🔰آثار پژوهشی
✅دلالت ترک استیضاح بر اطلاق
هنگامی که سائل در سؤال خویش، لفظی مجمل بهکار ببرد یا قیدی را که عرفاً باید بیاورد، بیان نکند، چنانچه مجیب از مراد سائل نپرسد و بدون تفصیل پاسخ دهد، بدان «ترک استیضاح» گفته میشود.
🔸تقریب استدلال به ترک استیضاح برای استفادۀ اطلاق
اگر هر یک از معانی لفظ مجملی که در سؤال بهکار رفته، دارای پاسخی جداگانه و مغایر با پاسخ معانی دیگر باشد، پاسخدهنده باید حکم هر یک را جداگانه بیان کند و پاسخِ واحد دادن، خلاف حکمت است؛ مثلاً اگر دو مرجع به نامهای «حاج حسین بروجردی» و «حاج حسین قمی» وجود داشتهباشد و سائل، خصوص یکی از این دو در نظرش باشد و بپرسد: «آیا از حاج حسین میتوان تقلید کرد؟» و پاسخدهنده بدون استیضاح از مراد سائل و بدون تفصیل بگوید: «بله.» از پاسخ فهمیده میشود که از هر دو مرجع میتوان تقلید کرد.
🔹مناقشه در تقریب استدلال
استفادۀ عموم از ترک استیضاح، مبنى بر مقدّماتی است که اثباتپذیر نیستند:
مقدّمۀ اوّل: لفظی که امروز براى ما مجمل است، در زمان امام(ع) نیز مجمل بودهاست.
مقدّمۀ دوم: سائل با اینکه لفظ مجمل بهکار برده، برای مرادش قرینهای بهکار نبردهاست.
مقدّمۀ سوم: امام(ع) از لفظ مجمل، مراد سائل را متوجّه نشدهاست.
✳️مناقشات نگارنده در هر سه مقدمه و نتیجه بحث را اینجا بخوانید:
👉https://b2n.ir/903909
#اصول
#ترک_استفصال
#اطلاق
#آثار_پژوهشی
____
🌐کانال مرکز فقهی امام محمدباقر علیه السلام
👉@mfeqhi
🔴 به مناسبت هفته پژوهش مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری شیراز - ISC برگزار می کند
❇️زمان: 17 الی 23 آذرماه
لینک ورود به جلسات:
🔴 http://IMS.RICEST.AC.IR/PAJOUHESH
┏━━━🔸🔷🔸━━━┓
@pejooheshyar
┗━━━🔸🔷🔸━━━┛
نوشتار تربیتی"خانواده و زوجین"
⚛️ دور دوم / قسمت ۲۴
📝 محور بحث: #آرامش_کلامی
💠 قسمت هفتم
⚜️ خانم ها که با سخن گفتن آرام می شوند، این حرف زدن نیازمند یک بستر است تا آرامش را ایجاد کند؛ که چند مورد آن را ذکر کردیم.
ولی گاهی به همسر، به فامیل، به همسایه و به مشاور نمی شود گفت. که در این هنگام میتوان با موارد زیر درد و دل کرد:
➖ با خدا(خلوت کردن با خدا)
مانند امام علی(علیه السلام) تا زمانی حضرت زهرا(سلام الله علیها) در قید حیات بودند صحبت ها و درد و دل هایشان را با ایشان داشتند ولی وقتی که ایشان به شهادت رسیدند دیگر این درد و دل ها و صحبت ها در غالب گفتگو هایی با خدا بود یعنی گاهی امیرالمومنین مناجات هایش را در دل چاه می گفت.
➖ اهل بیت علیه السلام
➖ برمزار بزرگان (شهدا و علما و...)
➖ واگویه(خودگویی)
♦️ اصل این است که حرف ها را درون خود نگه ندارند و بیرون بریزد ولی اگر نشد با خود بگویند.
🔸 در خانم ها دو ویژگی پر حرف بودن و زیاد گریه کردن سبب شده عمر زن ها میانگین ۷ الی ۹ سال از مردها بیشتر باشد.
