من برای دکتر زادبر احترام بسیار زیادی قائل هستم ،ایشان در آخرین مطلب کانال خود درباره این نوشتهاند که هرکسی فکر کند بعد از سوریه نوبت به ایران نمیرسد خطای فکری داشته وفانتزی نگاه میکند، شاید من اشتباه میکنم اما در یکسال بعد از هفت اکتبر ایشان از کسانی بودند که برای خیلی از دوستان تبدیل شده بودند به مویدی بر تکذیب تحلیلهای امثال بنده که میگفتیم کوتاهی ایران در جنگ اکتبر در نهایت هزینه سنگین برای ما خواهد داشت.
آن اقداماتی که در زمان خود بازدارنده و کمهزینه بود با چنین خطاهای محاسباتی که برای بدنه مطالبهگر ایجاد شد از امکان اثرگذاری خارج شد و حالا در نقطه بحران یاد این موضوع افتادیم که تبیین کنیم چرا ایران باید دستهای بلند در منطقه داشته باشد.
علی سلیمانی
https://eitaa.com/joinchat/1979842560C05da68a204
لزوم حمایت و قطع نشدن مسیر تجهیز و کمک به حزبالله به تنهایی برای اجازه سقوط بشار اسد را ندادن کفایت میکند،هرچقدر هم که بهخاطر بازنشدن جبهه جولان از او دلگیر باشیم.
وقتی حکومتی خودش نخواهد بماند،دیگری هم نمیتواند برای او بجنگد.
پایان اسد.....
ظاهرا برای حفظ ریبرندینگ تضمین حفظ اماکن مقدسه و جان همه فرق اسلامی داده شده است.
دلیل تمام این اتفاقات درد التیام نیافتنی ۷اکتبر (طوفان الاقصی)است...
دوستان چرا دقت نمیکنند به این موضوع که اگر حکومت و مردم یک کشور خودشان چیزی را نخواهند نمیشود به آن اجبارشان کرد؟
چرا توان ایجاد تعادل و درک متقابل از نگاه امتمحور-منافعمحور ندارند؟ در بحران قبلی سوریه درخواست حکومت و بخشی از مردم سوریه کمک ایران به آنها بود و منافع ملی و امت محور ایران نیز ایجاب میکرد که این کمک صورت پذیرد.
امروز خود حکومت درخواست کمک ندادهاست و اتفاقا بر کمک اطلاعاتی-مالی محور امارات-سعودی حساب کرده است و حتی به ترکیه هم پیام کمک داده است و از آنسو در یکسال اخیر تنها همراهی سوریه با محور مقاومت باز گذاشتن خط ارتباطی ایران-حزبالله بوده است و از گشودن جبهه جولان و استقرار نیروی زمینی محور مقاومت(ایران-یمن-فاطمیون-زینبیون) جلوگیری کردهاست. اینکه امروز عدم مداخله ایران در بحران سوریه و یا حتی شروع مجدد بحران را صرفا مرتبط با ایران کنیم اول ناآگاهی و عدم توان در ایجاد تعادل در نگاه امتمحور-منافعمحور است و دوم یک بیانصافی شکل گرفته در پس توهم منصف بودن در انتقاد! آن روز که مساله امت ومنافع حکم میکرد در شامات هزینه دادیم، الان بخواهیم براساس استناد به آن هزینه دادنها خون بهترین جوانان و سرداران این کشور بود بگوییم پس امروز هم باید دخالت کنیم والا خیانت به آن خونهاست ،اشتباه و از سر هیجان و عدمآگاهی بر ابعاد مختلف این مساله است.
ومنالله التوفیق
علی سلیمانی
https://eitaa.com/joinchat/1979842560C05da68a204
آرمانگرایی واقعنگر
امروز صبح حکومت بشار اسد بعد از یک دوره پرفراز و نشیب به پایان رسید و رسما سوریه بشار سقوطکرد. در میانهی این اتفاق که سرعت بسیار زیادی هم داشت، واکنشهای مختلفی نسبت به کنش و واکنش ایران نشان داده شد، عدهای معتقد بودند ایران باید مثل بحران دوره قبل از بشار حمایت کند و اجازه سقوط حکومت اسد را ندهد، گروهی دیگر سقوط اسد را از بین رفتن زحمات ایران میدیدند و گروهی هم شکست او را عامل تمسخر ایران کردند اما واقعیت میدان تلفیقی است از آرمانگرایی با چاشنی واقعنگری. اینکه ما در قبال حفظ سوریه در بحران سال۲۰۱۱ هزینههای زیادی دادیم که مهمترین آن بهترین جوانان و سرداران این کشور بود نکته درستی است اما اینکه با استناد به این مساله و به بهانه این موضوع که سقوط «اسد» از بین رفتن آن خونهاست اشتباه است.
🔹عرصه بینالمللی تعادل برقرار کردن میان منافع و تضادهاست، ما در بحران سال۲۰۱۱ سوریه برای حفظ منافع جبهه مقاومت(نگاهامت محور) و حفظ منافع ملی یعنی دور کردن جنگ از کشور در سوریه هزینه دادیم و بعد از برقراری ثبات نسبی منافع خود از این حمایت را چه از نظر سیاسی-امنیتی و چه از نظر اقتصادی تامین کردیم اما در این بحران جدید ما با یک وضعیت دیگر مواجه بودیم، از طرفی در جنگ یکسال گذشته و پس از طوفان الاقصی سوریه همکاری مثبتی با جبهه مقاومت نداشت و صرفا باز گذاشتن مسیر حمایت لجستیک از حزبالله را میتوان همراهی سوریه با جبهه مقاومت دانست و حتی بشار اسد در برابر درخواست گشودن جبهه جولان و استقرار نیروهای مقاومت ایستادگی و مخالفت کرد و طبق شواهد او به کشورهای حاشیه خلیجفارس نزدیک شده بود و در یک معامله با امارات و سعودی و آمریکا در ازای ماندن در قدرت و ثبات سیاسی و سرمایهگذاری اقتصادی حاضر به کاهش روابط با جبهه مقاومت شده بود، همچنین وقتی ارتش سوریه خودش دلیلی برای مقاومت ندارد و شهرها را یک به یک واگذار میکند،جنگیدن نیروی خارجی یعنی هزینهزایی بدون داشتن منافع و به خطر انداختن منافع احتمالی بعدی و از دست دادن فرصت کسب منافع از حکومت بعد که مستقر خواهد شد.
🔹 باید دید آیا حضور بشار اسد پشت کرده به ایران هزینههای بیشتری داشت یا رفتن اسد؟ بله با رفتن او ،خط ارتباطی با حزبالله دچار مشکل میشود و همچنین یک لایهی راداری و پدافندی ایران در مسیر نیروی هوایی رژیم نحس کم میشود و این خطرناک و دردسرساز است اما باید در همین بحرانها به فکر راه جایگزین بود، به قول سردار شهید سلیمانی، فرصتی که در تهدید هست در خود فرصت نیست.پس درهم آمیختن آرمانگرایی و واقعنگری نشان میدهد نمیشود در نگهداشتن حکومت سوریه هزینه داد اما در بزنگاه مهمی مثل جنگ اخیر سوریه برای کاهش فشار از جبهه مقاومت حاضر به همراهی نباشد،این موارد صرفنظر از شایعاتی مانند دخیل بودن دستگاه امنیتی سوریه در افشای مکان و شهادت برخی چهرههای مهم جبهه مقاومت است.
🔹انقلاباسلامی ثابت کردهاست در کنار نگاه امتمحور، منافع ملی را رها نمیکند و آرمانگراییواقعنگرانه در دستور کار است، چه آن روز که در کنار سایر جبهه مقاومت تاکید بر ماندن اسد داشتیم و حتی برسر این موضوع دست از حمایت از حماس هم برداشتیم(به دلیل مخالفت حماس با ماندن اسد) که حماس بعد از دیدن شرایطی که برایش ایجاد شد به علت طرح صلح ابراهیم و خیانت کشورهایی که حماس به آنها نزدیک شده بود مجدد با تغییراتی مجدد به سمت ایران بازگشت،پس واضح است که ایران در عین داشتن نگاه آرمانگرایانه از گروههایی که در مسیر یکی از مهمترین آرمانها یعنی آزادی قدس فعالیت میکنند حمایت میکند اما بهشرطی که آنها هم نگاه امتمحور داشته باشند و در پاسخ هزینه دادنهای ایران در زمانهایی که ایران نیاز به تامین منافع خود دارد همکاری کنند.
🔹همه باید در دیدن مساله اخیر با نگاهی آرمانگرا اما واقعبین به مسائل نگاه کنیم از دست دادن سوریه در بخشی شکست است و در بخشی نشان دهندهی قدرت ما،زمانی که دنیا میخواست «اسد» برود و ما مخالف بودیم او ماند و روزی که ما به هر دلیل دست از حمایت برداشتیم حکومت بشار اسد سقوط کرد، این باید خط تبیین باشد برای مردم خودمان و حتی سایر دوستان امروز ایران که از سرنوشت «بشار اسد» در مواجه با دوست روزهای سختش درس بگیرند.
درود بر روان پاک همه آنهایی که سالها دروازههای ورود جنگ به ایران در دورترین نقاط از این جغرافیا ساختند و بسته نگهداشتند.
ومنالله التوفیق
علی سلیمانی
https://eitaa.com/joinchat/1979842560C05da68a204
عقل سرخ||علی سلیمانی
آرمانگرایی واقعنگر امروز صبح حکومت بشار اسد بعد از یک دوره پرفراز و نشیب به پایان رسید و رسما سوری
دربازنشر و بیشتر خوانده شدن مطالب همراهی بفرمایید.
متاسفانه همه ارکان تصمیمگیر با هم وفاق کردهاند اما حول چه محوری؟ انشاالله که عقوبت نداشته باشد.
و دهها سنوار که آزاد خواهند شد برای آزادی قدس شریف
قطعا سننتصر انشاالله
هدایت شده از رب الناس/بقلم علیرضا کمیلی
😔 پرونده سوریه، نقطه جدایی جهان اسلام از ایران!
چند روز قبل فهمی هویدی را در استانبول دیدم. سالها قبل در همایش های بیداری اسلامی با او گپ زده بودم. به غایت شکسته و پیر شده بود. او عمری را برای تبیین حقیقت گذاشته و کتاب او که ده سال بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران با عنوان «ایران من الداخل» نوشت منبع خیلی از عرب ها برای شناخت بهتر ما شد و از این باب، حقی بر گردن ما نیز دارد.کتاب او پس از کتاب «مدافع آیت الله» مرحوم حسنین هیکل، نقش بسزایی در معرفی انقلاب ما حتی به فلسطینی ها و الجزایری ها و.. داشته است. البته مقالات این سالهای او درباره ایران هم کم نبوده و نیست و حیف که جامعه ما با آثار او آشنا نیستند.
در یک جلسه، حرف های خوبی زد که خلاصه آنها را نقل میکنم: «سعودی در حال تبلیغ سلفی تبلیغی و امارت در حال تبلیغ صوفیه است و هر دو از رشد اسلامگرایی و سلفی جهادی نگران هستند! ولی بر اساس یک نظرسنجی حتی در داخل سعودی، بیش از ۹۵ درصد مردم، مخالف عادی سازی هستند!/ هر چند اوضاع داخلی مصر خوب نیست ولی طوفان الاقصی کاری کرد که مسأله غزه به خانه همه مردم وارد شد و عملا با سیاست درآمیخته شدند/ ما بعد از غزه فهمیدیم که اشغالگری ملی خطرناک تر از اشغالگری خارجی است!/ این روزها مرده های غزه در حال محاصره زنده های اسراییلی هستند/ مواضع رییس جدید سوریه عاقلانه بوده ولی بدنه آنها چی؟!..»
ولی خب موضوع یادداشت من این است که چرا حتی چنین آدمی وقتی با من روبرو میشود می گوید «چرا موضع ایران در سوریه به نحوی است که حتی من هم دیگر نمی توانم از آن دفاع کنم؟!»
سعی کردم برای او نگاه متفاوت ایران به مسأله سوریه را بیان کنم ولی واقعیت آن است که این بحران از پانزده سال قبل مهمترین چالش فکری همه دوستداران انقلاب با ما بوده است تا جایی که خیلی ها را از ما دور کرد و به دشمن بدل نمود! ایستادن کنار دیکتاتوری بعثی سوری چیزی نبود که مسلمانان جهان از ما توقع داشته باشند و تریبون های سعودی عملا این فرصت را برای متهم کردن ما به «منافع شیعی» بهره بردند حال آنکه ماجرا اصلا مذهبی نبود... بگذریم!
کوتاهی های گذشته را با درک درست امروز میتوان جبران کرد ولی تا نگرش این است که نیازی به بدنه فعال و موثر جهان اسلام نداریم انگیزه ای هم برای اصلاح نخواهد بود! کجاست این قوه عاقله تبیینی برای جهان اسلام؟ الله اعلم!
📍 @komeilialireza
دوستان در این زمانه خیلی دقت کنید، هرکسی زیاد منیت داشت ،هرکسی به خود دعوت کرد و خود را مرجعیت داد(حتی غیرمستقیم)،هرکسی دم از خشوع زد اما در لفافه خودبرتربینی داشت را بشناسید و به سرعت از او فرار کنید.
فضای سیاسی ایران و جهان به قدری پیچیده و البته مضحک شده است که بهجای تحلیل وتفسیر و تبیین،ترجیح بر گوشهگیری و خواندن و یادگرفتن است تا با توشهی پر بتوان دعوت به تفکر کرد نه دعوت به شنیدن آنچه ما میگوییم!
اتفاقات بسیار زیاد است و نکات بیش از آن اما فضا به شکلی است که نه «مستمع صاحب سخن را بر سر ذوق آورد» نه صاحب سخن امیدی به شنیده شدن دارد.
فقط این را بدانید با ترساندن مردم از خالصسازی حاکمیت توسط یک عده چنان کار را برای خود آسان کردند که یکدستی قوای سهگانه تا پیش از این شوخی بیش نبود!
دولت انتصاب غیرقانونی میکند،کسی معترض شود که چرا ق.ق برخورد نمیکند رسانهی ق.ق میگوید دلیل حمله به ما برخورد با مفاسد است!
وزیر اقتصاد میخواهد استیضاح شود منشی رییس مجلس را پست دولتی میدهدو ناگهان استیضاح تبدیل به «فرااستیضاح» مندرآوردی میشود، سهقوه جوری هوای هم را در ناکارآمدی و سرپوش بر افتضاحات دارند که خفقان زمان مرحوم هاشمی در مقابلش آزادی مطلق بوده است.برخی از قوات غیر سهقوه هم گویا از این وفاق راضی هستند زیرا هزینه عمل به فرامین رهبری برای آنها بسیار بیشتر از تبعات وفاق است.
علی سلیمانی
https://eitaa.com/joinchat/1979842560C05da68a204