نوشتهها
📣 انتشار نخستینبار 📹 خاطره روز گذشته رهبر انقلاب از جلسه عجیب با فرماندهان سپاه و نقل قول حاج قاسم
یه بیانی حضرت آقا دارند به این مضمون که زن اگر آگاه باشه، شوهر و فرزندان و دیگر اعضای خانواده را با خودش همراه میکنه.
زن آگاه، نسل آگاه، جامعهی آگاه
قسمت چهارم - علامت.mp3
19.99M
🔉فایل صوتی برنامه تلوزیونی «علامت» | قسمت چهارم
💠صدای خدا
🔹تقلب در انقلاب محمد(صلی الله علیه و آله)
💬گفتگو با حجت الاسلام قنبریان
🔸 یکشنبه ۲۶ آذر | شبکه دو سیما
▫️ @alamaat_tv2
قسمت پنجم - علامت.mp3
18.32M
🔉فایل صوتی برنامه تلویزیونی «علامت» | قسمت پنجم
💠صدای خدا
🔹 جاهلیت مدرن مقابل انقلاب اسلام
💬گفتگو با حجت الاسلام قنبریان
🔸 دوشنبه ۲۷ آذر | شبکه دو سیما
☑️ @m_ghanbarian
یکی از کسانیکه مطالبشون هم مبتنی بر فقه و تاریخ هست و هم ریشه در مبانی درست اسلامی داره و از افراط و تفریط پیراسته است آقای قنبریان است. حفظهالله
هدایت شده از یه حبه قند / کوتاه نوشت های معرفتی
یه حبه قند:
مادر باش!
این یک حقیقت محض است که اگر بخواهیم سطح اخلاق در یک جامعه تنزل یابد و به مرز بحران برسد
و اگر بخواهیم گرمادهی و آرامش بخشی از نهاد خانواده رخت بربندد
و اگر بخواهیم یکی از گوهری ترین بخش های هویت یک زن از او گرفته شود و او را درگیر بازی های فمینیستی کند فقط کافی است یک کار انجام دهیم: اهمیت، قداست و اولویت مادری را در یک فرهنگ کمرنگ کنیم؛ بقیه ویرانی ها خود به خود به وقوع خواهند پیوست و تا نابودی کامل یک تمدن به پیش خواهد رفت.
در این میان چندان فرقی نمی کند که قالب مادری را بگیریم یا محتوای آن را؛ چه کاری کنیم که کسی مادر نشود چه کاری کنیم که مادری نکند! و این کار چه به تحمیل و جبر جامعه باشد و چه با تغییر فرهنگ و جابجایی اولویت ها به بهانه متمدن شدن!
اگرچه دختران رحمت اند و زنان، برکت اما بهشت زیر پای دختران نیست زیر پای زنان هم نیست؛ بهشت زیر پای مادران است و مادر کسی است که مادری می کند نه لزوما کسی که فرزندی را به دنیا می آورد.
به گواهی علم و تجربه نقش مادری و به تبع آن خانواده، در هر تمدن بشری که از بین برود بی تردید آن تمدن، دیر یا زود محکوم به فروپاشی است اگرچه مردمانش آسمان هفتم علم را درنوردیده باشند و یا هسته ریزترین اتم ها را نیز شکافته باشند.
فاطمه «س» قبل از آنکه فرزندی به دنیا بیاورد، امّ ابیهاست و پس از آن، مادر یازده خورشید و اسوه ایشان؛ و خیری کثیر [کوثر] برای همه کائنات الی الابد
اینگونه است که الگوی فاطمه س به عنوان کامل ترین و بی نقص ترین مظهر و تجلی مادری؛ خودبه تنهایی مانند ستونی است که حیات معنوی بشر و بقای تمدن انسانی وامدار تکیه بر قامت فکری و معنوی اوست.
آری فاطمه مادر بشریت است
#فمینیست #زن #فاطمه #فرهنگ #مادری #تمدن
https://eitaa.com/taherrahimi
6.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
سی سال بیخوابی!
مرد مقتدر محبوب، تویی که نمیشناسیمت
@maryamordoei
اگر شما پذیرفتید این روز زن است...
امام خمینی:
اگر شما زنها هم و زنهای ما هم همه، کشور ما همه، پذیرفتند که امروز روز زن است؛ یعنی روز تولد حضرت زهرا که آن کمال و آن وضعیت را دارد، پذیرفتید که روز زن است، به عهدهی شما مسائل بزرگی [خواهد آمد]؛ از قبیل مجاهده، که حضرت مجاهده داشته است، حضرت به اندازهی خودش که در این ظرف کوتاه مجاهده داشته است، مخاطبه داشته است با حکومتهای وقت، محاکمه میکرده است حکومتهای وقت را، شما باید اقتدا به او بکنید تا پذیرفته باشید که این روز، روز زن است؛ یعنی، روز تولد این حضرت روز زن است. زهد و تقوا و همۀ چیزهایی که داشته است و عفافی که او داشته است و همه چیز، شما باید اگر پذیرا شدید، آنها را تبعیت کنید و اگر تبعیت نکردید، بدانید که شما داخل در روز زن نیستید، هر کس نپذیرفت، این در روز زن وارد نشده است و در این شرافت وارد نشده است.
صحیفه امام جلد بیستم - سخنرانی در جمع بانوان جامعة الزهرا
@maryamordouei
نوشتهها
اگر شما پذیرفتید این روز زن است... امام خمینی: اگر شما زنها هم و زنهای ما هم همه، کشور ما همه، پذ
این جملات امام راحل(ره) من را به یاد یادداشتی انداخت که مدتی پیش نوشته بودم اما اینجا منتشرش نکرده بودم، در ادامه یادداشت را ارسال میکنم و پیشاپیش بابت طولانی بودن متن عذرخواهم🙏
🔰اشتغال یا فعالیت اجتماعی؟ مسئله این است..
قسمت اول
در گفتمان زن شرقی فعالیت اجتماعی محلی از اعراب ندارد و در گفتمان زن غربی تنها فعالیت اجتماعی قوامبخش هویت او شناخته میشود و اشتغال زن دارای ارزش ذاتی به حساب میآید. اما آنچه در گفتمان اسلام در رابطه با این وجه از زنانگی مورد نظر است نه این است و نه آن. برای درک بهتر آنچه مد نظر اسلام است، باید به سراغ ادبیات کسی برویم که در عصر حاضر بیشتر از همه زن را شناخته و با نگاه اسلام آشنا است: «در مورد وظایف اجتماعی، تکالیف زن و مرد یکسان است. نقشها مختلف است امّا تکالیف یکسان است. یعنی هم زن، هم مرد برایشان جهاد واجب است منتها جهاد مرد یک جور....، جهاد زن یک جور دیگر است.» در ادبیات رهبر انقلاب که خلف صالح امام خمینی (ره) است، جهاد برای زنان گونهی دیگری معنا میشود. چراکه همیشه وقتی صحبت از جهاد زنانه به میان میآید، به طور معمول به روایتی از رسول اکرم صلیالله علیه و آله ارجاع داده میشود که «جهاد المرأه حسن التبعل» و جهاد زن را تنها «شوهرداری نیکو» تفسیر میکنند. اگرچه همین «حسن التبعل» هم بخواهد درست فهم شود، تنها شوهرداری صرف و گسسته از اجتماع و ولایت نیست. دلیل بر این مدعی شرحی است که رهبر انقلاب بر این روایت آوردهاند: «حسن التبعل یعنی چه؟ عدهای خیال میکنند جهاد زن این است که فقط وسایل راحتی مرد را فراهم کند. حسن تبعل فقط این نیست؛ این جهاد نیست؛ جهاد این است که زنان مبارز، مؤمن و فداکار وقتی شوهرهایشان مسئولیتهای سنگینی دارند، بار آن سنگینی به میزان زیادی روی دوش آنها میافتد. شماها مأموریت دارید. خدمات شما همین طور است. وقتی مرد خسته میشود، اثر خستگی او در خانه ظاهر میشود. وقتی به خانه میآید، خسته، کوفته و گاهی بد اخلاق است...حالا این خانم اگر بخواهد جهاد بکند، جهاد او این است که با این زحمتها بسازد و آنها را برای خدا تحمل کند؛ این میشود حسن التبعل.»
در معنای دقیقتر میتوان گفت«در واقع ولایت مرد، ولایت مستقلی نیست. بلکه ولایت مرد بر زن هم ذیل ولایت خدا و پیامبر اکرم صلیالله علیه و آله و ولایت ائمه علیهم اسلام و ولایت نواب عام است.» یعنی در اینجا هم جهاد زن در جهت تقویت جبههی حق و در حمایت از شوهرانی است که در عرصهی جهاد حضور دارند و برای تحقق ولایت خداوند بر روی زمین در تلاشند. نکتهی قابل تأمل دیگری که در بیان ابتدایی رهبر انقلاب نهفته است، ارائهی مفهومی از فعالیت اجتماعی زنان است که در دنیای مدرن کمتر به آن توجه میشود و یا اصلا توجه نمیشود. اطلاق عنوان جهاد به فعالیت اجتماعی زنان یعنی برهم زدن تصور رایج کنونی که اشتغال صرفا مادی زنان را به مثابه فعالیت اجتماعی میداند و تلاش میکند با ارزشگذاری غلط، اشتغال زنان را تنها وجه حضور اجتماعی آنان قلمداد کند. درک این بیان حکیمانه زمانی بیشتر میشود که مفهوم جهاد را از منظر ایشان مورد مداقه قرار دهیم: «جهاد یعنی تلاش در مقابله با دشمن...یعنی تلاشی که هدفگیری در مقابل دشمن در آن وجود داشته باشد؛ این جهاد است. در اصطلاح اسلامی و منطق اسلامی، جهاد این [کاری] است که در مقابل دشمن انجام میگیرد. شما [اگر] کار اقتصادی بکنید برای مقابله با دشمن، میشود جهاد؛ کار علمی و تحقیقی بکنید برای مقابله با دشمن، میشود جهاد؛ حرف بزنید، تبیین کنید برای خنثی کردن وسوسه دشمن، میشود جهاد؛ اینها همه جهاد است.»
بنابراین وقتی زن علاوه بر دو ساحت فردی و خانوادگی در ساحت اجتماعی نیز مکلف است، فعالیت اجتماعی او باید حالتی جهادگونه داشته باشد نه اینکه صرفا شاغل باشد. البته این به معنای نفی اشتغال زنان نیست، بلکه معنابخشی حقیقی به فعالیت آنان در ساحت اجتماع است. به عنوان مثال شغل یک زن میتواند معلمی باشد اما این اشتغال زمانی دارای ارزش است که نگاه او به شغلش، به منزلهی میدانی برای جهاد با دشمن و خنثیسازی توطئههای آنها در تخدیر اذهان جوانان و نوجوانان و تربیت نسلی فرهیخته و مؤمن باشد. استاد صفایی حائری در مورد نقش معلم مینویسد: «در این قرن وحشی، شدیدترین نیازها، نیاز جهت دادن و شکل دادن و کشف کردن استعدادهاست. نیاز رهبری کردن و تربیت نمودن و بارور ساختن است.» بنابراین اشتغال زن اگر در تقابل با خنثیسازی فتنههای اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی دشمن باشد ارزشمند است. نکتهی دیگری که در مورد فعالیت اجتماعی زنان باید مورد توجه قرار گیرد، توجه به بسترسازی مناسب با حضور زنان در اجتماع است. به عبارتی ساخت یک جامعه بدون در نظر گرفتن تفاوت جنسیتی کاری ناعادلانه و بر خلاف اصل «عاشروهن بالمعروف» قرآن است. هرچند غالبا این عبارت در رابطه با رفتار مردان با زنان در محیط خانواده مورد توجه قرار گرفته است.
قسمت دوم
@aghletarif
قسمت دوم
علامه طباطبایی معاشرت به معروف را به محیط اجتماعی نیز بسط داده و در تفسیر آن میفرماید: «معاشرتى كه از نظر مردان معروف و شناخته شده، و در بين آنها متعارف است، اين است كه يك فرد از جامعه، جزئى باشد مقوم جامعه، يعنى در تشكيل جامعه دخيل باشد، و دخالتش مساوى باشد با دخالتى كه ساير اعضا دارند، و در نتيجه تاثيرش در بدست آمدن غرض تعاون و همكارى عمومى به مقدار تاثير ساير افراد باشد.» ایشان با تأکید بر طبیعت واحد بشریت و با استناد به کلام خداوند که «بَعْضُكُمْ مِنْ بَعْضٍ» میفرمایند: «مردم همگى و بدون استثنا چه مردان و چه زنان شاخههايى از يك تنه درختند، و اجزا و ابعاضى هستند براى طبيعت واحده بشريت، و مجتمع در تشكيل يافتن، محتاج به همه اين اجزا است، همان مقدار كه محتاج جنس مردان است، محتاج جنس زنان خواهد بود.» اگرچه علامه بر ضرورت مشارکت زنان در ساختن اجتماع تأکید دارند، اما این تأکید ابدا به معنای برابری جنسیتی و تشابه نقشهای اجتماعی زن و مرد در جامعه نیست. چراکه ایشان در ادامه بیان میکنند: «اين حكم عمومى منافات با اين معنا ندارد، كه هر يك از دو طايفه زن و مرد خصلتى مختص به خود داشته باشد، مثلا نوع مردان داراى شدت و قوت باشند، و نوع زنان طبيعتا داراى رقت و عاطفه باشند، چون طبيعت انسانيت هم در حيات تكوينى و هم اجتماعيش نيازمند به ابراز شدت و اظهار قوت است، و هم محتاج به اظهار مودت و رحمت است.» از این رو زن و مرد از نظر وزن و اثر وجودی که در جامعه دارند باید حالتی متعادل داشته باشند.
بر خلاف آنچه مد نظر اسلام است که توجه به جنسیت و ضرورت مشارکت هر دو جنس در ساختن اجتماع است، آنچه امروز در جامعهی غربی شاهدیم عدم توجه به اصل جنسیت در ساخت جامعه و به محاق رفتن هویت زن و ساختارهایی است که تماما ضد زنانگیاند. از همین رو است که در تمدن مدرن شاهد روز افزون خشونت، بیعاطفگی و نابودی خانواده هستیم. چراکه در این تمدن اصالت با جنس مرد است و زن باید تلاش کند خود را به پای مرد برساند. در حالیکه «هر رویکرد و فرهنگی که مرد یا زن را به صورت مطلق، اصل قرار دهد و دیگری را فرع بداند، اساسا غلط است. در جوامعی که مرد به سمت اصل بودن یا توهم اصل بودن حرکت کرده است و وجود زن، به عنوان وجودی فرعی دیده شده، به دنبال این افراط، مشکلاتی پیش آمده که ضد خود را تولید کرده است...اگر حرکت صحیحی بخواهد شکل بگیرد، باید بر مبنای وجود مکمل زن و مرد باشد. این طور نیست که یکی اصل و دیگری فرع باشد.»(عابدینی؛ کتاب اهلی بیتیها)
اگر بخواهیم در این معنا دقیقتر شویم باید بدانیم برتر دیدن یک جنس و تفاوت قائل شدن بین آنها از نظر ارزش انسانی به ضعف نگاه توحیدی ما برمیگردد. این معنا را با این عبارت از کتاب «زن آنگونه که باید باشد» بهتر میتوان درک کرد: « هر وقت در قلب شما نسبت به زن و مرد از نظر ارزش دوگانگی پیدا شد بدانید به همان اندازه شیفتگی نسبت به خدا در قلب شما کم شده است. اگر تمام نظرتان به احد باشد هیچ وقت در مخلوقات خدا دوگانگی نمیبینید که بخواهید یکی را پائینتر از دیگری به حساب آورید واقعا دوگانگی نمیبینید چون دوگانگی وجود ندارد. حتی اگر قلب شما دوگانگی دید و به ذهنتان آمد که زن مهمتر از مرد است یا مرد مهمتر از زن و بعد هم به خودتان تذکر دادید که هیچ کدام مهمتر از دیگری نیستند بدانید در نظـر بـه مخلوقات خداوند نگاه کاملی ندارید.» بنابراین جامعه به همان میزانی که نیاز به اقتدار مردانه دارد به عواطف زنانه نیز محتاج است.
✍️مریم اردویی
@aghletarif
تصويرى از شهيده مليكا حسينى، امدادگر شهيد هلال احمر در حادثه گلزار شهداى كرمان
دیدن این تصویر من را به یاد رزان نجار امدادگر شهید فلسطینی در غزه انداخت.
برای اسرائیل فرقی نمیکند فلسطین، لبنان، ایران، عراق، سوریه و یا هر جای دنیا که باشی.
دشمن، دشمن است.
من و تو باید جبهه را درست تشخیص دهیم.
@maryamordouei