کانال رسمی آیت الله احدی
#شب_سیزدهم_رمضان۹۸
بسم الله الرحمن الرحیم
شب سیزدهم رمضان ۹۸
🌀ما دو جهان بینی متضاد روی هستی داریم یعنی دو اعتقاد، دو تفکر، این درگیری بین دو اندیشه و دو اعتقاد تاریخی است از زمانیکه بعثت پیامبر مطرح شد، این دو تضاد مطرح شد لذا نباید برای بعضی ابعاد و جهات در جامعه غصه بخوریم که کارهای معنوی و تبلیغی مان را رها کنیم حجابمان را کنار بگذاریم مثل آنها بشویم تفریح ها و مهمانی هایمان مثل آنها بشود نه نیازی نیست، چون این دو جهان بینی متضاد بوده و هست و حتی تا زمان امام زمان (عج) هم ادامه دارد.
✅عیب بچه های ما اینست که فکر میکنند اگر در مدرسه تنها چادری باشند انگشت نما هستند نه این جور نیست، ضعف بچه های ما اینست که اگر در اداره در جمعی که همه روزه خواری میکنند روزه باشند، اشکال و نقص اجتماعی دارند نه این طور نیست. اصلاً باید جهان بینی متضاد را قبول کنیم، انگیزه اسلام همین است.
↩️گاهی یک داماد معنوی با یک دختر معنوی ازدواج میکند جامعه ی خانواده آنها غیر معنوی هستند، این یک پیام غیبی است که خداوند آنها را مرید خودش میکند که تهدیدها و طنزها را تحمل کنند تا آرام آرام نور آنها در بعضی شان اثر کند و بگویند دایی یا خاله چقدر خوب است.
❇️دوستان فکر میکنند که تنها شده اند، ماها باید تنها باشیم اگر خیلی باشیم باید در خودمان شک کنیم، اصلاً فضیلت ما در همین است لذا در این قسمت من اول حدیثی میگویم که شنیدنی است، بعد شُعَب تضاد را میگویم.
↩️ما یک تعبیر داریم به نام اِمَّعه، کسی که خودش رای ندارد همیشه رای خودش را تابع رای جامعه میداند میگویند اِمَّعه، امام موسی بن جعفر (ع) شدیداً به مسلمینی که اِمَّعه هستند پرخاش میکند یعنی چه من نظری ندارم، هر چه شما نظر بدهید؟
ایشان این قاعده را تأسیس کردند که، نگویید من با رای مردم هستم و خودم هیچ رایی ندارم، این عبارت چقدر میتواند مشکلات ما را حل کند.
💠اَلْفُضَيْلُ عَنْ أَبِي اَلْحَسَنِ قَالَ: قَالَ لِي أَبْلِغْ خَيْراً أَوْ قُلْ خَيْراً، تبلیغ خیر را بکن و حرف خیر را بزن.
وَ لاَ تَكُونَنَّ إِمَّعَةً، هیچ وقت نگو من حرفی ندارم. قَالَ لاَ تَقُلْ أَنَا مَعَ اَلنَّاسِ وَ أَنَا كَوَاحِدٍ مِنَ اَلنَّاسِ، نگو من هم یکی از مردم هستم.
✳️ما در همه زمینه ها نظر داریم، حرف داریم،
از برخی معممین ناراحت میشوم برای اینکه چهار تا مسجدی را داشته باشند میگویند ما سیاسی نیستیم ما با شماییم.
عالم باید بگوید چرا بی حجابی؟ چرا موسیقی حرام؟ چرا قانون اساسی ما اجرا نمیشود؟ چرا نمایندگان که در مجلس رفتند نمیتوانند یک مشکل اقتصادی را حل کنند؟
⬅️جالب اینجاست که امام موسی کاظم(ع) علتش را هم فرمودند:
إِنَّ رَسُولَ اَللَّهِ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ قَالَ أَيُّهَا اَلنَّاسُ إِنَّمَا هُمَا نَجْدَانِ.
(هر جا در خود حدیث صلوات باشد ما هم صلوات میفرستیم نباشد ما هم نمیگوییم).
پیامبر (ص) فرمودند:
مردم دارای دو روش هستند، نَجْدُ خَيْرٍ وَ نَجْدُ شَرٍّ،
برخی روش خوبی دارند و برخی سیره بدی دارند.
