هدایت شده از کانال اهل ولاء
💠 صلوات پرفضیلت بعد از عصر پنجشنبه تا آخر روز جمعه
گفتن این صلوات «صد مرتبه» از بعد از عصر پنجشنبه تا آخر روز جمعه فضیلت بسیار دارد.
اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلىٰ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَعَجِّلْ فَرَجَهُمْ، وَأَهْلِكْ عَدُوَّهُمْ مِنَ الْجِنِّ وَالْإِنْسِ مِنَ الأَوَّلِينَ وَالْآخِرِينَ.
خدایا بر محمّد و خاندان محمّد درود فرست و فرج ایشان را تعجیل نما و دشمنانشان را از جن و انس از اولین و آخرین نابود فرما.
📚 منابع: بحارالانوار
مفاتیح الجنان
#مراقبات_شب_جمعه
#مراقبات_روز_جمعه
@ahlevela_channel
💠 مقصود از رئیس مذهب بودن امام صادق علیه السّلام چیست؟ چرا مذهب تشیّع را به نام مذهب جعفری میشناسند؟ - بخش اوّل
▪️گرچه مذهب شیعه همان مکتب رسول خدا است؛ و آموزههای همهی ائمّه در تبیین این مکتب، سهیم و دَخیل است؛ امّا اینکه امام صادق عليه السّلام به عنوان رئیس مذهب مشهورند، به دلیل موقعیت فوقالعادهای است که برخلاف پدران بزرگوار و فرزندان معصومشان، در اختیار آن حضرت قرار گرفت. ایشان در یک دورهی انتقالی، بیشترین فراغت را برای نشر و تبیین و ترویج و تعلیم معارف قرآن و اهل بیت، در اختیار داشتند.
▪️دوران امام باقر و امام صادق علیهما السّلام، دورهی انتقال حکومت از بنی امیّه به بنی عبّاس، یا به تعبیر دقیقتر از بنی مروان به بنی عبّاس بود و درگیریهای قدرتهای سیاسی با یکدیگر، فرصت و فراغت به آنها نمیداد که کنترل فوقالعاده و اختناق شدیدی را که در زمان سایر ائمّه علیهم السّلام اعمال میکردند، در آن زمان هم اعمال کنند.
▪️به همین خاطر بعد از دوران اختناقی که خصوصاً بعد از واقعهی عاشورا پیش آمد و حکومتهای ظالم اموی، کوچکترین مَنفَذی را برای تبیین معارف قرآن و اهل بیت علیهم السّلام باقی نگذاشتند؛ امام باقر علیه السّلام و بعد از ایشان امام صادق عليه السّلام این فرصت را پیدا کردند که این معارف را تبیین و ترویج کنند.
▪️شاید حدود هشتاد درصد احادیثی که در کتب حدیثی شیعه به ما رسیده است، از این دو امام بزرگوار، امام باقر و امام صادق علیهما السّلام، نقل شده است؛ به خاطر فرصت و فراغت ایشان. واِلاّ این گونه نیست که ائمّهی دیگر در مقام و مرتبهی علمی، چیزی کمتر از این دو امام بزرگوار داشتند. چنین فرصت و فراغتی در اختیار دیگر ائمّهی ما قرار نگرفت. این است که مکتب تشیّع، به نام امام صادق شناخته شد.
▪️شاید به لحاظ دیگری هم مذهب تشیّع به جعفری مشهور شد و آن این که مذاهب فقهی چهارگانهی اهل سنّت (حَنَفی، مالکی، شافعی، و حَنبلی) هم تقریباً در عصر امام صادق علیه السّلام شروع به شکل گیری کردند. اَبوحَنیفه، معاصر امام صادق علیه السّلام بود و دو سال شاگردی و طلبگی ایشان را کرده بود؛ تا پایان عمر هم میگفت:
«لَوْلا السَّنَتانِ لَْهَلَکَ اْلنُّعمان»
اگر آن دو سال که من به درس امام صادق علیه السّلام رفتم، نبود؛ هلاک شده بودم. اینکه چه شد کسانی که شاگرد امام صادق علیه السّلام بودند، رو در روی امام ایستادند؛ برای خودشان مذهبی بنیان گذاری کردند و عدّهای را به دور خود جمع کردند؛ نکاتی است که در کتاب «حدیث دوست» به آنها اشاره شده است.
▪️چون این مذاهب از زمان امام صادق علیه السّلام به بعد شکل گرفتند و این چهار مذهب به اسم بنیان گذارانشان شناخته شدند؛ یعنی پیروان احمد حَنبَل را حنبلی مذهب؛ پیروان ابوحنیفه را حنفی مذهب؛ پیروان مالک بن انس را مالکی و پیروان امام شافعی را شافعی میگویند؛ پیروان مکتب تشیّع را هم، پیروان مذهب جعفری نام مینهند.
ادامه دارد....
