7.09M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
یکی از اساتید فلسفه آمریکا عاشق حضرت امام علی علیه السلام بود
در حالی پدرش مسیحی و مادرش یهودی و خودش پیرو هیچ دینی نبود
ولی عظمت امیر المومنین علی علیه السلام را می دانست
احادیث الطلاب
🆔 @ahadis_tollab
⁉️ *نوۀ چنگیزخان مغول چگونه شیعه شد؟*
روزی سلطان محمّد خدابنده بر همسر خود خشم گرفت و در یک جلسه او را سه طلاقه کرد؛ ولی به دلیل علاقۀ بسیاری که به وی داشت, خیلی زود از کردارِ خویش پشیمان شد و به همین خاطر عالمان سنی را دعوت نمود و از آنان مشورت خواست. آنها گفتند: هیچ راهی وجود ندارد، مگر این که نخست فرد محلّل (فردی غیر از سلطان) با او ازدواج کند, سپس مجدداً سلطان میتواند با او ازدواج کند.
سلطان گفت: برای من پذیرشِ این امر، بسیار سخت است. آیا راه دیگری وجود ندارد؟ شما علما در بسیاری از مسائل با یکدیگر اختلافِ نظر دارید , فقط در همین یک مسئله همه باهم اتفاق نظر دارید؟! گفتند : بله.
در این هنگام یکی از مشاوران اجازۀ سخن خواست و اظهار داشت:
جناب سلطان! در شهر علامه ای زندگی میکند که چنین طلاقی را باطل میداند، خوب است او را نیز احضار نموده و نظر او را جویا شوید.(منظورِ وی، علامه حلی بود.)
عالمان سنی بر آشفتند و گفتند: آن عالم، رافضی مذهب بوده و رافضیان, افرادی کم عقل و بی خِرَد میباشند و اصلا در شأنِ سلطان نیست که چنین فردی را به حضور بپذیرد.
سلطان گفت: به هر حال دیدن او خالی از فایده نیست و دستور داد علامه حلی را در محضر او احضار نمایند.
وقتی علامه وارد مجلس سلطان محمّد خدابنده شد, علمای مذاهب چهارگانه ی اهل سنت نیز در آن جلسه حاضر بودند.
علامه بدون هیچ ترس و واهمه ای نعلینِ (کفش)
خود را به دست گرفت و خطاب به همۀ حاضران سلام کرد و آنگاه یک راست به سمت سلطان رفت و در کنار او نشست. عالمان سنی رو به سلطان کرده و گفتند :
دیدید؟ ما نگفتیم شیعیان, افرادی سبک سر و بی عقل میباشند؟! سلطان گفت: او عالِم است.
دربارۀ رفتار او از خودش سؤال کنید. آنها به علامه گفتند: چرا به سلطان سجده نکردی و آداب تشریفاتِ حضور را به جا نیاوردی؟ علامه گفت: *رسولِ خدا از هر سلطانی برتر و بالاتر بود و کسی بر او سجده نکرد، بلکه فقط به آن حضرت سلام میکردند* و خدای تعالی نیز فرموده است :
(چون داخل خانه ای شدید به یکدیگر سلام کنید، سلام و درودی که نزد خداوند مبارک و پاک است.)
از سوی دیگر به اتفاق ما و شما، سجده برای غیر خدا حرام است.
پرسیدند: چرا جسارت کردی و کنار سلطان نشستی؟ علامه پاسخ داد: چون جای دیگری برای
نشستن نبود و از طرفی سلطان و غیرسلطان با یکدیگر مساوی اند و این جسارت به محضر سلطان نیست. پرسیدند: چرا کفش های خود را به داخل مجلس آوردی؟ آیا هیچ آدم عاقلی در محضرِ سلطان و چنین مجلسی این گونه رفتار میکند؟علامه گفت: ترسیدم حَنَفی ها کفش هایم را بدزدند همانگونه که ابوحنیفه، نعلینِ رسول اکرم را دزدید. علمای حنفیِ حاضر در آن مجلس برآشفتند و فریاد زدند : چرا دروغ میگویی؟ این تهمت است. *ابوحنیفه کجا و زمان پیامبر کجا؟* ابوحنیفه صد سال پس از پیامبر تازه به دنیا آمد. علامه گفت: ببخشید اشتباه از من بود.
