📥 سوال:
آیا با شستن لباس نجس در ماشین لباس شویی، لباس پاک می شود؟
📤 پاسخ:
✍ آیت الله خامنه ای:
اگر بعد از زوال عين نجاست، آب متصل به لوله در داخل ماشين لباسشويى به لباسها و همه قسمتهاى داخل ماشين برسد و از آن جدا و خارج شود، محکوم به طهارت است.
✍ آیت الله مکارم شیرازی:
ماشين هاي معمولي که يکي دو بار با مواد شوينده لباس را مي شويد و آخرين بار پس از زوال نجاست با آب خالص شستشو مي دهد و بعد آب را تخليه مي کند، لباسهايي که شسته پاک است و ماشين نيز پاک است.
✍ آیت الله سیستانی:
ماشين لباسشويى اتوماتيک برای تطهیر کافی است.
✍ آیت الله وحید خراسانی:
مسأله موضوعی است و برای معظم له پاککنندگی ماشین های لباسشویی از نجاست ثابت نشده است چنانچه از موازین مطرح شده در رساله معظم له علم یا اطمینان دارید که ماشین لباسشویی پاککننده است می توانید بر طبق علم یا اطمینان خود عمل نمایید و اگر علم یا اطمینان ندارید باید احتیاط کنید و از آن برای شستن لباس نجس اجتناب کنید.
📚منبع:
استفتاء از سایت مراجع
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
عضو شدن در شبکه های اجتماعی فیسبوک یا توییتر و...
نظر مشهور مراجع
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓#سوال: آيا نگهدارى و خريد وسايل و لوازمى که داراى عکسهاى «باربى» که ساخت کشور آمريکا مىباشد که با اهداف خاصى توليد شده جايز مىباشد؟
✅ پاسخ: هرگونه خريد و فروش و نگهدارى وسايل و لوازمى که کمک به کشور غير مسلمان سازنده آن در جهت بهرهگيرى درآمد حاصل از ساخت آن در معارضه و مبارزه با اسلام و مسلمين باشد و يا موجب اشاعه فساد گردد، جايز نيست.
👇 در قرآن آمده
افراد با ايمان نبايد به جاى مؤمنان، كافران را دوست و سرپرست خود انتخاب كنند و هر كس چنين كند، هيچ رابطهاى با خدا ندارد.
#نکته: هر عملی که باعث قوت و تقویت جبهه کفر و یا تضعیف مسلمین باشد حرام است؛ لذا معاملاتی که به چنین چیزی منجر میشود تحریم شده است. بنابراین معاملاتی که باعث قدرت گرفتن کفار اعم از ذمی و ... و یا به خطر افتادن فرد، جامعه و حکومت اسلامی در ابعاد مختلف اعم از اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و... باشد حرام است و مؤمنین نباید نسبت به آن مبادرت ورزند.
📚منابع:
[1]. پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری، احکام مشاغل.
[2]. آل عمران (3) آيه 28.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
📚 کفاره تخلف از نذر
💠 سؤال: چند سال پیش با مراعات شرایط شرعی، #نذر کردم که هر ماه یک ختم قرآن انجام دهم، اما متأسفانه موفق نشدم، آیا برای انجام ندادن نذر باید #کفاره بدهم؟
✅ جواب: اگر انجام ندادن نذر به دلیل ناتوانی یا فراموشی باشد، کفاره ندارد و برای ماه های بعد باید طبق نذر عمل کنید؛ در غیر این صورت باید کفاره بدهید.
