💠 شمّهای از زندگانی و فضایل امام علی بن موسی الرّضا علیه السّلام - بخش چهارم
▪️عبادات حضرت رضا علیه السّلام:
▫️همواره به عبادات و سجدههای طولانی اشتغال داشتند.
▫️سه روز یکبار قرآن را با تأمّل و تدبّر در آیات آن ختم میفرمودند.
▫️در همه حال به نماز اوّل وقت مقیّد بودند. (هنگام مناظرۀ حضرت با عمران صابی وقت نماز شد. حضرت به مأمون فرمودند: الصّلاۀ قد حضرت: وقت نماز رسید. عمران صابی گفت: یا سیّدی! لا تقطع علیّ مسألتی؛ فقد رقّ قلبی: آقای من! پاسخ پرسشم را قطع نکن که همانا قلبم رقیق و آمادۀ پذیرش حق شده است. حضرت فرمودند: نصلّی و نعود: نماز میگزاریم و برمیگردیم. حضرت با همراهانشان نماز را بهجا آوردند و سپس بازگشتند و به بحث ادامه دادند.)
▪️علوم و معارفی که از آن حضرت برجا مانده است، ابوابی از معارف الهی را در دسترس قرار میدهد که در جای دیگری یافت نمیشود. احتجاجات آن حضرت استواری مکتب قرآن و اهلبیت علیهم السّلام را بهوضوح آشکار میسازد.
▪️برخی فضایل اخلاقی آن حضرت:
▫️به مستمندان یاری و آنها را اطعام میفرمودند و با خادمانشان همسفره میشدند.
▫️به شدّت متواضع و فروتن بودند. (کسی که آن حضرت را نمیشناخت، در حمّام از آن حضرت خواست که پشتش را کیسه بکشند. حضرت بیدریغ مشغول شدند. کسی که حضرت را میشناخت وارد شد و به آن فرد گفت میدانی از چه کسی خواستهای پشتت را کسیه بکشد؟ وقتی او فهمید، از خطایش ترسید و عذرخواهی کرد. امّا حضرت فرمودند جای عذرخواهی نیست. آرام بنشین تا کارم را تمام کنم.
▫️در اوج رأفت و مهربانی هستند. حتّی نزد شکارچی برای آهو ضمانت کردند. لطف و مهربانی آن حضرت برای محبّینشان آشکار و برای زائرانشان ملموس و محسوس است. حتّی غیرمسلمانان از کرامات آن حضرت بهره میبرند.
▪️اسراری از ولایت رضوی علیه السّلام :
▫️هر کس به زیارت امام رضا علیه السّلام مشرّف شود، قلبش از خداوند و مقدّرات الهی راضی میگردد و متقابلاً هر کس قلبش از خداوند و مقدّرات الهی راضی شود، در باطن خود به زیارت امام رضا علیه السّلام نائل میگردد.
▫️هر کس به مقام رضا نائل شود، حتماً تا انتهای مسیر کمال خواهد رفت و هر کس به امامت حضرت رضا علیه السّلام معتقد باشد، حتماً به امامت امامان بعدی تا امام دوازدهم علیهم السّلام معتقد خواهد بود.
« استاد مهدی طیّب »
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
30.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 دعای عهد
🔸از حضرت امام صادق علیهالسّلام روایت شده است : هرکه چهل صبحگاه دعای عهد را بخواند، از یاوران قائم ( عجّل الله تعالی فرجه الشریف) ما باشد و اگر پیش از ظهور آن حضرت از دنیا برود، خدا او را از قبر بیرون آورد که در خدمت آن حضرت باشد و حقتعالی بر هر کلمه هزار حسنه به او کرامت فرماید و هزار گناه از او محو سازد.
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٥٣٤ بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّی الله عليه و آله و سلّم فرمودند: محبّت خاندان من در هفت جا ك
💠#حديث ٣٥٣٥
بنا به نقل، امام صادق عليه السّلام فرمودند: نصيحت و خيرخواهى از حسود محال است.
🔅 اَلنَّصيحَةُ مِنَ الحاسِدِ مُحالٌ.
