۞ انبیا و امامان به خاطر ما و به دنبال ما به دنیا آمدهاند. در روایت آمده است اگر به خاطر شیعیان نبود، اذاً لَرَفَعَنَا اللهُ اِلَیهِ: در آن صورت خداوند ما را (از بین خلق) به نزد خویش بالا میبرد.
۞ مستمعین طالب خیر سبب شدند انبیا پایین بیایند والّا آنها چه کار داشتند به زمین بیایند؟ دوستان خوشگِل (طینت) و انبیا هم خوشگل پرست بودند. این بود که انبیا به دنبال خوشگلها به زمین فرود آمدند.
▪️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی▪️
📙 مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
💠 عزم و نیّت درونی
▫️عزم و نیّت، کشش قوی درون انسان برای انجام عمل است که شخص را به انجام عمل برمیانگیزد و سوق میدهد.
▫️برای مثال یک دانشجو صبح از خواب بیدار میشود و به یاد میآورد که امروز در دانشکده درس دارد و تصوّر حضور در کلاس به ذهن او راه پیدا میکند. ولی او بهجای رفتن به کلاس کار دیگری هم میتواند انجام دهد؛ مثلاً میتواند استراحت کند یا به خانهی بستگانش برود. با اینکه گزینههای مختلفی به ذهنش میآید، در مقایسه، حضور در کلاس را انتخاب و تأیید میکند و مصمّم میشود در کلاس حضور پیدا کند. او، هم حضور در کلاس را تصوّر کرد و هم آن را تصدیق کرد و بر حضور در کلاس مصمّم شد. این عزم و نیّت درون او شکل گرفت؛ درحالیکه هنوز در خانه است.
💎 تفاوت عزم و تصمیم با تمایل
▫️ذکر این نکته ضروری است که عزم و نیّت و تصمیم، با تمایل فرق دارد.
▫️تمایل، کششی ضعیف بهسمت یک کار است؛ امّا قدرت ندارد انسان را به راه اندازد. ممکن است کسی بیمیل نباشد نقاط دیدنی ایران را ببیند؛ امّا هیچوقت راه نیفتاده تا به آن نقاط سفر کند و آنها را ببیند؛ یعنی تمایل چنان قوی نیست که او را راهی کند. کارهای زیادی وجود دارد که ما بیمیل نیستیم انجام دهیم؛ امّا هرگز انجام نمیدهیم.
▫️درحالیکه عزم و تصمیم و نیّت، کشش قوی انسان برای عمل است و اگر مانع خارجی سدّ راه انسان نشود، قطعاً به عمل منجر میشود.
📙 طبیب عشق
تألیف استاد مهدی طیّب
#طبیب_عشق
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳۶۹۲ بنا به نقل، امام صادق علیه السّلام فرمودند: نيكوكارى و خوش اخلاقى، خانهها را آباد و عمر
💠#حديث ۳٦٩٣
بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام فرمودند: عدالت را اجرا كن و از زورگويى و ستمگرى بپرهيز. زيرا زورگويى، مردم را به ترک از وطن وامىدارد و ستم، آنان را به قيام مسلّحانه مىكشاند.
🔅 اِسْتَعْمِلِ الْعَدْلَ وَاحْذَرِ الْعَسْفَ وَالْحَيْفَ فَاِنَّ الْعَسْفَ يَعودُ بِالْجَلاءِوَالْحَيْفَ يَدْعوا اِلَى السَّيْفِ.
نهجالبلاغه، حكمت ٤٧٦
@ahlevela_channel
۞ کلام حق را همهی ماسوا کمکدهنده هستند و اَصلُها ثابِت یعنی ریشهدار است؛ امّا باطل ریشهاش روی خاک است: اِجتُثَّت مِن فَوقِ الأَرضِ مَا لَها مِن قَرارٍ: از بالای زمین کنده شده و ثباتی ندارد.
▪️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی▪️
📙 مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
💠 نیّت هویّتبخش عمل
▫️آنچه هویّتبخش عمل ماست، عزم و نیّت است. نیّت انگیزانندهی ما در انجام عمل است و به عمل ما هویّت میبخشد.