(#کفاره_نذر عبارت است از سیر کردن #ده_فقیر یا پوشاندن آنها و اگر نتوانستید، سه روز #روزه بگیرید)
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓#سوال: اگر کسی بعد از خروج منی بول نداشته و بخواهد غسل کند، آیا استبرا کفایت می کند و اگر بعدا رطوبت مشکوکی خارج شد، اعتنا نکند؟
💠 پاسخ:
✍مقام معظم رهبری: اگر پس از خروج منی بول نکند و بعد از غسل، رطوبتی از او بیرون آید که نداند منی است یا رطوبت دیگر، حکم منی را دارد؛ ولی اگر رطوبت از او خارج نشود و هنگام ادرار شک کند که با ادرار باقیمانده منی خارج شده است یانه غسل جنابت دو باره واجب نیست.
✍ آیت الله مکارم: در فرض سوال انجام غسل مانعی ندارد البته اگر قبل از غسل، بول نکند و بعد از غسل رطوبتي از او بيرون آيد که نداند مني است يا رطوبت ديگر، حکم مني دارد و بايد دوباره غسل کند.
✍ آیت الله فاضل: بعداز جنابت و خارج شدن منی و قبل از غسل، بول کردن مستحب است و اگر کسی بول نداشته باشد استبراء از بول بدون بول کردن کفایت نمی کند، اگر بدون بول کردن غسل کند در صورتی که رطوبت مشکوک بعد از غسل خارج نشود غسل صحیح است، اگر رطوبت مشکوک بعد از غسل خارج شود غسل باطل می شود.
#خروج_مایع_مشکوک_بعد_غسل
💠 نکته: دستور غسل یکی از خدمات ادیان الهی به انسان هاست که موجب طهارت معنوی روحی و بهداشت بدن انسان می گردد. ادیان الهی در این گونه امور راه صحیح زندگی معنوی و مادی را به انسان آموزش داده اند.
📚 منابع:
[1]. استفتاء از پایگاه اینترنتی مقام معظم رهبری، کد استفتاء: B1HUciJcO5Q.
[2]. استفتاء از پایگاه اینترنتی آیت الله مکارم، کد استفتاء: 9509060122.
[3]. استفتاء از پایگاه اینترنتی آیت الله فاضل، کد استفتاء: 9502675 .
[4]. بحار الأنوار : ۸۱/۳/۳.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
ازدواج در اسلام...
نظر مشهور مراجع
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🔵 سوال 👈 گفته میشود خواندن هر یک از سورههای «فیل»، «قریش»، «ضحی» و «انشراح» در نماز به تنهایی کافی نیست، آیا این مطلب صحیح است؟
🔻پاسخ مراجع عظام تقلید 👇
🔻حضرت آیت الله العظمی خامنهای (مد ظله العالی):سورهی «فیل» و «ایلاف» در حکم یک سورهاند، و خواندن یکی از آن دو بعد از حمد کافی نیست. همچنین سورهی «والضحی» و «الم نشرح».
🔻حضرت آیت الله العظمی سیستانی (مد ظله العالی):به احتیاط واجب کافی نیست.
🔻حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):سوره «فیل» و «ایلاف» یک سوره حساب میشود و همچنین سوره «والضحی» و «الم نشرح».
🔻حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
خواندن سوره های مذکور در سوال به تنهایی کافی نیست و باید جمعا و به همراه بسمله واقع در وسط خوانده شود.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
♦️توصیه آیت الله وحید خراسانی برای دفع بیماری و نگرانی
🔹جمعی از مؤمنین از آیت الله العظمی وحید خراسانی خواستند تا جهت دفع بیماری و نگرانی، توصیهای بفرماید که این استاد سطوح عالی حوزه گفت:
👈ضمن رعایت دستورات پزشکی و بهداشتی، هر روز دست خود را روی قلبتان بگذارید و #هفت مرتبه سوره #حمد را قرائت کنید و نیز هر روز #صبح و شب هفت مرتبه #آیت_الکرسی را تا «وَ هُوَ الْعَلِیُّ الْعَظِیمُ» قرائت نمائید.
