🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹حدیث 1471
پنج عمل سخت دلی را از بین می برد
115 - قالَ رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه وآله وسلم: يا عَلِىُّ عليه السلام خَمْسَةٌ تَجْلُو الْقَلْبَ وَ تُذْهِبُ الْقَساوَةَ: مُجالَسَةُ الْعالِمِ، وَ مَسْحُ رَأْسِ الْيَتِيمِ، وَ كَثْرةُ الْإِسْتِغْفارِ بِالْأَسْحارِ، وَالسَّهَرُ الْكَثِيرُ، وَالصَّوْمُ.
اى على (عليه السلام ) پنج چيز قلب را صفا مى دهد و سختى آن را از بين مى برد: 1- همنشينى با عالم 2- دست بر سر يتيم كشيدن (و خواسته هاى او را اجابت كردن) 3- در سحر استغفار نمودن 4- زياد بيدار ماندن در شب (جهت عبادت و تلاوت )5- و روزه گرفتن
کتاب احادیث الطلاب ص 80
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
❓#پرسش_های_احکام
❓پرسش: آیا خوردن ماهیای🐟 که در تور یا میله ماهیگیری، داخل آب میمیرد، حلال است؟
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
✅ پاسخ: فتوای آیات عظام(خامنهای، سیستانی و مکارم): اگر ماهی پولک دار باشد، حلال است.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
📚 منابع: استفتائات سایت دفتر رهبر معظم انقلاب، توضیح المسائل جامع آیتالله سیستانی، جلد۲، مسئله ۱۳۲۲، استفتائات سایت آیتالله مکارم
#احکام_خمس
#آموزش_احکام
#نهضت_احکام_آموزی
⚜️ @Ahkaam ⚜️
❓#پرسش_های_احکام
❓پرسش: آیا خوردن ماهیای🐟 که در تور یا میله ماهیگیری، داخل آب میمیرد، حلال است؟
✅ پاسخ: فتوای آیات عظام(خامنهای، سیستانی و مکارم): اگر ماهی پولک دار باشد، حلال است.
📚 منابع: استفتائات سایت دفتر رهبر معظم انقلاب، توضیح المسائل جامع آیتالله سیستانی، جلد۲، مسئله ۱۳۲۲، استفتائات سایت آیتالله مکارم
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
💥چای دارچیـــــن، دارویی معجزه آسا برای خلاص شدن از چربیهای شکم
🔸مصرف منظم چای دارچین به کاهش وزن و به ویژه آب شدن چربیهای شکم کمک میکند و باعث پاکسازی و تقویت دستگاه گوارش میشود.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
✅ چه کنیم که از هیچ چیز نترسیم؟
🌹 امام خمینی (ره) فرمود:
وقتى كه #تقوا بود، وقتى با خدا بوديم، باكی نيست كه مردم از ما اعراض كنند، دنيا پشت بر ما بكند. باكی نبايد داشته باشيم. براى اينكه خدا با شماست. و اگر خداى نخواسته عنايت او برداشته شد، همه عالم هم كه با شما باشند فايده ندارد.
📚 صحيفه امام، ج6، ص: 315
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام #واجبات و ترک #حرامها در زندگی فردی و اجتماعی
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🌹 داستان کوتاه
مزد #اطاعت از شوهر
مردی قصد مسافرت داشت. به همسرش گفت: تا من ازمسافرت بر نگشته ام تو نباید از خانه بیرون بروی.
پس از مسافرت شوهر، زن شنید پدرش بیمار است.
کسی را نزد پیامبر اکرم (ص) فرستاد و پیغام داد که شوهرم به مسافرت رفته و به من گفته است تا برنگشته، از منزل خارج نشوم. اکنون شنیده ام پدرم سخت بیمار است، اجازه فرمایید من به عیادتش بروم.
پیغمبر (ص) فرمود: در خانه ات بنشین و از شوهرت #اطاعت کن!
چند روزی گذشت. زن شنید که مرض پدرش شدت یافته. بار دوم خدمت پیامبر (ص) پیغامی فرستاد که یا رسول الله! اجازه می فرمایید به عیادت پدر بروم؟
حضرت فرمود: نه! در خانه ات بنشین و از شوهرت #اطاعت کن!
پس از مدتی شنید پدرش فوت کرد. بار سوم کسی را فرستاد و پیغام داد که پدرم از دنیا رفته، اجازه فرمایید بروم در مراسم عزاداریش شرکت کنم، برایش نماز بخوانم؟
پیامبر (ص) این دفعه هم اجازه نداد و فرمود: در خانه ات بنشین و از همسرت #اطاعت کن!
پدرش را دفن کردند. پس از آن پیغمبر (ص) کسی را نزد آن زن فرستاد و فرمود:
به او بگویید به خاطر #اطاعت تو از همسرت، خداوند #گناهان تو و پدرت را بخشید.
