نهم بهمن ماه، سالروز هجرت فقید سعید حاج میرزا محمّد اسماعیل دولابی
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ١٠٧٨ حضرت محمّد صلّي الله عليه و آله و سلّم فرمودند: ای فاطمه! اگر تمام پیامبرانی که خدا بر
💠#حديث ١٠٧٩
امام صادق عليه السّلام فرمودند: کسی که از خوف نزول یک بلا پیشدستی کند و دعا نماید خداوند هرگز او را به آن بلا گرفتار نخواهد كرد.
🔅مَن تَخَوَّفَ بَلاءً یصیبُهُ فَتَقدَّم فیهِ بِالدُّعاءِ لَم یرِهِ اللهُ ذلِكَ البَلاءَ اَبداً.
وسائل، ج ٤، ص ١٠٩٦
@ahlevela_channel
✔️ گدایی کاسبیای است که هیچ خسارت و ضرر در آن نیست. دعاهای ائمّه علیهم السّلام را بخوان. آنها ارزش گدایی را میدانستند.
🔻عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی🔻
🔸اُدعُونى اَستَجِب لَکُم، یعنی مرا به خانهی دلتان وعده بگیرید تا من اجابت کنم و بر شما وارد شوم. وقتی آمد، بگو اِلَهی اَلبَیتُ بَیتُکَ وَ العَبدُ عَبدُکَ. یعنی این دل من خانهی توست و من هم بنده و عبد مملوک تو هستم.
🔸دست خدا هنوز توی آب و گل است، لذا مأیوسین که میبینند خیلی کار بد از آنها سر میزند، در دعا میگویند: إن کُنتُ عِندَکَ فى اُمِّ الکِتابِ شَقِیاً فَاجعَلنى سَعیدا ً فَاِنَّکَ تَمحُو ما تَشاءُ وَ تُثبِتُ وَ عِندَکَ اُمُّ الکِتابِ: خدایا اگر در نزد تو در امّّّالکتاب از اشقیا هستم، پس مرا سعید کن؛ زیرا تو آنچه را بخواهی، محو میکنی و اثبات مینمایی و امّالکتاب نزد توست.
🔸گدایی کاسبیای است که هیچ خسارت و ضرر در آن نیست. دعاهای ائمّه علیهم السّلام را بخوان. آنها ارزش گدایی را میدانستند.
🔺مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب🔺
#دعا
@ahlevela_channel
💠 گوشههایی از سبک تربیتی و حال و هوای جلسات عرفانی مرحوم حاج میرزا محمّد اسماعیل دولابی - بخش دوّم
🔸 نهم بهمن سالروز عروج مرحوم حاج اسماعیل دولابی
▪️د) فضای معرفتی حاکم بر جلسات آن بزرگ به نحوی بود که به تعبیر خود آن عزیز، همه را دست خالی میکرد و از هر کس هر چه را داشت میگرفت. اگر شخص کولهباری از گناهان و معاصی بر دوش خود احساس میکرد چنان حقیقت استغفار در روح و جانش جریان مییافت و غفّاریّت خدا را مقدّم بر استغفار خویش میدید که تردید در بخشیده و پاک شدن خود از گناهان را سوءظنّ به خدا و بی ادبی به حضرت حق مشاهده میکرد و اگر کولهباری از طاعات و عبادات بر دوش داشت، از یک سو چنان کردههای خود را در برابر عظمت حقِّ خدا حقیر و ناچیز مییافت و از سوی دیگر آن سان حول و قوّه و پیکر و نیروی خود را در حول و قوّهی الهی فانی و خود را در طاعات و عبادات خویش بی نقش و سهم و همه را به مصداق «ما أَصابَکَ مِنْ حَسَنَةٍ فَمِنَ اللهِ»، کارِ خدا مییافت که کولهبار خویش را از کمترین طاعت و عبادت تهی میدید.
▪️و) زیبابینی و مثبتنگری و تمرکز در جنبههای مثبت همه چیز، روحیّه و نگرشی بود که در جلسات مرحوم دولابی به حاضران القاء میشد و در اثر آن، افراد میآموختند که چگونه در دل هر تلخی و مرارت، شیرینی و حلاوت، و در درون هر عُسر و سختی، یُسر و راحتی، و در دل هر آشفتگی و پریشانی، حکمت و نظاممندی را کشف کنند و بدینگونه علاوه بر اینکه همهی آتشهای عالَم، بر آنها گلستان شود، به آمادگی لازم برای راه یافتن به زیباییهای بزرگتر هستی، و شهود جمال مطلق الهی و تجلیّات اعظم آن، یعنی انوار مقدّس معصومین علیهم السّلام نایل شوند.
