.
سفره با برکت
✍️آمنه خالقی فرد
میهمانی رفتن و میهمان آمدن همیشه جز سنتهای خوب ما ایرانیها بوده و هست. بچه که بودم در خانه پدر بزرگم زندگی میکردیم؛ ایشان چون بزرگ فامیل بودند زیاد میهمان به خانهشان رفت و آمد میکرد، خصوصا در نوروز همه فامیل میآمدند و گاهی همه خانه پر و خالی میشد؛ مرتب میهمان میآمد و میرفت. سفرههای بلندی پهن میشد. غذا را با خنده و شادی میخوردیم، اما با فوت پدربزرگ و مادر بزرگ دورهمیها کمتر و سفرهها کوتاهتر شد.
بزرگترها ستون خانوادهاند و برکت زندگی و دلیل کنار هم بودن هستند. با رفتنشان فقط خاطراتشان میماند و دلتنگی برای لحظات حضورشان و در کنارمان بودنشان، اما میدانیم هنوز هم دعایشان با ماست. لذت با آنها بودن، خدمت و محبت کردن به آنان برای کسانی میماند که بیشتر با آنها وقت میگذرانده و به آنها بیشتر محبت کردهاند.
ماه رمضان هم فرصت بزرگی بود تا بندگان خدا بر سر خوان رحمت الهی بنشینند و از برکات آن بهره ببرند و برای سال خود برکت و خیر ذخیره کنند. باید از ماه رمضان بهره برد؛ با خدا خلوت کرد، حالا که خوانده شدی قدر فرصتها را دانست. این فرصت، سعادتی است که نصیب هر کسی نمیشود. انسان زیرک و بهرهمند کسی است که با صاحب خانه مهربانتر و به او نزدیکتر باشد.
میهمانی خداوند در این ماه با برکت رو به پایان است. دلتنگ این فرصت ناب خواهیم شد.خدایا قلبمان را از محبتت سرشار کن تا جلا گیرد و برکت این ماه در همه لحظات حال و آینده زندگیمان ساری و جاری شود و ما را به خودت نزدیک کن! آمین!
#ماه_خوب
#حال_خوب
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
«بدرقه ماه مهربان خدا»
✍فاطمه شکیب رخ
شکر بیانتها برای پروردگار مهربانی که در هنگام فراخوانی بندگان خویش به سوی خوبیها، پاداشی ده برابر را مقدر نمود و در ثبت بدیها، آن را معادل همان یک خطا شمارش کرد*.
حمد و سپاس بر رحمانیت خدای خوبیها که ماه رمضان را، تشعشی از الطاف مهربانی خویش قرار داد، دلها را در این ماه به تطهیر نگاه خویش معطر نمود و جانها را به مرحمت بخشایش خویش پاکیزه گرداند.
درود و سلام بیکران بر یگانه رب عالمیان که در وصف برکت ماه محبوب خویش، بر نفوس و خواب روزه دار، پاداش را معین نمود، تا اذهان بندگان را به رحمت وصف ناشدنی درگاهش آشنایی دهد و آن گاه عقابی سخت را برای حرمت شکنان روزه، قرار داد تا شدت گسستن میثاق الهی در نزد بندگان احساس گردد، آری همان که ده برابر بر انجام نیکیها بخشیده است و معادل یک خطا را برای گناهان میشمارد، حرمت شکن روزه را، شصت روز به جبران خطا مکلف نمود، چرا که وقتی سفرهی رحمت سلطانی گشوده میگردد، روی بر گردانان از این ضیافت، محرومشدگان از رحمت واسعهی محبوب شدهاند، که جبران آن رنجی سخت را میباید.
اکنون که ماه رحمت خدا رو به انتها نهاده و وسعت دلتنگی از فراق ماه خدا شعله بر انفس مؤمنین نشانده، حال دل معتکفین به عشق الله بسی شورانگیز است. سعیشان مشکور و حجشان مقبول! آمین یا رب العالمین!
