💠 تعریف زهد
▪️زهد در لغت به معناى عدم رغبت و در اصطلاح اهل عرفان، به معناى بى رغبت بودن به دنیاست.
▪️زهد، نداشتن و استفاده نکردن از دنیا نیست، دلبستگى و رغبت نداشتن به آن است.
▪️زهد، دست کشیدن از دنیا نیست، پر نکشیدن دل به سوى دنیاست. اى بسا فقیر راغب به دنیا و چهبسا غنىّ زاهد از دنیا.
▪️شاخص زهد و بىرغبتى به دنیا این است که بود و نبود آن، در روح شخص اثر نگذارد و آن را متلاطم نکند
امیرالمؤمنین علیه السّلام مىفرمایند:
اَلزُّهدُ کُلُّهُ بَینَ کَلِمَتَینِ مِنَ القُرآنِ. قالَ اللهُ سُبحانَهُ: لِکَیلا تَأسَوا عَلى ما فاتَکُم وَ لا تَفرَحوا بِما آتاکُم. وَ مَن لَم یَأسَ عَلَى الماضى وَ لَم یَفرَح بِالآتى فَقَد اَخَذَ الزُّهدَ بِطَرَفَیهِ
تمامى زهد بین دو عبارت قرآن است. خداى سبحان فرمود: تا بر آنچه از دستتان رفته است، افسوس نخورید و براى آنچه به دستتان آمده است، شادمان نشوید. و هرکس بر آنچه گذشت و از دست رفت تأسف نمىخورد و براى آنچه به دست مىآید شادمان نمىشود، زهد را بهطور کامل دریافت و رعایت کرده است.
📕 شراب طهور - تألیف استاد مهدی طیّب
#شراب_طهور
#دنیا_و_آخرت_در_نظر_اهلمعرفت - ۱۱
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
🌿 مراقبۀ عصر جمعه و نسیم رحمت خدا
🔅 از حضرت امام موسی کاظم عليه السّلام روايت شده است:
🔅 خدا را در روز جمعه هزار نسيم رحمت است كه هر بنده را آنچه خواهد از آن رحمتها عطا فرمايد.
🔅 پس هر كه بعد از عصر روز جمعه صد مرتبه سوره قدر (اِنّا اَنْزَلْناهُ) را بخواند حقّ تعالی آن هزار رحمت را مضاعف گرداند و به او عطا فرمايد.
⭐️ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم
إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ ﴿١﴾ وَمَا أَدْرَاکَ مَا لَیْلَةُ الْقَدْرِ ﴿٢﴾ لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ ﴿٣﴾ تَنَزَّلُ الْمَلائِکَةُ وَالرُّوحُ فِیهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ کُلِّ أَمْرٍ ﴿٤﴾ سَلامٌ هِیَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ ﴿٥}
منبع: مفاتیحالجنان
#مراقبات_روز_جمعه
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
salavat-abolhasssan-zarrab-esfahani.mp3
3.7M
💠 صلوات ابوالحسن ضرّاب اصفهانی
✔️ هرگز این صلوات را در عصر جمعه ترک نکنید
☀️ صلواتى كه به ابوالحسن ضرّاب اصفهانى منسوب است و شيخ طوسى و سيّد ابن طاووس آن را در اعمال عصر روز جمعه آوردهاند.
▫️سيّد ابن طاووس فرموده:
☀️ اين صلوات مروی از مولای ما حضرت مهدی صَلَواتُ اللهِ عَلَيْهِ است و اگر ترک كردی تعقيب عصر روز جمعه را به جهت عذری، پس ترك مكن اين صلوات را هرگز، به جهت امری كه مُطَّلِع كرده ما را خداوند جَلَّ جَلالُه به آن.
