بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: امتحان برای روشن شدن ماهیت افراد؛ در زمان پیامبر گروهی از مسلمانان سست ایمان بودند، که از همراهی پیامبر همواره به دنبال منافع مادی بودند. به طوری که اگر غزوه و یا جنگ دشواری رخ می داد، معمولا عقب می کشیدند و با آوردن بهانه های مختلف در آن شرکت نمی کردند. اما اگر احساس می کردند که پیروزی آسان و همراه با غنائم قابل توجه در پیش است، خود را به صف نخست میدان جنگ می رساندند. آیه مربوط به یکی از این موقعیت ها است. افرادی که در لشکر کشی دشوار حدیبیه عقب نشسته بودند، وقتی صحبت از جنگ با یهودیان ثروتمند خیبر می شود، برای کسب غنائم هم که شده متقاضی حضور در این نبرد می شوند. اما خداوند دست آن ها را رو می کند و به این نافرمان های روزهای دشوار می گوید، اگر می خواهید برادری خود را ثابت کنید ، نبردی سخت و دشوار دیگری در پیش است. اگر فرمانبرداری کردید که خداوند به شما جزای خیر (نه الزاما غنیمت مادی !) می دهد و اگر نکردید، آن گونه که قبلا هم سرپیچی نمودید، شما را عذاب دردناکی می کند. آری! اسلام پهلوان سر دیگ آش نمی خواهد! متاسفانه در دوره های مختلف تاریخی از این پهلوانان زیاد بوده اند. در دوره تاریخی اخیر هم عده ای بودند که در هر شرایطی از کشور، فقط دیگ آش به آن ها می رسید! اگر جنگ بود، بحران اقتصادی بود ، تحریم بود و ..... این ها مناصب سرشار از غنیمت را داشتند و اصطلاحا سر دیگ آش پهلوان بودند! حتی به اشتباه هم یکبار گذرشان به جاهایی مانند جبهه و خدمت در مناطق محروم و ... هم نیفتاد!
🔷 آیه روز:
قُل لِّلْمُخَلَّفِينَ مِنَ الْأَعْرَابِ سَتُدْعَوْنَ إِلَى قَوْمٍ أُوْلِي بَأْسٍ شَدِيدٍ تُقَاتِلُونَهُمْ أَوْ يُسْلِمُونَ فَإِن تُطِيعُوا يُؤْتِكُمُ اللَّهُ أَجْرًا حَسَنًا وَ إِن تَتَوَلَّوْا كَمَا تَوَلَّيْتُم مِّن قَبْلُ يُعَذِّبْكُمْ عَذَابًا أَلِيمًا (فتح / آیه 16)
🔶 ترجمه:
به متخلفان از اعراب بگو: «بزودى از شما دعوت مى شود كه بسوى قومى نیرومند و جنگجو بروید و با آنها پیكار كنید تا اسلام بیاورند; اگر اطاعت كنید، خداوند پاداش نیكى به شما مى دهد; و اگر سرپیچى نمایید -همان گونه كه در گذشته نیز سرپیچى كردید- شما را با عذاب دردناكى كیفر مى دهد!»
📅 یکشنبه 14 مرداد 1397
#سیاست ، #نفاق ، #جهاد ، #غنیمت
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: فصل مشترک جهنمیان؛ در قرآن هر جا صحبت از رکوع می شود، منظور نماز است. چون در اسلام، فقط در نماز است که رکوع داریم (بر خلاف سجده که خارج از نماز هم وجود دارد.) . گفته می شود که آیه درباره قبیله ثقیف است، وقتی پیامبر از ایشان خواست نماز بخوانند، از روی غرور گفتند ما در برابر کسی خم نمی شویم و برای ما عیب است! شاید امروزه دیگر چنین سخنی زده نشود، ولی متاسفانه بهانه های مختلفی برای ترک همه نمازها و یا برخی از آن ها وجود دارد. از دشواری برخاستن برای نماز صبح گرفته تا گفتن عباراتی مانند اینکه خدا به دل انسان ها نگاه می کند! و یا اینکه چرا باید نماز را عربی بخوانیم و .... واقعیت این است که در چند جای قرآن خداوند ویژگی جهنمیان را نماز نخواندن معرفی می کند. (حتی گاهی به بیان حسرت بار جهنمیان در این خصوص اشاره می کند.) پس نماز بسیار مهم است. اصلا حساب نماز از بقیه ملزومات دین مانند گناه نکردن، روزه ، حج ، حجاب و ... جدا است. به هیچ عنوان نباید از نماز گذشت. واقعا لازم است که انسان خود و یا عزیزانش را مجاب کنند (مجاب کنند نه مجبور کنند!) که با روزی چند دقیقه وقت گذاشتن (و البته برنامه ریزی زمانی برای آن) خود را از پرتگاه جهنمی شدن برهانند. پدر و مادری که مثلا برای راحتی فرزندشان از کنار نماز نخواند او راحت عبور می کنند، در واقع بزرگترین خیانت را به فرزندشان می کنند. چون مثل این است که چشم خود را بر عاقبت به شر شدن فرزندشان در دنیا و آخرت می بندند. پس نسبت به نماز خواندن خود و عزیزانمان حساس باشیم.
🔷 آیه روز:
وَ إِذَا قِيلَ لَهُمُ ارْكَعُوا لَا يَرْكَعُونَ (مرسلات / آیه 48)
🔶 ترجمه:
و هنگامى كه به آنها گفته شود ركوع كنید ركوع نمى كنند.
📅 دوشنبه 15 مرداد 1397
#احکام ، #عبادی ، #نماز ، #رکوع
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره : نفاق، گناه نابخشودنی؛ آیه امروز بسیار تکان دهنده است. خداوند به پیامبر می فرماید، چه برایشان استغفار بکنی و چه نکنی و حتی اگر برایشان هفتاد بار هم استغفار کنی خدا آن ها را نمی آمرزد. اینکه خداوند از چه کسانی صحبت می کند، از بررسی آیات مشخص می شود که درباره منافقان است. همان کسانی که در تمام برنامه های سیاسی و اجتماعی و نظامی پیامبر مخالف خوانی می کردند و سنگ می انداختند. لحن تند و کم سابقه آیه نشان دهنده آسیب جدی است که این افراد به جامعه اسلامی وارد می کنند. حال آنکه به دلیل اظهار مسلمانی منافقانه شان امکان برخورد هم با آن ها وجود ندارد. پس باید آن ها را به خدا واگذار نمود. خدا هم آن ها را به شدت تهدید می کند و حکم سنگینی برایشان دارد. منشا این حکم سنگین هم بی ایمانی آن ها است. آن ها با وجودی که ادعای مسلمانی دارند، کوچکترین باوری به خدا و پیامبر و اسلام ندارند، که اگر داشتند اینقدر در کار جامعه اسلامی کارشکنی نمی کردند. خداوند آن ها را نمی آمرزد و آن ها هم مداوم سقوط می کنند چون به مجازات فسقشان خداوند هدایتش را هم شامل حال آن ها نمی کند.
🔷 آیه روز:
اسْتَغْفِرْ لَهُمْ أَوْ لَا تَسْتَغْفِرْ لَهُمْ إِنْ تَسْتَغْفِرْ لَهُمْ سَبْعِينَ مَرَّةً فَلَنْ يَغْفِرَ اللَّهُ لَهُمْ ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ كَفَرُوا بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ و َاللَّهُ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْفَاسِقِينَ (توبه / آیه 80)
🔶 ترجمه:
چه براي آنها استغفار كني و چه نكني، (حتي) اگر هفتاد بار براي آنها استغفار كني هرگز خداوند آنها را نمي آمرزد، چرا كه آنها خدا و پيامبرش را انكار كردند، و خداوند جمعيت فاسقان را هدايت نمي كند.
