هدایت شده از کانال اهل ولاء
🌿 مراقبه عصر جمعه و نسیم رحمت خدا
🔅 از حضرت امام موسی کاظم عليه السّلام روايت شده است:
🔅خدا را در روز جمعه هزار نسيم رحمت است كه هر بنده را آنچه خواهد از آن رحمتها عطا فرمايد.
🔅پس هر كه بعد از عصر روز جمعه صد مرتبه سوره قدر (اِنّا اَنْزَلْناهُ) را بخواند حقّ تعالی آن هزار رحمت را مضاعف گرداند و به او عطا فرمايد.
💫بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم
إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ ﴿١﴾ وَمَا أَدْرَاکَ مَا لَیْلَةُ الْقَدْرِ ﴿٢﴾ لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ ﴿٣﴾ تَنَزَّلُ الْمَلائِکَةُ وَالرُّوحُ فِیهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ کُلِّ أَمْرٍ ﴿٤﴾ سَلامٌ هِیَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ ﴿٥﴾ 💫
منبع: مفاتیحالجنان
#مراقبات_روز_جمعه
@ahlevela_channel
🌿 روزۀ سه روز آخر ماه شعبان
▫️از حضرت امام صادق علیه السّلام روایت شده است که:
⭐️ هر کس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بدارد و به ماه مبارک رمضان متّصل سازد، خداوند متعال ثواب روزۀ دو ماه متوالى را براى او بنویسد.
#مراقبات_ماه_شعبان
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
💠 خطبۀ شعبانیه رسول الله در بشارت ماه رمضان
🌻 حضرت امام رضا علیهالسّلام از پدر گرامی خود و او از پدران بزرگوارش، و آنان هم از امیرالمؤمنین علی علیهالسّلام نقل کردهاند که یکی از روزهای آخر ماه شعبان و در آستانۀ ماه رمضان پیامبر خدا، خطاب به ما، خطبۀ مهمی خواندند و فرمودند:
🌼 «اى مردم! همانا ماه خدا، همراه با برکت و رحمت و آمرزش، به شما روى آورده است؛ ماهى که نزد خدا برترینِ ماههاست و روزهایش برترین روزها، شبهایش برترین شبها و ساعاتش برترین ساعات است.
🌼 ماهى است که در آن به میهمانى خدا دعوت و از شایستگانِ کرامت الهى قرار داده شدهاید.
🌼 نَفَسهایتان در آن، تسبیح است، خوابتان در آن، عبادت؛ عملتان در آن، پذیرفته و دعایتان در آن، مورد اجابت است.
🌼 پس با نیّتهاى راست و دلهاى پاک، از پروردگارتان بخواهید تا براى روزهدارىِ آن و تلاوت کتاب خویش، توفیقتان دهد، چرا که بدبخت، کسى است که در این ماه بزرگ، از آمرزش الهى محروم بماند.
🌼 با گرسنگى و تشنگىِ خود در این ماه، گرسنگى و تشنگىِ روز قیامت را یاد کنید. به نیازمندان و بینوایانتان صدقه دهید.
🌼 به بزرگان خود احترام و بر کوچکهایتان ترحّم و به بستگانتان نیکى کنید.
🌼 زبانتان را نگه دارید، چشمهایتان را از آنچه نگاه به آن حلال نیست، بپوشانید.
🌼 گوشهایتان را از آنچه شنیدنش حلال نیست، فرو بندید.
🌼 به یتیمان مردم محبّت کنید تا بر یتیمان شما محبّت ورزند.
🌼 از گناهانتان به پیشگاه خداوند توبه کنید.
🌼 در هنگام نمازها، دستانتان را بر آستان او به دعا بلند کنید، که آن هنگام (وقت نماز)، برترینِ ساعتهاست و خداوند با نظر رحمت به بندگانش مىنگرد و هر گاه با او مناجات کنند، پاسخشان مىدهد و چون او را صدا بزنند، جوابشان مىگوید و چون او را بخوانند، اجابتشان مىکند.
🌼 اى مردم! جانهاى شما در گرو کارهاى شماست، پس با آمرزش خواهىِ خود، آنها را آزاد سازید.
