Taamoli-dar-ayate-21-27-kahf-14030920.mp3
31.21M
💠 تأمّلی در آيات ۲۱ تا ۲۷ سورۀ کهف
وعدۀ خدا حقّ است. ماجرای اصحاب کهف شاهدی بر حق بودن وعدۀ قیامت، معاد و رجعت است.
رجعت دوم اصحاب کهف در زمان ظهور امام عصر ارواحنافداه واقع خواهد شد.
نفی نکردن ساخت مسجد در محل کهف، مؤیّد آن است که برخلاف نظر وهابیون میتوان در کنار قبور اولیای خدا عبادتگاه بنا کرد.
از مراء و جدلِ بیمبنا باید پرهیز کرد.
از هر کسی نمیتوان سؤال کرد، باید از اهل ذکر سؤال کرد. برای خودنمایی یا بیآبرو کردن کسی هم نباید از او سؤال کرد.
وقوع فعل در خارج، بهجز عزمِ انجامدهندۀ فعل به مشیّت الهی هم نیاز دارد. وقتی میخواهیم بگوییم در آینده کاری میکنیم، حتماً با گفتن انشاءالله آن را به مشیّت الهی منوط کنیم.
گفتن انشاءالله یک ادب است؛ با گفتن انشاءالله، در ظاهر به این ادب مؤدّب شویم و در باطن هم باورمند باشیم.
هدایت مراتب مختلف دارد. سالک نباید متوقّف به هیچ مرتبهای از کمالات باشد. اگر دل به هدایتگری خدا ببندد، تا بینهایت میتواند رشد کند.
دلبریدن از دنیا و قطع همنشینی با دنیاپرستان و پناه آوردن به کهفِ ولایت، انسان را مستعدِّ راه پیدا کردن به امام زمان علیهالسّلام و قرار گرفتن در شمار یاران ایشان میکند.
همۀ مخلوقات تحت ولایت عامّۀ خدا قرار دارند؛ امّا ولایت خاصّه مخصوص صالحان است و خدا امور آنها را مدیریت میکند.
سخن خدا عین حقیقت است؛ نه گذر زمان، نه حالت جوامع و فرهنگها و نه هیچ احدی نمیتواند آن را تبدیل کند.
غیر از خدا هیچ جا و هیچ احدی نیست که بتوان به آن پناه آورد، تکیه کرد و به امنیّت نائل شد.
🎤 استاد مهدی طیّب
۱۴۰۳/۰۹/۲۰
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٧٣٩ بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّی الله عليه و آله و سلّم فرمودند: هر گاه يكى از شما دعا كرد ،
💠#حديث ۳٧٤٠
بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام فرمودند: هرگاه خداوند سبحان صلاح بندهای را بخواهد، كمگویی و كم خوری و كمخوابی را در دل او افكند.
🔅 اذا اراد الله سبحانه صلاح عبدٍ ألهمهُ قلةَ الكلام و قلة الطعام و قلة المنام.
غررالحكم، ح ٤١١٧
@ahlevela_channel
🔸 هر وقت سؤالی به ذهنت خطور کرد، بلافاصله از من نپرس. خودت روی آن کار کن و پاسخش را در درون خودت پیدا کن. در غیر این صورت من را مأیوس میکنی؛ چون میبینم این همه سال که برای شما حرف زدهام، هیچ بهرهای نبردهاید و در نتیجه ممکن است رهایتان کنم و به عالَم دیگر بروم.
▫️مرحوم حاج محمّد اسماعیل دولابی▫️
📔 مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
#پرهیز_از_بحثهای_بیهوده_و_مجادلات_علمی
@ahlevela_channel
💠 درس جایگاه زن - بخش اوّل
▫️زن در طول تاریخ، با سه چهره در جوامع بشری مطرح شده است:
▪️در یک چهره، او را به شیئی گرانقیمت تبدیل کردند؛ یعنی هویّت انسانی ندارد؛ یک شیء است که مورد مالکیّت قرار میگیرد؛ البتّه ارزشمند است؛ گرانقیمت است؛ مثل جواهر؛ مثل الماس؛ امّا شیء است و هویّت انسانی ندارد. چنین زنی در کنج خانهها جای داشت و بهمنزلهی یک شیء گرانبها مورد استفاده قرار میگرفت.
▪️چهرهی دوّمی که شخصیّت زن در جوامع بشری پیدا کرد، شخصِ بیبها بود؛ یعنی از شیئیّت یا شیء بودن بیرون آمد و شخص شد؛ امّا بیارزش و بیبها. این شخصِ بیبها بازیچهی جامعه شد؛ ابزار لذّتجوییها و هوسبازیها و بازیگریهای مردان شد. هم وسیلهای شد برای جلب مشتری که مردان بتوانند کالاهای اقتصادیشان را با جذّابیّتهای جنسی زن به جامعه عرضه کنند، هم از او به صورت نیروی کار ارزان قیمتی که قدرت اعتصاب و مقاومت دربرابر سرمایهداران ندارد، استفاده کنند و در مجتمعهای صنعتی با کمترین مزد بیشترین کارها را از او بکشند؛ بیآنکه صدایش دربیاید. این شخصِ بیبهاست.
