💢كلاه گيس💢
آيا استفاده از كلاه گيس به جاى روسرى كفايت مى كند؟
آيات عظام امام، خامنه اى و فاضل: بنابر احتياط واجب، بايد كلاه گيس را از نامحرم پوشاند.
آيات عظام بهجت و وحيد: اگر باعث مفسده شود، جايز نيست.
آيات عظام تبريزى، سيستانى، صافى، مكارم و نورى: خير، كلاه گيس خود يك نوع زينت است و بايد از نامحرم پوشانده شود.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
🔶#احکام_شرعی
🔶#نماز
🔶#احکام_قرائت
🔹مسأله بر مرد واجب است حمد و سوره نماز صبح و مغرب و عشا را بلند بخواند
🔹 و بر مرد و زن واجب است حمد و سوره نماز ظهر و عصر را آهسته بخوانند
🔶مسأله مرد باید در نماز صبح و مغرب و عشا مواظب باشد که تمام کلمات حمد و سوره حتی حرف آخر آنها را بلند بخواند.
🔴در جایی که باید حمد و سوره را بلند بخواند، اگر عمداً یک کلمه را آهسته بخواند نماز باطل است، هم چنین در جایی که باید آهسته بخواند، اگر یک کلمه را بلند بخواند نماز باطل می شود.
🔹مسأله زن می تواند حمد و سوره نماز صبح و مغرب و عشا را بلند یا آهسته بخواند، ولی اگر نامحرم صدایش را بشنود باید آهسته بخواند.
🔹🔹
—————————
منبع :
سایت هدانا.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
#جایگاه_توریه
🔰 از مثالهای قبلی معلوم میشه که: «توریه دروغ نیست»؛ چون نیّت گوینده یه حقیقته و حرفی هم که میزنه قابل تفسیر به اون معنا هست، هرچند شنونده بهخاطر ذهنیّت خودش ممکنه اونو جور دیگهای تفسیر کنه، و روشنه که اشتباه شنونده توی فهم حرف من و شما، ارتباطی به من و شمای گوینده نداره.
❓خب یه سؤال! آیا توریه رو میشه همیشه استفاده کرد، یا اختصاص به موارد ضرورت داره؟
❌✅ فتوای بعضی از مراجع اینه که توریه مال مواقع اضطراره نه اینکه مثل نقلونبات توریه کنیم؛ به این استفتاء از مرحوم آیتالله تبریزی توجّه کنین:👇
❓سؤال: توريه كردن درصورتىكه مصلحتى در آن نباشد و سبب مفسدهاى هم نگردد، بلكه صرفاً براى مزاح و شوخى باشد، شرع چه حكمى براى آن داده است؟
✅ جواب: بسمه تعالى؛ توريه داخل كذب نيست و در موارد تقيه يا خوف ضرر مالى يا جانى مانعى ندارد، امّا مطلق توريه يعنى در تمام موارد، ثقه بودن انسان را از بين مىبرد، واللّه العالم.
👈 بعضی دیگه از مراجع مثل آیتالله مکارم شیرازی معتقدن توریه اختصاص به موارد ضرورت نداره. ایشون فرمودن:
«توريه مشروط به حال ضرورت نمىباشد؛ هرچند بهتر، رعايت ضرورت است.»
✅✅ نکته قابل دقّت اینکه توریه گرچه مشروط به موارد ضرورت هم نباشه، قطعاً باید فقط توی موارد اضطرار ازش استفاده کرد، چون اگه توریه توی صحبتهای آدم زیاد بشه، اطرافیان دیگه بهش اطمینان نمیکنن و اعتبار آدم زیر سؤال میره و مردم میگن: «فلانی همیشه کارش پیچوندنه!» بههمینخاطر مرحوم آیتالله تبریزی فرمودن: «مطلق توريه يعنى در تمام موارد، ثقه بودن انسان را از بين مىبرد.»
😉✌️ یه مثال بزنم که معلوم بشه نباید هر وقتی سراغ توریه رفت: اگه دقّت کرده باشین توی گردنههای خیلی خطرناک یه جاده خاکی توی سینه کوه رو به بالا درست میکنن تا اگر کسی ترمز برید به جای سقوط توی دره از این جاده خاکی بالا بره و ماشینش متوقف بشه؛ 🚨این گریزگاه مال موقع ضرورته و آدم عاقل بیخودی توی حالت عادی با ماشین ازش بالا نمیره؛ 📍توریه هم یه گریزگاهه برای فرار از دروغ وقتی انسان توی سراشیبی، در معرض سقوط در پرتگاهه. پس از بهکار بردن وقت و بیوقت توریه به شدّت پرهیز کنیم.
