فقیر گنهکار
برخی در پرداخت کفاره، دقت کافی را ندارند و گمان میکنند به هر فقیری میتوان کفاره پرداخت کرد؛ درحالیکه باید احتیاط نمود و به فقیری که علناً گناه میکند، نباید کفاره داد.
✅ نظر مراجع تقلید:
- حضرت امام ره: در فقیر عدالت و فاسق نبودن شرط نیست؛ البته نباید به فقیر متجاهر به فسق کفاره پرداخت کرد.
- آيت الله سیستانی: در فقیر عدالت شرط نیست البته به احتیاط واجب نباید به فقیر تارک الصلاة و شارب الخمر و متجاهر به فسق کفاره پرداخت کرد.
- آیت الله مکارم: احتیاط آن است به کسی که علناً گناه میکند نپردازند.
📚منبع: تحریر الوسیله، کتاب کفارات، م1۸؛ منهاج الصالحین، ج۳، سایت آیت الله مکارم
#برداشت_های_نادرست_از_احکام | عضو شوید👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
سلام و عرض احترام
لطفاً کانالهای ما را به دوستان و آشنایان خود معرفی نمایید و در ثواب نشر معارف دین سهیم باشید.
💠 برداشتهای نادرست از احکام 👈
@ahkamz
💠 برداشتهای نادرست اخلاقی 👈
@akhlaghz
💠 برداشتهای نادرست اعتقادی 👈
@eteghadz
💠 متن، کلیپ و صوتهای ناب (سرای حکمت) 👈
@sarayehekmaatt
💠 نذر فرهنگی _ اعزام سخنران 👈
@mtdsim
حد ترخص و مسافت شرعی
برخی بین حد ترخص و مسافت شرعی تفاوت قائل نیستند، یا این دو مورد را با هم اشتباه میگیرند! در حالی که مسافت شرعی مقدار مسافتی است که مسافر تصمیم دارد دستکم، آن مقدار را طی کند و حد ترخص حد معینی است که از آن به بعد، نمازش شکسته میشود و میتوان روزه را افطار نمود.
🔹مسافت شرعی، هشت فرسخ (حدود ۴۱ کیلومتر) است (١) هر چند به صورت رفت و برگشت باشد؛ البته در این صورت باید مسیر رفت حداقل ۲۰/۵ کیلومتر باشد.
🔹حد ترخص، مکانی است که در آنجا، اذان شهر شنیده نمیشود. (٢)
📚 استفتائات رهبری
🍃🍃🍃🍃
پی نوشت:
١) مقدار مسافت شرعی در نظر مراجع، متفاوت است.
٢) طبق تحقیقات انجام گرفته، حد ترخص از آخر شهر حدود ۱۳۵۰ متر می باشد.
#برداشت_های_نادرست_از_احکام | عضو شوید👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
حد ترخص هوایی
برخی گمان میکنند حد ترخص فقط مربوط به سفر زمینی است؛ درحالی که سفر هوایی نیز حد ترخص دارد، بااین تفاوت که بسیار زودتر حاصل میشود.
💠 معیار حد ترخص هوایی آن است که اگر فضا ساکت باشد صدای اذان را نشنود و افراد روی زمین دیده نشوند و در سفرهای هوایی حدّ ترخص بسیار زود حاصل می شود، چند دقیقه ای که از محل دور شوند به حدّ ترخص می رسند.
📚 منبع: سایت آیت الله مکارم، بخش استفتائات
#برداشت_های_نادرست_از_احکام | عضو شوید👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
نیت روزه ماه مبارک رمضان
برخی تصور می کنند نیت روزه ماه رمضان، فقط در صورتی صحیح است که انسان، هر شب برای فردای آن نیت کند؛ در حالیکه بهتر است علاوه بر نیت جداگانه در هر شب، در شب اول ماه نیز، نیت روزه همه ماه را بنماید.
#برداشت_های_نادرست_از_احکام | عضو شوید👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
مسواک زدن روزه دار
برخی از مردم تصور میکنند اگر روزه دار مسواک بزند، روزهاش باطل می شود؛ در حالی که صِرف مسواک زدن و استفاده از خمیر دندان، روزه را باطل نمیکند، بلکه فرو دادن خمیردندان و رطوبت مسواکی که از دهان بیرون آورده شده، روزه را باطل میکند.
