🔺 غسل جنابت:
⭕️ سؤال: اینجانب با مشکلی مواجه هستم، مشکل من این است که شستن بدنم، هرچند با یک قطره آب، برای بدنم ضرر دارد، حتی مسح هم همین طور است. هنگام شسستن بدنم ولو به مقدار کم، علاوه بر عوارض دیگر، تپش قلبم زیاد میشود، آیا با این وضعیت برای من جایز است با همسرم مقاربت نموده و برای چندین ماه تیمّم بدل از غسل نمایم و با آن نماز خوانده و داخل مسجد شوم؟
✅ جواب: ترک مقاربت بر شما واجب نیست، و در صورت جنابت و معذور بودن از انجام غسل، وظیفه شرعی شما برای اعمال مشروط به طهارت، تیمّم بدل از غسل جنابت است، و با آن تیمّم داخل مسجد شدن و خواندن نماز و مسّ نوشته قرآن کریم و بقیه اعمالی که انجام آنها مشروط به طهارت از جنابت است، اشکال ندارد.
📚 إستفتاءآت امام خامنهای
💠 @AHKAME
🔲 چند استفتاء جدید درباره #وضو از مقام معظم رهبری
@ahkame
🔳 س: بعد از کار دستم را تميز کرده و در آن مانعى نديدم بعد از مدتى فهميدم مانعى بر روى دست من بوده و من با آن نماز مىخواندم #تکليف چيست؟
ج) اگر احتمال مىدهيد آن مانع بعد از وضو گرفتن واقع شده است، وضوهاى گذشته صحيح است ولى اگر بدانيد مانع حين وضو بوده است، وضو و نمازى که با آن خواندهايد، باطل بوده است.
🔳 س: اگر در هنگام وضو گرفتن، ساعت را از دستمان خارج نكنيم ولى آن را چند بار بچرخانيم تا آب به سطح پوست برسد، براى وضو اشكالى دارد؟
ج) اگر آب به پوست مىرسد و از بالا به پايين شسته مىشود اشكال ندارد.
🔳 س: #اکليلهايى بر روى ناخنهاى پايم بود که در هنگام #غسل واجب هر کار کردم نرفت و با همان اکليلها غسل کردم اکنون که اين اکليلها رفته است آيا بايد دوباره غسل خود را انجام دهم؟
ج) اگر در وقت غسل ازاله آن غير ممکن يا حرجى بوده، در صورتى که روى آن دست تر کشيده باشيد غسل شما #جبيرهاى محسوب شده و صحيح است.
🔳 س: آيا در وضو در حالى که بر روى دست آب مىريزيم مىتوان با همان دست شير آب را بست؟
ج) قبل از تکميل شستن دست چپ اشکال ندارد ولى پس از آنکه وضو کامل شد و از شستن دست چپ فارغ شد اگر دست را به چيز مرطوب (مثل شير آب) بگذارد و آب خارج وضو با آب وضو مخلوط شود، مسح سر و پا با آب خارج وضو و يا با آب مختلط صحيح نيست.
🔳 س: شخصى وضو گرفته و در نماز متوجه مىشود اكليل بر صورتش مىباشد حكم نمازش چيست؟ و اگر بعد از نماز متوجه شود حكم نماز چيست؟ چون قبلش آرايش كرده بوده؟
ج) اگر يقين دارد که مانع، هنگام وضو بوده است فرقى بين قبل از نماز و بعد از نماز نيست و در هر صورت بايد مانع را برطرف کرده و مجدداً #وضو بگيرد و نماز خوانده شده را هم اعاده کند.
🔳 س: وضو گرفتن از آبهاى خنك مسجدالحرام و اطراف آن- كه براى آشاميدن اختصاص دادهاند اعم از كلمنها و شيرها- چه حكمى دارد؟
ج) صحّت وضو با شك در اباحه آب براى وضو محل اشكال بلکه منع است.
