#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍️خمس سهام عدالت (امام خامنه ای)
در ارتباط با خمس سهام عدالت سوالاتی مطرح شده که با توجه به محل ابتلاء بودن مسأله خواهشمند است نظر مبارک را امر به ابلاغ فرمائید:
1. با توجه به ماهیت واگذاری سهام عدالت که به صورت بیع نسیه انجام شده و قیمت آن به صورت اقساط از محل سودِ حاصل از سهام، وصول شده است، آیا این سهام متعلق خمس است؟ بر فرض وجوب، زمان تعلق چه زمانی است؟
2. دولت برای برخی از اقشار ضعیف (دهک اوّل و دوّم)، قیمت سهام را با تخفیف محاسبه کرده و تفاوت قیمت را از محل منابع خود تأمین کرده است، آیا برای این اقشار نیز مانند دیگران کل سهام متعلق خمس است، یا به مقداری که اقساط آن از سود تأدیه شده است؟
3. حکم خمس سودهایی که قبل از آزادسازی (بعد از سال 95) حاصل شده و به افراد پرداخت شده یا نشده است، چیست؟
پاسخ مقام معظم رهبری (دام ظله):
ج1) پس از آزاد شدن سهام عدالت، مقداری که قابل فروش است، در اولین سال خمسی، خمس آن به قیمتی که خریدار دارد، باید پرداخت شود.
ج2) در این صورت نصف سهام متعلق خمس است و نصف دیگر در حکم هبه است و خمس ندارد.
در هر دو صورت قبل، کسانی که برای گذران زندگی نیاز به این سهام و سود حاصل از آن دارند به نحوی که با تخمیس آن سود حاصل از مابقی، کفاف زندگی در حدّ شأن آنها را نمی دهد، پرداخت خمس اصل سهام واجب نیست.
ج3) سودهای مذکور جزو درآمد سالی است که قابل وصول بوده است، که اگر در آن سال دریافت نشده و سال خمسی بر آن گذشته است، باید پس از دریافت، بلافاصله خمس آن پرداخت شود و اگر دریافت شده حکم درآمد بین سال را دارد.
👀سایت امام خامنه ای حفظه الله
💦💥☔️💞
فروش آپارتمان به شرط 15 درصد اضافه
سایت آیتالله خامنهای👆
☘ 🌷 @ahkm1397
آیا می دانید احکامی
فروش آپارتمان به شرط 15 درصد اضافه سایت آیتالله خامنهای👆 ☘ 🌷 @ahkm1397
بنابراین اگر در معامله تعیین قیمت موکول به ملاحظه قیمت روز تحویل شده باشد معامله باطل است.
بنده خدایی سوال میکرد نسیه فروختیم و قیمت رو تعیین نکردیم گذاشتیم به ملاحظه قیمت روز تحویل.
جواب این سوال اینست که معامله باطل است چون در معامله نسیه اگر قیمت مشخص نباشد معامله باطل است.
💦💥 ☔ @ahkm1397
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍️چند نکته کوتاه درباره احکام خوارکی و آشامیدنی:
1⃣بطور کلی در شرع مقدس اسلام خوارکی باید ویژگیهایی داشته باشد:
الف: حلال باشد.
ب: پاک باشد.
ج: ضرر قابل توجهی برای انسان نداشته باشد؛ لذا استفاده از مواد مخدر با توجه به ضرر قابل توجهی که دارا هست، به نظر فقها حرام است. (اجوبه الاستفتائات س 1403)
2⃣ خوردن گوشت برخی از حیوانات حرام است مانند: گوشت خرگوش و خرچنگ یا جوجه تیغی و همچنین توجه شود نسبت به حیوانات حلال گوشت هم برخی از قسمتهای بدن این حیوانات خوردنش حرام است مثلا خوردن دنبلان گوسفند، حرام است.
3⃣در میان حیوانات دریایی و آبزی فقط خوردن ماهی و میگو حلال است البته ماهی در صورتی خوردنش حلال است که پولک داشته باشد و خوردن ماهیهایی که پولک ندارند، حرام است.