▪️ز) فضای لطیف جلسات مرحوم دولابی چنان روحنواز و آرامشبخش بود که به هر خستهجانِ از راه رسیدهای که در تعارضها و کشاکشهای دنیوی، توان و طراوت روحی خود را باخته و به تعب و رنجوری دچار گشته بود، آرامشی وصف ناشدنی و طراوتی تصوّر ناپذیر میبخشید و لااقل شخص را در ساعاتی که در جلسه حضور داشت، از غم گذشته و نگرانی آینده رها میساخت و به روح او امکان تنفّسی نشاط بخش میداد. فضای جلسات آن یار سفرکرده به گونهای بود که اساساً زمان در آن احساس نمیشد و هرچه هم به طول میانجامید هیچ یک از حاضران اندکی خستگی در خود احساس نمیکرد.
ادامه دارد....
📝 به یاد شورآفرین بزم محبّت و ولاء
《 یادمان چهلمین روز هجرت فقید سعید حاج میرزا محمّد اسماعیل دولابی 》
🖋 استاد مهدی طیّب ۸۱/۱۲/۱۹
@ahlevela_channel
💠 جهان در آستانهی ظهور و ضرورت كسب آمادگی - بخش دوّم
▪️در دنيای امروز بشر پس از دورهای که از دين و معنويّت برید و به دستاوردهای علم و تكنولوژی دل بست، دچار بحرانهای عظيمی شده كه برون رفتن از آن جز با تشكيل حكومت الهی و معنوی جهانی حضرت مهدی ارواحنافداه ممكن نيست.
▫️جهان مدرن علیرغم همهی زرق و برقهای تكنولوژی و پيشرفتهای علمی، در پس این ظاهر چهرهی بسيار مخوفی دارد. فقر و فاصلهی طبقاتی عظيمی كه امروزه در جهان موج میزند واقعيّتی بسيار تلخ و دردناک و انكارناشدنی است. هماكنون سهچهارم جمعيّت كرهی زمين در گرسنگی بسيار حاد به سرمیبرند؛ درحالیكه درصد اندكی از مردم دنيا از شدّت دارايی و ثروت درحال انفجارند.
▪️فقدان معنا و هدف در زندگی، فقر شدید عاطفی و معضل تنهایی، خشونت و جنایت، فساد و فحشا، تزلزل بنيان خانواده و فرار کودکان از خانه، بحران كودكان تک والدينی، اعتياد به موادّ مخدّر و مشروبات الكلی كه گريزگاهی برای فرار از هشياری و توجه به سختیهايی است كه انسان متمدّن امروزی با آنها دست به گريبان است، نمونهی بحرانهايی هستند كه انسانها در جامعهی فراصنعتی نوین با آن مواجه شدهاند.
▫️حتّی كشوری كه در جهان امروز دعوی رهبری ديگر كشورهای جهان را دارد، با تمام قدرتهای تكنولوژی، اقتصاد و سياست كه برای خود مهيّا كرده، به شدّت اسير اين بحرانهاست. جمعی از روشنفكران آمريكايی معتقدند كه ديگر هيچ راهی برای نجات تمدّن آمريكا باقی نمانده است و اين بحرانها بهزودی اين تمدّن را نيز مانند بلوک شرق و جهان مارکسیسم متلاشی میکند.
▪️خشونت و توحّش، چه در روابط فردی و چه در سطح كلان و بينالمللی، در دنيای امروز بيداد میكند. كشتارها، جنايات و بیرحمیهايی كه هر روزه اخبار آن در سراسر جهان منتشر میشود، بحرانهای پيچيدهای است كه جهان را به سرحدّ نابودی رسانده است. وجود سلاحهای کشتار جمعی و بمبهای اتمی فراوان در زرّادخانههای قدرتطلبان فاسد كه انفجار فقط بخشی از آنها منجر به از هم پاشيده شدن كلّ كرهی زمين میشود، دنیای ترسناکی را دربرابر دید بشر امروز قرار داده است.
▫️اين تصوير دنيای امروز مصداق برخی احاديث دربارهی شرایط جهان قبل از ظهور حضرت مهدی ارواحنافداه است كه نابود شدن بخش عمدهای از جمعيّت جهان را در اثر جنگهای قبل از ظهور، بيان میكند.
ادامه دارد....
📔 جانِ جهان
تألیف استاد مهدی طیّب
#جان_جهان
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ١٠٧٩ امام صادق عليه السّلام فرمودند: کسی که از خوف نزول یک بلا پیشدستی کند و دعا نماید خداوند
💠#حديث ١٠٨٠
امام صادق عليه السّلام فرمودند: ابتدا خداوند را مدح و ستايش كنيد، سپس به گناهان خود اقرار نمائيد و بعد از آن خواسته خود را بخواهيد.
🔅إنّما هي المَدْحَة ثُمَّ الاقرارُ بالذّنبِ ثم المسألَةُ.
بحارالانوار، ج ٩٣، ص ٣١٨
@ahlevela_channel
✔️ اجابت خدا جلوتر از دعای دعاکننده است.
🔻عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی🔻
🔸خداوند میفرماید: اِذا سَأَ لَک عِبادی عَنّی فَاِنّی قَریبٌ: ای پیامبر هنگامی که بندگانم در مورد من سؤال میکنند، من نزدیکم. نفرمود: قُل اِنَّ اللهَ قَریبٌ. خدا آنقدر نزدیک است که جایی برای واسطه نمیگذارد.
🔸اجیبُ دَعوَةَ الدّاعِ اِذا دَعانِ: یعنی وقتی دعوتکننده مرا به خانهی دلش دعوت کند، اجابت میکنم. اوّل اجابت را ذکر فرموده بعد دعا را. اجابت خدا جلوتر از دعای دعاکننده است. یعنی خواست شما از آثار اجابت ماست. فَلیَستَجیبُوا لى: پس بپذیرند و مرا اجابت کنند. مثل این است که العیاذبالله دارد التماس میکند که این پیغام را از من بپذیرید. وَ لیُؤمِنُوا بى: و به من ایمان بیاورند. یعنی همانطور که منِ خدا به تو ایمان دارم، تو هم به این حرف من ایمان بیاور، لَعَلَّهُم یَرشُدونَ: تا شاید به رشد برسند. خداوند مرشد است.
🔸خداوند از هر چه فکر کنیم به ما نزدیکتر و ما از هر چه فکر کنیم از خداوند دورتریم.
🔸هر قدر هم که ما از خدا دور باشیم، او بسیار به ما نزدیک است.
🔺مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب🔺
#خداوند_نزدیک_است
@ahlevela_channel
💠 گوشههایی از سبک تربیتی و حال و هوای جلسات عرفانی مرحوم حاج میرزا محمّد اسماعیل دولابی - بخش سوّم
🔸 نهم بهمن سالروز عروج مرحوم حاج اسماعیل دولابی
▪️ح) فروتنی و تواضع، محبّت و صمیمیّت، چهرهی باز و سیمای متبسّم از یک سو، و هیمنه و شکوه و عظمت و هیبت خدایی مرحوم دولابی از سوی دیگر، آیینهی جمال و جلال الهی بود که هر بینندهای را از یک سو جذب و شیفتهی او نموده و از سوی دیگر به اجلال و تعظیم وا میداشت.
▪️هـ) تکیهی اصلی آن بزرگ در سلوک الی الله بر محبّت و عشق بود و به استناد حدیث اولوالالباب که متن آن در بخش مسیر سلوک کتاب شریف «مصباح الهدی» آمده است، روش اهل تحصیل و ریاضت و عبادت را توصیه نمیفرمود، به این خاطر که اغلب، فرد را مغرور علم و عمل خویش ساخته و در نتیجه سالک، بیشتر، خود را رونده میبیند و کمتر به اینکه خدا برندهی اوست توجّه میکند. ایشان معتقد بود که آن مقدار از سختی و شداید را که شخص برای تعالی و تکامل نیاز دارد، خداوند به طور طبیعی در جریان زندگی او پیش میآورد و اگر انسان شداید و مصائب زندگی خود را با روح تسلیم و رضا، به گوارائی پذیرا باشد و در ارتباطات خود با دیگران براساس محبّت و اخلاق شایسته رفتار کند و تکالیف معمول شرعی خود را انجام داده و حلال و حرام الهی را مراعات کند و در حدّی که رغبت و شوق دارد به صورت متعادل به مستحبّات بپردازد، به کمال نایل میشود و نیازی به تدارک و تحمیل ریاضات خاص و تصنّعی نخواهد داشت. لذا روش تربیتی آن بزرگ با زندگی معمول شخص در جامعه کنونی کاملاً قابل جمع بود و همچون روش برخی اهل ریاضت و خلوت و چلّهنشینی و ...، فرد را از جریان عادی زندگی خارج نمیکرد.
