گفتن ذکر در حال حرکت
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🌿🍂
🌷
❓با توجه به اینکه در نماز، فقط ذکر «بحول لله» را میتوان در حال حرکت گفت، و همچنین ذکر «الله اکبر» را به نیت مطلق ذکر، آیا میتوان ذکر «سمع الله لمن حمده» را نیز مثل الله اکبر به نیت مطلق ذکر، در حرکت بگوییم؟
🌺در نماز، ذکرهاى واجب و مستحب را باید در حالی گفت که بدن بىحرکت باشد، ولی اگر نمازگزار ذکری مانند «سمع الله لمن حمده» را به نیت مطلق ذکر، در حال حرکت بگوید، اشکال ندارد.
🌹
🌿
🌾🍂
🍃🌺🍂
💐🌾🍀🌼🌷🍃🌹
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
دروغ گویی برای فرار از قرض دادن
🌺🌹💞🍃🌺🌹💞
💞🌹🌺🍃💞
🌹🌺🍃
💞
❓آیا میتوانیم در بعضی مواقع مثل اینکه کسی از ما پول یا چیزهای دیگری #قرض بخواهد، به #دروغ بگوییم نداریم یا #توریه کنیم؛ چرا که مطمئنیم یا احتمال قوی میدهیم اگر قرض بدهیم برنمیگرداند. اگر قرض گرفتنش برای کار ضروری نباشد چطور؟ آیا میتوانیم به او قرض ندهیم؟
🍀دروغ جایز نیست، و در چنین مواردی میتوان توریه کرد؛ یعنی بهگونهای صحبت کند که شنونده معنای ظاهری را بفهمد ولی گوینده معنای خلاف ظاهر را اراده کند.
🍀در هر حال قرض دادن واجب نیست و فرد میتواند امتناع کند، ولی باید توجه داشت که قرض دادن ثواب بسیار دارد و سزاوار نیست فرد نیازمندی را که درخواست قرض میکند رد کرد.
🍃
💞🌹🌺
🍃🌹🌺💞🌹
💞🌺🌹🍃💞🌺🌹
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓آیا اگر مالک با استفاده از برق برای جلوگیری از سرقت، موجب برق گرفتگی سارق و احیاناً فوت او شود، ضامن است؟
🍃🌺هر کسی حق دارد در ملک خود هر تصرف مشروعی از جمله اتصال آن به برق، انجام دهد. بنابراین دربارۀ دزدی که بدون رضایت صاحبخانه به خانه او وارد شده است، صاحبخانه ضامن خسارتهای وارد بر وی نیست.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓آیا منتشر کردن خبر و فیلم گناهان و کارهای زشت، با گناه انجام دهندگان آنها برابر است؟
🍃🌺این موضوع از دو زاویه قابل دقت و توجه است.
🔹۱. از باب انتشار فحشا و منکر؛ یعنی هدف منتشر کنندگان ترویج فحشا و منکر است و یا حتی امرار معاش از این راه میباشد که در این صورت؛ آنچه از برخی آیات و روایات به دست میآید؛ این است که انتشاردهندگان گناه مانند مرتکبان آن هستند: «إِنَّ الَّذینَ یُحِبُّونَ أَنْ تَشیعَ الْفاحِشَةُ فِی الَّذینَ آمَنُوا لَهُمْ عَذابٌ أَلیمٌ فِی الدُّنْیا وَ الْآخِرَة»؛کسانى که دوست دارند زشتیها در میان مردم با ایمان شیوع یابد، عذاب دردناکى براى آنان در دنیا و آخرت است.
«وَ عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ (ع) قَالَ قَالَ النَّبِیُّ (ص) مَنْ أَذَاعَ فَاحِشَةً کَانَ کَمُبْتَدِئِهَا»؛ امام صادق(ع) از قول پیامبر خدا(ص) نقل میکند: هر کس خبر گناه زشتی را به گوش همگان برساند، مانند آغازگر آن کار زشت است.