فَمَا بَالُ نَجْدُ اَلشَّرِّ أَحَبُّ إِلَيْكُمْ مِنْ نَجْدِ اَلْخَيْرِ، چه کسی گفت من روش آدم های شر و بد را بیشتر از آدم های خوب دوست دارم. به من همچین نسبیتی ندهید. من با روش های خوب و متعالی هستم.
ببینید صریحاً استدلال ذکر کردند و مستدل و قرآنی حرف زدند. نگویید من رای ندارم. دقیقاً رای دارید همه جا باید از خون شهداء حمایت کنید.
🌐آقای مطهری (ره) میفرمودند: امام صادق (ع) وقتی روزه را تعریف کردند، منظورشان این بود که پارک ما هم باید روزه داشته باشد، رستوران ما هم باید روزه داشته باشد، خیابان ها، دانشگاه ها، مکان های عمومی و خصوصی باید روزه بگیرد.
⬅️پس جهان بینی ما را دیدید ما نمیگوییم اگر جامعه بی حجاب شد ما بی حجاب میشویم، جامعه لائیک شد ما لائیک میشویم. نه ما شکنجه میشویم امّا لائیک نمیشویم.
♻️الان جامعه، مخصوصاً خانواده های مذهبی درگیر این مطلب هستند و جوابی هم ندارند. آنها با شما سه کار میکنند:
1⃣◀️به دنبال تشویش اذهان عمومی اند.
2⃣◀️به دنبال تعریف استراتژی دشمن اند.
3⃣◀️لاف عقل و تدبیر میزنند.
🔚 قرآن در سوره مبارکه توبه آیه ۴٨ میفرماید:
لَقَدِ ابْتَغَوُا الْفِتْنَةَ مِنْ قَبْلُ وَقَلَّبُوا لَكَ الْأُمُورَ حَتَّىٰ جَاءَ الْحَقُّ وَظَهَرَ أَمْرُ اللَّهِ وَهُمْ كَارِهُونَ.
از این پیش (در جنگ خندق و احد) هم آنان در صدد فتنهگری بودند و کارها را به تو برعکس مینمودند تا آن گاه که حق روی آورد و امر خدا آشکار گردید (یعنی اسلام را فتح نصیب کرد) در صورتی که آنها کمال کراهت را داشتند.
ادامه دارد......
__
پایگاه حفظ و نشر آثار آیتالله احدی (مدظله)
🌐@Ahadi_ir
📌عصمت ائمه (ع) سه قسم است:
1⃣◀️عصمت علمی، که خود آن شامل سه قسم است:
1⃣⏪آموزش و پرورش آنها از خداوند بسیار غنی و فراگیر است.
2⃣⏪فراموشی در آنها نیست.
3⃣⏪در ابلاغ و رساندن قوی هستند.
2⃣◀️عصمت عملی
حتی پیامبر (ص) در عصمت عملی در تهدید است.
3⃣◀️عصمت سیاسی و حکومتی، این عصمت به پیامبر (ص) اجازه نمیدهد ایشان با دشمن مذاکره و مصالحه کند.
شب هشتم محرم ٩٧
___
پایگاه حفظ و نشر آثار آیتالله احدی (مدظله)
🌐@Ahadi_ir
کانال رسمی آیت الله احدی
بسم الله الرحمن الرحیم شب سیزدهم رمضان ۹۸ 🌀ما دو جهان بینی متضاد روی هستی داریم یعنی دو اعتقاد، دو
بسم الله الرحمن الرحیم
شب سیزدهم ماه رمضان ٩٨
ادامه صوتی......
✅در سوره مبارکه توبه آیه ۴٩ داریم که:
وَ مِنْهُمْ مَنْ يَقُولُ ائْذَنْ لي وَ لا تَفْتِنِّي أَلا فِي الْفِتْنَةِ سَقَطُوا وَ إِنَّ جَهَنَّمَ لَمُحيطَةٌ بِالْکافِرينَ.
و از آنها برخی میگویند: (در ترک این جنگ) به من اذن بده و مرا به فتنه (گناه مخالفت فرمانت) میفکن! آگاه باش که آنها در فتنه (کفر و نفاق) درافتاده اند، و مسلماً جهنم بر کافران احاطه دارد (در دنیا به نحو احاطه سبب که کفر و فسق است و در آخرت به نحو احاطه مسبّب که آتش است).
