271K
همانطور که حاج آقا فرمودند برای حق الناسهای غیر مالی مثل غیبت تهمت دل شکستن ترسوندن تحقیر کردن نیش زدن و مانند اینها که گفتن اگر به گوش طرف نرسیده باشه حلالیت گرفتن لازم نیست و صرف توبه و پشیمانی قلبی و دادن خیرات و صدقات و ثوابهای کارهای مستحبی به اشخاص کفایت میکنه اما من از برخی اساتید شنیدم که اینطور حق الناس فقط و فقط گر حالا مفسدهای نداشته باشند با حلالیت گرفتن از طرف پاک میشه اون هم حلالیت از ته قلب یعنی حتی ممکنه یک آدمی به شما بگوید که من شما را حلال کردم اما دروغ بگوید حلال نکرده باشد حالا تکلیف ما چه میشود؟؟؟؟ خوب خیلی از حق الناسها رو شاید ما اصلاً به خاطر نداشته باشیم یا فراموش کرده باشیم اما مثلاً انجام داده باشیم اون موقع کار برای ما خیلی سخت میشه و یعنی در واقع دیگه کار ما زار هست حالا بر فرض هم ما بدون حلالیت گرفتن چه کسانی که میشناختیم و از چه کسانی که نمیشناختیم ثوابهای اعمالمون رو به آنها هدیه کردیم اگر باز هم در برزخ یا در قیامت راضی نشدن چه اون وقت باید چه کار کنیم یخواستم ببینم راه حل قطعی پاک شدن از حق الناس که واقعاً در سرای دیگه هیچ عذابی در پی نداشته باشه چی هست؟؟؟؟؟؟ اون حق الناسهایی که نمیشناختیم یا حس میکنیم داریم البته منظورم از #حق_الناس حق الناس غیر مالی هست ممنون میشوم راهنمایی بفرمایید
p-eteghadi 1403.4.8.mp3
11.37M
🔊#فایل_صوتی #پرسمان_اعتقادی
#برنامه_زنده
✍🏼1. فوائد شناخت حق خداوند 2. بعد از قیامت انسان های دیگری جایگزین ما خواهد شد؟ 3. چرا هر چه دعا می کنم برآورده نمی شود؟ 4. برای رسیدن به مقام قرب الهی چه باید بکنیم؟ 5. چکار کنیم که بدانیم متمسک به ولایت حضرت علی(ع) هستیم؟ 6. هدف خداوند از خلقت انسان چیست؟ 7. تارک الصلاه بدتر است یا سهل انگار نماز؟ 8. اینکه هر هفته اعمال ما بر امام زمان (عج) عرضه می شود صحیح است؟ 9. آیا قطع صله رحم با کسی که کفر می گوید ؛ جایز هست؟
#تاریخ_پخش : 1403.4.8
155.6K
سلام علیکم
سؤال ۱. آیا پدرومادر که فرزندانش را از اول به حجاب وبقیه اعمال عبادی وادار نکرده به هردلیلی مثل جهلشان به آموزه های دینی و۰۰۰. روز قیامت مورد عذاب وعقاب خدا قرار میگیرد
سؤال ۲. اگر من به چنین پدرومادر گفتم واونها به دخترانشان گفت که حجاب وبقیه اعمال را انجام دهد اما قبول نکردند حرف پدرومادر را در این مورد تکلیف از دوش پدرومادر ساقط است یانه؟
لطف بفرمایید بیشتر بیان کنید.
177.2K
سلام علیکم
سوال ۱. حاج آقا اگر به جهنمی ها نمیگن که یه روزی آزاد نمیشی چون در اینصورت جهنم براشون بهشت میشه پس نمیگن که همه ثواب هات چی میشه؟
سوال۲. اینکه در قیامت هم بهشت های زیادی هست منظور جدا گانه هستن که یکیش اون بهشت اصلی که چهارده معصوم واردش میشن یا منظور از بهشت های متعدد اون طبقات هستش بهشت هایی که جنت فردوس یا بقیه اون طبقات هستش یا کلا اون بهشت های متعدد عالم دیگه هست ؟
سوال ۳: اگر کسی که نعوذبالله مفعول شده آیا این اگه حافظ کل قرآن بشه لیاقتی که از دست داده رو دوباره به دست میاره یا نه؟ و در ارزش و لیاقت هم در دنیا و هم در آخرت با حافظ قرآنی که به این گناه آلوده نشده در لیاقت و ارزش هم در دنیا و هم در آخرت یکسان هستند ؟
لطفا در پاسخ به این موضوع اشاره کنین که در دنیا وآخرت یکسان هست یا نیست
خداوند بهترین نظاره گر است و از آنچه بر آنها میگذرد آگاه است....