🔹۲. گاهی برای هشدار و عبرتآموزی است؛ مانند آنچه که بعضاً در جراید و رسانهها منتشر میشود که البته در این موارد ممنوعیت نشر اخبار گناهان گاه جهت مصالحی بالاتر - مانند عبرتآموزی و هشدار به افراد در معرض خطر- برداشته میشود، مانند آنچه پروردگار در قرآن کریم از گناهان اقوام مختلف یاد کرده است: «آیا شما به سراغ مردان مىروید و راه (تداوم نسل انسان) را قطع مىکنید و در مجلستان اعمال ناپسند انجام مىدهید؟! «اما پاسخ قومش جز این نبود که گفتند:» اگر راست مىگویى عذاب الهى را براى ما بیاور»!
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓1. بنده ناجی استخر هستم. در ماه رمضان افرادی در روز برای آب درمانی و....مراجعه میکنند آیا با فرض اینکه ممکن است فردی نیاز به کمک داشته و برای نجات او مجبور باشم سر را به زیر آب ببرم، اشتغال به این کار در حال روزه جایز است؟ 2. اگر برای نجات فردی سر را به زیر آب بردم، تکلیف روزهام چیست؟
🔹1. اشتغال به این کار جایز و چه بسا لازم است.
🔹2. در هر حال نجات جان مسلمان واجب است، و اگر این امر در ماه رمضان موجب شود که روزهدار تمام سر را به زیر آب فرو برد، باید روزه را تا پایان روز نگه داشته و بعدا قضای آن را بجا آورد، ولی این کار کفاره ندارد، هر چند عمدی باشد.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓من در مؤسسهای کار میکنم و شغلم نوشتن پایاننامه برای دانشجویان است. با توجه به اینکه خود دانشجویان در این زمینه کمکهای کوچکی دارند، مثل جمعآوری برخی منابع و انجام اصلاحات، مایلم حکم شرعی درآمدم را از این شغل بدانم. ضمناً دانشجویانی که برایشان پایاننامه مینویسم عموماً از نظر سطح علمی توانایی نگارش پایاننامه را دارند و به دلیل پر بودن اوقات کاریشان این کار را به مؤسسه واگذار میکنند.
🍀طبق مقررات دانشگاهها و مؤسسات علمی، هر دانشجو باید پایاننامهاش را خود تهیه کند، اینکه برخی افراد به نیابت از آنها - چه با دریافت دستمزد و چه بدون آن - پایاننامه را تهیه کنند، هم خلاف مقررات بوده و هم موجب افت سطح علمی فارغ التحصیلان خواهد شد که ضرر آن به کشور خواهد رسید. بر این اساس، چنین کاری جایز نیست.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓از نظر شرعی، خرید و فروش و معامله با کودکان چه حکمی دارد؟
🍃🌺مراجع تقلید در اینباره میفرمایند:
"معامله با بچۀ نابالغ باطل است، اگر چه پدر یا جدّ آن بچه به او اجازه داده باشند که معامله کند، ولى اگر بچه ممیز باشد و چیز کم قیمتى را که معاملۀ آن براى بچهها متعارف است معامله کند اشکال ندارد. و نیز اگر طفل وسیله باشد که پول را به فروشنده بدهد و جنس را به خریدار برساند یا جنس را به خریدار بدهد و پول را به فروشنده برساند، چون واقعاً دو نفر بالغ با یکدیگر معامله کردهاند معامله صحیح است ولى باید فروشنده و خریدار یقین داشته باشند که طفل جنس و پول را به صاحب آن مىرساند.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓در مؤسسهای با هزینه اعضا برنامههای اردویی برگزار میشود، اگر در این برنامهها مبلغی اضافه بماند میتوانیم آن را خرج مؤسسه کنیم؟ آیا میتوانیم از افراد خارج از مؤسسه که در این برنامهها شرکت میکنند مبلغ بیشتری بگیریم؟ آیا هزینه مسئول اردو را میتوان از باقیمانده پول پرداخت؟
🍃☘چنانچه افرادی که پول را پرداخت کردهاند رضایت صریح و یا ضمنی داشته باشند، تمام موارد مذکور، اشکالی ندارد و مناسب است هنگام ثبتنام افراد، این موارد را به اطلاع آنان رساند.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
درباره نماز
✨🌸🍃🌼🌸🍃🌼🌸🍃🌼
🌸🍃🌼🌸🍃🌼
🍃🌼
🌸
❓1. آیا قبل از خواندن سوره در نماز، باید نیت کنیم که چه سورهای میخواهیم بخوانیم؟
❓2. آیا اگر در سجده، چیزی مانند چادر بین دست و زمین فاصله ایجاد کند، اشکال دارد؟
🍃🌸1. در اینباره، بین مراجع تقلید اختلاف نظر است، برخی تعیین سوره را در نیت، قبل از قرائت آن، لازم نمیدانند و برخی میگویند، ابتدا باید معین شود چه سورهای خوانده میشود و بعد شروع به بسم الله شود.