استاد مهدی طیّب
۹۱/۰۶/۱۶
#مناسبات_ماه_شوال
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٥١٥ بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّی الله عليه و آله و سلّم فرمودند: مِهر خداوندى از آنِ كسى باد
💠#حديث ۳٥١٦
بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام فرمودند: كسى كه قلباً موافق كار نيك نباشد و از كار بد منزجر نباشد انسان وارونهاى است كه بجاى آنكه عقل بر او حاكم باشد هوى و هوس بر او حاكم است.
🔅 مَنْ لَمْ يَعْرِفْ بِقَلْبِهِ مَعْروُفاً وَ لَمْ يُنْكِرْ مُنْكَراً قـُلِبَ فَجـُعِلَ اَعْـلاهُ اَسْفـَلَه.
وسائل الشیعه، ج ١٦، ص ١٣٤
@ahlevela_channel
۞ امام صادق علیه السّلام فرمود: کسی که به دینش وثوق داشته باشم، اگر یک ساعت کنارش بنشینم برای من از هفتاد سال عبادت بهتر است. نفرمود برای او از چند سال عبادت بهتر است. مجالست مؤثّر است. شبانه روزی ده دقیقه خلوت کنیم و با وضو بر سجّاده بنشینیم و به خدا و موالیانمان بگوییم آمدهایم خدمت شما بنشینیم.
«عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی»
📗 کتاب مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
🌿 نماز دو ركعتی روز جمعه
☀️ که تا جمعه آینده فتنه و بلائی نرسد
▫️هر كه در روز جـمعه، بعد از نماز ظهر، دو ركعت نماز كند و بخواند در هر ركعت:
▪️ سوره «حمد» ۱ بار
▪️سوره «توحید» ۷ بار
▫️و بعد از نماز بگويد :
⭐️ اَللَّـهُمَّ اجْعَلْنی مِنْ اَهْلِ الْجَنَّةِ الَّتی حَشْوُهَا الْبَرَكةُ وَعُمّارُهَا الْمَلائِكَةُ مَعَ نَبِيِّنا مُحَمَّد صَلَّی اللهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَاَبينا اِبراهيمَ عَلَيْهِ السَّلام
▪️خدايا! مرا از اهل بهشت قرار ده، كه درونش همه بركت است و کارکنانش همه فرشتگان هستند، در كنار پيامبر ما حضرت محمّد که درود فرستد خدا بر او و آلش و با پدر ما حضرت ابراهيم عليه السّلام.
▫️تا جمعه ديگر فتنه و بلائی به او نرسد و حقّ تعالی جمع كند ميان او و حضرت محمّد صلّی اللهُ عليه وآله و سلّم و حضرت ابراهيم عليه السّلام.
▫️علّامه مجلسی فرموده كه اگر اين دعا را غير سيّد بخواند بجای "وَاَبينا"، "وَاَبيهِ" بگويد.
📚 منابع:
مفاتیحالجنان، شیخ عباس قمی
مِصباحالمُتَهَجِّد، شيخ طوسی
#مراقبات_روز_جمعه
@ahlevela_channel
4_5812396108013373229.mp3
5.15M
💎 زندگانی و شخصیت امام صادق علیه السّلام - ۱
▪️جامعۀ اسلامی و دور شدن از فرهنگ عمیق دینی بعد از توطئۀ سقیفه
▪️مکتب سازی بنیامیّه در مقابل مکتب اهلبیت علیهم السّلام
▪️ایجاد جریانهای به اصطلاح عرفانی و معنوی با حمایت دستگاه خلافت
▪️ایجاد نهضت عظیم علمی و فرهنگی و بازسازی کردنِ فرهنگ ویران شدۀ دینی در جامعه اسلامی توسط امام باقر و امام صادق علیهما السّلام
▪️شکلگیری دو دسته نهضت سیاسی در عصر امام باقر و امام صادق علیهما السّلام
▪️تربیت شخصیتهای بزرگ علمی در حوزۀ علوم دینی و علوم طبیعی
▪️نقش عظیم امام صادق علیه السّلام در احیای دین
▪️چرا به امام صادق علیهالسّلام میگویند صادق؟
▪️روایتی از امام صادق علیه السّلام...
🎤 استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
🌿 مراقبه عصر جمعه و نسیم رحمت خدا
🔅 از حضرت امام موسی کاظم عليه السّلام روايت شده است:
🔅خدا را در روز جمعه هزار نسيم رحمت است كه هر بنده را آنچه خواهد از آن رحمتها عطا فرمايد.
🔅پس هر كه بعد از عصر روز جمعه صد مرتبه سوره قدر (اِنّا اَنْزَلْناهُ) را بخواند حقّ تعالی آن هزار رحمت را مضاعف گرداند و به او عطا فرمايد.