📚 داستانهای بحار الانوار، ج 3 ، ص 33
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
📖 داستان کوتاه
✅ راز دو جنازه
یکی از پیامبران بنی اسرائیل در محلی عبور می کرد که دید جنازه مردي بر زمین افتاده و نصف آن زیر دیوار قرار گرفته و نصف دیگرش بیرون مانده و پرندگان و سگها آن او را متلاشی کرده اند و می درند.
از آنجا گذشت. به شهري وارد شد و در آنجا دید یکی از اشراف آن شهر مرده است. جنازه او را بر سر تختی نهاده اند و با پارچه ابریشم کفن کرده اند و در اطراف آن تخت، منقلهاي عود خوش بو نهاده اند و عودها می سوزند و فضا را خوشبو کرده اند.
آنگاه آن پیامبر به خدا عرض کرد: پروردگارا! من گواهی می دهم که تو حاکم عادلی هستی که به
هیچ کس ستم نمی کنی. جنازه اولی، جنازه بنده توست که حتی به اندازه یک چشم بر هم زدن، مشرک نبوده است و آن گونه مرده است و او را آن چنان میرانده اي. ولی این هم یکی از بندگان توست که به اندازه یک چشم بر هم زدن به تو ایمان نیاورده است، ولی او را این گونه با شکوه میراندي. (رازش چیست؟)
خداوند به آن پیامبر فرمود: اي بنده من! من همان گونه که گفتی، حاکم عادلی هستم که به کسی ظلم نمی کنم. بنده اول، #گناهی داشت. او را با آن وضع میراندم تا کیفر شود و به گونه اي که #گناهی نداشته باشد، به ملاقات من بیاید و بنـده دوم، کار نیکی نزد من داشت. او را با وضعی با شکوه میراندم، تا به گونه اي که هیچ پاداشی نزد من نداشته باشد، به ملاقات من آید.
📚 الکافي , جلد۲ , صفحه۴۴۶
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
﷽ #سیره_علما
📌رشته رفاقت را قطع نکن حتی بعد از مرگشان...!
🔰حجت الاسلام سید مهدی شمس الدین(از شاگردان آیت الله بهجت ره):
مقام معظم رهبری مدظله العالی چند سال قبل از وفات آیت الله بهجت ره فرمودند:
«اینجانب هر شب یک سوره یس می خوانم و ثواب آن را به روح علامه طباطبایی ره هدیه می کنم؛ من مُقیّدم که هر شب این کار را بکنم».
بعد از وفات آیت الله بهجت ره فرمودند:
«من هر شب یک سوره واقعه می خوانم و به روح آقای (آیت الله) بهجت ره هدیه می کنم؛ اگر (ارتباط و هدیه) دائم باشد از آن طرف (هم) اثر (هدیه و کمک) می آید، همه ما نیاز به کمک داریم!
📗غزل های بی انتها، ص 35.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
راههای عملی کسب عشق و محبت الهی
عامل چهاردهم :نفی خواطر
نفی خواطر و مراتب آن :
نفي خواطردر عرفان عملي يا سير وسلوك كاربرد دارد و مشارطه ومراقبه و محاسبه در بين علماي اخلاق درتزكيه نفوس بكار ميرود.
امانفي خواطر از مهمّات وصول به مقصد در سلوک الي الله است، و اكثر افرادى كه از راه بازمانده و نتوانسته اند به مقصد برسند، در اين مرحله توقف كرده اند. خطرات اين منازل عبارت است از عبادت اصنام و اوثان و كواكب و آتش و گاه زندقه و فرعونيت و دعواى حلول و اتّحاد و نفى تكليف و اباحه و امثال آن. حلول و اتّحاد كه از خطرات مهمّ است، از صاف نمودن ذهن به وسيله نفى خواطر براى سالك پيدا ميشود. چون سالك هنوز از وادى اسم و رسم بيرون نرفته است، از اين رو ممكن است در اثر تجلّى صفاتيه يا اسمائيه چنين تخيل كند كه الله با خوديت و شخصيت او متّحد است، و اين همان معناى حلول و اتّحادى است كه كفر و شرك است و حال آنكه معناى وحدت وجود به كلّى معناى تعدّد و تغاير را نفى مىكند و در برابر وجود مقدّس حضرت احديت تمام وجودات را جزء موهومات مىشمرد و همه را سايه مىشمرد. سالك به واسطه ارتقاء به اين مقام تمام هستى خود را از دست مىدهد و فانى مىشود و غير از ذات مقدّس او در عالم وجود ذى وجودى را ادراك و ذوق نمىنمايد.