#احادیث 👇
http://Eitaa.com/ahadith
🔻با سلام. ایا عرق جنبی که از راه حرام اتفاق افتاده نجس است؟
🔻پاسخگو:
سلام علیکم عرق جنب از راه حرام پاک است.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
⁉️استفاده از اینترنت وای فای دیگران بدون اجازه و رضایت و راه جبران آن چگونه است؟
✅پاسخ:
✍استفاده نیاز به اجازه دارد و بدون اجازه، استفاده جایز نیست و حرام می باشد.
🔺باید به همان میزان که استفاده کرده اید به او هزینه اش را پرداخت کنید؛ و اگر فرضا امکان دسترسی ندارید باید از طرف او صدقه بدهد.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
اگه نماز براي خداست بايد بر زمين سجده کنيم پس چرا بايد مهر قرار بدهيم و بر مهر سجده کنيم؟.mp3
5.09M
💬 #سوال_مخاطب
💥 دلیل سجده بر مهر⁉️
👈 اگه نماز براي خداست بايد بر زمين سجده کنيم پس چرا مهر قرار می دهيم و بر مهر سجده می کنيم؟
✅ پاسخ: #حجت_الاسلام_محمدی
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓سوال: ما به عنوان میوه فروش، برای فروش محصول عیوب آن را مخفی می کنیم مثلا جلوی میوه ها را از بهترین نوع پر کرده و نوع نامرغوب را در قسمت عقب قرار می دهیم؛ البته میوه ها توسط مشتری دست چین می شود. همچنین برای جلوگیری از پژمردگی میوه هایی که قرار است فردا بفروشیم مانند هویج را در آب خیسانده و صبح خشک می کنیم یا میوه های شب قبل را با میوه های جدید مخلوط می کنیم. آیا این غش در معامله بوده و حرام است؟
پاسخ:👇👇
✍ آیت الله مکارم: فروختن اجناس تقلّبى كه خريدار از وضع آن خبر ندارد موجب بطلان معامله می گردد مانند فروختن شير مخلوط با آب يا روغنى كه آن را با پيه يا چيز ديگرى مخلوط كرده اند که به اين عمل «غشّ» مى گويند و يكى از گناهان كبيره است؛ غش در معامله در کار میوه فروشی هم امکان دارد صورت گیرد به این صورت که فروشنده بدون اطلاع مشتری میوه ها و اجناس خراب و معیوب را به همراه سایر میوه های سالم بفروشد و قیمت میوه سالم و بدون عیب را از او دریافت کند. در صورتی که مشتری از وضعیت میوه ها آگاهی داشته باشد و با اختیار و اطلاع خود آنها را خریداری نماید، معامله صحیح است و غش انجام نشده است. [1]
✍ آیت الله سیستانی: غش در معامله حرام است و موارد مختلفی دارد مانند: 1 ـ مخلوط کردن جنس خوب با جنس بد یا با چیز دیگر، مانند مخلوط کردن شیر با آب. 2 ـ صورت ظاهر خوبی را به جنس دادن بر خلاف واقع مانند، آب زدن به سبزی کهنه که تازه جلوه کند. 3 ـ جنس را به صورت جنس دیگر وانمود کردن مانند، روکش کردن طلا بدون اطلاع مشتری. 4 ـ مخفی داشتن عیب جنس در صورتی که مشتری به فروشنده اعتماد داشته باشد که از او مخفی نمی دارد.
✍ آیت الله شبیری: غش ان است که هر چند با سکوتش کاری که خلاف نصح و خبر خواهی طرف مقابل است را اظهار کرده باشد و در نتیجه وی را فریب داده باشد مثل اینکه میوه خوب را با پست مخلوط كند و به اسم میوه اعلا بفروشد، یا میوه امروزی را با دیروزی مخلوط کند و به اسم میوه امروزی بفروشد.
📚منابع:
[1]. استفتاء از پایگاه اینترنتی آیت الله مکارم، شماره استفتاء: 9709010079.
[2]. استفتاء از پایگاه اینترنتی آیت الله سیستانی، کد استفتاء: 798891.
