اربعین تمرین این است که فقط خود و اطراف خود را نبینیم، بلکه افق دید خود را گسترش دهیم و رحمت الهی را برای همه بخواهیم و برای همه بشریت دل بسوزانیم؛ چنان که امام حسین علیه السلام چنین بود و چنین کرد؛ یا اباعبدالله 😭
مهمترین دعاها باید متمرکز در تمنای ظهور باشد؛ باید سجدهها و گریهها و ضحههای دستجمعی برای ظهور صورت گیرد.
#اربعین
@ahkamostadmohagheghi
مادرهای نسل جدید
خدا رحم کنه به این کشور 🤦♂️
@ahkamostadmohagheghi
مردی روی دوش، مادرش را به کربلا میبرد و مردی با ماشین آخرین مدل، مادرش را به خانه سالمندان میبرد و جالب است که آن مرد به این مرد کربلایی میگوید عقب مانده و مرده پرست!
@ahkamostadmohagheghi
💠 #وضو_در_حضور_نامحرم
💬وضوگرفتن خانمها در جايى كه مرد نامحرم هست و اونا رو مىبينه، چه حکمی داره؟
این که نامحرم دست، مو یا جای دیگه بدن خانم رو ببینه، هم برای اون نامحرم و هم برای این خانم حرامه؛ اما وضویی که گرفته، درسته و باطل نمیشه.
@ahkamostadmohagheghi
💥دکتر حاج حسین توکلی از شاگردان عارف بالله شیخ رجبعلی خیاط، نقل می کند: روزی من از مطب دندان سازی خود حرکت کردم که جایی بروم، سوار ماشین شدم، میدان فردوسی یا پیش تر از آن ماشین نگه داشت، جمعیتی بالا آمد، سپس دیدم راننده زن است، نگاه کردم همه زن هستند همه یک شکل و یک لباس! دیدم بغل دستم هم زن است! خودم را جمع کردم و فکر کردم اشتباهی سوار شده ام. این اتوبوس کارمندان است. اتوبوس نگه داشت و خانمی پیاده شد، آن زن که پیاده شد همه مرد شدند! با این که ابتدا بنا نداشتم پیش شیخ بروم از ماشین که پیاده شدم {جهت روشن شدن قضیه} رفتم پیش مرحوم شیخ، قبل از این که من حرفی بزنم شیخ فرمود: « دیدی همه مردها زن شده بودند! چون مردها به آن زن توجه داشتند، همه زن شدند!» بعد گفت: « هر کس به هر چه توجه دارد، همان جلوی چشمش مجسم می شود، ولی محبت امیر المومنین (ع) باعث نجات می شود» «چقدر خوب است که انسان محو جمال خدا شود… تا ببیند آن چه دیگران نمی بینند و بشنود آن چرا را دیگران نمی شنوند.» امروزه روانشناسان به این نتیجه رسیده اند که انسان به هر چه توجه و تمرکز نماید همان چیز در روح و ضمیر باطنش نقش می بندد و در عالم خارج به ظهور می رسد! چه خیر اخلاقی و چه شر باشد.
کیمیای محبت، ص176
@ahkamostadmohagheghi
⭕️خطر جن یا همزاد؟
پرسش:
آیا درست است که هر انسان دارای یک همزاد از میان جنیان است و باید خطرِ آن را دفع کرد تا مشکلات در زندگی انسان رخ ندهد❓
پاسخ:
📛جنّ ها در اصل، نامرئی و ناپیدا هستند و در حالت عادی، هیچ خطری برای ما ندارند زیرا در یک بُعدِ دیگر از این جهان زندگی می کنند و خداوند بین ما و جنّیها مانع و حِفاظ قرار داده به نحوی که گویی در قفس هستند و تماس مستقیمی با ما ندارند.
جنّیها مانند انسان، دو دسته اند: نیکوکار و بدکار.
جنیهای بدکار تنها کاری که در حالت عادی می توانند بکنند وسوسه کردن انسان به کارهای منفی است مثل وسوسه ابلیس و سایر جنهایی که به هر یک از آنها شیطان می گوییم.
