میلاد امُّالائِمةالنُّجَباء، سَیِّدَةِالنِساء فِیالاخِرَهَ وَالدُّنیا، فاطِمَهالزَهراء صَلواتُالله وَسَلامُهُ عَلَیها مبارک باد. 💐
@ahlevela_channel
hazrate-zahra-tabalvore-tamame-khobiha.mp3
749.6K
💠 حضرت زهرا سلام الله علیها تبلور تمامی خوبیها
🌷 مهمترین واقعۀ روز بیستم جمادی الثّانی، حادثۀ مسرّت بخش میلادِ دختِ بزرگوار پیامبراکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم، زهرای بَتول، کوثرالرسول است؛ که وجود او مظهرِ صفت رحمة لِلعالمینی پیامبراکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم است؛ چون به موجب روایات، پسر، نعمت است و دختر، رحمت؛ بنابراین اگر درمورد پیغمبراکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم قرآن فرمود: «وَمآ اَرْسَلْناكَ اِلّا رَحْمَة لِّلْعالَمِینَ»، تبلور و تجلیِ تمامیّت رحمة للعالمینی پیغمبراکرم، در وجود مقدّسِ صدّیقۀ طاهره، فاطمه زهرا علیها السّلام است؛ بانوی بزرگواری که همانطور که در مناسبتهای مربوط به شهادت حضرت اشاره کردم، فهم بشری از رسیدن به آستانه درکِ بلندای شخصیّت آن بزرگوار قاصر و ناتوان است.
🌷 حضرت زهرا علیها السّلام تبلور همۀ زیباییها، حُسنها و خوبیهاست؛ بلکه بالاتر؛ چنان که از پیغمبراکرم روایت شده است که فرمودند: «لَوْ کانَ الْحسْن شَخْصاً»، اگر خوبی و حُسن میخواست در قالب یک شخص متبلور شود؛ مجسّم شود، «لَکانَ فاطِمَة»، فاطمه بود. بعد فرمودند: «بَلْ هِیَ اَعْظَم»، بلکه فاطمه از آن هم عظیمتر است؛ از تبلور همۀ حُسنها و نیکیها هم عظیمتر است......
《استاد مهدی طیّب
《۸۸/۰۳/۲۱
@ahlevela_channel
قطعهای از سخنان استاد مهدی طیّب در جلسات هفتگی اهل ولاء - سهشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۲۷
⬇️ ⬇️ ⬇️
@ahlevela_channel
Morory-daigar-9ta26kahf-p1-14030927.mp3
21.02M
💠 مروری دیگر بر آیات ۹ تا ۲۶ سورۀ کهف - بخش اوّل
تأویل و معنای باطنی کهف، ولایت است.
کسی که به قصد رسیدن به حقیقت توحید راه میافتد و از جنبههای ظاهری این عالم عبور میکند و از خدا برای رشد مدد میطلبد، باید به ولایت پناه بیاورد. از پناهگاه ولایت است که میتوان به مقصد و هدف توحیدی نائل شد.
بینایی مال قلب، روح و جان است. چشم ابزار است. اولیای خدا چشمشان به خواب میرود، امّا روحشان بیدار و بیناست.
ایمان و هدایت دارای مراتبی است. عطای حق دریغ و محدودیتی ندارد، هرقدر ظرف وجودی انسان بزرگتر شود، بهره و نصیب او بیشتر میشود.
هدایت ابتدایی برای همۀ خلق است. گروهی که هدایت ابتدایی را پذیرا شدند و حقّ ایمان و هدایت را ادا کردند، هدایت متعالی و خاص را بهعنوان پاداش از خدا دریافت میکنند.
کسی که برای خدا قیام کند، خدا به او قوّت قلب میدهد و او را مدد میکند.
غیرخدا را کارهای ندانستن، یکتاپرست، یکّهبین و یکّهشناس بودن، نگاه بزرگی است.
🎤 استاد مهدی طیّب
۱۴۰۳/۰۹/۲۷
@ahlevela_channel
🌸 حضرت زهرا سلاماللهعلیها کلید وصل ما به حقیقت انسان کامل است.