✳️هر وقت پیش اینها بنشینید میگویند نخبگان از ما هستند، نویسندگان عالی مقام از ما هستند، لاف عقل و علم میزنند.
سه عنصر مشیّت علم حکمت اصلاً فراموش شده، فقط بر محور تدبیر نخبگان آمریکایی است و آنها را بیشتر قبول دارند.
بنده استاد اخلاق خانه نشین را قبول ندارم، اخلاق عرفان امام را دوست دارم.
💠امام سجاد (ع) به یزید خطاب کرد: اگر جایی دستشویی باشد جایی مُشک باشد کدام غلبه میکند؟
یزید گفت: مُشک.
امام (ع) فرمودند: پدر من مشک است، شما نمی توانید بوی پدر مرا نابود کنید و بوی پدر من عالم را میگیرد و انسان هایی که طالب بوی خوش اند دنبال او میآیند، میلیون ها آدم به سمت طواف این قبر میآیند.
♻️من میخواهم شما مسلح شوید، جهان بینی ما درمقابل سه چیز است:
1⃣◀️ایمان به قضا و قدر
امام علی (ع) فرمودند:
لا يَجدُ عَبدٌ طعمَ الإيمانِ حتّى يَعلمَ أنَّ ما أصابَهُ لم يكُن لِيُخطِئَهُ، وَ َأنَّ ما أخطأهُ لم يكُن ليُصيبَهُ، وَ َأنَّ الضّارَّ النّافِعَ هوَ اللّه ُ عزّ وجل.
اگر کسی ایمان به قضا و قدر نداشته باشد طعم ایمان را نچشیده، هر اتفاقی میافتد به قضا و قدر الهیست.
بر اساس همین قضا و قدر الهی جهاد میرویم، شهید میشویم و تنها میشویم.
هرگاه به غیر خداوند تکیه کردم شکست خوردم.
↩️در سوره مبارکه آل عمران آیه ٢۶ آمده است که:
قُلِ اللَّهُمَّ مَالِكَ الْمُلْكِ تُؤْتِي الْمُلْكَ مَن تَشَاءُ وَتَنزِعُ الْمُلْكَ مِمَّن تَشَاءُ وَتُعِزُّ مَن تَشَاءُ وَتُذِلُّ مَن تَشَاءُ ۖ بِيَدِكَ الْخَيْرُ ۖ إِنَّكَ عَلَىٰ كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ.
2⃣◀️ما معتقدیم که صاحب اصلی ما خداوند است.
🔹بَلِ اللَّهُ مَوْلَاكُمْ وَهُوَ خَيْرُ النَّاصِرِينَ.(سوره مبارکه آل عمران آیه ١٥٠).
🔸پیامبر اکرم (ص) فرمودند:
الدَّواءُ مِنَ القَدَرِ ، وقَد يَنفَعُ بِإِذنِ اللّهِ.
درمان، از تقدير خداوند است و ممكن است به اذن خداوند ، نافع باشد.
المعجم الكبير، جلد ١٢، صفحه ١٣١
حتی دارو را که میخوریم تا خداوند متعال نخواهند اثر نمیکند.
3⃣◀️تلاش و تدبیر در قلمرو الهی است.
یعنی اگر میخواهیم اقتصاد ما درست شود باید در محضر خداوند برویم و از او استمداد بجوییم.
من باید از همین مسجد استدلالی ترین و منطقی ترین حرف ها را بزنیم.
🌐الان شما گرفتار جهل دینی هستید، اکثر مردم ایران مباحث دینی بلد نیستید، چون مطالعه ندارید. مباحث دینی خیلی عمیق است خیلی کلاس و درس میخواهد، مگر به این راحتی و آسانیست. خواهش بنده از شماها اینست که بیشتر کار کنید.
🔚 چقدر ائمه (ع) مباحث را برای ما زیبا بیان میکنند.
به مظلومیت حضرت فاطمه (س) فکر کنید، امعه نشوید. نگویید نظری نداریم.
روزی حضرت زهرا (س) دست حسنین را گرفتند و به سمت خانه ی انصار رفتند، گفتند فدک مرا گرفتند، در خانه ی مرا آتش زدند، حق ما را بگیرید امّا زنان میگفتند ما با مردم هستند و نظری نداریم.