💫بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم
إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ ﴿١﴾ وَمَا أَدْرَاکَ مَا لَیْلَةُ الْقَدْرِ ﴿٢﴾ لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ ﴿٣﴾ تَنَزَّلُ الْمَلائِکَةُ وَالرُّوحُ فِیهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ کُلِّ أَمْرٍ ﴿٤﴾ سَلامٌ هِیَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ ﴿٥﴾ 💫
منبع: مفاتیحالجنان
#مراقبات_روز_جمعه
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
salavat-abolhasssan-zarrab-esfahani.mp3
3.7M
💠 صلوات ابوالحسن ضرّاب اصفهانی
✔️ هرگز این صلوات را در عصر جمعه ترک نکنید
☀️ صلواتى كه به ابوالحسن ضرّاب اصفهانى منسوب است و شيخ طوسى و سيّد ابن طاووس آن را در اعمال عصر روز جمعه آوردهاند.
▫️سيّد ابن طاووس فرموده:
☀️ اين صلوات مروی از مولای ما حضرت مهدی صَلَواتُ اللهِ عَلَيْهِ است و اگر ترک كردی تعقيب عصر روز جمعه را به جهت عذری، پس ترك مكن اين صلوات را هرگز، به جهت امری كه مُطَّلِع كرده ما را خداوند جَلَّ جَلالُه به آن.
⭐️ بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ، اَللّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ سَيِّدِ الْمُرْسَلِينَ، وَ خَاتَمِ النَّبِيِّينَ، وَ حُجَّةِ رَبِّ الْعَالَمِينَ، الْمُنْتَجَبِ فِي الْمِيثَاقِ، الْمُصْطَفَى فِي الظِّلالِ، الْمُطَهَّرِ مِنْ كُلِّ آفَةٍ، الْبَرِيءِ مِنْ كُلِّ عَيْبٍ، الْمُؤَمَّلِ لِلنَّجَاةِ، الْمُرْتَجَى لِلشَّفَاعَةِ، الْمُفَوَّضِ إِلَيْهِ دِينُ اللّهِ، اَللّهُمَّ شَرِّفْ بُنْيَانَهُ، وَ عَظِّمْ بُرْهَانَهُ، وَ أَفْلِجْ حُجَّتَهُ، وَ ارْفَعْ دَرَجَتَهُ، وَ .....
🔸 متن کامل صلوات در مفاتیح الجنان قسمت اعمال روز جمعه
#مراقبات_روز_جمعه
@ahlevela_channel
💠 مقصود از رئیس مذهب بودن امام صادق علیه السّلام چیست؟ چرا مذهب تشیّع را به نام مذهب جعفری میشناسند؟ - بخش دوّم
▪️بنا به اعتقاد ما، تشیّع یعنی استمرار آموزههای رسول الله صلی الله علیه و آله و سلّم، و چیزی جدای از آن نیست.
▪️تشیّع در زمان حیات رسول الله آغاز شد. حتّی واژهی شیعه را خود پیغمبر ذیل آیهی شریفه:
«إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أُولَٰئِكَ هُمْ خَيْرُ الْبَرِيَّةِ»
در مورد یاران و همراهان امیرالمؤمنین علیه السّلام به کار بردند. اهل سنّت، در کتاب معتبر حدیثیشان از پیغمبر اکرم، نقل کردهاند که فرمودند:
«ﻳَﺎ علی ﺃَﻧْﺖَ ﻭَ ﺷِﻴﻌَﺘکَ خَیْرُ الْبَرِیَّةِ»
ای علی؛ تو و شیعیانت، بهترین خلایق خدا هستید.
▪️بنابراین واژهی شیعه، توسّط خود پیغمبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم وضع و به کار برده شد و تشیّع از زمان حیات ایشان مطرح بود.
▪️در دوران حیات پیغمبر صلّی الله علیه و آله و سلّم، عدّهای از اصحاب پیامبر دور امیرالمؤمنین علیه السّلام جمع و با ایشان محشور بودند. کَمااینکه عدّهای هم دور ابابکر و عمر و عثمان بودند. در واقع دو تیپ مختلف در بین صحابهی پیغمبر دیده میشد. از همان زمان حیات رسول الله، کسانی با امیرالمؤمنین علیه السّلام هم روحیه و همراه بودند و بعد از رحلت رسول الله هم شیعه خوانده شدند. پس تشیّع در زمان پیغمبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم وجود داشت و در زمان امیرالمؤمنین علیه السّلام، در زمان حسنین و در زمان امام سجّاد و امام باقر علیهم السّلام استمرار پیدا کرد؛ منتها به دلیل اینکه چهار مکتب فقهی اهل تسنّن در آن زمان شکل گرفت و به نام رؤسای آن مذاهب خوانده شد؛ مکتب تشیّع هم مکتب جعفری نام گرفت.
▪️بخش عمدهای از آموزههای مکتب تشیّع را امام صادق عليه السّلام در جلسات درس عظیمی که دایر میکردند، بیان فرمودند. حاصل این آموزههای حضرت، چهارصد کتاب شد که شاگردان ایشان تألیف کردند. این چهارصد کتاب «اصول أربَعَةُ مِأة» نام گرفت. بعدها نیز مطالب همان کتابها تدوین شد و کتابی مثل کافی و کتابهای حدیثی بعدی شیعه را شکل داد. به این لحاظ این مذهب را مذهب جعفری و امام صادق علیه السّلام را رئیس این مذهب میدانند. والّا رئیس مذهب ما خود رسول الله و امیرالمؤمنین علیهما السّلام هستند و تشیّع چیزی جدا از اصل آموزههای پیغمبر و قرآن کریم نیست. منتها شیعه این آموزههای قرآن و سنن نبوی را از زلالترین، پاکترین و نابترین مَجرا، که اهل بیت پیغمبر اکرم صلوات الله علیه و آله و سلّم هستند، دریافت کرده است.
▪️بنا به ضرب المثلی که در بین عرب است؛ که «أهل البَيتِ أْدریٰ بِْما فِْیاْلبَيتِْ» اهل خانه بیشتر میدانند که در خانه چه میگذرد. شیعه معتقد است أهل البَيتِ پیغمبر نسبت به آموزههای پیامبر أْدریٰ هستند و لذا این آموزهها را مستقیماً از اهل بیت علیهم السّلام دریافت کرده است.
▪️شهادت امام صادق علیه السّلام را به محضر فرزند برومند و بزرگوار آن حضرت، بقیة الله الأعظم امام عصر أرواحُنافِداه و همهی پیروان، ارادتمندان، سرسپردگان و دوستداران ایشان، تسلیت عرض میکنم و امیدوارم خدای متعال ما را شاگردان شایستهای برای مکتب امام صادق علیه السّلام قرار دهد.
استاد مهدی طیّب
۹۱/۰۶/۱۶
#مناسبات_ماه_شوال
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٥١٦ بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام فرمودند: كسى كه قلباً موافق كار نيك نباشد
💠#حديث ۳٥١٧
بنا به نقل، امام صادق عليه السّلام فرمودند: آنگاه که روزگار، زمانۀ ستم باشد و مردمش اهل نیرنگ باشند، اعتماد به هرکسى درماندگى است.
🔅 إِذَا كَانَ الزَّمَانُ زَمَانَ جَوْرٍ وَ أَهْلُهُ أَهْلَ غَدَرٍ فَالطُّمَأْنِينَةُ إِلَى كُلِّ أَحَدٍ عَجْزٌ.
تحفالعقول، ص۳۵۷
@ahlevela_channel
۞ یکی از دوستان اهل بیت علیهم السّلام که تنگدست بود، چند بار خدمت حضرت صادق علیه السّلام رسید و عرض کرد فقیرم.
▪️حضرت علیه السّلام فرمودند: تو فقیر نیستی.
▫️بار آخر سؤال کرد آخر چطور من فقیر نیستم؟
▪️فرمودند: آیا حاضری همۀ دنیا را بگیری و مقداری از محبّت ما اهل بیت را بدهی؟
▫️عرض کرد نه آقاجان، محبّت شما را با همۀ عالم عوض نمیکنم.
▪️حضرت علیه السّلام فرمودند: دیدی فقیر نیستی، چه ثروتی عظیمتر از این؟
«عارف باللّه مرحوم حاج اسماعیل دولابی»
📗 کتاب مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
🏴 شهادت شیخالائمه، حضرت امام صادق علیه السّلام را به محضر فرزند برومند و بزرگوار آن حضرت، بقیة الله الأعظم امام عصر أرواحنافِداه و همۀ پیروان، ارادتمندان، سرسپردگان و دوستداران ایشان، تسلیت عرض میکنیم و امیدوارم خدای متعال ما را شاگردان شایستهای برای مکتب امام صادق علیه السّلام قرار دهد.
@ahlevela_channel
tosiye-emam-sadegh(1).mp3
694.1K
💠 توصیههای امام صادق علیه السّلام به شیعیان
⭐️ قَالَ الاِمام الصادق علیه السّلام:
"أُوصِيكُمْ بِتَقْوَیالله، وَ أَدَاءِ الْأَمَانَةِ لِمَنِ ائْتَمَنَكُمْ، وَ حُسْنِ الصَّحَابَةِ لِمَنْ صَحِبْتُمُوهُ، وَ أَنْ تَكُونُوا لَنَا دُعَاةً صَامِتِينَ."
▫️فَقَالُوا: يَا ابْنَ رَسُولِ الله، وَ كَيْفَ نَدْعُو إِلَيْكُمْ وَ نَحْنُ صُمُوتٌ؟
⭐️ قَالَ: "تَعْمَلُونَ بمَا أَمَرْنَاكُمْ بِهِ مِنَ الْعَمَلِ بِطَاعَةِ اللهِ وَ تُعَامِلُونَ النَّاسَ بِالصِّدْقِ وَ الْعَدْلِ، وَ تُؤَدُّونَ الْأَمَانَةَ، وَ تَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ، وَ تَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ، وَ لَا يَطَّلِعُ النَّاسُ مِنْكُمْ إِلَّا عَلَى خَيْرٍ، فَإِذَا رَأَوْا مَا أَنْتُمْ عَلَيْهِ عَلِمُوا اَفَضْلَ مَا عِنْدَنَا فَتَنارَعُوا إِلَيْهِ."
💎 امام صادق علیهالسّلام فرمودند:
▪️شما را توصیه میکنم به تقوای الهی. تقوی الله غیر از تقوای از معاصی است؛ تقوی الله یعنی غیر خدا را به دل راه ندادن، از غیر خدا پرهیز کردن.
▪️و توصیه میکنم به اینکه هر کس که شما را امین دانست و امانتی به شما سپرد، آن امانت را ادا کنید؛ خیانت در امانت نکنید. این امانت چه میتواند باشد؟ اقیانوس عظیمی است. فکر کنید ببینید چه امانتهایی خدا، پیغمبر، ائمّه و اولیای دین نزد ما گذاشتهاند؛... تا افراد معمولی و سادهای که ممکن است یک شیء مادی را امانت نزد ما گذاشته باشند.
«استاد مهدی طیّب»
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٥١٧ بنا به نقل، امام صادق عليه السّلام فرمودند: آنگاه که روزگار، زمانۀ ستم باشد و مردمش اهل
💠#حديث ۳٥١٨
بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّی الله عليه و آله و سلّم فرمودند: بد مـردمى هســتـند كسـانى كـه امر به معروف و نهى از منكر نمىكنند.
🔅 بِئْسَ الْقـَومُ قـَوْمٌ لا يَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَ لا يَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنكَرِ.
بحارالانوار، ج ٢٢، ص ٣١١
@ahlevela_channel
🔸در امر به معروف و نهی از منکر مواظب باشید با فروع دین، گردن اصول دین را نزنید. احکام شرع، فروع دین است و محبّت و ولایت خدا و اولیائش اصل دین است. خانهی امیرالمؤمنین و حضرت زهرا علیهما السّلام را به این جرم آتش زدند که اگر کسی از جماعت مسلمین کناره بگیرد و تا سه روز در جماعت حاضر نشود، باید خانهاش را سوزاند. معاویه به یزید گفت اگر خواستی با امام حسین علیه السّلام درگیر شوی، با شمشیر جدّش او را بکش؛ فَاقتُلهُ بِسَیفِ جَدِّهِ. یزید هم حکم خروج امام حسین علیه السّلام از دین را به علّت نیمهکاره گذاشتن حج و قیام علیه خلیفهی رسولالله صلّی الله علیه و آله و سلّم، از شریح قاضی گرفت و با فتوای فقهی، حضرت را به شهادت رساند.
«عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی»
📔 مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
4_6019399736245616830.mp3
4.64M
💎 وصیّت پایانی امام جعفر صادق علیه السّلام:
▪️شفاعت ما اهل بیت به كسی كه نماز را سبک بشمارد، نمیرسد.
▫️شفاعت يعنی جُفت شدن.
▫️شرط جُفت شدن، سنخیّت است و نماز سنخیّت با اهل بیت علیهم السّلام را ایجاد میکند...
🎤 استاد مهدی طیّب
#نماز_عارفان
@ahlevela_channel
post 14 1.mp3
2.53M
💠 اصلاحطلبی، امر به معروف و نهی از منکر - (۲۹)
⚪️ علل ترک امر به معروف و نهی از منکر - ۱
آيات و روايات علّت اصلی ترک امر به معروف و نهی از منكر را محافظهكاری شخص بهخاطر ترس از خطر يا نگرانی محروم شدن از امتيازات مادّی میدانند كه همۀ اينها ميوۀ محبّت دنيا و اسارت محبّت دنياست.
اباعبداللهالحسين عليهالسّلام در جريان عاشورا میفرمايد:
مردم بنده و نوكر و اسير دنيا هستند و دين لقلقۀ زبان آنهاست.
🎤 استاد مهدی طیّب
#اصلاح_طلبی
#امر_به_معروف
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٥١٨ بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّی الله عليه و آله و سلّم فرمودند: بد مـردمى هســتـند كسـانى ك
💠#حديث ۳٥١٩
بنا به نقل، امام محمّد باقر عليه السّلام فرمودند: سخن خوب را از هر کس که باشد بپذيريد هرچند که خود او بدان عمل نميکند.
🔅 خُذوا الكَلِمَةَ الطّيِّبَةَ مِمَّن قالَها و إنْ لَمْ يَعْمَلْ بِها.
تحفالعقول، ص ٢٩٩
@ahlevela_channel
🔸به گونهای روی عمل به احکام فشار نیاورید که افراد را از خدا و دین منزجر سازید و به اصل دینشان، یعنی محبّت آنها به خدا و اهل بیت علیهم السّلام، لطمه وارد شود. مثل بچّهای که مادرش او را نزد استاد آهنگری به شاگردی گذاشته بود و هر روز صبح زود او را از خواب بیدار میکرد و میگفت برو استاد، و اینقدر به او فشار آورد که آخرالامر بچّه گفت خدا یا استاد را مرگ بدهد که من دیگر او را نبینم، یا استاد را کور کند که دیگر او مرا نبیند (هر دو طرف را به استاد زد.)
«عارف باللّه مرحوم حاج اسماعیل دولابی»
📔 مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
post 14 2.mp3
7.03M
💠 اصلاحطلبی، امر به معروف و نهی از منکر - (۳۰)
⚪️ علل ترک امر به معروف و نهی از منکر - ۲
امام باقر عليهالسّلام در حديث نسبتاً بلندی گويا از امروز گزارش میدهند. میفرمایند:
در آخرالزّمان قومی هستند كه مورد تبعيّت قرار میگيرند؛ امّا اوّلاً انسانهايی رياكارند؛ ثانياً دائماً قرآن میخوانند و اهل قرائت قرآن هستند؛ ثالثاً اهل نُسک و عبادت و ذكر و نماز شب هم هستند؛ امّا اینان تازه به دوران رسيدههای ابلهند!
اينها امر به معروف و نهی از منكر را واجب نمیدانند؛ مگر هنگامی كه از ضرر در امان باشند. و برای در امان ماندن خودشان دائماً دنبال توجيهات و گريزگاههايی میگردند كه این مسؤوليّت سنگين را انجام ندهند و خود را از اين امر معاف بدانند.
اينها به نماز و روزه تا زمانی كه اندكی به جان و مالشان ضرر و لطمهای نمیزند، روی میآورند. امّا اگر نماز به مال و دارايی آنها يا رفاه و راحتی آنها اندكی ضرر بزند، نماز را هم رها میكنند همانطور كه برترين و بلندترين واجب الهی يعنی امر به معروف و نهی از منكر را رها كردند....
🎤 استاد مهدی طیّب
#اصلاح_طلبی
#امر_به_معروف
@ahlevela_channel
post 14.3.mp3
1.67M
💠 اصلاحطلبی، امر به معروف و نهی از منکر - (۳۱)
⚪️ علل ترک امر به معروف و نهی از منکر -۳
امام صادق عليهالسّلام فرمودند:
ای مردم امر به معروف و نهی از منكر كنيد؛ چرا كه امر به معروف و نهی از منكر نه مرگ كسی را نزديکتر میكند و نه رزق كسی را دور میكند.
پيامبراكرم صلّی الله علیه و آله در کلامی حاکی از تأسّف و سرزنش فرمودهاند:
قومی كه امر به معروف و نهی از منكر نمیكنند چه قوم بدی هستند!....
🎤 استاد مهدی طیّب
#اصلاح_طلبی
#امر_به_معروف
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٥١٩ بنا به نقل، امام محمّد باقر عليه السّلام فرمودند: سخن خوب را از هر کس که باشد بپذيريد هر
💠#حديث ۳٥٢٠
بنا به نقل، امام حسن مجتبی عليه السّلام فرمودند: ميان شما و اندرز ديگران، پردۀ غرور و خودخواهی فاصله انداخته است!
🔅 بَينَكُم و بَينَ المَوعِظَةِ حِجابُ العِزَّةِ!
بحارالانوار ، ج ٧٨، ص ١٠٩
@ahlevela_channel
💠 امر به معروف و نهی از منکر در کلام مرحوم حاج اسماعیل دولابی
🔸در امر به معروف و نهی از منکر مواظب باشید با فروع دین، گردن اصول دین را نزنید. احکام شرع، فروع دین است و محبّت و ولایت خدا و اولیائش اصل دین است.
🔸به گونهای روی عمل به احکام فشار نیاورید که افراد را از خدا و دین منزجر سازید و به اصل دینشان، یعنی محبّت آنها به خدا و اهل بیت علیهمالسّلام، لطمه وارد شود.
🔸در آیۀ هفتاد و یکم سورۀ توبه، اوّل ولایت و محبّت بین مؤمنین را و بعد امر به معروف و نهی از منکر را مطرح میکند. امر و نهی وقتی اثر میکند که محبّت برقرار باشد.
🔸عقرب و مار سمّی بهترند از کسی که به اسم امر به معروف و نهی از منکر، به افراد نیش میزند و آنها را میآزارد و از خدا و اولیا و دین بیزار میکند.
🔸امر به معروف جایی مؤثّر است که طرف مقابل به تو مؤمن باشد و تو را قبول داشته و دوست داشته باشد. هر جا قرآن فرمود: مؤمنین را چنین و چنان بکن، مقصود مُؤمِنین بِکَ است، یعنی کسانی که به تو ایمان دارند.