👀( رساله مراجع ج1 م145 و ج2 م2615 و2617 و 2618 ، تحریر ج2 قول فی الصید م24 ، اجوبه س1093 ، استفتائات بهجت ج4 س5874 و مسائل جدید ج3 ص 147، جامع المسائل ج1 س 1362، بهجت ج4 س5882)
💦💥☔️💞
372.1K
#احکام_دو_دقیقه_ای🔮
#احکام_آرایشگاه
#کاشت_ناخن💅💅
#کاشت مژه 🧖♀
#مانع_در_غسل
مبین احکام : حاج آقا #سید_رضایی
@ahkm1397 💞💞💞
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍احكام مشترك مردان و زنان
برخى از احكام مخصوص مردان است مانند اقامه نماز جمعه، مرجعيت، قضاوت، امام جماعت براى مردان و برخى از احكام مخصوص زنان است مانند بعضى از غسل ها و برخى از احكام بين زنان و مردان مشترك است همچون:
۱. وكالت در اجراى عقد ازدواج.
۲. ذبح حيوانات.
۳. نبايت در كارهاى واجب و مستحبى.
۴. اجير شدن براى خواندن نماز و گرفتن روزه.
💦💥☔️💞
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍️نفقه زن چيست؟
🌺پاسخ:
نفقه شامل همه نيازهاي متعارف و متناسب با وضعيت زن مي شود مثل مسکن، پوشاک، غذا، اثاثيه منزل و هزينه هاي درمان و حتي خادم البته در صورتي که زن عادت به داشتن خادم داشته باشد و يا به واسطه مريضي نياز به آن داشته باشد.
موارد ذکر شده حصري نيست و به عنوان مثال ذکر شده است. قاعده کلي اين است که حقوق زوجه شامل همه نيازهاي متعارف و متناسب با شآن زن است.🌴
💦💥☔️💞
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍ دیه سقط جنین
دیه بر چه کسی واجب است؟
امام و رهبری و آقای سیستانی:
دیه بر مباشر واجب است.(پس اگر دکتر آمپول زده که بچه سقط شده دیه بر دکتر است)
آیت الله مکارم :
دیه بر مباشر است و چنانچه مادر با میل و اختیار خود را در اختیار پزشک قرار داده که سقط کند نیمی از دیه بر عهده اوست و باید از گناه بزرگش توبه هم بکند و با اعمال نیک آینده گذشته را جبران کند.
💦💥☔️💞 @ahkm1397
#آیامیدانیداحکامی
آیـا میدانیـد ⁉️
✍#گمان در #رکعات #نماز
اگر کسی در حال نماز خواندن نسبت به رکعات نماز تردیدی برایش پیش بیاید مثلا نمی داند رکعت سوم است یا چهارم و احتمال بیشتر و گمان داشته باشد که رکعت سوم است، وظیفه اش چیست؟
در جواب عرض می شود: چنانچه انسان نسبت به رکعات نماز گمان داشته باشد، گمان در رکعات نماز، حکم یقین را دارد، مثلا نسبت به مثال مذکور کسی که احتمال بیشتر (اصطلاحا گمان) به رکعت سوم می دهد لازم است بنا را بر 3 بگذارد و یک رکعت دیگر اضافه نماید مانند کسی که یقین دارد رکعت سوم است و این گمان حکمش با حکم شک در رکعات متفاوت است.
در همین زمینه به سه نکته عزیزان توجه کنند:
1⃣ اینکه گمان در رکعات در حکم یقین است فرقی بین نمازهای دو رکعتی و سه رکعتی و چهار رکعتی ندارد. و همچنین فرقی ندارد در نمازهای واجب یومیه باشد یا در نمازهای واجب دیگر مثل نماز آیات.
2⃣ بطور کلی هر گاه انسان در رکعات نماز شک کرد نمی تواند بلافاصله نمازش را بهم بزند بلکه باید مقداری فکر کند تا شاید شکش برطرف شود و چنانچه مقداری فکر کرد و به یک طرف احتمال بیشتر بدهد بنا را بر همان طرف می گذارد. (1)
3⃣در حد تذکر عرض می کنیم که حکم گمان در افعال نماز با حکم گمان در رکعات نماز متفاوت است.🌴
👀(1) (رساله مراجع م 1166 و م 1234)
💦💥☔️💞
739.7K
#کلاس_مجازی🔮
#احکام_تقلید
#انتخاب_مرجع
#راه های به دست آوردن فتوا
#تغییر_مرجع_تقلید
مبین احکام : حاج آقا #سید_رضایی
@ahkm1397 💞💞💞