May 11
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٤٣٤ بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين على عليهالسّلام فرمودند: خداوند او را در زمانی فرستاد كه
💠#حديث ۳٤٣٥
بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّی الله عليه و آله و سلّم فرمودند: هر كس كارى را بدون شناخت انجام دهد، تباه كارىِ او بيشتر است از آنچه سامان مىدهد.
🔅 مَنْ عَمِلَ عَلى غَيرِ عِلمٍ، ما يُفسِدُ أكثَرُ مِمّا يُصلِحُ .
تحف العقول، ص ٤٧
@ahlevela_channel
🌸 تمام ماسوا غرق م احمد هستند که حبیب خداست. اَوَّلُنَا مُحَمَّدٌ، اَوسَطُنَا مُحَمَّدٌ، آخِرُنَا مُحَمَّدٌ، کُلنُّا مُحَمَّدٌ. کُلُّنا گوشهاش شیعیان و محبّین را هم میگیرد. ما ظرفیم و آنها مظروفند؛ ظرفش هم محمّد است.
🌸 انشاءالله محمّد و آل محمّد علیهم السّلام به دل ما پا بگذارند و خانه را صاحبخانه تصرّف کند. وقتی آنها بیایند، ما بر جا نمیمانیم.
🌸 پیامبر و اهل بیت علیهم السّلام خزانههای خدا هستند و خداوند خزانههایی دارد که از اوّل خلقت تا به حال کسی به آنها دست نیافته است.
▫️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی▫️
📗 کتاب مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
🌿 مراقبات روز مبعث
⚪️ در روایتى از امام صادق علیه السّلام روز بیست و هفتم رجب که روز مبعث است به عنوان شریفترین اعیاد یاد شده است و از بزرگان براى این روز اعمالى ذکر شده است:
🔆 ۱- غسل
🔆 ۲- روزه
این روز در میان روزهاى سال یکى از چهار روزى است که روزه گرفتن آن فضیلت بسیار دارد و پاداش فراوانى براى آن نقل شده است، در روایتى از امام صادق علیه السّلام آمده است:
▪️هر کس در روز بیست و هفتم رجب روزه بگیرد، خداوند براى او پاداش روزه هفتاد سال را مىنویسد.
🔆 ۳- زیاد صلوات فرستادن
روایتى از امام صادق علیه السّلام نقل شده است که در این روز روزه مىگیرى و بر محمّد و آلش زیاد صلوات مىفرستى
🔆 ۴- زیارت رسول خدا و امیرالمؤمنین علی علیهما السّلام
🔆 ۵- دوازده رکعت نماز
از «ریّان بن صلت» نقل شده است که هنگامى که امام محمّد تقى علیه السّلام در بغداد بودند، روز نیمۀ رجب و روز بیست و هفتم رجب را روزه مىگرفتند و همۀ ملازمان و یاران آن حضرت نیز روزه میگرفتند. آنگاه به ما فرمودند:
دوازده رکعت نماز، هر دو رکعت به یک سلام به جا آوریم که در هر رکعت «حمد» و «سوره» بخوانیم و هنگامى که نمازها به پایان رسید، هر یک از سورههاى:
▪️«حمد»
▪️«توحید»
▪️«معوّذتین» (فلق و ناس) را ۴ مرتبه بخوانیم.
آن گاه ۴ مرتبه گفته شود:
▪️«لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ واللهُ اَکْبَرُ، وَسُبْحانَ اللهِ وَ الْحَمْدُ لِلهِ، وَلا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاَّ بِاللهِ الْعَلِىِّ الْعَظِیمِ»
و ۴ مرتبه:
▪️«اَللهُ اَللهُ رَبِّى لا اُشْرِکُ بِهِ شَیْئاً»
و ۴ مرتبـه:
▪️«لا اُشْرِکُ بِرَبّى اَحَـداً»
🔆 ۶- دوازده رکعت نماز دیگر
شیخ طوسى از «حسین بن روح» روایت کرده است که در این روز ۱۲ رکعت نماز به جا مىآورى و در هر رکعت «حمد» و هر سورهاى که خواستى مىخوانى و پس از هر دو رکعت و سلام نماز، مىخوانى:
▪️«اَلْحَمْدُ للهِ الَّذى لَمْ یَتَّخِذْ وَلَداً، وَلَمْ یَکُنْ لَهُ شَریکٌ فى الْمُلْکِ، وَلَمْ یَکُنْ لَهُ وَلِىٌّ مِنَ الذُّلِّ، وَکَبِّرْهُ تَکْبیراً، یا عُدَّتى فى مُدَّتى یا وَلیّى فى نِعْمَتى، یا غِیاثى فى رَغْبَتى،یا نَجاحى فى حاجَتى یاحافِظى فى غَیْبَتى، یا کافِىَّ (کافِىَ) فى وَحْدَتى، یا اُنْسى فى وَحْشَتى اَنْتَ السّاتِرُ عَوْرَتى فَلَکَ الْحَمْدُ، وَاَنْتَ الْمُقیلُ عَثْرَتى فَلَکَ الْحَمْدُ وَاَنْتَ الْمُنْعِشُ صَرْعَتى فَلَکَ الْحَمْدُ،صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد، وَاسْتُرْ عَوْرَتى، وَآمِنْ رَوْعَتى، وَاَقِلْنى عَثْرَتى، وَاصْفَحْ عَنْ جُرْمى، وَتَجاوَزْ عَنْ سَیِّئاتى فى اَصْحابِ الْجَنَّةِ، وَعْدَ الصِّدْقِ الَّذى کانُوا یُوعَدُونَ»
وقتى که نماز و دعا پایان یافت، هر یک از سورههاى:
▪️«حمد»
▪️«اخلاص»
▪️«معوّذتین»
▪️«کافرون»
▪️«قدر»
▪️و «آیة الکرسى» را ۷ مرتبه مىخوانى.
سپس ۷ بار مىگویى:
▪️«لا اِلـهَ اِلاَّ اللهُ واللهُ اَکْبَرُ، وَسُبْحانَ اللهِ وَلا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاَّ بِاللهِ»
و آنگاه ۷ مرتبه مىگویى:
▪️«اَللهُ اَللهُ رَبِّى لا اُشْرِکُ بِهِ شَیْئاً»
پس از آن، هرچه از خدا مىخواهى طلب کن.
🔆 ۷- دعای امام موسی بن جعفر علیه السّلام
دعایی که وقتى امام موسى بن جعفر علیه السّلام را در روز ۲۷ رجب سال ۱۷۹ هجرى از مدینه به سوى بغداد حرکت دادند، آن را خواندند:
▪️«یا مَنْ اَمَرَ بِالْعَفْوِ وَالتَّجاوُزِ، وَ ضَمَّنَ نَفْسَهُ الْعَفْوَ وَالتَّجاوُزَ، یا مَنْ عَفى وَتَجاوَزَ، اُعْفُ عَنّى وَتَجاوَزْ یا کَریمُ، اَللّـهُمَّ وَقَدْ اَکْدَى الطَّلَبُ، وَاَعْیَتِ الْحیلَةُ وَالْمَذْهَبُ، وَدَرَسَتِ الاْمالُ، وَانْقَطَعَ الرَّجآءُ اِلاَّ مِنْکَ، وَحْدَکَ لا شَریکَ لَکَ .....» ( برای مطالعه دعای کامل به مفاتیح الجنان مراجعه شود)
#مراقبات_ماه_رجب
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
💠 شب و روز مبعث - بخش اوّل
🔸 شب و روز بیست و هفتم رجب فوقالعاده عظیم است. امید که آن را غنیمت بشماریم و قدر بدانیم تا مبعث آفاقی با مبعث انفسی ما همراه شود و حقیقت مبعث، در جان ما ظهور کند و پیامبر درونی ما هم، که شعاعی است از وجود رسولالله صلّی الله علیه و آله و سلّم، مبعوث شود؛ به نحوی که بیست و هفتم ماه رجب برای ما، هم عید مبعث ظاهری و آفاقی باشد و هم عید مبعث باطنی و درونی و انفسی.
🔸تعبير اللّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُكَ بِالتَجَلِّی الْأَعْظَمِ که در آغاز دعای شب و روز مبعث است، خيلی تعبير برجستهای است. يكی از جاهايی كه در نصوص روايی ما تعبير تجلّی وجود دارد، همين دعای شب يا روز مبعث رسول اكرم صلّی الله علیه و آله و سلّم است. پیامبر اکرم تجلّی اعظم خداوند هستند.
⚪️ رساترين واژه برای تبيين عالم هستی و ماسویالله، واژهی تجلّی است كه برخی تصوّر میكنند آن را عرفا و صوفيه ساختهاند؛ در حالیکه اينگونه نيست. برخی از تعابيری كه معمولاً در ادبيّات فلاسفه و متكلّمين بيان میشود، ريشهی حديثی و روایی ندارد؛ مثل واجبالوجود، یا علّتالعلل یا محرّک اولی، كه فلاسفه آنها را دربارهی خدای متعال به كار میبرند. در بین واژههایی كه در متون دينی برای پیدایش عالم وجود دارد و منصوص است، واژهی تجلّی رساترين تعبیر است. گر چه در قرآن و احاديث تعبير خالق و خلقت وجود دارد، امّا واژهی تجلّی و اينكه عالم، جلوهی حقّ متعال است، از آن شيواتر و رساتر است.
⚪️ در تجلّی، يک متجلّی، یعنی كسی كه تجلّی كرده است، وجود دارد و يک جلوه، كه در اثر تجلّی پديد آمده است. اسم اين كار هم، تجلّی است. پس سه تا شد:
۱- كسی كه تجلّی كرده یا متجلّی
۲- چيزی كه در اثر تجلّی به وجود آمده یا جلوه
۳- و اين فرایند، که به آن تجلّی گفته میشود.
پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم تجلّی اعظم خداوند هستند
⚪️ تعبير تجلّی در قرآن وجود دارد. در داستان حضرت موسی عليهالسّلام، که به خدا عرض كرد: رَبِّ أَرِنِى أَنظُرْ إِلَيْكَ: خدایا خودت را به من نشان بده كه به تو بنگرم، خداوند فرمود: لَن تَرَانِی: هرگز مرا نخواهی ديد. وَلَكِنِ ٱنظُرْ إِلَى ٱلْجَبَلِ فَإِنِ ٱسْتَقَرَّ مَكَانَهُ فَسَوْفَ تَرَانِی: به آن كوه نگاه كن! اگر توانست سر جايش بايستد، بعد از آن بهزودی مرا خواهی ديد. قرآن میفرمايد: فَلَمَّا تَجَلّىٰ رَبُّهُۥ لِلْجَبَلِ جَعَلَهُۥ دَكًّا وَخَرَّ مُوسىٰ صَعِقًا: پس آنگاه که پروردگاش بر جَبل تجلّی كرد، كوه را پودر كرد و موسی عليهالسّلام صعقهای زد و افتاد؛ يا بيهوش شد يا از دنيا رفت و بعداً خدا دوباره زندهاش كرد. اينكه رَبّهُ به معنای ذات احديّت است یا نه، جای تأمّل دارد.
▫️در بعضی از احاديث داريم، نور اميرالمؤمنين عليهالسّلام به آن كوه خورد و كوه را پودر كرد و موسی عليهالسّلام صعقهای زد و بيهوش شد و افتاد. حتّی داریم که نور بعضی از شیعیان امیرالمؤمنین علیهالسّلام، مثلاً نور سلمان فارسی بود که به آن کوه خورد و کوه پودر شد و موسی علیهالسّلام صعقهای زد و افتاد. همهی اینها مراتب تجلیّات حق متعالند. غرضم این بود که تعبیر تجلّی در ادبیّات قرآنی هست.
⚪️ در متون ادعیه هم مکرّر واژهی تجلّی آمده است. مثلاً در دعای سَمات چندین بار تعبیر تجلّی تکرار شده است.
در دعای شب و روز مبعث، از پیغمبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم تعبیر به تجلّی اعظم میکند.
رسول الله صلّی الله علیه و آله و سلّم بزرگترین تجلّی و جلوهی اعظم حقّ متعال است.
⚪️ ما یک رسولُالله در هیات بشری میبینیم، که قرآن فرمود بگو: إِنَّمٰا أَنَا بَشَرٌ مِّثْلُكُمْ. لذا منکران ایشان گفتند: مَا لِهَذَا ٱلرَّسُولِ يَأْكُلُ ٱلطَّعَامَ وَيَمْشِى فِى ٱلْأَسْوٰاقِ: این چطور پیامبری است که مثل بقیهی افراد غذا میخورد و در بازارها آمد و شد میکند! این جنبهی خَلقی پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم است.
⚪️ ولی جنبهی نوری رسولخدا صلّی الله علیه و آله و سلّم را چه کسی ظرفیت دارد ببیند!؟ در جنبهی نوری، رسول الله و امیرالمؤمنین علیهماالسّلام یکی هستند. خود پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم فرمودند: من و علی یک نور واحد بودیم و آن نور به این عالم هم که منتقل شد، از آدم علیهالسّلام تا عبدالمطّلب، یکی و یکپارچه بود. به آنجا که رسید، دو شاخه شد؛ یکی به صُلب عبدالله رفت و منِ رسولُالله شدم و دیگری به صُلب عِمران یا ابوطالب رفت و علی علیهالسّلام شد. پس یک نورند؛ نور واحدند.
ادامه دارد ....
《 استاد مهدی طیّب
《 ۱۴۰۰/۱۱/۰۳
#مناسبات_ماه_رجب
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
💠 شب و روز مبعث - بخش دوّم
🔸 امّا به آن نور و تجلّی اعظم با تمامیّتش چه کسی راه پیدا کرده است؟ چه کسی پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم را با آن عظمت شناخت؟ در مبعث پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم باید تصوّری از این مبعوث اعظم، یعنی پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم داشته باشیم. احمقهایی که جلوی پیغمبر صلّی الله علیه و آله و سلّم میایستادند و میگفتند این را که میگوید، حرف خودت است یا خدا گفته؟ اگر حرف خودت است ما به آن تن نمیدهیم و ما بهتر از شما میفهمیم، از پیغمبر صلّی الله علیه و آله و سلّم چه تصوّری داشتند؟ آنها فقط یک بدن جسمانی میدیدند و میدیدند که خودشان چشم دارند، پیغمبر صلّی الله علیه و آله و سلّم هم دارند، خودشان دست دارند، پیغمبر صلّی الله علیه و آله و سلّم هم دارند و ... . ایشان را مثل خودشان تصوّر میکردند و لذا در مقابل نصّ ایشان اجتهاد میکردند و در برابر فرمان ایشان ایستادگی و مخالفت میکردند. آنها اصلاً نمیدانستند پیامبر صلّی الله علیه و آله و سلّم یعنی چه! نمیدانستند اینکه همهی انبیاء از شعاع نور ایشان خلق شدند، یعنی چه! عظمت نورانیّت پیغمبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم ناشناخته است و به آن راه پیدا نکرده بودند.
⚪️ پیغمبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم فرمودند: یا علی! من را نشناخت غیر از خدا و تو. علی علیهالسّلام هم که خود و نفس پیغمبر صلّی الله علیه و آله و سلّم هستند که در آیهی مباهله، قرآن فرمود: وَأَنفُسَنٰا و أَنفُسَكُمْ. لذا چه کسی رسول الله صلّی الله علیه و آله و سلّم را شناخت؟ پیغمبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم در جنبهی نورانیّتشان ناشناختهاند. لذا آنگونه با بیادبی و جسارت با ایشان رفتار میکردند؛ نمیفهمیدند؛ آن عظمت اصلاً برای آنها قابل تصوّر نبود و به درک آن عظمت راه نداشتند. این است که با ایشان آنگونه رفتار جاهلانه میکردند.
▫️مولوی نقل میکند که شخصی گاوی داشت، شبها در تاریکی، به محلّ نگهداری گاوش میرفت و کمی غذا و علوفه برای گاو میریخت که بخورد و دستی هم به سر و گوش گاوش میکشید و نوازشش میکرد. یک شب شیر درندهای آمد و گاو را خورد و در جای گاو خوابید. صاحب گاو هم در تاریکی شب آمد و شروع کرد به نوازش کردن شیر، به گمان اینکه گاوش است. شیر گفت اگر میدانستی من کیام با من اینطور رفتار نمیکردی. ما نمیدانیم که رسول الله صلّی الله علیه و آله و سلّم کیستند. حقیقت نورانی پیامبر اکرم صلّیالله علیه و آله و سلّم برای ما ناشناخته است و به آن راه نداریم. لذا با آن حضرت رفتارهای جاهلانه انجام شد.
