🌸🍃🌸
🍃🌸
🌸
#دعای_روز_شانزدهم_ماه_مبارک_رمضان 🌸🍃
🌷بسم الله الرحمن الرحیم🌷
اللهمّ وَفّقْنی فیهِ لِموافَقَةِ الأبْرارِ وجَنّبْنی فیهِ مُرافَقَةِ الأشْرارِ وأوِنی فیهِ بِرَحْمَتِكَ الى دارِ القَرارِبالهِیّتَكِ یا إلَهَ العالَمین.
خدایا توفیقم ده در آن به سازش كردن نیكان و دورم دار در آن از رفاقت بدان و جایم ده در آن با مهرت به سوى خانه آرامش به خدایى خودت اى معبـود جهانیان.
#شرح_مختصر 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🌸
🍃🌸
🌸🍃🌸
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
4_339707418915112004.mp3
3.95M
⏯ ترتیل #جزء_شانزدهم قرآن کریم
📕(از صفحه 302، آیه 75 کهف)
🌺 ثواب سی جزء را هدیه کنیم به روح علما و شهدا و تمام اموات بنده حقیر و شما بزرگواران 🌸🍃
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
♻️ روزه و کفاره افرد پیر و کهنسال ♻️
✍ آیت الله خامنه ای:
کسی که به واسطه پیری نمی تواند روزه بگیرد یا برای او مشقت دارد، روزه بر او واجب نیست؛ ولی در صورت دوم(مشقت)، باید برای هر روز یک مد که تقریبا ده سیر است گندم یا جو و مانند اینها به فقیر بدهد.
✍ آیت الله مکارم شیرازی:
مرد و زن پير که روزه گرفتن براي آنها مشکل است مي توانند روزه را ترک کنند، ولي بايد براي هر روز يک مد (تقريبا 750 گرم) گندم يا جو و مانند اينها به فقير دهند و بهتر آن است به جاي گندم و جو نان را انتخاب کنند و در اين صورت احتياط واجب اين است به اندازه اي باشد که گندم خالص آن مقدار يک مد شود.
✍ آیت الله شبیری زنجانی:
اگر به طور کلی از روزه گرفتن عاجز و ناتوان است کفاره ندارد ولی اگر می تواند روزه بگیرد ولی با سختی و مشقت همراه است کفاره واجب است.
✍ آیت الله وحید:
.برکسی کفاره واجب نیست که اصلاً نمی تواند اما کسی که با زحمت ومشقت فراوان میتواند کفاره دارد.
✍ آیت الله سیستانی:
کسی که به واسطه پیری نمیتواند روزه بگیرد یا برای او مشقّت دارد، روزه بر او واجب نیست، ولی در صورت دوّم ( مشقت ) باید برای هر روز یک مُد طعام ـ گندم یا جو، یا نان یا ماکارونی و مانند اینها ـ به فقیر بدهد.
📚 منبع:
استفتاء از سایت مراجع عظام
#احکام_روزه_قضا_پیر_ناتوان_کفاره
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬سوال:
حکم نماز و روزه راننده چیست ؟ کثیر السفر چه کسی است ؟
✅پاسخ:
✍آیت الله خامنه ای :
اگر در خلال هر ده روز حداقل یک بار براى شغل، سفر انجام شود و این تردّد شغلى حداقل دو سه ماه ادامه داشته باشد، نماز در سفرهاى شغلى ـ غیر از سفر اول و دوم ـ در مبدأ، مقصد و بین راه تمام و روزه صحیح است و اگر ده روز یا بیشتر در یک محلّ اقامت شود، در سفر اول شغلى نماز شکسته و بعد از آن تمام است؛ و در سفرهاى شخصى حکم مسافر را دارید.
✍آیت الله وحید خراسانی :
کسى که شغلش مسافرت است ، اگر براى کار دیگرى مانند زیارت یا حجّ مسافرت کند ، باید نماز را شکسته بخواند ، ولى اگر مثلا راننده اتومبیل خود را براى زیارت کرایه بدهد و در ضمن خودش هم زیارت کند ، باید نماز را تمام بخواند
✍آیت الله مکارم شیرازی :
چنانچه حداقل دو ماه و هر ماه سه روز در هفته مسافر باشید (در ماه دوازده روز) حکم کثیرالسفر را دارید و نماز و روزه شما در آن محل و بین راه کامل است و لازم نیست سفرها به یک مقصد یا یک منظور باشد بلکه معیار سفرهای متعدد فرد است
اگر رفت و آمد می کند : چنانچه حداقل دو ماه و هر ماه سه روز در هفته مسافر باشید (در ماه دوازده روز) حکم کثیرالسفر را دارید و نماز و روزه شما در آن محل و بین راه کامل است
و اگر اقامت می کند: چنانچه هفته ای سه روز در آن محل اقامت داشته باشید و حداقل دو سال ادامه یابد آنجا در حکم وطن شما و نماز و روزه شما کامل است همچنین اگر یک سال (دوازده ماه) در آن محل اقامت داشته باشید و یا اگر در محلی تصمیم به اقامت دائم داشته باشید و (هرچند به صورت پراکنده) حداقل چهار ماه در سال در آن محل اقامت داشته باشید
✍آیت الله نوری همدانی :
اگر وضعیت سفرتان به گونهای است که ده روز در وطن اقامت ندارید باید نمازتان را کامل بخوانید و اگر در زمانی ده روز در وطن یا محل استقرار توقف داشتید باید در سفر اول نمازتان را شکسته و در سفرهای بعدی کاری کامل است.
__________
📚برگرفته از استفتائات و رساله های توضیح المسائل مراجع تقلید
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬سوال:
باتوجه به طولانی بودن روزها در ماه رمضان تکلیف بچه هایی که ضعیف و لاغرند و از نظر پدر خانواده توان روزه گرفتن را ندارند چیست؟
✅پاسخ:
✍ انسان نمی تواند بخاطر ضعف روزه را بخورد، باید با تغذیه مناسب و استراحت بیشتر روزه بگیرد . و اگر بخاطر ضعیف بودن بُنیه در طول روز دچار ضعف شدید و غیر قابل تحمل شود می تواند روزه را افطار کند و باید قضای روزه ها را بعد بگیرد.
و اگر توان دارد و عمدا روزه نگیرد باید علاوه بر قضا کفاره نیز پرداخت نمایید.
_____________
📚 توضیح المسائل 16مرجع، مساله 1583
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬سوال:
گاهى انسان روزه دار در کنار وسیله نقلیه، قرار مى گیرد و دود آن به حلق او مى رسد؛ آیا روزه اش باطل مى شود؟
✅پاسخ:
✍همه مراجع:
اگر با این اعتقاد که دود غلیظ به حلقش نمى رسد، در کنار وسیله نقلیه بایستد و به طور اتفاقى دود به حلق او برسد، روزه اش صحیح است.
____________
📚سیستانى، نورى، تعلیقات على العروه، ج ۲، المفطرات، السادس؛ امام، مکارم، فاضل و تبریزى، توضیح المسائل مراجع، م ۱۶۰۵؛ بهجت، وسیله النجاه، ج ۱، م ۱۱۰۴؛ وحید، توضیح المسائل، م ۱۶۱۳؛ دفتر: خامنه اى و صافى
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🌸🍃🌸
🍃🌸
🌸
#دعای_روز_هفدهم_ماه_مبارک_رمضان 🌸🍃
🌷بسم الله الرحمن الرحیم🌷
اللهمّ اهْدِنی فیهِ لِصالِحِ الأعْمالِ واقْـضِ لی فیهِ الحَوائِجَ والآمالِ یا من لا یَحْتاجُ الى التّفْسیر والسؤالِ یا عالِماً بما فی صُدورِ العالَمین صَلّ على محمّدٍ وآلهِ الطّاهِرین.
خدایا راهنمائیم كن در آن به كارهاى شایسته و اعمال نیك و برآور برایم حاجتها و آرزوهایم اى كه نیازى به سویت تفسیر و سؤال ندارد اى داناى به آنچه در سینههاى جهانیان است درود فرست بر محمد و آل او پاكیزگان...
#شرح_مختصر 👇
https://eitaa.com/ahadith/176
🌸
🍃🌸
🌸🍃🌸
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
4_339707418915112005.mp3
3.8M
⏯ ترتیل #جزء_هفدهم قرآن کریم
📕(از صفحه322، سوره مبارکه انبیاء)
🌺 ثواب سی جزء را هدیه کنیم به روح علما و شهدا و تمام اموات بنده حقیر و شما بزرگواران 🌸🍃
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
📚معيار محاسبه مسافت شرعي دو شهر
💠 سؤال: شخصی از وطن به مقصد شهری #مسافرت میکند که تا اول آن شهر #مسافت_شرعی نیست لکن تا نقطهای که مقصود اوست مسافت شرعی میباشد آیا برای #محاسبه_مسافت_شرعی اول شهر ملاک است یا نقطهای که در آن شهر مقصود فرد میباشد؟
✅ جواب: برای تعیین مسافت شرعی از #آخر_شهر مبدأ تا اول شهر مقصد محاسبه می شود، مگر این که قصد رفتن به مکان خاص و مستقلی در کنار شهر مقصد را داشته باشد به گونه ای که عرفاً رسیدن به شهر رسیدن به مقصد محسوب نشود و شهر تنها طریقی برای رسیدن به مقصد باشد، مانند برخی دانشگاه ها یا پادگان ها یا بیمارستان هایی که در کنار شهر است، که در این صورت در محاسبه مسافت تا همان مکان خاص در نظر گرفته می شود.
#احکام_مسافر #ملاک_محاسبه_مسافت_بین_دو_شهر
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💠 تزریق سرم و آمپول تقویتی در حال روزه
🔘 سؤال: آیا #تزریق_سرم و #آمپول_های_تقویتی در حال روزه جایز است؟
🔰جواب: بنابراحتیاط واجب، باید از تزریق سرم و آمپول تقویتی در حال روزه خودداری شود.
#احکام_روزه #مبطلات_روزه #تزریقات_در_حال_روزه
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din