⭐️ بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ، اَللّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ سَيِّدِ الْمُرْسَلِينَ، وَ خَاتَمِ النَّبِيِّينَ، وَ حُجَّةِ رَبِّ الْعَالَمِينَ، الْمُنْتَجَبِ فِي الْمِيثَاقِ، الْمُصْطَفَى فِي الظِّلالِ، الْمُطَهَّرِ مِنْ كُلِّ آفَةٍ، الْبَرِيءِ مِنْ كُلِّ عَيْبٍ، الْمُؤَمَّلِ لِلنَّجَاةِ، الْمُرْتَجَى لِلشَّفَاعَةِ، الْمُفَوَّضِ إِلَيْهِ دِينُ اللّهِ، اَللّهُمَّ شَرِّفْ بُنْيَانَهُ، وَ عَظِّمْ بُرْهَانَهُ، وَ أَفْلِجْ حُجَّتَهُ، وَ ارْفَعْ دَرَجَتَهُ، وَ .....
🔸 متن کامل صلوات در مفاتیح الجنان قسمت اعمال روز جمعه
#مراقبات_روز_جمعه
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ٩٠١ حضرت محمّد صلّي الله عليه و آله و سلّم فرمودند: ای مسلمانان! خودتان را آماده کنید (و آ
💠#حديث ٩٠٢
حضرت اميرالمؤمنين علي عليه السّلام فرمودند: مردم! در روزهای فناپذیر، برای روزگار جاودان، توشه برگیرید.
🔅فَتَزَوَّدُوا فِی اَيّامِ الْفَناءِ لاَِيّامِ الْبَقاءِ.
نهج البلاغه، خطبه ١٥٧
@ahlevela_channel
✔️ آخرت دار قرار است و دنیا جای بیقرار.
🔻عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی🔻
🔸آخرت دار قرار است و دنیا جای بیقرار. بعضی وقتها خداوند در همین دنیا به انسان قرار میدهد تا بفهمد قرار چقدر شیرین است و قدر آن را بداند.
🔸در دنیا قرار و آرامش نیست. همهی عالم هم که مال تو باشد، همین که یک احتمال خطر بدهی، بیقرار میشوی. امّا وقتی کسی به آخرت راه پیدا کند، دیگر احتمال خلاف آن را نمیدهد؛ لذا آخرت دار قرار است. اَلآخِرَةُ دارُ القَرارِ وَ الدُّنیا لَیسَ لَهُ مِن قَرارٍ: آخرت خانهی قرار است و برای دنیا قرار و آرامشی نیست. توجّه به آخرت هم آرامش میآورد. اَلا بِذِکرِ اللهِ تَطمَئِنُّ القُلُوبُ: دلها با یاد خدا آرامش مییابند.
🔺مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب🔺
#دنیا_و_آخرت
@ahlevela_channel
💠 منشأ زهد - بخش اوّل
▪️دل با قرار گرفتن در میدان جاذبۀ جمال الهى، از اسارت جاذۀ فریبندگى دنیا رها، و در نتیجۀ دچار شدن به محبّت الهى، از محبّت دنیا آزاد مىشود، و در نهایت، در اثر اشتیاق و رغبت به وصال الهى، از شوق و رغبت به دنیا رها مىگردد.
▪️جلوههاى محدود و کوچک جمال الهى که در آینۀ موجودات دنیوى پدیدار گشته و مایۀ جذّابیّت آنها شده کجا و جمال مطلق لمیزلى کجا؟
▪️جرعهاى که از خُم بىنهایت جمال ازلى به عالم خاک ریخته و خاکآلود شده و در اثر آن، زیبایىهایى در دنیا پدیدار گشته که انسانها را مجنون و مفتون خود ساخته است کجا و زلال جمال بىنهایت ازلى کجا؟
▪️آن کس که به معدن جمال راه یافت، کِى جذب جلوههاى کوچک زیبایىهاى دنیوى خواهد شد و آن کس که به خمّ جمال لمیزلى دست یافت و از جمال مطلق الهى مست شد، کجا اسیر مستى عشق جرعهاى خاکآلود مىشود.