🔹 ما در روایات داریم که صله ارحام عمر را زیاد میکند و علاوه بر آثار معنوی که دارد، میتوان از نظر علمی ثابت کرد که می تواند عمر را زیاد کند.چرا؟
مخصوصا برای آقایان، همین که با پدر و مادر و اقوام صحبت میکنند سبب آرامش بخشی میشود.
🔮با ما همراه باشید.
#نوشتار_تربیتی
#خانواده_زوجین
#روابط_زوجین
#کلام
🌐 پایگاه حفظ و نشر آثار "استاد تراشیون"
🆔 @tarashiun_ir
✍️ آیت الله اعرافی در پیام تسلیتی:
◼️ خدمات آیتالله یزدی به اسلام، انقلاب و حوزه علمیه ماندگار و فراموش ناشدنی است
◻️ خبرارتحال مرحوم آیت الله آقای حاج شیخ محمد یزدی قدسالله نفسه الزکیه برای حوزههای علمیه بویژه حوزه علمیه قم و همه علاقمندان به اسلام و انقلاب اسلامی سنگین و مایه تأسف شدید شد.
◻️ آن فقید سعید چهره تابناکی بود که در سالهای ممتد از پشتوانههای استوار انقلاب اسلامی و ازیاران فداکار امام خمینی (ره) و رهبری معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) بشمار می آمد و جانفشانی و فداکاری و پیشگامی ایشان از آغاز نهضت اسلامی و خدمات ارزنده آن عالم فرزانه به اسلام و انقلاب و مردم شریف ایران و قم در مسندهای گوناگون حوزوی، علمی، فرهنگی، تقنینی و قضائی و در جایگاه های مهم شورای نگهبان و ریاست مجلس خبرگان رهبری و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، شورای عالی حوزه های علمیه،ماندگار و فراموش ناشدنی است.
◻️ فضیلت های اخلاقی و روح انقلابی و بصیرت سیاسی و تلاش اجتماعی ایشان برای همگان بویژه طلاب و فضلای حوزه درس آموز و الهام بخش خواهد بود.
متن کامل پیام:👇
https://hawzahnews.com/x9W7F
انا لله و انا الیه راجعون
خبر ارتحال فقیه مجاهد و اندیشمند شجاع مرحوم آیت الله آقای حاج شیخ محمد یزدی (قدس الله نفسه الزکیه) برای حوزههای علمیه بویژه حوزه علمیه قم و همه علاقمندان به اسلام و انقلاب اسلامی سنگین و مایه تأسف شدید شد.
آن فقید سعید چهره تابناکی بود که در سال های ممتد ازپشتوانه های استوار انقلاب اسلامی و از یاران فداکار امام خمینی(ره) و رهبری معظم انقلاب اسلامی(مدظله العالی) بشمار می آمد و جانفشانی و فداکاری و پیشگامی ایشان از آغاز نهضت اسلامی و خدمات ارزنده آن عالم فرزانه به اسلام و انقلاب و مردم شریف ایران و قم در مسندهای گوناگون حوزوی، علمی، فرهنگی، تقنینی و قضائی و در جایگاه های مهم شورای نگهبان و ریاست مجلس خبرگان رهبری و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و شورای عالی حوزه های علمیه، ماندگار و فراموش ناشدنی است.
فضیلت های اخلاقی، روح انقلابی، بصیرت سیاسی و تلاش اجتماعی ایشان برای همگان بویژه طلاب و فضلای حوزه درس آموز و الهام بخش خواهد بود.
فقدان آن دانشمند پارسا و با اخلاص را به مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) و مراجع عظام تقلید (دامت برکاتهم) و حوزههای علمیه و مردم شریف ایران و قم و بیت شریف ایشان تسلیت و تعزیت عرض می کنم و علو درجات، رضوان الهی و حشر با اولیای الهی و شهدای سرافراز را برای ایشان و صبر جمیل و اجر جزیل برای بازماندگان محترم از خداوند مهربان خواستارم.
