سلام تا حالا پیش آمده سؤال شرعی برات پیش آمده باشه و طلبهای در دسترس نبوده که مسئلهی شرعی خودتو ازش بپرسی؟!
حاج آقا نوروزی بیش از ده سالی هست که در تلگرام و اینستاگرام و.... با عنوان #حاج_آقا_مسئلةٌ پاسخگوی سؤالات شرعی هست، الآن هم گروهش رو آورده ایتا، اینهم لینکش عضو شید و هر موقع سؤالی براتون پیش آمد توی گروه بپرسید:
https://eitaa.com/joinchat/1020985981C515d8ff8ab
#احکام_روزه #روزه_یومالشک
💠 @AHKAME
⭕️ #حاج_آقا_مسئلةٌ: آیا میتوانیم روزی را که نمیدانیم آخر ماه شعبان است یا اول ماه رمضان، به نیت ماه رمضان روزه بگیریم؟
✅ جواب: در فرض سؤال واجب نیست روزه بگیرد و اگر بخواهد روزه بگیرد نمیتواند نیت روزهی ماه رمضان کند، بلکه میتواند قصد روزهی مستحبی آخر شعبان یا روزه قضا و مانند آن کند.
➕ و اگر بعداً معلوم شود که رمضان بوده از رمضان حساب میشود و قضای آن روز لازم نیست.
📚 استفتائات آیةالله العظمی خامنهای
کانال احکام بروز شرعی در #ایتا
http://eitaa.com/joinchat/431226884Ca585df9f36
#احکام_روزه #یوم_الشک
💠 @AHKAME
⭕️ #حاج_آقا_مسئلةٌ: روزی که انسان شک دارد اول ماه رمضان است یا آخر ماه شعبان، آیا گرفتن روزه واجب است؟ به چه نیت روزه بگیریم؟
✅ جواب: گرفتن روزه آن روز واجب نیست. ولى اگر کسی بخواهد روزه بگیرد، نمیتواند به نیت ماه رمضان بگیرد؛ بلکه باید به نیت ماه شعبان یا روزه قضا و مانند آن روزه بگیرد و چنانچه بعد معلوم شود، ماه رمضان بوده، از روزه ماه رمضان محسوب میشود.
📚 همهی مراجع عظام تقلید
کانال احکام بروز شرعی در #ایتا
http://eitaa.com/joinchat/431226884Ca585df9f36
#روزه #قضای_روزه #کفاره_تأخیر
💠 @AHKAME
⭕️ #حاج_آقا_مسئلةٌ: كفاره تاخير و فديه روزه چيست؟
✅ جواب: اگر قضای روزه ماه رمضان بر کسی واجب شد و آن شخص تا رمضان سال بعد بدون عذر شرعی آن را قضا نکند باید کفاره تاخیر بدهد، یعنی علاوه بر قضا یک مد طعام حدود ۷۵۰ گرم گندم یا جو و … هست را باید به فقیر بدهد.
📎 لازم به ذکر است این کفاره تاخیر فقط برای سال اول هست و اگر چند سال در قضا کردن یک روز روزه ماه رمضان بدون عذر تاخیر کند، فقط یکبار باید کفاره تاخیر بدهد.
. ضمناً اگر کسی بتواند روزه را از رمضان سال قبل تا سال بعد قضا کند و این کار را انجام ندهد مرتکب گناه شده است.
📚 پینوشت: توضیح المسائل مراجع عظام تقلید مطابق با فتاوای سیزده نفر از مراجع معظم تقلید
. متن اصلی از رساله امام خمینی و مُحشی حضرات آیات عظام: سیستانی، صافی گلپایگانی، مکارم شیرازی، نوری همدانی، شبیری زنجانی، بهجت، فاضل، اراکی، خویی، گلپایگانی، تبریزی
کانال احکام بروز شرعی در ایتا
http://eitaa.com/joinchat/431226884Ca585df9f36
#احکام_مسافر
#مسافت_شرعی: 8 فرسخ
⚪️ آیات عظام خامنهای و جوادی: 20/5 کیلومتر = 41 رفت و برگشت.
⚪️ آیات عظام مظاهری و مکارم: 21/5 کیلومتر = 43 رفت و برگشت.
⚪️ آیت الله سیستانی: 22 کیلومتر = 44 رفت و برگشت.
⚪️ آیت الله نوری: 22/5 کیلومتر = 45 رفت و برگشت.
⚪️ آیت الله شبیری: 20 کیلومتر = 40 رفت و برگشت.
#حد_ترخص
☘️ بر اساس تحقیقات انجام گرفته 1350 متر پس از آخرین نقطه شهر، حد ترخص می باشد.
تبصره: برای محاسبه حد ترخص و مسافت شرعی از آخرین خانهی شهر حساب میکنند.
📚 توضیح المسائل مراجع نماز مسافر؛ آقا رساله نماز و روزه مسأله 410
💠 @AHKAMR
⭕️ پرسش: من در ماه رمضان به شهری سفر کردم که قصد کردم در آنجا بیش از ده روز بمانم، ولی میخواهم به اماکن تفریحی که در خارج شهر است نیز بروم، آیا میتوانم در آنجا روزه بگیرم؟
✅ پاسخ اجمالی: مراجع عظام تقلید در این زمینه میگویند: مسافری که قصد دارد ده روز در محلی بماند، اگر بخواهد به بیرون از آن محل رفت و آمد داشته باشد، در فرضهای ذیل نمازش کامل و روزهاش صحیح است:
الف) پس از قصد اقامت ده روز و پس از خواندن یک نماز چهار رکعتی، تصمیم گرفته باشد به بیرون از آن منطقه (به فاصله کمتر از 22.5 کیلومتر) رفت و آمد داشته باشد.[1]
ب) از ابتدا قصد داشته که در بین ده روز به اطراف محل اقامتش برود، اما جایی که میخواهد برود، عرفاً بخشی از همان منطقه اقامتی او شمرده میشود.[2]
ج) از ابتدا قصد داشته که در بین ده روز به جایی برود که عُرفاً بخشی از محل اقامتش نیست و فاصلهاش کمتر از مسافت شرعی است، که در این صورت اگر مقدار زمان یا تعداد رفت و آمدش به اندازهای نشود که عرفاً منافی با قصد اقامتش باشد، نماز او تمام و روزهاش صحیح است.
البته در تفسیر و تعیین این مقدار عرفی، مراجع تقلید نظرات متفاوتی به شرح ذیل ارائه نمودهاند:[3]
1. آیات عظام امام خمینی، خویی، تبریزی، وحید، فاضل و نوری: (بیش از دو ساعت طول نکشد)؛ آیات عظام امام خمینی و نوری: (و فقط برای یک مرتبه باشد)
2. آیت الله خامنهای: (مجموع ساعات خروج از شش، هفت ساعت بیشتر نشود)
3. آیت الله سیستانی: (یک روز یا یک شب، کامل نشود و در صورت تکرار طوری نباشد که عرفاً بگویند در دو جا اقامت دارد)
4. آیت الله اراکی: (در همان روز برگردد)
5. آیت الله بهجت: (چنانچه بیشتر روز را در محلّ اقامت باشد، نمازش تمام است)
6. آیت الله زنجانی: (همینکه خوابگاهش در محل اقامت باشد کافی است و لازم نیست تصمیم داشته باشد در روز یا اوایل شب به محل اقامت برگردد، هر چند هر روز به خارج از محل برود)
7. آیت الله مکارم: (اگر رفتن به آن مکان طوری است که خودش مسافرت محسوب میشود باید تمام ده روز را شکسته بخواند)
8. آیات عظام گلپایگانی و صافی: (اگر از اوّل قصد بیرون رفتن از آن محلّ را داشته باشد، نمازش شکسته است، هر چند به حدّ ترخّص نرسد)
📚 پینوشتها:
[1]. امام خمینى، سید روح اللّٰه، استفتائات، ج 1، ص 226، قم، دفتر انتشارات اسلامى، چاپ پنجم، 1422ق.
