💠 درس جایگاه زن - بخش پنجم
▫️یک چهرۀ دیگر از زنان در واقعۀ عاشورا بسیار جالب توجه است؛ زنی است در سپاه دشمن از قبیلۀ بکر بن وائل.
▪️پس از اینکه اباعبدالله علیهالسّلام هم به شهادت رسیدند و خیمههای اهل بیت علیهم السّلام مورد هجوم و تاراج قرار گرفت و لشکریان عمر سعد، معجر از سرها میکشیدند، جامه از تنها میدریدند، گوشوارهها را میکشیدند و گوشها را میدریدند و امثال اینها...، این زن که همسر یکی از لشگریان عمر سعد است، وقتی این صحنه را میبیند که لشگر عمر سعد چگونه به اهل بیت اباعبدالله علیهالسّلام حملهور شده است و خیمهها را به غارت میبرد و زنان و کودکان مورد تعدّی قرار میگیرند، به غیرت میآید.
▫️یک شمشیر برمیدارد و کنار خیمههای اباعبدالله علیهالسّلام میآید تا از اهل بیت علیهم السّلام دفاع کند و شروع میکند به فریاد زدن و خطاب کردن که ای آل بکر بن وائل! آیا لباسهای دختران رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم را به یغما میبرند و شما مینگرید؟
«وَ لاحُکمَ اِلاّ للهِ یا لَثاراتِ الحُسَینِ!»
هیچ حکمی غیر از حکم خدا نیست ای خونخواهان حسین علیهالسّلام!
▪️اینجاست که جرقّۀ بیداری درست در صحنۀ کربلا رخ میدهد؛ یعنی حتّی یک روز فاصله نمیافتد. اوّلین بیداری در سپاه خود دشمن جرقّه میزند.
▫️بعد شوهرش میآید و دست او را میگیرد و به زور، کشان کشان میبرد.
▪️ولی ببینید، از دلِ سپاه دشمن اوّلین چهرهای که به آگاهی میرسد و این قساوت و بیرحمی و جنایت او را بیدار میکند و به این نتیجه میرساند که به دفاع از مظلوم برخیزد، یک زن است!...
ادامه دارد....
《استاد مهدی طیّب
《۸۵/۰۵/۲۹
@ahlevela_channel
8.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 راه و راز شکر و قرب به حقیقت فاطمی سلام الله علیها
🎈 فاطمه زهرا سلام الله علیها؛ بانویی که قرآن کریم ایشان را کوثر و خیر کثیر خوانده است،
«اِنّا اَعْطَيْناکَ الْكَوْثَرَ»
بیتردید ما به تو خیر کثیر دادیم.
🎈 فاصلهی بسیاری است بین آنچه ما زیاد مینامیم، با آنچه خداوند زیاد مینامد؛ عظمت فاطمه سلام الله علیها چیست؟ خدا میداند!
🎈 اگر کسی بخواهد به معرفت فاطمه سلام الله علیها راه یابد و از این خیر کثیر بهرهای ببرد، راهش این است:
«فَصَلِّ لِرَبِّکَ وَانْحَرْ»
پس برای پروردگارت نماز بگزار و قربانی کن.
🎈 نماز وسیلهی قرب هر انسان اهل تقواست. اوّلین کار برای نزدیک شدن به حقیقت فاطمی نماز است. انسان با نماز تا قلّهی عرش پرواز میکند و به قرب الهی نائل میشود. دوّمین کار قربانی است. هرچه دارد باید قربانی کند....
🎤 استاد مهدی طیّب
۸۷/۰۳/۳۰
🔗 لینک فایل در سایت آپارات :
aparat.com/v/erIyc
@ahlevela_channel
💠 نکاتی در باب تجلیل از مقام زن و مادر - بخش اوّل
▫️در ابتدا نکتهای ناظر بر مناسبتهایی مانند بزرگداشت مقام زن، تکریم شخصیت مادر، بزرگداشت مقام معلّم و تجلیل از کارگران عرض میکنم.
▪️انسان در وجود خود استعدادها و قُوایی دارد، که چنین استعدادهایی در این حد در هیچ موجودی از موجودات جهان خلقت به ودیعه نهاده نشده است و به همین خاطر انسان، بِالقُوّه موجود ارزشمند و شریفی است.