کاملا آگاه
و بر همه چیز کفایت میکند...
نکته✅
⬇️⬇️⬇️⬇️
بابررسی جهان امروزی متوجه این موضوع شدم کلکسیونی ازانسانها را درخود جاداده، یکی میکشه، یکی مقاومت میکنه، یکی سرمایه اندوزی میکنه و یکی سرمایه اش را بخاطر مطامع دیگران از دست میده، به هرحال ابزار جدید امروزی مزید برعلت شده تا آدما به راحتی به هرخواسته مادی خود برسند.
✳️✳️✳️✳️
مقدمه فوق را به این جهت بیان کردم هنوز علیرغم حجمه سنگین جریان باطل، انسانهایی هستند که شرف انسانی خود را (بواسطه بهای سنگین) در بازار انسان فروشی عرضه نکرده، وکماکان برای حفظ آن مقاومت میکنند.
حال من وشما باید ببینیم در کدام ردیف قرارداریم؟
5.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 امام رضا(ع) فرمودند با آدم بیدین اینجوری صحبت کن
حجتالاسلام قرائتی
10M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
گفتگوی امیر المومنین با اهل قبور
تنها چیزی که بعد از مرگ به کارمان آمد...
🎙حجت الاسلام و المسلمین عالی
ماه مبارک رجب
از ثوبان غلام پیامبر(ص) نقل شده که گفت:
ما جمعی در خدمت پیامبر(ص) بجایی می رفتیم عبورمان به گورستانی افتاد، حضرت اندکی در میان قبرها بایستاد و سپس به راه افتاد. من عرض کردم توقف شما در قبرستان به چه خاطر بود؟
حضرت سخت گریه کرد و ما نیز محزون و گریه کردیم، سپس فرمود:
ای ثوبان اینان در قبرهایشان معذّبند آنچنان که من ناله آنها را شنیدم و دلم به حالشان به رحم آمد و از خدا خواستم عذابشان را تخفیف دهد و خداوند اجابت فرمود و اگر اینها در ماه رجب روزه گرفته بودند، در قبرهایشان عذاب نمی شدند.
عرض کردم: یا رسول اللّه روزه و عبادت در ماه رجب از عذاب قبر ایمنی می دهد؟
فرمود: آری سوگند به آنکه مرا به حق فرستاد هر مرد و زن مسلمانی که یک روز از رجب را روزه بدارد و یک شب آن را به عبادت برخیزد و جز رضای خدا نظری نداشته باشد عبادت هزار سال در نامه عملش ثبت گردد که روزهایش را روزه و شبهایش را به عبادت گذرانده باشد و...
بحارالانوار، ج 49، ص 39.
چند نکته کوتاه پیرامون زیارت قبور و احکام آن
حضرت اميرالمؤمنين (عليه السلام) حديث زيبايى را از رسول خدا (صلى الله عليه وآله وسلم) روايت مى كنند كه آن حضرت فرمودند: ما اُهْدِىَ إِلَى الْمَيِّتِ هَدِيَّةٌ وَ لا اُتْحِفَ تُحْفَةٌ أَفْضَلُ مِنَ الإِسْتِغْفارِ. هيچ چيزى به شخص مرده هديه نمى گردد و هيچ سوغاتى براى او برده نمى شود كه برتر از استغفار و طلب آمرزش باشد. (الجعفريات: 228; مستدرك الوسائل 2: 112 ح1570)
چند نكته كوتاه درباره زيارت قبور:
1. زيارت اهل قبور در تمام ايام سفارش شده و در صبح روز شنبه و روز دوشنبه و پنجشنبه و خصوصا عصر پنجشنبه بيشتر سفارش شده است.
2. مستحب است دست را روي قبر بگذارد و رو به قبله هفت مرتبه سوره قدر بخواند همچنين قرائت سوره هاي يس ، حمد ، معوذتين (سوره هاي ناس و فلق) و آيه الكرسي مستحب است .
3. همچنين دعا كردن و حاجت خواستن نزد قبر پدر و مادر مستحب است و باید توجه داشته باشیم که بهترین راه احسان به اموات ، انجام واجباتي است كه از آنها قضا شده مثل نماز و روزه ، دادن بدهکاری های میت و پرداخت رد مظالم كه رد مظالم در جايي است كه مي دانيم به كسي بدهكار بوده ولي به طلبكار دسترسي نداريم و بعد از انجام واجبات ميت انجام خیرات مثل ساختن مسجد ، مدرسه علميه ، بیمارستان و وقفیات ... که باقی می ماند از کارهای بسیار خوب است. (العروه الوثقي، مستحبات الدفن35 و احكام الاموات مساله2 ؛ رساله مراجع م 2719 و 272-2722)
📎#زیارت_قبور
📎