@ahlevela_channel
💠 نکاتی در باب تجلیل از مقام زن و مادر - بخش دوّم
▫️این بحث کلّی که خدمتتان عرض کردم را در بسیاری از مناسبتها میتوان مبنا قرار داد. مثلاً زن.
▪️زمانی به لحاظ استعدادها و ظرفیتهای عظیمی که خدای متعال در وجود او نهاده است، به زن توجّه میشود؛ به این لحاظ خدا باید بزرگ داشته شود. از این عظمتی که خدا در آفرینش وجود زن به کار برده است «سبحانَ الله» بگوییم؛ «اللهُ اَکبَر» بگوییم. این به خدا برمیگردد. و نباید خودِ زن را به این لحاظ تجلیل کرد.
▪️امّا هنگامی که زن وارد عرصۀ انتخاب میشود، با این انتخاب آن استعدادها فعلیت پیدا میکند؛ یعنی زن بِالقُوّه، با انتخاب و ارادۀ خود، زن بِالفِعل میشود. جایی که زن بِالفِعل شد، از دو حال خارج نیست:
▫️این فعلیت یا در مسیر کمال است؛ که چنین زنی شایستۀ بزرگترین ستایشهاست...
▫️یا در مسیر فساد و تباهی است؛ که چنین زنی مستحقّ شدیدترین نکوهشهاست.
▪️به همین خاطر است که من این منطق را که زن را به صرف زن بودن بستاییم؛ خیلی درست نمیدانم. زن به صرف زن بودن جای ستایش ندارد. به لحاظ ظرفیتهای عظیم و ظرافتهای فوقالعاده و مُحَیِّرالعُقولی که خدا در آفرینش زن به کار برده است، خدا جای ستایش دارد؛ باید خدا را ستود و ثنای الهی را به جا آورد. امّا اینکه باید خود زن به لحاظ نفس زن بودن ستوده شود؛ به هیچ وجه اینگونه نیست....
ادامه دارد....
《استاد مهدی طیّب
《۹۲/۰۲/۱۲
@ahlevela_channel
▫️ اصل درخت طوبی در بهشت در خانهی امیرالمؤمنین و حضرت زهرا علیهما السّلام است و در خانهی هر مؤمنی شاخهای از آن سر کشیده است.
▫️ وقتی حضرت زهرا علیها السّلام در مدینه به نماز میایستادند، پنج نور از ایشان در آسمان مدینه پخش میشد؛ نورهای سفید و زرد و سبز و قرمز و سیاه. نور سفید، زیبا است ولی مربوط به اوّل راه است. نور سیاه از همه افضل است و نور معرفت است و آنجا دیگر غیر از خدا دیده نمیشود. حضرت زهرا علیها السّلام هر پنج تجلّی را داشت.
▫️ حوض کوثر مال حضرت زهرا علیها السّلام است. کوثر یعنی کثرات. کثرات مال خانم زهرا است. واحد مال خداست و کثرات مال حضرت زهرا علیها السّلام است و آن حضرت امور عالم کثرت را ردیف میکند.
▫️ کوثر یعنی کثرت، یعنی آبش خیلی زیاد است؛ دوازده نهر از آن حوض منشعب شده است.
▫️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی▫️
📒 کتاب مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
May 11
💠 درس جایگاه زن - بخش ششم
▪️نمونۀ دیگر همسر زهیر بن قین است. وقتی امام حسین علیهالسّلام برای زهیر پیک فرستاد تا خدمت حضرت بیاید، زهیر این دست، آن دست میکرد. زن زهیر بود که زهیر را زهیر کرد؛ به او گفت: پسر پیغمبر تو را میخواهد و تو این دست، آن دست میکنی؟! بلند شو و ببین چه میخواهد؛ پاسخ دعوت پسر پیغمبر را بده!
▫️اگر همسر زهیر نبود، زهیر، زهیر نمیشد. زهیر یک فرد عثمانی بود و این زنِ باشهامت و بافهم و درایت بود که توانست شوهرش را به بیداری برساند.