احتمالا شافعی , نعلینِ پیامبر را سرقت کرده است. این بار صدای شافعی ها درآمد که *شافعی در روز مرگِ ابوحنیفه و دویست سال پس از شهادت پیامبر دیده به جهان گشوده است*
علامه گفت: چه میدانم! شاید کار مالِک بوده است. *علمای مالکی هم مثل حنفی ها و شافعی ها و به همان شیوه اعتراض کردند.* علامه گفت:
پس فقط احمد بن حنبل میماند.قطعا سارق احمد بن حَنبل است. حنبلی ها هم برآشفتند و به اعتراض و انکار پرداختند.
*در این لحظه علامه رو به سلطان کرد و گفت : جناب سلطان! ملاحظه کردید که اینان اقرار کردند هیچ یک از رؤسای این مذاهبِ چهارگانۀ اهل سنت در زمان حیات رسول خدا حاضر نبوده اند و حتی صحابۀ آن حضرت را هم ندیده اند...*
سلطان گفت: آیا این حرف صحیح است؟ عالمان سنی گفتند: بله هیچ یک از این چهار نفری (که رئیس مذاهب اهل سنت میباشند), رسول خدا و صحابۀ آن حضرت را درک نکرده اند. *آنگاه علامه گفت : ولی ما شیعیان , پیرو آن آقایی هستیم که به منزلۀ نَفس و جانِ رسول خدا بود و از کودکی در دامان پیامبر پرورش یافت و بارها و بارها از سوی آن حضرت به عنوان وصی و جانشین رسول خدا معرفی شد.*💚
سلطان که متوجه حقانیت مذهب شیعه شده بود
پرسید: نظر شیعه دربارۀ این طلاق چیست؟ علامه پرسدید: آیا جنابعالی طلاق را در سه مجلس و در محضر دو نفرِ عادل , جاری نموده اید؟ سلطان گفت: نه! علامه گفت:
در این صورت طلاق باطل میباشد چون فاقد شرایط صحت است. *آنگاه سلطان محمّد خدابنده به دست علامه شیعه شد و به حاکمان شهرهای تحت فرمانش نامه نوشت که از این پس با نام ائمۀ دوازدهگانه ی شیعه خطبه بخوانند و به نام ائمە ی اطهار , سکه ضرب کنند و نام آنان را بر در و دیوار مساجد و مشاهد مشرفه حک نمایند.🌷*
احادیث الطلاب
🆔 @ahadis_tollab
💢اولین مخالف با #ولایت_امیرالمومنین
✅حارث بن نعمان فهرى پس از مخالفت آشكار خطاب به رسول خدا صلی الله و علیه وآله گفت: "اى محمد! ما را به خدا خواندى پذیرفتم، نبوت خود را مطرح كردى، لااله الاالله و محمد رسول الله گفتیم، ما را به #اسلام دعوت كردى اجابت كردیم، گفتى، نماز در پنج وقت بخوانید خواندیم، به زكات و روزه و حج و جهاد سفارش كردى اطاعت كردیم، حال پسر عموى خود را امیر ما ساختى كه نمى دانیم این حكم از طرف خداست یا با اراده شخصى شما پیدا شده است؟"
رسول خدا(ص)پاسخ داد #سوگند به خدا كه جز او پروردگارى نیست، این دستور از طرف اوست.
✅حارث بن نعمان فهرى با غروری که تمام وجودش را فرا گرفته بود تقاضاى عذاب كرد. بیچاره فکر می کرد قدرتى وجود ندارد تا او را كیفر دهد.
سر به آسمان بلند كرد و گفت: "خدایا اگر آنچه را كه محمد درباره على مى گوید از طرف تو است و به امر توست، سنگى از آسمانى بر من فرود آید و مرا عذاب كند" هنوز سخنانش به پایان نرسیده بود كه از آسمان سنگى بر او فرود آمد و او را به #هلاكت رساند كه آیات 1 و 2 سوره معراج نازل شد.