* سوره انعام، آیه ۱۶۰
#عید_فطر
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
✔️پویش « برنامه محفل را ادامه دهید »
سلام ونور
الحمدلله پویشی که یکی از نویسندگان محترم تحریریه مجتهده امین، سرکار خانم فاطمه شکیبرخ، برای حمایت از برنامه تلویزیونی "محفل" راه انداختند؛ پیشرفت خوبی داشته است. لطفا حمایت و منتشر کنید تا ان شاءالله نتیجه بهتری داشته باشد. با تشکر🙏🌹
وارد لینک شوید و حمایت کنید👇
https://farsnews.ir/my/c/191392
#جهاد_روایت
#پویش_نوشتن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
✔️اندر احوالات مقولهی دینداری مردم
قسمت دوم...
✍زينب نجیب
خب با توجه به آنچه دربارهی دینداری ملت ایران مطرح شد در ادامه باید گفت:
دینداری به چه معناست؟ آیا دینداری تنها به معنای داشتن یکسری اعتقادات و انجام یکسری واجبات است؟ اگر دینداری فقط در اینها بود که بسیاری از دشمنان پیامبر و ائمه معصومین اهل دین و دینداری بودند. آیا آنها سعی در انجام ظاهری واجبات نداشتند؟ آیا نمایش پرهیز از محرمات نداشتند؟ آیا بسیاری از آنها که در بالا رفتن سر امام حسین بر نیزه ها نقش داشتند؛ نماز و روزه و حجشان قضا میشد؟ یا زنانشان بیحجاب بودند؟ یا اسامی فرزندانشان خارج از عرف جامعهی دینی بود؟ مگر نه اینکه ابنملجم حافظ قرآن و اهل نماز شب بود و معاویه کاتب وحی؟مگر نه اینکه شمر چهل بار به حج رفته بود و بالاتر از آن جانباز جنگ صفین بود؟ و باز هم از همه اینها بالاتر مگر طلحه و زبیر روزگاری زیر تابوت حضرت فاطمه را دوشادوش حضرت علی علیه السلام نگرفته بودند؟
پس چه شد عاقبت این دینداران؟ چه بسیاراند به اصطلاح مسلمانانی که یک عمر انجام واجبات داشتند و پرهیز از محرمات اما آنچه نداشتند؛ فهم درست از دینی بود که فلسفه بعثت نبیاکرم نام نهاد. دینی که ایمانش بالاتر از اعتقاد است و تعهد ایمانیش شاخص دینداری. تعهدی که مسئولیت ایجاد میکند مسئولیت در قبال بشری که تحت ظلم است مسئولیت در برابر مردمی که تشنهی عدالتند و در یک کلام، مسئولیت در جهت نفی طاغوت.
آن روز که پیامبر اسلام مبعوث شد نه برای احیای حج بود و نه برای احیای پرستش خدا چرا که هم مراسم حج به قدرت خودش باقی بود و هم مسئلهی بتپرستی در زمان حضرت ابراهیم علیه السلام حل شده بود. پس پیامبر با چه هدفی مبعوث شد که اینچنین مورد دشمنی قرار گرفت، تحریم شد و آزار و اذیت دید؟
بهطور قطع پیامبر تنها برای دو رکعت نماز و سی روز روزهداری و گرفتن زکات با قافلهای از مهاجرینِ دلکنده از مال و فرزند، راهی یثرب نشد و قطعا انصار فقط برای رونق مناسک عبادیشان پذیرای پیامبر اکرم و مهاجران نشدند. البته درست است که حفظ شعائر و ظواهر دین لازم است و باید در مسیرش کوشا بود زیرا یکی از راههای حفظ دین حفظ مناسک و شعائر آن است، اما با کمی تأمل در تاریخ صدر اسلام و فلسفه جنگها و صلحها میتوان فهمید که فلسفه ارسال رُسل و بعثت نبی مکرم اسلام چیزی جز تشکیل حکومت و تمدن اسلامی نبود. حکومتی که در بستر آن توحید حقیقی یعنی نفی طاغوت و حکومت خدا بر مردم شکل گیرد.