▫️نمونهاش اینکه پيغمبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم در ماجرای جنگ اُحد فرمودند: در شهر بمانيم و از شهر خارج نشویم. گفتند نه يا رسول الله! غيرت ما قبول نمیكند و بايد از مدینه بیرون برويم. و نیز به مدافعان تنگه فرمودند: هر چه هم اتّفاق افتاد، اين تنگه را خالی نكيد. امّا آنها گفتند جنگ تمام شد، برويم غنيمت جمع كنيم و تنگه را خالی کردند. اينكه جلوی پيغمبر صلّی الله علیه و آله و سلّم میايستادند، مال اين است كه نمیدانستند پيغمبر صلّی الله علیه و آله و سلّم يعنی چه. به قول مولوی شير را فكر میكنند که گاو است. اميرالمؤمنين نفس پيغمبر اکرم عليهماالسّلام هستند. امّا آنها ایشان را با ابوبكر، عمر و عثمان مقايسه میكنند و آن سه را بر علی عليهالسّلام ترجيح میدهند. مال اين است كه امیرالمؤمنین علیهالسّلام را نمیشناسند. به قول مولوی:
تو به تاريكی علی را ديدهای
زين سبب غيری بر او بُگزيدهای
تو در تاریکی جهل و جهالتت، علی علیهالسّلام را که اسدالله الغالب و شير خدا و شير بيشهی توحيد است، گاوی مثل آن سهتا تصوّر میکنی و آنها را بر او ترجیح دادهای!
لذا با پيغمبر اکرم و علی عليهماالسّلام اينگونه رفتار كردند.
⚪️ علیایّحال، پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم تجلّی اعظم خدای متعالند. امیدواریم تصويری از این حقیقت، ولو در قالب مفهومی در ذهن، برای ما حاصل شود، در آن صورت ادبمان دربرابر ایشان خيلی فرق خواهد كرد و خيلی مؤدّبتر خواهيم شد.
《 استاد مهدی طیّب
《 ۱۴۰۰/۱۱/۰۳
#مناسبات_ماه_رجب
@ahlevela_channel
salavat-hajaghadoolabi-32.mp3
1.36M
💠 صلوات
🌸 الّلهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدِِ وَآلِ مُحَمَّدِِ وَعَجِّل فَرَجَهُم
🌸 پیامبر اکرم صلّی الله علیه وآله وسلّم به امیرالمؤمنین علی علیهالسّلام فرمودند:
▫️یا علی هر كه صلوات بر من را فراموش کند، راه بهشت را گم میکند....
@ahlevela_channel
6-gorooh-besat.mp3
1.51M
💠 شش گروه در برابر پدیدۀ بعثت قابل تعریف هستند
▫️بیست و هفتم ماه رجب روز مبعث پیغمبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم، در سیزده سال قبل از هجرت ایشان است. روز بسیار عظیم و از اعظم اعیاد جهان اسلام است.
💎 دلایل عظمت مبعث رسول الله
☀️ ۱- عظمت وجود خودِ رسول الله
▫️پیغمبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم عظیمترین مخلوق تاریخ آفرینش هستند و روز بیست وهفت رجب؛ روزی است که خدای متعال این گوهر و درّ مکنون را آشکار و مأمور به اعلام رسالت نمود. عظمت خود رسول الله، مقامات باطنی پیامبر، تقدّم ایشان در آفرینش بر همۀ موجودات جهان خلقت، آفرینش نوری پیغمبر اکرم و نقش ویژۀ آن بزرگوار در تحوّل عظیمی که در بعثت ایشان در جهان رخ داد.
☀️ ۲- گشوده شدن بابی از مراتب سلوک الی الله و ابواب معارف و معرفت الله به روی بشر
💎 گروههای مختلف مردم در برابر پدیدۀ بعثت رسول الله
در برابر این پدیدۀ بسیار درخشان، بشر به گونههای مختلفی موضع گرفت.
▪️۱- کافران حربی
▪️۲- منافقان
▪️۳- مؤمنان ضعیفالنّفس
▪️۴- مؤمنان عامل به اعمال صالح و پرهیزکننده از بدیها و زشتیها
▪️۵- مؤمنان صالحالعمل و دارای اخلاق حسنه
▪️۶- مؤمنان صالح، صالحالعمل و حَسَنالخُلقی که اهل سلوک، مجاهدت، وادی توحید، ذکر، فکر، تهذیب نفس و خودسازی هستند.
استاد مهدی طیب
@ahlevela_channel
✅ هر کس سه روز متوالی پنجشنبه و جمعه و شنبه را از ماه رجب روزه بدارد، حق تعالى براى او ثواب نهصد سال عبادت بنویسد.
✅ هر كس سه روز از آخر ماه رجب را روزه بدارد، از ترس بزرگ روز قيامت و از شدّتها و هولهاى آن روز ایمن گردد و برات بيزارى از آتش جهنم به او عطا كنند.
#مراقبات_ماه_رجب
@ahlevela_channel