به پاس مجاهدت های عالمانه بیش از نیم قرن این مجاهد بصیر و بزرگداشت این شخصیت، حوزههای علمیه روز پنجشنبه۲۰ آذر ماه ۱۳۹۹ تعطیل می باشد.
علیرضا اعرافی
مدیر حوزه های علمیه
۱۹ آذر ماه سال ۱۳۹۹
🆔 @manabea110
به نام خدا
با سلام خدمت اساتید ارجمند
از آنجایی که تاریخ امتحان درس ها در موعد مقرر ( 6 دی ماه 99) مشخص شده است، لطف فرموده و صوت درس ها را در اسرع وقت به دفتر آموزش تحویل دهید تا دانش پژوهان برای شنیدن صوت شما عزیزان در دو هفته آخر آموزشی دچار مشکل نشوند
با تشکر از همکاری صمیمانه شما بزرگواران
دفتر آموزش مرکز تخصصی علوم حدیث
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🏴 پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت آیتالله محمد یزدی
▫️حضرت آیتالله خامنهای در پیامی درگذشت عالم مجاهد و پارسا آیتالله حاج شیخ محمد یزدی را تسلیت گفتند.
🔹 متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت عالم مجاهد و پارسا آیةالله آقای حاج شیخ محمد یزدی رضواناللهعلیه را به حوزهی علمیهی معظم قم و مراجع عظام و علمای عالیمقام و جامعهی محترم مدرسین و به شاگردان و دوستان و ارادتمندان آن مرحوم و بهطور ویژه به خاندان گرامی و فرزندان مکرم ایشان تسلیت عرض میکنم. سوابق انقلابی و مبارزات دوران طاغوت در کنار حضور پیوسته و همیشگی در همهی دورانهای انقلاب و اشتغال به مسئولیتهای بزرگ در ادارهی کشور همچون ریاست قوهی قضاییه و عضویت در شورای نگهبان و مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی، و در کنار فعالیت علمی و فقهی، شخصیتی جامع و اثرگذار از این عالم جلیل پدید آورده بود. ایمان راسخ به مبانی انقلاب و استقامت در این راه و غیرت دینی و انقلابی، نشانههای بارز دیگری از این شخصیت مکرم بود. امید است این وزن سنگین ذخیرهی معنوی مایهی علو درجات ایشان باشد. از خداوند متعال رحمت و مغفرت و رضوان الهی را برای آن مرحوم مسألت میکنم.
سیدعلی خامنهای
۱۹ آذر ۱۳۹۹
💻 @khamenei_ir
صحبتهای ناب حاج قاسم که تا کنون صدا و سیما هنوز اقدام به پخش آن نکرده. و بعید تا پایان این دولت هم پخش کنه.
با دقت ببینید و گوش کنید، محتوای کلام خیلی کلیدیه تو شرایط فعلی
🌺بسم الله الرحمن الرحیم🌺
🗓 امروز شنبه:
22 آذر ماه 1399
26 ربیع الثانی 1442
12 (دیسمبر) 2020
✅آیا در وجودمان خیر و خوشبختی است؟
✍️ امام باقر علیه السلام فرمودند: اگر خواستى بدانى که در وجودت خیر و خوشبختى هست یا نه، به درون خود دقت کن. اگر اهل عبادت و طاعت را دوست دارى و از اهل معصیت و گناه ناخوشایندى، پس در وجودت خیر و سعادت وجود دارد و خداوند تو را دوست مى دارد؛
ولى چنانچه از اهل طاعت و عبادت، ناخوشایند باشى و به اهل معصیت، عشق و علاقه ورزیدى، پس خیر و خوبى در تو نباشد و خداوند تو را دشمن دارد. و هر انسانى به هر کسى که به او عشق و علاقه دارد، با همان محشور مى گردد.
📚 اصول کافی، ج۲، ص۱۲۶
ملت وظیفه دارد که در جمهوری اسلامی پشتیبانی از دولتها بکند که به خدمت ملت هستند. اگر دولتی را دید که خلاف میکند، ملت باید به او تودهنی بزند.
#امام_خمینی
مورخ: ١٢ فروردین ١٣۵٨
@sahifeh_noor
حدیث بیست و ششم 2.mp3
6.7M
🎙 درس اخلاق با موضوع شرح اخلاقی چهل حدیث؛
🔸آیتالله العظمی مظاهری
🔹حدیث بیست و ششم: پاداش خاص خداوند برای عفو و گذشت(2)
#درس_اخلاق #چهل_حدیث
🆔 @almazaheri
آقای اردوغان! اطرافیانتان به شما خیانت کردند
🔹بیانیه نمایندگان ولیفقیه در آذربایجان شرقی و غربی، زنجان و اردبیل در پی اظهارات اردوغان: متاسفانه در رژه پیروزی کشور آذربایجان در قرهباغ اشعار و سخنانی بر زبان جاری شد که وحدت اراضی کشور ما را هدف گرفته بود و از سوءحظ گوینده اینکه آن اشعار توسط ایرانیان جداشده از وطن مادری سروده شده است.
🔹۲۰۰ سال است که ایرانیان ساکن در ۱۷ ولایت قفقاز که توسط دولت شوروی از وطن مادری جدا شدهاند اشعار حسرت میسرایند؛ محققان تاریخ اشعار حسرت را جمعآوری و به رئیسجمهور ترکیه ارسال کنند تا متوجه شود که تنظیمکنندگان خطابه چه خیانت بزرگی به او کرده و برای او مایه آبروریزی بزرگ درست کردهاند.
🔹مقصد گوینده آن اشعار ذرهای امکان تحقق ندارد. یاد خیر میکنیم از جناب حیدر علی اف که وقتی از او درخصوص الحاق سوال کردند گفت: کسانی که آن را مطرح میکنند دیوانهاند! چون دست باید به بدن ملحق شود، نه بالعکس!
@Farsna
فرزند شهید فخریزاده: پدرم مخالف برجام بود
🔹حامد فخریزاده به روزنامه وطن امروز گفت: پدرم مخالف برجام بودند و همیشه میگفتند این برجام هستهای بعد میشود برجام موشکی، بعدش برجام حقوق بشر و این ته ندارد، چرا که آمریکا هیچ وقت خوی گرگ بودن خود را کنار نمیگذارد.
fna.ir/f1bqq5
@Farsna
به نام خدا
قابل توجه دانش پژوهان ارجمند
سطح 2 دوره 17 و 18
سطح3 دوره 12 و 13 و 14 و 15
فلسفه اسلامی1 استاد موسوی جلسه 13
عربی معاصر و زبان عربی معاصر1 استاد یاسر عباسی جلسه 6 و 7 و 8
فقه الحدیث اخلاقی استاد خدامیان جلسه 14 pdf
اختلاف و تعارض حدیث استاد مسجدی جلسه 14
قرائت درک متون1 استاد حسینی باقرآبادی جلسه 12
منطق فهم متن استاد رازی زاده جلسه 13
در سامانه نجاح بارگذاری شد شنیدن صوت و تقریر آن به منزله حضور در کلاس می باشد.
دفتر آموزش
با تشکر
با عرض سلام و خدا قوت خدمت تلاشگران عرصه تعلیم و تعلّم
ضمن گرامیداشت هفته پژوهش، به اطلاع اساتید و دانشپژوهان محترم میرسانیم
با توجه به اینکه در حال تقویت و تجهیز بیشتر کتابخانه مرکز تخصصی علوم حدیث با کتابهای مرتبط با حدیث و علوم حدیث هستیم
از همه بزرگواران دعوت میشود تا کتابهای پیشنهادی خود را اعلام فرمایند تا إن شاء الله در اسرع وقت تهیه شود و در اختیار مشتاقان قرار گیرد.
با تشکر
معاونت پژوهش مرکز تخصصی علوم حدیث
*
🌺بسم الله الرحمن الرحیم🌺
🗓 امروز یکشنبه:
23 آذر ماه 1399
27 ربیع الثانی 1442
13 (دیسمبر) 2020
🔺 #حدیث_روز: چيزى از وقت خود را دريغ نمىفرمود!