▫️فرض کنید در زمان رسولالله صلّی الله عليه و آله و سلّم مسلمانان در مسجد پیامبر با آن حضرت نماز میخوانند. در این نماز جماعت، هم امیرالمؤمنین علیّ بن ابیطالب عليه السّلام به پیامبر اقتدا کرده و در صف نماز ایستاده است، هم رئیس المنافقین عبدالله بن اُبَی. ظاهر نماز این دو نفر پشت سر رسولالله صلّی الله عليه و آله و سلّم مثل هم است. پیامبر تکبیرۀالاحرام میگویند؛ حضرت علی عليه السّلام و عبدالله بن اُبَی هم تکبیرۀ الاحرام میگویند. پیامبر به رکوع میروند؛ آنها هم به رکوع میروند. پیامبر سجده میکنند؛ آنها هم سجده میکنند. پیغمبر تشهّد میخوانند؛ آنها هم میخوانند.
🔸 ظاهر نماز علیّ بن ابیطالب عليه السّلام و عبدالله بن اُبَی یکی است و درست مثل هم است؛ تفاوت نماز آنها در این است که حضرت علی عليه السّلام بهخاطر عشق به خدا و برای اینکه حقّ بندگی خدا را ادا کند، به نماز ایستاده است؛ ولی عبدالله بن اُبَی بهخاطر کینهای که نسبت به اسلام و مسلمانان دارد؛ به نماز ایستاده است تا از این طریق اعتماد مسلمانان را جلب کند و در صفوف آنها رخنه کند و از پشت خنجری کاریتر به پیکر اسلام و مسلمانان بزند.
▫️درعین اینکه ظاهر نماز این دو مثل هم است؛ آیا نماز حضرت علی عليه السّلام و عبدالله بن اُبَی یکی است؟
▫️بدیهی است که بین این دو نماز زمین تا آسمان فرق است؛ امّا این تفاوت در کجاست؟ تکبیرۀالاحرام آنها یکی بود؛ رکوع و سجود و تشهّد هم یکی بود؛ فرق در نیّت آنها بود. پس چیزی که به عمل هویّت میدهد، نیّت است.
▫️پیامبر اکرم صلّی الله عليه و آله و سلّم نیز فرمودند:
اِنَّمَا اْلاَعمالُ بِالنّیّاتِ
همانا اعمال وابسته به نیّتهاست؛ یعنی نیّت است که هویّتبخش عمل است.
📙 طبیب عشق
تألیف استاد مهدی طیّب
#طبیب_عشق
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٦٩٣ بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام فرمودند: عدالت را اجرا كن و از زورگويى و
💠#حديث ۳٦٩٤
بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّی الله عليه و آله و سلّم فرمودند: در بهشت سرايى است به نام دارُالفَرَحِ (شادى سرا) كه تنها كسانى وارد آن شوند كه يتيمان مؤمنان را شاد كنند.
🔅 إنّ في الجَنَّةِ دارا يُقالُ لَها دارُ الفَرَحِ لا يَدخُلُها إلاّ مَن فَرَّحَ يَتامَى المؤمنينَ.
نهج الفصاحه، ص ٣٢٩
@ahlevela_channel
۞ هر کمالی که در این عالم است، حقیقت آن در عالم بالاست که ده بار، یکدهم شده (یک ده میلیاردم) و در این عالم ظاهر شده است. اگر ده بار در ده ضرب شود، به حقیقت اوّلی خودش باز میگردد. اِنّا ِللهِ وَ اِنّا اِلَیهِ راجِعُونَ.
۞ هر چه در عالم خارج هست، چه در ملائک و چه در جنها و چه در حیوانات و چه در گیاهان و چه در جمادات، همه سایهی عالم حقیقت و عالم انسانیّت است. کسی که به عالم حقیقت راه پیدا کرده است، همهی اسرار عالم خارج برایش آشکار و روشن است.
۞ هر چه در این عالم مشاهده میشود، سایه و عکسی است از آنچه در عالم حقیقت و انسانیّت وجود دارد؛ لذا برای کسی که به عالم انسانیّت راه پیدا کرده و به حقایق آن عالم پی برده است، همه چیز این عالم معنیدار و قابل فهم است و راز و رمزهای آن برای او مکشوف و هویدا است. اگر بعضی اوقات برای توضیح حقایق انسانیّت به چیزهایی از این عالم ظاهر مثال میزنم، گمان نکنید از این چیزها به آن حقایق پی بردهام، بلکه چون آن حقایق را خدا نشانم داده است، آنچه سایه و عکس آنها در این عالم است را دریافتهام و برای شما بازگو میکنم.