🌼 و پشتهاى شما از بار گناهانتان سنگین است، پس با طول دادن سجدههاى خود، آنها را سبک کنید، و بدانید که خداوند ـ که یادش والاست ـ به عزّت خود، سوگند خورده است که نمازگزاران و سجده کنندگان را عذاب نمىکند و در روزى که مردم در پیشگاه پروردگار جهانیان [براى حساب] میایستند، آنان را با آتش، هراسان نمیسازد.
🌼 اى مردم! هر که از شما در این ماه، روزهدارى را افطار دهد، پاداش او براى آن، نزد خدا، آزاد کردن یک برده و آمرزش گناهان گذشتۀ اوست».
🌻 پس گفتند: اى پیامبر خدا! همۀ ما توانایى این کار را نداریم!
🌻 پیامبر صلى الله علیه و آله و سلّم فرمودند:
🌼 «خود را از آتش نگه دارید، هر چند با یک دانه خرما؛ خود را از آتش نگه دارید، هر چند با یک جرعه آب.
🌼 اى مردم! هر کس اخلاقش را در این ماه، نیکو سازد، براى او وسیلۀ عبور از صراط خواهد بود، در آن روز که گامها بر صراط مىلغزد.
🌼 و هر کس در این ماه بر بردگان خود آسان بگیرد، خداوند حساب او را سبک خواهد گرفت.
🌼 و هر کس در این ماه، شرّ خود را [از دیگران] باز دارد، خداوند در روز دیدارش، غضب خویش را از او باز خواهد داشت.
🌼 و هر که در این ماه، یتیمى را گرامى بدارد، در روز دیدار، خداوند گرامىاش خواهد داشت.
🌼 و هر که در آن به خویشاوند خود نیکى کند، در روز دیدار، خداوند با رحمتش به او نیکى خواهد کرد. و هر کس در آن از خویشان خود ببُرد، خداوند در روز دیدار، رحمتش را از او قطع خواهد نمود.
🌼 و هر کس در آن، نماز مستحبّى بخواند، براى او دورى از آتش، نوشته میشود. و هر کس واجبى را در آن ادا کند، پاداش کسى را دارد که هفتاد واجب را در ماههاى دیگر، ادا کرده است.
🌼 و هر کس در آن بر من زیاد صلوات فرستد، خداوند در روزى که وزنۀ اعمال، سبک مىشود، وزنۀ اعمال او را بیفزاید.
🌼 و هر کس در آن، آیهاى از قرآن تلاوت کند، پاداش کسى را دارد که در ماههاى دیگر، ختم قرآن کرده است.
🌼 اى مردم! در این ماه، درهاى بهشت بازند، پس از پروردگارتان بخواهید که آنها را بر شما نبندد.
🌼 و درهاى دوزخ بستهاند، پس از پروردگارتان بخواهید که آنها را بر شما نگشاید.
🌼 و شیطانها در بندند، پس از پروردگارتان بخواهید که آنها را بر شما مسلّط نسازد.»
#مراقبات_ماه_رمضان
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
🌿 روزۀ سه روز آخر ماه شعبان
▫️از حضرت امام صادق علیه السّلام روایت شده است که:
⭐️ هر کس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بدارد و به ماه مبارک رمضان متّصل سازد، خداوند متعال ثواب روزۀ دو ماه متوالى را براى او بنویسد.
#مراقبات_ماه_شعبان
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٤٦٤ بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّی الله عليه و آله و سلّم فرمودند: مؤمن همانند زمین میماند خی
💠#حديث ۳٤٦٥
بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّی الله عليه و آله و سلّم فرمودند: کسی که به راستی و از روی صداقت از خدا شهادت را مسألت کند خداوند درجه و مقامات شهدا را به او عطا میکند هر چند در بستر خواب خود از دنیا برود.
🔅 مَنْ سَأَلَ اللهَ الشَّهَادَةَ بِصِدقٍ بَلَّغَهُ اللهُ مَنازِلَ الشُّهداءِ وَ إنْ مات علی فِراشِه.
بحارالانوار، ج ٧٠، ص ٢٠١
@ahlevela_channel
🔸همهی خلق از یهود و نصاری و پیروان سایر مذاهب و ادیان، همه امّت پیغمبر آخرالزّمانند. روز قیامت وقتی هر امّتی به سراغ پیامبر خود رفت و همهی انبیا با امّتهایشان نزد پیامبر آخرالزّمان آمدند و از او طلب شفاعت نمودند، معلوم میشود که همه امّت پیامبر اسلامند. خداوند به پیامبر اسلام صلّی الله علیه و آله و سلّم فرمود تو را برای کافّهی ناس فرستادم و یک نفر از بشر را هم استثنا نکرد. قبول خود خلق هم چندان شرط نیست. امروز همهی مخلوقات، از انسان و حیوان و سعید و شقی، همه بر سر سفرهی حضرت محمّد صلّی الله علیه و آله و سلّم رزق میخورند.
▫️عارف باللّه مرحوم حاج اسماعیل دولابی▫️
📒 کتاب مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
💠 صلوات شعبانیه
صلوات ارزشمندی که مستحب است در ماه شعبان هر روز هنگام اذان ظهر و همچنین شب نیمۀ شعبان خوانده شود.
@ahlevela_channel
msh-28.mp3
884.6K
💎 تفکر: هر روز یک فراز از مناجات شعبانیه - ۲۸
🌸 اِلـهی وَاَلْحِقْنی بِنُورِ عِزِّكَ الاَْبْهَجِ فَاَكُونَ لَكَ عارِفاً، وَعَنْ سِواكَ مُنْحَرِفاً، وَمِنْكَ خآئِفاً مُراقِباً، يا ذَاالْجَلالِ وَالاِْكْرامِ، وَ صَلَّی اللهُ عَلی مُحَمَّدِِ رَسُولِهِ وَ آلِهِ الطّاهِرينَ، وَسَلَّمَ تَسْليماً كَثيراً.
🌸 خدايا مرا به نور عزّتِ بسيار با نشاط و بهجتت برسان تا عارف به وجودت گردم، و از غير تو رویگردان شده و از تو ترسان و مراقب باشم، ای صاحب جلال و بزرگواری و درود و صلوات خدا بر فرستادهاش محمّد و بر اهل بیت پاكش، و بر ایشان سلام و تحیَّت بسیار باد.
#مناجات_شعبانیه
@ahlevela_channel
May 11
hekmathaye-rooze-be-onvane-yeki-az-ebadat-870730.mp3
5.01M
💎 حکمتهای روزه به عنوان یکی از عبادات
▫️تعریف عبادت
▫️دستاوردهای عبادت به معنای خاص
▫️روزه بهعنوان یکی از اقسام عبادات علاوه بر اینکه همان حکمتهای عبادات و نیز دستاوردهای عمومی عبادات به معنای خاص را دارا میباشد، دارای آثار خاص نیز میباشد...
🎤 استاد مهدی طیّب
۸۳/۰۷/۳۰
#ماه_رمضان
@ahlevela_channel
💠 مطالبی دربارۀ روزه - المراقبات
همانگونه که در روایت آمده، همین مقدار که روزه برای خدا باشد کافی است. ولی سزاوار است وقتی سالک روزه میگیرد، اعضای بدن او نیز روزه باشند، همانطور که از امام صادق علیهالسّلام روایت شده:
«هنگامی که روزه گرفتی، گوش، چشم، مو و پوست تو نیز باید روزه بگیرند.»
امام علیهالسّلام غیر از این، اعضای دیگری را نیز شمردند، ولی همین که پوست و مو را ذکر فرمودند، کافی است بدانیم لازم است تمام اعضای بدن روزه بگیرند. و خلاصه اینکه روزۀ خواص تنها روزه شکم و فرج نیست، بلکه سایر اعضا را نیز شامل میشود. چنانچه روزۀ خواصِّ خواص، روزۀ تمام اعضای بدن بهاضافۀ روزۀ قلب است. و معنی روزۀ اعضای بدن خودداری اعضای بدن از مخالفت خواستههای الهی است، و روزۀ قلب عبارت از نگهداشتن آن از خواستههای پست و خطورات دنیوی و بازداشتن کامل آن از غیر خدا میباشد.
روزه و همینطور هر عبادتی را عوام تکلیفی بیش نمیدانند و لذا با زحمت آن را انجام میدهند، ولی خواص آن را بزرگداشت و لطفی از جانب خداوند دانسته و قرار دادن عبادات و واجب نمودن آن را منّت بزرگی برای خدا و نعمت بزرگی برای بندگان میبینند. و بگونهای که شایستۀ بزرگداشت آن است، با نشاط، خوشحالی و سرور از آن استقبال میکنند نه با حالتی که انسان با تکلیف روبرو میشود. بلکه بالاتر، از خطاب تکلیف لذّت برده و شادمان میشوند.
از امام صادق علیهالسّلام روایت شده که درباره این آیه: «ای کسانی که ایمان آوردهاید روزه بر شما نوشته شد.» (بقره-۱۸۳) فرمودند:
«لذّت خطاب (خداوند به مؤمنین) سختی عمل را از بین برده است.»
بندۀ عارف به خدا و به حقّ او باید هم چنین باشد. زیرا هنگامی که بنده پروردگار را شناخت، او را دوست میدارد، و هنگامی که او خدا را دوست داشت، خدا نیز او را دوست میدارد، و بدین ترتیب تمام معاملات او با خدا، معاملۀ محبوب با محبوب میگردد. و آیا محبوبی را میشناسی که خدمت به محبوب برای او سخت باشد، بهخصوص موقعی که خدمت به محبوب بزرگداشت و لطفی از طرف او، بلکه بالاتر، دعوت به مجلس اُنس و کرامت باشد. و نه تنها سخت نیست بلکه از خطابی که تکلیف در آن است، لذّت میبرد و باندازۀ محبّت و دوستی، جان خویش را فدا میکند، و دقّت میکند که تمام منظور او را انجام دهد، و در بهدست آوردن تمام محبّت او کوشش میکند، گرچه از او نخواسته باشد و بهکارگیری تمام نیروی خود را در این راه لذّت و سعادت میداند، و به این ترتیب انجام چیزهای مورد علاقۀ خدا از محبوبترین چیزها و خواستههای او میشود. و با شوقی کامل و با قبول منّت خدا (در این که به او اجازه این کار را داده است) به آن عمل میکند و در قصد او چیزی غیر از خدا و رضایت او پیدا نمیشود. و این نیّت را با نیّت بهدست آوردن ثواب و پاداش و بهشت و نعمتی از نعمتهای خداوند مخلوط نمیکند، چه رسد به این که ریا، کسب شهرت و اطلاع و رضایت غیرخدا را با نیّت رضایت خدا همراه کند.
🔸 اهمیت اخلاص
اى عاقل! دربارۀ روزهاى كه مىگيرى بينديش كه اگر با اين نيّتى كه گفتيم روزه بگيرى به تمام كرامتها و مقامهاى عالى روزهداران و مخلصين و بيش از آن رسيده و فرشتگان خدا به خدمتت در آمده و حتّى خدا در خواب قيلولهات به تو آب و غذا میخوراند و كسى توان بيان تعداد فضل و كرامت خدا را ندارد.
ولى اگر بهخاطر ريا و كسب شهرت روزه بگيرى، خوار و از عبادتكنندگان شيطان شده و با چهار اسم خوانده مىشوى: اى حيلهگر! اى فاجر! اى دروغگو! اى رياكننده! ... و به اين ترتيب سزاوار آتش میگردى. و اين اختلاف زياد بخاطر اختلاف نيّتهاست.
و اگر مسئلۀ قلب و نيّت به اين اهميّت نبود، خداوند در قرآن، در سورۀ شمس يازده قسم به رستگارى كسى كه آن را تزكيه كرده، و بدبختى كسى كه آن را آلوده نمايد، ياد نمیكرد. بههمين جهت انسان بايد با تمام توان سعى كند كه نيّت خود را خالص نموده تا جايى كه به مقام صدق در اخلاص برسد.
📙 المراقبات
میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
#مراقبات_ماه_رمضان
#المراقبات
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٤٦٥ بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّی الله عليه و آله و سلّم فرمودند: کسی که به راستی و از روی صد
💠#حديث ۳٤٦٦
بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علی عليهالسّلام فرمودند: بسا روزهدارى كه از روزۀ خود جز گرسنگى و تشنگى نصيبى نمىبرد و بسا شب زندهدارى كه از عبادت شبانه خويش جز نخوابيدن و رنج بهرهاى نمیگيرد؛ خوشا خواب زيركان و روزه نگرفتن آنان.
🔅 كَم مِن صائمٍ ليسَ لَهُ مِن صيامِهِ إلاّ الجُوعُ و الظَّمَأُ، و كَم مِن قائمٍ ليسَ لَهُ مِن قيامِهِ إلاّ السَّهَرُ و العَناءُ، حَبَّذا نَومُ الأكياسِ و إفطارُهُم.
نهج البلاغه، حكمت ١٤٥
@ahlevela_channel