🔅 #امام_علی_علیه_السلام :
🔸 «كانَ (النبی ص)، دُخولُهُ لِنَفسِهِ مَأذونا لَهُ في ذلِكَ فَإذا أوى إلى مِنزِلِهِ جَزَّأَ دُخولَهُ ثَلاثَةَ أجزاءٍ : جُزءا للّهِِ تَعالى، وجُزءا لأَِهلِهِ، وجُزءا لِنَفسِهِ. ثُمَّ جَزَّأَ جُزءَهُ بَينَهُ وبَينَ النَّاسِ، فَيَرُدُّ ذلِكَ بِالخاصَّةِ عَلَى العامَّةِ ولا يَدَّخِرُ عَنهُم مِنهُ شَيئا،...» .
🔹 «پیامبر اکرم(ص)، ... هرگاه به خانه مىرفت وقت خود را سه قسمت مىكرد: يك قسمت براى خداوند ـ تبارك و تعالى ـ، يك قسمت براى خانواده، و يك قسمت نيز براى خود. سپس قسمت خود را بين خود و مردم تقسيم مىكرد و اوّل خواص وارد مىشدند و پس از آن ساير مردم و چيزى از وقت خود را از مردم دريغ نمىفرمود ...».
📚 عيون أخبار الرضا : ج ١ ص ٣١٦ ح ١
💠لب دوست
گرچه از هر دو جهان هیچ نشد حاصل ما
غم نباشد، چو بود مهر تو اندر دل ما
حاصل کوْن و مکان، جمله ز عکس رخ توست
پس همین بس که همه کوْن و مکانْ حاصِل ما
جمله اسرارِ نهان است درونِ لب دوست
لبگشا! پرده برانداز از این مشکِل ما
یا بکش با برَهان زین قفس تنگ مرا
یا برون ساز ز دل این هوس باطل ما
لایق طوْف حریم تو نبودیم اگر
از چه رو پس ز محبت بسرشتی گِل ما؟
#دیوان_اشعار_امام_خمینی
👥کانال صحیفه نور امام خمینی(ره)
✅ @Sahifeh_noor
🗓تقویم شیعه؛
☑️ 27ربیع الثانی سالروز وفات آیت الله العظمی حاج سید احمد خوانساری "ره" (27 ربیعالثانی 1405 برابر با 30 دی 1363)
❖ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی در کتاب «جرعهای از دریا» (ج3، ص 625) درباره تقوای خارقالعاده آن فقیه عالیمقام گفتهاند:🔻
«آقای حاج سید احمد خوانساری خیلی از «من» گفتن پرهیز داشت و وقتی مطلبی از وی میپرسیدند، رأی و نظر خودش را با عبارتی از بزرگان بیان میکرد. مثلاً میفرمود:
«شیخ مرتضی انصاری چنین میفرماید، صاحب جواهر چنین عقیدهای دارد و ...»، و از تعبیری که «من» در آن بود، مجتنب بود. حتّی از معارف معاصر خودش نقل قول میکرد، مثلاً: آقای بروجردی چنین نظری دارد، یعنی من هم همین عقیده را دارم. شنیدم در درس خودش از کتاب مصباح الهدی تألیف حاج شیخ محمد تقی آملی استفاده میکرد با اینکه خودش از آقای آملی ادقّ نظراً بود.»
@zanjani_net
🔔 فراخوان«پژوهش حوزههای علمیه: آسیبها، چالشها و راهبردها»
◽️ معاونت پژوهش حوزههای علمیه در آستانه هفته پژوهش، از عموم اساتید، فضلا و طلاب دعوت بعمل میآورد تا نظرات خود را در ارتباط با آسیبها، چالشها و راهبردهای ارتقای نظام پژوهش حوزههای علمیه به اشتراک گذارند تا با بهرهمندی از این نظرات، سیاستگذاری و برنامهریزی نظام پژوهش حوزه های علمیه را پویاتر گرداند.
💬 تمام دیدگاهها بدون کلمهای حذف یا سانسور، تقدیم معاونت پژوهش حوزههای علمیه خواهد شد.
لینک شرکت در فراخوان پژوهش:👇👇
https://hawzahnews.com/x9VLB
🔰 سخننگاشت | همچنانی که امروز قدر رزمندگان دفاع مقدس را میدانیم؛ آیندگان از مقاومت امروز ما تقدیر میکنند
🔻جریان نظام مقدّس اسلامی زنده و سرحال و بانشاط است، از این روزها آن روز یاد خواهند کرد. آن روز مردم از حرکت شما، ایستادگی شما، مقاومت شما، خوب عمل کردن شما تشکّر میکنند، تقدیر میکنند، قدرش را میدانند، همچنان که ما امروز قدر رزمندگان دفاع مقدّس و شهدای دوران دفاع مقدّس را میدانیم.
💻 ۱۳۹۸/۱/۳۱ | @khamenei_ir
✌️🏻 در لحظهی مرگ دو امر در پیش است؛ یکی #سکرات_موت و دوم #حسرت_فوت.
🥀 حسرت فوت از آنجا شروع میشود که میتوانستم خدمتی برای #حضرت_زهرا سلاماللهعلیها کنم تا شب اول قبر به فریادم برسند ولی نکردم.
⚰️ آن لحظات همهی اشخاص او را رها میکنند، حتی بچهام رهایم میکند تا چه رسد به دیگران: «ثُمَّ حَمَلُوهُ إِلَى مَخَطٍّ فِي الْأَرْضِ فَأَسْلَمُوهُ فِيهِ إِلَى عَمَلِهِ وَ انْقَطَعُوا عَنْ زَوْرَتِه.¹»
⚠️ همه سر قبر او جمع میشوند؛ بهتآور این است همه از عزیزترین فرد، از انسان جدا میشوند و او را به عملش تسلیم میکنند؛ عبادتی که کرده، گرهای که از کار کسی گشوده، قدمی که در راه خدا برداشته: ﴿وَ ما لِأَحَدٍ عِنْدَهُ مِنْ نِعْمَةٍ تُجْزی إِلاَّ ابْتِغاءَ وَجْهِ رَبِّهِ الْأَعْلی﴾؛ انسان میماند و اعمالش.
❇️ آنها نفع بردند که برای #خدا کار کردند؛ باید این سرمایهی عمر برای خدا صرف بشود و راه و صراط خدا هم #ائمهی_هدی هستند.
🛣 اگر در این مسیر کار کردید #رستگارید...
📌 ۱. او را بر دوش برداشته به خانه قبر مىبرند و وى را در آنجا به عملش سپرده و براى هميشه از ديدار او محروم مىمانند. (نهج البلاغة، ص۱۶۱)
۲. و هيچكس را بر او حقى نباشد كه اينک پاداش خواهد، مگر جستن خشنودى پروردگار والاى خويش. (اللیل، آیات ۱۹ و ۲۰)
🎙 حضرت آیت الله العظمی وحیدخراسانی
📆 ۶/ اسفند/ ۱۳۹۱
◻️ #توصیه #مرگ #قیامت
☑️ @ayatollah_wahid
🌺بسم الله الرحمن الرحیم🌺
🗓 امروز دوشنبه:
24 آذر ماه 1399
28 ربیع الثانی 1442
14 (دیسمبر) 2020
#حدیث_روز: ثواب برآورده ساختن حاجت برادر مؤمن
♥️ #پیامبر_اکرم صلياللهعليهوآله فرمودند:
🌴 من قضى لأخيهِ المُؤمِنِ حاجَةً كانَ كَمَن عَبَدَاللّه َ دَهرَهُ
🍃 كسى كه حاجت برادر مؤمن خود را برآورده سازد، مانند كسى است كه عمر خود را به عبادت گذرانده باشد.
📚 الأمالى، طوسى، ص ۴۸۱