من لایحضره الفقیه ج ٤، ص ٥٤
@ahlevela_channel
☀️دل هر جا برود، فکر و دست و پا هم به دنبال آن میرود. دلت را به سوی خدا و خوبان خدا بفرست، همهی وجودت اصلاح میشود. برای اینکه دلت نزد خدا برود، چیزی را که دوست داری در راه خدا بده، دلت هم همراه آن به نزد خدا میرود. لَن تَنالُوا البِرَّ حَتّی تُنفِقُوا مِمّا تُحِبُّونَ: هرگز به بّر و نیکی نائل نمیشوید، تا اینکه از آنچه دوست دارید، انفاق کنید. دلت (محبّت) امانت خداست که تنها انسان حامل آن شد، دل را به اهل دل و دلبر بده. اِنَّ اللهَ یأمُرُکُم اَن تُؤَدُّوا الاَماناتِ اِلى اَهلِها: خداوند به شما فرمان میدهد که امانتها را به اهلش برگردانید. باید امانت را به صاحبش بازگرداند. اَلمَرءُ یَحشُرُ مَعَ مَن اَحَبَّ: مرد با کسی محشور میشود که دوستش دارد. دلت دنبال هر چیزی رفت، همهی اعضا و جوارحت هم میرود. هر کس با محبوب خود محشور میشود.
📒 کتاب مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
🌿 توصیۀ بزرگان سیر و سلوک در چهلّه نشینی
▫️ روزهای دوشنبه و چهارشنبه سورۀ تکاثر را چهل بار بخوانید.
#چهلهنشینی
@ahlevela_channel
💠 چهل دستورالعمل سلوکی
🍃 ۱۴- سالک باید از زیاد خوابیدن نیز پرهیز کند و جز به حدّاقلّى که براى سلامتى و شادابى او ضرورى است، اوقات خود را صرف خوابیدن نکند؛ زیرا پرخوابى علاوه بر اینکه موجب هدر رفتن عمر مىشود، به لطافت و صفاى روح نیز آسیب مىرساند.
علاوه بر پرهیز از پرخوابى، بیدارى سحرگاهان و بین الطّلوعین در صفاى روح و پروازهاى معنوى تأثیر فوقالعاده و بىبدیلى دارد و سالک با تنظیم اوقات استراحت و خواب خود، باید ترتیبى دهد که از فیض سحر و بین الطّلوعین محروم نماند.
بنابراین سَهَر یا کمخفتن نیز از امورى است که مراعات آن بر سالک لازم است.
ادامه دارد....
📕 شراب طهور - تألیف استاد مهدی طیّب
#شراب_طهور
#دستورالعملهای_سلوکی - ۱۱
@ahlevela_channel
🌿 مراقبات شب پانزدهم ماه ذیالقعده
▪️از كارهاى مهم اين ماه عمل شب نيمۀ آن است. از پيامبر اکرم صلّى الله عليه و آله و سلّم روايت شده است كه:
⭐️ «شب پانزدهم ماه ذىالقعده شب مباركى است. خداوند در آن با رحمت به بندگان مؤمنش مینگرد. پاداش كسى كه در آن با عمل از خداوند فرمانبردارى كند، مانند پاداش صد روزهدار ملازم مسجد كه به اندازۀ يک چشم به هم زدن نيز نافرمانى خدا را ننمودهاند، میباشد.»
▪️بنابراين انسان بايد در نيمه شب مشغول به طاعت خداوند شده و به دعا و نماز بپردازد. زيرا روايت شده است:
⭐️ «كسى در اين شب چيزى از خدا نمیخواهد مگر اين كه به او عنايت مىفرمايد»
▪️اگر انسان به كسى چنين وعدههايى بدهد، بیتفاوت از كنار اين وعدهها نخواهد گذشت. به خصوص اگر بداند كه او مىتواند به وعدههاى خود عمل نمايد. و همين كه احتمال توانايى بر انجام وعدههاى او را بدهد، براى عمل كردن به دستورات او كافى است. زيرا پاداش خيلى بزرگ است، پاداشى چون پاداش صد ملازم مسجد كه در عمر خود حتّى در يک چشم به هم زدن نيز نافرمانى خدا را ننمودهاند. اين پاداش قابل مقايسه با هيچ يک از سعادتها، داراییها و شادیهاى دنيا نيست. و وقتى كه سود زياد باشد، گرچه احتمال آن ضعيف هم باشد، عقل حكم به انجام آن عمل براى رسيدن به آن سود مىكند. كه در اينجا احتمال سود ضعيف هم نيست. زيرا «اخبار تسامح» در دليل اعمال مستحبّى سند اين روايت را معتبر گردانيده و احتمال آن قوى مىشود.
▪️به رغبت و اشتياق خود براى به دست آوردن كالاهاى اين دنياى پستى كه بقائى نداشته، با تلخیهاى فراوان همراه و مانع رسيدن نور است بنگر و ببين براى رسيدن به آن و اندوختن آن با احتمال ضعيفى، وطن، آسايش و خانواده را ترک و به مسافرت مىروى. بيابانهاى وسيع را در نورديده، درياها را زير پا گذاشته و از جنگلها عبور مىكنى و نهايت آرزوى تو اين است كه مثلًا از اين سفرها به هزار دينار برسى. درحالى كه احتمال مىدهى به آرزوى خود نرسيده و حتّى مال، جان و آبرويت به خطر افتاده و يا با مرگ دست و پنجه نرم كنى ولى باز هم حاضر نيستى از هدف خود دست برداشته و با اين عذرها از جديّت و تلاش دست بردارى.
