᪥࿐࿇🌺✶﷽✶🌺࿇࿐᪥
💧#پرسش 💧
آيا بانوان مى توانند همه انگشتان پاى خود را لاك بزنند و در هنگام وضو تنها يك انگشت كوچك پا را براى مسح بدون لاك نزده، نگه دارند❓
✍ #پاسخ:
#همه_مراجع (#بجز آيت الله مكارم شيرازي): آرى، مقدار واجب مسح، تنها از سر يكى از انگشتان پا (هرچند انگشت كوچک پا) است(1)
🖍آيت الله #مكارم_شيرازي: در انگشتان پا اگر يك انگشت (جز #انگشت_كوچك) خالى از لاك باشد و بر روى آن مسح بكشند، صحیح است(2)
🚫#تذکر: اين جواب مربوط به قسمت #وضو است. در #غسل_نبايد بر #هيچ_يك از اعضا مانعي وجود داشته باشد
#وضو
📚 #منبع
❶توضيح المسائل مراجع، م ۲۵۲؛ وحيد، توضيح المسائل، م ۲۵۸؛ نورى، توضيح المسائل، م ۲۵۳ و خامنه اى، س ۱۱۱.
❷احکام ویژه ( ۶۰۰ مسئله كثير الابتلاء- رساله آيت الله مكارم شيرازي)
___🔸__________
⚜️ @Ahkaam ⚜️
اگر بخواهد قنوت بخواند]
مسأله : اگر بخواهد قنوت بخواند به احتیاط واجب باید (۱) دستها را بلند کند و مستحب است دستها را تا مقابل صورت بلند نماید و کف دستها را رو به آسمان قرار دهد و به قصد رجاء، انگشتان دستها را به جز ابهام به هم بچسباند و هر دو کف دستها را پهلوی هم متّصل به هم قرار دهد و نگاهش هنگام قنوت به کف دستهایش باشد.
(۱) (اراکی:) مستحب ّ است..
گلپایگانی، خوئی، (تبریزی، سیستانی، صافی، زنجانی:) مسأله مستحب ّ است در قنوت دستها را مقابل صورت و کف آنها را رو به آسمان و پهلوی هم نگهدارد و غیر شست، انگشتهای دیگر را به هم بچسباند و به کف دستها نگاه کند (سیستانی: بلکه بنا بر احتیاط واجب بدون دست بلند کردن، قنوت صحیح نیست مگر در مورد ضرورت ).
(مکارم:) مسأله در قنوت، ذکر و دعای مخصوصی شرط نیست، هم چنین بلند کردن دستها، ولی بهتر آن است دستها را تا مقابل صورت بلند کند به طوری که کف دست رو به آسمان باشد و آنها را به یکدیگر بچسباند و ذکر خدا بگوید و یا دعا کند.
(بهجت:) مسأله اگر بخواهد قنوت بخواند خوب است دستها را مقابل صورت بلند کند بلکه احتیاط در این است که در غیر موقع تقیه، آن را ترک نکند؛ و مستحب ّ است که کف آنها را رو به آسمان و پهلوی هم نگهدارد.
(نوری:) مسأله اگر بخواهد قنوت بخواند احتیاطاً باید دستها را مقابل صورت بلند کند و به قصد رجاء کف آنها را رو به آسمان و پهلوی هم نگهدارد و غیر از شست، انگشتهای دیگر را به هم بچسباند و به کف دستها نگاه کند.
(فاضل:) اگر بخواهد قنوت بخواند باید دستها را مقابل صورت بلند کند و سزاوار نیست که ترک بشود و مستحب است..
⚜️ @Ahkaam ⚜️
سرفه کردن و آه کشيدن در حال نماز [احکام حرف زدن ]
پرسش : سرفه کردن و عطسه زدن در نماز چه حکمی دارد؟
پاسخ : سرفه کردن، آه کشیدن، عطسه زدن، نماز را باطل نمىکند، هرچند عمدى باشد، ولى گفتن «آخ» و «آه» و مانند اینها که دو حرف دارد اگر عمدى باشد بنابر احتیاط واجب نماز را باطل مىکند.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی مکارم شیرازی.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
[سرفه کردن و آروغ زدن و آه کشیدن در نماز]
مسأله : سرفه کردن و آروغ زدن و آه کشیدن (۱) در نماز اشکال ندارد (۲)، ولی گفتن آخ و آه و مانند اینها که دو حرف است اگر عمدی باشد (۳) نماز را باطل می کند (۴).
(۱) (تبریزی:) یا اشاره کردن..
(۲) (زنجانی:) ولی اگر عمدی باشد و از آن دو حرف تولید شود مانند آخ و آه، نماز را باطل می کند بلکه اگر یک حرف هم تولید شود به احتیاط واجب نماز را باطل می کند.
(۳) (خوئی، تبریزی:) گفتن آخ و آه و مانند اینها، اگر عمدی باشد..
(۴) (بهجت:) ولی اگر بگوید «آه مِن ذُنُوبی» اشکال ندارد.
(مکارم:) مسأله سرفه کردن، آه کشیدن، عطسه زدن، نماز را باطل نمی کند، هر چند عمدی باشد، ولی گفتن «آخ» و «آه» و مانند اینها که دو حرف دارد اگر عمدی باشد بنا بر احتیاط واجب نماز را باطل می کند.