🍃🌸2. در سجده نماز، همین که تمام کف دست، عرفاً بر روی زمین قرار گیرد، کافی و صحیح است، هر چند سجاده یا چادر و مانند آن، بین دست و زمین حائل شود.
🌸🍃🌼🌸🍃🌼
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
چت کردن با نامحرم
✨🌸🍃🌼🌸🍃🌼🌸🍃🌼
🌸🍃🌼🌸🍃🌼
🍃🌼
🌸
❓آیا اگر به خاطر فکر نادرست یا چت کردن با نا محرم، آبی از انسان خارج شود، غسل بر او واجب می شود؟
در جواب باید گفت:مراجع معظم تقلید در رساله های عملیهی خود که برگرفته از روایات ائمه ی معصومین(ع) است چند نشانه برای منی بیان کرده اند، می فرمایند: اگر رطوبتی از انسان خارج شود و نداند منی است یا بول یا غیر اینها، اگر: 1 ـ با شهوت بیرون آید،2 ـ با جستن بیرون آید و 3 ـ بعد از بیرون آمدن بدن سست شود، آن رطوبت حکم منی را دارد. اگر هیچ یک از این سه نشانه یا بعضی از اینها را نداشته باشد حکم منی را ندارد ولی در مریض و زن لازم نیست آن آب، با جستن بیرون آید، بلکه اگر با شهوت بیرون آمده باشد در حکم منی است و لازم نیست بدن او سست شود.
بنابراین اگر این شرائط را نداشته باشد منی نمی باشد و غسل جنابت لازم نیست، امّا آیا این رطوبت پاک است یا نه باید به مسئله ی 73 از رساله ی امام خمینی(ره) و دیگر مراجع در باب استبراء رجوع کرد که به طور کلی می فرمایند آبی که بعد از ملاعبه و بازی کردن (که مورد سؤال شما نیز از این گونه است) از انسان خارج می شود پاک است و نیز آبی که گاهی بعد از منی و یا گاهی بعد از بول از انسان خارج می شود، اگر بول به آن نرسیده باشد پاک است.
🌸🍃🌼🌸🍃🌼
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓اگر خانمی در بین نماز قسمتی از بدنش پیدا شود، آیا نمازش باطل است؟
🍃🌺اگر شخصى در بین نماز بفهمد که پوشش لازم را دارا نیست، باید خود را بپوشاند و نمازش صحیح است، ولى نباید پس از فهمیدن، بدون پوشاندن خود کارهاى نماز را انجام دهد، همچنین اگر بعد از نماز بفهمد که در نماز، پوشش لازم را نداشته نمازش صحیح است.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓مهریه زنی عبارت است از یک باب منزل مسکونی که در آینده خریداری شود. حال زوجه قبل از خرید خانه مهریه خود را به اجرا گذاشته است. آیا قرار دادن این مهریه صحیح است؟ در هر حال این مهریه چگونه باید به زوجه پرداخت شود؟
🍃🌼عقد ازدواج با قرار دادن چنین مهریهای صحیح است، نهایتاً اگر برای منزل مذکور مشخصهای تعیین نشده و مبهم باشد، تبدیل به مهرالمثل میشود. و در صورت تعیین زمان برای تحویل آن در آینده، برخی از مراجع میگویند زن الآن نمیتواند آن را مطالبه کند.
https://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa28946
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din