فقط چهار پنج نفر امعه نشدند.
_
پایگاه حفظ و نشر آثار آیتالله احدی (مدظله)
🌐@Ahadi_ir
📌از نظر روانشناسان نخستین واردات قلبی که بر دل آدمی وارد میشود، خاطره ها و نگرانی هاست؛ که روان آدمی را به خود سرگرم میکند. چنین روانی هرگز نمیتواند بایسته های انسانی را در قوای ادراکی خویش هضم نماید. بنابراین نیاز به درمان از راه روانپزشک دارد تا نسخه ای برای او تجویز شود.
رسول خدا (ص) بهترین نسخه درمانی چنین روانهای بیماری را بیان فرمود، که هرگاه حزن و اندوه بر کسی غلبه کند، به ذکر "بسم الله الرحمن الرحيم" متذکر شود؛ زیرا وسیله ای است برای رهایی از حزن و اندوه. یاد خدا اشخاص را بسوی خواستن حاجات خود از خداوند میکشاند و وسایل خیر و خوبی را خداوند برای او مهیا میکند.
📚کتاب تفسیر فروغ
____
پایگاه حفظ و نشر آثار آیتالله احدی (مدظله)
🌐@Ahadi_ir
کانال رسمی آیت الله احدی
#شرح_نهج_البلاغه ٩٨/٠٣/٢۴
بسم الله الرحمن الرحیم
شرح نهج البلاغه ٩٨/٠٣/٢۴
🌀بعضی ها در قیامت محاکمه میشوند و میگویند این آقا مقصر هست، با اینکه میدانست این عمل جنگ با خداوند است باز هم آن را انجام داد. امّا بعضی ها نمیگویند این شخص مقصر هست، بلکه میگویند این شخص دشمن خداوند است و رو در روی خداوند ایستاد.
✅اگر شما مقصر باشید قابل عفو هستید امّا اگر از حد مقصر بالاتر بروید قابل بخشش نیستید.
یکبار میگوید:
⬅️زُيِّنَ النَّاسِ حُبُ الشَّهَوَاتِ مِنَ النِّسَاءِ وَ الْبَنِينَوَ الْقَنَاطِيرِ الْمُقَنْطَرَةِ مِنَ الذَّهَبِ وَ الْفِضَّةِ وَالْخَيْلِ الْمُسَوَّمَةِ وَ الْأَنْعَامِ وَ الْحَرْثِ ذٰلِکَ مَتَاعُالْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَ اللَّهُ عِنْدَهُ حُسْنُ الْمَآبِ.(سوره مبارکه آل عمران آیه ١۴)
محبّت امور مادی، از زنان و فرزندان و اموال هنگفت از طلا و نقره و اسبهای ممتاز و چهارپایان و زراعت، در نظر مردم جلوه داده شده است؛ (تا در پرتو آن، آزمایش و تربیت شوند؛ ولی) اینها (در صورتی که هدف نهایی آدمی را تشکیل دهند) سرمایه زندگی پست (مادی) است؛ و سرانجام نیک (و زندگیِ والا و جاویدان)، نزد خداست.
و یکبار میفرماید:
⬅️أَوَمَنْ كَانَ مَيْتًا فَأَحْيَيْنَاهُ وَجَعَلْنَا لَهُ نُورًا يَمْشِي بِهِ فِي النَّاسِ كَمَنْ مَثَلُهُ فِي الظُّلُمَاتِ لَيْسَ بِخَارِجٍ مِنْهَا ۚ كَذَٰلِكَ زُيِّنَ لِلْكَافِرِينَ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ.(سوره مبارکه انعام آیه ١٢٢).
و آیا کسی که مرده (جهل و ضلالت) بود ما او را زنده کردیم و به او روشنی (علم و دیانت) دادیم تا به آن روشنی میان مردم (سرافراز) رود مثل او مانند کسی است که در تاریکیها (ی جهل) فرو رفته و از آن به در نتواند گشت؟ (آری) کردار بد کافران در نظرشان چنین جلوهگر شده است.
✳️در حکمت ۴١٢ آمده است که:
روزی حضرت علی (ع) به چند نفر جوان برخورد کردند که اینها به زن نامحرم نگاه میکردند، ایشان فرمود چرا نگاه میکنید؟ آنها جواب دادند چرا نگاه نکنیم، بعد حضرت علی (ع) فرمودند نگاه به زن نامحرم یعنی همبستر شدن با آن زن است، و بعد آنها در جواب به ایشان فرمودند خدایا این کافر را از بین ما ببر، و به ایشان ناسزا گفتند.
❇در یک مناجات داریم که میگوید خدایا جلوی من را بگیر که به حدی گناه نکنم که دیگر نتوانم توبه کنم. استنباط بنده اینست که آنهایی که مقصر هستند در چهار جا بخشیده میشوند:
1⃣◀️وقت جان دادن.
2⃣◀️مرد صالحی او را غسل میدهد، و همراه با غسل دادن برای او قرآن میخواند. و خداوند میفرماید چون فرد صالحی او را غسل داد و برای او دعا کرد پس او را میبخشم.
3⃣◀️ اقوام ما را به سمت قبر میبرند و خودشان میروند، و در اینجاست که آن شخص میت میگوید خدایا من که میدانستم اقوام مرا در این قبر تنها میگذارند و میروند، آیا مرا رحم میکنید؟ و اینجاست که خداوند در جواب او میفرماید بله. همین که فهمیدید محتاج رحمت من هستید میبخشمت.
4⃣◀️ در زمان حیاتش در مناجاتش با خداوند میگفت، خدایا در زمان تنهایی قبر مرا رحم کنید، و بعد خداوند به فرشتگان میفرماید چرا این میت میلرزد، آن دعایش را بیاورید، و همین عبارت باعث میشود که نور به قبرش ببارد. و امام سجاد (ع) میآید و میفرماید در زمان حیات دعای مرا میخواندید پس من اکنون پیش تو هستم.
↩️ در دعا داریم خدایا خاتمه ی عمل مرا خوب گردان.
❎در یکجا قرآن کریم عالم بی عمل را تشبیه به سگ هار کرده است، در سوره مبارکه اعراف آیه ١٧۶ داریم که:
وَلَوْ شِئْنَا لَرَفَعْنَاهُ بِهَا وَلَٰكِنَّهُ أَخْلَدَ إِلَى الْأَرْضِ وَاتَّبَعَ هَوَاهُ ۚ فَمَثَلُهُ كَمَثَلِ الْكَلْبِ إِنْ تَحْمِلْ عَلَيْهِ يَلْهَثْ أَوْ تَتْرُكْهُ يَلْهَثْ ۚ ذَٰلِكَ مَثَلُ الْقَوْمِ الَّذِينَ كَذَّبُوا بِآيَاتِنَا ۚ فَاقْصُصِ الْقَصَصَ لَعَلَّهُمْ يَتَفَكَّرُونَ.
و اگر میخواستیم به آن آیات او را رفعت مقام میبخشیدیم، لیکن او به زمین (تن) فروماند و پیرو هوای نفس گردید، و در این صورت مثل و حکایت حال او به سگی ماند که اگر بر او حمله کنی و یا او را به حال خود واگذاری به عوعو زبان کشد. این است مثل مردمی که آیات ما را بعد از علم به آن تکذیب کردند. پس این حکایت بگو، باشد که به فکر آیند.
🔚 دوستان عزیز من نگه داشتن زندگی معنوی آسان نیست باید هزینه کنید، بزرگترین هزینه همین است که انسان بین فرث و دم لبن خالص شود.
↩️وَإِنَّ لَكُمْ فِي الْأَنْعَامِ لَعِبْرَةً ۖ نُسْقِيكُمْ مِمَّا فِي بُطُونِهِ مِنْ بَيْنِ فَرْثٍ وَدَمٍ لَبَنًا خَالِصًا سَائِغًا لِلشَّارِبِينَ.(سوره مبارکه نحل آیه ۶۶).
و البته برای شما ملاحظه حال چهار پایان (از شتر، گاو و گوسفند) همه عبرت و حکمت است، که ما از آنچه در شکم آن است از میان (دو جسم ناپاک) سرگین و خون، شما را شیر پاک مینوشانیم که در طبع همه نوشندگان گواراست.
__
پایگاه حفظ و نشر آثار آیتالله احدی (مدظله)
🌐@Ahadi_ir
17.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#خدای_مشهود
از خدای مشهود بترسید.
__
پایگاه حفظ و نشر آثار آیتالله احدی (مدظله)
🌐@Ahadi_ir