📅 سه شنبه 16 مرداد 1397
#سیاست ، #نفاق، #منافق، #استغفار
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره : «دحو الارض» مطابق با بیست و پنجم ماه ذیالقعده، روزی است که خداوند با نظر به کره زمین، به جهان خاکی حیات بخشید، از این روز، بخشهایی از کره زمین ـ که سراسر از آب بود ـ شروع به خشک شدن کرد تا کم کم به شکل یک چهارم خشکیهای امروزی درآمد. مـطابق نظر مفسران، در آغـاز تـمام سطح زمين را آبهاى حـاصـل از بـارانـهـاى سيلابى نخستين فرا گرفته بود اين آبها تدريجا در گودالهاى زمـين جاى گرفتند و خشكيها از زير آب سر بر آوردند و روز به روز گسترده تر شدند تا به وضع فعلى در آمد (و اين مساءله بعد از آفرينش زمين و آسمان روى داد). از امیرالمومنین علیهالسلام روایت شده است که فرمودند: «نخستین رحمتی که از آسمان به زمین نازل شد، در بیست وپنج ذی القعده بود....»
🔷 آیه روز:
و َالْأَرْضَ بَعْدَ ذَلِكَ دَحَاهَا (نازعات / آیه 30)
🔶 ترجمه:
و زمين را بعد از آن گسترش داد.
✅ پیشنهاد: برای عبادات در شب و روز این مناسبت ثواب و بهره زیادی ذکر شده است. از شب زنده داری و روزه این روز که بسیار توصیه شده است، که بگذریم حداقل بهره ای که می توانیم از این فرصت ببریم، خواندن دعاهای زیبای مربوط به این روز است.
📅 چهارشنبه 17 مرداد 1397
#عبادی، #آفرینش، #خلقت، #زمین، #آب، #دحوالارض
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره : مانند بهشتیان؛ خداوند در این آیه از نعمت معنوی بهشتیان سخن می گوید. اینکه حسد و کینه را از دل های آن ها پاک می کند و آن ها برادرانه و با محبت در برابر همدیگر، -بدون تشریفات طبقاتی معمول در این دنیا- می نشینند. اصولا نعمت یعنی آنچه با وجود انسان سازگار است. این موارد با وجود ما سازگار است. پس همین جا، در همین دنیا هم اگر بتوانیم تا حد ممکن به آن ها دست یابیم، انگار که زندگی بهشتی داریم. انسان هر چه رذائلی مانند حسد و کینه را از خود دور کند و متواضع باشد و برادرانه با دیگران برخورد نماید، احساس آرامش و خوشبختی بیشتری می کند و لذت بیشتری در زندگی نصیبش می شود. اصلا همین رفت و آمدها و برابر هم نشستن ها آشنایان، به شرطی که خالی از تشریفات باشد، خودش لذتی دارد. پس چه نیکو است که در پرتو آموزه های قرآنی تلاش نماییم که در همین دنیا، زندگی در بهشت را تمرین کنیم!
🔷 آیه روز:
وَ نَزَعْنَا مَا فِي صُدُورِهِمْ مِنْ غِلٍّ إِخْوَانًا عَلَى سُرُرٍ مُتَقَابِلِينَ (حجر / آیه 47)
🔶 ترجمه:
هر گونه غل (حسد و كينه و عداوت و خيانت) از سينه آنها بر مي كنيم (و روحشان را پاك مي كنيم) در حالي كه همه برادرند و بر سريرها روبروي يكديگر قرار دارند.
📅 پنجشنبه 18 مرداد 1397
#اخلاق ، #اجتماعی، #آخرت، # بهشت
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: صبح نزدیک است؛ در قرآن می خوانیم که لوط در شرایط بسیار دشواری قرار گرفته بود. دشمنان پلید و شهوترانش به منزل او حمله ور شده بودند و از او مهمانانش را مطالبه می کردند تا به نیات غیر اخلاقی خود برسند. لوط تا آن لحظه مقاومت کرده بود. اما آنها عده و توان زیادی داشتند. متاسفانه همسرش که باید همراهش باشد، هم خائن از آب در آمده بود. شواهد نشان می داد که هر لحظه امکان ورود آن به منزل لوط و پیروزی شان در یک درگیری نابرابر وجود دارد. در چشم همگان چنین اتفاقی قطعی به نظر می رسید. اما این دلیل نمی شد که لوط کوتاه بیاید و خود را تسلیم خواسته پلید آنها بکند. او تا آخرش ایستاده بود. همیشه در چنین وقت ها ایست که دست یاری الهی از آستین بیرون می آید. زمانی که فرد همه علل و عوامل مادی را ضد خود ببیند. امیدش به کامیابی از اسباب عادی کاملا قطع شود، ولی از مسیر حقش دست نکشد! تصمیم بگیرد تا آخرش بماند و همه چیزش را در راه خدا فدا کند. ناگهان مهمانان لوط به سخن آمدند: ما فرشتگان الهی هستیم، نگران نباش! خداوند مقرر کرده است که دست آن ها به تو و اطرافیانت نرسد. کاری از آن ها بر نخواهد آمد. در تاریکی شب بار سفر ببند و پشت سرت را هم نگاه نکن. موعد عذاب این جماعت صبحگاهان خواهد بود، آیا صبح نزدیک نیست...؟ بنابراین اگر ما هم مانند موسی و لوط باشیم و نترسیم و تا آخرش بایستیم، خداوند در آخرین لحظات ما را نجات خواهد داد و دشمنان را منکوب می کند. بی دلیل نیست که امروزه عده ای اعتقاد دارند که صبح برای ما نزدیک شده است. چون می بینند که فشار دشمنان و خیانت دوستان به اوج رسیده است. آنچنان که انگار امیدی به نجات نیست. اما از خدا و یاری اش نباید غافل شد. به خواست الهی دست آن ها به ما نمی رسد و کاری از هیچ کس بر نمی آید. آری صبح (ظهور) نزدیک است....
🔷 آیه روز:
قَالُوا يَا لُوطُ إِنَّا رُسُلُ رَبِّكَ لَنْ يَصِلُوا إِلَيْكَ فَأَسْرِ بِأَهْلِكَ بِقِطْعٍ مِنَ اللَّيْلِ و َلَا يَلْتَفِتْ مِنْكُمْ أَحَدٌ إِلَّا امْرَأَتَكَ إِنَّهُ مُصِيبُهَا مَا أَصَابَهُمْ إِنَّ مَوْعِدَهُمُ الصُّبْحُ أَلَيْسَ الصُّبْحُ بِقَرِيبٍ (هود / آیه 81)
🔶ترجمه:
{مهمانان لوط} گفتند: اي لوط! ما رسولان پروردگار توايم، آنها هرگز دسترسي به تو پيدا نخواهند كرد، در دل شب با خانواده ات (از اين شهر) حركت كن و هيچيك از شما پشت سرش را نگاه نكند، مگر همسر تو كه او هم بهمان بلائي كه آنها گرفتار مي شوند گرفتار خواهد شد، موعد آنها صبح است، آيا صبح نزديك نيست؟!
📅 جمعه 19 مرداد 1397
#آیات_مهدوی ، #مهدویت ، #فرج ، #لوط ، #فرشتگان
🌹تعجیل در فرج ولی عصر صلوات🌹
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
⚫️سالروز شهادت مظلومانه امام جواد علیه السلام بر شیعیانش تسلیت باد.⚫️
📋 گزاره : قتل به کدامین گناه ؛ کودک کشی در تمام فرهنگ ها و ادیان مسئله ای مذموم و غیر قابل توجیه است. هر چند اعراب جاهلی که دختران را زنده به گور می کردند و فرقه های شیطان پرستی که معتقد هستند هر چه قربانی آن ها برای شیطان، انسان پاک تری باشد، رضایت شیطان بیشتر جلب می شود ( و به همین دلیل اقدام به دزدیدن خردسالان و قتل آن می کنند) از این قاعده مستثنی هستند! قرآن هم در خصوص قتل کودکان (آیه مربوط به زنده به گور کردن دختران است) جمله ای تکان دهنده دارد و می فرماید که در قیامت از آن ها می پرسند که به کدامین گناه کشته شده اند؟ این مسئله عظمت جنایت در حق کودکان را نشان می دهد. یعنی در دادگاه الهی همین پرسش از مقتول کفایت می کند تا ابعاد این جنایت آشکار شود. زبان قاتل در مورد این جنایت آن قدر کوتاه است که اصلا از او پرسشی نمی شود. متاسفانه در دنیای آشوب زده امروز می بینیم که جنایت در حق کودکان در ابعاد وسیع در حال انجام است و جالب این که جهان متمدن و سازمان های بین المللی اش با آن هم ادعای حقوق بشری از صدور یک بیانیه در محکومیت چنین جنایت هایی که آخرین آن در جریان تجاوز وهابیان سعودی به یمن اتفاق افتاد، خودداری می کند. بدون شک اگر امروز آن ها در سایه رشوه سعودی ها و تهدید ارباب آن ها از موضع گیری در این خصوص خودداری کردند و در حقیقت شریک این جنایت دلخراش شدند، در دادگاه عدل الهی نمی توانند از تبعات اقدام امروز خود بگریزند.
🔷 آیه روز:
بِأَيِّ ذَنبٍ قُتِلَتْ (تکویر / آیه 9)
🔶 ترجمه:
به كدامین گناه كشته شدند؟!
📅 یکشنبه 21 مرداد 1397
#اجتماعی ، #کودکان ، #قتل ، #دختر
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره : وعده خداوند با موسی ؛ دهه نخست ماه ذی الحجه (به ویژه سحرهای آن) از مبارک ترین زمان ها جهت عبادت و نزدیک شدن به خدا است. (پس از ماه رمضان این زمان از همه با فضیلت تر است.) در آیه مورد نظر امروز سخن از وعده الهی با موسی در کوه طور برای نزول ده فرمان می شود. وعده ای که مطابق روایات 30 روز نخستش با ماه ذی القعده تطابق دارد و 10 روز پایانی اش با ماه ذی الحجه. این آیه، آیه بسیار مهم و با عظمتی است و از آن نکات بسیاری استفاده می شود، از جمله اینکه گرفتن وحی نیاز به آمادگی کامل روحی (چهل روز عبادت) دارد. بهترین زمان عبادت شب است و اینکه انبیاء برای یک لحظه هم امت خود را بدون سرپرست رها نمی کنند. (جانشینی هارون) و... جالب توجه است که این آیه و حدیث معروف به منزلت (که در آن رابطه پیامبر با امیر مومنان با رابطه موسی و هارون مقایسه می شود،) از مبانی برهانی شیعه برای بحث امامت است.
🔷 آیه روز :
وَ وَاعَدْنَا مُوسَى ثَلاَثِينَ لَيْلَةً وَ أَتْمَمْنَاهَا بِعَشْرٍ فَتَمَّ مِيقَاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِينَ لَيْلَةً وَ قَالَ مُوسَى لأَخِيهِ هَارُونَ اخْلُفْنِي فِي قَوْمِي وَ أَصْلِحْ وَ لاَ تَتَّبِعْ سَبِيلَ الْمُفْسِدِينَ (اعراف / آیه 142)
🔶 ترجمه :
و ما با موسى، سى شب وعده گذاشتیم; سپس آن را با ده شب (دیگر) تكمیل نمودیم; به این ترتیب، میعاد پروردگارش (با او)، چهل شب تمام شد. و موسى به برادرش هارون «جانشین من در میان قومم باش. و (آنها) را اصلاح كن! و از روش مفسدان، پیروى مکن!»
✅پیشنهاد : خواندن نماز وارده برای این شب ها که شامل این آیه است به همه عزیزان توصیه می شود. با توجه به اشاره محتوای این آیه به دهه اول ذی الحجه، در نماز ی که برای شب های ذی الحجه وارد شده است، این آیه خوانده می شود که بنا بر روایات هرکس این نماز را در این ده شب با عظمت و فضیلت بخواند در ثواب حج حاجیان شریک خواهد بود.
📅 دوشنبه 22 مرداد 1397
#عبادی ، #عترت ، #موسی ، #هارون ، #تهجد، #شب
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره : بیان قرآن درباره فلسفه حج ؛ خداوند در این آیه نکاتی را درباره حج بیان می کند. نخست اینکه یکی از نتایج حج مشاهده منافع است. منظور این است که فرد به حج بیاید و با چشم خود بركات معنوى و نتائج مادى ، فوائد فردى و اجتماعی ، فلسفه هاى سياسى و اقتصادی و اخلاقی آن را ببیند. به عنوان مثال حج از بعد اخلاقی تأثیر عمیقی بر انسان می گذارد. مراسم (احرام ) انسان را به كلى از مظاهر مادى و امتيازات ظاهرى و لباسهاى رنگارنگ و زر و زيور بيرون مى برد، و با تحريم لذت ها و پرداختن به خودسازى كه از وظائف محرم است او را از جهان ماده جدا كرده و در عالمى از نور و روحانيت و صفا فرو مى برد، در نتیجه علاقه هاى معنوى انسان را لحظه به لحظه با خدايش محكم تر و رابطه او را نزديك تر و قوى تر مى سازد. سپس، بعد از اشاره به ذکر خدا، آیه بحث قربانی را مطرح می کند. قربانى كردن حيوانات در حقيقت رمزى است براى آمادگى براى قربانى شدن در راه خدا . در آيه فوق از مراسم قربانى ، تنها مساءله بردن نام خدا را كه يكى از شرائط است بيان مى كند، اشاره به اينكه حاجیان به هنگام ذبح قربانى تمام توجهشان به خدا و قبول در گاه او است.
🔷 آیه روز:
لِيَشْهَدُوا مَنَافِعَ لَهُمْ وَ يَذْكُرُوا اسْمَ اللَّهِ فِي أَيَّامٍ مَّعْلُومَاتٍ عَلَى مَا رَزَقَهُم مِّن بَهِيمَةِ الْأَنْعَامِ فَكُلُوا مِنْهَا وَ أَطْعِمُوا الْبَائِسَ الْفَقِيرَ (حج/ آیه 28)
🔶 ترجمه:
تا شاهد منافع گوناگون خویش (در این برنامه حیاتبخش) باشند; و در ایام معینى نام خدا را، بر چهارپایانى كه به آنان داده است، (به هنگام قربانىكردن) ببرند; پس از گوشت آنها بخورید; و بینواى فقیر را نیز اطعام نمایید.
📅 سه شنبه 23 مرداد 1397
#احکام، #فلسفه_احکام ، #حج ، #ذکر ، #قربانی
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره : وقتی خدا دست دشمنان را کوتاه می کند؛ خداوند در طول تاریخ بارها این معامله را با مومنان کرده است. بسیار پیش آمده است که دشمنان با وجود توان نظامی بسیار نتوانستند به مقابله با مومنان برخیزند و به آن ها آسیب برسانند. از قضیه موسی و فرعون گرفته که در آخرین لحظه دست لشکریان فرعون را از مومنان کوتاه می کند تا زمان خود پیامبر، که خداوند بارها ترس از سپاه مسلمانان را (با وجودی که در اقلیت بودند،) در دل مشرکان انداخت و در نتیجه آن ها از جنگ با مسلمانان منصرف شدند. این آیه مربوط به یکی از این موارد است. خداوند منصرف شدن مشرکان را با وجود توان نظامی بسیار از جنگ با مسلمانان به خودش نسبت می دهد و می فرماید که کوتاه کردن دست آن ها از تعرض به مومنان از نشانه های الهی است. نشانه هایی که حقانیت اسلام را به همگان اثبات می کند. از آن جالبتر آیات بعد است که خداوند می فرماید، اگر کافران از جنگ منصرف نمی شدند، با وجود توان نظامی بسیار شکست می خوردند و فراری می شدند. یاری خدا را هرگز نباید فراموش کرد یا دست کم گرفت. اگر نه کافران یک لحظه هم حاضر نیستند وجود اهل ایمان را تحمل کنند. پس اگر کاری نمی کنند به خاطر حمایت پنهان و پیدا و بی حساب خداوند از اهل ایمان است.
🔷 آیه روز:
وَعَدَكُمُ اللَّهُ مَغَانِمَ كَثِيرَةً تَأْخُذُونَهَا فَعَجَّلَ لَكُمْ هَذِهِ وَ كَفَّ أَيْدِيَ النَّاسِ عَنكُمْ وَ لِتَكُونَ آيَةً لِّلْمُؤْمِنِينَ وَ يَهْدِيَكُمْ صِرَاطًا مُّسْتَقِيمًا (فتح / آیه 20)
🔶 ترجمه:
خداوند غنایم فراوانى به شما وعده داده بود كه آنها را به دست مى آورید، ولى این یكى را زودتر براى شما فراهم ساخت; و دست تعدى مردم ( دشمنان) را از شما بازداشت تا نشانه اى براى مؤمنان باشد و شما را به راه راست هدایت كند!
📅 چهارشنبه 24 مرداد 1397
#سیاست_خارجی ، #جنگ ، #دفاع ، #جهاد ، #رعب، #پیروزی_بدون_جنگ
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره : آیه درباره گروهی از بنی اسرائیل است که خداوند درباره آن ها می فرماید که به حق هدایت می کنند و به عدل حکم می نمایند. برخی مفسران با توجه به نزول آیاتی در مورد سامری در همین سوره، اشاره آیه را به کسانی از قوم موسی می دانند که فریب سامری را نخوردند و مرتد نشدند. اما برخی با توجه به مضارع بودن افعال (مضارع مربوط به حال و آینده است) اعتقاد دارند که آیه درباره گروهی از یهودیان هم عصر پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله است که پس از مطالعه اسلام، به آن گرویدند. در عین حال بیان روایی در خصوص این آیه وجود داردکه مطابق آن، تأویل این آیه مربوط به رجعت کنندگان در زمان ظهور حضرت مهدی عجل الله فرجه است. مطابق این روایات پس از ظهور حضرت ، 14 یا 15 تن از قوم موسی (ع) در کنار بزرگان دیگری چون اصحاب کهف، یوشع بن نون (وصی سلیمان) و مومن آل فرعون و البته صالحان دیگری رجعت خواهند نمود و ایشان را در رسیدن به اهدافشان یاری خواهند کرد. (رجعت از عقاید قطعی و متقن شیعه است که به وسیله آیات متعددی از قرآن و هم چنین روایات و روش های عقلی قابل اثبات است.)
🔷 آیه روز :
وَ مِنْ قَوْمِ مُوسَى أُمَّةٌ يَهْدُونَ بِالْحَقِّ وَ بِهِ يَعْدِلُونَ (اعراف / آیه 159)
🔶 ترجمه :
و از قوم موسي گروهي به سوي حق هدايت ميكنند و حاكم به حق و عدالتند.
📅 جمعه 26 مرداد 1397
#مهدویت ، #آخرالزمان ، #بنی_اسرائیل ، #رجعت
🌹تعجیل در فرج ولی عصر صلوات🌹
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره : هبوط آدم و حوا؛ از جالب توجه ترین بخش های تاریخ بشری، بدون شک قضیه خلقت آدم و حوا و سرگذشت آن ها است. مسئله ای که فقط در کتاب های آسمانی می توان ردی از آن پیدا کرد. در چند سوره قرآن درباره این مسئله آیاتی ذکر شده است. آدم براى زندگى در روى زمين ، همين زمين معمولى آفريده شده بود، ولى در آغاز خداوند او را ساكن بهشت كه يكى از باغهاى سرسبز پر نعمت اين زمین بود ساخت ، محيطى كه در آن براى آدم هيچ گونه ناراحتى وجود نداشت. سپس شیطان او را فریب داد و او مرتکب گناه (ترک اولی) شد و در نتیجه خداوند او را از آن مکان و شرایطی که داشت محروم نمود و او در محيط پر زحمت و مملو از مشقتى قرار گرفت. این محرومیت که در واقع به معنای تنزل مقامی آدم (نه سقوط مکانی او) بود را هبوط می گویند.
🔷 آیه روز:
فَأَزَلَّهُمَا الشَّيْطَانُ عَنْهَا فَأَخْرَجَهُمَا مِمَّا كَانَا فِيهِ و َقُلْنَا اهْبِطُوا بَعْضُكُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ و َلَكُمْ فِي الْأَرْضِ مُسْتَقَرٌّ و َمَتَاعٌ إِلَى حِينٍ (بقره / آیه 36)
🔶 ترجمه:
پس شيطان موجب لغزش آنها شد، و آنانرا از آنچه در آن بودند (بهشت) خارج ساخت، و (در اين هنگام) به آنها گفتيم همگي (به زمين) فرود آئيد در حالي كه بعضي دشمن ديگري خواهيد بود، و براي شما تا مدت معيني در زمين قرارگاه و وسيله بهره برداري است.
📅 شنبه 27 مرداد 1397
#عبادی ، #هبوط ، #آفرینش، #آدم ، #حوا
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear