در محضر بهجت
* اگر بی تفاوت باشیم و برای رفع گرفتاریها و بلاهایی که اهل ایمان بدان مبتلا هستند دعا نکنیم، آن بلاها به ما هم نزدیک خواهد بود.
* انسان باید هر روز موضع خود را مشخص کند که آیا اهل حق است و یا باطل و پیرو آن.
* هر روز، یک روایت از کتاب (جهاد النفس) وسائل الشیعه را مطالعه کنید. در واضحاتش بیشتر فکر کنید. بعد، این را در خودتان می بینید که سر یک سال، عوض شده اید!
*انسان هر راهی را بدون تقیّد و پایبندی به قرآن و سنت برود، روز به روز تنزل می کند.
منبع : کتاب در محضر بهجت
رسول خدا(ص):
خداوند فرموده است فضل و بخشش را از افراد مهربان بندگان من درخواست کنید و در سایه رحمت افراد با رحم زندگى کنید. من در میان این افراد رحمت خودم را قرار داده ام و رحمت و گذشت را از کسانى که قسى القلب هستند نخواهید، چون من در میان افراد قسى القلب سخط و غضب خودم را قرار دادم. وسائل الشیعه/ج۸/ص۵۵۲
#امام_رضا علیه السلام
فَعَلى مِثلِ الحُسَينِ فَليَبكِ الباكونَ؛ فإنَّ البُكاءَ عَلَيهِ يَحُطُّ الذُّنوبَ العِظامَ. ...... كانَ أبي عليه السلام إذا دَخَلَ شَهرُ المُحَرَّمِ لا يُرى ضاحِكا، و كانَتِ الكَآبَةُ تَغلِبُ عَلَيهِ حَتّى تَمضِيَ عَشرَةُ أيّامٍ..
بر كسى چون حسين بايد كه گريندگان بگريند؛ زيرا كه گريستن بر او گناهان بزرگ را مىزدايد......چون ماه محرّم مىرسيد كسى پدرم عليهالسلام را خندان نمىديد. غم و اندوه بر او چيره بود تا آن كه ده روز مىگذشت.
وسائل الشيعة ج ٨ ص ١٠ ح ٣٩٤
حسابرس اعمال بیناست
روزی جمعی از شاگردان آیت اللّه العظمی بروجردی قدس سره در محضر ایشان، از خدمات و کارهای آن بزرگوار تمجید می کردند. آیت اللّه سیدمصطفی خوانساری می گوید: من نیز در آن جمع، حاضر بودم ولی چیزی نمی گفتم، آیت اللّه بروجردی رو به من کرد و فرمود: شما چرا ساکت هستید؟ یک مطلبی بگویید. عرض کردم: مطلبی ندارم، جز حدیثی که از اجدادم به خاطر دارم، اگر اجازه بفرمایید آن حدیث را عرض کنم؟ فرمود: بگو.عرض کردم: جدم رسول خدا (ص) نقل کرد که خدا فرمود: وَأخْلِصِ الْعَمَلَ، فَإِنَّ النّاقِدَ بَصیرٌ بَصیرٌ؛ و «عمل» خود را پيراسته كن ، كه «حسابرس» بينا است، بينا !تا این عبارت را خواندم ، اشک از دیدگانشان جاری شد و حالشان دگرگون گردید . رو کردند به آقایان فرمودند : «بله ! اگر در قیامت شما باشید مسأله حل است ولی نه .وَأخْلِصِ الْعَمَلَ، فَإِنَّ النّاقِدَ بَصیرٌ بَصیرٌ.» پس از آن ، هرگاه به من بر می خوردند می فرمودند : «وَأخْلِصِ الْعَمَلَ، فَإِنَّ النّاقِدَ بَصیرٌ بَصیرٌ.» و حالشان دگرگون می شد. آیت ا... بروجردی واقعا به معاد باور داشت و به آن یقین پیدا کرده بود.
منبع: داستان دوستان/۵۷۴
چهار لِنگه زبان !
لقمان عليه السلام گفت: «هر كس بسيار بگويد، بسيار اشتباه مى كند و هر كس اشتباهش بسيار شود، بيهوده گويى اش بسيار مى گردد و هر كس بسيار بيهوده گو باشد دروغش زياد مى شود و هر كس زياد دروغ گويد ، گناهانش بسيار مى گردد و هر كس گناهانش بسيار باشد ، سزاوار آتش جهنّم است. خداوند زبان را به خاطر زيانِ بسيارش، با چهار لِنگه در ، باز داشته است: دو لب انسان ، دو لنگه و دندان هاى [بالا و پايين ]انسان نيز دو لنگه اند»
[ إرشاد القلوب : ص ۱۰۴ ]
نسخه های نجات بخش
امـام عـلی (ع) می فـرمـایند: خداوند چهارچیز را درچهارچیز مخفی نموده: ۱.رضـای خـود را در طاعـت ها،پس هیچ عبادتی را کم نشمارید شاید همان مورد رضای خدا باشد. ۲.غضبش را در گناهان، پس هیچ گناهی را کوچک نشمارید شاید همان مورد غضب او باشد. ۳.استجابت خـود را در دعـاها، پس هیچ دعایی را انـدک مپنداریـد شایـد هـمان مستجاب باشد . ۴.ولی و دوست خود را در میان بندگانش پـس هیـچ بـنده ای را بی اعتـنایی نکـنید شـایـد هـمان ولـی خـدا باشـد و شـما نشناسیدش .
تحف العقول، ص ۱۸۲