‼️شکستن روزه قضا
🔷س 1291: شکستن روزه قضاي ماه رمضان در اثناي روز چه حکمي دارد؟
✅ج: اگر وقت برای قضاء روزه تنگ نباشد، می تواند قبل از اذان ظهر روزه را باطل کند، اما بعد از اذان ظهر، جایز نیست، وگرنه کفاره واجب می شود، کفارۀ آن عبارت است از غذا دادن به ده فقیر و اگر توان ندارد، باید سه روز روزه بگیرد.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
‼️تنگی وقت برای وضو و غسل
🔷س 1290: اگر از جهت تنگی وقت نماز، فرصت پاک کردن مواد آرایشی و ... برای وضو و غسل نباشد، وظیفه چیست؟
✅ج: اگر وقت نماز تنگ باشد، و وضو و غسل موجب می شود که همه ی نماز یا قسمتی از آن در خارج وقت واقع شود، باید به جای وضو و غسل، تیمم کند.
📕منبع: leader.ir
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓#موتور_سواری برای #بانوان از نظر اسلام چه حکمی دارد؟
1⃣ مسلماً این عمل به خودی خود حرام نیست، اما باتوجه به اینکه در برخی از موقعیتهای زمانی و مکانی، موتور سواری براى دختران و بانوان در مجامع عمومى، موجب جلب نظر مردان میشود و منافى با عفت بانوان است، لازم است در چنین موقعیتهایی ترک شود و در صورتى که در منظر نامحرم نبوده و یا خوف فساد و فتنه نباشد، فى نفسه اشکال ندارد.
2⃣ در روایات سفارش شده است که برای زنان خوب نیست در وسط خیابان راه بروند، بلکه مستحب است از کنار دیوار و خیابان حرکت کنند
👈 از جمله اینکه پیامبر اکرم(ص) میفرماید:
لَیْسَ لِلنِّسَاءِ مِنْ سَرَوَاتِ الطَّرِیقِ شَیْءٌ وَ لَکِنَّهَا تَمْشِی فِی جَانِبِ الْحَائِطِ وَ الطَّرِیقِ
خانمها نباید در وسط جاده حرکت کنند، فقط میتوانند در کنار دیوار و حاشیه جاده و خیابان حرکت نمایند.
✅ بدیهی است که پیامبر(ص) در اینجا نمیخواهد بفرماید که راه رفتن خانمها از وسط خیابان حرام است، بلکه اینگونه روایات؛ بیانگر #اهمیت دادن دین اسلام به رعایت اکرام و بزرگداشت #شخصیت بانوان و سلامت حریم آنها، برای حضور در اجتماع است که رعایت هرچه بیشتر این احکام به نفع بانوان و جامعه اسلامی خواهد بود.
منبع و مستندات: yon.ir/nDywa
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
‼️وضوی جبیره ای
🔷س 1293: منظور از وضوی جبیره ای چیست؟
✅ج: اگر روی زخم بسته است، باید جاهایی را که می شود شست، بشوید ؛ و روی زخم بند (جبیره) به جای شستن، دست تر بکشد. به این وضو، «وضوی جبیره ای» می گویند
📕منبع: leader.ir
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
‼️برطرف شدن عذر بعد از وضوی جبیره ای
🔷س 1294: اگر وظیفه شخصی وضو یا غسل جبیره ای باشد، و آن را انجام دهد، سپس عذر وی در وقت نماز برطرف شود، آیا إعاده ی نمازِ خوانده شده لازم است؟
✅ج: وقتی عذر صاحب جبیره برطرف می شود، اعادۀ نمازهائی که خوانده است، واجب نیست
📕منبع: leader.ir
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
‼️ کیفیت تیمم
🔷س 1295: آیا در تیمم حتما باید بوسیلۀ #گِردی_کف_دست #روی_پیشانی کشیده شود یا بوسیلۀ انگشتان هم صحیح است؟ در صورت اول، حکم #نمازهای_خوانده_شده با تیممی که با انگشتان کشیده شده است، چیست؟
✅ج: در تیمم باید کف هر دو دست (کف انگشتان جزء کف دست است) را به پيشانی و دو طرف آن، از جایی که موی سر میرويد تا زیر ابروها بکشید، سپس کف دست چپ را بر #تمام_پشت_دست راست و کف دست راست را بر تمام پشت دست چپ بکشید و احتياط واجب آن است که پس از آن، بار ديگر دستهای خود را بر زمين بزنید و کف دست چپ را بر پشت دست راست و کف دست راست را بر پشت دست چپ بکشید، در غیر این صورت تیمم صحیح نیست و #نمازهایی را که یقین دارید با #تیمم_باطل خوانده اید، باید اعاده کنید.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
‼️فروش کالا به قیمت گران امروزی
🔷س 1296: اگر قیمت کالاهای موجود در مغازه بهطور طبیعی یا ناگهانی افزایش یابد، آیا فروش آنها به قیمت کنونی جایز است؟
✅ج: اگر از طرف دولت قيمتی برای آنها تعيين نشده باشد، فروش آنها به قيمت عادلانه فعلی اشکال ندارد.
📕منبع: khamenei.ir
#افزایش_قیمت #گرانی #کالا
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🌙 اعمال لیلة الرغائب
💐مهم ترین عمل «لیلة الرغائب» به جا آوردن 12 رکعت نماز است. در روایت نقل شده است که روز پنج شنبه اول ماه را روزه بگیرید. چون شب جمعه فرارسید بین نماز مغرب و عشا 12 رکعت نماز می گزارید (6نمازدورکعتی) و در هررکعت از آن پس از حمد سه مرتبه سوره قدر و 12مرتبه سوره توحید می خوانید و پس از اتمام نماز، 70مرتبه می گویید :«اللهم صل علی محمد النبی الامی وعلی آله » آن گاه به سجده می روید.
💐و 70 مرتبه می گویید :«سُبُّوح قُدُّوس رَبُّ المَلائِکةِ وَالرّوح» سپس سر از سجده برمی دارید
💐و 70مرتبه می گویید :«رَبِّ اغفِر وَارحَم وَ تَجاوَز عَمّا تَعلَم اِنَّک اَنتَ العَلِیُّ الاَعظَم» بار دیگر به سجده می روید
💐و 70 مرتبه می گویید:« سُبُّوح قُدُّوس رَبُّ المَلائِکةِ وَالرّوح » آن گاه حاجت خود را از خدا می خواهید ان شاءالله که برآورده می شود.
#احکام_دین👇
https://eitaa.com/ahkam_din
‼️دور ریختن غذای اضافی
🔷س 1298: غذاهایی که گرم کردن دوباره آنها برای بدن ضرر دارد، اگر دور بریزیم اسراف محسوب میشود؟
✅ج: اگر قابل استفاده برای پرندگان و امثال آن نیست، و ضرر قابل توجه دارد، دورریختن آنها اسراف نیست.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
‼️اعتکاف بیش از سه روز
🔷س 1299: آيا بيشتر از سه روز میتوان معتکف بود بهطوری که آن زياده بخشی از يک روز يا شب باشد؟
✅ج: اعتکاف بيشتر از سه روز جايز و صحيح است و در طرف زياده حدّی ندارد، ولی زياد کردن بخشی از روز يا بخشی از شب به نيت اعتکاف محل اشکال است.
📕منبع: leader.ir
#اعتکاف #سه_روز
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓آیا #خرما و #کشمش با جوشانیدن در غذا نجس میشوند و نمیتوان غذا را مصرف کرد؟
🍃🌺اکثر مراجع تقلید؛ خرما، مویز، کشمش و آب آنها را اگر چه جوش بیاید پاک، و خوردن آنها را حلال میدانند. اما برخی از فقها در این زمینه میگویند: هرگاه مویز و کشمش را در غذا بریزند و بجوشد، به طوری که آب به داخل آن نفوذ کند و آب داخلش نیز بجوشد حرام میشود، اما نجس نیست و میتوان آنها را جدا کرد و غذا را خورد. ولی در حال سرخ کردن و دم کردن در برنج و امثال آن مانعی ندارد. و در مورد خرما نیز اگر آب آن در غذا وارد شود و بجوشد و مستهلک شود، مانعی ندارد. ولی اگر مقدار آن به قدری باشد که بجوشد ولی مستهلک نشود، نمیتوان آنرا خورد.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din