🚫وسوسه جن:
هرکس غیرمعصوم باشد ممکن است تا حدی تحت تأثیر وسوسه شیاطینِ جنّی قرار گیرد همانطور که تحت تاثیر وسوسه انسانهای شرور و شیطانصفت قرار می گیریم. طبعاً شیاطین، ما را تشویق به بدی، خشم بیجا، دروغ، بدبینی، نومیدی، اندوه بیهوده، تنبلی و بیکاری و افراط در خواب و خوراک و ... می کنند تا به تدریج دچار گناهان کبیره (مخصوصا کفر و زیر پا گذاشتنِ حق الناس) شویم.
✅راه نجات از وسوسه های شیطانی اینست که به جای عمل به وسوسه ها، به توصیه های دینی عمل کنیم و با قرآن، نماز و یاد خدا اُنس پیدا کنیم و مواظب باشیم که چه چیزهایی به ذهن ما خطور میکند؛ فکرهای خوبی که به ذهنمان میرسد الهامات فرشتگان یا ندای فطرت پاک انسان است و باید آنها را تقویت کنیم و ایدههای خوب را هر چه زودتر وب ا جدّیّت به مرحله اجرا در بیاوریم ولی هنگامی که فکر یا تصمیم بدی به ذهنمان میآید بگوییم: «پناه بر خدا از شیطان» یا صلوات بفرستیم یا بسم الله یا استغفرالله یا لا اله الا الله و سایر اذکار را بر زبان جاری کنیم.
❌دخالت جن در زندگی مادی انسان:
اما اینکه شیطان بتواند زندگی ما را از نظر مادی نیز به هم بریزد مثلا شیر آب خانه بیدلیل باز شود یا شیشه ها بی دلیل بشکنند یا صداهای ترسناک از خانه شنیده شود و ... مربوط به موارد خاص و بسیار نادر است و عمومیت ندارد.
این مواردِ نادر و عجیب باید بررسی شود که اصلا چرا رخ داده است؟
یعنی چه کاری انجام شده که روزنهای برای ورود جن از دنیای خودش به دنیای مادیِ ما ایجاد کرده است؟
آیا دنبال علوم غریبه و سحر و جادو و طلسم و ... رفته ایم که همین موجب باز شدنِ قفسِ جنی ها و وارد شدنِ آنها به زندگی مادی ما شده؟
آیا دچار شرک شده ایم؟ آیا بر گناهان کبیره اصرار کرده ایم که جنّ وارد زندگی ما شده؟ آیا مرتکب ریاضتهای غیرشرعی به شیوه مرتاضها و صوفیان شده ایم که جنّیهای شیطانصفت را به چشم میبینیم یا تحت تاثیر فریبها و خباثتهای آنها قرار گرفتهایم؟
کسی که جن در زندگی دنیایی او وارد شده باید سعی کند اولاً ریشهیابی کند و زمینه های ورود جن به زندگی اش را از بین ببرد.
ثانیا برخی کارها و ذکرها و دعاها را انجام دهد مثل:
1 - قربانی کردن برای کسب رضایت الهی و توزیع گوشت میان فقرا
2 - هر روز 5 بار آیت الکرسی(فقط آیه 255 سوره بقره) را بخوانند
3 - خواندن سوره های فلق و ناس هر روز و هر شب
4 - نگهداری یک قرآن در خانه که هر روز مقداری(حداقل 7 آیه) از آن بخوانیم
5 - حمل قرآن کوچک به همراه خود مثلا در کیفمان بگذاریم و گاهی چند ایه از آن بخوانیم
6 - آیه «یا معشرالجن ...»(آیه 33 سوره رحمن) را چهل بار بر آب بخوانند و آن را در چهارگوشه منزل بریزند.
⭕️هشدار:
برای دفع خطر جن یا طلسم و جادو نباید به سراغ دعانویسها رفت مگر اینکه فرد مؤمن و معتمدی باشد که فقط دعاهای بامحتوا مینویسد که از قرآن و احادیث، الهام گرفته شدهاند. اما از دعاهایی که به زبان عبری(یهودی) یا با خط نامفهوم نوشته شدهاند دوری کنید زیرا ممکن است حاوی مطالب کفرآمیز و شیطانی باشد و انسان را از چاله به چاه بیندازد.
#جن #همزاد #جادو
@ahkamostadmohagheghi
💬 آیا صدقه را میشود به خواهر خود بدهیم، چون وضع مالی اش خوب نیست؟
✅ همه مراجع عظام تقلید: بله، مانعی ندارد.
