت عنوان الفرق الغالیة بین الحقیقة و الأوهام پرداخته شده است. نویسنده در این فصل در بیش از دویست صفحه 110 فرق غالی را مورد ارزیابی و اعتبار سنجی وجودی قرار داده است.
در ادامه در فصل دوم به صحت سنجی انتساب راویان به غلو تحت عنوان الغلو فی مصطلح الرجال پرداخته شده است. نویسنده در این فصل در بیش از دویست صفحه 131 راوی منسوب به غلو مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته اند.
وی در یکصد صفحه پایانی کتاب به اندیشه های اعتقادی امامیه و که از افراط غالیان و تفریط مقصران است، پرداختی محققانه داشته است.
🌷امتیازهای پژوهش
اصل پرداخت به مساله اعتبار سنجی انتساب های به غلو در میان راویان حدیث و فرقه های منسوب به غلو، مساله ای است که این تحقیق، خاص آن، پژوهشی را در پیشینه ندارد و از این جنبه پژوهشی نو و کارآمد به شمار می رود.
استفاده توأمان از کتاب های فرقه شناسی و رجال نیز عرصه پژوهش را ویژه گردانیده است.
استفاده از منابع دست اول، نیز به این تحقیق مایه ای محققانه داده است.
اعتبار سنجی فرق و راویان بر اساس روایاتی که از آن ها در مصادر روایی موجود است نیز شیوه ای که در عرصه رجال پژوهی کمتر بدان پرداخته شده است، این روش نیز در پژوهش حاضر به کاربسته شده است.
🌷وضعیت کتاب و راه های سفارش
کتاب با جلدی گالینگور در 592 صفحه توسط انتشارات پژوهشکده ادیب فقه جواهری به قیمت 90هزارتومان منتشر شده است.
علاقه مندان به پژوهش های رجالی می توانند این کتاب را به صورت آنلاین از کتابفروشی اینترنتی کتابگاه و به صورت حضوری از کتابفروشی های ذیل تهیه کنند:
1. قم. چهار راه شهدا، خیابان حجتیه، کتاب اندیشه 02537749660
2. قم. چهار راه شهدا، پاتوق من و کتاب 02537830318
3. قم. مجتمع ناشران، واحد47 کتاب اندیشه 02537842391
یا به شماره 09197459063 پیامک دهید.
🌷کانال پژوهشكده ادیب فقه جواهری:
https://eitaa.com/adab89
✅کتاب الغلو فی مصطلح الملل و النحل و الرجال
اثر آقای محمد باقر ملکیان
خرید آنلاین:
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiV78jM0I_lAhXGxoUKHZ63AdUQFjAAegQIARAB&url=https%3A%2F%2Fbasalam.com%2Fketabeadib%2Fproduct%2F149292&usg=AOvVaw0Ax9l-32gchrk87zltOLv0
خرید حضوری
1. قم. چهار راه شهدا، خیابان حجتیه، کتاب اندیشه 02537749660
2. قم. چهار راه شهدا، پاتوق من و کتاب 02537830318
3. قم. مجتمع ناشران، واحد47 کتاب اندیشه 02537842391
یا به شماره 09197459063 پیامک دهید.
🌷 کتابشناسی الغلو را درکانال پژوهشكده ادیب فقه جواهری مطالعه بفرمایید:
https://eitaa.com/adab89
فهرس کتاب الغلو فی مصطلح الملل والنحل والرجال.pdf
3.27M
📚کتاب "الغلو فی مصطلح الملل و النحل و الرجال" منتشر شد
✔️کتاب الغلو فی مصطلح الملل و النحل و الرجال اثر محمد باقر ملکیان به زبان عربی در موضوع صحت سنجی انتساب راویان و فرقه به غلو منتشر شد.