▪️بعد وقتی با اباعبدالله علیهالسّلام ملاقات کرد، برگشت و به زنش گفت: من آن زهیر سابق نیستم؛ و گفت برای آنکه بعد از من مشکلی پیدا نکنی، تو را هم طلاق میدهم و همۀ ثروتم را به تو میبخشم؛ آزادی که بروی؛ من دیگر حسینی شدم! زهیر این حسینی شدن را مدیون همسرش بود.
▫️از این چهرههای درسآموز در واقعۀ کربلا زیاد داریم که در مجموعۀ درسهایی از مکتب عاشورا به آنها اشاره کردهایم؛ امّا هنوز درسهای فراوانی وجود دارد و اگر کسی اهل تدبّر و تأمّل باشد میتواند به آنها بپردازد.
▪️امیدواریم درسآموزان و مجریان خوبی برای این تعالیم و دستورات در عصر خودمان باشیم و با الهام از «کُلُّ یَومٍ عاشورا وَکُلُّ اَرضٍ کَربَلا» و آنچه مکتب بزرگ عاشورا به پیروان و یاران اباعبدالله علیهالسّلام میآموزد، بتوانیم در عاشورای زمان خودمان و در کربلای مکان خودمان حسینی عمل کنیم.
صَلَّی اللهُ عَليکَ يا أباعَبدِالله
《استاد مهدی طیّب
《۸۵/۰۵/۲۹
@ahlevela_channel
🔊 قطعهای از سخنان استاد مهدی طیّب در جلسات هفتگی اهل ولاء - سهشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۲۷
⬇️ ⬇️ ⬇️
@ahlevela_channel
Morory-digar-ayat9ta26kahf-p2-14030927.mp3
27.46M
💠 مروری دیگر بر آيات ۹ تا ۲۶ سورۀ کهف - بخش دوم
اگر کسی راه بیفتد و وارد کهف ولایت شود، خدا سرپرستی او را عهدهدار میشود و هرآنچه برای رشد، سلامتی، تعالی، تقرّب و بقای او لازم است، فراهم میکند.
سگ اصحاب کهف روزی چند
پی نیکان گرفت و مردم شد
حتی حیوانات و جمادات در مجاورت اولیای خدا نصیب میبرند. شاهد آن، ستون حنّانه در مسجدالنّبی است.
اگر کسی موحّد واقعی باشد و جز خدا از کسی نترسد، خدا در قلب دشمنان او ترس میاندازد.
اصحاب کهف را خدا یکجا خرید. یکدل شدن، یگانه بودن، باهم و برای خدا راه افتادن باعث میشود خدا همه را یکجا بخرد. خدا خریداری است که انسانها را دَرهم میخرد؛ بهشرطی که دَرهم و یکدل بشوند.
سالک الیالله باید به لقمهای که میخورد، خیلی دقّت کند. اعمال جَوانِحی (افکار، خلقیات و روحیات) و اعمال جَوارِحی (اقدامات و سخنان) همگی از رزق و لقمهای که خورده میشود، ریشه میگیرند.
تقیّه و ظاهر غیرایمانی داشتن در تمام عمر درست نیست.
آشکار کردن ماجرای اصحاب کهف برای برطرف کردن تردیدها نسبت به قیامت و معاد است. باور به قیامت بیش از باور به توحید برای عموم مردم در جهت اِصلاح و صَلاح نافع است.
با کسانی که اهل پذیرش حقیقت نیستند و قصد لجاجت دارند، باید مِراء ظاهری کرد؛ یعنی در مقابل جمع مناظره کرد تا جمع بفهمد که اینها در مناظره شکست خوردهاند.
میتوان عزم انجام کاری را کرد، اما اذن انجام آن کار را باید خدا تکویناً بدهد تا عزم به عمل تبدیل شود. لذا باید با گفتن انشاءالله، انجام هر عملی را به مشیّت الهی منوط کرد...
