بسم الله الرحمن الرحیم
📋 گزاره: ایمان و آمرزش؛ صاحبان عقل و خرد می دانند که راه پر فراز و نشیب بندگی خدا بدون راهبر قابل پیمایش نیست. پس منتظر منادیان ایمان (پیامبران و امامان) هستند و چون پیام آن ها را دریافت می کنند، خاضعانه به درگاه خداوند دعا می کنند که : بار الها! اکنون ما با تمام وجود خود ایمان آوردیم، اما از آنجا که در معرض وزش توفانهاى شدید غرایز گوناگون قرار داریم، گاهى لغزشهایى از ما سر می زند و مرتکب گناهانى می شویم، «خداوندا! ما را ببخش و گناهان ما را بیامرز و لغزشهاى ما را پوشیده دار و ما را با نیکان و در راه و رسم آنان، بمیران»
🔷 آیه روز:
رَبَّنَا إِنَّنَا سَمِعْنَا مُنَادِيًا يُنَادِي لِلْإِيمَانِ أَنْ آمِنُوا بِرَبِّكُمْ فَآمَنَّا رَبَّنَا فَاغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَكَفِّرْ عَنَّا سَيِّئَاتِنَا وَتَوَفَّنَا مَعَ الْأَبْرَارِ (آل عمران / آیه 193)
🔶 ترجمه:
پروردگارا، ما صداي منادي توحيد را شنيديم، كه دعوت ميكرد به پروردگار خود ايمان بياوريد و ما ايمان آورديم، (اكنون كه چنين است) پروردگارا، گناهان ما را ببخش، و ما را با نيكان (و در مسير آنها) بميران!
✅ پیشنهاد: دعاهای قرآنی همگی نغز و برگزیده اند. مراقب باشیم که خودمان را از بهره مندی از این دعا ها در قنوت نمازمان محروم نکنیم.
📅 چهارشنبه 26 اردیبهشت 1397
#دعا ، #ایمان ، #آمرزش، #گناه
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
🌙رمضان ، 🌸بهار قرآن
📋 گزاره: تقوا ، خاستگاه حکم روزه، خداوند در این آیه ضمن تاکید بر اینکه روزه در دیگر شریعت های الهی هم واجب شده بود، رسیدن به تقوا را خاستگاه حکم روزه بیان می کند. بدیهی است کسی که بتواند در رمضان از حلال خداوند چشم بپوشد، اراده و قدرت ترک گناه در تمام سال در او تقویت خواهد شد. البته روزه فواید دیگری نیز دارد که مهمترین آن ها مطابق حدیث پیامبر سلامتی بدن است.
🔷 آیه روز:
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ (بقره / آیه 183)
🔶 ترجمه:
اي افرادي كه ايمان آورده ايد، روزه بر شما نوشته شد همان گونه كه بر كساني كه قبل از شما بودند نوشته شده، تا پرهيزكار شويد.
📅 پنجشنبه 27 اردیبهشت 1397
#احکام ، #روزه، #رمضان، #تقوا
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
🌙 رمضان 🌸 بهار قرآن
📋 گزاره: وجود پیامبر، حاصل استجابت دعای ابراهیم و اسماعیل؛ مطابق این آیه هنگامی که ابراهیم و اسماعیل کار بازسازی خانه کعبه را به پایان بردند، از خداوند خواستند تا پیامبری در میان مجاوران این خانه مقدس مبعوث نماید. البته خداوند این دعای پیامبرانش را پس از چند صد سال با بعثت پیامبر اسلام اجابت نمود که خود پیامبر در حدیثی به این نکته اشاره فرمودند. نکته جالب دیگر این است که این آیه فلسفه بعثت پیامبران را که همان آموزش وحی و حکمت و همچنین معارفی که منجر به تزکیه و تقوای مومنان می شود، بیان می فرماید.
🔷 آیه روز :
رَبَّنَا وَابْعَثْ فِيهِمْ رَسُولًا مِنْهُمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِكَ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَيُزَكِّيهِمْ إِنَّكَ أَنْتَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ (بقره / آیه 129)
🔶 ترجمه:
{به نقل از ابراهیم و اسماعیل} پروردگارا! در ميان آنها پيامبري از خودشان مبعوث كن، تا آيات تو را بر آنها بخواند، و آنها را كتاب و حكمت بياموزد و پاكيزه كند، زيرا تو توانا و حكيمي (و بر اين كار قادري).
