hc.cad p 2.mp3
7.1M
💠 اصلاحطلبی، امر به معروف و نهی از منکر - (۶)
⚪️ دامنۀ امر به معروف و نهی از منكر
هر چیزی که بتواند اهداف اسلامی را در جامعه محقّق كند در دامنه و نِطاق امر به معروف و نهی از منكر قرار میگيرد. يعنی تمامی امور جامعه اعم از اقتصادی، فرهنگی، بهداشتی، حقوقی، سياسی، نظامی، هرچه تصور کنید، همگی در نِطاق امر به معروف و نهی از منكر است
امر به معروف و نهی از منكر راه انبياء و برنامۀ صالحان است. يک واجب بسيار بزرگ الهی است که همۀ فرائض و واجبات بهوسيلۀ آن بر پا میشوند
خدای متعال فرمود: مردان و زنان مؤمن، برخی با هم دوست هستند و بر هم ولایت دارند و اینان امر به معروف و نهی از منکر میكنند
این اوّلين واجبی است كه خداوند بهعنوان شاخصترين ويژگی مؤمن بيان میكند؛ يعنی مهمترين و بارزترين شاخصهای كه مؤمن را از غيرمؤمن متمايز میكند، همین امر به معروف و نهی از منكر است
دوّمين مصداق امر به معروف و نهی از منكر، اموری است كه موجب باز پس گرفتن حقوق مظلومين از ظالمان است. همۀ ستيزهايی كه با ستمگران میشود در شمول اين اصل است...
🎤 استاد مهدی طیّب
#اصلاح_طلبی
#امر_به_معروف
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٥٠٢ بنا به نقل، امام سجّاد عليه السّلام فرمودند: منافق از بدى باز مىدارد، امّا خود باز نمى
💠#حديث ۳٥٠٣
بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّی الله عليه و آله و سلّم فرمودند: كسى كه ديگران را به كار نيك راهنمائى كند گـويـا خـود آن را انـجـام داده اسـت.
🔅 أَلدّالُّ عَلَى الْخَيْرِ كَفاعِلِهِ.
وسائل الشيعه، ج ١١، ص ٣٩٨
@ahlevela_channel
✔️ آنقدر که گناه کردی و خدا به تو گفت عیب ندارد و اینقدر که مثلاً نماز صبحت قضا شد و به خودت گفتی عیب ندارد، خوب برای گناهان و خطاهای دیگران هم بگو عیب ندارد و آنها را از خودت نران.
🔻عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی🔻
🔸کسانی که مرتکب معصیت میشوند، هنوز به بلوغ نرسیدهاند. معصیت فرد نابالغ خیلی مهم نیست، برآشفته نشوید. بلوغ تنها به سن نیست.
🔸حضرت امیر علیه السّلام فرمود: أقیلُوا ذَوِی المُرُوءاتِ عَثَراتِهِم فَما یَعثُرُ مِنهُم عَاثِرٌ اِلاّ وَ َیدُ اللهِ بِیَدِهِ َیرفَعُهُ: از لغزشهای جوانمردان چشم بپوشید که هیچیک از آنها به لغزشی فرو نمیافتد، مگر اینکه دست خدا در دست اوست و او را بلند میکند.
🔸در همین بیعارها اغلب خدا چیز خوبی مثل صفت سخاوت یا مردانگی قرار داده است. لذا میگوییم آنها را از خودتان نرانید.
🔸آنقدر که گناه کردی و خدا به تو گفت عیب ندارد و اینقدر که مثلاً نماز صبحت قضا شد و به خودت گفتی عیب ندارد، خوب برای گناهان و خطاهای دیگران هم بگو عیب ندارد و آنها را از خودت نران.
🔸همانگونه که خدا و اولیائش به خاطر خطای دوستانشان از آنها روی بر نمیگردانند و عنایاتشان را دریغ نمیدارند، شما هم با دوستانتان که از شما کوچکترند، همینطور رفتار کنید. اگر خلافی از آنها سر زد، از آنها روی نگردانید و قطع رابطه نکنید؛ حتّی اگر به این خاطر خسارتی هم به شما وارد شد، خدا ضامن است و جبران میکند.
🔺مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب🔺
#امر_به_معروف_تربیت_و_اصلاح
@ahlevela_channel
hc.cad p 3.mp3
4.22M
💠 اصلاحطلبی، امر به معروف و نهی از منکر - (۷)
⚪️ مفهوم واجب کفایی در امر به معروف و نهی از منكر
از نظر فقهی واجب كفايی چيزی است كه در آغاز امر بهعهدۀ تمام افراد جامعۀ اسلامی است؛ یعنی تا وقتی آن نیاز بهطور کامل برطرف نشده، متوجّه تک تک آحاد جامعه است.
