💠 وظیفۀ ما در برابر موج اخیر بیحجابی - ۴
همانطور که اشاره کردیم، گر چه رفع عوامل تظاهر لجبازانه به بیحجابی چندان دست ما نیست؛ ولی رفع عواملی كه پیش از آن بیان کردیم، از دست ما برمیآید؛ و آنچه از دست ما برمیآید، بر عهدۀ ماست. بدین علّت که بخشی از كار از عهدۀ ما برنمیآید، مسؤولیت مواردی كه از عهدۀ ما برمیآید، از دوش ما ساقط نمیشود. بنابراین باید همّت كنیم هم اطّلاعاتمان را در این زمینه بالا ببریم، و هم سعی كنیم شیوههای درست امر به معروف و نهی از منكر را خوب فرا بگیریم.
دستکم پانزده شانزده سال پیش، در مجموعۀ درسهایی از مكتب عاشوراء، دو سه جلسه در موضوع امر به معروف و نهی از منكر نکاتی گفتم. لااقل این فایلها را گوش كنیم، یا چند كتاب دربارۀ شیوههای درست امر به معروف و نهی از منكر، و تبلیغ بخوانیم و فوت و فنّ آن را یاد بگیریم. منطق حجاب را خوب بیاموزیم. روحمان، روح محبّت باشد. به کسی که به هر علّت به حجاب بیاعتنایی میکند، لجبازانه یا جاهلانه یا هوسبازانه، به چشم یک مجرم نگاه نکنیم که باید مجازات شود؛ بلکه به چشم یک بیمار نگاه کنیم و بهعنوان یك طبیب حاذق كه بهراستی و با تمام وجود بیمارش را دوست دارد، بهسمت او برویم و از سر محبّت معالجهاش كنیم.
اگر آن منطق و استدلال، آن شیوۀ درست امر به معروف و نهی از منكر و این شیوۀ محبّتآمیز در کار ما باشد، بالاخره تأثیر میگذارد. ولو روی یك نفر تأثیر بگذاریم، خدا میداند چقدر ارزش دارد!
این روایت را بارها برایتان خواندهام که در یکی از جنگها، شاید جنگ جمل، امیرالمؤمنین علیهالسّلام تعلّل میكردند و جنگ را شروع نمیکردند. یكی از اصحاب خدمت حضرت آمد و عرض كرد یا امیرالمؤمنین! شما كه میدانید پیروزیمان قطعی است! چرا اینقدر کار را به عقب میاندازید و دستور حمله نمیدهید؟ حضرت فرمودند در یكی از جنگهای زمان پیغمبر صلّی الله علیه و آله و سلّم همین اتّفاق افتاد و من عین سؤال تو را از رسولالله صلّی الله علیه و آله و سلّم پرسیدم. پیغمبر صلّی الله علیه و آله و سلّم فرمودند: من تعلّل میکنم تا ولو شده یك نفر از سپاه مقابل به این سمت بیاید و هدایت شود. سپس فرمودند: یا عَلِی! لَأِن یهدِی اللّهُ على یدَیكَ رجُلاً خَیرٌ لَكَ مِمّا طَلَعَت علَیهِ الشَّمسُ و غَرَبَت: ای علی! اگر خدا یك نفر را بهدست تو هدایت كند، ارزش آن بیش از آن چیزی است كه پرتو خورشید بر آن میتابد و غروب میکند؛ یعنی دستکم كلّ منظومهی شمسی. بنابراین اگر موفق شویم حتّی یك نفر را هدایت كنیم، چنین ارزشی دارد.
قرآن کریم فرمود: مَنْ أَحْیاها فَكَأَنَّمَا أَحْیا النَّاسَ جَمِیعًا: اگر كسی یك نفر را احیاء كند، ارزش آن بیش از آن است یا لااقل معادل آن است كه همهی بشریت را زنده و احیاء كرده باشد. حقیقت این احیاء، حیات معنوی است. اگر خدا به ما توفیق دهد حتّی یك نفر را به حجاب، عفاف و تقوا پایبند كنیم، چنین ارزش عظیمی دارد. اگر شیوۀ کار را درست انتخاب كنیم و نیّتمان هم خالص برای خدا باشد، واقعاً این اتّفاق میافتد.
بنده در دوران عمر، خودم کراراً چنین صحنهای را دیدهام. بدون اینكه افراد را بهخاطر بدحجابی یا بیحجابیشان اذیت كنم یا به آنها فشار بیاورم، بهشدّت به حجاب پایبند و علاقهمند میشدند. لذا از اثربخشی مأیوس نباشید. اگر خالصانه برای خدا و با مراعات نكتههایی كه عرض كردم وارد شویم، واقعاً اثر میكند و از این رهگذر، افراد متحوّل میشوند و خود آنها میتوانند مبلّغی برای حجاب در جامعه شوند.
این چند نکته بود که در پاسخ به سؤالی که مطرح شده بود، به ذهنم آمد. قطعاً نكات دیگری هم هست كه اگر فرصت بیشتری داشتیم، خدمتتان میگفتم.
استاد مهدی طیّب
#حجاب_و_حقوق_زن
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳١٧۶ بنا به نقل، حضرت زهرا سلام الله عليها فرمودند: خوشرويى هنگام روبه رو شدن با مؤمن، بهشت
💠#حديث ۳١٧۷
بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّي الله عليه و آله و سلم فرمودند: امر به معروف و نهى از منکر نکند مگر کسى که سه خصلت در او باشد: در امر و نهى خود مدارا کند، در امر و نهى خود میانهروى نماید و به آنچه امر و نهى مىکند، دانا باشد.
🔅 لا یَأمُرُ بِالمَعروفِ وَلا یَنهى عَنِ المُنکَرِ إلاّ مَن کانَ فیهِ ثَلاثُ خِصالٍ : رَفیقٌ بِما یَأمُرُ بِهِ رَفیقٌ فیما یَنهى عَنهُ ، عَدلٌ فیما یَأمُرُ بِهِ عَدلٌ فیما یَنهى عَنهُ، عالِمٌ بِما یَأمُرُ بِهِ عالِمٌ بِما یَنهى عَنهُ.
بحارالانوار، ج ١٠٠، ص ٨٧
@ahlevela_channel
🔸در امر به معروف و نهی از منکر مواظب باشید با فروع دین، گردن اصول دین را نزنید. احکام شرع، فروع دین است و محبّت و ولایت خدا و اولیائش اصل دین است. خانهی امیرالمؤمنین و حضرت زهرا علیهما السّلام را به این جرم آتش زدند که اگر کسی از جماعت مسلمین کناره بگیرد و تا سه روز در جماعت حاضر نشود، باید خانهاش را سوزاند. معاویه به یزید گفت اگر خواستی با امام حسین علیه السّلام درگیر شوی، با شمشیر جدّش او را بکش؛ فَاقتُلهُ بِسَیفِ جَدِّهِ. یزید هم حکم خروج امام حسین علیه السّلام از دین را به علّت نیمهکاره گذاشتن حج و قیام علیه خلیفهی رسولالله صلّی الله علیه و آله و سلّم، از شریح قاضی گرفت و با فتوای فقهی، حضرت را به شهادت رساند.
«عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی»
📔 مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
💠 حجاب از منظر عقل و احساس
💠 حجاب از منظر قرآن و عترت
💠 آسیبشناسی حجاب در جامعهی ما
💠 درمان بیماری خودآرایی، بدحجابی و جلوهفروشی برخی بانوان
💠 مردان و معضل خودآرایی و خودنمایی برخی بانوان در جامعه
💠 چند تذکر مهم در مبحث حجاب
💠 معرفی چند کتاب در زمینهی حجاب و زن
💠 پاسخ به پرسشهايی در زمينهی احكام و حقوق زن در اسلام
💠 حجاب؛ تاج بندگی حضرت حق
💠 حکمتِ حجاب
💠 زن و مرد؛ تفاوت یا برتری؟
💠 همترازی زن و مرد در جنبههای انسانی از منظر اسلام
💠 تحوّل در مسألۀ حجاب در عصر مدرنیسم
💠 سرمايهداری و ترفندهای غرب در كشف حجاب
💠 وسايل ارتباط جمعی و حجاب
💠 حجاب در این عصر و زمان
💠 آیا نحوۀ حضور خانمها در جامعه باید مثل حضرت زینب سلام الله علیها باشد؟
💠 زن از دیدگاه اسلام
💠 درس جایگاه زن در مکتب عاشورا
💠 زنان برجستۀ اسلام؛ تبيين كنندۀ ديدگاه اسلام در مورد زن
💠 حجاب و کودک ( ۱ ) - ( ۲ ) - ( ۳ ) - ( ۴ )
💠 وظیفۀ ما در برابر موج اخیر بیحجابی ( ۱ ) - ( ۲ ) - ( ۳ ) - ( ۴ )
🎤🖋 استاد مهدی طیّب
📚 #تألیفات_استاد_طیب
#حجاب_و_حقوق_زن
#جایگاه_زن
@ahlevela_channel
www.ahlevela.com
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳١٧۷ بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّي الله عليه و آله و سلم فرمودند: امر به معروف و نهى از منکر ن
💠#حديث ۳١۷۸
بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّي الله عليه و آله و سلّم فرمودند: گروهى هستند که نه پیامبرند و نه شهید ولى مردم به مقامى که خداوند به خاطر امر به معروف و نهى از منکر به آنان عطا فرموده غبطه مىخورند.
🔅 أَلا اُخْبِرُکُمْ عَنْ اَقْوامٍ لَیْسُوا بِأَنْبِیاء وَ لا شُهدَاء تَغْبِطُـهُمْ النّاسُ یَـوْمَ الْقِـیامَةِ ... یَأْمُرُونَهُمْ بِما یُحِّبُ اللّه ُ وَ یَنْهَوْنَهُمْ عَمّا یَکْرَهُ اللّه ُ.
مستدرك الوسائل، ج 12، ص 182
@ahlevela_channel
۞ امام صادق علیه السّلام فرمود: کسی که به دینش وثوق داشته باشم، اگر یک ساعت کنارش بنشینم برای من از هفتاد سال عبادت بهتر است. نفرمود برای او از چند سال عبادت بهتر است. مجالست مؤثّر است. شبانه روزی ده دقیقه خلوت کنیم و با وضو بر سجّاده بنشینیم و به خدا و موالیانمان بگوییم آمدهایم خدمت شما بنشینیم.
«عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی»
📗 کتاب مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
💠 اصلاحطلبی، امر به معروف و نهی از منکر - (۱)
🔸 مقدّمه
یکی از وظایف مهمّی که توجّه به آن در این برههی زمانی و در شرایط اجتماعی کنونی برای همگان ضرورت و اهمّیّت خاصّی دارد، امر به معروف و نهی از منکر است.
بهویژه اهل عرفان و محبّت باید متذکّر این معنا باشند که عرفان مکتب اهلبیت علیهمالسّلام عرفان گریز از مسؤولیّتهای اجتماعی و سر در زیر لاک خویش فرو بردن و به مکاشفات خویش دلخوش بودن و از غم محرومان و درد دین تهی بودن، نیست.
عرفان اهلبیت علیهمالسّلام عرفان آگاهی، شهامت و ستیز با ظلم و کفر و بیدینی است؛ عرفانی است که زیباترین صحنههای عارفانهاش در عرصهی جهادهای امیرالمؤمنین و اباعبدالله علیهماالسّلام نمود پیدا کرده است.
متأسّفانه گاهی جمعهای اهل معنا و ولایت و محبّت دچار یکسری عوارض منفی میشوند که بخشی از آن شاید ناشی از سرخوردگی در عرصههای اجتماعی و سیاسی جامعه باشد.
بخشی هم ناشی از جهالت و ناآگاهیهای ماست. در ذهنمان معنویّت و عرفان را منهای احساس تعهّد نسبتبه جامعه و محرومان تصوّر کردهایم.
در حالی که عارفترین و عاشقترین چهرهی تاریخ خلقت، انقلابیترین و بیدارترین و مبارزترین چهره هم هست! این دو از هم انفکاکناپذیرند.
مبادا خدای ناکرده با مشغول کردن خود به یکسری مسائل به اصطلاح معنوی و عرفانی، راه بیتفاوتی نسبتبه واقعیّتهای جامعهی خودمان و تمامی جوامع اسلامی و حتّی محرومین و مستضعفین جهان را در پیش بگیریم!
امیدوارم درس اصلاحطلبی و امر به معروف و نهی از منکر را از مکتب اهلبیت علیهمالسّلام بیاموزیم و برای ایفای نقش یک شیعهی راستین در مقطع زمانی خودمان آماده شویم.
چند محور برای این بحث در نظر گرفتهام و نکاتی را براساس قرآن و روایات عرض خواهم کرد. امیدوارم به گفتن و شنیدن و خواندن اکتفا نکنیم. واقعاً درس بگیریم و عمل کنیم.
ادامه دارد ....
استاد مهدی طیّب
#اصلاح_طلبی
#امر_به_معروف
@ahlevela_channel
💠 مقصود از رئیس مذهب بودن امام صادق علیه السّلام چیست؟ چرا مذهب تشیّع را به نام مذهب جعفری میشناسند؟ - بخش اوّل
▪️گرچه مذهب شیعه همان مکتب رسول خدا است؛ و آموزههای همهی ائمّه در تبیین این مکتب، سهیم و دَخیل است؛ امّا اینکه امام صادق عليه السّلام به عنوان رئیس مذهب مشهورند، به دلیل موقعیت فوقالعادهای است که برخلاف پدران بزرگوار و فرزندان معصومشان، در اختیار آن حضرت قرار گرفت. ایشان در یک دورهی انتقالی، بیشترین فراغت را برای نشر و تبیین و ترویج و تعلیم معارف قرآن و اهل بیت، در اختیار داشتند.
▪️دوران امام باقر و امام صادق علیهما السّلام، دورهی انتقال حکومت از بنی امیّه به بنی عبّاس، یا به تعبیر دقیقتر از بنی مروان به بنی عبّاس بود و درگیریهای قدرتهای سیاسی با یکدیگر، فرصت و فراغت به آنها نمیداد که کنترل فوقالعاده و اختناق شدیدی را که در زمان سایر ائمّه علیهم السّلام اعمال میکردند، در آن زمان هم اعمال کنند.
▪️به همین خاطر بعد از دوران اختناقی که خصوصاً بعد از واقعهی عاشورا پیش آمد و حکومتهای ظالم اموی، کوچکترین مَنفَذی را برای تبیین معارف قرآن و اهل بیت علیهم السّلام باقی نگذاشتند؛ امام باقر علیه السّلام و بعد از ایشان امام صادق عليه السّلام این فرصت را پیدا کردند که این معارف را تبیین و ترویج کنند.
▪️شاید حدود هشتاد درصد احادیثی که در کتب حدیثی شیعه به ما رسیده است، از این دو امام بزرگوار، امام باقر و امام صادق علیهما السّلام، نقل شده است؛ به خاطر فرصت و فراغت ایشان. واِلاّ این گونه نیست که ائمّهی دیگر در مقام و مرتبهی علمی، چیزی کمتر از این دو امام بزرگوار داشتند. چنین فرصت و فراغتی در اختیار دیگر ائمّهی ما قرار نگرفت. این است که مکتب تشیّع، به نام امام صادق شناخته شد.