💠 پرسش: آیا مسواک کردن با خمیر دندان در حال روزه اشکال دارد؟
امام خمینی ره: اشکال ندارد، ولی باید از فرو بردن آب دهان جلوگیری شود. ١
آیت الله مکارم: مسواک کردن در حال روزه، مانعي ندارد. ولي اگر رطوبت پيدا کند و مسواک را بيرون آورده و به دهان بازگرداند و رطوبت آن در آب دهان از بين نرود و فرورود، جايز نيست (مگر اینکه آن را بيرون بريزد) و درصورتیکه با خمیردندان مسواک کند، بايد دهان را بعدازآن کاملاً بشويد.٢
📚 منابع:
١. استفتائات امام خمینی ج١ ص٣٠٧
٢. سایت آيت الله مکارم
#برداشت_های_نادرست_از_احکام | عضو شوید👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
قطع رابطه با بدحجاب
برخی به دلیل بی حجابی یا بدحجابی دوست یا فامیل خود، با او قطع رابطه میکنند و آن را وظیفه شرعی خود میدانند؛ درحالیکه وظیفه شرعی در این موضوع، با توجه به نتیجه، متفاوت است...
❓اگر دختر محجبهای یک دوست بدحجاب دارد و امر به معروف او اثر ندارد، آیا باید با او قطع رابطه کند؟
✅ اگر ترک رابطه با او اثر داشته باشد به این معنا که اصلاح میشود و حجابش را مراعات میکند، بله واجب است. گاهی وقتها نیز برعکس است یعنی گرمگرفتن و محبتکردن و بعد تذکردادن بیشتر اثر میکند و باید از این راه وارد شد. اما اگر قطع ارتباط اثر ندارد و این رابطه برای شما مفسدهای ندارد رفتوآمد با او اشکالی ندارد.
📚منبع: (farsi.khamenei.ir)
#برداشت_های_نادرست_از_احکام | عضو شوید👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
اعتماد به نظر پزشک
عدهای از مردم، با اینکه به تجربه میدانند روزه گرفتن برای آنها ضرری ندارد، حرف برخی پزشکان مبنی بر ضرر داشتن را دربست میپذیرند و روزه نمیگیرند!
💠 سوال: کسیکه میداند یا اطمینان دارد روزه برای او ضرر خاصی ندارد، هرچند پزشک بگوید ضرر دارد، یا کسیکه یقین یا گمان دارد یا احتمال عقلایی میدهد که روزه برایش ضرر معتنابهی دارد، هرچند پزشک بگوید ضرر ندارد، وظیفهاش چیست؟
✅ جواب مراجع تقلید
- نباید به حرف پزشک اعتنا کند (حضرت امام، آیت الله سیستانی)
- اگر مکلّف از گفته پزشک یقین پیدا کند که روزه براى او ضرر دارد و یا از گفته وى یا منشأ عقلایی دیگرى براى او خوف از ضرر حاصل شود، روزه گرفتن براى او واجب نیست، بلکه جایز هم نیست؛ ولی اگر گفته او اطمینان آور نباشد و باعث خوف ضرر نشود، گفته او اعتبارى ندارد و شخص باید روزه خود را بگیرد (امام خامنه ای)
- اگر طبیب بگوید روزه ضرر دارد، امّا او با تجربه دریافته است که ضرر ندارد، باید روزه بگیرد و در صورت معلوم نبودن ضرر، مىتواند یکى دو روز تجربه کند و بعد طبق دستور عمل نماید. (آیت الله مکارم)
🔸کانال برداشت های نادرست از احکام 👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
به دلم نمیچسبه...!!
🎬 برداشت اول: «نماز جماعت»
بعضی از مردم، نمازهای خود را فرادا میخوانند با این توجیه که «نماز جماعت کوتاه و مختصر به دلم نمیچسبد... »!!
این افراد، معمولا در نماز جماعت شرکت نمیکنند و نماز فرادایی که با آداب و مستحبات بیشتری خوانده شود را ترجیح میدهند.
در حالی که به فتوای مراجع، نماز جماعتی که مختصر خوانده می شود، از نماز فرادایی که طول بدهد، بهتر است.
📚 توضیح المسائل مراجع،ج۱،ص۷۶۸، مسئله ۱۴۰۲
🔸کانال برداشت های نادرست از احکام 👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
نماز شب
برخی از افراد تصور نادرست و دشواری از نماز شب دارند. در حالی که یازده رکعت نماز شبی که وارد شده، خیلی ساده است و در آن استغفار، دعا و حتی خواندن سوره بعد از حمد نیز شرط نیست.
💠 در نماز شب سوره، استغفار و دعا به عنوان جزئیت شرط نیست، بلکه کافی است در هر رکعت بعد از نیت و تکبیرة الاحرام، سوره حمد قرائت شود و اگر خواست بعد از قرائت سوره حمد یک سوره از سوره های قرآنی را هم قرائت کند و سپس رکوع، سجود، سلام و تشهد به جا آورد.
📚رساله آموزشی بخش قبله و اقسام نمازها
🔸کانال برداشت های نادرست از احکام👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
بلعیدن خون موجود در دهان در حال روزه
برخی از افراد گمان میکنند، فروبردن خونی که در اثر جراحی و کشیدن دندان و یا بیماری لثه، در دهان ایجاد میشود، در هر صورت روزه را باطل میکند، در حالیکه اگر خون داخل دهان، عمداً فرو برده شود، روزه فرد باطل میشود، اما اگر بی اختیار از گلو پایین برود، روزه باطل نمیشود (آیت الله خامنهای، سیستانی و مکارم)
‼️همچنین اگر خون، در آب دهان مستهلک شود و از بین برود، بلعیدن آن اشکالی ندارد و مبطل روزه هم نیست. و در صورت شک در همراه بودن آب دهان با خون، فروبردن آن اشکال ندارد و به صحت روزه ضرر نمی زند (امام خمینی ره و امام خامنه ای )
💢 البته کشیدن دندان، بلکه هر عملی که موجب خون آلود شدن دهان گردد، برای روزه دار مکروه است.(حضرت امام ره)
🔸کانال برداشت های نادرست از احکام👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
هدایت شده از برداشت های نادرست اعتقادی
دل باید پاک باشد...!
برخی از افراد زمانی که عمل اشتباهی انجام میدهند و با نهی از منکر مؤمنین روبرو میشوند، در پاسخ با اعتراض میگویند: «دل باید پاک باشد!» و اینگونه قصد دارند عمل خلاف و زشتی که مرتکب میشوند را توجیه کنند.
🔻علامه طباطبایی ره در پاسخ به چنین عقیده و سخن باطلی میفرماید:
«چگونه ممکن است جامعهای به دستاویز اینکه دل انسان باید پاک باشد و ارزشی برای عمل نیست، با هرج و مرج زندگی کند و به سعادت برسد!!
و چگونه ممکن است کردار و گفتار ناپاک، دلی پاک بپروراند، یا از دل پاک، کردار و گفتار ناپاک ترشح نماید!!
خدای تعالی در کتاب خود میفرماید:
«پاکان» از آنِ پاکان، و ناپاکان از آنِ ناپاکان اند. و میفرماید: زمینِ خوب، نبات خود را خوب می رویاند و زمینِ بد، جز محصول ناچیز نمی دهد.
📚بنده خاص، ص ۳۰
🔸برداشت های نادرست اعتقادی 👇
@eteghadz
سفر قبل از ظهر ماه مبارک رمضان
برخی تصور میکنند به محض اینکه قبل از ظهر در ماه رمضان، سفر کنند و از حد ترخص بگذرند، مجاز به افطار روزه خود هستند، در صورتی که افطار روزه قبل از ظهر، بستگی به این دارد که شخص، چه زمانی قصد سفر کرده باشد!
🔹 اگر شخص، از شب قبل، قصد سفر نداشته باشد و برای مثال، سحری خواب مانده و تصمیم گرفته است خودش را مسافر کند، بنابر احتیاط واجب باید آن روز را روزه بگیرد و پس از ماه رمضان، آن روز را قضا کند (امام خامنهای)؛ و حتی اگر شخص، حتی به نحو تردید هم در شب قبل، قصد مسافرت نداشته باشد، باید روزه اش را بگیرد (آیت الله شبیری).