فكر نکنیم واجب كفايی يعنی به گردن عدّهای است و به گردن ما نيست! خیر! اگر اين نياز در جامعۀ اسلامی تأمين نشود، همۀ افراد جامعه در پيشگاه خدا مسؤول و معاقبند.
گرچه در واجب كفايی، توانايی بر انجام هر كاری شرط است، امّا امری كه در جامعۀ اسلامی واجب كفايی شد، كسب توانايی انجام آن هم بهعنوان مقدّمۀ واجب، بر همه واجب است.
تکتک ما وظیفه داریم براي رفع تمامی منكرها و استقرار همۀ معروفها، در همۀ شؤون جامعۀ اسلامی و در حدّ كفايت گام پيش نهیم و شرایط و صلاحیّتهای لازم برای این کار را هم کسب کنیم...
🎤 استاد مهدی طیّب
#اصلاح_طلبی
#امر_به_معروف
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٥٠٣ بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّی الله عليه و آله و سلّم فرمودند: كسى كه ديگران را به كار نيك
💠#حديث ۳٥٠٤
بنا به نقل، امام جواد عليه السّلام فرمودند: امر به معروف و نهی از منکر دو مخلوق الهی است، هر کس آنها را یاری و اجرا کند مورد نصرت و رحمت خدا قرار میگیرد و هر کس آنها را ترک و رها کند مورد غضب و عِقاب خداوند قرار میگیرد.
🔅 الاْمْرُ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْی عَنِ الْمُنْکَرِ خَلْقانِ مِنْ خَلْقِ اللهِ عَزَّ وَ جَلَّ، فَمْن نَصَرَهُما أعَزَّهُ اللهُ، وَ مَنْ خَذَلَهُما خَذَلَهُ اللهُ عَزَّ وَ جَلَّ.
خصال، ص ٣٢
@ahlevela_channel
✔️ شیعیان و دوستان امیرالمؤمنین بچّه و فرزند و مصنوع ائمّهاند. اگر از آنها ایراد بگیری، به صانع و خالق آنها بر میخورد و آن وقت خودت ضرر میکنی.
🔻عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی🔻
🔸پدر ثروتمندی چند پسر داشت. یکی از پسرها روزی به پدر گفت سهم من از ثروتت را بده تا بروم و برای خودم زندگی کنم. پدر هم سهمش را داد و پسر رفت. مدّتی که گذشت، پولهای پسر تمام شد و کارش به عملگی و کارگری کشید. روزی به این فکر افتاد که پدرم که برای کارهایش کارگر میگیرد، خوب است من هم بروم پیش او کار کنم و مزد بگیرم. به همین منظور نزد پدر آمد و از او خواست تا استخدامش کند. پدر گفت این فضولیها به تو نیامده، بیا برو پهلوی بقیهی بچّههایم و نیازی به کار کردن تو نیست. یک گوساله هم به میمنت آمدن پسرش قربانی کرد. پسرهای دیگر که سالها بود سر سفرهی پدر بودند و از او نبریده بودند، وقتی دیدند پدر برای پسر متمرّد گوساله قربانی کرد، ولی برای آنها که مطیع و سازگار بودند، یک بز هم قربانی نکرده است، قهر کردند. البته این مال جهل و بیتوجّهی آنها بود. چون گوساله قربانی کردن پدر را دیدند، ولی سالها پذیرایی پدر از خودشان را فراموش کردند. داستان خدا با بندگانش هم همینطور است. نکند اگر خداوند فرد گناهکار تائبی را مورد محبّت قرار داد، ما نتوانیم تحمّل کنیم و از خدا قهر کنیم.
🔸اگر از مشقی که یک بچّهی دبستانی نوشته یا نقّاشیای که کشیده است، ایراد بگیری، چنان به او بر میخورد و اخم میکند و از تو ناراحت میشود که ممکن است تا چهل سال بعد هم یادش نرود و بالأخره تلافی کند و تو را به همان خاطر بزند که چرا صنع او را نکوهش کردی. بچّه که اینطور است، خدا و اولیای خدا چطور؟ آیا جا دارد از صنع آنها ایراد بگیری؟ شیعیان و دوستان امیرالمؤمنین بچّه و فرزند و مصنوع ائمّهاند. اگر از آنها ایراد بگیری، به صانع و خالق آنها بر میخورد و آن وقت خودت ضرر میکنی.
