4_5931541936778249080.mp3
1.33M
💎 جنگ نهروان - روز نهم ماه صفر
▪️قلع و قمع خوارج جنگ صفّین در جنگ نهروان و درآوردن چشم فتنه به تعبیر امیرالمؤمنین علی علیه السّلام ...
#مناسبات_ماه_صفر
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠 #حدیث ۳۶۱۷ بنا به نقل، امام على عليه السّلام فرمودند: گنجهاى پر سود در خلوتِ عبادت خداست. 🔅في
💠 #حدیث ۳۶۱۸
بنا به نقل، امام على عليه السّلام فرمودند:
راضى باش، تا به آسايش دست يابى.
🔅اِرضَ، تَستَرِحْ.
غررالحكم، حدیث ۲۲۴۳.
@ahlevela_channel
۞ در روایات آمده است که پیکر ائمّه علیهم السّلام سه روز بیشتر در قبر باقی نمیماند و بعد از سه روز به روحشان ملحق میشود و نیز آمده است که روح شیعیان از جنس بدن ائمّه علیهم السّلام است و نیز اینکه قبر حقیقی ائمّه علیهم السّلام در درون قلب دوستان آنهاست. قُبُورُنَا فى قُلُوبِ مَن والانا، قُبُورُنا قُلُوبُ شیعَتُنا.
۞ دوستان حقیقی ائمّه علیهم السّلام که به مشاهد مشرّفه میروند، قبر امام را همراه خود به داخل حرم میبرند و لذا سایر زائران هم بیبهره نمیمانند. شبها هم که این دوستان حقیقی در خانههای اطراف حرم رو به حرم میخوابند و سینههایشان رو به قبر مطهّر است، پیکر امام را در حرم شکل میبخشند و زائران بیبهره نمیمانند.
▪️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی▪️
📙 مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب
#زیارت_اهلبیت_علیهمالسلام
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
▪️دعایی که توصیه شده در ماه صفر هر روز ۱۰ بار خوانده شود.
@ahlevela_channel
4_5829997648496559562.mp3
4.68M
💎 اربعین حسینی؛ اربعین حسینیان
▪️در آستانۀ اربعین اباعبدالله الحسین علیه السّلام قرار داریم.
🚩 سیر از کربلا تا شام و از شام تا کربلا که یک اربعین طول کشید، سیر مِنَ الحسین اِلی الیزید و مِنَ الیزید اِلی الحسین علیه السّلام، سیر مِنَ الکربلا اِلی الشام و مِنَ الشام اِلی الکربلا، سمبل و نمادی از حرکت قوس نزول و قوس صعود است...
▪️در قوس نزول از مبدأ احدیّت راه آغاز میشود و به حضیض عالم مُلک و عالم ناسوت ختم میشود.
▪️و در قوس صعود از همین قاعدۀ هستی که عالم مُلک و ناسوت است سیر آغاز میشود و به مقام احدیّت ختم میشود. سیر مِن الله اِلی الله ...
▪️به تعبیری هر انسانی سیری را طی میکند؛ از احسن تقویم به اسفل سافلین. و بعد از اسفل سافلین این سیر مجدداً آغاز میشود به سمت احسن تقویم ... به همان جایی که سیر از آنجا آغاز شده بود، اِنّا لله وَ اِنّا اِلیهِ راجعون ... سیر مِنَ الحسین اِلی الیزید و مِنَ الیزید اِلی الحسین علیه السّلام، نمادی از همین سیر است...
۸۷/۱۱/۲۴
#اربعین_حسینی
@ahlevela_channel
💠 نظری اجمالی بر آداب زیارت
▪️ زيارت مرقد مطهّر پيامبر اكرم و هر يک از اهلبيت علیهم السّلام گرچه عملى مستحبّ به شمار میآيد، امّا مثل ديگر مستحبّات، آدابى دارد كه با به جا آوردن آن، زائر میتواند جمال و زيبايى بيشترى به عمل خود بخشد و محبّت خويش به مَزور را كاملتر و بهتر ابراز نموده و محبّت مزور را افزونتر و بيشتر به خود جلب كند.