(سیستانی:) مسأله سرفه کردن و آروغ زدن در نماز اشکال ندارد و احتیاط لازم آن است که در نماز اختیاراً «آه» نکشد و ناله نکند؛ و امّا گفتن «آخ» و «آه» و مانند اینها، اگر عمدی باشد نماز را باطل می کند.
توضیح المسائل مراجع مطابق با فتاوای سیزده نفر از مراجع معظم تقلید/ متن اصلی از رساله امام خمینی و مُحشی حضرات آیات: سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، شبیری زنجانی، بهجت،فاضل، اراکی، خویی، گلپایگانی، تبریزی.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
animation.gif
5.6K
⁉️سؤال
سلام؛ من قبلاً زیاد غیبت میکردم.
الآن امکان حلالیت ندارم. اگه یکی دو تسبیح صلوات براشون بفرستم،
کفایت میکنه یا کمه؟
اگه پنج دور تسبیح بفرستم، کفایت میکنه یا تا زندهام، براشون انجام بدم؟
✅ پاسخ
🌸با سلام و تشڪر از ارتباط شما 🌸
غیبت کار نادرستیه و باید توبه واقعی کنین و از خداوند طلب مغفرت و بخشش کنین. همچنین اراده کنین و قول بدین که دیگه تکرار نشه❌
💮 اگه به اون افراد دسترسی ندارین یا حلالیتگرفتن ممکن نیست و شاید هم مفسده داشته باشه و سبب ناراحتی بشه؛ براشون از خداوند طلب آمرزش و مغفرت کنین، مقداری کار خیر انجام بدین و همون دعا و ذکر و... رو هدیه کنین براشون.
انشاءالله که مورد بخشش خداوند
قرار میگیرین 🤲
❄️أللّهُمَّ صَلِّ عَلیٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمًَدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُم❄️
⚜️ @Ahkaam ⚜️
س:گاهی هنگام خواندن نماز واجب متوجه کودکی میشویم که در حال انجام کار خطرناکی است، آیا جایز است بعضی از کلمات سوره حمد یا سوره دیگر یا بعضی از ذکرها را بلند بخوانیم تا کودک یا کسانی که در خانه هستند، متوجه شوند و خطر رفع گردد؟ اگر هنگام قیام نماز دست یا ابرو را برای فهماندن چیزی به کسی و یا در جواب سؤال او تکان دهیم، آن نماز چه حکمی دارد؟
ج: اگر بلند کردن صدا هنگام قرائت آيات يا ذکرهاى نماز براى آگاه کردن ديگران، موجب خروج از هيأت نماز نشود، اشکال ندارد. مشروط به اين که قرائت و ذکر به نيت قرائت و ذکر باشد، و حرکت دادن دست يا چشم و ابرو اگر مختصر و به نحوى باشد که با استقرار و آرامش و يا هيأت نماز منافات نداشته باشد، موجب بطلان نماز نمى گردد.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی خامنه ای
⚜️ @Ahkaam ⚜️
حکم نماز هایی که قنوت آنرا به غیر عربی خوانده [قنوت]
پرسش : اگر کسی قبلا قنوت را به فارسی میخواند آیا الان می بایست نمازهایش را قضا کند؟
پاسخ : اعاده آن لازم نیست و نماز های گذشته اش صحیح است ولی بعد از این رعایت کند.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی مکارم شیرازی.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
س: در صورت پاسخ به گوشی همراه با اذكاری چون تكبير و… نماز نمازگزار چه حكمی دارد؟
ج) به طور كلی اگر نمازگزار كلمهای را به قصد ذكر بگويد و هنگام گفتن ذكر، صدا را به قصد فهماندن مطلبی به ديگری بلند كند، اشكال ندارد ولی اگر فقط به قصد فهماندن به ديگری بگويد، نماز باطل میشود.
منبع: سایت هدانا برگرفته از استفتائات آیت الله العظمی خامنه ای
⚜️ @Ahkaam ⚜️
👇👇👇👇
👧🏻 #محرمیت_فرزند_خوانده👧🏻
‼️ نحوه #محرميّت #دختر يا #پسري كه از پرورشگاه ميآورند به #پدرخوانده و يا مادرخوانده در صورتي كه ولي او مشخص نباشد و يا ولیّ او فوت كرده، در صورتي كه كودک زير دو سال است و #زني كه با شير دادن او ايجاد محرميّت نمايد، در فاميل نباشد و يا كودک بالاي #دو_سال است چگونه است؟
👇👇
✍🏻آیت الله بهجت (رحمة الله علیه))
محرم نيستند و راهي ندارد مگر در بعض موارد نادره به مصاهرت.
✍🏻آیت الله تبریزی (رحمة الله علیه))
راهي براي محرميّت نيست مگر بعد از بلوغ از طريق نكاح راهي براي محرميّت پيدا شود.
✍🏻آیت الله خامنه ای (دام ظله العالی))
فرزندخوانده حكم فرزند ندارد و با مرد و زني كه او را بزرگ ميكنند محرم نميشود مگر به وسيله رضاع با مراعات شرائط آن و يا ازدواج پس از بلوغ و رشد و قبل از بلوغ با اذن حاكم شرع و رعايت مصلحت طفل عقد موقت اشكال ندارد.
✍🏻آیت الله سیستانی (دام ظله العالی))
راهي ندارد.
⚜️ @Ahkaam ⚜️