▪️پس با توجّه به اين كه نعمتهاى آخرت پايدار و بدون هيچ رنجى است و با اين گونه اعمال بطور يقين مىتوان به آن رسيد، چرا عمل نمىكنی؟ و اگر نقص در خود انسان باشد نيز میتوان آن را رفع كرده و سپس به انجام عمل پرداخت. آيا در اين صورت بیتفاوتى در مقابل اين پاداشها علّتى جز ضعف ايمان يا بيمارى قلب كه ناشى از حبّ دنياست، خواهد داشت؟
🍃 ويژگى طاعت و عبادت اين شب
▪️طاعت و عبادت، در اين شب از اين جهت كه مشهور نبوده و مردم كمتر، در آن به طاعت خدا مشغول مىگردند، آن را از ساير شبهاى مشهور ممتاز مىگرداند كه اين مطلب نزد اهل مراقبت مهم است.
▪️زيرا توجّه، در زمان غفلت عموم، از مراقبات مهم و باعث سرعت اجابت است. و نيز اعمال نزد خداوند بزرگتر و به قبول نزديکتر و اجر بيشترى دارد.
▪️پس با تمام جدیّت و اشتياق براى اجابت دعوت منادى به كرامت خداى متعال اقدام نموده، فرصت را غنيمت شمار و از خواب برخيز.
▪️چون به زودى مصيبت مرگ سراغت میآيد كه بعد از آن نمىتوانى ذرّهاى از اين منافع بزرگ را به دست آورى. هنگام ديدن فرشته مرگ بيدار شده و يک سال مهلت مىخواهى، ولى مىگويد سالهاى زيادى را از دست دادى.
مىگويى: يک روز.
مىگويد: روزهاى زيادى را سپرى كردى. به يک ساعت راضى میشوى ولى اين فرصت را به تو نمىدهد. و با افسوس زياد به خاطر از دست دادن ايّام فرصت و زمان مهلت مىميرى. چه افسوس سخت و چه اندوه جانكاهى!
📗 المراقبات - میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
#مراقبات_ماه_ذیالقعده
@ahlevela_channelِ
4_5974195342894171806.mp3
2.51M
💎 شب نیمۀ ماه ذیالقعده
🌟 شب مبارک و خاصِ عبادت که خدا با رحمت به بندگان مؤمنش مىنگرد.
🌟 پاداش كسى كه در آن با عمل از خداوند فرمانبردارى كند، مانند پاداش صد روزهدار ملازم مسجد كه به اندازۀ يک چشم به هم زدن نيز نافرمانى خدا را ننمودهاند، میباشد.
🌟 شب نیمۀ ماه ذیالقعده از آن شبهايی است كه افراد به عظمتشان كم توجه دارند و لذا كمتر اين شبها را برای طاعت و عبادت و خلوت با خدای متعال اختیار میكنند.
🌟 حديثی است منسوب به پیغمبر اكرم صلّی الله علیه و آله و سلّم كه فرمودند: در جمعی كه از خدا غافلند، كسی كه ذاكر خدا باشد، دلش به ياد خدا باشد؛ ارزش اين ذاكر در جمع غافلان، مثل ارزش رزمندۀ مجاهدِ پیشتاز و پیشروست در دل لشكری كه ديگر سربازانش، همه پا به فرار گذاشتهاند...
🎤 استاد مهدی طیّب
#مراقبات_ماه_ذیالقعده
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ٣٥٣٥ بنا به نقل، امام صادق عليه السّلام فرمودند: نصيحت و خيرخواهى از حسود محال است. 🔅 اَلنَ
💠#حديث ۳٥٣٦
بنا به نقل، امام سجّاد عليه السّلام فرمودند: زيادهروی در نصيحت، انسان را در معرض سوءظن و بدگمانی قرار میدهد.
🔅 كَثرةُ النُّصح تَدعوُ اليَ التُّهمَةِ.
بحارالانوار، ج ٧٥، ص ٦٦
@ahlevela_channel
☀️مجنون برای دیدن لیلی در مسیری که محلّ عبور او بود، چند روز به انتظار نشست تا اینکه در نیمههای یک شب از شدّت خستگی، همانطور که بر سر راه نشسته بود، خوابش برد. همانوقت لیلی از آنجا عبور کرد و وقتی دید مجنون به خواب رفته است، چند گردو جلوی او گذاشت و رفت. وقتی مجنون بیدار شد و گردوها را دید، فهمید لیلی آمده و رد شده است و با این گردوها با او حرف زده و گفته است تو عاشق نیستی و باید بروی گردوبازی کنی؛ عاشق که خواب به چشمش راه ندارد.