نفى خواطر عبارت است از تسخير قلب و حكومت بر آن، تا سخنى نگويد و عملى انجام ندهد و تصوّرى بر او وارد نشود، مگر به اذن و اختيار صاحب آن. و تحصيل اين حال بسى دشوار است. چون سالك در مقام نفى خاطر مىافتد ناگهان متوجّه مىشود كه سيل بنيادكن خواطر و اوهام و خيالات او را فرا مىگيرد و حتّى خاطراتى كه باور نمىكرد به خاطرش خطور كند از وقايع كهنه گذشته يا خيالات غير قابل وقوع بر او راه مىيابند و پيوسته او را مشغول به خود مىكنند. سالك بايد در اين مقام ثابت بايستد و هر خاطرى كه پيدا شود و زحمت دهد او را با شمشير ذكر هلاك كند. و مراد از ذكر در اينجا همان اسماء الهيه است كه بايد سالك در وقت خطور خاطره به يكى از آن اسماء توجّه كند و توجّه خود را بر آن مستدام بدارد تا آن خاطر از خانه دل بيرون رود.اين مرحله حتما بايد با ولي يااستاد خاص همراه گردد وگرنه به ظلمات منتهي خواهد شد.
طريقه مرحوم ملاحسينقلي همداني در نفي خواطر مرحوم آخوند ملا حسين قلى همدانى و شاگردان وي هرگز نفى خواطر بدون ذكر عملى نداشته اند، بلكه رويه ايشان التزام در امر مراقبه و اهتمام به مراتب آن بوده است.
مراتب مراقبه اوّل درجه مراقبه اين است كه سالك از محرّمات اجتناب كند و تمام واجبات را به جاي آورد، و در اين دو امر به هيچ وجه مسامحه نورزد.
دوّم درجه، آن است كه مراقبه را شديد نمايد و بكوشد هر چه مىكند براى رضاى خدا باشد و از امورى كه لهو و لعب ناميده مىشود، اجتناب نمايد. چون در اين مرتبه اهتمام نمود براى او تمكّن پيدا مىشود كه ديگر خود را نبازد و اين خوددارى در او به سر حدّ ملكه برسد.
سوّم درجه، آن است كه پروردگار جهان را پيوسته ناظر خود ببيند، و كمكم اعتراف مىنمايد كه خداى متعال در همه جا حاضر و ناظر و نگران همه مخلوقات است. و اين مراقبه در تمام حالات و در همه اوقات بايد رعايت شود.
چهارم درجه، اين است كه خودش خداى را حاضر و ناظر ببيند و به طور اجمال مشاهده جمال الهى نمايد. وصيت رسول اكرم صلّى اللّه عليه و آله به ابىذرّ غفارى اشاره به اين دو مرتبه اخير از مراقبه است: «خداى را چنان عبادت كن مثل آنكه گوئى تو او را مىبينى و اگر نمىتوانى او را ببينى او را طورى عبادت كن كه بدانى او ترا مىبيند». بنابراين عبادت در مرحلهاى كه خدا او را مىبيند پائينتر است از مرتبهاى كه او خدا را مىبيند. چون سالك بدين مرتبه رسد براى آنكه بتواند به كلّى اغيار را از ذهن خود خارج كند بايد نفى خاطر را در ضمن يكى از اعمال عباديه به جاى آورد.
ادامه دارد...
منبع: سيد محمد حسين حسینی تهرانی رساله لب اللباب.
@ahadis_tollab کانال احادیث الطلاب
🌹🌹🌹🌹🌹حدیث 1470
بی اعتنایی به مردم موجب ضرر است
114 - وَ قالَ رسول الله صلى الله عليه وآله وسلم: مَنْ اَهانَ خَمْساً خَسِرَ خَمْساً، مَنِ اسْتَخَفَّ بِالْعُلَماءِ خَسِرَالدِّينَ، وَ مَنِ اسْتَخَفَّ بِالْاُمَراءِ خَسِرَالدُّنْيا، وَ مَنِ اسْتَخَفَّ بِالْجِيرانِ خَسِرَالْمَنافِعَ، وَمَنِ اسْتَخَفَّ بِالْأَقْرِباءِ خَسِرَ الْمُرُوءَةَ، وَ مَنِ اسْتَخَفَّ بِاَهْلِهِ خَسِرَ طِيبَ عَيْشِهِ.
🆔 @ahadis_tollab
هر كس به پنج طايفه توهين كند (پنج جا) ضرر مى كند: 1- هر كس به علماء بى اعتنائى كند دين را از دست مى دهد 2- هر كس به زمامداران بى اعتنائى كند دنيا را از دست مى دهد 3- هر كس به همسايه بى اعتنائى كند منفعت هائى را از دست مى دهد 4- هر كس به خويشان بى اعتنائى كند جوانمردى را از دست مى دهد 5- و هر كس به همسر و فرزندانش بى اعتنائى كند لذت زندگى را از دست مى دهد.
کتاب احادیث الطلاب ص 79
🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹🌹
🆔 @ahadis_tollab