🔳 س: آيا #مسح بر موى مصنوعى جايز است؟
ج) اگر موى کاشته شده قابل برداشتن نبوده و يا ازاله آن مستلزم حرج و مشقّت باشد و با وجود موها، امکان مسح بر پوست سر نباشد، مسح روى همان موها کافى است.
🔳 س: آيا آثار باقيمانده از صابون بر روى دست مانع وضو و غسل است؟
ج) مجرّد وجود اثر #صابون كه بعد از خشك شدن اعضا ظاهر مىشود، ضررى به وضو يا غسل نمىرساند، مگر اين كه داراى جِرمى باشد كه مانع از رسيدن آب به پوست مىشود.
🔳 س: آيا در باران مىشود وضو گرفت؟
ج) مانع ندارد مشروط بر اينکه قطرات بارانى که به اعضاى وضو مىرسد، با آن قصد وضو نمايد و هنگام #مسح، باران به کف دستها اصابت نکند.
🔳 س: آيا مىتوان عمداً کارى کرد که وظيفه، وضو و غسل جبيره شود مانند کاشت ناخن يا جراحى بينى که صرفاً به خاطر زيبايى انجام مىگيرد و ضرورتى ندارد؟ اگر جايز نيست، افرادى که داراى شغلهايى هستند که سبب ايجاد مانع مىشود و برطرف کردن آن برايشان مشقت دارد آيا در صورت امکان تغيير شغل، وظيفه دارند که آن را تغيير دهند؟ (مانند نقاشها که گاهى پشت بدنشان هم رنگى مىشود و بايد کسى اين مانع را برايشان برطرف کند و يا رنگ بگونهاى است که به راحتى برطرف نمىشود.)
ج) ايجاد مانعى كه موجب تبدّل وظيفه وضو و غسل به وضو و غسل جبيرهاى مىشود، چنانچه در غير وقت نماز باشد، مانع ندارد ولى در وقت نماز بايد وضو يا غسل را انجام دهد سپس مبادرت به ايجاد مانع نمايد، و افراد مشتغل به كارهايى كه موجب ايجاد مانع مىشود (مانند نقاشى، يا گچكارى و امثال آن) چنانچه نتوانند در وقت وضو يا غسل آن مانع را برطرف كنند شستن روى همان مانع كفايت
🔳 س: اگر شخص وضو گيرنده در اثر عدم آگاهى هنگام شستن دستها و #صورت به قصد وضو، اقدام به باز و بسته كردن شير آب نمايد؛ آنهم در موقعى كه رطوبت (خيسى) روى شير آب در مسح او تداخل نمايد وضوى او باطل است. حكم نمازهايى که با اين حالت خوانده شده چيست؟
ج) در حال حاضر تا يقين به بطلان وضو و نماز ندارد، محكوم به صحّت است و تكليفى ندارد.
🔳 س: آيا وجود جرم در زير ناخنها و يا بلندى #ناخنها باعث بطلان وضو خواهد شد؟ ضمناً حكم نمازهاى خوانده شده چيست؟
ج) امور مذكور موجب بطلان وضو و نماز نيست.
@AHKAME
#احکام_وضو #جرم_ناخن
💠 @AHKAME
⭕️ سوال: آیا چرک و جرمی که زیر ناخن است، برای وضو اشکال دارد؟
✅ جواب: در وضو، اگر مانعی برای رسیدن آب به ظاهر اعضا باشد، باید بر طرف شود.
— اما زیر ناخنها جزو ظاهر أعضا نیست و وجود جرم در زیر آن برای وضو اشکالی ندارد.
🔸 لذا فقها در اینباره میگویند:
اگر زیر ناخن چرک [و جرم] باشد، وضو اشکال ندارد، ولى اگر ناخن را بگیرند [و چرک باقی بماند] باید براى وضو آن چرک را برطرف کنند
— و نیز اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد، باید چرک زیر مقدارى را که از معمول بلندتر است برطرف نمایند.
📚 امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، ج1، ص 176، م 291
Iاحکام شرعی و فقهی👇🏻
https://telegram.me/joinchat/AXTlTzvGZfmiVJX3cFkJyg
#واكسمو #روغنمو #ژلمو
💠 @AHKAME
⭕️ سؤال: مسح سر بر موهاى روغن زده شده، چگونه است؟
✅ همه مراجع: اگر روغن و ژل به قدرى زياد نباشد كه مانع از رسيدن آب وضو (در حال مسح) به پوست يا بيخ موهاى جلوى سر يا موها باشد، اشكال ندارد. [۱]
🔸 آیةالله العظمی امام خامنهای: در اعضای وضو باید مانعی از رسیدن آب نباشد و در غیر این صورت وضو باطل است.
توجه: چربیهایی که به طور طبیعی در مو و صورت به وجود میآید مانع محسوب نمیشود مگر آن که به حدی باشد که مانع از رسیدن آب به پوست و مو گردد.
ـــ رنگ روی ناخن در صورتی که دارای جرم باشد، مانع از رسیدن آب به ناخن میشود و وضو باطل است.
ـــ رنگ مصنوعی که زنها از آن برای رنگ کردن موی سر و ابروی خود استفاده میکنند، اگر صرفاً رنگ باشد و دارای جرمی نباشد که مانع از رسیدن آب به مو شود وضو صحیح است. [۲]
📚 پینوشت:
[۱]. آیةالله تبريزى، استفتائات، س ۱۵۴
آیةالله صافى، جامع الاحكام، ج۱، س ۱۰۶
آیةالله فاضل، جامع المسائل، ج۱، س ۱۲۵ و ۱۲۷
امام، استفتائات، ج۱ وضو، س ۴۲ و ۴۳
امام خامنه اى، اجوبة، س ۱۰۴ و ۱۱۴ و ۱۴۰
آیةالله مكارم، استفتائات، ج۱، س ۶۹
آیةالله سيستانى، سايت
وضو: دفتر: آیات عظام نورى، بهجت و وحيد
احكام وضو، غسل و تيمم-پرسمان
۲. رساله آموزشی امام خامنهای
اولین کانال احکام شرعی در تلگرام👇🏻
https://telegram.me/joinchat/AXTlTzvGZfmiVJX3cFkJyg
#وضو #چرک_ناخن
💠 @AHKAME
⭕️ سؤال: آیا چرک و جرمی که زیر ناخن است، برای وضو اشکال دارد؟
✅ جواب: در وضو، اگر مانعی برای رسیدن آب به ظاهر اعضا باشد، باید بر طرف شود، اما زیر ناخنها جزو ظاهر اعضا نیست و وجود جرم در زیر آن برای وضو اشکالی ندارد.
➖ لذا فقها در اینباره میگویند: اگر زیر ناخن چرک [و جرم] باشد، وضو اشکال ندارد، ولى اگر ناخن را بگیرند [و چرک باقی بماند] باید براى وضو آن چرک را برطرف کنند و نیز اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد، باید چرک زیر مقدارى را که از معمول بلندتر است برطرف نمایند.
📚 امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، ج۱، ص ۱۷۶، م ۲۹۱
اولین کانال احکام شرعی در تلگرام👇🏻
https://telegram.me/joinchat/AXTlTzvGZfmiVJX3cFkJyg
🔺 وقت نماز و افطار:
⭕️ سؤال: آیا وقت نماز به مجرد شروع اذان آغاز میشود؟ یا این که باید صبر نمود تا اذان تمام شود و سپس شروع به خواندن نماز کرد؟ آیا روزهدار جایز است به مجرد شروع اذان افطار نماید یا این که باید صبر کند تا اذان تمام شود؟
✅ جواب: اگر اطمينان حاصل شود که اذان از هنگام داخل شدن وقت شروع شده، صبر کردن تا پايان اذان لازم نيست.
📚 آیةالله العظمی امام خامنهای
💠 @AHKAME
🔺 حکم مقدم داشتن نماز بعدی:
⭕️ سؤال: آیا نماز کسی که نماز دوم را بر اوّلی مقدّم داشته، مثلاً نماز عشا را جلوتر از مغرب خوانده، صحیح است؟
✅ جواب: اگر بر اثر اشتباه يا غفلت نماز دوم را مقدّم داشته و بعد از تمام شدن نماز متوجه شده، نماز او صحيح است. ولى اگر عمدى بوده، باطل است.
📚 استفتائات آیةالله العظمی خامنهای
💠 @AHKAME
🔺 حکم روزه در جایی که روز طولانی است
⭕️ سؤال: خورشید در دانمارک و نروژ در تابستان ساعت چهار صبح طلوع نموده و ساعت ۲۳ غروب میکند و با رعایت ذهاب حمره مشرقیه و بین الطلوعین، باید حدود ۲۲ ساعت روزه گرفته شود. تکلیف من درباره نماز و روزه چیست؟
✅ جواب: مکلف باید در مورد اوقات نمازهای یومیه و روزه همان افق محل سکونت خود را رعایت کند، ولی اگر روزه گرفتن بر اثر طولانی بودن روز، غیر مقدور یا حرجی باشد، ادای آن ساقط و قضای آن واجب است.
📚 آیةالله العظمی امام خامنهای
💠 @AHKAME
🔺 حکم نماز با غسلها:
⭕️ پرسش: با کدام غسلها میتوان نماز بدون وضو خواند ؟
✅ پاسخ: با هر غسل واجب یا مستحبی که استحباب آن ثابت شده است میتوان نماز خواند.
📚 آیةالله العظمی سیستانی
💠 @AHKAME
🔺 حکم پوستهای چرک هنگام غسل:
⭕️ پرسش: چنانچه پوستهای بدن به صورت چرک باشد، آیا مانع محسوب میشود؟
✅ پاسخ :در صورتیکه از پوستهایی است که جزء بدن محسوب میشود رفع آن لازم نیست و کافی است آن را بشویید.
📚 آیةالله العظمی مکارم شیرازی
💠 @AHKAME
🕰️ بهترین زمان چلّهگیری؛ چله موسیِ کلیم
در بین مردم، سنتی به نام اربعین یا همان چله گرفتن وجود دارد. افراد ۴۰ روز، خود را متعهد به انجام اعمالی خاص میکنند. برخی به نیت شفای بیمار، بعضی به نیت خانهدار شدن، بیفرزندها به نیت بچهدار شدن، عدهای هم جهت رفع خصلتهای بد اخلاقی و... چله میگیرند.
🔝 یکی از بهترین زمانهای چلّهگیری که از طرف علما نیز سفارش و تاکید شده است، از اول ذیقعده تا دهم ذیحجه (۱۳ تیر الی ۲۱ مرداد امسال) است که به "اربعین موسیِ کلیم" مشهور است.
💠 @AHKAME
🔺 ییلاق و قشلاق:
⭕️ سؤال: آیا قبیلههایی که سه، چهار ماه از قشلاق به ییلاق یا بر عکس منتقل میشوند، ولی بقیه سال را در ییلاق یا قشلاق به سر میبرند، دارای دو وطن هستند؟ مسافرتهایی که در ایام اقامت خود در یکی از این دو مکان به مکان دیگر انجام میدهند، از جهت قصر یا تمام بودن نماز چه حکمی دارد؟
✅ جواب: اگر قصد نقل و انتقال همیشگی از ییلاق به قشلاق و بر عکس را دارند تا روزهایی از سال را در یکی و روزهایی را در دیگری بگذرانند و هر دو مکان را برای زندگی دائمی خود انتخاب کرده باشند، هر یک از آن دو مکان وطن آنان محسوب میشود و بر آنان در آن دو مکان حکم وطن جاری میگردد، و اگر فاصله بین آن دو به مقدار مسافت شرعی باشد، در راه سفر از یکی به دیگری، حکم سایر مسافرین را دارند.
💠 @AHKAME