[3]. استفتاء از پایگاه اینترنتی آیت الله شبیری، کد استفتاء: 59858.
[4]. وسائل الشيعه، ج 12/ 86 .
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
📝توصیه مراجع برای جلوگیری از شیوع کرونا
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
+🔹🍃🌟بسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيم🌟🍃🔹+
✨ اعمال شب و روز اول ماه رجب
1⃣ غسل کردن
سیّد بن طاووس مىگوید در کتب «عبادات» روایتى از رسول خدا (ص) یافتم که آن حضرت فرمود: هر کس ماه رجب را درک کند و در اول، وسط و آخر آن، غسل کند همانند روزى که از مادر متولد شده، از گناهان خارج شود ( و پاک شود ) .
2⃣ روزه گرفتن روز اول
روایت شده که حضرت نوح (ع) در این روز به کشتى سوار شد و به کسانى که همراه او بودند امر فرمود روزه بگیرند که هر کس این روز را روزه بگیرد، آتش جهنم یک سال از او دور شود .
3⃣ زیارت امام حسین علیه السلام
از امام جعفر صادق(ع) روایت شده است که هر کس امام حسین(ع) را در روز اول رجب زیارت کند، خداوند او را بیامرزد.
4⃣ خواندن نماز دو رکعتی
بعد از نماز عشاء، دو رکعت نماز به جا آورد ؛ در رکعت اول «حمد» و « الم نشرح » را یک مرتبه و سوره « توحید » را سه مرتبه بخواند و در رکعت دوم، سورههاى «حمد»، «الم نشرح»، «توحید» و «معوّذتین» (سورههاى ناس و فلق) را یک بار بخواند و پس از سلام ۳۰ مرتبه بگوید: « لا اله الاّ الله » و ۳۰ مرتبه «صلوات» بفرستد، رسول اکرم(ص) فرمود: کسى که این عمل را انجام دهد، خداوند گناهانش را مىآمرزد و از گناه پاک مىشود.
5⃣ احیاى شب اول ماه رجب
شیخ طوسى در « مصباح المتهجّد » از امام صادق(ع) از جدش از امیرمؤمنان على (ع) نقل کرده است که آن حضرت دوست داشت که در چهار شب از شبهاى سال، فارغ از هر چیز، به عبادت بپردازد: شب اوّل ماه رجب، شب نیمه شعبان، شب عید فطر و شب عید قربان.
در حدیثى دیگر، از امام صادق (ع) نقل شده است که « تا مىتوانى بر احیاى شبهاى عید فطر، عید قربان و... شب اول رجب مراقبت کن.»
6⃣ خواندن دعایى که از امام جواد (ع) نقل شده است
که فرمودند : مستحب است انسان، در شب اول رجب، با این کلمات، دعا کند: « اَللّهُمَّ اِنّى اَسْئَلُکَ بِاَنَّکَ مَلیکٌ، وَاَنَّکَ عَلى کُلِّ شَىْء مُقْتَدِرٌ، وَاَنَّکَ ما تَشآءُ مِنْ أَمْر یَکُونَ اَللّهُمَّ اِنّى اَتَوَجَّهُ اِلَیْکَ بِنَبِیِّکَ مُحَمَّد نَبِىِّ الرَّحْمَةِ، صَلَّى اللهُ عَلَیْهِ وَآلِهِ، یا مُحَمَّدُ یا رَسُولَ اللهِ، اِنّى اَتَوَجَّهُ بِکَ اِلَى اللهِ رَبِّکَ وَرَبِّى لِیُنْجِحَ بِکَ طَلِبَتى »
🔸 اعمال و نمازهای پر فضیلت دیگری هم برای این شب وارد شده که علاقمندان میتوانند به مفاتیح الجنان مراجعه کنند.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
🔅«سلام برتو ای شکافندهی علم»
🔸آمدی تا با عِلمت نجاتمان دهی از گمراهی و کلامت چراغ امیدی شود در این روزهای سخت...
♥️ #امام_باقر میفرمایند:
🍃زمانی بر مردم می آيد که امامشان غايب شود. پس خوشا به حال آن ها که در آن زمان بر امر [ولايت] ما ثابت بمانند...
📖کمال الدين، ج١، باب٣٢، ص۶۰۲.
🌸 ولادت #امام_باقر علیه السلام را به آقا صاحب الزمان و شما عزیزان تبریک میگوییم.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
💥 آیا پارک ماشین در زمین های خالی که صاحبانشان فعلا قصد ساخت و ساز ندارند، صحیح است⁉️
✅پاسخ:
✴️ مقام معظم رهبری:
اگر اطمینان به رضایت صاحبان آنها دارید، اشکال ندارد. [1]
✴️ آیت الله مکارم:
چنانچه پارک اتومبیل موجب سد معبر یا ایجاد مزاحمت برای دیگران نیست همچنین صاحب زمین از این کار نهی نکرده، مانعی ندارد. [2]
✴️ آیت الله فاضل:
اگر صاحبان زمین از پارک کردن ماشین ها منعی ندارند، پارک کردن ماشین در آن زمین ها اشکال ندارد. [3]
📚منابع:
[1]. استفتاء اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری
[2]. استفتاء اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی آیت الله مکارم شیرازی
[3]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله فاضل لنکرانی
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
کرم ضد افتاب برای زن...
نظر آیت الله خامنه ای
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
📚 گرفتن وام برای پول پیش خانه
✍ نظر آیت الله خامنه ای
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
مراجع تقلید: سفر به قم جایز نیست، حتی به نیت ادای نذر
🔸مراجع تقلید سفر به قم به قصد زیارت و حتی به نیت ادای نذر را اگر واجد "احتمال خطر و ضرر عقلایی" باشد، جایز نمیدانند
🔹آیتالله #نوری_همدانی در پاسخ با استفتاء مبنی بر جایز بودن سفر به قم به قصد زیارت و ادای نذر پاسخ داده اند که "در صورتی که احتمال خطر و ضرر عقلایی می دهید در وقت دیگر نذر انجام شود.
🔹همچنین آیت الله #مکارم_شیرازی نیز در پاسخ با همین پرسش گفته اند: "چنانچه با رعایت نکات ایمنی و بهداشتی خطر قابل توجهی متوجه شما نباشد انجام این سفر مانعی ندارد، در غیر این صورت تکلیفی نسبت به عمل به نذر در شرایط حاضر ندارید و لازم است بعد از رفع خطر به تکلیف خود عمل نمایید."
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
✅دستور #علما برای #پیشگیری و دفع بلا ( #کرونا)
حتما پیام رو برای نزدیکانتان ارسال بفرمایید.
#احکام_دین
https://eitaa.com/ahkam_din
💬 #سوال:
🔻بنده در منزل پدر زندگی می کنم و واجب النفقه پدر هستم آیا برای استفاده از مصرفی های خانه مثلا خوردنی ها اجازه از پدر لازم است؟ اگر بیشتر از دیگر اعضا خانواده بخورم آیا حق الناسی به عهده من است؟
✅ #پاسخ:
✍ مقام معظم رهبری: در فرض سؤال فی نفسه اجازه گرفتن لازم نیست، و حق الناسی هم بر عهده شما نیست. [1]
⬅️ آیت الله مکارم: کسب اجازه لازم نیست و حق الناس بر ذمه شما نمی آید. بطور کلی می توانید به صورت متعارف از مواد غذایی استفاده کرده و نسبت به مقدار بیشتر نیز اگر پدرتان رضایت دارد، اشکالی ندارد. [2]
⬅️ آیت الله سیستانی: اجازه لازم نیست. [3]
⬅️ آیت الله شبیری زنجانی: اگر بیشتر از متعارف خودتان نخورید مانعی ندارد. [4]
⬅️ #حدیث: پیامبرگرامى اسلام(ص) در مورد حقوق فرزند، فرمودند: حق فرزند بر پدرش این است که خواندن و نوشتن و شناکردن و تیراندازى به او تعلیم دهد، و جز غذاى حلال به او نخوراند». [5]
⬅️ #نکته: نفقه در لغت به آن چیزی گفته میشود که انفاق میشود و در اصطلاح شرع، هزینه نیازمندیهای متعارف زندگی است که پرداخت آن بر شخص سرپرست واجب است.نفقه فرزندان از مسئولیتهای مالی است که شرع برعهده پدر گذاشته است.