🔺مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب🔺
#امر_به_معروف_تربیت_و_اصلاح
@ahlevela_channel
830314 eslah talabi v amre b maroof 3 (mp3cut.net) 4 (1).mp3
5.33M
💠 اصلاحطلبی، امر به معروف و نهی از منکر - (۸)
⚪️ شرايط وجوب امر به معروف و نهی از منكر - ۱
شرط اوّل:
- آگاهی و شناخت معروف و منكر در تمامی گسترۀ امر به معروف و نهی از منکر.
- آگاهی به جامعه و زمانۀ خویش و مقتضيات آن.
- شناخت اسلوبها و وسائل كارآمد و كارا در امر به معروف و نهی از منكر.
شرط دوّم:
- يقين به اينكه امر مورد نظر، بر شخصی كه میخواهیم او را امر به معروف یا نهی از منكر كنیم، واجب است.
- يقين به اينكه که او آن كار را تصادفاً و به اشتباه انجام نداده است؛ بلکه با علم و قصد قبلی، و با تصميم بر تكرار و اصرار بر ادامۀ راه، در مسير این منكر قدم برمیدارد...
🎤 استاد مهدی طیّب
#اصلاح_طلبی
#امر_به_معروف
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٥٠٤ بنا به نقل، امام جواد عليه السّلام فرمودند: امر به معروف و نهی از منکر دو مخلوق الهی است
💠#حديث ۳۵٠۵
بنا به نقل، امام صادق عليه السّلام فرمودند: هر كس به شايستگى در حقّ خانوادهاش نيكى كند، عمرش طولانى مىشود.
🔅 مَن حَسُنَ بِرُّهُ بِأَهلِ بَيتِهِ مُدَّ لَهُ فى عُمُرِهِ.
كافی، ج ۲، ص ۱۰۵
@ahlevela_channel
✔️ کمال انسان در این است که خانوادهاش از او خشنود باشند. کمال مرد در این است که خانوادهاش از او راضی باشند.
🔻عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی🔻
🔸هر زنی که مردش از او رضا باشد، آن زن عزیز خداست. هر مردی هم که زنش از او رضا باشد، آن مرد عزیز خداست؛ کمال زن و مرد در این است و بقیّهاش دیگر حرف است. چنین زن و مردی را خدا از همهی اعمالشان راضی است. خوب رفتار کردن با زن، هنر دین است. مردی که با زنش خوب رفتار کند، همهجا آقاست. زن هم وقتی مردش از او رضا باشد، میتواند همهی کارهایش را به خوبی انجام دهد. نمونهی کامل یک زن و شوهر مؤمن، حضرت علی و حضرت فاطمه علیهما السّلام میباشند که یک روح و یک جان بودند در دو پیکر.
🔸کمال انسان در این است که خانوادهاش از او خشنود باشند. کمال مرد در این است که خانوادهاش از او راضی باشند.
🔺مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب🔺
#خانواده
@ahlevela_channel
830314-eslah-talabi-v-amre-b-maroof-3-mp3cutnet-5_6qMZQaXX.mp3
5.94M
💠 اصلاحطلبی، امر به معروف و نهی از منکر - (۹)
⚪️ شرايط وجوب امر به معروف و نهی از منكر - ۲
شرط سوّم:
شرط سوّم برای وجوب امر به معروف و نهی از منکر، احتمال تأثير است؛ يعنی احتمال بدهیم كه امر به معروف و نهی از منكر ما مؤثّر واقع میشود؛ و از اين پس، اين تارکِ معروف، آن معروف را انجام میدهد يا آن مرتكبِ منكر، آن منكر را ترک میكند.
احتمال اثر، با در نظر گرفتن تمام اسلوبها، متدها، مكانيزمها، وسائل و ابزارهای قابل دسترس است که بهعنوان شرط وجوب معرّفی شده است....
🎤 استاد مهدی طیّب
#اصلاح_طلبی
#امر_به_معروف
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳۵٠۵ بنا به نقل، امام صادق عليه السّلام فرمودند: هر كس به شايستگى در حقّ خانوادهاش نيكى كند،
💠#حديث ۳٥٠٦
بنا به نقل، امام صادق عليه السّلام فرمودند: مرد در خانه و نسبت به خانوادهاش نيازمند رعايت سه صفت است هر چند در طبيعت او نباشد: خوشرفتارى، گشاده دستى به اندازه و غيرتى همراه با خويشتن دارى.
🔅 إنَّ المَرءَ يَحتاجُ فى مَنزِلِهِ وَعِيالِهِ إِلى ثَلاثِ خِلالٍ يَتَكَلَّفُها وَإن لَم يَكُن فى طَبعِهِ ذلِكَ: مُعاشَرَةٌ جَميلَةٌ وَسَعَةٌ بِتَقديرٍ وَغَيرَةٌ بِتَحَصُّنٍ.
تحف العقول، ص ٣٢٢
@ahlevela_channel