حال شما قضاوت کنید با این تفاسیر، بزرگترین عبادت چیست؟ اگر هدف از آفرینش بندگیست و بندگی جز در سایه حکومت اسلامی محقق نمیشود؛ آیا تشکیل حکومت اسلامی و پس از آن حفظ و یاری آن در برابر دشمنان، بندگی و دینداری به معنای دقیق و حقیقیاش نیست؟
آیا ایجاد بستری که آرمانش نفی تضاد طبقاتی و تحقق عدالت است، عین دیانت نیست؟ آیا استقامت در برابر دشمنیها و سعی در حل مشکلات درونی به گونهای که استقلال حفظ شود آزادی و آزادگی نیست؟
مسلماً نگارنده قصد ندارد اذعان کند همه آنچه گفته شد تحقق یافته که به طور حتم خود این ادعا دور از عدالت است بلکه سعی دارد این فهم را ایجاد کند که معنای دینداری نفس کشیدن در فضایی است که مهمترین عناصر آن اسلام است و مردم. مردمی که اگر مسلماناناند باید در طول حیاتشان، یا همچون پیامبر اسلام و یارانش در مسیر تشکیل حکومت اسلامی باشند یا اگر این حکومت تشکیل شده است در مسیر حفظ آن و حفظ اصول و آرمانهای آن باشند و البته در رفع نواقص و خلأهای آن بکوشند.
این همان مردم سالاری دینی است که به عنوان جمهوری اسلامی در جامعه ظهور و بروز کرد.
در یک کلام، اگر انسانی ساعتها، سر بر سجده گذارد و روزها روزه باشد و شبها شبزندهداری کند اما در حکومت طاغوت تنفس کند دیندار نیست ولو همه عالم به دینداری او شهادت دهند. همچون اسلام آمریکایی که مسلمانان را تنها در همین وضع میپسندد و نه در وضعی که قدرت از آنِ او باشد. بنابراین بستگی دارد شما دین را چه بدانید، شاخصهای آن را چه تعیین کنید و کدام شاخص را اولویت دهید.
بنابراین، به طور قطع با پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل جمهوری اسلامی و تلاش در راه ساخت دولت اسلامی و پس از آن، جامعه اسلامی و انشاالله تمدن نوین اسلامی نسبت به دوران طاغوت و پیش از آن دیندارتریم هرچند وجود کاستیها را کتمان نمیکنیم.
امام باقر عليه السلام فرمود: خداي تبارك و تعالي فرموده است: هر آينه عذاب ميكنم هر رعيتي را كه در اسلام با پيروي از امام ستمگري كه از جانب خدا نيست دينداري كند، اگر چه آن رعيت نسبت به اعمال خود نيكوكار و پرهيزگار باشد و هر آينه در ميگذرم از هر رعيتي كه در اسلام با پيروي از امام عادل از جانب خدا دينداري كند، اگر چه آن رعيت نسبت بخود ستمگر و بدكردار باشد.
🔗لینک قسمت اول متن
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
🧕مهربانوی رمضان
✍️زهرا سعادت
خانواده نهاد مقدس و رکن اساسی جامعه بشری و محمل فرهنگهای متفاوتی است که دستاوردهای افراد خانواده در سایه امنیت و سلامت زن را پدید می آورد!
دین اسلام در پرتو کلام وحی و نسخه برتر زندگی در راستای دستیابی به "حیات طیبه" با تبیین وظایف و جایگاه حقوقی آنان تلاش نموده تا صیانت از چارچوب خانواده به احسن وجه صورت پذیرد.
جامعه اسلامی_ ایرانی که مهد فرهنگ و تمدن بوده،سنتهای شایستهای داشته که در گذار از سنت به مدرنیته، به دست فراموشی سپرده است!