@ahkamostadmohagheghi
💠#بوسیدن_انگشت
#برداشت_های_نادرست_از_احکام
💬بعضی از مردم موقعی که میخوان وارد زمین کشاورزی یا زمین مسابقه بشن، انگشت اشارهشون رو میبوسن و به پیشونی میزنن.
🔹بعضیا هم موقعی که اذان رو میشنون، این کار رو میکنن و بعد دست رو به آسمون میگیرن.
👈 بعضی هم بعد از نماز، وقتی که دست میدن و «قبول باشه» میگن، دستها رو میبوسن.
🚫 درحالیکه ...
👈 هیچکدوم از اینها توی دین و شرع و احکام ما نیومده.
👌 البته انجامشون از جهت تبرک و اینها اشکال نداره، اما نباید به اسم حکم و دستور دینی انجام بشه؛ چون بدعت و اضافهکردن چیزی به دین خداست و حرامه.
@ahkamostadmohagheghi
اقتصاد اربعین، نمونه بسیار کوچکی از اقتصاد ظهور است؛ به برکت اهل بیت علیهمالسلام آنقدر در اربعین، فراوانی وجود دارد که هیچکس احساس گرسنه ماندن نمیکند؛ همه آنقدر مطمئن هستند که اگر در این موکب، غذایی پیدا نکنند کمی آنطرف تر در موکبی دیگر، غذایی بهتر پیدا خواهند کرد؛ به همین دلیل با آرامش به مسیر آرمانی خود ادامه میدهند تا به مقصود الهی خود برسند.
در اربعین هیچکس نمیتواند این رعب را در دل امت بیندازد که «منابع، محدود است و نیازها نامحدود.»
@ahkamostadmohagheghi
🟡 شبهه
خیانت سلمان فارسی (روزبه) یکی از بزرگترین خیانت های چند هزار ساله اخیر میباشد ...
۱. دادن اطلاعات نظامی و سیاسی ایران به اعراب
۲. ابراز پشیمانی سلمان از همکاری با اعراب در آخر عمر
۳. مشارکت در جنگ ها و خونریزی های فراوان
۴. همکاری برای به یغما رفتن میراث ملی ایرانیان و به بردگی و کنیزی گرفتن آنها
(شبهه خلاصه شده است)
🆔 @shobhe_shenasi
🟢 پاسخ
✍️ حجتالاسلام دکتر #قربانی_مقدم
🔹 این یک شبهه قدیمی است که به مناسبت تولید سریال سلمان فارسی در حال بازنشر است که توضیحاتی در این باره یادآور میشود:
♦️اصل لشکرکشی های خلفا به دلیل آنکه توسط حاکم مشروع و الهی انجام نگرفته مورد تایید نیست و امامان نیز در هیچ کدام حضور نداشتند.
♦️ سلمان فارسی با اشاره حضرت علی ع در فتح ایران حضور داشته تا از جنگ و خونرویزی جلوگیری کند.
👈 حضور او باعث شد دو شهر مدائن و تیسفون بدون جنگ و خونریزی، فتح شود.
♦️ جناب سلمان ضمن آنکه هیچگاه در حکومت ایران منصبی نداشته، ده ها سال هم از ایران دور بوده و نمی توانسته از اسرار سپاه ایران باخبر باشد.
♦️ایشان بدلیل حمایت از ولایت امیرالمومنین مغضوب خلفا بود و انتصاب به حکومت مدائن از سر ناچاری خلیفه دوم و با اذن حضرت علی (ع) برای رفع مشکل مردم بوده است.
♦️دلایل اصلی استقبال مردم ایران از مسلمانان و شكست ساسانیان 👇👇
* ظلم، ستم و فساد شدید دستگاه حكومتی
* سختگیری شدید به قاطبه مردم در حكم نوكران حكومت
* اختصاص همه امتیازات مادی و معنوی به طبقه حاكم و ثروتمند.
♦️فتح کتابخانه ها و آتش زدن کتاب ها در این جنگ واقعیت ندارد !
* تاریخ اصل وجود کتابخانهای را در آن زمان ایران ضبط نکرده چه رسد به آتش زدن.