⚠️البته برخی مراجع نیز، تفاوتی بین قصد سفر در روز و شب قبل قائل نیستند و معتقدند در هر دو مورد، چه قصد سفر در شب قبل باشد و چه بعد از اذان صبح، روزه باطل است.
(حضرت امام (ره) و آیت الله مکارم)
🔹آیت الله سیستانی: اگر قبل از ظهر مسافرت کند، مجاز به افطار است، بلکه بنابر احتیاط واجب نمیتواند آن روز را روزه بگیرد، خصوصاً اگر از شب نیّت سفر داشته باشد.
🔸کانال برداشت های نادرست از احکام 👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
غسل عید نوروز
برخی در باب غسل عید نوروز، دچار تردید هستند که حکم آن بدین شرح است...
🔹آیت الله خامنه ای: غسل روز اول فروردین، مستحب است اما سایر اعمالی که برای نوروز (نماز و دعای خاص) ذکر شده است به قصد رجاء انجام شود.
🔹آیت الله مکارم: در روایتی غسل نوروز آمده است و می توانند در روز عید نوروز به قصد ثواب و رجاء غسل انجام بدهند؛ ولی احتیاط آن است که برای نماز به آن غسل اکتفا نکنند.
🔹آیت الله سیستانی: استحباب این غسل ثابت نیست و کسی که میخواهد آن را انجام دهد باید به قصد رجاء بهجا آورد.
📚 سایت مراجع
🔸کانال برداشت های نادرست از احکام 👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
هدایت شده از برداشت های نادرست اعتقادی
نوروز، عید مذهبی یا عید ملی
در برخی روایات نوروز را عید مذهبی دانسته اند که حوادث تاریخی مطلوب و یا پیروزی هایی در آن واقع شده؛ ولی با توجّه به این که اعتبار این روایات ثابت نیست، نمی توان نوروز را به عنوان عید مذهبی در نظر گرفت؛ امّا عید ملّی ایرانیان و بعضی کشورهای اسلامی دیگر است؛ مانند بسیاری از اعیاد که در میان اقوام جهان مرسوم است و بدعت هم محسوب نمی شود و اساس این عید ملّی آغاز بهار است که تحوّل مهمّی در عالم طبیعت و موجودات به وجود می آید.
💠 به موازات این عید سنّت های حسنه و کارهای پسندیده ای از جمله دعا و توجّه به خداوند در آغاز سال، صله رحم، کنار گذاشتن کدورت ها، نظافت، مسافرت و تجدید قوا برای انجام کار بهتر، کمک به نیازمندان در هفته احسان و مانند آن انجام می شود که آثار مثبتی دارد و از نظر اسلام مطلوب است؛ ولی باید از آمیخته شدن این امور مثبت با خرافات و گناهان خودداری کرد.
☘ همچنین روز سیزدهم فروردین که می تواند آثار مثبتی از جمله گردش در طبیعت و دیدن آثار عظیم خلقت خداوند و تفریح سالم داشته باشد و نباید آن را با خرافاتی از جمله نحس دانستن آن و پایمال کردن زراعت مردم به این بهانه و ارتکاب گناهان آلوده کرد.
‼️با توجّه به نکات فوق باید اعتدال را در مورد این عید در نظر گرفت؛ از طرفی نباید آن را به طور کامل نفی کرد؛ زیرا آثار مثبت فراوانی دارد و نه هر چیز را که به نام عید نوروز انجام می شود پذیرفت « وَ كَذلِكَ جَعَلْناكُمْ أُمَّةً وَسَطاً لِتَكُونُوا شُهَداءَ عَلَى النَّاس» بقره/143 .
📚منبع : سایت آیت الله مکارم
🔸کانال برداشت های نادرست اعتقادی
@eteghadz
بخار آب
بعضی تصور میکنند رفتن به حمام و سونا و مانند آن، روزه را باطل میکند؛ درحالیکه بخار آب روزه را باطل نمیکند؛ البته به نظر برخی مراجع، بنابر احتیاط واجب باید از بخار غلیظ پرهیز کرد.
💠 نظر مراجع تقلید :
- بخار آب چه رقیق باشد و چه غلیظ، مبطل روزه نیست (حضرت امام و امام خامنه ای و آیات عظام سیستانی، شبیری)
- بنا بر احتیاط واجب، از بخار آب غلیظ پرهیز شود (آیت الله مکارم)
‼️نکته: شایان ذکر است اگر بخار در دهان به آب تبدیل شود و شخص آن را عمدا فرو دهد، روزه اش باطل می شود!
🔸کانال برداشت های نادرست از احکام 👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
🥘 سحری خوردن
بعضی از مردم بدون خوردن سحری روزه میگیرند؛ در حالی که نمیدانند سحری خوردن برای کسی که میخواهد روزه بگیرد، به ویژه در ماه رمضان، سفارش شده است.
‼️نکته مهم:
سحری خوردن واجب نیست، مگر برای کسانی که بدانند بدون آن مجبور به افطار میشوند؛ ولی در صورت افطار، کفاره عمد ندارد.١
١. استفتاء از دفتر آیتالله مکارم
🔸کانال برداشت های نادرست از احکام 👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
هدایت شده از برداشت های نادرست اخلاقی
قرائت بی معرفت...!
برخی تصور می کنند قرائت قرآن بدون تدبر، اثری ندارد!
💠 امام خمینی (ره) در ردّ چنین پنداری فرموده است:
«فرزندم! با قرآن، این بزرگ کتاب معرفت آشنا شو، اگر چه با قرائت آن. و راهی از آن به سوی محبوب باز کن و تصور نکن که قرائت بدون معرفت اثری ندارد که این وسوسه شیطان است.
آخر این کتاب، از طرف محبوب است برای تو و همه کس و نامه محبوب، محبوب است، اگرچه عاشق و محبّ، مفاد آن را نداند».
📚 قرآن کتاب هدایت، مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی، ص۹۳-۹۴
#برداشت_های_نادرست_اخلاقی|عضو شوید👇
@akhlaghz
اجازه پدر یا شوهر برای روزه واجب
برخی از افراد گمان میکنند رضایت و اجازه پدر یا شوهر در روزه ماه رمضان شرط است؛ در حالی که روزه ماه مبارک رمضان واجب است و در تکاليف واجب، رضايت و عدم رضايت ایشان شرط نيست و فرد بايد طبق تکليف خود عمل کند و روزه بگيرد.
‼️نکته: در صورت نگرفتن روزه، علاوه بر معصیت، باید کفاره عمد پرداخت شود.
📚منبع: سایت آیت الله مکارم/ احکام روزه/ وجوب روزه
🔸کانال برداشت های نادرست از احکام 👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
خوردن غیر خوراکی و چیز بسیار کوچک
برخی میپندارند خوردن چیزی که بسیار کم و کوچک است یا خوارکی نیست، مثل مقدار کمی تربت سیدالشهدا بهقصد تبرک یا شفا، روزه را باطل نمیکند؛ غافل از اینکه به نظر همه مراجع عظام تقلید، هرچه انسان عمداً بخورد، روزه را باطل میکند؛ چه جزء خوراکیها باشد یا نباشد؛ حتی اگر بهاندازه یکدهم دانۀ گندم یا قطرۀ آب باشد.
🔸کانال برداشت های نادرست از احکام 👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797
هدایت شده از سرای حکمت
⛔️ یک باور غلط و نادرست‼️
❓آیا ما فقط به خوردنیها و نوشیدنی ها نیاز داریم و فقط باید مراقب جسم خود باشیم؟!🧐
💢امام حسن (علیه السلام ) این طور این باور غلط را اصلاح کرده اند...👆
#قلب
#تفکر
#جهادتبیین
💠 سرای حکمت 👇
https://eitaa.com/joinchat/449839258C828ed35f93
خواب مُبطِل
برخی هرگونه خوابی را موجب بطلان وضو میدانند و لذا با کوچکترین چُرتی، مجدد وضو میگیرند؛ درحالیکه هر خوابی مبطل وضو نیست!
💠 خوابی [وضو را باطل میکند] که به واسطه آن چشم نبیند و گوش نشنود، ولی اگر چشم نبیند و گوش بشنود وضو باطل نمیشود.
📚 رساله امام خمینی ره م٣٢٣
🔸کانال برداشت های نادرست از احکام 👇
http://eitaa.com/joinchat/39976963Ca74763d797