▪️سوّمین چهرهای که زن در جوامع بشری میتواند داشته باشد، شخص گرانبهاست؛ یعنی هم هویّت انسانی داشته باشد، هم ارزش و منزلت. امّا چگونه شخصِ گرانبها خواهد بود؟
▫️وقتی از یکسو بستری برای رشد استعدادهای انسانی او فراهم باشد، یعنی شخصیّت انسانی او بالنده شود، در بعد علمی و بعد روحی و معنوی، ارادهی او تقویت شود، فکرش رشد کند، و زمینهی ظهور ابتکار و خلاقیّتهای او فراهم شود، و از سوی دیگر از ابتذال و جلوهفروشیهای جنسی مصون بماند. هم بتواند به منزلهی یک شخصیّت در جامعه مطرح باشد، منتها یک شخصیّت انسانی، یک اندیشهی بزرگ، یک روح متعالی، و هم آلودهی جلوهفروشی و خودنمایی و عرضهی جذّابیّتهای جنسی خود نشود.
▫️زن اینگونه به یک شخصیّت گرانبها تبدیل میشود. آنچه اسلام میخواهد همین است. اسلام زن را یک شخصیّت گرانبها میشناسد؛ نه یک شیء گرانبها و نه یک شخص بیارزش و بیهویّت.
ادامه دارد....
《استاد مهدی طیّب
《۸۵/۰۵/۲۹
@ahlevela_channel
May 11
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٧٤٠ بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام فرمودند: هرگاه خداوند سبحان صلاح بندهای
💠#حديث ۳٧٤١
بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام فرمودند: نتيجه مجادله، دشمنى و كينه توزى است.
🔅ثَمرَةُ المِراءِ الشَّحناءُ.
غررالحكم، ح ٤٦٠٧
@ahlevela_channel
🔸 برای اهل علم و علما بهترین راه برای رسیدن به خدا، باور کردن و حاشیه نزدن و جدال نکردن است.
🔸 معمولاً در مباحثههای علمی، نَفس دخالت میکند و کار به جدل میکشد.
🔸 لا جِدالَ فِی الحَجِّ: در حج، جدال و بحث کردن جا ندارد. اَلحَجُّ قَصدٌ: حج یعنی قصد کردن (به سوی خدا). یعنی هر کس قصد دیدار خدا کند، حاجی است. همهی ما حاجی و قاصد کوی او هستیم و نباید در این راه جدال کنیم. کسی که قاصد به سوی خداست، حتّی بر سر مسائل مذهبی نباید به بحث و جدل با این و آن بپردازد، چه رسد به مسائل دنیوی. اُترُک المِراءَ وَ لَو کُنتَ مُحِقّاً: جدال و مراء را حتّی اگر حق با تو است، ترک کن.
▫️مرحوم حاج محمّد اسماعیل دولابی▫️
📔 مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
#پرهیز_از_بحثهای_بیهوده_و_مجادلات_علمی
@ahlevela_channel
💠 درس جایگاه زن - بخش دوّم
▫️تاریخ از نظر اسلام هم مذکّر است، هم مؤنّث. میدانید که برخی صاحبنظران میگویند تاریخِ مذکّر؛ یعنی تاریخ با مردها ساخته شده است. اسلام واقعاً چنین دیدی ندارد. اسلام میگوید تاریخ باید به دست مرد و زن، هر دو با هم ساخته شود.
▪️لذا در تاریخ اسلام وقتی پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم را میبینید، حضرت خدیجه سلام الله علیها را هم کنار ایشان میبینید. اگر امیرالمؤمنین علیهالسّلام را داریم، فاطمه زهرا سلام الله علیها هم کنار ایشان است. اگر در واقعۀ کربلا اباعبدالله علیه السّلام را داریم، زینب کبری سلام الله علیها هم در کنار ایشان است. نظر اسلام هرگز این نیست که زن از نقشآفرینی در ساختن تاریخ حذف شود؛ امّا برای او نقش ویژهای در تاریخ قائل است.
▫️در حادثه کربلا نقش زن را بسیار پررنگ میتوان تعقیب کرد. میدانید که امام حسین علیهالسّلام همراه همسران و فرزندانشان و برادران و برادرزادگانشان و خواهران و سایر اهل بیتشان به کربلا آمدند؛ امّا نقل شده است که غیر از اباعبدالله الحسین علیهالسّلام دستکم سه تن دیگر از اصحاب، خانوادههایشان را همراه خود به کربلا آوردند. یکی عبدالله بن عمر کلبی است که با همسرش و مادرش که همان امّوهب معروف است، به کربلا آمد؛ دوّم مسلم بن عوسجه و سوّم قبادۀ بن حرب است. شواهدی هم وجود دارد که غیر از این سه نفر هم کسانی احتمالاً بودهاند.