👈تا قرن هفتم (حدود ۶۰۰ سال پس از فتح ایران) ، در هیچ مدرکی سخن از کتابسوزی مسلمین نیست و اولین بار درقرن هفتم بدون سند طرح شد و اعتبار تاریخی ندارد.
👈 سران حرکت شعوبیگری (که به حرکتی ملی گرا و ضد عرب بدل شد) کتابهای زیادی برعلیه اعراب نوشتند. اگر چنین نقطه ضعف بزرگی وجود داشت، محال بود شعوبیه که در قرن دوم هجری اوج گرفته بودند دربارهاش سکوت کنند.
♦️ فرمانده سپاه اعراب در جنگ با حکومت ساسانی و فتح ایران ، سعد بی ابی وقاص بود نه جناب سلمان!
♦️در رد ادعاهای شبهه همین بس که استقبال چشمگیر و با احترام ایرانیان در زمان بازگشت مجدد وی و استانداری مدائن ، رفتار با یک خائن به نوامیس و عزتشان نبوده ؛ بلکه در جایگاه تکریم ایشان حتی در برابرش به خاک می افتادند. 👇👇
👈 این باعث شد که خود حضرت سلمان که آنها را نهی کند.
♦️ طبق گزارش منابع سلمان در بین مردم مدائن بدون محافظ تردد داشت .
وصیت ادعا شده از جناب سلمان و ابراز پشیمانی ایشان صحت ندارد و ایشان در کمال احترام و توسط علی (ع) کفن و دفن شدند.
♦️✅ نکته مهم
اکثر مطالب این شبهه از کتاب #دوقرن_سکوت مرحوم زرینکوب استفاده شده در حالی که خود ایشان می گوید:
👈 این کتاب را در جوانی و تحت تاثیر جریانات ملی گرایانه آن زمان نوشتم و زمانی که با تاریخ آشنا شدم سه کتاب (بامداد اسلام، کارنامه اسلام و تاریخ مردم ایران) را در رد کتاب #دوقرن_سکوت نوشتم.
@ahkamostadmohagheghi
اگر می توانید در شبانه روز لااقل پنج دقیقه را هم به فكر خود باشید، تا بر شما روشن شود چه كاره هستید، برای چه هستید، کجا می روید تا عمر به غفلت نگذرد.
مرحوم سعادت پرور پهلوانی
@ahkamostadmohagheghi
🟡 آیا اینکه گفته میشود «اسلام دین شمشیر است» صحیح است؟
🟢 پاسخ شهید مطهری به این سوال:
🔹 بله اسلام دین شمشیر است اما شمشیرش در جهت دفاع است؛ دفاع از جان مسلمین یا از مال مسلمین یا از سرزمین مسلمین.
🔸 همچنین شمشیر اسلام از توحید نیز دفاع میکند. توحید حق و حقیقتی است که اسلام آن را از آنِ بشریت میداند و لذا هر جا که توحید به خطر بیفتد برای نجات توحید میکوشد، چون توحید عزیزترین حقیقت انسانی است.
🔹این آقایانی که راجع به آزادی بحث میکنند نمیدانند که توحید یک حقی است لااقل در حد آزادی، اگر بالاتر نباشد و قطعاً بالاتر است.
🔸این را من مکرر در مجالس گفتهام: اگر جان شما مورد حمله قرار گرفت آیا میگویید من نباید به زور متوسل شوم، بگذار مرا بکشد؟ نه. همچنین میگوییم اگر ناموس کسی مورد تجاوز واقع شد باید دفاع کند؛ اگر سرزمین مردمی مورد تجاوز واقع شد باید دفاع کنند. تا اینجا کسی بحث ندارد.
🔹اگر جان یا مال و یا سرزمین مردم مظلومی مورد تجاوز ظالمی قرار گرفت، آیا برای یک شخص سوم شرکت در دفاع از مظلوم کار صحیحی است یا نه؟ نه تنها صحیح است بلکه بالاتر از وقتی است که از خودش دفاع میکند، چون اگر انسان از آزادی خودش دفاع کند از خودش دفاع کرده اما اگر از آزادی دیگری دفاع کند از آزادی دفاع کرده که خیلی مقدستر است.
📗استاد مطهری، سیری در سیره نبوی(ص)، ص۱۹-۲۱۸(با تلخیص).
@ahkamostadmohagheghi