💬 سوال:
🔰 اگر گوشتی را از قضابی بگیریم و متوجه شویم حیوان مریض بوده است آیا قبل از تصرف حق فسخ داریم یا بعد از تصرف بخاطر غبن می توانیم فسخ کنیم؟
✅ پاسخ:
🔹 مقام معظم رهبری: اگر عرفاً عیب باشد، می توانید بیع را فسخ کنید؛ اگر مابه التفاوت قیمت به حدی باشد که مغبون باشید، می توانید، بیع را فسخ کنید.
🔹 آیت الله مکارم: هرگاه بعد از معامله عيب جنس را بفهمد و فورا معامله را فسخ نكند بنابر احتياط واجب حقّ او ساقط مى شود، ولى مقدارى تأخير براى فكر كردن مانعى ندارد و شرط نيست كه فروشنده موقع فسخ حاضر باشد.
آیت الله سیستانی: اگر گوشت فاسد به حساب بيايد مى توانيد در هر صورت پول خود را پس بگيريد.
🔹 آیت الله شبیری زنجانی: در فرض عدم تصرف، خیار عیب وجود دارد و پس از تصرف می توان ارش گرفت.
🔹 آیت الله فاضل: اگر از قصابی گوشت بگیرد و قبل از پختن گوشت بفهمد که خراب است خیار فسخ عیب دارد و میتواند فورا برگرداند اما اگر فورا برنگرداند و یکی دو روز بعد بخواهد برگرداند، نمی تواند. هم چنین اگر تصرفی که مانع از بین رفتن خیار میشود به عنوان غبن نیز نمیتواند برگرداند. مثلا گوشت را پخته باشد نمیتواند برگرداند.
منبع:https://b2n.ir/45520
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
#نصب_عکس_اهل_بیت_در_منزل ⛔️
💬 ﺳﻼﻡ ﻋﻠﻴﻜﻢ. ﺑﺒﺨﺸﻴﺪﺁﻳﺎ ﺗﻤﺜﺎﻝ اﻫﻞ ﺑﻴﺖ (علیهم السلام) ﻣﺸﻜﻠﻲ ﻧﺪاﺭﺩ اﻧﺴﺎﻥ ﺩﺭ ﻣﻨﺰﻝ ﺑﺮ ﺭﻭﻱ ﺩﻳﻮاﺭ ﻧﺼﺐ ﻛﻨﺪ؟
✅پاسخ
🔹 حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (مدظله العالی): این کار فی نفسه از نظر شرعی اشکال ندارد، به شرط این که مشتمل بر اموری که از نظر عرف اهانت و بی احترامی محسوب می شود، نبوده و با شأن این بزرگواران منافات نداشته باشد.
🔹 حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مدظله العالی): به طور کلٌی ترک نصب آنها مناسب تر با شئون آن بزرگواران است.
🔹 حضرت آیت الله العظمی فاضل لنکرانی (ره): مانعی ندارد، هر چه انتساب آنها به معصومین علهیم السلام اعتباری ندارد.
🔹 حضرت آیت الله العظمی بهجت (ره): خالی از اشکال نیست.
🔹 حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مدظله العالی): این عکس ها اصالت ندارد ولی چون منتسب به آن حضرات است، نباید مورد بی احترامی قرار گیرد.
🔹 حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مدظله العالی): اگر مشتمل بر هتک نباشد اشکال ندارد.
🔹 حضرت آیت الله العظمی تبریزی (ره): اگر مقصود این است که تذکر و یادآوری آن بزرگواران باشد مانعی ندارد، ولی اگر معتقد باشد که این عکس های واقعی ائمه علیهم اسلام است، این عقیده صحیح نیست و خطاست.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
#خمس_جهیزیه
💬 آیا به جهیزیه خمس تعلق می گیرد؟
🔹 آیة الله خامنه ای(دام ظلّه):اگر به علت عدم توانایی از تهیه یکباره آن هنگام نیاز، ناگزیر از تهیه تدریجی و نگهداری آن برای زمان احتیاج باشید و مقدار آن هم به اندازه شان عرفی شما باشد، که در این صورت جز موونه محسوب می شود و خمس ندارد
👈 پول آن: اگر پول جهیزیه را کنار می گذارند باید سر سال، خمس آن پرداخت شود، مگر آن که بخواهند در آینده نزدیک صرف خرید لوازم ضروری ازدواج نمایند و با پرداخت خمس آن نتوانند باقیمانده لوازم مورد حاجت را تهیه کنند. (1)
🔹آیة الله سیستانی(دام ظلّه):اگر متعارف چنین باشد که انسان جهیزیه دخترش را در سال های متعدد، تدریجاً تهیه کند و تهیه نکردن جهیزیه منافی شانش باشد هر چند از جهت این که نتواند در وقتش تهیه کند، اگر در بین سال از منافع آن سال مقداری جهیزیه بخرد که از شأنس زیاد نباشد و عرفاً تهیه آن مقدار در یک سال جزء مصارف سالیانه متعارف او شمرده شود، خمس آن را لازم نیست بدهد.
💬 سوال: در صورتی که انسان نتواند یک دفعه جهیزیه را تهیه کند، آیا به پولی که برای خرید آن کنار می گذارد، خمس تعلّق می گیرد؟
خمس دارد.(2)
🔹 آیة الله مکارم شیرازی(دام ظلّه):در مناطقی که اگر جهیزیه را قبلاً تهیه نکنند عیب است و یا این که تهیه آن جز به صورت تدریجی مشکل است، خمس ندارد. در غیر این صورت خمس دارد.
👈 پول آن: اگر پول کنار بگذارند خمس به آن تعلّق می گیرد، اما اگر زیاد در زحمت باشد، خمس آن را به آن ها می بخشیم. (برای کسانی که از نظر موقعیت مالی، ضعیف هستند.)(3)
- - - - - - -- - - - - - - - - - - - - -
1-(اجویة الاستفتائات، 1387، ص 191، با استفاده از س 918 و ص 189 با استفاده از س 906)
2-(توضیح المسائل، 1425 هـ ق، ص 1747 ، م 1747)
(استفتائات موجود در واحد پاسخ به سوالات جامعة الزهراء قم)
3-(توضیح المسائل، 1386، ص 281، م 1500)
(استفتائات، 1383، ج 3، ص 112، س 334)
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال:
🔰 حکم کسی که آب جو صفر درصد خورده چیست و چه نوع آب جو حلال است؟
✅ پاسخ:
🔹 مقام معظم رهبری: آب جو (فُقّاع) در صورتى كه داراى نشيش و جوشش باشد، حرام است اگر چه مست کننده نباشد، ولی باید توجه داشته باشید ماء الشعیر طبی پاک است و خوردن آن اشکال ندارد.
🔹 آیت الله مکارم: مشروب الکلي که از جو گرفته مي شود و به آن آبجو مي گويند حرام و از جهت نجاست مانند شراب است، ولي آبي که براي خواص طبي از جو مي گيرند و به آن ماء الشعير مي گويند و ابدا مسکر نيست، پاک و حلال است.
🔹 آیت الله شبیری زنجانی: اگر در آن ماده مست کننده وجود داشته، هرچند به دلیل مقدار ناچیزش مستی نیاورد، نجس است و استفاده از آن جایز نیست.
🔹 آیت الله سیستانی: نوشیدنی که از جو گرفته می شود و به آن فقاع می گویند قطعا حرام است و به احتیاط واجب نجس است و این نوشیدنی معمولا سبب مستی نمی شود بلکه موجب نشأه است که می توان آن را مستی جزئی نامید و ظاهراً منشأ آن وجود الکل به مقدار کم است. پس اگر نوشیدنی مورد سوال از ابتدا کاملا بدون الکل ساخته شود که به آن فقاع گفته نشود ، اشکال ندارد. در غیر این صورت حرام است هر چند پس از تولید الکل را کاملا از آن جدا کنند.
منبع:https://b2n.ir/31979
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال: من سال گذشته در بازارچه مدرسه مبلغ 50 هزار تومان از محل پول پدرم سود کسب نمودم، با توجه به اینکه بنده دانش آموز هستم آیا سال خمسی ام از همان روز شروع می شود؟
✅ پاسخ:
🔹مقام معظم رهبری: اگر پول را به شما بخشیده است و سود کردید، سود درآمد حساب می شود و اگر پول پدر باشد درآمد برای او محسوب می شود؛ با دستیابی به اولین درآمد کسب، سال خمسی شروع می شود؛ بنا بر این سال خمسی حقوق بگیر، زمان امکان دریافت اولین حقوق و سال خمسی کاسب یا تاجر زمان اولین معامله سودآور، شروع می شود و محاسبه خمس در همان تاریخ در سال بعد انجام می گردد.
🔹 آیت الله مکارم: چنانچه از درآمدتان تا همان روزی که بخاطر کسب و کار، سود دریافت نموده اید چیزی باقی بماند همان روز را به عنوان سال خمسی خود انتخاب نمایید، در غیر این صورت نیازی به انتخاب سال خمسی نیست تا اینکه مجدد درآمد جدیدی کسب نمایید؛ بنابراین آغاز سال براى حساب خمس هر كسى اوّلين درآمد اوست، يعنى اگر كسى شروع به تجارت و كسب و صنعت و زراعت و غير اينها كند، اوّلين زمانى كه درآمد براى او حاصل مى شود اوّل سال خمس اوست.
🔹 آیت الله سیستانی: در فرض سوال سال خمسی ثابت نیست.
منبع:https://b2n.ir/42154
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 کفاره شکستن قسم به خدا چیه؟؟
✅ پاسخ
✍ مسأله: هر گاه عمداً با قسم خود مخالفت کند باید کفّاره دهد؛ ده فقیر را سیر کند، یا بر آنها لباس بپوشاند، یا یک بنده را آزاد نماید و اگر توانایی بر اینها نداشته باشد باید سه روز روزه بگیرد.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
👩🍳نماز در آشپزخانه
💬 سوال:
🔰 خواندن نماز در آشپزخانه چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ :
✍ کراهت دارد مگر اینکه هیچ شعله ای روشن نباشد.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 سوال:
🔰 اگر شاباش (اعطا پول هنگام رقص) در عروسی به نیت هبه داده و گرفته شود، چه حکمی دارد و تکلیف گیرنده آن چیست؛ در صورتی که دهنده آن را نشناسیم وظیفه مان چیست؟
✅ پاسخ:
🔹 مقام معظم رهبری: شاباش اگر در مقابل رقص حرام باشد، جايز نيست و مال مذكور را صاحب نمىشويد و لازم است به نحوى به صاحبش برگردانيد. از طرف صاحبش به فقير صدقه بدهيد و بنا بر احتياط از حاکم شرع اجازه بگيريد.
🔹 آیت الله مکارم: اگر در برابر رقص بدهند اشکال دارد. اگر در برابر رقص گرفته اید باید آن را به گونه ای برگردانید و اگر نمی شناسید و یا امکان بازگرداندن نیست از طرف صاحبانشان به نیازمندان بدهید .
منبع:https://b2n.ir/20472
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 حکم مالی که پیدا می کنیم چیست؟!
1⃣ برداشتن مالی که در جایی افتاده است، مکروه می باشد.
2⃣ مالى كه انسان پیدا مى كند اگر نشانه اى نداشته باشد كه به واسطه آن، صاحبش معلوم شود. احتیاط واجب آن است كه از طرف صاحبش صدقه بدهد (و نیازى به اعلام ندارد) .
3⃣ اگر مالى پیدا کند که نشانه دارد و قیمت آن یك درهم (6.12 نخود نقره سكهدار یا 12.3 گرم) کمتر است، چنانچه صاحب آن معلوم باشد و انسان نداند راضى است یا نه، نمىتواند بدون اجازه او بردارد، و اگر صاحب آن معلوم نباشد، مىتواند به قصد این که ملک خودش شود بردارد و در این صورت اگر تلف شود نباید عوض آن را بدهد.
4⃣ اگر مال پیدا شده، نشانه دارد و ارزش آن یك درهم (6.12 نخود نقره سكهدار یا 12.3 گرم) و بیشتر باشد، واجب است بى درنگ آن را اعلام كند و چنانچه به عمد اعلام نكند و تأخیر بیندازد، افزون بر این كه معصیت كرده، باز هم واجب است اعلام كند.
5⃣ مدت اعلام یك سال كامل است؛ بدین گونه كه خود یا كسى از طرف او، در هفته اول، هر روز و سپس در هر هفته یك بار در محل اجتماع مردم و اماكن عمومى اعلام كند.
◀ اگر انسان در بین سالى که اعلان مىکند از پیدا شدن صاحب مال ناامید شود احتیاط واجب آن است که آن را صدقه بدهد.
➖➖
📚 استفتاءاز سایت آیت الله خامنه ای
#احکام_مال_پیدا_گم_شده
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 حکم رابطه مجازی دختر وپسر
✍ هر گونه ارتباط عاطفی و دوستانه دختر و پسر نامحرم (پیامکی، تلفنی، حضوری، مکاتبه ای، چت و ...) و با هر توجیهی (بدون نیت بد، بدون شهوت، به قصد شناخت بیشتر، به قصد ازدواج و ...) از نظر شرعی اشکال دارد و جایز نیست. گفتنی است رابطه علمی و کاری زن و مرد هنگام ضرورت، با رعایت کامل مسائل شرعی اشکالی ندارد ولی آن جا هم باید بسیار مراقب بود که این رابطه شکل دوستانه و عاطفی به خود نگیرد
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
نماز خواندن معذور
💬 سؤال: اگر کسی می تواند #نماز را ایستاده بخواند، ولی هنگام برخاستن فشار زيادي به #زانوهايش وارد مي شود، آیا می تواند نمازش را روی #صندلی بخواند؟
✅ جواب: اگر با تکیه بر چیزی یا کمک گرفتن هنگام برخاستن ترس ضرر رفع می شود باید بایستند، در غیر این صورت نماز را ایستاده شروع کند و در بین نماز هر گاه برخاستن برای ایشان ضرر یا خوف ضرر داشت، ادامه نماز را #نشسته_بخواند.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din