🔹تذكره الخواص ص ١٩: ابن جوزى حنفى
🔹تفسیر المنارج، ج ۶،ص ۴۶
احادیث الطلاب
🆔 @ahadis_tollab
*🍃احادیث حیرت آور عید غدیر*
🌺امام علی (ع) : خرج کردن یک درهم در این روز، پاداش 100هزار درهم در روزهای دیگر و حتّی بیشتر دارد. 📚مصباح المتهجد، ج2، 757-758
✅یعنی روزهای عادی هر مقدار صدقه بدی یا به کسی کمک کنی ، 10برابرش بهت برمیگرده ولی روز عید غدیر این ثواب 100 هزار برابر میشه یعنی هر چی خرج کنی، یک میلیون برابرش بهت برمیگرده❗
🌺امام صادق (ع) :
«یکی از وظایف روز غدیر این است که مؤمن تمیزترین و گرانقدرترین جامه های خویش را بپوشد.»
🌺امام صادق (ع) :
غذا دادن به یک مومن در روز عید غدیر ثواب اطعام یک میلیون پیامبر و صدیق (در راس آنها خود ائمه معصومین)و یک میلیون شهید (در راس آنها حضرت عباس و شهدای کربلا) و یک میلیون فرد صالح در حرم خداوند را دارد.
📚بحارالانوار ج6 ص 303
🌺امام صادق (ع) :
روز غدیر خم عید بزرگ خداست ، خدا پیامبرى مبعوث نکرده ، مگر اینکه این روز را عید گرفته و عظمت آن را شناخته و نام این روز در آسمان، روز عهد و پیمان و در زمین، روز پیمان محکم و حضور همگانى است .
📚وسائل الشیعه ، 5: 224، ح .1
🌺 امام علی (ع):
اگر کسی از آغاز دنیا تا پایانش، روزها را روزه و شبهایش را احیا بگیرد، به پای ثواب روزۀ این روز- اگر خالصانه باشد- نمیرسد.
📚مصباح المتهجد، ج2، 757-758
🌺امام صادق (ع):
عید غدیر روزی است که خداوند دو برابر تعداد رهاشدگان از آتش جهنم در ماه مبارک رمضان و شب قدر و شب عید فطر، از آتش جهنم رها می کند و گناه 60 سال را می بخشد.
📚بحارالانوار ج 94 ص119
احادیث الطلاب
🆔 @ahadis_tollab
🌹🌹🌹🌹🌹🌹بمناسبت عید غدیر خم
زندگينامه حضرت اميرالمؤمنين على عليه السلام در يك نگاه
نام مبارك : على عليه السلام
نام پدر : عمران و عبد مناف، و ابوطالب كنيه آن جناب بود بخاطر پسر بزرگش كه طالب نام داشت
نام مادر : (فاطمه) بنت اسد
لقب شريف : مرتضى، اميرمؤمنان، مولى الموحّدين، سيد الوصيين،خليفة الله
كنيه : ابوالحسن، ابوتراب
تاريخ تولد : روز جمعه 13 رجب سى سال پس از عام الفيل
محل تولد : شهر مكه در خانه كعبه
مدت امامت : 30 سال
مدت عمر : 63 سال
تاريخ شهادت : شب 21 ماه رمضان سال چهلم هجرى
سبب شهادت : ضربت عبد الرحمن بن ملجم مرادى (لعنة اللَّه عليه)
محل شهادت : شهر كوفه، در خانه خود
محل دفن : نجف اشرف
تعداد فرزندان : 12 پسر و 16 دختر
@ahadis_tollab
اميرالمؤمنين على عليه السلام مى فرمايد: وَ لَقَدْ صَلَّيْتُ مَعَ رَسُولِ اللَّهِ صلى الله عليه وآله وسلم قَبْلَ النَّاسِ بِسَبْعِ سِنيِنَ وَ أَنَا اَوَّلُ مَنْ صَلَّى مَعَهُ( در حالى كه هفت سال بيشتر نداشتم قبل از همه مردم با پيامبر اسلام صلى الله عليه وآله وسلم نماز خواندم و من اولين فردى بودم كه با آن حضرت نماز خواندم) عمر با بركت آن حضرت 63 سال بود 10 سال قبل از بعثت و 23 در حضور رسول خدا صلى الله عليه وآله وسلم و 30 سال بعد از آن حضرت زندگى كرد و مدت خلافت ظاهرى آن حضرت 4 سال و 10 ماه بود و بيشتر به جنگيدن با ناكثين (پيمان شكنان) و قاسطين (ظالمان) و مارقين (خوارج) گذارنيد.