▫️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی▫️
📒 کتاب مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
💠 چهل دستورالعمل سلوکی
🍃 ۱۵- سالک باید از اینکه تمام اوقات مفید خود را در جمع و با دیگران بگذراند، بهگونهاى که براى در خلوت به انس با حضرت دوست و تفکّر و ذکر و عبادات و مناجات پرداختن، فرصتى براى او باقى نماند، بهشدّت پرهیز کند.
گرچه انزواطلبى و قطع روابط خویشاوندى و دوستى و بریدن مراودات اجتماعى خطا و زیانبخش است، امّا محروم ساختن خویش از خلوتهاى معنوى نیز مردود و مضرّ است.
بنابراین گرچه سالک باید در حدّ لازم و معتدل در جمع حاضر شود، امّا مىبایست اوقات معیّنى را نیز براى تنهایى و خلوت اختصاص دهد.
ادامه دارد....
📕 شراب طهور - تألیف استاد مهدی طیّب
#شراب_طهور
#دستورالعملهای_سلوکی - ۱۲
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
🌿 مراقبات شب پانزدهم ماه ذیالقعده
▪️از كارهاى مهم اين ماه عمل شب نيمۀ آن است. از پيامبر اکرم صلّى الله عليه و آله و سلّم روايت شده است كه:
⭐️ «شب پانزدهم ماه ذىالقعده شب مباركى است. خداوند در آن با رحمت به بندگان مؤمنش مینگرد. پاداش كسى كه در آن با عمل از خداوند فرمانبردارى كند، مانند پاداش صد روزهدار ملازم مسجد كه به اندازۀ يک چشم به هم زدن نيز نافرمانى خدا را ننمودهاند، میباشد.»
▪️بنابراين انسان بايد در نيمه شب مشغول به طاعت خداوند شده و به دعا و نماز بپردازد. زيرا روايت شده است:
⭐️ «كسى در اين شب چيزى از خدا نمیخواهد مگر اين كه به او عنايت مىفرمايد»
▪️اگر انسان به كسى چنين وعدههايى بدهد، بیتفاوت از كنار اين وعدهها نخواهد گذشت. به خصوص اگر بداند كه او مىتواند به وعدههاى خود عمل نمايد. و همين كه احتمال توانايى بر انجام وعدههاى او را بدهد، براى عمل كردن به دستورات او كافى است. زيرا پاداش خيلى بزرگ است، پاداشى چون پاداش صد ملازم مسجد كه در عمر خود حتّى در يک چشم به هم زدن نيز نافرمانى خدا را ننمودهاند. اين پاداش قابل مقايسه با هيچ يک از سعادتها، داراییها و شادیهاى دنيا نيست. و وقتى كه سود زياد باشد، گرچه احتمال آن ضعيف هم باشد، عقل حكم به انجام آن عمل براى رسيدن به آن سود مىكند. كه در اينجا احتمال سود ضعيف هم نيست. زيرا «اخبار تسامح» در دليل اعمال مستحبّى سند اين روايت را معتبر گردانيده و احتمال آن قوى مىشود.
▪️به رغبت و اشتياق خود براى به دست آوردن كالاهاى اين دنياى پستى كه بقائى نداشته، با تلخیهاى فراوان همراه و مانع رسيدن نور است بنگر و ببين براى رسيدن به آن و اندوختن آن با احتمال ضعيفى، وطن، آسايش و خانواده را ترک و به مسافرت مىروى. بيابانهاى وسيع را در نورديده، درياها را زير پا گذاشته و از جنگلها عبور مىكنى و نهايت آرزوى تو اين است كه مثلًا از اين سفرها به هزار دينار برسى. درحالى كه احتمال مىدهى به آرزوى خود نرسيده و حتّى مال، جان و آبرويت به خطر افتاده و يا با مرگ دست و پنجه نرم كنى ولى باز هم حاضر نيستى از هدف خود دست برداشته و با اين عذرها از جديّت و تلاش دست بردارى.
▪️پس با توجّه به اين كه نعمتهاى آخرت پايدار و بدون هيچ رنجى است و با اين گونه اعمال بطور يقين مىتوان به آن رسيد، چرا عمل نمىكنی؟ و اگر نقص در خود انسان باشد نيز میتوان آن را رفع كرده و سپس به انجام عمل پرداخت. آيا در اين صورت بیتفاوتى در مقابل اين پاداشها علّتى جز ضعف ايمان يا بيمارى قلب كه ناشى از حبّ دنياست، خواهد داشت؟
🍃 ويژگى طاعت و عبادت اين شب
▪️طاعت و عبادت، در اين شب از اين جهت كه مشهور نبوده و مردم كمتر، در آن به طاعت خدا مشغول مىگردند، آن را از ساير شبهاى مشهور ممتاز مىگرداند كه اين مطلب نزد اهل مراقبت مهم است.
▪️زيرا توجّه، در زمان غفلت عموم، از مراقبات مهم و باعث سرعت اجابت است. و نيز اعمال نزد خداوند بزرگتر و به قبول نزديکتر و اجر بيشترى دارد.
▪️پس با تمام جدیّت و اشتياق براى اجابت دعوت منادى به كرامت خداى متعال اقدام نموده، فرصت را غنيمت شمار و از خواب برخيز.
▪️چون به زودى مصيبت مرگ سراغت میآيد كه بعد از آن نمىتوانى ذرّهاى از اين منافع بزرگ را به دست آورى. هنگام ديدن فرشته مرگ بيدار شده و يک سال مهلت مىخواهى، ولى مىگويد سالهاى زيادى را از دست دادى.
مىگويى: يک روز.
مىگويد: روزهاى زيادى را سپرى كردى. به يک ساعت راضى میشوى ولى اين فرصت را به تو نمىدهد. و با افسوس زياد به خاطر از دست دادن ايّام فرصت و زمان مهلت مىميرى. چه افسوس سخت و چه اندوه جانكاهى!
📗 المراقبات - میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
#مراقبات_ماه_ذیالقعده
@ahlevela_channelِ
هدایت شده از کانال اهل ولاء
4_5974195342894171806.mp3
2.51M
💎 شب نیمۀ ماه ذیالقعده
🌟 شب مبارک و خاصِ عبادت که خدا با رحمت به بندگان مؤمنش مىنگرد.
🌟 پاداش كسى كه در آن با عمل از خداوند فرمانبردارى كند، مانند پاداش صد روزهدار ملازم مسجد كه به اندازۀ يک چشم به هم زدن نيز نافرمانى خدا را ننمودهاند، میباشد.
🌟 شب نیمۀ ماه ذیالقعده از آن شبهايی است كه افراد به عظمتشان كم توجه دارند و لذا كمتر اين شبها را برای طاعت و عبادت و خلوت با خدای متعال اختیار میكنند.
🌟 حديثی است منسوب به پیغمبر اكرم صلّی الله علیه و آله و سلّم كه فرمودند: در جمعی كه از خدا غافلند، كسی كه ذاكر خدا باشد، دلش به ياد خدا باشد؛ ارزش اين ذاكر در جمع غافلان، مثل ارزش رزمندۀ مجاهدِ پیشتاز و پیشروست در دل لشكری كه ديگر سربازانش، همه پا به فرار گذاشتهاند...
🎤 استاد مهدی طیّب
#مراقبات_ماه_ذیالقعده
@ahlevela_channel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 شگفتیهای عبادت در شب نیمۀ ماه ذیالقعده
در روایتی از پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم نقل شده است که فرمودند:
در ذیالقعده شبی مبارک است و آن شب پانزدهم است که خداوند به بندگان مؤمنش با رحمت مینگرد.. پاداش کسی که در آن شب به طاعت خدا مشغول باشد معادل پاداش صد سائح (روزهدار) است که حتی به اندازۀ چشم برهم زدنی معصیت خدا نکرده باشد.
سائح به یک تعبیر به معنای روزهدار است و به تعبیری دیگر به معنای سیاحتگری است که حُجُب از دیدگان دلش کنار رفته و عوالم باطن را سیر میکند و سیّاح عوالم ملکوت و جبروت و لاهوت است...
و فرمودند:
احدی باقی نمیماند که در آن شب از خدا چیزی درخواست کرده باشد مگر آنکه به او عطا شود ....
🎤 استاد مهدی طیّب
#مراقبات_ماه_ذیالقعده
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
🌿 صلوات در شب و روز جمعه
⭐️ امام صادق علیه السّلام فرمودهاند:
▫️از شامگاه پنجشنبه و شبِ جمعه، فرشتگانی با قلمهایی از طلا و لوحهایی از نقره، از آسمان به سوی زمین میآیند و تا غروب روز جمعه هیچ عملی را جز صلوات بر محمّد و آل محمّد علیهم السّلام نمینویسند.
شیخ صدوق، من لایحضره الفقیه، ج ۱، ص ۴۲۴
#مراقبات_شب_جمعه
#مراقبات_روز_جمعه
@ahlevela_channel
May 11
14030231_به_مناسبت_میلاد_امام_رضا_علیه_السلام_و_شهادت_رئیس_جمهور (1).mp3
28.84M
💠 میلاد امام رضا علیهالسّلام و سانحۀ سقوط بالگرد
▪️ مقام رضا
▪️ علیبنموسیالرّضا مظهر تمامیّت رضا
▪️زیارت عاشورا و مسیر سلوک
▪️ نهجالبلاغه و مقام رضا
▪️ارزیابی مقدّرات و مقررّات الهی
▪️ الطاف خفیّۀ الهی
🎤 استاد مهدی طیّب
۱۴۰۳/۰۲/۳۱
@ahlevela_channel
💠 دعای فرج
⭐️ دعای مجرّبی که برای برآمدن حاجات از جانب حضرت ولیّعصر ارواحنافداه وارد شده است.
⭐️ بهتر است این عمل در اماکن مذهبی مانند مساجد و حرمهای اهلبیت علیهم السّلام و شبهنگام یا سحرگاهان، خصوصاً شب جمعه انجام شود.
▫️دو رکعت نماز میگزاری؛ سپس میگویی:
▪️يا مَنْ أَظْهَرَ اَلْجَمِيلَ وَ سَتَرَ اَلْقَبِيحَ يَا مَنْ لَمْ يُؤَاخِذْ بِالْجَریرَةِ (بِالسَّرِيرَةِ) وَ لَمْ يَهْتِكِ السِّتْرَ [وَ اَلسَّرَارَةَ] يَا عَظِيمَ الْمَنِّ (اَلْعَفْوِ) [يَا كَرِيمَ الصَّفْحِ] يَا حَسَنَ اَلتَّجَاوُزِ [وَ] يَا وَاسِعَ اَلْمَغْفِرَةِ يَا بَاسِطَ اَلْيَدَيْنِ بِالرَّحْمَةِ يَا مُنْتَهَى كُلِّ نَجْوَى [وَ] يَا غَايَةَ (صَاحِبَ) كُلِّ شَكْوَى [وَ] يَا عَوْنَ كُلِّ مُسْتَعِينٍ وَ يَا مُبْتَدِئاً بِالنِّعَمِ قَبْلَ اِسْتِحْقَاقِهَا.
▫️سپس میگویی:
▪️۱۰ بار يَا رَبَّاهْ
▪️۱۰ بار يَا سَيِّدَاهْ
▪️۱۰ بار يَا مَوْلَاهْ (مَوْلَيَاهْ)
▪️۱۰ بار يَا غَايَتَاهْ (غَيْثَاهْ)
▪️۱۰ بار يَا مُنْتَهَى [غَايَةِ] رَغْبَتَاهْ
▫️آنگاه میگویی:
▪️أسْأَلُكَ بِحَقِّ هَذِهِ اَلْأَسْمَاءِ وَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ [اَلطَّيِّبِينَ] اَلطَّاهِرِينَ [عَلَیْهِمُ السَّلامُ] إِلاَّ مَا كَشَفْتَ كَرْبِی وَ نَفَّسْتَ هَمِّی وَ فَرَّجْتَ [عَنِّی] غَمِّی وَ أَصْلَحْتَ حَالِی
▫️و [در حالیکه در سجدهای] برای آنچه میخواهی دعا کن و حاجتت را درخواست بنما.
▫️سپس گونهی راست خود را بر زمین (مُهر) بگذار و ۱۰۰ بار بگو:
▪️يا مُحَمَّدُ يَا عَلِیُّ اكْفِيَانِی فَإِنَّكُمَا كَافِيَایَ وَ انْصُرَانِی فَإِنَّكُمَا نَاصِرَایَ.
▫️آنگاه گونهی چپ خود را بر زمین (مُهر) بگذار و بگو ۱۰۰ بار (بسیار تکرار کن):
▪️أدْرِكْنِی [يَا صَاحِبَ الزَّمَانِ]
▫️و در پی آن تا جایی که نَفَست قطع شود، بگو:
▪️الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ.
▫️آنگاه سرت را بلند کن که ان شاء اللّٰه خداوند با کرم خویش حاجتت را برمیآورد.
————-----
* عبارات داخل [ ] به معنای این است که در برخی نسخ، این عبارت هست و در برخی نیست.
* عبارات داخل ( ) به معنای این است که در برخی نسخ به جای عبارت متن، چنین عبارتی وجود دارد.
📚 منابع :
دلائلالامامة، محمّد بن جریر طبری
مستدرک الوسائل، محدّث نوری
بحارالانوار، علّامه مجلسی
زادالمعاد، علّامه مجلسی
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٥٣٦ بنا به نقل، امام سجّاد عليه السّلام فرمودند: زيادهروی در نصيحت، انسان را در معرض سوءظن
💠# حدیث ۳۵۳۷
بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّی الله عليه و آله و سلّم فرمودند: ايمان كامل نمىشود مگر با محبّت ما اهل بيت.
🔅 لايُتِمُّ الإيمانُ اِلاّ بِمُحَبَّتِنا أهلَ البَيتِ.
بحارالانوار، ج ٣٦، ص ٣٢٧
@ahlevela_channel
☀️بچّههای کوچک با دست و پایشان بازی میکنند، ولی دلشان مرتّب است و همراهشان است. امّا بزرگها دست و پایشان خیلی منظّم است، ولی دلشان بازی میکند و همراهشان نیست. البته دوستان امیرالمؤمنین علیه السّلام دلهایشان خیلی گرفتار نیست، اگر کمی مواظبت کنند، راحت میشوند.
▫️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی▫️
📒 کتاب مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
🌿 نماز دو ركعتی روز جمعه
☀️ که تا جمعه آینده فتنه و بلائی نرسد
▫️هر كه در روز جـمعه، بعد از نماز ظهر، دو ركعت نماز كند و بخواند در هر ركعت:
▪️ سوره «حمد» ۱ بار
▪️سوره «توحید» ۷ بار
▫️و بعد از نماز بگويد :
⭐️ اَللَّـهُمَّ اجْعَلْنی مِنْ اَهْلِ الْجَنَّةِ الَّتی حَشْوُهَا الْبَرَكةُ وَعُمّارُهَا الْمَلائِكَةُ مَعَ نَبِيِّنا مُحَمَّد صَلَّی اللهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَاَبينا اِبراهيمَ عَلَيْهِ السَّلام
▪️خدايا! مرا از اهل بهشت قرار ده، كه درونش همه بركت است و کارکنانش همه فرشتگان هستند، در كنار پيامبر ما حضرت محمّد که درود فرستد خدا بر او و آلش و با پدر ما حضرت ابراهيم عليه السّلام.
▫️تا جمعه ديگر فتنه و بلائی به او نرسد و حقّ تعالی جمع كند ميان او و حضرت محمّد صلّی اللهُ عليه وآله و سلّم و حضرت ابراهيم عليه السّلام.
▫️علّامه مجلسی فرموده كه اگر اين دعا را غير سيّد بخواند بجای "وَاَبينا"، "وَاَبيهِ" بگويد.
📚 منابع:
مفاتیحالجنان، شیخ عباس قمی
مِصباحالمُتَهَجِّد، شيخ طوسی
#مراقبات_روز_جمعه
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
14030231_به_مناسبت_میلاد_امام_رضا_علیه_السلام_و_شهادت_رئیس_جمهور (1).mp3
28.84M
💠 میلاد امام رضا علیهالسّلام و سانحۀ سقوط بالگرد
▪️ مقام رضا
▪️ علیبنموسیالرّضا مظهر تمامیّت رضا
▪️زیارت عاشورا و مسیر سلوک
▪️ نهجالبلاغه و مقام رضا
▪️ارزیابی مقدّرات و مقررّات الهی
▪️ الطاف خفیّۀ الهی
🎤 استاد مهدی طیّب
۱۴۰۳/۰۲/۳۱
@ahlevela_channel
💠 چهل دستورالعمل سلوکی
🍃 ۱۶- بسیارى از عادات و رسوم خلق، از جهل و دنیاطلبى آنها برخاسته و با تعالیم و احکام الهى در تعارض آشکار است. سالک باید از تسلیم و تبعیّت محض در برابر عادات و رسوم خلق پرهیز کند و با ارادهى مستقل و استوار، آنچه را با موازین عقل و شرع سازگار نیست ترک نماید و به اینکه دیگران در مورد او چه خواهند گفت و چه قضاوتى خواهند کرد بهایى ندهد.
زیرا عادات و رسوم خلق، خود دین علیحدّهاى است که تبعیّت مطلق از آن با پیروى دین خدا قابل جمع نیست.
البتّه سالک پس از اینکه توانست خود را از انقیاد آداب و رسوم جاهلانهى خلق رها کند، براى اینکه زندگى بر بستگان و اطرافیانش تلخ نشود و به قصد مدارا با آنان که هنوز به چنین معرفت و حرّیّتى نایل نشدهاند، در مواردى که با اوامر الهى تضاد ندارد، مىتواند بدون رغبت قلبى، تا حدودى در عادات و رسوم رایج، با آنان همراهى کند.
امیرالمؤمنین علیه السّلام در نامهاى به فرزند خویش، امام مجتبى علیه السّلام مىنویسند : یا بُنَىَّ کُن فِى النّاسِ وَ لا تَکُن مَعَهُم : فرزندم! در جمع مردم باش، امّا همراه آنان نباش. یعنى در اشتباهات و انحرافاتشان با آنها همراه نباش.
ادامه دارد....