▫️جرعه خاکآمیز چون مجنون کند
▫️خود بگو تا صاف آن مر چون کند
▪️خورشید که طالع شد، نور ماه و ستارگان تحتالشّعاع قرار مىگیرند و دیگر به چشم نمىآیند. کامى که از شهد پرحلاوت عسل شیرین شد، دیگر چیزها در آن احساس شیرینى ایجاد نمىکنند و لذّتى پدید نمىآورند و رغبتى بر نمىانگیزند.
▪️ایمان که جز دل سپردن و دل دادن به خدا نیست، چنان حلاوتى در کام سالک دارد که رونق بازار لذّتها و شیرینىهاى دنیوى را از بین مىبرد و بود و نبود دنیا را و این را که چه کسى به آن دست یافت و از آن کام برد، در نظر سالک بىاهمیّت و غیرقابلاعتنا مىکند.
▪️امام صادق علیه السّلام مىفرمایند:
لا یَجِدُ الرَّجُلُ حَلاوَةَ الایمانِ فى قَلبِهِ حَتّى لا یُبالِىَ مَن اَکَلَ الدُّنیا
انسان تا به حالتى دست نیابد که برایش اهمّیّت نداشته باشد که چه کسى دنیا را خورد، حلاوت ایمان را در قلب خویش نمىیابد.
▪️کسى که اندکى به حُسن الهى پىببرد، چنان متحیّر و مبهوت جمال او مىشود و به او دل مىبازد که از جاذبۀ هرچه جز او رها و دلش از محبّت اغیار خالی مىشود و در نظرش هیچ چیز جز او، چنان ارج و بها و قدر و ارزشى ندارد که بخواهد توجّه و محبّت وى را به خود اختصاص دهد.
▪️لذا با شدّت یافتن محبّت خدا در دل سالک، دنیا کوچک و حقیر مىشود و از نظرش مىافتد و با بىاهمّیّت شدن آن، سالک از اسارت لذّتها و کامیابىهاى دنیوى رها و به دنیا بىرغبت مىشود.
📕 شراب طهور - تألیف استاد مهدی طیّب
#شراب_طهور
#دنیا_و_آخرت_در_نظر_اهلمعرفت - ۱۲
@ahlevela_channel
🔴 پرسش :
سلام. یک انتخاب دارم در زندگیام انجام میدهم که سرنوشتم را تغییر میدهد. اطرافیان همه مخالفند، ولی من هم موافقم هم مخالف. نمیتوانم خوب تصمیم بگیرم. توسل به امام زمان علیه السّلام هم داشتم ولی خب ایشان نیستند که خیر من را بگویند و من بشنوم. تحقیق در این مورد زیاد کردم ولی باز هم سر دوراهیام، هم میخواهم و هم نمیخواهم. بر اساس توحید افعالی که استاد گفتند، در این مدتی که خدا افرادی را سر راهم گذاشته، گرچه به انتخابم بوده ولی نمیتوانم تصمیم بگیرم. عقلم میگوید اگر انجامش بدهم ممکن است ضرر بیبینم یا شاید سودی ببرم؛ اگر هم انجامش ندهم، به همین صورت. چون به مرحله عمل نرساندم، دو به شک هستم. اینجا چه جور خدا از من امتحان میگیرد! چه جوری کار را پیش میبرد!. من باید زود جواب بدهم. خدایا من را از این سر چند راهی نجات بده.
🔵 پاسخ :
سلام. طبیعتاً در سر دو راهیهای تصمیمگیری، عبد موظّف به این است که از تمام امکانات برای تشخیص تصمیم درست استفاده کند؛ هم تفکّر و تعقّل خودش، هم مشورت گرفتن از افراد صاحب نظر و هم تحقیقاتی که باید در آن حوزه انجام دهد تا با صداقت تمام و بدون هرگونه غرض و پیشداوری به اینکه چه تصمیمی درست است، برسد.
