کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٧٤٠ بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام فرمودند: هرگاه خداوند سبحان صلاح بندهای
💠#حديث ۳٧٤١
بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام فرمودند: نتيجه مجادله، دشمنى و كينه توزى است.
🔅ثَمرَةُ المِراءِ الشَّحناءُ.
غررالحكم، ح ٤٦٠٧
@ahlevela_channel
🔸 برای اهل علم و علما بهترین راه برای رسیدن به خدا، باور کردن و حاشیه نزدن و جدال نکردن است.
🔸 معمولاً در مباحثههای علمی، نَفس دخالت میکند و کار به جدل میکشد.
🔸 لا جِدالَ فِی الحَجِّ: در حج، جدال و بحث کردن جا ندارد. اَلحَجُّ قَصدٌ: حج یعنی قصد کردن (به سوی خدا). یعنی هر کس قصد دیدار خدا کند، حاجی است. همهی ما حاجی و قاصد کوی او هستیم و نباید در این راه جدال کنیم. کسی که قاصد به سوی خداست، حتّی بر سر مسائل مذهبی نباید به بحث و جدل با این و آن بپردازد، چه رسد به مسائل دنیوی. اُترُک المِراءَ وَ لَو کُنتَ مُحِقّاً: جدال و مراء را حتّی اگر حق با تو است، ترک کن.
▫️مرحوم حاج محمّد اسماعیل دولابی▫️
📔 مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
#پرهیز_از_بحثهای_بیهوده_و_مجادلات_علمی
@ahlevela_channel
💠 درس جایگاه زن - بخش دوّم
▫️تاریخ از نظر اسلام هم مذکّر است، هم مؤنّث. میدانید که برخی صاحبنظران میگویند تاریخِ مذکّر؛ یعنی تاریخ با مردها ساخته شده است. اسلام واقعاً چنین دیدی ندارد. اسلام میگوید تاریخ باید به دست مرد و زن، هر دو با هم ساخته شود.
▪️لذا در تاریخ اسلام وقتی پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم را میبینید، حضرت خدیجه سلام الله علیها را هم کنار ایشان میبینید. اگر امیرالمؤمنین علیهالسّلام را داریم، فاطمه زهرا سلام الله علیها هم کنار ایشان است. اگر در واقعۀ کربلا اباعبدالله علیه السّلام را داریم، زینب کبری سلام الله علیها هم در کنار ایشان است. نظر اسلام هرگز این نیست که زن از نقشآفرینی در ساختن تاریخ حذف شود؛ امّا برای او نقش ویژهای در تاریخ قائل است.
▫️در حادثه کربلا نقش زن را بسیار پررنگ میتوان تعقیب کرد. میدانید که امام حسین علیهالسّلام همراه همسران و فرزندانشان و برادران و برادرزادگانشان و خواهران و سایر اهل بیتشان به کربلا آمدند؛ امّا نقل شده است که غیر از اباعبدالله الحسین علیهالسّلام دستکم سه تن دیگر از اصحاب، خانوادههایشان را همراه خود به کربلا آوردند. یکی عبدالله بن عمر کلبی است که با همسرش و مادرش که همان امّوهب معروف است، به کربلا آمد؛ دوّم مسلم بن عوسجه و سوّم قبادۀ بن حرب است. شواهدی هم وجود دارد که غیر از این سه نفر هم کسانی احتمالاً بودهاند.
▪️این زنان در حادثۀ کربلا چه نقشآفرینی کردند؟ نقش زینب کبری سلام الله علیها چیست؟ نقش امّکلثوم سلام الله علیها، نقش سُکَینه (یا سَکینه) بنتالحسین علیهمالسّلام، نقش فاطمه صغیره (یا رقیّه) بنتالحسین علیهمالسّلام، نقش رباب و لیلا، مادران علیّاصغر و علیّاکبر علیهمالسّلام... نقشهای اینان فوقالعاده است و به برخی از آنها در جلسات درسهایی از مکتب عاشورا اشاره کردهام. نقش حماسی زینب کبری سلام الله علیها چه در روز عاشورا و چه بعد از شهادت اباعبدالله علیهالسّلام در ماجرای اسارت، نقش عجیب و بسیار حیرتانگیزی است.
▫️بقای نهضت عاشورا و آثار ماندگار آن در طول تاریخ، مرهون خدمات زینب کبری سلام الله علیها و خواهرشان امّکلثوم سلام الله علیها است.
ادامه دارد....
《استاد مهدی طیّب
《۸۵/۰۵/۲۹
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٧٤١ بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام فرمودند: نتيجه مجادله، دشمنى و كينه توزى
💠#حديث ۳٧٤٢
بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام فرمودند: مجادله كردن در دين، يقين را تباه مىكند.
🔅 الجَدَلُ في الدِّين، يُفسِدُ اليقينَ.
غررالحكم، ح ١١٧٧
@ahlevela_channel
🔸 از جدال و بحث بپرهیز. هر جا دیدم دو نفر بحث و جدل کردند، از فردایش دیگر به هم سلام نکردند. مباحثهها در حوزههای علمیه هم اغلب به همینجا میکشد و لذا سلام کردن به یکدیگر در بین آنها خیلی کم است. در مباحثه و جدل کم اتفّاق میافتد رفاقت باقی بماند. امروز با هم بحث میکنند و از فردا به هم سلام نمیکنند.
▫️مرحوم حاج محمّد اسماعیل دولابی▫️
📔 مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
#پرهیز_از_بحثهای_بیهوده_و_مجادلات_علمی
@ahlevela_channel
💠 درس جایگاه زن - بخش سوّم
▪️به جز خانوادۀ امام حسین علیه السّلام زنان دیگری هم در صحنۀ کربلا هستند که نقشهای فوقالعادهای دارند. ماجرای امّوهب را شنیدهاید که وقتی دشمن، پسر جوان تازهدامادش را در میدان سر برید و سرش را به سمت خیمۀ امّوهب پرتاب کرد، این زن دلیر چه کرد!
▫️بدیهی است که سر فرزند برای مادر خیلی گرانقیمت است؛ امّا این زن شجاع و مؤمن سر فرزندش را برداشت و با همان شدّتی که دشمن این سر را به سمت خیمه پرتاب کرده بود، به سمت دشمن پرتاب کرد و گفت: ما آنچه را در راه خدا دادهایم، پس نمیگیریم. بعد هم یکی از ستونهای خیمه را از جا کند؛ مثل نیزه به دست گرفت و به سمت لشکر دشمن حملهور شد.
▪️در اینجا امام حسین علیهالسّلام آمدند و جلوی او را گرفتند و فرمودند: تو خدمت و جهاد خودت را کردی؛ در اسلام جنگیدن بر زن واجب نیست؛ و او را راضی کردند که برگردد. دو زن در صحنۀ عاشورا به میدان آمدند که هر دو را امام حسین علیه السّلام از میدان برگرداندند؛ یکی همین امّوهب است.
▫️متأسّفانه ما در مورد دختران اباعبدالله علیهالسّلام کمتر تأمّل کردهایم. بیشتر به نقش خواهران اباعبدالله علیهالسّلام و خطبههای زینب کبری و امّکلثوم در کوفه و شام پرداختهایم؛ درحالیکه دختران اباعبدالله علیهالسّلام هم شخصیّتهای بسیار فوقالعادهای هستند.
▪️راجع به حضرت سکینه نقل شده است که از بستگان نزدیک امام حسین علیه السّلام به خواستگاری او آمدند؛ امّا حضرت آنها را رد کردند و فرمودند: سکینه در شرایطی نیست که بتواند خانهداری کند. سکینه چنان در بحر توحید غرق و مدهوش است که اصلاً توجّهی به این عالم ندارد و نمیتواند نقش همسری و مادری و نقش خانهداری را عهدهدار شود. بهتر است شما سراغ دختر دیگری بروید. شخصیّتی که اینگونه در وادی توحید غرق است، یک عارفۀ بزرگ الهی است. اینان برای زن الگو هستند...
ادامه دارد....
《استاد مهدی طیّب
《۸۵/۰۵/۲۹
@ahlevela_channel
قطعهای از سخنان استاد مهدی طیّب در جلسات این هفتۀ اهل ولاء - دوشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۲۶
⬇️ ⬇️ ⬇️
@ahlevela_channel
Vasfi-az-vadie-eshgh-14030926.mp3
13.43M
💠 وصفی از وادی عشق
سخن گفتن از وادی محبّت و عشق و به ظواهر عشق پرداختن، غیر از خود عاشقی است.
مؤمنان برجسته در داوری جامعه، عاقل نیستند و رفتارهای آنها از نظم عقلایی زندگی این جهانی خارج است. یَقُولُونَ اِنَّهُم خُولِطُوا.
آنچه سبب کنار گذاشتن محاسبات ظاهری و دنیوی شده و باعث اندیشه، عمل و سخن در فضای دیگری میشود، شناخت و راه پیدا کردن به حقیقتی عظیم است.
انسان دل به کسی میبازد که حسن و جمالی در او ببیند. اگر با حسن صفاتی یا حسن افعالی خدا آشنا شویم نمیتوانیم دل نبازیم.
کنار گذاشتن عقل ظاهری و حسابگر از روی تصنّع، اشتباه است؛ در فضا و شهر عقل باید عاقلانه زندگی کرد، شهر عشق، شهر و افق دیگری است. نمیتوان عاقل بود ولی عاشقانه رفتار کرد.
راه عاشقی این است که دیداری با معشوق حاصل شود یا حداقل بویی از حُسن و جمال او استشمام شود. از خدا بخواهیم جلوهای از حسن و جمال خود را به ما نشان دهد تا راه عاشقی بر ما گشوده شود.
کسی که عاشق شود، از نظم زندگی عقلایی و منطقی و قیودات ظاهری، حتّی قیودات زندگی مقدسمآبانه فارغ و به فضای دیگری وارد میشود و به اقتضای آن فضا رفتار خواهد کرد.
اوّلِ راه دوست داشتن این است که در شعاع دوست داشتن خود و بهخاطر نفع و بهرهای که از محبوب میبرد، او را هم دوست بدارد. در حقیقت خودش را دوست دارد و او وسیله است. امّا دوست داشتن واقعی فرا رفتن از خود را ایجاب میکند. کمال دوستی آن است که محبوب هرآنچه از تندی و عتاب هم بکند، او را دوست داشته باشد.
اگر حواسمان جمع باشد، خدا و جلوههای حسن او را میبینیم
🎤 استاد مهدی طیّب
۱۴۰۳/۰۹/۲۶
@ahlevela_channel
🌿 صلوات در شب و روز جمعه
⭐️ امام صادق علیهالسّلام فرمودهاند:
▫️از شامگاه پنجشنبه و شبِ جمعه، فرشتگانی با قلمهایی از طلا و لوحهایی از نقره، از آسمان به سوی زمین میآیند و تا غروب روز جمعه هیچ عملی را جز صلوات بر محمّد و آل محمّد علیهمالسّلام نمینویسند.
📔 شیخ صدوق، مَن لایَحْضُرُهُ الفَقیه، ج ۱، ص ۴۲۴
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٧٤٢ بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام فرمودند: مجادله كردن در دين، يقين را تباه
💠#حديث ۳٧٤٣
بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّی الله عليه و آله و سلّم فرمودند: هر كه دخترى داشته باشد و خوب تربيتش كند و او را به خوبى دانش بياموزد و از نعمتهايى كه خداوند به او عطا كرده به وفور بهرهمندش سازد، آن دختر، سپر و پوشش پدر در برابر آتش دوزخ خواهد بود.
🔅 مَن كانتْ لَه ابنةٌ فأدّبَها و أحْسَنَ أدَبها، و علّمَها فأحْسَنَ تعليمَه؛ فأوسَعَ علَيها مِن نِعمِ اللّه ِ الّتي أسبَغَ علَيهِ، كانَتْ لَه مَنَعةً و سِتْرا مِن النّارِ.
ميزان الحكمه، ج ١، ص ١٠٧
@ahlevela_channel
🌸 دختر رحمت است و پسر نعمت. رحمت شما را حفظ میکند و نعمت را شما باید حفظ کنید. نعمت را باید مواظبت کرد، ولی رحمت صاحبش را مراقبت و حفظ میکند. رَحمَةٌ لِلعالَمینی پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم هم در حضرت زهرا علیها السّلام تبلور یافته است.
▫️عارف باللّه مرحوم حاج اسماعیل دولابی▫️
📒 کتاب مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel