جهانی سازی قیمت و شکستن کمر تولید
چندی پیش یادداشتی نوشتم درباره اینکه در عرصه مدیریت کشور در زمینه های مختلف سرمنشا را رها کرده ایم و آمدیم پایین تر سطح ممکن را مورد هدف قرار داده ایم برای اصلاح امور،از زمینه حجاب گرفته که تولیدکننده و واردکننده و عرضه کننده را رها کردیم برای اصلاح وضع پوشش سراغ حلقه آخر یعنی مصرف کننده و مردم کف خیابان آمده ایم تا فضای مجازی که بجای آموزش در آموزش و پرورش و تربیت نسلی مسلط برای حراست از فرزندان سراغ آخرین مرحله یعنی مسدودسازی و فیلترینگ رفته ایم.
این رها کردن سرچشمه و آمدن سراغ آخرین حلقه در بخش اقتصاد هم به وضوح دیده می شود،سالهاست سیاست جهانی سازی و دلاری سازی نهاده های مادر صنعتی رخ داده و در بازار(بخوانید بورس کالا) بانرخ دلار بازار آزاد(نرخ تسعیر) اقدام به فروش می کنند و طبیعی است با این جهانی و دلاری سازی و کاهش ارزش پول ملی این نهاده ها به دست کارخانه ها با قیمت بالا می رسد و طبیعتاً قیمت محصول تولیدی هم افزایش می یابد از این رو اینکه با رهاسازی قیمت مواد اولیه و نهاده های اصلی توقع داشته باشیم کارخانه هایی مانند لوازم خانگی و مواد شوینده و بهداشتی و غیره افزایش قیمت نداشته باشند دقیقا همان سیاست ناقص رهاکردن سرچشمه و حلقه اول اصلاح امور و آمدن سراغ حلقه آخر است که عملا امکان اصلاح و تغییر رویه اساسی ندارد و خودش معلول است نه علت.
از این منظر یکی از راه های کنترل قیمت و تورم و به صرفه سازی تولید لغو فروش نهاده ها در بازار داخلی با قیمت جهانی و دلاری است و از این مسیر می توان از تولیدکننده توقع داشت افزایش قیمت مداوم نداشته باشد و از حقوقمصرف کننده هم دفاع کرد، در غیر این صورت باتوجه به افزایش قیمت دلار یا همان کاهش ارزش پول ملی توقع عدم افزایش قیمت یک خواسته ی غیرمنطقی و یا یک حرکت نمایشی است و برخورد قهری با تولید کننده برای کنترل قیمت را منجر می شود.
همه اینها حاصل رسوخ نئولیبرالیسم یا بهتر بگویم سرطانی شدن ساختار اقتصادی به نئولیبرالیسم است حتی شدیدتر و گسترده تر از کشورهایی که نماد نئولیبرالیسم هستند.
#نه_به_نئولیبرالیسم
ومن الله التوفیق
علی سلیمانی
https://eitaa.com/joinchat/1979842560C05da68a204
بی برنامگی در وزارت صنعت معدن تجارت موج می زند.
برای دلار تصمیمات لحظه ای گرفته می شود.
وزرای اقتصادی هماهنگ به نظر نمی رسند.
چرخ دنده اصلی تیم اقتصادی دولت عامل اصلی این عدم هماهنگی هاست.
#مخبر
در این میان که از دولت انتقاد می کنیم یک نکته مهم را فراموش نکنیم آنهم مجلس است که کاملا ناکارآمد در دو دولت غیرهمسو نتوانست هیچکدام را نتوانست وادار به کار کند!
یادش بخیر هنوز هم فیلمش موجود است که رییس فعلی مجلس در تبلیغات انتخاباتی خود می گفت ما باید دولت را وادار به کار کردن کنیم.
نه دولت روحانی را توانستند وادار به کار کنند نه دولت رییسی! عملا در افزایش قیمت دلار از۱۸هزار به هرچند که امروز هست(۲۸۵۰۰_۴۲۳۰۰_۵۹۰۰۰) مجلس یازدهم از مقصران اصلی است.
مدیون خون شهدا و امام الشهدا هستند همه کسانی که به هر شکلی ،در هر جایگاهی به اسلام و انقلاب خیانت می کنند.
گروهی با بی کفایتی
گروهی با سکوت
گروهی با توجیه گری
گروهی با سیاه نمایی
اگر اصل در دفاع از انقلاب و اصول و آرمان ها باشد، سکوت یا فریاد زدن مقطعی و مصلحتی نمی شود.
آرامش مردم در گروی ثبات و اعمال است نه اینکه من و امثال من روز را بگوییم شب است یا ماست را بگوییم سیاه است.
سفیدنمایی و توجیه گری و سیاه نمایی دو لبه ی تیغ ناامیدسازی هستند، یکی ناامید می کند چون مردم احساس می کنند مشکلات آنها دیده و صدایشان شنیده نمی شود چون عده ای می گویند همه چیز خوب است و آرامش داشته باشید پس کسی پیگیر مشکل نیست.
دیگری ناامید می کند چون می گوید مشکلات فراوان است و فلاکت به اوج رسیده و بن بست حاصل شده است.
اما امید دادن واقعی می شود فریاد زدن مشکلات مردم،بیان دردهای کف خیابان و روزمره ی مردم و در نهایت بیان راه حل ها و راه های خروج از مشکلات و وقتی مردم ببینند مشکلات آنها دیده می شود و درباره اش راه حل هم وجود دارد نه تنها ناامید نمی شوند که امیدوار به حل مشکلات هم می شوند و اگر ناامیدی هم ایجاد شود،ناامیدی از وعده فروشان است نه دلسوزان و انقلاب و نظام، عده ای ناامید شدن مردم از کارآمدی خودشان را مساوی با ناامیدی مردم از انقلاب و نظام می گذارند. ناامید شدن مردم از افراد و گروه ها در انتخابات خودش را نشان می دهد که مشارکت به کمتر از پنجاه درصد می رسد و امید داشتن مردم به انقلاب و نظام در راهپیمایی غرور آفرین ۲۲بهمن خود نمایی می کند.
پس باید مراقب بود گندم نمایان جوفروش ناامیدی مردم از خودشان را به نام انقلاب ننویسند تا به این بهانه منتقدان دلسوز مردم و دلبسته به انقلاب را سرکوب کنند.
ومن الله التوفیق
علی سلیمانی
https://eitaa.com/joinchat/1979842560C05da68a204
برخی دوستان می گویند این مجلس و دولت هر چه کردند هیچ نگویید زیرا بدخواهان زیادی دارند و باید همراهی شان کرد.
اما ما در مقابل اشتباه بدون توجه به قبیله گرایی و جناح بازی خواهیم ایستاد تا رویه های غلط اصلاح شود و مسئول در حاشیه امن به خود اجازه ندهد هر کار اشتباهی را به پشتوانه ی حمایت های بی چون و چرا و گاها بی منطق و صرفا قبیله گرایانه انجام دهد.
نمونه این عدم سکوت در برابر اشتباه همین جبران خطای حذف مالیات از خانه های لوکس بود.
البته بماند که تصویب قانون در ذیل بررسی بودجه خود خطای محسوس است و باعث می شود قوانین یک ساله و فضای اقتصادی غیرقابل پیش بینی شود.
ومن الله التوفیق
علی سلیمانی
وقتی عرض می کنم نگاه قبیله گرایی نباشد و هرکسی در هر زمینه ای که تخصص ندارد نظر ندهد یعنی همین.
صادق زیباکلام اوایل انقلاب یادداشت هایش در کیهان و سایر جاها موجود است که چه تفکرات و نگاهی نسبت به غرب و آمریکا داشته است،حالا اینکه در طول زمان دچار استحاله شده و خودباختگی سراغ او آمده دلیل نمی شود که گذشته او را هم خدشه دار کنیم و زیر سوال ببریم خصوصا آنهایی که مخاطب زیاد دارند و اصطلاحا صاحب تریبون هستند زیرا این وارونه نمایی حرفهای مستند آتی خود آنها را هم خدشه دار می کند.
امروز زیباکلام به اندازه کافی برای نقدش کافی هست نیازی نیست که گذشته او را بخواهیم منکر شویم یا سیاه کنیم.
علی سلیمانی
حقوق کارگر و کارمند به ریال اما هزینه هایش دلاری.
از نهاده های اصلی تولیدکنندگان شروع کردند حالا کم کم به محصولات تولید شده رسیدند!
این است هنر نئولیبرالیسم حالا عده ای دائم خودشان را گول بزنند نئولیبرالیسم را با x انجام بدهیم تبعات ندارد اما y اجرا کند مملکت نابود می شود یا به دنبال این باشند که برایشان تئوری های نئولیبرالیسم را توضیح بدهیم تا قبول کنند فلان رویه اقدام مبتنی بر نئولیبرالیسم است. نئولیبرالیسم مانند سیل راه که افتاد هرآنچه در مسیرش باشد نابود می کند. تک تک مواردی که با آن اقتصاد این مملکت تخریب شده قابل بیان و دیده شدنی است.
ومن الله التوفیق
علی سلیمانی
گویا دکتر خاندوزی در صف استیضاح است، آخرین سنگر اقتصادی غیرهمسو با جناب مخبر هم در حال فتح شدن است.
قابل پیش بینی بود.
عبدالملکی
صالح آبادی
حالا خاندوزی
یک زمان یک نفر برای یک نفع مادی تن به رذالت و درنده خویی می دهد یک زمانی هم فرد بی جیره و مواجب و از سر عناد و جهالت و مسخ شدگی رذالت به خرج می دهد.
به فردای دستگیری عاملان #مسمومیت_دانشآموزان نرسیده محسن برهانی اینچنین به میدان آمده. آنکس که به طمع مالی رذالت می کند شاید قابل درک باشد اما کسی که اینگونه خود را شریک آن رذالت می کند بدون اینکه نقش مستقیم داشته باشد باعث حیرت است.
علی سلیمانی