[2] امام خمینی، سید روح اللّٰه، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنیهاشمی خمینی، سید محمدحسین، ج 1، ص 718 - 720، م 1338، دفتر انتشارات اسلامی، قم، چاپ هشتم، 1424ق.
[3]. آیات عظام خویی، وحید و تبریزی: ( اگر مدت از این بیشتر باشد احتیاطاً بین شکسته و تمام جمع نماید، و اگر تمام یا بیشتر روز باشد نمازش شکسته است)؛ آیت الله فاضل: (اگر زمان ماندنش بیشتر شد، احتیاط واجب این است که بین نماز شکسته و تمام جمع کند و در ماه رمضان احتیاطاً روزه بگیرد و بعداً قضا کند)؛ ر.ک: همان؛ برگرفته از سایت رسمی مقام معظم رهبری، س 665؛ وحید خراسانى، حسین، توضیح المسائل، ص 266، م 1346، مدرسه امام باقر(ع)، قم، نهم، 1428 ق
💠 @AHKAME
📍 تعیین مسافت شرعی
⭕️ سؤال: مسافت شرعی، چند کیلومتر است و کیفیت محاسبه آن چگونه است؟
✅ جواب: مسافت شرعی که موجب شکسته شدن نماز می شود، حدود ۴۱ کیلومتر در مسافت امتدادی (فقط رفت) و ۲۰.۵کیلومتر در مسافت تلفیقی (رفت و برگشت) است.
اگر سفر از شهر یا روستای مستقلی شروع می شود – هر چند نزدیک شهر یا روستای دیگری باشد -، آغاز مسافت، خروجی شهر یا روستاست و تا اول شهر مقصد محاسبه می شود، مگر این که قصد رفتن به مکان خاص و مستقلی در کنار شهر مقصد را داشته باشد به گونه ای که عرفا رسیدن به شهر، رسیدن به مقصد محسوب نشود و شهر تنها مسیری برای رسیدن به مقصد باشد، مانند برخی دانشگاه ها یا پادگان ها یا بیمارستان هایی که در کنار شهر هستند، که در این صورت در محاسبه مسافت تا همان مکان خاص در نظر گرفته می شود.
💠 @AHKAME
⚪️ ثواب روزه سه روز آخر ماه شعبان:
🟢 حدیث از امام صادق علیه السّلام: من صامَ ثَلاثَةَ أیّامٍ مِن آخِرِ شَعبانَ و وَصَلَها بِشَهرِ رَمَضانَ، کَتَبَ اللهُ لَهُ صَومَ شَهرَینِ مُتَتابِعَینِ
هرکس سه روز آخر #ماه_شعبان را روزه بگیرد و به روزه #ماه_رمضان وصل کند، خداوند ثواب روزه دو ماه پیدرپی را برایش محسُوب میکند.
💠 @AHKAME
🤲🏻 در ماه مبارک رمضان با کانال و گروه احکام شرعی #حاج_آقا_مسئلةٌ در خدمت شما خواهیم بود. إن شاءالله
کانال احکام شرعی
http://eitaa.com/joinchat/431226884Ca585df9f36
ir.ramazan.doaa-1.apk
3.78M
📲 برنامه اندرویدی «شرح دعاهای روزانه ماه مبارک رمضان»
💠 @AHKAME
👆🏻 ببینید چی پیدا کردم!
این برنامه مال سال ۱۳۹۵ هست، «برنامهی اندرویدی شرح دعاهای روزانه ماه مبارک رمضان»، که تحقیق و نوشتن برای سال ۸۹ هست و برنامه را سال ۹۵ ساختم و در کافه بازار و دیگر اپ استور ها منتشر کردم.
توی کاتال شخصی خودم در تلگرام پیدا کردم، قدیمی هست ولی بنده در گوشی خودم نصب کردم کار کرد.