@ahadis_tollab
ايمان آوردن يهودى
روزى حضرت اميرالمؤمنين عليه السلام در راهى مى گذشت، يك نفر يهودى كه از يهوديان خَيْبَر بود با آن حضرت همراه شد (در حالى كه امام عليه السلام را نمى شناخت)، در بين راه به درّهاى كه بر اثر سيل، آب زيادى در آن جمع شده بود رسيدند، مرد يهودى جمله اى گفت و بر روى آب به راه افتاد و مقدارى كه رفت، على عليه السلام را صدا زد و گفت: اگر آنچه را من مى دانم تو نيز مى دانستى از آب مانند من عبور مى كردى
اميرالمؤمنين عليه السلام فرمودند: قدرى توقّف كن، سپس اشارهاى فرمود، فوراً آب منجمد گرديد و سفت شد و روى آن به راه افتاد مرد يهودى كه چنين ديد خود را بر قدم هاى آن حضرت انداخت و عرض كرد: اى جوانمرد، چه چيزى گفتى كه آب را به سنگ تبديل كردى؟ امام عليه السلام فرمودند: تو چه چيزى گفتى كه بر روى آب عبور كردى؟ عرض كرد: أَنَا دَعَوْتُ اللَّهَ بِاسْمِهِ الْأَعْظَمِ( من خدا را به اسم اعظم او خواندم) اميرالمؤمنين على عليه السلام فرمود: اسم اعظم خدا چيست؟ عرض كرد: (على )كه اسم وصى و جانشين حضرت محمد صلى الله عليه وآله وسلم است اميرالمؤمنين عليه السلام فرمودند: من وصى و جانشين حضرت محمدم صلى الله عليه وآله وسلم مرد يهودى( پس از شنیدن این مطلب و دیدن معجزه آن حضرت در طول مسیر ) به حقّانيت آن حضرت اعتراف كرد و اسلام آورد.
کتاب احادیث الطلاب ص 350
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
@ahadis_tollab
مولا علی علیهالسلام معلّم جبرئیل😇
⭕️روزی جبرئیل در خدمت پیامبر صلیالله علیه و آله، مشغول صحبت بود
که حضرت علی علیهالسلام وارد شد.
جبرئیل چون آن حضرت را دید برخاست و شرایط تعظیم بهجای آورد.
🔺پیامبر فرمود:
یا جبرئیل! از چه جهت به این جوان، تعظیم میکنی؟
🔻عرض کرد: چگونه تعظیم نکنم که او را بر من، حقّ تعلیم است؟
پیامبر صلیالله علیه و آله فرمود: چه تعلیم؟
♦️جبرئیل عرض کرد:
در وقتیکه حقتعالی مرا خلق کرد از من پرسید تو کیستی و من کیستم؟
من در جواب متحیّر ماندم و مدّتی در مقام جواب ساکت بودم که این جوان در عالم نور به من ظاهر گردید و اینطور به من تعلیم داد که بگو:
تو پروردگار جلیل و جمیلی و من بنده ذلیل و جبرئیلم؛
ازاینجهت او را که دیدم تعظیمش کردم.
♦️پیامبر پرسید:
مدّت عمر تو چند سال است؟
عرض کرد یا رسولالله!
در آسمان، ستارهای هست که هر سی هزار سال یکبار طلوع میکند، من او را سی هزار بار دیدهام.
📚 (تحفه المجالس، ص 80)
احادیث الطلاب
🆔 @ahadis_tollab
✍🏻 عمّار بن یاسر میگوید: من در برخی از جنگ های امیر المؤمنین علیه السلام شركت داشتم و روزی از دشتی می گذشتیم كه مورچه های بسیاری در آن بود.
❓من عرض كردم: ای #امیرالمومنین! به نظر شما كسی از مخلوقات هست كه تعداد این مورچه ها را بداند؟
❗️امیر المؤمنین علیه السلام فرمود: آری، ای عمار! من مردی را می شناسم كه تعداد این مورچه ها را می داند و او می تواند نر و ماده آنها را تشخیص دهد.
❓عرض كردم: ای مولای من! آن شخص كیست؟
❓سپس علی علیه السلام فرمود: ای عمار! آیا در سوره یاسین نخوانده ای كه: «وَكُلَّ شَیْءٍ أحْصَیْنَاهُ فِی إِمَامٍ مُبِینٍ»؟
‼️گفتم: آری، ای مولای من! آنگاه، علی علیه السلام فرمود: من همان #امام_مبین هستم.