غفلت از برپایی برخی سنتها آشفتگی فرهنگی برای خانوادهها ایجاد نموده و آسیبهای جدید در فضای ارتباطی افراد درون خانه و رویدادهای بیرونی آنها به همراه دارد!
زن بهعنوان کانون همگرایی روحی در خانواده، در مناسبتهای مختلف نقش هماهنگ نمودن و انسجام بخشی به امورات افراد را ایفا نموده و در برخی مناسبات عمدتاً مذهبی همچون ماه مبارک رمضان شرح وظایف گستردهتر و فشردهتری را برای حفظ آرامش افراد در انجام تکالیف دینی به عهده میگیرد و در این میان، گاهی از فیض انجام برخی اعمال مستحبی این ماه دور مانده و با دغدغه تهیه تازه و سالم وعدههای افطار و سحر و نظارت بر فعالیتهای فرزندانی که اغلب روزهدار و کم حوصلهتر هستند، ساعات استراحت کمتری با وجود فعالیتهای اجتماعیشان نسبت به دیگر ایام سال تجربه مینمایند!
با این تفاسیر، پیگیری #پویش_مهربانوی_رمضان و احیای سنت خوب تکریم از زحمات بیمنت#زن در بهتر و زیباتر برگزار کردن شعائر اسلامی گام مؤثری جهت تحکیم خانواده و ترویج سبک زندگی اسلامی و حفظ معنویت در جامعه است!
@AFKAREHOWZAVI
.
🔖سپردهگذاری توشهی رمضان
✍آمنه عسکری منفرد
در آخرین ساعات و لحظات ماه بندگی و اطاعت، ماه مبارک رمضان قرار داریم. روزها و شبهایی که سرشار از رحمت و نعمت و بخشایش بوده راه قرب الهی بر بندگان روزهدار هموار و بهترین سودهای عالمین نصیبشان گشته و اینک هنگامهی وداع نزدیک است.
در دعای وداع ماه مبارک رمضان، امام سجاد (علیهالسلام) میفرماید: «تَشکُرُ مَن شَکَرَکَ وَ أنتَ ألهَمتَهُ شُکرَکَ»؛ تو بودی که شکرگزاری را به دل شاکران الهام کردی. «وَ تُکافِئُ مَن حَمِدَکَ وَ أنتَ عَلَّمتَهُ حَمدَکَ»؛ تو بودی که توفیق دادی، تعلیم دادی که بتواند حمد تو را به جا بیاورد.»
به جاست که مؤمن زیرک سرمایهی این ماه پربرکت را در جایی مطئن به امانت گذارد تا در روزی که همهی انسانها محتاج رحمت و بخشایش حق هستند، از آن بهرهبرداری کند.
در آخرین شب ماه مبارک رمضان در لحظهی آخرین افطار به میزبانی بهترین و بخشندهترین عالم، تمام توشهی رمضان و شبهای قدر امسال خود را به دستان مبارک حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) بسپاریم و با قطرهی اشکی بر مصیبت ثارالله، روزهی خود را افطار کنیم و از حضرت حق درخواست کنیم که پاکی و طهارتی را که عطیهی اوست، برایمان حفظ کند و در آستانهی عید بزرگ فطر ما را پاکیزه بپذیرد.