▪️ براى زيارت اهلبيت علیهم السّلام از آغازِ قصد عزيمت تا بازگشت از سفر زيارت، آداب فراوانى در احاديث و روايات و كلام بزرگان دين ذكر شده است و كتابهايى همچون مصباح الزّائر، كامل الزّيارات، هدية الزّائرين و مفاتيح الجنان به بيان آنها پرداختهاند. آداب مزبور را میتوان به آداب پيش از سفر، آداب حين سفر، آداب پيش از تشرّف به حرم، آداب حين تشرّف و زيارت، و آداب وداع و مراجعت تقسيم كرد. از جمله آداب مزبور كه شايسته است زائر به تناسب ظرفيّت و آمادگى خود به انجام آنها بپردازد، موارد زير را میتوان برشمرد:
▫️آداب پيش از سفر
▫️آداب حين سفر
▫️آداب پيش از تشرّف به حرم
▫️آداب حين تشرّف و زيارت
▫️آداب وداع و مراجعت
📘 برگرفته از کتاب ره توشۀ دیدار
تٱلیف استاد مهدی طیّب
برای مطالعه کامل دکمه INSTANT VIEW را بزنید.
yun.ir/rahtousheh1
#زیارت
#ره_توشۀ_دیدار
@ahlevela_channel
adabe-ziyarat.mp3
3.43M
💎 آداب زیارت
▫️زيارت مرقد مطهّر پيامبر اكرم و هر يک از اهلبيت علیهم السّلام گرچه عملى مستحبّ به شمار میآيد، امّا مثل ديگر مستحبّات، آدابى دارد كه با به جا آوردن آن، زائر میتواند جمال و زيبايى بيشترى به عمل خود بخشد و محبّت خويش به مَزور را كاملتر و بهتر ابراز نموده و محبّت مزور را افزونتر و بيشتر به خود جلب كند...
#زیارت
#ره_توشۀ_دیدار
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠 #حدیث ۳۶۱۸ بنا به نقل، امام على عليه السّلام فرمودند: راضى باش، تا به آسايش دست يابى. 🔅اِرضَ، ت
💠 #حدیث ۳۶۱۹
بنا به نقل، امام حسین علیه السّلام فرمودند:
هر كس رضايت خدا را بجويد، هر چند مردم را خوش نيايد؛ خداوند، امور مردم را [كه از ناحيه آنان، او را تهديد مىكنند] كفايت مىكند و هر كس رضايت مردم را با ناراضى كردن خدا بطلبد، خدا او را به مردم وا مىگذارد.
🔅 مَن طَلَبَ رِضَا اللّهِ بِسَخَطِ النّاسِ كَفاهُ اللّهُ اُمورَ النّاسِ ، ومَن طَلَبَ رِضَا النّاسِ بِسَخَطِ اللّهِ وَكَلَهُ اللّهُ إلَى النّاسِ.
أمالي صدوق: ص ۲۶۸، ح ۲۹۳.
@ahlevela_channel
۞ اهل بیت علیهم السّلام، اهل بیت خدا هستند، شیعیان هم اهل بیت محمّد و آل محمّدند. اهل بیت علیهم السّلام روحشان نزد خداست و بدنشان در دل شیعیانشان است؛ وَ فى قُلُوبِ مَن والاهُ قَبرُهُ.
۞ قَبرُهُ فى قَلبِ مَن والاهُ: قبر امام حسین در دل محبّان اوست. جسد پیامبر و ائمّه علیهم السّلام بیش از سه روز در قبر نمیماند. قبر حقیقی آنها دل مؤمنان است. جسد آنها روح ماست. در زیارت جامعهی کبیره است که اَجسَادُکُم فِی الاَجسادِ.
▪️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی▪️
📙 مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب
#زیارت_اهلبیت_علیهمالسلام
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
🌿 نماز دو ركعتی روز جمعه
☀️ که تا جمعه آینده فتنه و بلائی نرسد
▫️هر كه در روز جـمعه، بعد از نماز ظهر، دو ركعت نماز كند و بخواند در هر ركعت:
▪️ سوره «حمد» ۱ بار
▪️سوره «توحید» ۷ بار
▫️و بعد از نماز بگويد :
⭐️ اَللَّـهُمَّ اجْعَلْنی مِنْ اَهْلِ الْجَنَّةِ الَّتی حَشْوُهَا الْبَرَكةُ وَعُمّارُهَا الْمَلائِكَةُ مَعَ نَبِيِّنا مُحَمَّد صَلَّی اللهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَاَبينا اِبراهيمَ عَلَيْهِ السَّلام
▪️خدايا! مرا از اهل بهشت قرار ده، كه درونش همه بركت است و کارکنانش همه فرشتگان هستند، در كنار پيامبر ما حضرت محمّد که درود فرستد خدا بر او و آلش و با پدر ما حضرت ابراهيم عليه السّلام.
▫️تا جمعه ديگر فتنه و بلائی به او نرسد و حقّ تعالی جمع كند ميان او و حضرت محمّد صلّی اللهُ عليه وآله و سلّم و حضرت ابراهيم عليه السّلام.
▫️علّامه مجلسی فرموده كه اگر اين دعا را غير سيّد بخواند بجای "وَاَبينا"، "وَاَبيهِ" بگويد.