🔸جوانان این زمان، تحریک را دوست ندارند. نمیخواهد آنها را خیلی امر به معروف و نهی از منکر بکنید، آنها فطرتاً در راه هستند. با اخلاق و صفات شایسته و با نیّت خوب و دعای خیر در حقّ آنها کار کنید و آنها را به سمت کمالات ببرید. آنها را باید با نماز دوست کنید، نه اینکه فقط نمازخوان کنید. کار بعضیها بینماز کردن مردم است. آنها با امر و نهی زیاد و مردمآزاری، جوانها را تارکالصّلاة میکنند، مقدّسمآبها و افراد سختگیر کارها را خرابتر میکنند.
🔸به زور میشود کسی را مسلم کرد و مجبور نمود شهادتین بگوید، ولی ایمان به زور نمیشود. نکند بچّهات را به زور به نماز وادار کنی.
🔸اینکه در احادیث آمده است در آخرالزّمان امر به منکر و نهی از معروف میکنند، معنیاش این است که امر به معروف و نهی از منکر که میکنند، اثر عکس دارد، چون دائم به افراد سیخ میزنند و آنها را از دین بیزار میکنند.
🔸در همین بیعارها اغلب خدا چیز خوبی مثل صفت سخاوت یا مردانگی قرار داده است. لذا میگوییم آنها را از خودتان نرانید.
🔸آنقدر که گناه کردی و خدا به تو گفت عیب ندارد و اینقدر که مثلاً نماز صبحت قضا شد و به خودت گفتی عیب ندارد، خوب برای گناهان و خطاهای دیگران هم بگو عیب ندارد و آنها را از خودت نران.
🔸همانگونه که خدا و اولیائش به خاطر خطای دوستانشان از آنها روی بر نمیگردانند و عنایاتشان را دریغ نمیدارند، شما هم با دوستانتان که از شما کوچکترند، همینطور رفتار کنید. اگر خلافی از آنها سر زد، از آنها روی نگردانید و قطع رابطه نکنید؛ حتّی اگر به این خاطر خسارتی هم به شما وارد شد، خدا ضامن است و جبران میکند.
🔸پدر و مادر مواظب باشند در اثر فشاری که برای عمل به عبادات و احکام به بچّه میآورند، محبّت بچّه به آنها لطمه نخورد. اگر پدر و مادر نمازخوان را فرزندشان دوست داشته باشد، خود فرزند نمازخوان میشود، نیاز به فشار آوردن زیاد نیست. و اگر از آنها منزجر شود، از دین و عمل به احکام نیز خواهد برید. اگر محبّت بچّه محفوظ ماند، ولو چند روزی در عمل به احکام شرع سستی کند، جای نگرانی نیست، آخرالامر به آغوش دین باز میگردد و با رغبت به احکام مقید میشود. عمل با کُره و بدون رغبت نه تأثیر سازنده دارد و نه ثواب و اجر. بگذارید فرزندانتان با رغبت به سمت دین و عبادت بیایند. همانطور که گیاهان و درختان را در فصل زمستان هرس میکنند و شاخههای اضافیشان را میزنند و اگر در بهار بزنند درخت آسیب میبیند و جای شاخهی کنده شده سیاه و خشک میشود، در نهی از منکر هم باید وقتی فرد در حالت خنکی و آرامی است، به او تذکّر داد. اگر در گرمای کار تذکّر بدهی، مؤثّر نخواهد بود و چه بسا موجب لجاجت او شود و محبّتش به خدا و اولیا و خودت هم لطمه ببیند.
🔸همانطور که خدا با کارهایش خودش را به بندگانش نشان میدهد، تو هم با اخلاق و عملت خودت را به زیردستانت نشان بده.
🔸به زور افراد را به عبادت و عمل به احکام وادار کردن فایدهای ندارد. این کار مثل این است که از بازار میوههای خوب بخرید و به درخت چنار و نارون بچسبانید. چند روز که گذشت، میوهها میگندد و خشک میشود و میریزد. باید با محبّت و با عمل و نه با زبان، اشخاص را به دین خدا جذب کرد تا خودشان درخت میوه شوند و میوههای احکام و عبادت از درونشان سر برآورد.