📌نکته دیگه اینکه اگه یه جایی انسان مجبور شد از باب ضرورت «دروغ» بگه، «توریه» بر «دروغ» مقدّم هست و اگر با «توریه» بشه قضیه رو فیصله بده، حق نداره «دروغ» بگه.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
گرفتن کمیسیون در قبال رهن کامل خانه توسط بنگاه
❓سؤال: با توجه به این که رهن کامل از لحاظ شرعی اشکال دارد، پولی را که بنگاه و مشاور املاک از همچنین قراردادی می گیرند حلال است؟
✅ پاسخ:
🔹آیت الله خامنه ای: اگر اجرت گرفته شده بنگاه در قبال رهن کامل منزل نباشد بلکه برای مقدمات کار مثل نشان دادن منزل و واسطه شدن برای انجام اصل معامله و یا مکتوب کردن اجاره نامه باشد، اشکال ندارد.
🔹آیت الله مکارم: در فرض سوال کسب درآمد از چنین قراردادی حرام است و باید به صاحبان وجه برگشت داده شود.
✔️منبع: استفتاء از سایت آیات عظام خامنه ای و مکارم
⚜️ @Ahkaam ⚜️
#تأخیر_غسل_جنابت
#برداشت_های_نادرست_از_احکام
❗️بعضی از مردم فکر میکنن که اگه جنب شدن، میتونن تا نزدیکیهای زمان قضاشدن نماز صبر کنن و بعد، وقتی دیگه زمانی برای غسل نمونده بود، با تیمم بدل از غسل، نماز بخونن.😒
📛 درحالیکه این درست نیست.
✍️ نمازی که اینطوری خونده شده، باطل نیست؛ اما بهخاطر این تأخیر عمدی گناه کردین.
🔺العروة الوثقى، فصل فىالتیمم، م۲۶.
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💠حکم برداشتن عمدی یکی از مواضع سجده از زمین:
🌺اگر هنگامی که ذکر سجده گفته می شود، یکی از هفت عضو عمداً از زمین بلند شود، نماز باطل میشود. ولی موقعی که ذکر گفته نمی شود، اگر ـ غیر از پیشانی ـ عضوی از زمین بلند شود، اشکال ندارد.
اگر پیش از تمام شدن ذکر، پیشانی سهواً از مهر بلند شود، نباید دوباره بر مهر گذاشته شود و باید آن را یک سجده حساب کند. ولی اگر عضو دیگری غیر از پیشانی سهواً از زمین بلند شود، باید دو مرتبه بر زمین گذاشته شود و ذکر گفته شود.
📚 پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
⚜️ @Ahkaam ⚜️
❌اگر از روی فراموشی یا ندانستن مساله، جایی را که واجب است بلند بخوانیم را آهسته خواندیم یا برعکس؛ آیا نمازمان باطل می شود⁉️
🌹اگر از روی فراموشی یا ندانستن مسأله باشد، نمازش صحیح است و چنانچه هنگام خواندن حمد و سوره یا تسبیحات متوجه شود، لازم نیست مقداری را که به اشتباه، بلند یا آهسته خوانده، دوباره بخواند.
📚 پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری
⚜️ @Ahkaam ⚜️
📚 سهم زن از ارث شوهر
💠 سؤال: در خانواده ای که ابتدا فرزند و سپس شوهر از دنیا رفته است، سهم الارث زن از شوهر، یک چهارم است یا یک هشتم؟
✅ جواب: اگر زوج، فرزند یا نوهٔ دیگری ندارد، سهم الارث زوجه، یک چهارم است.
#احکام_ارث #ارث_زن
⚜️ @Ahkaam ⚜️
💢 عدم عمل به نذر قربانی
💠 سوال:
🔷 اگر نذر کرده باشیم گوسفندی را در زمان خاص ذبح کنیم ولی به نذر عمل نکنیم، آیا فقط کفاره کافی است ؟
✍🏻 پاسخ:
◀️ آیت الله خامنه ای: همین که کفاره عمل نکردن به نذر را بدهید، کافی است. کفاره شکستن نذر عبارت است از اطعام ده فقیر یا پوشاندن آنها و در صورت عدم تمکن، سه روز روزه گرفتن.
🔹اگر صیغه مخصوص نذر* را نخواندهاید،اختیار امر با خود شما می باشد و الزامی ندارید.
🔸* صیغه نذر عبارت است از «لله علیّ أن افعل کذا...» و میتواند ترجمه آن را بگوید که عبارت است از « براى خدا بر من است كه فلان کار را انجام بدهم». و اگر بگوید: "برای خدا نذر می کنم فلان کار را انجام دهم" بنابر احتیاط واجب باید به آن عمل کند. اما با صرف عبارت "نذر مى کنم"، نذر شرعي محقق نمى شود.
◀️ آیت الله مکارم شیرازی: اگر ضیغه نذر ولو به فارسی خوانده شده و توانایی عمل به آن را داشته اید و عمدا تخلف کرده اید کفاره دارد و احتیاط این است که قضای نذر را نیز به جا آورید.
🔺 استفتا از سایت آیت الله خامنه ای/ شماره استفتاء: 6z55ypr
🔺 استفتا از سایت آیت الله خامنه ای/ کد رهگیری : 140102060084
📎 #احکام
📎 #احکام_نذر
📎 #کفاره_نذر
⚜️ @Ahkaam ⚜️