🎤 استاد مهدی طیّب
۱۴۰۳/۰۹/۲۷
@ahlevela_channel
💠 نکاتی در باب تجلیل از مقام زن و مادر - بخش سوم
▫️قرآن کریم زن بِالفِعل را به دو گروه تقسیم میکند: به مناسبتی یکبار در جلسه راجع به آیات سورۀ تحریم صحبت کردهایم. آن آیات ناظر بر دو همسر پیغمبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلّم است که پیامبر را به شدّت آزردند و قرآن هم وعدۀ عذاب به آنها داد. در این سوره قرآن شخصیت زن را به دو گروه تقسیم میکند:
▪️یک گروه «ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِلَّذِينَ كَفَرُوا امْرَأَتَ نُوحٍ وَامْرَأَتَ لُوطٍ» خدا مثال میزند برای کسانی که کافرند؛ یعنی مَثَل اَعلای کفر را میخواهید ببینید؟ عمق کافرپیشگی را میخواهید ببینید؟
خدا مَثَل میزند همسر نوح پیامبر و همسر لوط پیامبر را که در عین این که تحت سرپرستی دو پیامبر عظیمُ القَدر الهی علیهما السّلام بودند، آن همه تباهی به بار آوردند. اینجا زن بِالفِعلِ شخصیتی مُنحَطّ و فاسِد و اسُطورهی کافرپیشگی شده است.
▫️عجیب است میگوید: «لِلَّذِينَ كَفَرُوا»؛ برای همۀ کافران؛ نه فقط برای زنهای کافر، بلکه برای همۀ مردان و زنان کافر، زن نوح و زن لوط را مثال میآوریم. سَمبل تمام عیار زنان و مردان کافر، یکجا، همسر نوح و همسر لوط هستند. این زن بِالفِعل از یک سو؛
▪️در نقطۀ مقابل، در آیات بعدی: «وَضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا لِلَّذِينَ آمَنُوا» خدا برای مؤمنان مثال میزند. این هم برای همۀ مردان و همۀ زنان مؤمن است. نمیخواهد فقط بگوید: زن مؤمن را ببینید چقدر میتواند بزرگ باشد. میگوید: زن و مرد مؤمن، انسان مؤمن را ببینید چقدر میتواند اوج بگیرد! چه کسانی را مثال میزند؟ «امْرَأَتَ فِرْعَوْنَ»؛ آسیه بنت مزاحم همسر فرعون. آن زن عارفۀ جَلیلُ القَدرِ عظیم که یکی از چهار زن بزرگ تاریخ آفرینش است. این در حالی است که همسر فرعون بود.
زن نوح و زن لوط با آن همه فساد و تباهی، همسر دو پیامبر الهی بودند؛ امّا آسیه بنت مزاحم علیها السّلام همسر فرعون است و در عین حال این همه عظمت و تعالی دارد.
و آیه بعد «وَمَرْيَمَ ابْنَتَ عِمْرَانَ»؛ اسُطورۀ دیگر ایمان، مریم، دختر عمران علیهما السّلام، مادر پیامبر اولوالعزم الهی حضرت عیسی علیه السّلام است.
▫️زن بِالفِعل به این دو گروه تقسیم میشود و میخواهد بگوید:
▪️ببین زن چه ظرفیتی دارد که میتواند اسُطوره، سَمبل و نماد ایمان از یکسو، و کفر از سوی دیگر باشد.
▪️همین بحث را شما راجع به مادر هم بیاورید. به اعتبار جنبههای غریزی و فطری و غیر اختیاری که در وجود مادر هست؛ مادر مورد توجّه قرار میگیرد؛ این کار خداست. باید خدا را بستاییم. بگوییم: «سُبحان الله»! چه کرده است خدا! این ربطی به خود مادر ندارد. امّا زمانی مادر بِالفِعل را میخواهیم ببینیم؛ اینجاست که هر مادری شایستۀ ستایش نیست. باید ببینیم این مادر چگونه مادری است؛ به صِرف مادر بودن قابل ستایش نیست. باید ببینیم چگونه مادری کرده است و در چه مسیری بوده است.
《استاد مهدی طیّب
《۹۲/۰۲/۱۲
@ahlevela_channel