▪️اگر به انسان به لحاظ استعدادها و قُوا نگاه کنیم و او را بزرگ بداریم، این به خود انسان یعنی به خود شخص دارندۀ آن استعدادها ارتباطی ندارد؛ کار خداست و لذا وقتی خدا این ظرفیت عظیم را در وجود انسان قرار داد، به خود تبریک گفت، نه به انسان: «فَتَبارَکَ اللهُ اَحْسَنُ الْخالِقينَ».
▫️به اعتبار استعداد و به حالت بِالقُوّه بودن، خدا باید بزرگ داشته شود؛ باید حمد و سپاس و شکر و تسبیح و تحمید الهی به جا آورده شود.
▫️امّا این موجود بِالقُوّه وقتی در عرصۀ شکوفایی استعدادها قدم برمیدارد، دو راه در مسیرش هست:
▪️یکی راه مستقیم، راه شکوفایی استعدادها در مسیری که مدّ نظر خدای متعال بوده است، که این راه به تعالی و کمال انسانی منجر میشود. این تعالی و کمال نتیجۀ تلاش و مجاهدت خود انسان، انتخاب صحیح، و پایمردی و پایداری است که در مسیر این انتخاب از خود نشان داده است. لذا در قبال این کمال، انسان قابل ستودن و ستایش است.
▪️اگر خدای ناکرده راه مقابل را برگزید؛ در مسیر تباهی در مسیر فساد و در مسیر انحطاط قدم برداشت و آن مسیر را ادامه داد، این مسئولیت تباهی و فساد متوجّه خود اوست.
▪️پس سه حالت قابل تصوّر است:
🔘 زمانی به انسان به اعتبار استعدادها و قُوای عظیمی که در او نهاده شده است نگاه کنیم؛ آنجا خدا باید تکریم شود.
▫️قرآن کریم به این لحاظ به انسان نگاه کرده است. همین آیه شریفهای که عرض کردم شاهد بر آن است و آیات دیگری مانند
« وَلَقَدْ كَرَّمْنَا بَنِي آدَمَ وَحَمَلْنَاهُمْ فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ وَرَزَقْنَاهُمْ مِنَ الطَّيِّبَاتِ وَفَضَّلْنَاهُمْ عَلَى كَثِيرٍ مِمَّنْ خَلَقْنَا تَفْضِيلًا »
▫️اینکه خدا به بَنیآدم کرامت بخشیده و او را در دریا و خشکی حمل کرده و روزیِ پاک نصیبش ساخته و به انسان بر بسیاری از آفریدگان فضیلت بخشیده، این فعل الهی است. خود انسان به لحاظ این استعداد و این ظرفیت، قابل ستایش نیست؛ چون کار خودش نبوده؛ فعل الهی بوده است.
▪️امّا انسان به لحاظ زمینهای که به فعل خود او و به انتخاب و تلاش و اقدام خود او برمیگردد، یا شایستۀ ستایش است؛ یا شایستۀ نکوهش. لذا قرآن کریم هردوی اینها را دارد.
🔘 جایی که انسان در دست باغبانهای باغستان و گلستان انسانیت رشد میکند و شخصیّت والایی پیدا میکند، قرآن او را میستاید.
🔘 و جایی که بدون بهره گیری از تربیت مربّیان الهی به صورت علف هرزهای در مسیر انحطاط قدم برمیدارد، قرآن انسان را نکوهش میکند. میگوید: انسان هَلوع و حَریص است؛ انسان عَجول است؛ انسان ظَلوم و جَهول است و بسیاری از آیات دیگر.
▫️این بحث کلّی که خدمتتان عرض کردم را در بسیاری از مناسبتها میتوان مبنا قرار داد. مثلاً زن؛ ...
ادامه دارد....
《استاد مهدی طیّب
《۹۲/۰۲/۱۲
@ahlevela_channel
🌺 بعد از ایّام نسبتاً طولانی حزن و اندوه ماتم دخت بزرگوار پیامبر اکرم صلّی الله علیه وآله وسلّم و خاطرات تلخ جفاها و جنایاتی که بعد از رحلت پیامبر اکرم صلّی الله علیه وآله و سلّم در حقّ این بانوی بزرگوار روا داشتند، در طلیعۀ میلاد باسرور این بانوی گرامی قرار گرفتهایم.
🌺 میوۀ حزن در مصائب اهل بیت علیهمالسّلام نیل به سرور لقاء آنهاست. اگر کسی ایّام فاطمیّه را با حزن حضرت زهرا سلاماللهعلیها به شایستگی طیّ کند، در میلاد فاطمۀ زهرا علیهاالسّلام آن نور فاطمی در قلبش متولّد میشود. این یک دورۀ سلوکی و بسیار معنادار است.
🌺 امیدواریم خدای متعال به برکت میلاد بزرگ این کوثر قرآن و قرآن مجسّم، سیّدۀ نساءالعالمین منالاوّلین والآخرین و سیّدۀ نساء اهلالجنّۀ، امّالائمّۀ والرّسول و حجّةالله علیالحُجَج، این الگو و اسوۀ امام عصر ارواحنافداه، این بانوی پیشگام اهل بهشت و شفیعۀ روز جزا، قلوب ما را با عنایات خویش به انوار فاطمی منوّر گرداند.
استاد مهدی طیّب
🎋🌺🍃🎉🌺🍃
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٧٤٤ بنا به نقل، امام صادق عليه السّلام فرمودند: نزد خداوند متعال برای حضرت فاطمه سلام الله ع
💠#حديث ۳٧٤٥
بنا به نقل، حضرت زهرا سلام الله عليها فرمودند: هر کس عبادات و کارهای خود را خالصانه برای خدا انجام دهد، خداوند بهترین مصلحتها و برکات خود را برای او تقدیر مینماید.
🔅 مَنْ اصْعَدَ إ لیَ اللّهِ خالِصَ عِبادَتِهِ، اهْبَطَ اللّهُ عَزَّوَجَلَّ لَهُ افْضَلَ مَصْلَحَتِهِ.
بحارالانوار، ج ٦٧، ص ٢٤٩
@ahlevela_channel
🌸 ائمّه علیهم السّلام فرمودند جدّهی ما حضرت زهرا علیها السّلام در صحرای قیامت مثل مرغی که دانه را از بین سنگ و خاشاک جمع میکند، دوستان ما را از بین اهل محشر جمع میکند و به بهشت میبرد. همینطور فرمودند حضرت زهرا علیها السّلام سوار بر شتری از نور وارد محشر میشود و دوستان ما ریشههای روپوشی را میگیرند که بر روی آن شتر قرار دارد و حضرت آنها را با خود به بهشت میبرد. انشاءالله همینجا اینها را ببینی و به بعد از فوت موکول نکنی.
▫️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی▫️
📒 کتاب مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
میلاد امُّالائِمةالنُّجَباء، سَیِّدَةِالنِساء فِیالاخِرَهَ وَالدُّنیا، فاطِمَهالزَهراء صَلواتُالله وَسَلامُهُ عَلَیها مبارک باد. 💐
@ahlevela_channel
hazrate-zahra-tabalvore-tamame-khobiha.mp3
749.6K
💠 حضرت زهرا سلام الله علیها تبلور تمامی خوبیها
🌷 مهمترین واقعۀ روز بیستم جمادی الثّانی، حادثۀ مسرّت بخش میلادِ دختِ بزرگوار پیامبراکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم، زهرای بَتول، کوثرالرسول است؛ که وجود او مظهرِ صفت رحمة لِلعالمینی پیامبراکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم است؛ چون به موجب روایات، پسر، نعمت است و دختر، رحمت؛ بنابراین اگر درمورد پیغمبراکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم قرآن فرمود: «وَمآ اَرْسَلْناكَ اِلّا رَحْمَة لِّلْعالَمِینَ»، تبلور و تجلیِ تمامیّت رحمة للعالمینی پیغمبراکرم، در وجود مقدّسِ صدّیقۀ طاهره، فاطمه زهرا علیها السّلام است؛ بانوی بزرگواری که همانطور که در مناسبتهای مربوط به شهادت حضرت اشاره کردم، فهم بشری از رسیدن به آستانه درکِ بلندای شخصیّت آن بزرگوار قاصر و ناتوان است.
🌷 حضرت زهرا علیها السّلام تبلور همۀ زیباییها، حُسنها و خوبیهاست؛ بلکه بالاتر؛ چنان که از پیغمبراکرم روایت شده است که فرمودند: «لَوْ کانَ الْحسْن شَخْصاً»، اگر خوبی و حُسن میخواست در قالب یک شخص متبلور شود؛ مجسّم شود، «لَکانَ فاطِمَة»، فاطمه بود. بعد فرمودند: «بَلْ هِیَ اَعْظَم»، بلکه فاطمه از آن هم عظیمتر است؛ از تبلور همۀ حُسنها و نیکیها هم عظیمتر است......
《استاد مهدی طیّب
《۸۸/۰۳/۲۱
@ahlevela_channel
قطعهای از سخنان استاد مهدی طیّب در جلسات هفتگی اهل ولاء - سهشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۲۷
⬇️ ⬇️ ⬇️
@ahlevela_channel
Morory-daigar-9ta26kahf-p1-14030927.mp3
21.02M
💠 مروری دیگر بر آیات ۹ تا ۲۶ سورۀ کهف - بخش اوّل
تأویل و معنای باطنی کهف، ولایت است.
کسی که به قصد رسیدن به حقیقت توحید راه میافتد و از جنبههای ظاهری این عالم عبور میکند و از خدا برای رشد مدد میطلبد، باید به ولایت پناه بیاورد. از پناهگاه ولایت است که میتوان به مقصد و هدف توحیدی نائل شد.
بینایی مال قلب، روح و جان است. چشم ابزار است. اولیای خدا چشمشان به خواب میرود، امّا روحشان بیدار و بیناست.
ایمان و هدایت دارای مراتبی است. عطای حق دریغ و محدودیتی ندارد، هرقدر ظرف وجودی انسان بزرگتر شود، بهره و نصیب او بیشتر میشود.
هدایت ابتدایی برای همۀ خلق است. گروهی که هدایت ابتدایی را پذیرا شدند و حقّ ایمان و هدایت را ادا کردند، هدایت متعالی و خاص را بهعنوان پاداش از خدا دریافت میکنند.
کسی که برای خدا قیام کند، خدا به او قوّت قلب میدهد و او را مدد میکند.
غیرخدا را کارهای ندانستن، یکتاپرست، یکّهبین و یکّهشناس بودن، نگاه بزرگی است.
🎤 استاد مهدی طیّب
۱۴۰۳/۰۹/۲۷
@ahlevela_channel
🌸 حضرت زهرا سلاماللهعلیها کلید وصل ما به حقیقت انسان کامل است.
@ahlevela_channel
💠 نکاتی در باب تجلیل از مقام زن و مادر - بخش دوّم
▫️این بحث کلّی که خدمتتان عرض کردم را در بسیاری از مناسبتها میتوان مبنا قرار داد. مثلاً زن.
▪️زمانی به لحاظ استعدادها و ظرفیتهای عظیمی که خدای متعال در وجود او نهاده است، به زن توجّه میشود؛ به این لحاظ خدا باید بزرگ داشته شود. از این عظمتی که خدا در آفرینش وجود زن به کار برده است «سبحانَ الله» بگوییم؛ «اللهُ اَکبَر» بگوییم. این به خدا برمیگردد. و نباید خودِ زن را به این لحاظ تجلیل کرد.
▪️امّا هنگامی که زن وارد عرصۀ انتخاب میشود، با این انتخاب آن استعدادها فعلیت پیدا میکند؛ یعنی زن بِالقُوّه، با انتخاب و ارادۀ خود، زن بِالفِعل میشود. جایی که زن بِالفِعل شد، از دو حال خارج نیست:
▫️این فعلیت یا در مسیر کمال است؛ که چنین زنی شایستۀ بزرگترین ستایشهاست...
▫️یا در مسیر فساد و تباهی است؛ که چنین زنی مستحقّ شدیدترین نکوهشهاست.
▪️به همین خاطر است که من این منطق را که زن را به صرف زن بودن بستاییم؛ خیلی درست نمیدانم. زن به صرف زن بودن جای ستایش ندارد. به لحاظ ظرفیتهای عظیم و ظرافتهای فوقالعاده و مُحَیِّرالعُقولی که خدا در آفرینش زن به کار برده است، خدا جای ستایش دارد؛ باید خدا را ستود و ثنای الهی را به جا آورد. امّا اینکه باید خود زن به لحاظ نفس زن بودن ستوده شود؛ به هیچ وجه اینگونه نیست....
ادامه دارد....
《استاد مهدی طیّب
《۹۲/۰۲/۱۲
@ahlevela_channel