🔹ساختار این کتاب در چهار قسمت کلی ، بدین قرار است:
1.بحوث تمهیدیة
2.الفرق الغالیة بین الحقیقة و الأوهام
3.الغلو فی مصطلح الرجال
4.الشیعة بین الغلاة و المقصرة
خرید آنلاین از کتابگاه:
https://b2n.ir/90815
🌷کانال پژوهشكده ادیب فقه جواهری:
https://eitaa.com/adab89
خرید آنلاین کتاب الغلو فی مصطلح الملل و النحل و الرجال از کتابگاه:
https://b2n.ir/90815
🌷 کتابشناسی الغلو را درکانال پژوهشكده ادیب فقه جواهری مطالعه بفرمایید:
https://eitaa.com/adab89
مجله فهم نص
(ویژه مطالعات ادبیات عربی و فهم دین)
در هر شماره به زندگینامه و تلاش های علمی ادیبان می پردازد.
در سومین شماره همت بر آن داشته تا از تلاش های علمی آیت الله حجت خراسانی ادیب شهیر حوزه علمیه مشهد سخن بگوید.
لذا از تمامی شاگردان و مطلعین از فعالیت های ادبی استاد حجت خراسانی در خواست می شود که خاطرات، تقریرها از مسائل ادبی و کتابشناسی آثار استاد را به آدرس ذیل ارسال بفرمایند:
s.morteza.hk@gmail.com
🌷کانال پژوهشكده ادیب فقه جواهری:
https://eitaa.com/adab89
هدایت شده از کتابگاه| arabadib.ir
#کتاب
#نمایشگاه
#انتشارات
✅ سیزدهمین نمایشگاه بزرگ #کتاب_تبریز
🔶با حضور فعال #سازمان_انتشارات_پژوهشگاه_فرهنگ_و_اندیشه_اسلامی
📅 شنبه 29 مهر لغایت پنجشنبه 4 آبان
⏰ از ساعت 10:00 تا 20:00
🏬 #تبریزI محل دائمی نمایشگاه بینالمللی
سالن پروین اعتصمامی
بانمایندگی
#کانون_اندیشه_جوان
#انتشارات_پژوهشکده_ادیب_فقه_جواهری
#انتشارات_آیت_اشراق
#انتشارات_تمدن_نوین_اسلامی
#انتشارات_الف_لام_میم
#انتشارات_ملک_اعظم
@ketabeadib
#دیدگاه_مخاطب
کتاب تشنه دانش را اولین بار وقتی دیدم که در حوزه علمیه وارد حجره ای یکی از دوستان شدم دیدم کتابی به نام تشنه دانش خریده و از تهیه این کتاب خوشحال است چاپ اول این کتاب بود با جلدی سبز و تصویری از یکی از علما که در نگاه او نشناختم وقتی دقت کردم دیدم زیر عنوان کتاب عبارتی چنین درج شده راهنمای دانش پژوهی براساس زیست نامه علامه حسن زاده آملی، ای بابا این که تصویری از حضرت علامه خودمونه ولی به خودم حق دادم که علامه را بدون عینک و با تصویری غیر از تصویر معروفش نشناسم...بگذریم در حجره دوستم نشستم و شروع کردم به مطالعه کتاب، به قول سعدی، دامن از دست برفت و تا به خود آمدم دیدم که شصت صفحه از کتاب را مطالعه کرده ام و دوستم را دیدم که نگاهی خاص به من و کتاب دارد و قتی چشم در چشمش شدم به زبون آمد و گفت داداش کتاب می خوای با این شوق بخونی برو بخر.... دیدم انصافا راست میگه کتاب را تحویلش دادم و او نیز مشغول مطالعه شد و رفتم به کتابفروشی و تشنه دانش را تهیه کردم، حقا کتابی خواندنی است به عموم دوست داران علم به ویژه طلاب علوم دینی توصیه می کنم این کتاب را بخوانند، بعد توانستم با نویسنده تماس بگیرم و از او بابت تلاشی که کرده، تشکر کنم.