▪️این زنان در حادثۀ کربلا چه نقشآفرینی کردند؟ نقش زینب کبری سلام الله علیها چیست؟ نقش امّکلثوم سلام الله علیها، نقش سُکَینه (یا سَکینه) بنتالحسین علیهمالسّلام، نقش فاطمه صغیره (یا رقیّه) بنتالحسین علیهمالسّلام، نقش رباب و لیلا، مادران علیّاصغر و علیّاکبر علیهمالسّلام... نقشهای اینان فوقالعاده است و به برخی از آنها در جلسات درسهایی از مکتب عاشورا اشاره کردهام. نقش حماسی زینب کبری سلام الله علیها چه در روز عاشورا و چه بعد از شهادت اباعبدالله علیهالسّلام در ماجرای اسارت، نقش عجیب و بسیار حیرتانگیزی است.
▫️بقای نهضت عاشورا و آثار ماندگار آن در طول تاریخ، مرهون خدمات زینب کبری سلام الله علیها و خواهرشان امّکلثوم سلام الله علیها است.
ادامه دارد....
《استاد مهدی طیّب
《۸۵/۰۵/۲۹
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٧٤١ بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام فرمودند: نتيجه مجادله، دشمنى و كينه توزى
💠#حديث ۳٧٤٢
بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام فرمودند: مجادله كردن در دين، يقين را تباه مىكند.
🔅 الجَدَلُ في الدِّين، يُفسِدُ اليقينَ.
غررالحكم، ح ١١٧٧
@ahlevela_channel
🔸 از جدال و بحث بپرهیز. هر جا دیدم دو نفر بحث و جدل کردند، از فردایش دیگر به هم سلام نکردند. مباحثهها در حوزههای علمیه هم اغلب به همینجا میکشد و لذا سلام کردن به یکدیگر در بین آنها خیلی کم است. در مباحثه و جدل کم اتفّاق میافتد رفاقت باقی بماند. امروز با هم بحث میکنند و از فردا به هم سلام نمیکنند.
▫️مرحوم حاج محمّد اسماعیل دولابی▫️
📔 مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
#پرهیز_از_بحثهای_بیهوده_و_مجادلات_علمی
@ahlevela_channel
💠 درس جایگاه زن - بخش سوّم
▪️به جز خانوادۀ امام حسین علیه السّلام زنان دیگری هم در صحنۀ کربلا هستند که نقشهای فوقالعادهای دارند. ماجرای امّوهب را شنیدهاید که وقتی دشمن، پسر جوان تازهدامادش را در میدان سر برید و سرش را به سمت خیمۀ امّوهب پرتاب کرد، این زن دلیر چه کرد!
▫️بدیهی است که سر فرزند برای مادر خیلی گرانقیمت است؛ امّا این زن شجاع و مؤمن سر فرزندش را برداشت و با همان شدّتی که دشمن این سر را به سمت خیمه پرتاب کرده بود، به سمت دشمن پرتاب کرد و گفت: ما آنچه را در راه خدا دادهایم، پس نمیگیریم. بعد هم یکی از ستونهای خیمه را از جا کند؛ مثل نیزه به دست گرفت و به سمت لشکر دشمن حملهور شد.
▪️در اینجا امام حسین علیهالسّلام آمدند و جلوی او را گرفتند و فرمودند: تو خدمت و جهاد خودت را کردی؛ در اسلام جنگیدن بر زن واجب نیست؛ و او را راضی کردند که برگردد. دو زن در صحنۀ عاشورا به میدان آمدند که هر دو را امام حسین علیه السّلام از میدان برگرداندند؛ یکی همین امّوهب است.
▫️متأسّفانه ما در مورد دختران اباعبدالله علیهالسّلام کمتر تأمّل کردهایم. بیشتر به نقش خواهران اباعبدالله علیهالسّلام و خطبههای زینب کبری و امّکلثوم در کوفه و شام پرداختهایم؛ درحالیکه دختران اباعبدالله علیهالسّلام هم شخصیّتهای بسیار فوقالعادهای هستند.
▪️راجع به حضرت سکینه نقل شده است که از بستگان نزدیک امام حسین علیه السّلام به خواستگاری او آمدند؛ امّا حضرت آنها را رد کردند و فرمودند: سکینه در شرایطی نیست که بتواند خانهداری کند. سکینه چنان در بحر توحید غرق و مدهوش است که اصلاً توجّهی به این عالم ندارد و نمیتواند نقش همسری و مادری و نقش خانهداری را عهدهدار شود. بهتر است شما سراغ دختر دیگری بروید. شخصیّتی که اینگونه در وادی توحید غرق است، یک عارفۀ بزرگ الهی است. اینان برای زن الگو هستند...