-----------------------------------
پی نوشت:👇👇
[1]. استفتاء اینترنتی پایگاه اطلاع رسانی آیت الله خامنه ای، شماره استفتاء: MyLoNDuikWI.
[2]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله مکارم، کد رهگیری: 9712190100
[3]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آيت الله سیستانی، کد استفتاء: 831736.
[4]. استفتاء اينترنتی پايگاه اطلاع رسانی حضرت آیت الله شبیری زنجانی، کد رهگیری: 63127.
[5]. میزان الحکمة، ج 11، باب 4211، ح 22734 .
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
❓ سوال: اگر بعد از هر بار که حقوق می گیرم همان زمان خمس آن را پرداخت کنم، آیا باز هم باید سال خمسی داشته باشم؟
✅ پاسخ:
✍ مقام معظم رهبری: بطور کلی اگر کسی بعد از هر درآمدی بلا فاصله خمس آن را می دهد سال خمسی داشتن لازم نیست.
✍ آیت الله مکارم: انسان مى تواند در وسط سال هر وقت منفعت یا حقوقى به دستش آمد، خمس آن را بدهد و دیگر آن مال در سال خمسی مشمول خمس نمی باشد، ولى مى تواند آن را تا آخر سال تأخير بيندازد تا مخارج احتمالى اش را از آن بردارد.
✍ آیت الله شبیری: کفایت می کند البته اگر درآمد دیگری داشتید که متعلق خمس بود برای آن سال جداگانه قرار دهید. [3]
#پرداخت_خمس_حقوق
💠 حدیث: امام رضا(عليه السلام): پرداخت خمس كليد روزى شما و مايه از بين رفتن گناهان شما مى باشد و چيزى است كه براى روز نياز خودتان (يعنى قيامت) ذخيره مى كنيد.
📚 منابع:
[1]. استفتاء از پایگاه اینترنتی مقام معظم رهبری، کد استفتاء: yeSEhMMr0z0.
[2]. استفتاء از پایگاه اینترنتی آیت الله مکارم، شماره استفتاء: 9708270104.
[3]. استفتاء از پایگاه اینترنتی آیت الله شبیری، شماره استفتاء: 59689.
[4]. وسائل الشيعة، 6، 375.
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
┄┅═✧❁﷽❁✧═┅┄
اجازه ازدواج دختری که پدر ندارد...
نظر آیات خامنهای، سیستانی و مکارم
#احکام_دین 👇
https://eitaa.com/ahkam_din
احکام دین 📚
مراجع تقلید: سفر به قم جایز نیست، حتی به نیت ادای نذر 🔸مراجع تقلید سفر به قم به قصد زیارت و حتی به
#کرونا_شایعه
⭕️ اعلام جایز نبودن سفر به قم از سوی مراجع تقلید تکذیب شد
دفاتر آیات عظام مکارم شیرازی و نوری همدانی از مراجع تقلید در قم، انتشار مطالبی منتسب به آنان به عنوان استفتا و پاسخ آن مبنی بر جایز نبودن سفر به قم با هدف کنترل شیوع بیماری کرونا را قویا تکذیب کردند.
hawzahnews.com/news/888186
#احکام_دین
https://eitaa.com/ahkam_din