▪️ط) زبان بیتکلّف و به دور از اصطلاحات مرحوم دولابی، در عین تو در تو بودن و عمق توصیف ناشدنی کلام وی، این امکان را فراهم میساخت که هم نوجوانان و تازهواردان به فضای جلسات، احساس کنند برای فهم آنچه ایشان بیان میکرد، با دشواری مواجه نیستند و در نتیجه در حدّ خود، از آن بهرهمند شوند، و هم راهیافتگان و سالکان پرسابقه و عالمان و فرهیختگان پرمایه، از بیانات وی، گوهرهای ناب معرفت به دست آورند. نگاه عمیق و عبرتآموز مرحوم دولابی، این امکان را برای وی فراهم ساخته بود که از سادهترین رخدادها و پدیدههای این عالم، بلندترین درسهای معرفت و حکمت را بیاموزد و با اشاره به آنها، دستپروردگان خود را نیز به برخورداری از چنین دید و نگاهی رهنمون شود.
📝 به یاد شورآفرین بزم محبّت و ولاء
《 یادمان چهلمین روز هجرت فقید سعید حاج میرزا محمّد اسماعیل دولابی 》
🖋 استاد مهدی طیّب ۸۱/۱۲/۱۹
@ahlevela_channel
🔴 پرسش :
سلام. در مورد ختم سورۀ واقعه، آیا حتماً باید سورههای یک روز را پشت سر هم و بدون فاصله خواند یا میتوان در فواصل زمانی مختلف در یک روز خواند؟ و آیا این ختم فقط برای رزق و روزی هست؟ و نیّت برای آن چگونه باید باشد؟
🔵 پاسخ :
سلام. ختم سورۀ واقعه فقط برای روزیِ مادّی نیست؛ انجام این ختم، نورانیت و خیرات و برکات فراوانی را برای فرد درپی خواهد داشت، انشاءالله.
ختم را به نیّت قربة الی الله بجا آورید. بهتر است در بین خواندن تکلّم نشود، اما اینگونه نیست که اگر بالاجبار حرف زدید، به ختم ادامه ندهید.
ترجیحاً بهتر است در یک مجلس و قبل از غروب آفتاب و رو به قبله خوانده شود؛ اما اگر مقدور نبود، میتوان تقسیم کرد؛ مثلًا صبح در یک مجلس دو بار و بعد از ظهر هم دو بار تلاوت شود.
خدا یارتان باشد.
#پرسش_و_پاسخ - ۵۰۷
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ١٠٨٠ امام صادق عليه السّلام فرمودند: ابتدا خداوند را مدح و ستايش كنيد، سپس به گناهان خود اقرا
💠#حديث ١٠٨١
حضرت محمّد صلّی الله عليه و آله و سلّم فرمودند: فتوّت و بزرگمنشی ما خاندان رسالت، عفو و اغماض از کسی که به ما ظلم کرده و بذل و عطا به کسی که ما را محروم نموده است.
🔅مُرُوَّتُنا اَهلَ البَیتِ اَلعفْوُ عَمَّن ظَلَمَنا وَ إعطاءُ مَن حرَمَنا.
تحف العقول، ص ٣٧
@ahlevela_channel
✔️ باید خود را خلاص و فارغ کرد. هر که را به تو ظلم کرده، ببخش و از خدا هم بخواه او را ببخشد. به هر کس هم خوبی کردهای، فراموش کن.
🔻عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی🔻
🔸خوب است انسان جای پا و نشانی نداشته باشد و در خدا گم شود. کار خوبمان را فراموش کنیم، کار بدمان را هم زود استغفار کنیم و فراموش کنیم تا بینشان شویم.
🔸باید خود را خلاص و فارغ کرد. هر که را به تو ظلم کرده، ببخش و از خدا هم بخواه او را ببخشد. به هر کس هم خوبی کردهای، فراموش کن. کسانی هم که حقّی بر تو دارند، حقّشان را ادا کن و برایشان دعا کن و از خدا بخواه حقّشان را ادا کند. به هر کس بدهکاری، از خدا و پیامبر و امامان بخواه کمکت کنند که حقّش ادا شود. این کار را بکن تا برای ملاقات و یاد خدا سرِ فراغت پیدا شود.
🔺مصباح الهدی - تألیف استاد مهدی طیّب🔺
#فراغت_از_طلبها_و_بدهیها
@ahlevela_channel
clip-sajdeh.mp3
1.23M
💎 سجده به مثابه یک عبادت مستقل
🔅 در شبانه روز بهخصوص در دل شب حداقل یک سجدۀ طولانی داشته باشید.
🔅 هرگاه در سیر و سلوک دچار قبضهای روحی شدید، از سجده بهره ببرید.
▫️استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel