❣#سلام_امام_زمانم ❣
📖 السَّلامُ عَلَیْکَ یا شَریکَ الْقُرْآنِ...
🌱سلام بر تو ای مولایی که آیه آیه ی قرآن به سمت تو دعوت میکند.
🌱 سلام بر تو و بر روزی که قرآن به دستان تو احیا خواهد شد.
#اللهمعجللولیکالفرج ✨🌹
#امام_زمان ✨🌸
📚 #احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
📿 #ذکر_روز #یکشنبه:
🤲"یَا ذاالجلالِ و الاکرامِ"🤲
"ای صاحب جلال و بزرگواری"
💎#امام_صادق علیه السلام:
🌼علَیْکُمْ بِإتْیانِ الْمَساجِدِ، فَإنَّها بُیُوتُ اللهِ فِى الاْءرْضِ، و مَنْ أتاها مُتَطَهّراً طَهَّرَهُ اللهُ مِنْ ذُنُوبِهِ، وَ کُتِبَ مِنْ زُوّارِهِ.
❄️بر شما باد حضور در مساجد، زیرا مسجد خانه خداوند بر روى زمین است؛ و هر کسى که با طهارت وارد آن شود خداوند متعال او را از گناهان تطهیر مى نماید و از زیارت کنندگان خداوند محسوب مى شود.
📚الأمالی (للصدوق) (باب پنجاه و هفتم)
جلد ۱ صفحه ۳۵۸
#احکام
📚 #احکام_دین 👇
http://eitaa.com/joinchat/667484162C8f6ea6f09c
💠 حکم کسب درآمد از شبکههای اجتماعی
💬 سؤال:
آیا استفاده و کسب درآمد از یوتیوب جایز است؟
✅ پاسخ:
درصورتیکه کار ذکر شده و استفاده از آن مفسدهای نداشته باشد و خلاف قانون نباشد، درآمد مذکور فینفسه اشکال ندارد؛ ولی لازم به ذکر است بهطورکلی استفاده از شبکههای اجتماعی و مانند آن اگر مستلزم مفسده (مانند ترویج فساد، نشر اکاذیب و مطالب باطل) بوده و یا خوف ارتکاب گناه باشد و یا موجب تقویت دشمنان اسلام و مسلمین شود و یا خلاف قوانین و مقررات نظام مقدس جمهوری اسلامی باشد، جایز نیست و تشخیص موضوع بر عهده مکلف است.
📚 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله خامنهای، سؤالات شماره: ۱۱۵۶۵۱۵ و ۱۲۱۸۷۹۵
#احکام
📚 #احکام_دین 👇
http://eitaa.com/joinchat/667484162C8f6ea6f09c
💠#غسل_زیر_دوش
💬 شنیدم میگن موقع غسل قبل از شستن هر طرف باید از زیر دوش کنار رفت ولی من تا حالا این کار رو نکردم، یعنی همه غسل هام باطله؟
✍️ نه عزیزم! نگران نباش.
🔹 از مراجع فعلی فقط آیت الله سیستانی میگن، بنابر احتیاط واجب اگه با دوش غسل میکنید قبل از شستن هر قسمت از زیر دوش کنار برید.
👈 اگر مقلد آقای سیستانی نیستی که هِِچ.
👈 اگر هم مقلد ایشونی، می تونی به نظر سایر مراجع در این مساله رجوع کنی تا غسل های قبلی و غسل های جدیدت همه درست باشه چون ایشون احتیاط واجب دارند و در احتیاط واجب می شه به نظر سایر مراجع رجوع کرد.
📚 سیستانی؛ رساله جامع، ج۱، م ۴۴۸
#احکام
📚 #احکام_دین 👇
http://eitaa.com/joinchat/667484162C8f6ea6f09c
💠 عدول از نماز واجب به مستحب
💬 سؤال:
آیا عدول از نماز واجب به مستحب جایز است ؟
✅ پاسخ:
گاهی اوقات فرد در حال خواندن نماز واجب است و بین نماز کاری برایش پیش می آید مثلا درب منزل را می زنند و او با این تصور که می تواند نیت نمازش را به مستحبی تغییر دهد، نماز را به مستحبی تغییر می دهد، در حالی که عدول و تغییر نیت نماز از واجب به نماز مستحبی فقط در دو مورد جایز است :
🔸امام خمینی، آیات عظام خامنهای و مکارم شیرازی:
فقط در دو مورد جایز است:
اول: از نمـاز واجـب به نافله در ظهـر روز جمعـه؛ برای کسی که قرائت سوره ی جمعه را فرامـوش کرده و به جای آن سوره ی دیگری را خوانده و به نصف رسیده و یا از آن گذشته است (امام خامنه ای :مستحب است) می تواند، از نماز واجـب به نافله عدول کند تا بتواند نماز فریضه را با سورهی جمعه به جا آورد.
دوم: در جایی که شخص مشغول نماز باشد و نماز جماعت برپا شود و بترسد به جماعت نرسد، که در این صورت جایز است نمازش را نافله قرار دهد ودر دو رکعتی سلام دهد تا به جماعت برسد.1
🔹آیت الله سیستانی:
در دو مورد عدول جایز و مستحب است:
اول: آن است که در نماز ظهر جمعه از روی فراموشی در رکعت اول سوره ای غیر سوره جمعه را کامل بخواند و بعد یادش بیاید می تواند نماز را به نافله عدول دهد و بعد از آن نماز واجبش را با سوره جمعه بخواند .
دوم: اگر موقعی که نمازگزار مشغول نماز واجب سه رکعتی یا چهار رکعتی است، نماز جماعت بر پا شود، چنانچه برگزاری نماز جماعت برای همان نمازی باشد که نمازگزار مشغول خواندن آن است و وارد قیام رکعت سوّم نشده، مستحب است نیّت نماز واجبش را به مستحبی برگرداند و آن را به نیّت نماز مستحبی دو رکعتی تمام کند و خود را به جماعت برساند امّا اگر نمازگزار برای رکعت سوّم ایستاده و به رکوع نرفته، بنابر احتیاط واجب، برگرداندن نیّت از نماز واجب به نماز مستحبی صحیح نیست.
شایان ذکر است جایز بودن برگرداندن نیّت، شامل نماز دو رکعتی واجب مثل نماز صبح نمی شود و مشروعیّت برگرداندن نیّت از نماز دو رکعتی واجب به نماز دو رکعتی مستحبی ثابت نیست.2
---------------
📚پینوشت:
1- العروه الوثقی – فصل فی النیه م20 – الرابع – الخامس تحریر الوسیله، فصل فی النیه، م.12 مقام معظم رهبری، رساله آموزشی، ج،1 درس38
2-توضیح المسائل جامع، ج،1 م.1.
#احکام
📚 #احکام_دین 👇
http://eitaa.com/joinchat/667484162C8f6ea6f09c
8.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 محروم کردن از ارث
💬سؤال:
🔹محروم کردن ورثه از ارث ،از نظر شرعی چه حکمی دارد؟
🔹آیا نوشتن وصیّت و محضری کردن آن در خصوص محروم کردن فرزند یا فرزندانی از ارث ،از نظر شرعی صحیح است؟
💠حجت الاسلام و المسلمین #وحیدپور
#احکام
📚 #احکام_دین 👇
http://eitaa.com/joinchat/667484162C8f6ea6f09c
💬سوال:
در چه مواردی مستحب است رو به قبله باشیم ؟
✅پاسخ:
مستحب است فرد هنگام دعا ، قرائت قرآن ، ذکر تعقیب نماز، مرافعه به حاکم، سجده شکر ، سجده واجب، تلاوت قرآن و هر گونه نشستن رو به قبله باشد.
📚عروة الوثقی ، کتاب الصلاة ، فصل فیما یستقبل له ، م۳.
#احکام
📚 #احکام_دین 👇
http://eitaa.com/joinchat/667484162C8f6ea6f09c
💬پرسش
آیا مرد حق دارد بدون اجازه همسرش ، به خانواده خود کمک مالی کند؟
✅پاسخ
با سلام و احترام ، وظیفه شرعی و قانونی مرد در وهله اول ، تأمین نیازهای مادی زن در حد شأن او ، و در مرحله بعد تأمین نیازهای فرزند یا فرزندان است . در صورتی که پدر و مادر مرد نیازمند باشند ، نفقه آن ها نیز شرعا واجب و قانونا لازم می شود . در صورتی که والدین مرد ، مستحق و نیازمند نباشند ، انفاق آنان بر او وجوب شرعی و لزوم قانونی ندارد ؛ اما از نظر اخلاقی ، کاری بسیار پسندیده است ؛ چون مرد خیلی دوست دارد اندکی از دین والدین را بر گردن خود ادا کند ؛ پس لطفا با کمک های همسرتان به پدر و مادر و خانواده اش مخالفت نکنید و بدانید که با این کمک ها ، برکات الهی به زندگی شما سرازیر خواهد شد . در پناه حق باشید .
#احکام
📚 #احکام_دین 👇
http://eitaa.com/joinchat/667484162C8f6ea6f09c
6.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 طلاق
💬شرایط لازم برای صحت #صیغه_طلاق چیست؟
💠 استاد_وحیدپور
#احکام
📚 #احکام_دین 👇
http://eitaa.com/joinchat/667484162C8f6ea6f09c
💠 خرید نسیه بدون تعیین زمان پرداخت
💬پرسش
اگر در معاملهای که به صورت نسیه انجام میشود، خریدار بگوید هر وقت پول دستم آمد، پرداخت خواهم کرد آیا چنین معاملهای صحیح است؟
✅پاسخ
شرط صحت معاملۀ نسیه، معین بودن زمان پرداختِ قیمت معامله است، بنابراین معاملۀ نسیه به صورت مذکور صحیح نیست ولی اگر فروشنده در فرض باطل بودن معامله نیز به تصرف مشتری در کالای فروخته شده رضایت داشته باشد، استفاده مشتری از آن اشکال ندارد.
📚 پینوشت:
بخش استفتائات پایگاه اطلاعرسانی دفتر آیتالله خامنهای.
#احکام
📚 #احکام_دین 👇
http://eitaa.com/joinchat/667484162C8f6ea6f09c