▪️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی▪️
📙 مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
قطعهای از سخنان استاد مهدی طیّب در جلسات این هفتۀ اهل ولاء - دوشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۰۷
⬇️ ⬇️ ⬇️
@ahlevela_channel
shokr-tamam-ayar-14030807.mp3
11.42M
💠 شکرِ تمامعیار
شکر نعمتهای الهی، ادای حقّ آنها و تأمین مقصودی است که مُنعِم از اِعطای آنها داشته است.
شکر اسلام، ایمان، ولایت و معرفت اهلبیت عصمت و طهارت صلواتاللهعلیهماجمعین وقتی بهجا آورده میشود که حقّش ادا شود.
اسلام آمده تا بندۀ مسلم بسازد؛ اگر اهل تسلیم حقّ متعال شدیم و از سیطره و سلطنت نَفس و شیطان رها شده و سر تسلیم در پیشگاه الهی فرود آوردیم و با اوامر و اولیای الهی از در سِلم و صلح وارد شدیم، مسلم هستیم.
ادای حقّ اسلام، مسلم شدن و ادای حقّ ایمان، مؤمن شدن است.
مسلمان کسی است که دیگران از دست و زبان او در امان باشند.
مؤمن کسی است که علاوه بر دست و زبان، از قلب، نیّت و باطن او هم در اَمن و امان باشند.
خودمان را محک بزنیم ببینیم دیگران در کنار ما احساس امنیّت میکنند یا نه. اگر این امنیّت، ناشی از باور به خدا و اولیای خدا در ما محقّق شد، مؤمن هستیم.
ادای شکر ایمان این است که ظاهر و باطنمان برای دیگران امن باشد. نیّت سوء، غرض و حسدی در وجود ما نسبت به دیگران نباشد.
شکر ولایت این است که حقّ متعال بر وجود ما حکومت کند، نه نفس ما. اولیای خدا بر وجود ما حاکم باشند، نه شیطان.
اقتضای شناخت و محبّت و دلباختن به اهلبیت علیهمالسّلام، همرنگی و سنخیّت با آن بزرگواران است و این سنخیّت پیدا کردن، شکر است.
هدف میانی شرکت در جلسات معرفتی، شناخت بهتر مکتب قرآن و اهلبیت علیهمالسّلام و مقصد غایی آن است که وجود شایستهای شویم و حقایق آموزههای دینی در وجود ما مصداق پیدا کند.
شکر شرکت در جلسات، ساخته شدن و متحوّل شدن است.
🎤 استاد مهدی طیّب
۱۴۰۳/۰۸/۰۷
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٦٩٤ بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّی الله عليه و آله و سلّم فرمودند: در بهشت سرايى است به نام دا
💠#حديث ۳٦٩٥
بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام فرمودند: دعا کلید رحمت الهی و چراغ ظلمت و تاریکیها است.
🔅الدُّعاءُ مِفتاحُ الرَّحمَةِ وَ مِصباحُ الظُّلمَةِ.
بحارالانوار، ج ٩٣، ص ٣٤١
@ahlevela_channel
✔️ دعا بخوان. ذکر خدا کن. چاپلوسی کن. التماس کن. خدا دوست دارد بندههایش با او حرف بزنند.
🔻عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی🔻
🔸قرآن به قلب بنده نازل میشود و بازتابش دعاست. دعا قرآن صاعد است. ما هم از عالم بالا آمدهایم و باید به بالا برویم.
🔸دعا بخوان. ذکر خدا کن. چاپلوسی کن. التماس کن. خدا دوست دارد بندههایش با او حرف بزنند. با خدا که صحبت میکنی، ترفیع و صعود قرآن است. اوّل قرآن پایین آمد و نازل شد، حالا که دعا میخوانی، به سر جای اوّلش بر میگردد و خودت هم به جای اوّلت بر میگردی.
🔸وقتی به خدا بگویی خدایا من غیر از تو کسی و چیزی ندارم، خدا غیور است و خواستهات را انجام میدهد. مَولایَ یا مَولایَ اَنتَ الغَنىُّ وَ اَنَا الفَقیرُ وَ هَل یَرحَمُ الفَقیرَ اِلاّ الغَنىُّ ...
🔸آسمان و زمین به دعا برپاست.
🔺مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب🔺
#دعا
@ahlevela_channel