📙مصباحالهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
💠 ضرورت و اهمّیّت اصلاحطلبی و فسادستیزی در جامعه
بخش ( ۱ ) - ( ۲ ) - ( ۳ ) - ( ۴ )
💠 تأکید اسلام بر امر به معروف و نهی از منکر جهت اصلاح فرد و جامعه
💠 دامنۀ امر به معروف و نهی از منكر
💠 مفهوم واجب کفایی در امر به معروف و نهی از منكر
💠 شرايط وجوب امر به معروف و نهی از منكر
بخش ( ۱ ) - ( ۲ ) - ( ۳ )
💠 شایستگیهای آمِر به معروف و ناهی از منکر
بخش ( ۱ ) - ( ۲ )
💠 شیوهها و مراتب امر به معروف و نهی از منکر
بخش ( ۱ ) - ( ۲ ) - ( ۳ ) - ( ۴ )
💠 جنبههای اختصاصی امر به معروف
بخش ( ۱ ) - ( ۲ )
💠 جنبههای اختصاصی نهی از منکر
بخش ( ۱ ) - ( ۲ ) - ( ۳ ) - ( ۴ )
💠 آثار و نتایج ترک امر به معروف و نهی از منکر
بخش ( ۱ ) - ( ۲ ) - ( ۳ ) - ( ۴ ) - ( ۵ ) - ( ۶ )
💠 علل ترک امر به معروف و نهی از منکر
بخش ( ۱ ) - ( ۲ ) - ( ۳ )
💠 امر به معروف و نهی از منکر در کلام مرحوم حاج اسماعیل دولابی
🎤 استاد مهدی طیّب
#اصلاح_طلبی
#امر_به_معروف
@ahlevela_channel
💠 آغاز ماه ذیالقعده و چهلّۀ کلیمیّه (موسویّه)
▪️ماه شوّال، روزهای پایانی خود را طی میکند و در آستانۀ ماه ذیالقعده قرار گرفتهایم. چهار ماه از ماههای سال به تعبیر قرآن «مِنها اَربَعَةٌ حُرُمٌ» هستند؛ یعنی از ماههای حرام و مورد احترام هستند که حرمت ویژه و احکام خاصّ خود را دارند و در آنها باید حریم خاصّی را مراعات کرد.
▪️سه ماه از این چهار ماه حرام، پی در پی و پیوسته است که با ماه ذیالقعده شروع میشود، در پی آن ماه ذیالحجّه و به دنبال آن، ماه محرّمالحرام است. چهارمین ماه حرام رجب المرجّب است، که با فاصله از آنها قرار گرفته است.
🍃 اوّلین روز ماه ذیالقعده
▪️بنا به روایات، روز اوّل ماه ذیالقعده اوّلین روز اخراج حضرت آدم و حوّا علیهماالسّلام از بهشت بود.
▪️حضرت آدم علیهالسّلام از این روز به مدّت چهل روز در فراق بهشت گریست و خدای متعال بعد از چهل روز، در روز عرفه یعنی نهمین روز ماه ذیالحجّه و در آستانۀ روز دهم این ماه توبۀ او را پذیرفت. لذا روز عرفه، جایگاه بلندی در مقام توبه، انابه، دعا و مناجات دارد.
▪️از روز اوّل ماه ذیالقعده خدای متعال چهل روز را با موسی بن عمران علیه السّلام قرار خلوت گذاشت.
▪️به تعبیر دیگر، روز اوّل ماه ذیالقعده روز آغاز چهلّه نشینی است. چهلّۀ کلیمیّه یا موسویّه از روز اوّل ماه ذیالقعده شروع میشود و تا روز عرفه ادامه پیدا میکند.
▪️امیدواریم بتوانیم حرمت این ماه حرام را که در آستانۀ آن قرار گرفتهایم، نگه داریم. ماهی که در آن، حسنات آثار مضاعفی میبخشد و سیّئات هم خسارات مضاعفی در پی میآورد.
▪️ماه حرام، ماه حرمت جنگ، مگر در مقام دفاع است. در این چهار ماه بر مسلمانها حرام است با خلق به جنگ ابتدایی بپردازند، حال اگر خدای نکرده کسی در این ماهها با ارتکاب معاصی به جنگ با خدا برود، چه عمل خطرناکی انجام داده است!
《 استاد مهدی طیّب
《 ۹۲/۰۶/۱۴
#مراقبات_ماه_ذیالقعده
#چهله_کلیمیه_موسویه
@ahlevela_channel
4_5929551597393675515.mp3
5.67M
💎 چهلّه نشینی در متون و منابع اسلامی
▫️جایگاه ویژۀ عدد چهل در قرآن و روایات
▫️رمز و راز خاصّ عدد چهل در نظام تکوین و تشریع و در جنبههای ظاهری و باطنی ...
🎤 استاد مهدی طیّب
۹۲/۰۶/۱۴
#چهلهنشینی
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٥٢٠ بنا به نقل، امام حسن مجتبی عليه السّلام فرمودند: ميان شما و اندرز ديگران، پردۀ غرور و خو
💠#حديث ۳٥٢١
بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام فرمودند: راستى، برادر عدالت است.
🔅 الصِّدقُ، أخُو العَدلِ.
غرر الحكم، ح ۲۶۵
@ahlevela_channel
📔 آقا نجفی قوچانی در کتابهای «سیاحت شرق» و «سیاحت غرب» چون با بیان عمل خود، امر به معروف و نهی از منکر کرده است، نوشتههایش خیلی اثر دارد.
📔 کتاب «معراجالسعادة» مرحوم نراقی خیلی ارزشمند است؛ خلق ارزش آن را درک نمیکنند.
مرحوم حاج اسماعیل دولابی
📚 #کتابهای_مفید
@ahlevela_channel