در این مسیر تحقیقی هم، از خدای متعال کمک بخواهد و درخواست کند که خداوند ذهن او را به سمت آنچه که مورد رضایت و تأیید اوست هدایت کند. و هنگامی که به یک تشخیص رسید، با توکّل بر خدا تصمیمگیری میکند و اقدام خواهد کرد.
حال اینکه این اقدام به نتیجه منتهی میشود یا نه، این را هم به خدا واگذار میکند و از خدا میخواهد اگر تشخیص او درست است و آن کار مورد رضایت الهی است، خداوند اقدام او را در جهت نیل به آن مقصود مؤثر قرار دهد و در غیر اینصورت هم اگر به نتیجه نرسد، این را هم مصلحت دید الهی بداند و براساس آن، پذیرای آنچه که خدای متعال در صحنۀ عمل واقع میکند، بشود.
خدا یارتان باشد.
#پرسش_و_پاسخ -۴۹۶
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ٩٠٢ حضرت اميرالمؤمنين علي عليه السّلام فرمودند: مردم! در روزهای فناپذیر، برای روزگار جاودان،
💠#حديث ٩٠٣
حضرت اميرالمؤمنين علي عليه السّلام درباره آيه سهم خود را از دنيا فراموش مكن، فرمودند: [يعنى] سلامتى، توانايى ، فرصت ، جوانى و شادابیات را فراموش مكن، تا با آنها، آخرت را به دست آورى.
🔅في قَولِ اللّهِ عَزَّوَجَلَّ «وَ لاَ تَنسَ نَصيبَكَ مِنَ الدُّنيا» : لا تَنسَ صِحَّتَكَ وَ قُوَّتَكَ وَ فَراغَكَ وَ شَبابَكَ وَ نَشاطَكَ اَن تَطلُبَ بِهَا الخِرَةَ .
وساءل الشيعه، ج ١، ص ٩٠
@ahlevela_channel
✔️ دنیا شنیدنش بهتر از دیدنش است؛ امّا آخرت دیدنش بهتر از شنیدنش است. شنیدن کی بود مانند دیدن؟
🔻عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی🔻
🔸دنیا شنیدنش بهتر از دیدنش است؛ امّا آخرت دیدنش بهتر از شنیدنش است. شنیدن کی بود مانند دیدن؟ حضرت امیر علیه السّلام فرمود: کُلُّ شَیءٍ مِن الدُّنیا سَماعُهُ أعظَمُ مِن عَیانِهِ وَ کُلُّ شَیءٍ مِن الآخِرَةِ عَیانُهُ أَعظَمُ مِن سَماعِه: هر چیزی از دنیا شنیدنش از دیدنش بزرگتر است و هر چیزی از آخرت، دیدنش از شنیدنش بزرگتر است.
🔸دنیا قبر مؤمن است و قبر، یا روضهای از باغهای بهشت است و یا حفرهای از حفرههای دوزخ؛ اِمّا رَوضَةٌ مِن رِیاضِ الجَنانِ وَ اِمّا حُفرَةٌ مِن حُفَرِ النّیرانِ. انشاءالله دائم از نار کم شود و همه را جنان در بر بگیرد.
🔺مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب🔺
#دنیا_و_آخرت
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
🌿 نماز فوقالعادۀ یکشنبۀ ماه ذیالقعده
✨هدیۀ جبرئيل در سفر معراج به پیامبر✨
☀️ این نماز برای یکشنبۀ اوّل ماه ذیالقعده وارد شده است؛ ولی قید خاصّی ندارد. خواندن آن در تمام یکشنبههای ماه ذیالقعده و در طول سال توصیه میشود.
🔅 از رسول خدا صلّی الله عليه و آله و سلّم روايت شده است كه هر كه این نماز را بجا آورد، توبهاش مقبول و گناهانش آمرزيده شود، خصماء او در روز قيامت از او راضی شوند، با ايمان بميرد و دينش گرفته نشود، قبرش گشاده و نورانی گردد، والدينش از او راضی گردند، مغفرت شامل حال والدين او و ذريّه او گردد، توسعۀ رزق پيدا كند، ملكالموت با او در وقت مردن مدارا كند و به آسانی جان او بيرون شود.