📕 شراب طهور - تألیف استاد مهدی طیّب
#شراب_طهور
#دستورالعملهای_سلوکی - ۱۳
@ahlevela_channel
💠 چهل دستورالعمل سلوکی
🍃 ۱۷- خدمت عاشقانه، مشتاقانه و توأم با لذّت، به مخلوقات خدا، حتّى به حیوانات، از امورى است که در سلوک روحانى درهاى بسته را بر سالک مىگشاید.
به ویژه گره گشودن از کار یک انسان درمانده، برداشتن بار غم از دل یک انسان محزون، شاد کردن دل یک انسان دردمند، برآوردن نیاز یک انسان نیازمند، بدون خودنمایى یا منّتگذارى و حتّى بدون چشمداشت اجر و پاداش از جانب خدا، و لذّت بردن از این عمل به خاطر عشق به مخلوقات خدا، کیمیایى است که مىتواند در چشم بر هم زدنى حجابها را از برابر دیدهى دل سالک برطرف کند و مس وجود او را به زر ناب انسان کامل بدل سازد. لذا سالک باید از این عامل مؤثّر حدّاکثر بهره را ببرد.
ادامه دارد....
📕 شراب طهور - تألیف استاد مهدی طیّب
#شراب_طهور
#دستورالعملهای_سلوکی - ۱۴
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
🌿 مراقبه عصر جمعه و نسیم رحمت خدا
🔅 از حضرت امام موسی کاظم عليه السّلام روايت شده است:
🔅خدا را در روز جمعه هزار نسيم رحمت است كه هر بنده را آنچه خواهد از آن رحمتها عطا فرمايد.
🔅پس هر كه بعد از عصر روز جمعه صد مرتبه سوره قدر (اِنّا اَنْزَلْناهُ) را بخواند حقّ تعالی آن هزار رحمت را مضاعف گرداند و به او عطا فرمايد.
💫بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم
إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ ﴿١﴾ وَمَا أَدْرَاکَ مَا لَیْلَةُ الْقَدْرِ ﴿٢﴾ لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ ﴿٣﴾ تَنَزَّلُ الْمَلائِکَةُ وَالرُّوحُ فِیهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ کُلِّ أَمْرٍ ﴿٤﴾ سَلامٌ هِیَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ ﴿٥﴾ 💫
منبع: مفاتیحالجنان
#مراقبات_روز_جمعه
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
salavat-abolhasssan-zarrab-esfahani.mp3
3.7M
💠 صلوات ابوالحسن ضرّاب اصفهانی
✔️ هرگز این صلوات را در عصر جمعه ترک نکنید
☀️ صلواتى كه به ابوالحسن ضرّاب اصفهانى منسوب است و شيخ طوسى و سيّد ابن طاووس آن را در اعمال عصر روز جمعه آوردهاند.
▫️سيّد ابن طاووس فرموده:
☀️ اين صلوات مروی از مولای ما حضرت مهدی صَلَواتُ اللهِ عَلَيْهِ است و اگر ترک كردی تعقيب عصر روز جمعه را به جهت عذری، پس ترك مكن اين صلوات را هرگز، به جهت امری كه مُطَّلِع كرده ما را خداوند جَلَّ جَلالُه به آن.
⭐️ بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ، اَللّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ سَيِّدِ الْمُرْسَلِينَ، وَ خَاتَمِ النَّبِيِّينَ، وَ حُجَّةِ رَبِّ الْعَالَمِينَ، الْمُنْتَجَبِ فِي الْمِيثَاقِ، الْمُصْطَفَى فِي الظِّلالِ، الْمُطَهَّرِ مِنْ كُلِّ آفَةٍ، الْبَرِيءِ مِنْ كُلِّ عَيْبٍ، الْمُؤَمَّلِ لِلنَّجَاةِ، الْمُرْتَجَى لِلشَّفَاعَةِ، الْمُفَوَّضِ إِلَيْهِ دِينُ اللّهِ، اَللّهُمَّ شَرِّفْ بُنْيَانَهُ، وَ عَظِّمْ بُرْهَانَهُ، وَ أَفْلِجْ حُجَّتَهُ، وَ ارْفَعْ دَرَجَتَهُ، وَ .....
🔸 متن کامل صلوات در مفاتیح الجنان قسمت اعمال روز جمعه
#مراقبات_روز_جمعه
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠# حدیث ۳۵۳۷ بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّی الله عليه و آله و سلّم فرمودند: ايمان كامل نمىشود مگر با
💠#حديث ۳٥٣٨
بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام فرمودند: كسى كه محبّت دنيا در دلش خانه كرده است، چگونه مدّعى محبّت خداست؟!
🔅 كيفَ يَدّعي حُبَّ اللّه ِ مَن سَكنَ قلبَهُ حُبُّ الدُّنيا؟!
غررالحكم، ح ٧٠٠٢
@ahlevela_channel