▪️شاید به لحاظ دیگری هم مذهب تشیّع به جعفری مشهور شد و آن این که مذاهب فقهی چهارگانهی اهل سنّت (حَنَفی، مالکی، شافعی، و حَنبلی) هم تقریباً در عصر امام صادق علیه السّلام شروع به شکل گیری کردند. اَبوحَنیفه، معاصر امام صادق علیه السّلام بود و دو سال شاگردی و طلبگی ایشان را کرده بود؛ تا پایان عمر هم میگفت:
«لَوْلا السَّنَتانِ لَْهَلَکَ اْلنُّعمان»
اگر آن دو سال که من به درس امام صادق علیه السّلام رفتم، نبود؛ هلاک شده بودم. اینکه چه شد کسانی که شاگرد امام صادق علیه السّلام بودند، رو در روی امام ایستادند؛ برای خودشان مذهبی بنیان گذاری کردند و عدّهای را به دور خود جمع کردند؛ نکاتی است که در کتاب «حدیث دوست» به آنها اشاره شده است.
▪️چون این مذاهب از زمان امام صادق علیه السّلام به بعد شکل گرفتند و این چهار مذهب به اسم بنیان گذارانشان شناخته شدند؛ یعنی پیروان احمد حَنبَل را حنبلی مذهب؛ پیروان ابوحنیفه را حنفی مذهب؛ پیروان مالک بن انس را مالکی و پیروان امام شافعی را شافعی میگویند؛ پیروان مکتب تشیّع را هم، پیروان مذهب جعفری نام مینهند.
ادامه دارد....
استاد مهدی طیّب
۹۱/۰۶/۱۶
#مناسبات_ماه_شوال
@ahlevela_channel
🏴 شهادت شیخالائمه، حضرت امام جعفر صادق علیه السّلام را به محضر امام عصر ارواحنافداه و شیعیان آن حضرت تسلیت عرض میکنیم.
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳١۷۸ بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّي الله عليه و آله و سلّم فرمودند: گروهى هستند که نه پیامبرند
💠#حديث ۳١۷۹
بنا به نقل، امام صادق عليه السّلام فرمودند: میل به دنیا، مایۀ غم و اندوه است و بىمیلى و زهد به دنیا، مایۀ آسایش دل و پیکر است.
🔅 الرَّغْبَةُ فِي الدُّنْيَا تُورِثُ الْغَمَّ وَ الْحَزَنَ وَ الزُّهْدُ فِي الدُّنْيَا رَاحَةُ الْقَلْبِ وَ الْبَدَنِ.
تحف العقول، ص ٣٥٨
@ahlevela_channel
۞ یکی از دوستان اهل بیت علیهم السّلام که تنگدست بود، چند بار خدمت حضرت صادق علیه السّلام رسید و عرض کرد فقیرم.
▪️حضرت علیه السّلام فرمودند: تو فقیر نیستی.
▫️بار آخر سؤال کرد آخر چطور من فقیر نیستم؟
▪️فرمودند: آیا حاضری همۀ دنیا را بگیری و مقداری از محبّت ما اهل بیت را بدهی؟
▫️عرض کرد نه آقاجان، محبّت شما را با همۀ عالم عوض نمیکنم.
▪️حضرت علیه السّلام فرمودند: دیدی فقیر نیستی، چه ثروتی عظیمتر از این؟
«عارف باللّه مرحوم حاج اسماعیل دولابی»
📗 کتاب مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
🏴 شهادت امام صادق علیه السّلام را به محضر فرزند برومند و بزرگوار آن حضرت، بقیة الله الأعظم امام عصر أرواحنافِداه و همۀ پیروان، ارادتمندان، سرسپردگان و دوستداران ایشان، تسلیت عرض میکنیم و امیدوارم خدای متعال ما را شاگردان شایستهای برای مکتب امام صادق علیه السّلام قرار دهد.
@ahlevela_channel