🍃 نحوۀ خواندن نماز یکشنبه ماه ذیالقعده:
▫️ابتدا غسل مستحب توبه کند و سپس وضو بگيرد.
▫️این نماز چهار رکعت است. در هر رکعت بخواند:
▪️سوره «حمد» ۱ مرتبه
▪️سوره «توحید» ۳ مرتبه
▪️سوره «فَلَق» ۱ مرتبه
▪️سوره «ناس» ۱ مرتبه
▫️بلافاصله بعد از سلام نماز باید ۷۰ بار استغفار کند و بگوید:
▪️«أسْتَغْفِرُاللهَ رَبِّی وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ»
▫️بعد از هفتاد بار استغفار، بگوید:
▪️«لاحَوْلَ وَ لاقُوَّةَ اِلاّ بِاللهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ»
سپس این دعا را بخواند:
▪️«یا عَزِیزُ یا غَفّارُ! اِغْفِرْلِی ذُنُوبِی وَ ذُنُوبَ جَمیِعِ الْمُؤْمِنینَ والمُؤْمِنَاتِ؛ فَاِنَّهُ لا یَغْفِرُ الذُّنُوبَ اِلّا اَنْتَ»
▫️ای خدای عزیز! ای خدایی که غفّار و بخشنده هستی! گناهان مرا و گناهان همۀ مردان و زنان مؤمن را ببخش؛ که جز تو بخشندۀ گناهی وجود ندارد و جز تو کسی نیست که گناهان را ببخشد.
🍃 چند نکتۀ مهم :
🔅 نحوۀ خواندن این نماز به دو صورت نقل شده است:
▪️۱- یا دو نماز دو رکعتی که بعد از سلام دو رکعت اوّل، بلافاصله انسان بلند میشود و نیّت دو رکعت بعد را میکند و در نتیجه جمعاً چهار رکعت میشود.
▪️۲- یا اینکه این چهار رکعت به شکل پیوسته انجام میشود با نیّت یک نماز چهار رکعتی که در رکعت دوّم آن تشهّد و سلام نیست و فقط در پایان رکعت چهارم تشهّد میخواند و سلام میدهد.
🔅 خواندن این نماز به هر دو صورت توصیه شده است. با توجّه به اینکه وقت بسیار کمی میگیرد؛ چه خوب است انسان به هر دو صورت بخواند؛ که هر یک از این دو در روایت مقصود بوده است، به آن عمل شده باشد.
🔅 نمازهایی که در روایات گفته شده است بعد از سلام نماز فلان ذکر را بگویید، بهتر است بعد از سلام، ذکر مستحبّ دیگری نگویید. حتّی سه مرتبه الله اَکْبَر را که مستحب است بعد از سلام نماز گفته شود، احتیاطاً نگویید. بلافاصله بعد از اینکه سلام نماز را دادید تسبیح را بردارید و استغفار کنید.
🔅 این نماز آثار و برکات فوقالعادهای دارد؛ که قبلاً عرض کردهام. وقتی به آن صحبتها مراجعه کنید، رغبتتان برای از دست ندادن این نماز به مراتب بیشتر میشود.
«استاد مهدی طیّب»
#مراقبات_ماه_ذیالقعده
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
namaz-yekshanbe-mahe-zelghade-870809.mp3
5.54M
💎 نماز یکشنبۀ ماه ذیالقعده
🔅 فضیلت نماز در روایتی از پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم
🔅 نحوۀ استغفار و مرور گناهانِ تمام عمر
🔅 صدقۀ قبل از نماز و سایر توصیهها...
۸۷/۰۸/۰۹
#مراقبات_ماه_ذیالقعده
@ahlevela_channel
💠 منشأ زهد - بخش دوّم
▫️آنچه به بىرغبتى به دنیا و آزاد شدن از اسارت آن کمک مىکند، دقّت کردن در چهرۀ فریباى دنیاست؛ زیرا در اثر این دقّت، روشن مىشود که تمام جذّابیّت و دلفریبى دنیا، ناشى از پوشیده بودن چهرۀ زشت و نفرتانگیزش در زیر نقابى است که با آرایشهاى ماهرانه، براى خویش فراهم ساخته است. با دقّت در مورد دنیا مىتوان دریافت که :
▪️۱- دنیایى که همچون نوعروسى جوان و پرطراوت جلوه مىکند، پیرکفتارى کهنسال و عفریتهاى است که عمرى به درازاى تاریخ دارد.
▪️۲- دنیا معشوقهاى هرزه و هرجایى است و به هیچ یک از عاشقانش وفادار نیست و به همۀ آنها خیانت مىکند و هر روز خود را در آغوش کسى مىافکند و در اختیار او قرار مىدهد.
▪️۳- دنیا معشوقهاى عاشقکش است و هیچ یک از عاشقانش را زنده باقى نمىگذارد.
▪️۴- این معشوقه، عاشقانش را به آسانى و بىدرد از بین نمىبرد؛ بلکه آنها را با زجر و شکنجه از پا درمىآورد. عاشقان دنیا از سه حال خارج نیستند؛ یا عاشق چیزى از دنیایند که در اختیارشان نیست و به آن دسترسى ندارند؛ که در این صورت، حسرتِ نداشتن، آنها را زجر و شکنجه مىدهد و از پا درمىآورد. یا عاشق چیزى از دنیایند که در اختیار دارند؛ که در این صورت، نگرانىِ از دست رفتن آن، آرامش را از آنها سلب مىکند و ایشان را از پا درمىآورد. و یا اینکه عاشق چیزى از دنیایند که قبلا در اختیار داشتند و اکنون از دستشان رفته است؛ که در این صورت، غصّۀ از دست دادن آن، آنها را زجر مىدهد و از پا درمىآورد.
▪️۵- دنیا معشوقهاى ناپایدار و در معرض نابودى و زوال است و کسى که عاشق چیزى از دنیا شده است، این امکان را ندارد که معشوق خود را همیشه در اختیار داشته باشد؛ زیرا گذر زمان آن را مىفرساید و از بین مىبرد.
▪️۶- دنیا معشوقهاى است که عاشقانش را به جان هم مىاندازد و مایۀ کینه و عداوت بین انسانها مىشود. زیرا برخلاف معنویّات، که برخوردارى هرکس از آنها به هیچ وجه مزاحم و مانع برخوردارى دیگران نیست، مادیّات و امور دنیوى، محدودند و با برخوردار شدن کسى، دیگران از دسترسى به آن محروم مىشوند. لذا عاشقان دنیا براى دسترسى به آن با یکدیگر رقابت مىکنند و کینۀ یکدیگر را به دل مىگیرند و اگر لازم باشد، در راه رسیدن به معشوق خود، رقیب را از پا درمىآورند. تمام کشمکشها و ظلم و جنایات عالم، معلول دنیاطلبى انسانهاست.
▪️۷- دنیا معشوقهاى است که عشقش مایه و سرچشمۀ همۀ آلودگىها و پلیدىهاست و تمامى افکار زشت، روحیّات پلید، اخلاق ناپسند و کردارهاى ناشایست، زاییدۀ محبّت به آن است.
▫️با پى بردن به ماهیّت نفرتانگیز دنیا، جایى براى دلباختن و رغبت نمودن به آن باقى نمىماند و زهدى که در اثر محبّت به خدا به وجود آمده بود، به حدّ کمال خود مىرسد.
📕 شراب طهور - تألیف استاد مهدی طیّب
#شراب_طهور
#دنیا_و_آخرت_در_نظر_اهلمعرفت - ۱۳
@ahlevela_channel