#کتاب_تشنه_دانش
#تشنه_دانش
#ادیب_فقه_جواهری
#پژوهشکده_ادیب_فقه_جواهری
#نشر_ادیب
#علامه_حسن_زاده_آملی
#کتابگاه
🌷کانال پژوهشكده ادیب فقه جواهری:
https://eitaa.com/adab89
هدایت شده از حسینی کمال آبادی
از «منطق استدلال» تا «منطق استظهار»
یکی از مهارت هایی که ذهن های قویم و استوار دارند، عدم توجه به احتمال های بعید است. احتمال هایی که صرفا یک احتمال، بدون خاستگاهی صحیح است. این مهارت را دانش پژوهان دروس خارج باید از فقیهان فرا بگیرند تا در فهم روایات و متون علمی احتمال هایی را طرح نکنند که غیر از اتلاف وقت هیچ ثمره علمی بر آن مترتب نیست.
حضرت استادم آیت الله علیدوست برای آموزش این مهم همیشه تکه کلامی جالب داشتند و آن اینکه در جواب طرح احتمال هایی آنچنان می فرمودند: «احتمال، بی عار است!!» مراد ایشان این بود که احتمال از ورود به هر جا ابایی ندارد هر چند مکانتی در آن ورود نداشته باشد، باز به این کار ناشایست تن در می دهد، این شما هستید که در مقام فهم و فکر باید به احتمال های معقول و با پشتوانه اجازه ورود به صحنه استنباط را بدهید تا پرداخت بدان ارزش علمی داشته باشد. یک تکه عبارت بود اما دریایی از تعلیم و مهارت افزایی با خود داشت.
«اذا جاء الاحتمال بطل الاستدلال» قاعده ای معروف است و شاید این قاعده برخی را بر آن می دارد که با طرح هر احتمالی، توقع زمین خوردن هر استدلالی را داشته باشند، ولی دانستنی است که این قاعده در باب برهان در مباحث عقلی کاربست دارد، در آنجا است که جهت قضیه باید ضرورت باشد و هر آنچه جهت قضیه را به امکان بتواند تبدیل کند، استدلال را با مشکل مواجه می کند، اما در باب استنباط و فهم آیات و روایات و متون نباید به هر احتمالی تن در داد و به صرف آنکه یک احتمال است، احتمال هایی که منشأ در عبارت... دارند، ارزش ارزیابی را دارند. در کنار قاعده «اذا جاء الاحتمال بطل الاستدلال» باید گفت: «بعض المحتملات عارٌ» و هر یک را در باب خود به کاربست.
نگارنده در یادداشت «پوشش های پست رفت» به این مسأله از زاویه ای دیگر نگریسته بود که ذکر آن در این یادداشت نیز مناسبت دارد:
« برخی ذهنها، به بهانه پیشرفت به هر رطب و یابسی تن در میدهند، همدرسی داشتم که علاقمند به نقل وقایعی غریب بود که در قوطی هیچ عطاری پیدا نمیشود و سندی هم ندارد و فایدهای هم بر آن مترتب نبود. باری نصیحتش کردم که عمر گرانمایه را خرج این امور نکند، در پاسخم گفت: باید سراغ مطالبی رفت که تا کنون انگشت اشارهای سمت آن نرفته است تا به پیشرفت رسید، بدو گفتم: برخی جاها که انگشت اشاره و عمر دانشمندان به سمت آن نرفته به علّت بیارزشی و اباطیل بود آنها است نه کشفی نو از جهان دانش» (نگارنده، پوشش های پس رفت)
مرحوم شیخ انصاری ره در مبحث شروط صحت شرط از کتاب مکاسب می فرماید: درج قیود در موضوع برای خارج کردن اعمالی که اساسا هیچ عاقلی مرتکب آن نمی شود و حکم بعدم جواز آن اعمال، از شأن فقیهان به دور است (ج4 ص 305، مکاسب با حاشیه مرحوم پایانی) وی بر این اساس فهم کلام علامه و دیگران فقیهان را به سمت و سوی دیگر می برد (همان).
به قدری که کتاب های فقهی و اصولی از قاعده «اذا جاء الاحتمال ...» پر است نمی دانم ارباب معقول بدین پایه از آن بهره برده اند یا خیر؟! شایسته است که به این قواعد و ضوابط کاربست آن در علوم منقول توجه ای دوباره شود از معدود افرادی که به این مساله به اندازه دو خط پرداخته مرحوم شیخ جواد طارمی در حاشیه بر قوانین اصول است: «ان هذا الاحتمال لا يضرّ لان الاحتمال انما يضرّ فى استدلالات ارباب المعقول حيث قالوا اذا جاء الاحتمال بطل الاستدلال و لا يضر فى استدلالات الاصوليين و الفقهاء » (ج2، ص7). و صاحب بدایة الوصول نیز اشاره ای به پیشنهادی بسیار مختصر دارد و آن -به بیان و پردازش این قلم-ا ینکه در علوم منقول، هنگامی از احتمال و مخل بودن آن در استدلال سخن می گوییم، مراد اجمال است، یعنی باید چیزی باشد که با ظهور جمله درگیر شود و ظهور زدایی کند و آن را به عرصه اجمال بکشاند و این در توان هر احتمالی نیست. (ر.ک: شیخ محمد طاهر آل راضی، بدایة الوصول فی شرح کفایة الاصول، ج 2، ص7).
نگارنده بر آن است که به تغییر معنایی در قاعده «إذا جاء الاحتمال بطل الاستدلال» نیازی نیست بلکه کافی است آن را به گستره ای که بدان تعلق دارد وانهیم و از قاعده «کل ما یضرّ بالظهور یوجب الاجمال» و مانند آن استفاده کنیم، البته در مکتب فکری اطمینان، ظهور جای خود را به اطمینان می دهد و از «کل ما یضرّ بالاطمئنان یوجب الاجمال» در گستره فهم متون سخن می گوییم و در نتیجه در محتمل ها، توانی خاص باید باشد، تا در صحنه استنباط اثر گذار شود.
سید مرتضی حسینی کمال آبادی
پژوهشکده ادیب فقه جواهری
28/7/1398ش= 20/2/1441ق
https://eitaa.com/hkamal
هدایت شده از حسینی کمال آبادی
❄️ سخن روز
✅ آقایان باید در هر قدمی که برای تحصیل برمیدارید،اگر نگویم دو قدم، لااقل یک قدم در تهذیب بردارید. تمام رؤسای مذاهب باطله، عالم بوده اند، ولی مهذب نبوده اند.
امام خمینی (ره)
🔰 @hkamal
هدایت شده از کتابگاه| arabadib.ir
کتابگاه
مرکز پخش کتاب به سراسر ایران است.
در بستر بازار اجتماعی با سلام حضور دارد.
این مرکز فقط نسخه چاپی کتاب را عرضه می کند.
بیشتر از دو هزار کتاب در کتابگاه وجود دارد و هر روز به تعداد آن افزوده می شود.
سرعت عمل در پست کتاب از ویژگی های بارز کتابگاه است که بارها از طرف مخاطبان مورد نظر قرار گرفته است.
خرید بیش از صد هزار تومان از کتابگاه = ارسال رایگان به سراسر کشور است.
خرید از کتابگاه را تجربه کنید:
basalam.com/ketabeadib
شماره یکم #مجله ادبی فهم نص به چاپ سوم رسید.
خرید از کتابگاه:
https://basalam.com/ketabeadib/product/62223
شماره یکم #مجله ادبی فهم نص به چاپ سوم رسید.
#مجله_فهم_نص منتشر شد
مجله فهم نص، اولین مجله ادبیات عربی در حوزه علمیه است که از سوی #پژوهشکده_اديب_فقه_جواهری منتشر می شود.
این مجله که تا کنون دو شماره از آن منتشر شده است مورد استقبال حوزویان قرار گرفته است و با توجه به نایاب شدن نسخ شماره یکم مجله، دفتر مجله بر آن شده تا شماره یکم را ویرایش و بازنشر کند.
شماره یکم از امتیازهای ویژه ای بر خوردار است و محتوای آن به شرح ذیل است:
1. مقالات
یکم: بازخوانی رساله #اختلاف_قرائت علامه حسن زاده آملی/ هادی ولی پور
دوم: جلوه های بلاغی #دعای_یستشیر/ الهام آباد
سوم: تاثیر بازخوانی #صاحب_بن_عباد از قرآن کریم/ زینب نجفی
چهارم: معنا شناسی #واژه_محروم در قرآن / فهیمه رمز علی
پنچم: تحلیل نظر اهم مفسرین ادبی فریقین در مورد عطف آیه دهم #سوره_منافقین/ فاطمه سادات پور رضوی
ششم: نقد الهدایة فی ثوبها الجدید/ محمد علی جوان
2.باز نشر
فهم نص بر آن است که مقالات خوبی و سودمندی که در دهه های گذشته توسط اساتید برجسته نگاشته شده است در این قسمت بازنشر می شود تا نسل های بعد نیز از آن دست مقالات استفاده کنند، در شماره یکم دو مقاله به شرح ذیل باز نشر شد ه است:
یکم: #نقش_شعر در فهم معانی #قرآن_کریم/ مرحوم استاد فیروز حریر چی
دوم: نقدی بر نظریه #بنت_الشاطی در عدم ترادف میان واژه های قرآن کریم/ دکتر سید محمود طیب حسینی نشست ها
پژوهشکده ادیب فقه جواهری، نشست های مختلفی را در دستور کار دارد، برخی از این نشست ها عبارتند از:
سمینار نقش ادبیات عربی در فرآیند استنباط، سلسله نشست های ادبیات عربی در حوزه علمیه هست ها و بایدها؛ نقد و بررسی های کتاب های ادبی؛ رونمایی از تازه های نشر و . . . در شماره یکم فهم نص، نشست های ذیل تقریر شده است:
یکم:
#اولین_نشست_مدیریتی_ادبیات_عربی_در_حوزه_علمیه، هست ها و بایدها
دوم: نقد و بررسی #کتاب_معناشناسی_بلاغی_قرآن
مصاحبه
مصاحبه در چیستی و بایسته های #تحلیل_ادبی/ استاد محمد #عشایری_منفرد #یادبود
زندگی نامه آیت الله محمد علی #مدرس_افغانی «قدس سره»
استادی که شاگردانش او را به فراموشی سپردند
مدرس جاودان
6. #کتابشناسی
#سلسبیل فی اصول التجزئه و الاعراب
#در_آینه_فقه
نقش ادبیات عربی در فرآیند استنباط
#میراث_خلیل
لینک خريد آنلاین نسخه چاپی مجله فهم نص از کتابگاه:
https://basalam.com/ketabeadib/product/62223
#کتابگاه
#نشر_ادیب
#ادبیات_کاربردی
#ادبیات_عربی_در_حوزه_علميه
#حوزه_علمیه
#طلاب
#طلبه
کانال پژوهشکده:
@adab89
هدایت شده از کتابگاه| arabadib.ir
كتابگاه:
سلام. من یک کتاب باکیفیت دارم به اسم
کتاب تشنه دانش
مدیریت در تحصیل براساس زيست نامه علامه حسن زاده آملی
که با قیمت 350,000 ریال در كتابگاه عرضه کردم.
اگر اولین باره از کتابگاه خرید میکنین، از لینک زیر ثبت نام کنید و برای خرید این محصول، ۱۵ هزار تومن هم تخفیف دریافت کنین:
https://basalam.com/ketabeadib/product/103745?ref=O3bN