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
«اللهمَّ اَهْلَ الکبْریاءِ وَالعَظَمَةِ، وَاَهْلَ الْجُودِ وَالْجَبَرُوتِ، وَاَهْلَ العَفْوِ وَالرَّحْمَةِ، وَاَهْلَ التَّقْوَی وَالمَغْفِرَةِ، اَسْأَلُک بِحَقِّ هذَا الیوْمِ، الَّذِی جَعَلْتَهُ لِلْمُسْلِمِین عِیداً، وَلِمُحَمَّدٍ صلی الله علیه و آله وسلم ذُخْراً وَشَرَفاً وَکرامَةً وَمَزِیداً، اَنْ تُصلِّی عَلی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ، و آن تُدْخِلَنِی فِی کلِّ خَیرٍ اَدْخَلْتَ فِیهِ مُحَمَّداً وَآلَ مُحَمَّدٍ، و آن تُخْرِجَنِی مِنْ کلِّ سُوءٍ اَخْرَجْتَ مِنْهُ مُحَمَّداً وَآلَ مُحَمَّدٍ صَلَواتُک عَلَیهِ وَعَلیهِمْ، اللهمَّ اِنِّی اَسْأَلُک خَیرَ ما سَأَلَک بِهِ عِبادُک الصّالِحُونَ، وَاَعُوذُ بِک مِمَّا اسْتَعَاذَ مِنْهُ عِبَادُک المُخْلَصُونَ»
♡عید صیام آمد و ماه صیام رفت
♡لطف تمام آمد و فیض تمام رفت
♡شد عید فطر و لطف خدا باز تازه شد
♡گرد غم گناه ز جان عوام رفت
☆عید سعید فطر مبارک☆
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
همان روزی که انتظارش را می کشیدی
✍آلاله
به نام او که میآفریند، پروش میدهد، آنگاه هدایت میکند.
سخن از ماه رمضان ماه شکوفایی، به ثمر نشستن و میوه دادن در ختان باغ تزکیه است. ماهی که باید بتوانی در آن به مبارزه با فرعون نفس و آفات درختان باغ تزکیه بپردازی و به مهمانی با شکوهی که از قبل ترتیب داده شده بروی مهمانی که تنها شرط آن نه پول، نه مقام، نه قبیله و نه چیز دیگری است بلکه شرط آن انسانیت است، پس باید مراقب بود که آن آفات دامنگیر در ختان انسانیت وجودت نشود و مانع از پرورش و ثمر دادن آن نشود تا میتوانی باید تلاش و مجاهدتی سخت نمایی تا آنها را به روز عیدت برسانی.
همان روزی که انتظارش را می کشیدی که اگر موفق شدی در آن مهمانی حضور یابی و هوای نفس را مسخر خودنمایی خدا را شاکر باشی و از میزبانت تشکر نمایی که بعد از سی روز مجاهدت با نفس وجودت روز موعود فرا رسیده روزی که باید میوههای انسانیت وجودت را برای چنین روزی بیاوری که آن روز عید توست و در آن خداوند آن میوهها را می گیرد، هدیههای با ارزشی چون رسیدن به اوج کمال، بندگی و قرب را به تو میدهد اگر توانسته بودی در این جنگ پیروز شوی آماده باش که مجاهدتی دیگر در پیش است.
مجاهدت با بیعدالتیها، کجیها ، ظلمها و تبعیضها پس باید مراقب بود، مراقب درختان باغ انتظار تا گرفتار آفات ناراستیها نشود تا بتوانی آب حیات را به آن درختان برسانی چون عید دیگری در پیش است؛ عید ظهور همان عیدی که انتظارش را میکشیدی و انتظارش تو را به بیابانهای بی قراری کشانده بود اکنون اگر این بار نیز موفق شدی باز هم خدا را شاکر باش که روز عیدت از راه رسید. روزی که مردی از تبار نور و روشنایی با سلاح عدالت گستر خود از پشت انوار متراکم امید و آرزو نور افشانی و ظهور خواهد کرد و ندای«أنا بقیه الله » اش آسمان ها و زمین را دگرگون خواهد کرد و هدیهای زیبا به سر سبزی بهار، دوستی و رسیدن به اوج عدالت را به ارمغان خواهد آورد .
دانی که چیست دولت دیدار یار
دیدن در کوی او گدائی بر خسروی گزیدن
(دیوان غزلیات حافظ)
#عید_فطر
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
📸 امضا. استقبال نمازگزاران عیدفطر تهران از یک پویش مردمی و امضای طومار مطالبه اجرای قانون حجاب