📅 جمعه 28 اردیبهشت 1397
#نبوت ، #بعثت، #ابراهیم ، #اسماعیل ، #وحی ، #حکمت، #تزکیه
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
🌙 رمضان ، 🌸 بهار قرآن
📋 گزاره: احکام روزه؛ خداوند در این آیه نکاتی را درباره روزه گرفتن تذکر می دهد. اینکه بیماران و یا مسافران از این حکم معافند و البته باید قضای آن را به جا آورند و یا کسانی که طاقت روزه گرفتن ندارند، می توانند به جای روزه گرفتن کفاره بدهند (چه بهتر که بیش از این در راه خدا اطعام کنند.) اما نکته بسیار جالب جمله پایانی آیه است که خداوند می فرماید اینکه روزه بگیرید برای شما بهتر است اگر بدانید. این نکته می تواند به اثرات فراوان تربیتی، اجتماعی و بهداشتی روزه اشاره داشته باشد. امروزه تاثیرات فراوان از نظر بهداشتی و سلامت برای روزه به اثبات رسیده است که از نظر برخی از پژوهشگران، حتی پیشگیری از برخی سرطان ها را هم شامل می شود.
🔷 آیه روز:
أَيَّامًا مَعْدُودَاتٍ فَمَنْ كَانَ مِنْكُمْ مَرِيضًا أَوْ عَلَى سَفَرٍ فَعِدَّةٌ مِنْ أَيَّامٍ أُخَرَ وَعَلَى الَّذِينَ يُطِيقُونَهُ فِدْيَةٌ طَعَامُ مِسْكِينٍ فَمَنْ تَطَوَّعَ خَيْرًا فَهُوَ خَيْرٌ لَهُ وَأَنْ تَصُومُوا خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ (بقره / آیه 184)
🔶 ترجمه:
چند روز معدودي را (بايد روزه بداريد) و كساني كه از شما بيمار يا مسافر باشند روزهاي ديگري را (بجاي آن روزه بگيرند) و بر كساني كه قدرت انجام آن را ندارند (همچون بيماران مزمن و پيرمردان و پيرزنان) لازم است كفاره بدهند، مسكيني را اطعام كنند، و كسي كه كار خير را پذيرا شود براي او بهتر است، و روزه داشتن براي شما بهتر است اگر بدانيد.
📅شنبه 29 اردیبهشت 1397
#احکام ، #روزه، #مریض، #مسافر
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
🌙 رمضان 🌸 بهار قرآن
📋 گزاره: داستان شگفت انگیز عزیر؛ در این آیه به داستان عزیر پیامبر اشاره می شود که از شهری ویران می گذشت و از خود پرسید چگونه خداوند مردگان را زنده می کند؟ پرسشی که نه از روی انکار و محال شمردن، بلکه برای عظیم شمردن و مشکل دانستن این امر بیان می شود. البته زمانی که خداوند او را میراند وپس از صد سال زنده اش کرد و زنده شدن الاغش را هم به او نشان داد، به علم یقینی رسید و گفت خدایا دانستم که بر هر کاری توانایی!
🔷 آیه روز:
أَوْ كَالَّذِي مَرَّ عَلَى قَرْيَةٍ وَهِيَ خَاوِيَةٌ عَلَى عُرُوشِهَا قَالَ أَنَّى يُحْيِي هَذِهِ اللَّهُ بَعْدَ مَوْتِهَا فَأَمَاتَهُ اللَّهُ مِائَةَ عَامٍ ثُمَّ بَعَثَهُ قَالَ كَمْ لَبِثْتَ قَالَ لَبِثْتُ يَوْمًا أَوْ بَعْضَ يَوْمٍ قَالَ بَلْ لَبِثْتَ مِائَةَ عَامٍ فَانْظُرْ إِلَى طَعَامِكَ وَشَرَابِكَ لَمْ يَتَسَنَّهْ وَانْظُرْ إِلَى حِمَارِكَ وَلِنَجْعَلَكَ آيَةً لِلنَّاسِ وَانْظُرْ إِلَى الْعِظَامِ كَيْفَ نُنْشِزُهَا ثُمَّ نَكْسُوهَا لَحْمًا فَلَمَّا تَبَيَّنَ لَهُ قَالَ أَعْلَمُ أَنَّ اللَّهَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ (بقره / آیه 259)
🔶 ترجمه:
يا همانند كسي كه از كنار يك آبادي (ويران شده) عبور كرد، در حالي كه ديوارهاي آن، به روي سقفها فرو ريخته بود، (و اجساد و استخوانهاي اهل آن، در هر سو پراكنده بود، او با خود) گفت: «چگونه خدا اينها را پس از مرگ، زنده مي كند؟!» (در اين هنگام،) خدا او را يكصد سال ميراند، سپس زنده كرد، و به او گفت: «چه قدر درنگ كردي ؟» گفت: «يك روز، يا بخشي از يك روز». فرمود: «نه، بلكه يكصد سال درنگ كردي! نگاه كن به غذا و نوشيدني خود (كه همراه داشتي، با گذشت سالها) هيچگونه تغيير نيافته است! (خدايي كه يك چنين مواد فاسد شدني را در طول اين مدت، حفظ كرده، بر همه چيز قادر است!) ولي به الاغ خود نگاه كن (كه چگونه از هم متلاشي شده! اين زنده شدن تو پس از مرگ، هم براي اطمينان خاطر توست، و هم) براي اينكه تو را نشانهاي براي مردم (در مورد معاد) قرار دهيم. (اكنون) به استخوانها (ي مركب سواري خود) نگاه كن كه چگونه آنها را برداشته، به هم پيوند مي دهيم، و گوشت بر آن مي پوشانيم!» هنگامي كه (اين حقايق) بر او آشكار شد، گفت: «مي دانم خدا بر هر كاري توانا است».
📅 یکشنبه 30 اردیبهشت 1397
#معاد ، #قیامت ، #آخرت، #مرگ
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
🌙 رمضان 🌸 بهار قرآن
📋 گزاره : اسرائیل، لقب یعقوب پیامبر؛ در قرآن کلمه بنی اسرائیل به عنوان قوم یهود (در یهودیت دین از طریق نسل منتقل می شود و یهودیت یک دین نژادی است) بسیار به کار رفته است. اما یک بار واژه اسرائیل به تنهایی استفاده شده است که آن هم اشاره به یعقوب پیامبر دارد. در متون اسلامی واژه اسرائیل را (که ریشه آن عبری و یا سریانی است) به معانی مختلف "بنده خدا"، "سرباز خدا" و "برگزیده خدا" و ... معنا کرده اند. آیه پاسخی است به ایرادی که یهودیان مدینه به پیامبر می گرفتند که اگر شریعت اسلام الهی است چرا در آن گوشت شتر مانند یهودیت حرام نیست! خداوند توضیح می دهد که این تحریم منشا دینی نداشته است و یعقوب به دلیلی شخصی از آن اجتناب می کرده و یهود بی دلیل به آن تاسی کرده اند!
🔷 آیه روز:
كُلُّ الطَّعَامِ كَانَ حِلًّا لِبَنِي إِسْرَائِيلَ إِلَّا مَا حَرَّمَ إِسْرَائِيلُ عَلَى نَفْسِهِ مِنْ قَبْلِ أَنْ تُنَزَّلَ التَّوْرَاةُ قُلْ فَأْتُوا بِالتَّوْرَاةِ فَاتْلُوهَا إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ (آل عمران / آیه 93)
🔶 ترجمه:
همه غذاها(ي پاك) بر بني اسرائيل حلال بود جز آنچه اسرائيل (يعقوب)، پيش از نزول تورات بر خود تحريم كرده بود (مانند گوشت شتر كه براي او ضرر داشت) بگو اگر راست ميگوئيد تورات را بياوريد و بخوانيد (اين نسبتهائي كه به - پيامبران پيشين مي دهيد حتي در تورات تحريف شده شما نيست).
📅 دوشنبه 31 اردیبهشت 1397
#نبوت ، #یهود ، #اسرائیل ، #تحریف ، #غذا ، #حلال
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
🌙رمضان ، 🌸 بهار قرآن
📋 گزاره: شیطان همنشین ریاکار؛ در این آیه سیمای ریاکاران توصیف می شود. کسانی که ایمان به خدا و روز قیامت ندارند. آنها حتی اگر اعمال خیرخواهانه انجام می دهند و اموالشان را هم انفاق می کنند، به خاطر خدا و انگیزه های معنوی نیست. بلکه دنبال شهرت، کسب وجهه و بهره برداری های سیاسی و اجتماعی است. نکته جالبی که قرآن اشاره می کند این است که منشا این رفتارهای خبیثانه ایشان، همنشینی با شیطان است. شیطانی که مستمر در کنارشان حضور دارد و لحظه به لحظه زندگی شان را مدیریت می کند! هر چند که خودشان نمی فهمند.
🔷 آیه روز:
وَ الَّذِينَ يُنْفِقُونَ أَمْوَالَهُمْ رِئَاءَ النَّاسِ وَلَا يُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ و َلَا بِالْيَوْمِ الْآخِرِ وَ مَنْ يَكُنِ الشَّيْطَانُ لَهُ قَرِينًا فَسَاءَ قَرِينًا (نساء / آیه 38)
🔶 ترجمه:
و آنها كساني هستند كه اموال خود را براي نشان دادن به مردم انفاق ميكنند و ايمان به خداوند و روز بازپسين ندارند (چرا كه شيطان رفيق و همنشين آنها است) و كسي كه شيطان قرين او است بدقريني انتخاب كرده است.
📅 سه شنبه 1 خرداد 1397
#ملکوت ، #اخلاق، #ریا ، #انفاق ، #منافقان
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
🌙رمضان ، 🌸 بهار قرآن
📋 گزاره: بیم و امید قصاص ؛ خداوند در این آیه اشاره به حکم قصاص در تورات دارد. حکمی که در اسلام هم وجود دارد. برخی ها قصاص را یک قانون غیر عادلانه شمرده اند که مشوق روح آدمکشى و مثله کردن است. این دیدگاه کاملا غلط است! چرا که اجازه قصاص براى ایجاد ترس و وحشت در جانیان است تا آن ها را از ارتکاب جنایت بازدارد که نتیجه آن تامین امنیت جانى براى مردم بیگناه است. البته اسلام امید را برای همان فرد جانی گنهکار هم زنده نگه می دارد. آن جا که صحبت از گذشتن از حق قصاص می کند و امتیازات خاصی را برای فردی که گذشت می کند در نظر می گیرد. از جمله این که در همین آیه می فرماید گذشتن از حق قصاص گناهان فرد را می پوشاند.در انتهای آیه هم خداوند هشدار می دهد کسانی که حکم خدا را اجرا نکنند ظالم هستند. چه ظلمى از این بالاتر که ما گرفتار احساسات و عواطف کاذبى شده و از حکم قصاص به بهانه اینکه خون را با خون نباید شست، به کلى صرفنظر کنیم و دست قاتلان را براى قتلهاى دیگر باز گذاریم و به افراد بیگناه از این رهگذر ظلم و ستم کنیم.
🔷 آیه روز:
وَ كَتَبْنَا عَلَيْهِمْ فِيهَا أَنَّ النَّفْسَ بِالنَّفْسِ وَ الْعَيْنَ بِالْعَيْنِ وَ الأَنفَ بِالأَنفِ وَ الأُذُنَ بِالأُذُنِ وَ السِّنَّ بِالسِّنِّ وَ الْجُرُوحَ قِصَاصٌ فَمَن تَصَدَّقَ بِهِ فَهُوَ كَفَّارَةٌ لَّهُ وَ مَن لَّمْ يَحْكُم بِمَا أنزَلَ اللّهُ فَأُوْلَئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ (مائده / آیه 45)
🔶 ترجمه:
و بر آنها [ بنی اسرائیل ] در آن [ تورات ] ، مقرر داشتیم که جان در مقابل جان ، و چشم در مقابل چشم ، و بینی در برابر بینی ، و گوش در مقابل گوش ، و دندان در برابر دندان می باشد و هر زخمی ، قصاص دارد و اگر کسی آن را ببخشد ( و از قصاص ، صرف نظر کند ) ، کفاره ( گناهان ) او محسوب می شود و هر کس به احکامی که خدا نازل کرده حکم نکند ، ستمگر است.
📚مرجع : شایان ذکر است که در تورات کنونى نیز در فصل 21 سفر خروج این حکم آمده است ، آنجا که مى گوید: و اگر اذیت دیگر رسیده باشد آن گاه ، جان عوض جان باید داده شود، چشم عوض چشم ، دندان به عوض دندان ، دست به عوض دست ، پا به عوض پا، سوختن به عوض سوختن ، زخم به عوض زخم ، لطمه به عوض لطمه (سفر خروج جمله هاى 23 - 24 - 25).
📅 چهارشنبه 2خرداد 1397
#احکام ، #قصاص ، #تورات ، #عفو ، #گذشت ، #کفاره
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
🌙رمضان ، 🌸 بهار قرآن
📋 گزاره: مشکلات و کمبودها، عاملی برای توجه به خداوند؛ خداوند در این آیه می فرماید ما پيامبرانى به سوى امت های پيشين فرستاديم و چون اعتنا نكردند آنها را به منظور بيدارى و تربيت با مشكلات و حوادث سخت ، با فقر و خشكسالى و قحطى با بيمارى و درد و رنج و باساء و ضراء مواجه ساختيم شايد متوجه شوند و به سوى خدا باز گردند. پس هدف از این محنتها و مصائب این بود که اینها با تضرع به درگاه خدا روی آورند و با حسن اختیار خدا رابخوانند و دلهایشان نرم گشته و از خوردن فریب در برابر جلوه های شیطان و از اتکاء به اسباب ظاهری روی گردان شوند، پس اصابت این بلاها به نفع آن امتها بود، چون انگیزه توبه و رجوع آنها بسوی ساحت پروردگار عالم می گشت. چه بسا در بسیاری موارد مشکلات و بلاهایی که سراغ ما بیاید نیز در همین چارچوب باشد. پس چه نیکو است که در چنین شرایطی رابطه خود با خداوند را استحکام بیشتری ببخشیم و آن چنان که می خواهد به درگاهش برای رفع مشکلات، تضرع کنیم.
🔷 آیه روز:
وَ لَقَدْ أَرْسَلنَآ إِلَى أُمَمٍ مِّن قَبْلِكَ فَأَخَذْنَاهُمْ بِالْبَأْسَاء وَ الضَّرَّاء لَعَلَّهُمْ يَتَضَرَّعُونَ (انعام / آیه 42)
🔶 ترجمه:
ما به سوی امتهایی که پیش از تو بودند ، ( پیامبرانی ) فرستادیم ( و هنگامی که با این پیامبران به مخالفت برخاستند ، ) آنها را با شدّت و رنج و ناراحتی مواجه ساختیم شاید ( بیدار شوند و در برابر حق ، ) خضوع کنند و تسلیم گردند!
📅 پنجشنبه 3 خرداد 1397
#عبادی ، #دعا ، #بلا ، #مصیبت ، #اجتماعی
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
🌙رمضان ، 🌸 بهار قرآن
📋 گزاره: هبوط آدم و حوا ؛ گرچه آدم و حوا پس از نافرمانی که انجام دادند، برخلاف ابلیس، مسیر توبه را پیمودند و خداوند هم توبه آن ها را پذیرفت، اما اثر وضعی گناه (که همان هبوط آن ها از بهشت به زمین بود) باقی ماند و طی خطابی از سوی پروردگار به ایشان و ابلیس اعلام شد. پس از آثار وضعی نافرمانی و گناه (حتی با وجود توبه هم) نمی توان گریخت. نکته جالب دیگر این است که دنیا جایگاه تنازع و تزاحم و تضادّ است و انسانها علاوه بر درگیری همیشگی با ابلیس و شیاطین، به خاطر تزاحم منافع و غرائز با یکدیگر نیز درگیر می شوند. بنابر این خداوند می فرماید که در زمین برخی از شما با برخی دیگر دشمن خواهید بود و البته در انتهای آیه هم به محدود بودن زندگی انسان ها در زمین اشاره می شود.
🔷 آیه روز:
قَالَ اهْبِطُواْ بَعْضُكُمْ لِبَعْضٍ عَدُوٌّ وَ لَكُمْ فِي الأَرْضِ مُسْتَقَرٌّ وَ مَتَاعٌ إِلَى حِينٍ (اعراف / آیه 24)
🔶 ترجمه:
فرمود: « ( از مقام خویش ، ) فرود آیید ، در حالی که بعضی از شما نسبت به بعض دیگر ، دشمن خواهید بود! ( شیطان دشمن شماست ، و شما دشمن او! ) و برای شما در زمین ، قرارگاه و وسیله بهره گیری تا زمان معینی خواهد بود.»
📅 جمعه 4 خرداد 1397
#شیطان ، #ابلیس ، #آدم ، #حوا ، #هبوط ، #زمین
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
🌙رمضان ، 🌸 بهار قرآن
📋 گزاره: پیمان شکنی های مکرر، ویژگی مستکبران؛ قرآن می فرماید که پس از تقابل اولیه موسی علیه السلام و فرعون، خداوند عذاب های مختلفی را بر فرعونیان نازل فرمود تا آن ها را از مسیر غلطی که در پیش گرفته اند، باز دارد. هر بار که عذابی بر فرعونیان نازل می شد، آن ها به سراغ موسی آمده و می گفتند با توجه به قراری که خداوند با تو گذاشته است که دعایت را مستجاب می کند، دعا کن تا این عذاب را بردارد تا ما ایمان بیاوریم و به خواسته ات که آزادی بنی اسرائیل است، تن در دهیم. موسی نیز برای آن که مشخص شود که برطرف شدن عذاب در اثر دعای او بوده است، مهلتی تعیین می کرد و می فرمود تا فلان زمان، عذاب برداشته می شود و همین طور هم می شد. اما فرعونیان به جای عمل به وعده ای که دادند، پیمان شکنی پیشه می کردند و این اتفاق پس از هر عذاب تکرار می گردید. به طوری که پیمان شکنی جزو برنامه آن ها شده بود.
🔷 آیه روز:
وَلَمَّا وَقَعَ عَلَيْهِمُ الرِّجْزُ قَالُواْ يَا مُوسَى ادْعُ لَنَا رَبَّكَ بِمَا عَهِدَ عِندَكَ لَئِن كَشَفْتَ عَنَّا الرِّجْزَ لَنُؤْمِنَنَّ لَكَ وَ لَنُرْسِلَنَّ مَعَكَ بَنِي إِسْرَائِيلَ * فَلَمَّا كَشَفْنَا عَنْهُمُ الرِّجْزَ إِلَى أَجَلٍ هُم بَالِغُوهُ إِذَا هُمْ يَنكُثُونَ (اعراف / آیات 134 و 135)
🔶 ترجمه:
هنگامی که بلا بر آنها مسلط می شد ، می گفتند: «ای موسی! از خدایت برای ما بخواه به عهدی که با تو کرده ، رفتار کند! اگر این بلا را از ما مرتفع سازی ، قطعاً به تو ایمان می آوریم ، و بنی اسرائیل را با تو خواهیم فرستاد!» * اما هنگامی که بلا را ، پس از مدت معینی که به آن می رسیدند ، از آنها برمی داشتیم ، پیمان خویش را می شکستند!
📅 شنبه 5 خرداد 1397
#سیاست_خارجی ، #سیاست ، #فرعون ، #استکبار ، #موسی ، #پیمان ، #عهدشکنی
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear
بسم الله الرحمن الرحیم
🌙رمضان ، 🌸 بهار قرآن
📋 گزاره: وظیفه مومنان در برخورد با اسیران؛ از دستور خداوند به پیامبر در این آیه استنباط می شود که وظیفه مومنان در برابر اسیران، در وهله نخست هدایت دلسوزانه آن ها به سوی دین و آیین حق است. این که می فرماید اگر خداوند در دل های شما خیری ببیند، بدون تردید منظور از خیر، ایمان و توبه است. چرا که در انتهای آیه صحبت از آمرزش گناهان می شود و گناهان کافر و یا مشرک به تصریح دیگر آیات بخشیده نخواهد شد. آیه می فرماید که در این صورت بیش از آن مقدار هزینهای که در این جنگها صرف کردید، یا فدیههایی که دادید بهره شما میشودو علاوه بر آن گناهان شما را می آمرزد، چون خداوند آمرزنده مهربان است.
🔷 آیه روز:
يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ قُل لِّمَن فِي أَيْدِيكُم مِّنَ الأَسْرَى إِن يَعْلَمِ اللّهُ فِي قُلُوبِكُمْ خَيْرًا يُؤْتِكُمْ خَيْرًا مِّمَّا أُخِذَ مِنكُمْ وَيَغْفِرْ لَكُمْ وَ اللّهُ غَفُورٌ رَّحِيمٌ (انفال / آیه 70)
🔶 ترجمه:
ای پیامبر! به اسیرانی که در دست شما هستند بگو: «اگر خداوند ، خیری در دلهای شما بداند ، ( و نیّات پاکی داشته باشید ، ) بهتر از آنچه از شما گرفته شده به شما می دهد و شما را می بخشد و خداوند آمرزنده و مهربان است!»
📅 یکشنبه 6 خرداد 1397
#سیاست ، #اجتماعی ، #اخلاق ، #اسیر ، #ایمان
افسران آتش به اختیار
@afsaranatashbeakhtear