📚 منابع:
مفاتیحالجنان، شیخ عباس قمی
مِصباحالمُتَهَجِّد، شيخ طوسی
#مراقبات_روز_جمعه
@ahlevela_channel
💠 قوس نزول و صعود در هستی - سفر چهل روزۀ قافلۀ اسرا و سلوک حسینی علیه السّلام - ۱
▪️اربعینی که از کربلا آغاز شد و به کربلا خاتمه پیدا کرد و در میانۀ آن، بیست روز بعداز عاشورا، قافلۀ اسرا به شام رسید و بیست روز پس از ورود به شام، مجدّداً به کربلا بازگشت، خدمتتان اشاره کردهایم که این رفت و برگشت، در جهان بینی عارفان تداعیگرِ قوس نزول و قوس صعود است.
▪️عارفان آفرینش همۀ هستی را تجلّی حقّ متعال میدانند و این تجلّی را در قوس نزول شاهدند که مقام احدیّت به قائم مقامیِ ذات التعیّن حقّ متعال نقش تجلّی را عهدهدار شد.
▫️در تجلّی اوّل که فیض اقدس بود، عالم لاهوت شکل گرفت؛ ابتدا اسماء و صفات الهی در علم حقّ متعال پدیدار شدند و در شعاع آن اسماء و صفات، اعیان ثابته که صورت علمی عالم خلقت است، در علم حقّ متعال پدیدار و ظاهر شد.
▫️با تجلّی دوّم که فیض مقدّس است، آن صور علمیّه، در جهان بیرون محقّق شدند و مراتب عوالم شکل گرفت. ابتدا عالم جبروت و جبروتیان، بعد عالم ملکوت، چه ملکوت اعلی، چه ملکوت اسفل و نهایتاً به عالم ناسوت یا عالم ملک رسید که همین عالم طبیعت و عالم خاک است و نهایتاً به مادّه بدون صورت و صفت یا هیولا رسید که انتهای قوس نزول است.
▫️آن گاه از انتهای قاعدۀ هستی و اسفل سافلین دوباره حرکت به سمت مبدأ اولیّه آغاز شد؛ از دل جماد گیاه رویید؛ از گیاه حیوانات پدید آمدند؛ حیوانات به بشر منتهی شدند.
▫️پیکره و جنبۀ طبیعی بشر با حیوانات مشترک و نفس حیوانی و غرائز او، شهوات او، غضب او و پیکر جسمانی او شبیه حیوانات است؛ امّا پتانسیل و استعداد و گوهری در وجود انسان است که میتواند با اختیار خود راه عروج را در پیش گیرد و با سیر و سلوک الی الله مراتب را یک به یک به سمت مبدأِ اوّلیه طی کند.
▫️ إنّا لله و إنّا إليهِ رَاجعُون
▪️و در انتهای مسیر، به قلّۀ هستی راه پیدا کند و در ذات حقّ متعال فانی شود. این مسیر قوس نزول و قوس صعود بود که قبلاً مفصّل راجع به آن صحبت کردهایم.
▪️ولایت و توحید دو روی یک حقیقت هستند. توحید مقام بطون است و ولایت مقام ظهور. لذا همیشه تقارنی بین این دو وجود دارد. نمونۀ آن را در دو حدیث قدسی میتوان دید. یکی در حدیث سلسله الذّهب که علیّ بن موسی الرّضا علیه السّلام در شهر نیشابور نقل کردند که:
▫️کلِمَةُ لا إلهَ إلّا اللّهُ حِصنی فَمَن دَخَلَ حِصنی اَمِنَ مِن عَذابی
▫️کلمهی لا إلهَ إلّا الله دژِ استوار من است و هر کس وارد این دژ شود، از عذاب من در امان خواهد بود.
▪️قرینِ این حدیث قدسی، حدیث قدسی دیگری داریم که:
▫️ولَايَةُ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ حِصْنِی فَمَنْ دَخَلَ حِصْنِی أَمِنَ مِنْ عَذَابِی
▫️ولایت علی بن ابیطالب دژِ استوار من است و هرکس وارد این دژ شود، از عذاب من در امان خواهد بود.
▪️از جمله مواردی که تقارنِ بین ولایت و توحید را میشود دید، سفر چهل روزۀ قافله اسراست.
▪️در سفر مِنَ الْکَرْبَلاءِ اِلَی الشّام، یا مِنَ الْحُسَیْنِ اِلَی الْیَزِید، آیا حرکتِ از اَحسنِ تقویم به اَسفَلِ سافلین و تداعیگر قوس نزول نیست؟
▪️و بازگشت از شام به کربلاء، سیر مِنَ الشّامِ اِلَی الْکَرْبَلاء، یا مِنَ الْیَزِیدِ اِلَی الْحُسَیْن، آیا به یادآورنده قوس صعود نیست؟
ادامه دارد....
«استاد مهدی طیّب»
#اربعین_حسینی
@ahlevela_channel