📚 فضائل از ابن شاذان / ص94
احادیث الطلاب
🆔 @ahadis_tollab
♻️ دشمنان حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام در روز قيامت نابینا محشور می شوند
🌷 پيامبر خدا صلي الله عليه و آله و سلم خطاب به مهاجران و انصار فرمود :
💞 علی را به خاطر محبت من #دوست بداريد و به خاطر گرامی داشتن من #گرامیاش بداريد .
⬅️ به خدا #سوگند ، اين را از پيش خود به شما نگفتم ، بلكه #خداوند والا مرا به گفتن اين مطلب #فرمان داده است.
💞 ای جماعت عرب ! هر كس پس از من، علی عليه السلام را #دشمن بدارد خداوند در روز قيامت ، او را #نابينا محشور میکند و او #حجتی نخواهد داشت.
📗 دانشنامه اميرالمومنين عليه السلام، ري شهري، حديث 61178 به نقل از شواهد التنزيل 523/495/1
احادیث الطلاب
🆔 @ahadis_tollab
👌محبوبترین جمله نزد
زنان « #دوســتــ❤️ــت دارم» است.
نزد مردان چه؟
محبوبترین جمله برای ایشان چیست؟
نزد مردان، معادل «دوستــ❤️ــــت دارم» چیست؟
آیا سخنی جاندار و جملهای کلیدی وجود دارد که باتری جان ایشان را شارژ کند و آنان را اوج دهد؟
بله. این جمله: « #به_تــ💞ـــو #افتخار میکنم🙏».
✔️مرد اقتدارطلب و #عاشق_پیشه است.
و به تــ💞ــو افتخار میکنم همان اندازه به مردان انرژی میدهد که جملۀ «دوستت دارم» به زنان نیرو میبخشد.🌸
@ahadis_tollab
*100*672#
اینترنت رایگان همراه اول بمناسبت عید غدیر
مشترک گرامی
بسته هدیه اینترنت عیدانه غدیر از ساعت 5 صبح تا ساعت 17 روز یک شنبه تاریخ 1399/05/19 برای شما قابل استفاده خواهد بود. حجم هدیه 500 مگابایت اینترنت رایگان میباشد.
🌹🌹🌹🌹🌹حدیث 30598
انسان ها بر چند گروه تقسیم می شوند ؟
1895 - وَ قالَ امیر المومنین علی عليه السلام: أَيُّهَا النَّاسُ: إِنَّمَا النَّاسُ ثَلاثَةٌ: زاهِدٌ، وَراغِبٌ، وَصابِرٌ، فَأَمَّا الزَّاهِدُ، فَلا يَفْرَحُ بِشَيْىءٍ مِنَ الدُّنْيا أَتاهُ، وَ لا يَحْزَنُ عَلى شَيْىءٍ مِنْهَا فاتَهُ، وَأَمَّا الصَّابِرُ، فَيَتَمَنَّاها بِقَلْبِهِ، فَإِنْ أَدْرَكَ مِنْها شَيْئاً صَرَفَ عَنْها نَفْسَهُ لِما يَعْلَمُ مِنْ سُوءِ عاقِبَتِها، أَمَّا الرَّاغِبُ، فَلا يُبالِى مِنْ حِلٍّ أَصَابَها أَمْ مِنْ حَرامٍ.
@ahadis_tollab
اى مردم، همانا انسانها سه گونه هستند: 1 - بى اعتنا (به دنيا) 2 - رغبت كننده (به دنيا) 3 - و صبر كننده (بر دنيا)
اما بى اعتنا (به دنيا) اگر چيزى از دنيا به سوى او آمد خوشحال نمى شود، و اگر چيزى از دنيا از دستش رفت ناراحت نمى شود،
اما صبر كننده (بر دنيا) در دلش آرزوى آن را دارد، اما در عين حال اگر چيزى از آن به او رسيد، آن را از خود دور مى سازد، زيرا كه عاقبت بد آن را مى داند،
اما رغبت كننده (به آن) باكى ندارد كه از حلال به او رسيده يا از حرام.
کتاب احادیث الطلاب ص 525
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
@ahadis_tollab