ادامه دارد....
《استاد مهدی طیّب
《۸۵/۰۵/۲۹
@ahlevela_channel
قطعهای از سخنان استاد مهدی طیّب در جلسات این هفتۀ اهل ولاء - دوشنبه ۱۴۰۳/۰۹/۲۶
⬇️ ⬇️ ⬇️
@ahlevela_channel
Vasfi-az-vadie-eshgh-14030926.mp3
13.43M
💠 وصفی از وادی عشق
سخن گفتن از وادی محبّت و عشق و به ظواهر عشق پرداختن، غیر از خود عاشقی است.
مؤمنان برجسته در داوری جامعه، عاقل نیستند و رفتارهای آنها از نظم عقلایی زندگی این جهانی خارج است. یَقُولُونَ اِنَّهُم خُولِطُوا.
آنچه سبب کنار گذاشتن محاسبات ظاهری و دنیوی شده و باعث اندیشه، عمل و سخن در فضای دیگری میشود، شناخت و راه پیدا کردن به حقیقتی عظیم است.
انسان دل به کسی میبازد که حسن و جمالی در او ببیند. اگر با حسن صفاتی یا حسن افعالی خدا آشنا شویم نمیتوانیم دل نبازیم.
کنار گذاشتن عقل ظاهری و حسابگر از روی تصنّع، اشتباه است؛ در فضا و شهر عقل باید عاقلانه زندگی کرد، شهر عشق، شهر و افق دیگری است. نمیتوان عاقل بود ولی عاشقانه رفتار کرد.
راه عاشقی این است که دیداری با معشوق حاصل شود یا حداقل بویی از حُسن و جمال او استشمام شود. از خدا بخواهیم جلوهای از حسن و جمال خود را به ما نشان دهد تا راه عاشقی بر ما گشوده شود.
کسی که عاشق شود، از نظم زندگی عقلایی و منطقی و قیودات ظاهری، حتّی قیودات زندگی مقدسمآبانه فارغ و به فضای دیگری وارد میشود و به اقتضای آن فضا رفتار خواهد کرد.
اوّلِ راه دوست داشتن این است که در شعاع دوست داشتن خود و بهخاطر نفع و بهرهای که از محبوب میبرد، او را هم دوست بدارد. در حقیقت خودش را دوست دارد و او وسیله است. امّا دوست داشتن واقعی فرا رفتن از خود را ایجاب میکند. کمال دوستی آن است که محبوب هرآنچه از تندی و عتاب هم بکند، او را دوست داشته باشد.
اگر حواسمان جمع باشد، خدا و جلوههای حسن او را میبینیم
🎤 استاد مهدی طیّب
۱۴۰۳/۰۹/۲۶
@ahlevela_channel
🌿 صلوات در شب و روز جمعه
⭐️ امام صادق علیهالسّلام فرمودهاند:
▫️از شامگاه پنجشنبه و شبِ جمعه، فرشتگانی با قلمهایی از طلا و لوحهایی از نقره، از آسمان به سوی زمین میآیند و تا غروب روز جمعه هیچ عملی را جز صلوات بر محمّد و آل محمّد علیهمالسّلام نمینویسند.
📔 شیخ صدوق، مَن لایَحْضُرُهُ الفَقیه، ج ۱، ص ۴۲۴
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٧٤٢ بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علی عليه السّلام فرمودند: مجادله كردن در دين، يقين را تباه
💠#حديث ۳٧٤٣
بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّی الله عليه و آله و سلّم فرمودند: هر كه دخترى داشته باشد و خوب تربيتش كند و او را به خوبى دانش بياموزد و از نعمتهايى كه خداوند به او عطا كرده به وفور بهرهمندش سازد، آن دختر، سپر و پوشش پدر در برابر آتش دوزخ خواهد بود.
🔅 مَن كانتْ لَه ابنةٌ فأدّبَها و أحْسَنَ أدَبها، و علّمَها فأحْسَنَ تعليمَه؛ فأوسَعَ علَيها مِن نِعمِ اللّه ِ الّتي أسبَغَ علَيهِ، كانَتْ لَه مَنَعةً و سِتْرا مِن النّارِ.
ميزان الحكمه، ج ١، ص ١٠٧
@ahlevela_channel
🌸 دختر رحمت است و پسر نعمت. رحمت شما را حفظ میکند و نعمت را شما باید حفظ کنید. نعمت را باید مواظبت کرد، ولی رحمت صاحبش را مراقبت و حفظ میکند. رَحمَةٌ لِلعالَمینی پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم هم در حضرت زهرا علیها السّلام تبلور یافته است.
▫️عارف باللّه مرحوم حاج اسماعیل دولابی▫️
📒 کتاب مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
🌿 نماز دو ركعتی روز جمعه
☀️ که تا جمعه آینده فتنه و بلائی نرسد
▫️هر كه در روز جـمعه، بعد از نماز ظهر، دو ركعت نماز كند و بخواند در هر ركعت:
▪️ سوره «حمد» ۱ بار
▪️سوره «توحید» ۷ بار
▫️و بعد از نماز بگويد :
⭐️ اَللَّـهُمَّ اجْعَلْنی مِنْ اَهْلِ الْجَنَّةِ الَّتی حَشْوُهَا الْبَرَكةُ وَعُمّارُهَا الْمَلائِكَةُ مَعَ نَبِيِّنا مُحَمَّد صَلَّی اللهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَاَبينا اِبراهيمَ عَلَيْهِ السَّلام
▪️خدايا! مرا از اهل بهشت قرار ده، كه درونش همه بركت است و کارکنانش همه فرشتگان هستند، در كنار پيامبر ما حضرت محمّد که درود فرستد خدا بر او و آلش و با پدر ما حضرت ابراهيم عليه السّلام.
▫️تا جمعه ديگر فتنه و بلائی به او نرسد و حقّ تعالی جمع كند ميان او و حضرت محمّد صلّی اللهُ عليه وآله و سلّم و حضرت ابراهيم عليه السّلام.
▫️علّامه مجلسی فرموده كه اگر اين دعا را غير سيّد بخواند بجای "وَاَبينا"، "وَاَبيهِ" بگويد.
📚 منابع:
مفاتیحالجنان، شیخ عباس قمی
مِصباحالمُتَهَجِّد، شيخ طوسی
#مراقبات_روز_جمعه
@ahlevela_channel
May 11
💠 درس جایگاه زن - بخش چهارم
▫️همانطورکه گفتهایم عاشورا مکتب است و برای زنان هم الگو دارد؛ زنان ما میتوانند از این اسوهها الهام بگیرند.
▪️اسلام زنی را میخواهد که در اوج معرفت، درک، فهم و هوشیاری و شعور باشد، در اوج عزّت نفس، شجاعت، مناعت طبع و شهامت باشد، و همزمان در اوج عفّت و پاکدامنی. این یک واقعیّت است.
▪️در صحنۀ کربلا میبینید که در اوج مصیبت، بانوان اهل بیت امام حسین علیهالسّلام دغدغۀ حجاب خود را دارند. این بسیار درسآموز است.
▪️وقتی دشمن حمله کرد و روسریها را از سر آنان کشید، فاطمه بنت الحسین علیهمالسّلام گریهکنان به عمّهاش حضرت زینب کبری سلام الله علیها میگوید:
«هَل مِن خِرقَۀٍ اَستُرُ بِها رَأسی عَن اَعیُنِ النُّظّارِ؟»
عمّه جان چیزی هست که با آن سر خود ازبرابر چشم این تماشاچیان بپوشانم
▫️حضرت زینب سلام الله علیها به ایشان پاسخ میدهند که:
«یا بِنتاه وَ عَمَّتُکِ مِثلُکِ»
دخترکم عمّهات هم مثل تو سرش برهنه است و چیزی برای پوشاندن سرش ندارد.
▪️ببینید! در اوج مصیبت دغدغۀ حجاب دارند. یا همان وقتی که حضرت زینب و سکینه علیهمالسّلام برای وداع با پیکر اباعبدالله الحسین علیهالسّلام آمدند و گریه میکردند و خودشان را روی پیکر اباعبدالله علیهالسّلام انداخته بودند، دشمن به جای دلداری دادن دستور داد با تازیانه اینها را از اجساد جدا کنید.
▫️با تازیانه حملهور شدند و زینب کبری سلام الله علیها خودش را سپر بلای دختر اباعبدالله علیهالسّلام کردند. سکینه سلام الله علیها را در آغوش گرفتند و خودشان سپر بلا شدند.
▫️ضربات تازیانه بر پیکر حضرت زینب سلام الله علیها وارد میشد و همینجا بود که حضرت سکینه سلام الله علیها گریهکنان خطاب به پیکر مطهّر پدر بزرگوارش حضرت اباعبدالله علیهالسّلام عرض کرد:
«اُنظُر اِلی رُؤوسِنا المَکشوفَۀِ و اِلی اَکبادِنا المَلهوفَۀِ وَ اِلی عَمَّتِیَ المَضروبَۀِ»
پدر جان نگاه کن به عمّهام که چگونه او را تازیانه میزنند و نگاه کن به سرهای ما که چگونه معجرها را از سر ما کشیدهاند و سرهای ما را عریان و آشکار کردهاند.
▪️در اوج مصیبت اهمّیّت حجاب و توجّه به عفاف را ببینید! اینها برای زنان شیعه درسآموز است...
ادامه دارد....
《استاد مهدی طیّب
《۸۵/۰۵/۲۹
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
🌿 مراقبه عصر جمعه و نسیم رحمت خدا
🔅 از حضرت امام موسی کاظم عليه السّلام روايت شده است:
🔅خدا را در روز جمعه هزار نسيم رحمت است كه هر بنده را آنچه خواهد از آن رحمتها عطا فرمايد.
🔅پس هر كه بعد از عصر روز جمعه صد مرتبه سوره قدر (اِنّا اَنْزَلْناهُ) را بخواند حقّ تعالی آن هزار رحمت را مضاعف گرداند و به او عطا فرمايد.
💫بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم
إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ ﴿١﴾ وَمَا أَدْرَاکَ مَا لَیْلَةُ الْقَدْرِ ﴿٢﴾ لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ ﴿٣﴾ تَنَزَّلُ الْمَلائِکَةُ وَالرُّوحُ فِیهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ کُلِّ أَمْرٍ ﴿٤﴾ سَلامٌ هِیَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ ﴿٥﴾ 💫
منبع: مفاتیحالجنان
#مراقبات_روز_جمعه
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
38.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 صلوات ابوالحسن ضرّاب اصفهانی
✔️ هرگز این صلوات را در عصر جمعه ترک نکنید
☀️ صلواتى كه به ابوالحسن ضرّاب اصفهانى منسوب است و شيخ طوسى و سيّد ابن طاووس آن را در اعمال عصر روز جمعه آوردهاند.
▫️سيّد ابن طاووس فرموده:
☀️ اين صلوات مروی از مولای ما حضرت مهدی صَلَواتُ اللهِ عَلَيْه است و اگر ترک كردی تعقيب عصر روز جمعه را به جهت عذری، پس ترک مكن اين صلوات را هرگز، به جهت امری كه مُطَّلِع كرده ما را خداوند جَلَّ جَلالُه به آن.
▫️شيخ طوسى در مصباح فرموده:
☀️ اين صلوات مروی از حضرت صاحب الزّمان عليهالسّلام است كه بيرون آمده به سوی ابوالحسن ضَرّاب اصفهانی به مكّه.
🎤 استاد مهدی طیّب
📚 مفاتیحالجنان، اعمال روز جمعه
#مراقبات_روز_جمعه
@ahlevela_channel
🌖 شب یلدا
یلدا که بلندترین شب سال است، مصداق لَیلِ طَویل در عالم ناسوت است و بفرمودۀ قرآن، شب تسبیح است. (سَبِّحْهُ لَيْلًا طَوِيلًا )
تسبیح یعنی خدا بالاتر و منزّه از خوبیهایی است که هر وصف کنندهای به او نسبت میدهد. (سُبْحانَ اللهِ عَمَّا یَصِفُونَ)
پس یلدا شب غفلت و لغویات نیست؛ شب توجّه به حقِّ متعال و حسن الهی و ابراز عجز از درک عظمت خوبی خداوند است. ذکر عارفان در این لَیلِ طَویل (سُبْحَانَهُ، سُبْحَانَهُ، سُبْحَانَهُ) است.
از این رهگذر میتوان به لَیلِ طَویلِ عالم مَلکوت راه یافت و به دیدۀ دل نظارهگر حسن الهی و به لِسان قلب، تسبیحگوی پروردگار عالمیان شد...
استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳٧٤٣ بنا به نقل، پيامبر اكرم صلّی الله عليه و آله و سلّم فرمودند: هر كه دخترى داشته باشد و خو
💠#حديث ۳٧٤٤
بنا به نقل، امام صادق عليه السّلام فرمودند: نزد خداوند متعال برای حضرت فاطمه سلام الله علیها نُه اسم وجود دارد: ١. فاطمه ٢. صدیقه ٣. مبارکه ٤. طاهره ٥. زکیه ٦. راضیه ٧. مرضیه ٨. محدثه ٩. زهراء.
🔅 لِفاطمةَ سلام الله علیها تِسْعَةُ اسماءٍ عند اللهِ عز و جلّ: فاطمةُ و الصِّدِّیقةُ و المبارکةُ و الطاهرةُ و الزکیةُ و الراضیةُ و المرضیةُ و المحدثةُ و الزهراءُ.
بحارالانوار، ج ٤٣، ص ١٠
@ahlevela_channel
🌸 همهی دوستان اهل بیت علیهم السّلام، محرم حضرت زهرا علیها السّلام هستند و کسی که محرم آن حضرت باشد، به جهنّم نمیرود.
🌸 خانم زهرا علیها السّلام دوستان اهل بیت علیهم السّلام را خیلی دوست دارد و میگوید هر کس بچّههای مرا دوست بدارد، او هم بچّهی من است. حضرت زهرا علیها السّلام امّ المؤمنین است.
▫️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی▫️
📒 کتاب مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
💠 درس جایگاه زن - بخش پنجم
▫️یک چهرۀ دیگر از زنان در واقعۀ عاشورا بسیار جالب توجه است؛ زنی است در سپاه دشمن از قبیلۀ بکر بن وائل.
▪️پس از اینکه اباعبدالله علیهالسّلام هم به شهادت رسیدند و خیمههای اهل بیت علیهم السّلام مورد هجوم و تاراج قرار گرفت و لشکریان عمر سعد، معجر از سرها میکشیدند، جامه از تنها میدریدند، گوشوارهها را میکشیدند و گوشها را میدریدند و امثال اینها...، این زن که همسر یکی از لشگریان عمر سعد است، وقتی این صحنه را میبیند که لشگر عمر سعد چگونه به اهل بیت اباعبدالله علیهالسّلام حملهور شده است و خیمهها را به غارت میبرد و زنان و کودکان مورد تعدّی قرار میگیرند، به غیرت میآید.
▫️یک شمشیر برمیدارد و کنار خیمههای اباعبدالله علیهالسّلام میآید تا از اهل بیت علیهم السّلام دفاع کند و شروع میکند به فریاد زدن و خطاب کردن که ای آل بکر بن وائل! آیا لباسهای دختران رسول خدا صلّی الله علیه و آله و سلّم را به یغما میبرند و شما مینگرید؟
«وَ لاحُکمَ اِلاّ للهِ یا لَثاراتِ الحُسَینِ!»
هیچ حکمی غیر از حکم خدا نیست ای خونخواهان حسین علیهالسّلام!
▪️اینجاست که جرقّۀ بیداری درست در صحنۀ کربلا رخ میدهد؛ یعنی حتّی یک روز فاصله نمیافتد. اوّلین بیداری در سپاه خود دشمن جرقّه میزند.
▫️بعد شوهرش میآید و دست او را میگیرد و به زور، کشان کشان میبرد.
▪️ولی ببینید، از دلِ سپاه دشمن اوّلین چهرهای که به آگاهی میرسد و این قساوت و بیرحمی و جنایت او را بیدار میکند و به این نتیجه میرساند که به دفاع از مظلوم برخیزد، یک زن است!...
ادامه دارد....
《استاد مهدی طیّب
《۸۵/۰۵/۲۹
@ahlevela_channel
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 راه و راز شکر و قرب به حقیقت فاطمی سلام الله علیها
🎈 فاطمه زهرا سلام الله علیها؛ بانویی که قرآن کریم ایشان را کوثر و خیر کثیر خوانده است،
«اِنّا اَعْطَيْناکَ الْكَوْثَرَ»
بیتردید ما به تو خیر کثیر دادیم.
🎈 فاصلهی بسیاری است بین آنچه ما زیاد مینامیم، با آنچه خداوند زیاد مینامد؛ عظمت فاطمه سلام الله علیها چیست؟ خدا میداند!
🎈 اگر کسی بخواهد به معرفت فاطمه سلام الله علیها راه یابد و از این خیر کثیر بهرهای ببرد، راهش این است:
«فَصَلِّ لِرَبِّکَ وَانْحَرْ»
پس برای پروردگارت نماز بگزار و قربانی کن.
🎈 نماز وسیلهی قرب هر انسان اهل تقواست. اوّلین کار برای نزدیک شدن به حقیقت فاطمی نماز است. انسان با نماز تا قلّهی عرش پرواز میکند و به قرب الهی نائل میشود. دوّمین کار قربانی است. هرچه دارد باید قربانی کند....
🎤 استاد مهدی طیّب
۸۷/۰۳/۳۰
🔗 لینک فایل در سایت آپارات :
aparat.com/v/erIyc
@ahlevela_channel
💠 نکاتی در باب تجلیل از مقام زن و مادر - بخش اوّل
▫️در ابتدا نکتهای ناظر بر مناسبتهایی مانند بزرگداشت مقام زن، تکریم شخصیت مادر، بزرگداشت مقام معلّم و تجلیل از کارگران عرض میکنم.
▪️انسان در وجود خود استعدادها و قُوایی دارد، که چنین استعدادهایی در این حد در هیچ موجودی از موجودات جهان خلقت به ودیعه نهاده نشده است و به همین خاطر انسان، بِالقُوّه موجود ارزشمند و شریفی است.
▪️اگر به انسان به لحاظ استعدادها و قُوا نگاه کنیم و او را بزرگ بداریم، این به خود انسان یعنی به خود شخص دارندۀ آن استعدادها ارتباطی ندارد؛ کار خداست و لذا وقتی خدا این ظرفیت عظیم را در وجود انسان قرار داد، به خود تبریک گفت، نه به انسان: «فَتَبارَکَ اللهُ اَحْسَنُ الْخالِقينَ».
▫️به اعتبار استعداد و به حالت بِالقُوّه بودن، خدا باید بزرگ داشته شود؛ باید حمد و سپاس و شکر و تسبیح و تحمید الهی به جا آورده شود.
▫️امّا این موجود بِالقُوّه وقتی در عرصۀ شکوفایی استعدادها قدم برمیدارد، دو راه در مسیرش هست:
▪️یکی راه مستقیم، راه شکوفایی استعدادها در مسیری که مدّ نظر خدای متعال بوده است، که این راه به تعالی و کمال انسانی منجر میشود. این تعالی و کمال نتیجۀ تلاش و مجاهدت خود انسان، انتخاب صحیح، و پایمردی و پایداری است که در مسیر این انتخاب از خود نشان داده است. لذا در قبال این کمال، انسان قابل ستودن و ستایش است.
▪️اگر خدای ناکرده راه مقابل را برگزید؛ در مسیر تباهی در مسیر فساد و در مسیر انحطاط قدم برداشت و آن مسیر را ادامه داد، این مسئولیت تباهی و فساد متوجّه خود اوست.
▪️پس سه حالت قابل تصوّر است:
🔘 زمانی به انسان به اعتبار استعدادها و قُوای عظیمی که در او نهاده شده است نگاه کنیم؛ آنجا خدا باید تکریم شود.
▫️قرآن کریم به این لحاظ به انسان نگاه کرده است. همین آیه شریفهای که عرض کردم شاهد بر آن است و آیات دیگری مانند
« وَلَقَدْ كَرَّمْنَا بَنِي آدَمَ وَحَمَلْنَاهُمْ فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ وَرَزَقْنَاهُمْ مِنَ الطَّيِّبَاتِ وَفَضَّلْنَاهُمْ عَلَى كَثِيرٍ مِمَّنْ خَلَقْنَا تَفْضِيلًا »
▫️اینکه خدا به بَنیآدم کرامت بخشیده و او را در دریا و خشکی حمل کرده و روزیِ پاک نصیبش ساخته و به انسان بر بسیاری از آفریدگان فضیلت بخشیده، این فعل الهی است. خود انسان به لحاظ این استعداد و این ظرفیت، قابل ستایش نیست؛ چون کار خودش نبوده؛ فعل الهی بوده است.
▪️امّا انسان به لحاظ زمینهای که به فعل خود او و به انتخاب و تلاش و اقدام خود او برمیگردد، یا شایستۀ ستایش است؛ یا شایستۀ نکوهش. لذا قرآن کریم هردوی اینها را دارد.
🔘 جایی که انسان در دست باغبانهای باغستان و گلستان انسانیت رشد میکند و شخصیّت والایی پیدا میکند، قرآن او را میستاید.
🔘 و جایی که بدون بهره گیری از تربیت مربّیان الهی به صورت علف هرزهای در مسیر انحطاط قدم برمیدارد، قرآن انسان را نکوهش میکند. میگوید: انسان هَلوع و حَریص است؛ انسان عَجول است؛ انسان ظَلوم و جَهول است و بسیاری از آیات دیگر.
▫️این بحث کلّی که خدمتتان عرض کردم را در بسیاری از مناسبتها میتوان مبنا قرار داد. مثلاً زن؛ ...
ادامه دارد....
《استاد مهدی طیّب
《۹۲/۰۲/۱۲
@ahlevela_channel
🌺 بعد از ایّام نسبتاً طولانی حزن و اندوه ماتم دخت بزرگوار پیامبر اکرم صلّی الله علیه وآله وسلّم و خاطرات تلخ جفاها و جنایاتی که بعد از رحلت پیامبر اکرم صلّی الله علیه وآله و سلّم در حقّ این بانوی بزرگوار روا داشتند، در طلیعۀ میلاد باسرور این بانوی گرامی قرار گرفتهایم.
🌺 میوۀ حزن در مصائب اهل بیت علیهمالسّلام نیل به سرور لقاء آنهاست. اگر کسی ایّام فاطمیّه را با حزن حضرت زهرا سلاماللهعلیها به شایستگی طیّ کند، در میلاد فاطمۀ زهرا علیهاالسّلام آن نور فاطمی در قلبش متولّد میشود. این یک دورۀ سلوکی و بسیار معنادار است.
🌺 امیدواریم خدای متعال به برکت میلاد بزرگ این کوثر قرآن و قرآن مجسّم، سیّدۀ نساءالعالمین منالاوّلین والآخرین و سیّدۀ نساء اهلالجنّۀ، امّالائمّۀ والرّسول و حجّةالله علیالحُجَج، این الگو و اسوۀ امام عصر ارواحنافداه، این بانوی پیشگام اهل بهشت و شفیعۀ روز جزا، قلوب ما را با عنایات خویش به انوار فاطمی منوّر گرداند.
استاد مهدی طیّب
🎋🌺🍃🎉🌺🍃
@ahlevela_channel