هدایت شده از کانال اهل ولاء
🌿 مراقبه عصر جمعه و نسیم رحمت خدا
🔅 از حضرت امام موسی کاظم عليه السّلام روايت شده است:
🔅خدا را در روز جمعه هزار نسيم رحمت است كه هر بنده را آنچه خواهد از آن رحمتها عطا فرمايد.
🔅پس هر كه بعد از عصر روز جمعه صد مرتبه سوره قدر (اِنّا اَنْزَلْناهُ) را بخواند حقّ تعالی آن هزار رحمت را مضاعف گرداند و به او عطا فرمايد.
💫بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم
إِنَّا أَنْزَلْنَاهُ فِی لَیْلَةِ الْقَدْرِ ﴿١﴾ وَمَا أَدْرَاکَ مَا لَیْلَةُ الْقَدْرِ ﴿٢﴾ لَیْلَةُ الْقَدْرِ خَیْرٌ مِنْ أَلْفِ شَهْرٍ ﴿٣﴾ تَنَزَّلُ الْمَلائِکَةُ وَالرُّوحُ فِیهَا بِإِذْنِ رَبِّهِمْ مِنْ کُلِّ أَمْرٍ ﴿٤﴾ سَلامٌ هِیَ حَتَّى مَطْلَعِ الْفَجْرِ ﴿٥﴾ 💫
منبع: مفاتیحالجنان
#مراقبات_روز_جمعه
@ahlevela_channel
hc.cad p 3.mp3
4.22M
💠 اصلاحطلبی، امر به معروف و نهی از منکر - (۷)
⚪️ مفهوم واجب کفایی در امر به معروف و نهی از منكر
از نظر فقهی واجب كفايی چيزی است كه در آغاز امر بهعهدهی تمام افراد جامعهی اسلامی است؛ یعنی تا وقتی آن نیاز بهطور کامل برطرف نشده، متوجّه تک تک آحاد جامعه است.
فكر نکنیم واجب كفايی يعنی به گردن عدّهای است و به گردن ما نيست! خیر! اگر اين نياز در جامعهی اسلامی تأمين نشود، همهی افراد جامعه در پيشگاه خدا مسؤول و معاقبند.
گرچه در واجب كفايی، توانايی بر انجام هر كاری شرط است، امّا امری كه در جامعهی اسلامی واجب كفايی شد، كسب توانايی انجام آن هم بهعنوان مقدّمهی واجب، بر همه واجب است.
تکتک ما وظیفه داریم براي رفع تمامی منكرها و استقرار همهی معروفها، در همهی شؤون جامعهی اسلامی و در حدّ كفايت گام پيش نهیم و شرایط و صلاحیّتهای لازم برای این کار را هم کسب کنیم.
🎤 استاد مهدی طیّب
#اصلاح_طلبی
#امر_به_معروف
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
salavat-abolhasssan-zarrab-esfahani.mp3
3.7M
💠 صلوات ابوالحسن ضرّاب اصفهانی
✔️ هرگز این صلوات را در عصر جمعه ترک نکنید
☀️ صلواتى كه به ابوالحسن ضرّاب اصفهانى منسوب است و شيخ طوسى و سيّد ابن طاووس آن را در اعمال عصر روز جمعه آوردهاند.
▫️سيّد ابن طاووس فرموده:
☀️ اين صلوات مروی از مولای ما حضرت مهدی صَلَواتُ اللهِ عَلَيْهِ است و اگر ترک كردی تعقيب عصر روز جمعه را به جهت عذری، پس ترك مكن اين صلوات را هرگز، به جهت امری كه مُطَّلِع كرده ما را خداوند جَلَّ جَلالُه به آن.
⭐️ بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ، اَللّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ سَيِّدِ الْمُرْسَلِينَ، وَ خَاتَمِ النَّبِيِّينَ، وَ حُجَّةِ رَبِّ الْعَالَمِينَ، الْمُنْتَجَبِ فِي الْمِيثَاقِ، الْمُصْطَفَى فِي الظِّلالِ، الْمُطَهَّرِ مِنْ كُلِّ آفَةٍ، الْبَرِيءِ مِنْ كُلِّ عَيْبٍ، الْمُؤَمَّلِ لِلنَّجَاةِ، الْمُرْتَجَى لِلشَّفَاعَةِ، الْمُفَوَّضِ إِلَيْهِ دِينُ اللّهِ، اَللّهُمَّ شَرِّفْ بُنْيَانَهُ، وَ عَظِّمْ بُرْهَانَهُ، وَ أَفْلِجْ حُجَّتَهُ، وَ ارْفَعْ دَرَجَتَهُ، وَ .....
🔸 متن کامل صلوات در مفاتیح الجنان قسمت اعمال روز جمعه
#مراقبات_روز_جمعه
@ahlevela_channel
💠 شمّهای از زندگانی و فضایل امام علی بن موسی الرّضا علیه السّلام - بخش چهارم
▪️عبادات حضرت رضا علیه السّلام:
▫️همواره به عبادات و سجدههای طولانی اشتغال داشتند.
▫️سه روز یکبار قرآن را با تأمّل و تدبّر در آیات آن ختم میفرمودند.
▫️در همه حال به نماز اوّل وقت مقیّد بودند. (هنگام مناظرۀ حضرت با عمران صابی وقت نماز شد. حضرت به مأمون فرمودند: الصّلاۀ قد حضرت: وقت نماز رسید. عمران صابی گفت: یا سیّدی! لا تقطع علیّ مسألتی؛ فقد رقّ قلبی: آقای من! پاسخ پرسشم را قطع نکن که همانا قلبم رقیق و آمادۀ پذیرش حق شده است. حضرت فرمودند: نصلّی و نعود: نماز میگزاریم و برمیگردیم. حضرت با همراهانشان نماز را بهجا آوردند و سپس بازگشتند و به بحث ادامه دادند.)
▪️علوم و معارفی که از آن حضرت برجا مانده است، ابوابی از معارف الهی را در دسترس قرار میدهد که در جای دیگری یافت نمیشود. احتجاجات آن حضرت استواری مکتب قرآن و اهلبیت علیهم السّلام را بهوضوح آشکار میسازد.
▪️برخی فضایل اخلاقی آن حضرت:
▫️به مستمندان یاری و آنها را اطعام میفرمودند و با خادمانشان همسفره میشدند.
▫️به شدّت متواضع و فروتن بودند. (کسی که آن حضرت را نمیشناخت، در حمّام از آن حضرت خواست که پشتش را کیسه بکشند. حضرت بیدریغ مشغول شدند. کسی که حضرت را میشناخت وارد شد و به آن فرد گفت میدانی از چه کسی خواستهای پشتت را کسیه بکشد؟ وقتی او فهمید، از خطایش ترسید و عذرخواهی کرد. امّا حضرت فرمودند جای عذرخواهی نیست. آرام بنشین تا کارم را تمام کنم.
▫️در اوج رأفت و مهربانی هستند. حتّی نزد شکارچی برای آهو ضمانت کردند. لطف و مهربانی آن حضرت برای محبّینشان آشکار و برای زائرانشان ملموس و محسوس است. حتّی غیرمسلمانان از کرامات آن حضرت بهره میبرند.
▪️اسراری از ولایت رضوی علیه السّلام :
▫️هر کس به زیارت امام رضا علیه السّلام مشرّف شود، قلبش از خداوند و مقدّرات الهی راضی میگردد و متقابلاً هر کس قلبش از خداوند و مقدّرات الهی راضی شود، در باطن خود به زیارت امام رضا علیه السّلام نائل میگردد.
▫️هر کس به مقام رضا نائل شود، حتماً تا انتهای مسیر کمال خواهد رفت و هر کس به امامت حضرت رضا علیه السّلام معتقد باشد، حتماً به امامت امامان بعدی تا امام دوازدهم علیهم السّلام معتقد خواهد بود.
« استاد مهدی طیّب »
@ahlevela_channel
🌿 مراقبات شب پانزدهم ماه ذیالقعده
▪️از كارهاى مهم اين ماه عمل شب نيمۀ آن است. از پيامبر اکرم صلّى الله عليه و آله و سلّم روايت شده است كه:
⭐️ «شب پانزدهم ماه ذىالقعده شب مباركى است. خداوند در آن با رحمت به بندگان مؤمنش مینگرد. پاداش كسى كه در آن با عمل از خداوند فرمانبردارى كند، مانند پاداش صد روزهدار ملازم مسجد كه به اندازۀ يک چشم به هم زدن نيز نافرمانى خدا را ننمودهاند، میباشد.»
▪️بنابراين انسان بايد در نيمه شب مشغول به طاعت خداوند شده و به دعا و نماز بپردازد. زيرا روايت شده است:
⭐️ «كسى در اين شب چيزى از خدا نمیخواهد مگر اين كه به او عنايت مىفرمايد»
▪️اگر انسان به كسى چنين وعدههايى بدهد، بیتفاوت از كنار اين وعدهها نخواهد گذشت. به خصوص اگر بداند كه او مىتواند به وعدههاى خود عمل نمايد. و همين كه احتمال توانايى بر انجام وعدههاى او را بدهد، براى عمل كردن به دستورات او كافى است. زيرا پاداش خيلى بزرگ است، پاداشى چون پاداش صد ملازم مسجد كه در عمر خود حتّى در يک چشم به هم زدن نيز نافرمانى خدا را ننمودهاند. اين پاداش قابل مقايسه با هيچ يک از سعادتها، داراییها و شادیهاى دنيا نيست. و وقتى كه سود زياد باشد، گرچه احتمال آن ضعيف هم باشد، عقل حكم به انجام آن عمل براى رسيدن به آن سود مىكند. كه در اينجا احتمال سود ضعيف هم نيست. زيرا «اخبار تسامح» در دليل اعمال مستحبّى سند اين روايت را معتبر گردانيده و احتمال آن قوى مىشود.
▪️به رغبت و اشتياق خود براى به دست آوردن كالاهاى اين دنياى پستى كه بقائى نداشته، با تلخیهاى فراوان همراه و مانع رسيدن نور است بنگر و ببين براى رسيدن به آن و اندوختن آن با احتمال ضعيفى، وطن، آسايش و خانواده را ترک و به مسافرت مىروى. بيابانهاى وسيع را در نورديده، درياها را زير پا گذاشته و از جنگلها عبور مىكنى و نهايت آرزوى تو اين است كه مثلًا از اين سفرها به هزار دينار برسى. درحالى كه احتمال مىدهى به آرزوى خود نرسيده و حتّى مال، جان و آبرويت به خطر افتاده و يا با مرگ دست و پنجه نرم كنى ولى باز هم حاضر نيستى از هدف خود دست برداشته و با اين عذرها از جديّت و تلاش دست بردارى.
▪️پس با توجّه به اين كه نعمتهاى آخرت پايدار و بدون هيچ رنجى است و با اين گونه اعمال بطور يقين مىتوان به آن رسيد، چرا عمل نمىكنی؟ و اگر نقص در خود انسان باشد نيز میتوان آن را رفع كرده و سپس به انجام عمل پرداخت. آيا در اين صورت بیتفاوتى در مقابل اين پاداشها علّتى جز ضعف ايمان يا بيمارى قلب كه ناشى از حبّ دنياست، خواهد داشت؟
🍃 ويژگى طاعت و عبادت اين شب
▪️طاعت و عبادت، در اين شب از اين جهت كه مشهور نبوده و مردم كمتر، در آن به طاعت خدا مشغول مىگردند، آن را از ساير شبهاى مشهور ممتاز مىگرداند كه اين مطلب نزد اهل مراقبت مهم است.
▪️زيرا توجّه، در زمان غفلت عموم، از مراقبات مهم و باعث سرعت اجابت است. و نيز اعمال نزد خداوند بزرگتر و به قبول نزديکتر و اجر بيشترى دارد.
▪️پس با تمام جدیّت و اشتياق براى اجابت دعوت منادى به كرامت خداى متعال اقدام نموده، فرصت را غنيمت شمار و از خواب برخيز.
▪️چون به زودى مصيبت مرگ سراغت میآيد كه بعد از آن نمىتوانى ذرّهاى از اين منافع بزرگ را به دست آورى. هنگام ديدن فرشته مرگ بيدار شده و يک سال مهلت مىخواهى، ولى مىگويد سالهاى زيادى را از دست دادى.
مىگويى: يک روز.
مىگويد: روزهاى زيادى را سپرى كردى. به يک ساعت راضى میشوى ولى اين فرصت را به تو نمىدهد. و با افسوس زياد به خاطر از دست دادن ايّام فرصت و زمان مهلت مىميرى. چه افسوس سخت و چه اندوه جانكاهى!
📗 المراقبات - میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
#مراقبات_ماه_ذیالقعده
@ahlevela_channelِ
4_5974195342894171806.mp3
2.51M
💎 شب نیمۀ ماه ذیالقعده
🌟 شب مبارک و خاصِ عبادت که خدا با رحمت به بندگان مؤمنش مىنگرد.
🌟 پاداش كسى كه در آن با عمل از خداوند فرمانبردارى كند، مانند پاداش صد روزهدار ملازم مسجد كه به اندازۀ يک چشم به هم زدن نيز نافرمانى خدا را ننمودهاند، میباشد.
🌟 شب نیمۀ ماه ذیالقعده از آن شبهايی است كه افراد به عظمتشان كم توجه دارند و لذا كمتر اين شبها را برای طاعت و عبادت و خلوت با خدای متعال اختیار میكنند.
🌟 حديثی است منسوب به پیغمبر اكرم صلّی الله علیه و آله و سلّم كه فرمودند: در جمعی كه از خدا غافلند، كسی كه ذاكر خدا باشد، دلش به ياد خدا باشد؛ ارزش اين ذاكر در جمع غافلان، مثل ارزش رزمندۀ مجاهدِ پیشتاز و پیشروست در دل لشكری كه ديگر سربازانش، همه پا به فرار گذاشتهاند...
#مراقبات_ماه_ذیالقعده
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳١٩۵ بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علي عليه السلام فرمودند: نيكى كردن، گنج است و كريم، كسى اس
💠#حديث ۳١٩۶
بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علي عليه السّلام فرمودند: الإنْسانُ، عَبدُ الإحْسانِ.
🔅 انسان، بنده احسان است.
غرر الحكم، ح ۲۶۳
@ahlevela_channel
☀️ متن حدیث اولوالالباب که قسمتی از یک فرمایش طولانی حضرت صادق علیه السّلام است چنین است:
إنَّ اُولِی الاَلبابِ الذّّینَ:
عَمِلُوا بِالفِکرَةِ حَتّی وَرِثُوا مِنهُ حُبَّ اللهِ
فَإنَّ حُبَّ اللهِ اِذَا وَرِثَهُ القَلبُ وَ استَضاءَ بِهِ أَسرَعَ اِلَیهِ اللُّطفُ
فَإذَا نَزَلَ مَنزِلَةَ اللُّطفِ صَارَ مِن أَهلِ الفَوائِدِ
فَإذَا صَارَ مِن أهلِ الفَوائِدِ تَکَلَّمَ بِالحِکمَةِ فَصَارَ صَاحِبَ فِطنَةٍ
فَإذَا نَزَلَ مَنزِلَةَ الفِطنَةِ عَمِلَ فِی القُدرَةِ
فَإذَا عَمِلَ فِی القُدرَةِ عَرَفَ الاَطباقَ السَّبعَةِ
فَإذَا بَلَغَ هَذِهِ المَنزِلَةِ صَارَ یَتَقَلَّبُ فِی فِکرِهِ (ذِکرِهِ) بِلُطفٍ وَ حِکمَةٍ وَ بَیانٍ
فَإذَا بَلَغَ هَذِهِ المَنزِلَةِ جَعَلَ شَهوَتَهُ وَ محَبَّتَهُ فى خَالِقِهِ
فَإذَا فَعَلَ ذَلِکَ نَزَلَ المَنزِلَةَ الکُبری فَعَایَنَ رَبَّهُ فِی قَلبِهِ
وَ وَرِثَ الحِکمَةَ بِغَیرِ مَا وَرِثَهُ الحُکَمَاءُ
وَ وَرِثَ العِلمَ بِغَیرِ مَا وَرِثَهُ العُلَمَاءُ
وَ وَرِثَ الصِّدقَ بِغَیرِ مَا وَرِثَهُ الصِّدّیقُونَ
اِنَّ الحُکَماءَ وَرِثُوا الحِکمَةَ بِالصَّمتِ
وَ اِنَّ العُلَماءَ وَرِثُوا العِلمَ بِالطَّلَبِ
وَ اِنَّ الصِّدّیقینَ وَرِثُوا الصِّدقَ بِالخُشُوعِ وَ طُولِ العِبَادَةِ
فَمَن اَخَذَ بِهَذِهِ السّیرَةِ اِمّا أن یسفلَ وَ اِمّا أن یرفعَ
وَ اَکثَرُهُم الذَّی یَسفَلُ وَ لا یَرفعُ، اِذ لَم یَرعَ حَقَّ اللهِ وَ لَم یَعمَل بِمَا اُمِرَ بِهِ
فَهَذِهِ صِفَةُ مَن لَم یَعرِفِ اللهَ حَقَّ مَعرِفَتِهِ وَ لَم یُحِبَّهُ حَقَّ مَحَبَّتِهِ
فَلا یغُرَّنَّکَ صَلاتُهُم وَ صِیامُهُم وَ رِوایاتُهُم وَ عُلُومُهُم فَاِنَّهُم حُمُرٌ مُستَنفِرَةٌ.
هرآینه صاحبان خردهای ناب (اولیالالباب) کسانی هستند که:
به تفکر پرداختند تا آن که محبّت خدا را از آن به ارث بردند،
هرآینه هنگامی که قلب محبّت الهی را به ارث برد و بدان روشنایی یابد، لطف به سرعت به آن روی میآورد.
پس هنگامی که در مقام لطف منزل گرفت، از اهل فایدهها میگردد.
پس هنگامی که از اهل فواید شد، به حکمت سخن میگوید؛ در نتیجه صاحب تیزفهمی و فطانت میگردد.
پس هنگامی که در مقام فطانت منزل گرفت، در قدرت عمل مینماید.
پس هنگامی که در قدرت عمل نمود، مراتب و طبقات هفتگانه را میشناسد.
پس هنگامی که در این مقام منزل گرفت، فکرش (ذکرش) به لطف و حکمت و بیان دگرگون میشود.
پس هنگامی که در این مقام منزل گرفت، شهوت و محبّتش را در آفریدگارش قرار میدهد.
پس هنگامی که این کار را کرد، در مقام بزرگ منزل میگیرد؛ در نتیجه پروردگارش را در قلب بالعیان مشاهده میکند؛
و حکمت را به طریقی جز آنچه حکما به ارث بردهاند، به ارث میبرد؛
و علم را به طریقی جز آنچه علما به ارث بردهاند، به ارث میبرد؛
و صدق را به طریقی جز آنچه صدیقان به ارث بردهاند، به ارث میبرد؛
هرآینه حکما حکمت را از راه سکوت اختیار کردن به ارث بردند؛
و هرآینه عالمان علم را از راه طلب و تحصیل به ارث بردند؛
و هرآینه صدّیقان صدق را از راه خشوع و عبادت طولانی به ارث بردند؛
هر کس این روشها را در پیش گیرد، یا به سفلی و پستی میگراید یا به رفعت و بلندی دست مییابد؛ و اکثراً به پستی میگرایند و به بلندی دست نمییابند، زیرا حقّ خداوند را مراعات نمیکنند و به آنچه بدان امر کرده است، عمل نمینمایند؛ و این صفت کسی است که خدا را بدانگونه که سزاوار است، نمیشناسد و آنچنان که شایسته است، دوست نمیدارد؛ بنابراین نمازها و روزهها و روایتها و علمهای آنان تو را نفریبد که همانا آنان خرانی گریزندهاند.
[با توجه به این حدیث شریف، دوست اهل بیت علیهم السّلام اگر به خوبیهایی که خداوند از آغاز عمرش به او کرده است، فکر کند (عَلَی العَاقِلِ اَن یکُونَ لَهُ سَاعَاتٌ... وَ سَاعَةٌ یتَفَکَّرُ فِی مَاصَنَعَ اللهُ عَزَّوَجَلَّ اِلَیهِ: بر شخص عاقل واجب است در هر روز زمانهایی برای اموری اختصاص دهد و زمانی که فکر کند درباره آنچه خدای عزّوجل نسبت به او کرده است. التَّفَکُّرُ فِی آلاءِ اللهِ نِعمَ العِبَادَةِ: تفکر کردن در نعمتها و الطاف الهی چه نیکو عبادتی است)، پی میبرد که از قبل از اینکه از رحم مادر متولّد شود تاکنون، خدا بی آن که به او نیازی داشته و یا از خوبی کردنهایش در پی غرضی برای خویش باشد، یا حتّی منّتی بر بندهاش نهاده باشد، از لطف و احسان و اعطاء نعمت و مدارا و ستر و غفران، به او چهها کرده است و میبیند اگر شخص دیگری یکی از این لطف و احسانهای بیشمار را در حقّ او میکرد، یک دل نه، صد دل عاشق آن شخص میشد و محبتش را در دل میگرفت. در نتیجه این تفکر محبّت به خدا را نصیب او میسازد و از این طریق طی منازل کمال را همانگونه که در حدیث ذکر شده است، آغاز میکند]
🌱 مرحوم حاج اسماعیل دولابی 🌱
📙 مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
💠 چهل دستورالعمل سلوکی
🍃 ۱۶- بسیارى از عادات و رسوم خلق، از جهل و دنیاطلبى آنها برخاسته و با تعالیم و احکام الهى در تعارض آشکار است. سالک باید از تسلیم و تبعیّت محض در برابر عادات و رسوم خلق پرهیز کند و با ارادهى مستقل و استوار، آنچه را با موازین عقل و شرع سازگار نیست ترک نماید و به اینکه دیگران در مورد او چه خواهند گفت و چه قضاوتى خواهند کرد بهایى ندهد.
زیرا عادات و رسوم خلق، خود دین علیحدّهاى است که تبعیّت مطلق از آن با پیروى دین خدا قابل جمع نیست.
البتّه سالک پس از اینکه توانست خود را از انقیاد آداب و رسوم جاهلانهى خلق رها کند، براى اینکه زندگى بر بستگان و اطرافیانش تلخ نشود و به قصد مدارا با آنان که هنوز به چنین معرفت و حرّیّتى نایل نشدهاند، در مواردى که با اوامر الهى تضاد ندارد، مىتواند بدون رغبت قلبى، تا حدودى در عادات و رسوم رایج، با آنان همراهى کند.
امیرالمؤمنین علیه السّلام در نامهاى به فرزند خویش، امام مجتبى علیه السّلام مىنویسند : یا بُنَىَّ کُن فِى النّاسِ وَ لا تَکُن مَعَهُم : فرزندم! در جمع مردم باش، امّا همراه آنان نباش. یعنى در اشتباهات و انحرافاتشان با آنها همراه نباش.
ادامه دارد....
📕 شراب طهور - تألیف استاد مهدی طیّب
#شراب_طهور
#دستورالعملهای_سلوکی - ۱۳
@ahlevela_channel
💠 اصلاحطلبی، امر به معروف و نهی از منکر - (۱۴)
⚪️ شرايط وجوب امر به معروف و نهي از منكر - ۱
امر به معروف و نهی از منکر با چند شرط واجب میشود. برخی از این شروط ممکن است نقداً حاصل نباشد و مستلزم این باشد که شخص بهعنوان آمِر یا ناهی، آنها را تحصیل و اکتساب کند. این شروط عبارتند از:
شرط اوّل، علم و آگاهی است. مقصود از علم و آگاهی، تنها آگاهی از مسائل فقهی امر به معروف و نهی از منکر نیست که در رسالههای توضیحالمسائل ذکر شده است. اینک بعضی از زمینههای لازم برای کسب آگاهی را بیان میکنیم.
اوّلین مورد، شناخت معروف و منكر در تمامی گسترهی امر به معروف و نهی از منکر است. شیعه معتقد است نیکی و بدی در ذات و واقعیت امور است و تابع قراردادهای شرعی یا بشری نیست.
خوبی عدالت در ذات آن است؛ نه اینکه چون خدا به آن فرمان داده یا فلان اندیشمند اعتقاد به خوبی آن دارد یا فلان گروه یا جامعه میپسندد، خوب باشد. دروغ و بخل بهخودی خود بد است؛ نه اینکه چون خدا از آنها نهی کرده و یا نظامهای اخلاقی بشری، آنها را زشت میشمارند، بد باشد.
نظام ارزشی قرآن و اسلام، بر ارزشهای واقعی استوار است. به بیان دیگر، خدا در قرآن به چیزی امر کرده که ذاتاً خوب است و از چیزی نهی کرده که ذاتاً بد است.
قرآن کریم میفرماید: يُحِلُّ لَهُمُ الطَّيِّباتِ وَ يُحَرِّمُ عَلَيْهِمُ الْخَبائِثَ: خداوند چیزهایی را که فیالحقیقه طیّب و پاک هستند حلال و روا اعلام میکند و چیزهایی را که در واقع خبیث و پلید هستند، حرام و ناروا اعلام میدارد.
اینگونه نیست که حلال و حرام قراردادی باشد و هرچه را بخواهند حلال، و هرچه را بخواهند، حرام کنند. حلال و حرام الهی مبتنی بر حکمت است. چیزی که حلال است، خاصیّتی دارد و آنچه حرام است، ضرری دارد.
قرآن کریم در بعضی موارد به این حکمت تصریح کرده است. برای نمونه، در رابطه با شراب و قمار میفرماید:
يَسْأَلُونَكَ عَنِ الْخَمْرِ وَ الْمَيْسِرِ قُلْ فِيهِما إِثْمٌ كَبِيرٌ وَمَنافِعُ لِلنّاسِ وَ إِثْمُهُما أَكْبَرُ مِنْ نَفْعِهِما:
از تو از حکم شراب و قمار میپرسند. بگو در این دو کار، گناه بزرگی است و سودهایی برای مردم؛ ولی زیان گناه آن دو بیش از منفعت آنهاست.
بنابر آنچه بیان شد، در امر به معروف و نهی از منکر، لازم است به چیزی امر شود که حقیقتاً نیک و معروف باشد و از چیزی نهی شود که حقیقتاً بد و منکر باشد؛ نه اینکه معروف و منکر تابع عرف جامعه یا سلیقههای شخصی و گروهی افراد باشد.
در دورههای مختلف تاریخ و از جمله در دنیای امروز، شاهد این هستیم که معروف و منکر جای خود را با یکدیگر عوض کرده و میکنند. اصولاً یکی از خصوصیّات آخرالزّمان همین است که نظام ارزشی حاکم بر آن، واژگونه میشود و در نتیجه، معروف منکر میگردد و منکر معروف.
بهجای اینکه به معروف امر شود، از آن نهی میشود؛ چراکه نظام ارزشی، آنچه را فیالواقع معروف است، منکر میداند و آن را نشانهی تحجّر و عقبماندگی میشمارد؛ و آنچه را منکر است، نشانهی تجدّد، روشنفکری، آزاداندیشی و پیشرفت تلقّی میکند.
فطرت انسان اگر سالم باشد و مغفول واقع نشده باشد، میتواند کلّیّات نیکی و بدی را بشناسد؛ اما از عهدهی درک و شناخت جزئیّات و همهی مصادیق نیکی و بدی برنمیآید.
همهی جزئیّات و مصادیق نیک و بد را خدا میشناسد؛ چراکه آفریدگار همه چیز است و لذا به حقیقت همهی اشیاء بهطور کامل آگاه است.
خدا با امر و نهییی که در دین کرده، نیک و بد، یا معروف و منکر امور را معرّفی نموده است و انبیاء الهی و در رأس آنان، پیامبراکرم و اهلبیت عصمت و طهارت صلوات الله علیهماجمعین که رسالت تبیین دین را بر عهده دارند، متکفّل و مرجع تعیین نیک و بد یا معروف و منکر برای مردم هستند.
در زیارت آلیاسین به محضر اهلبیت علیهمالسّلام عرضه میداریم: وَ الْمَعْرُوفُ ما اَمَرْتُمْ بِهِ وَ الْمُنْکَرُ ما نَهَیْتُمْ عَنْهُ:
معروف آن است که شما اهلبیت به آن امر کردهاید؛ و منکر آن است که شما اهلبیت از آن نهی کردهاید.
اینطور نیست که هر کسی، هر گویندهای، هر صاحبسخنی، هر مدیری، هر قدرتمندی بتواند معروف و منکر را تعیین کند. خدای متعال برای معروف و منکر، معیار قرار داده و آن را به استنباطات یا به سلایق و آراء مردم واگذار نکرده است.
معیار و شاخص معروف و منکر، اهلبیت عصمت و طهارت صلوات الله علیهم اجمعین هستند.
ادامه دارد ....
استاد مهدی طیّب
#اصلاح_طلبی
#امر_به_معروف
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
🌿 مراقبات شب پانزدهم ماه ذیالقعده
▪️از كارهاى مهم اين ماه عمل شب نيمۀ آن است. از پيامبر اکرم صلّى الله عليه و آله و سلّم روايت شده است كه:
⭐️ «شب پانزدهم ماه ذىالقعده شب مباركى است. خداوند در آن با رحمت به بندگان مؤمنش مینگرد. پاداش كسى كه در آن با عمل از خداوند فرمانبردارى كند، مانند پاداش صد روزهدار ملازم مسجد كه به اندازۀ يک چشم به هم زدن نيز نافرمانى خدا را ننمودهاند، میباشد.»
▪️بنابراين انسان بايد در نيمه شب مشغول به طاعت خداوند شده و به دعا و نماز بپردازد. زيرا روايت شده است:
⭐️ «كسى در اين شب چيزى از خدا نمیخواهد مگر اين كه به او عنايت مىفرمايد»
▪️اگر انسان به كسى چنين وعدههايى بدهد، بیتفاوت از كنار اين وعدهها نخواهد گذشت. به خصوص اگر بداند كه او مىتواند به وعدههاى خود عمل نمايد. و همين كه احتمال توانايى بر انجام وعدههاى او را بدهد، براى عمل كردن به دستورات او كافى است. زيرا پاداش خيلى بزرگ است، پاداشى چون پاداش صد ملازم مسجد كه در عمر خود حتّى در يک چشم به هم زدن نيز نافرمانى خدا را ننمودهاند. اين پاداش قابل مقايسه با هيچ يک از سعادتها، داراییها و شادیهاى دنيا نيست. و وقتى كه سود زياد باشد، گرچه احتمال آن ضعيف هم باشد، عقل حكم به انجام آن عمل براى رسيدن به آن سود مىكند. كه در اينجا احتمال سود ضعيف هم نيست. زيرا «اخبار تسامح» در دليل اعمال مستحبّى سند اين روايت را معتبر گردانيده و احتمال آن قوى مىشود.
▪️به رغبت و اشتياق خود براى به دست آوردن كالاهاى اين دنياى پستى كه بقائى نداشته، با تلخیهاى فراوان همراه و مانع رسيدن نور است بنگر و ببين براى رسيدن به آن و اندوختن آن با احتمال ضعيفى، وطن، آسايش و خانواده را ترک و به مسافرت مىروى. بيابانهاى وسيع را در نورديده، درياها را زير پا گذاشته و از جنگلها عبور مىكنى و نهايت آرزوى تو اين است كه مثلًا از اين سفرها به هزار دينار برسى. درحالى كه احتمال مىدهى به آرزوى خود نرسيده و حتّى مال، جان و آبرويت به خطر افتاده و يا با مرگ دست و پنجه نرم كنى ولى باز هم حاضر نيستى از هدف خود دست برداشته و با اين عذرها از جديّت و تلاش دست بردارى.
▪️پس با توجّه به اين كه نعمتهاى آخرت پايدار و بدون هيچ رنجى است و با اين گونه اعمال بطور يقين مىتوان به آن رسيد، چرا عمل نمىكنی؟ و اگر نقص در خود انسان باشد نيز میتوان آن را رفع كرده و سپس به انجام عمل پرداخت. آيا در اين صورت بیتفاوتى در مقابل اين پاداشها علّتى جز ضعف ايمان يا بيمارى قلب كه ناشى از حبّ دنياست، خواهد داشت؟
🍃 ويژگى طاعت و عبادت اين شب
▪️طاعت و عبادت، در اين شب از اين جهت كه مشهور نبوده و مردم كمتر، در آن به طاعت خدا مشغول مىگردند، آن را از ساير شبهاى مشهور ممتاز مىگرداند كه اين مطلب نزد اهل مراقبت مهم است.
▪️زيرا توجّه، در زمان غفلت عموم، از مراقبات مهم و باعث سرعت اجابت است. و نيز اعمال نزد خداوند بزرگتر و به قبول نزديکتر و اجر بيشترى دارد.
▪️پس با تمام جدیّت و اشتياق براى اجابت دعوت منادى به كرامت خداى متعال اقدام نموده، فرصت را غنيمت شمار و از خواب برخيز.
▪️چون به زودى مصيبت مرگ سراغت میآيد كه بعد از آن نمىتوانى ذرّهاى از اين منافع بزرگ را به دست آورى. هنگام ديدن فرشته مرگ بيدار شده و يک سال مهلت مىخواهى، ولى مىگويد سالهاى زيادى را از دست دادى.
مىگويى: يک روز.
مىگويد: روزهاى زيادى را سپرى كردى. به يک ساعت راضى میشوى ولى اين فرصت را به تو نمىدهد. و با افسوس زياد به خاطر از دست دادن ايّام فرصت و زمان مهلت مىميرى. چه افسوس سخت و چه اندوه جانكاهى!
📗 المراقبات - میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
#مراقبات_ماه_ذیالقعده
@ahlevela_channelِ
هدایت شده از کانال اهل ولاء
4_5974195342894171806.mp3
2.51M
💎 شب نیمۀ ماه ذیالقعده
🌟 شب مبارک و خاصِ عبادت که خدا با رحمت به بندگان مؤمنش مىنگرد.
🌟 پاداش كسى كه در آن با عمل از خداوند فرمانبردارى كند، مانند پاداش صد روزهدار ملازم مسجد كه به اندازۀ يک چشم به هم زدن نيز نافرمانى خدا را ننمودهاند، میباشد.
🌟 شب نیمۀ ماه ذیالقعده از آن شبهايی است كه افراد به عظمتشان كم توجه دارند و لذا كمتر اين شبها را برای طاعت و عبادت و خلوت با خدای متعال اختیار میكنند.
🌟 حديثی است منسوب به پیغمبر اكرم صلّی الله علیه و آله و سلّم كه فرمودند: در جمعی كه از خدا غافلند، كسی كه ذاكر خدا باشد، دلش به ياد خدا باشد؛ ارزش اين ذاكر در جمع غافلان، مثل ارزش رزمندۀ مجاهدِ پیشتاز و پیشروست در دل لشكری كه ديگر سربازانش، همه پا به فرار گذاشتهاند...
#مراقبات_ماه_ذیالقعده
@ahlevela_channel
24.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬 شگفتیهای عبادت در شب نیمۀ ماه ذیالقعده
در روایتی از پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم نقل شده است که فرمودند:
در ذیالقعده شبی مبارک است و آن شب پانزدهم است که خداوند به بندگان مؤمنش با رحمت مینگرد.. پاداش کسی که در آن شب به طاعت خدا مشغول باشد معادل پاداش صد سائح (روزهدار) است که حتی به اندازۀ چشم برهم زدنی معصیت خدا نکرده باشد.
سائح به یک تعبیر به معنای روزهدار است و به تعبیری دیگر به معنای سیاحتگری است که حُجُب از دیدگان دلش کنار رفته و عوالم باطن را سیر میکند و سیّاح عوالم ملکوت و جبروت و لاهوت است...
و فرمودند:
احدی باقی نمیماند که در آن شب از خدا چیزی درخواست کرده باشد مگر آنکه به او عطا شود ....
🎤 استاد مهدی طیّب
#مراقبات_ماه_ذیالقعده
@ahlevela_channel
May 11
💠 دعای فرج
⭐️ دعای مجرّبی که برای برآمدن حاجات از جانب حضرت ولیّعصر ارواحنافداه وارد شده است.
⭐️ بهتر است این عمل در اماکن مذهبی مانند مساجد و حرمهای اهلبیت علیهم السّلام و شبهنگام یا سحرگاهان، خصوصاً شب جمعه انجام شود.
▫️دو رکعت نماز میگزاری؛ سپس میگویی:
▪️يا مَنْ أَظْهَرَ اَلْجَمِيلَ وَ سَتَرَ اَلْقَبِيحَ يَا مَنْ لَمْ يُؤَاخِذْ بِالْجَریرَةِ (بِالسَّرِيرَةِ) وَ لَمْ يَهْتِكِ السِّتْرَ [وَ اَلسَّرَارَةَ] يَا عَظِيمَ الْمَنِّ (اَلْعَفْوِ) [يَا كَرِيمَ الصَّفْحِ] يَا حَسَنَ اَلتَّجَاوُزِ [وَ] يَا وَاسِعَ اَلْمَغْفِرَةِ يَا بَاسِطَ اَلْيَدَيْنِ بِالرَّحْمَةِ يَا مُنْتَهَى كُلِّ نَجْوَى [وَ] يَا غَايَةَ (صَاحِبَ) كُلِّ شَكْوَى [وَ] يَا عَوْنَ كُلِّ مُسْتَعِينٍ وَ يَا مُبْتَدِئاً بِالنِّعَمِ قَبْلَ اِسْتِحْقَاقِهَا.
▫️سپس میگویی:
▪️۱۰ بار يَا رَبَّاهْ
▪️۱۰ بار يَا سَيِّدَاهْ
▪️۱۰ بار يَا مَوْلَاهْ (مَوْلَيَاهْ)
▪️۱۰ بار يَا غَايَتَاهْ (غَيْثَاهْ)
▪️۱۰ بار يَا مُنْتَهَى [غَايَةِ] رَغْبَتَاهْ
▫️آنگاه میگویی:
▪️أسْأَلُكَ بِحَقِّ هَذِهِ اَلْأَسْمَاءِ وَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ [اَلطَّيِّبِينَ] اَلطَّاهِرِينَ [عَلَیْهِمُ السَّلامُ] إِلاَّ مَا كَشَفْتَ كَرْبِی وَ نَفَّسْتَ هَمِّی وَ فَرَّجْتَ [عَنِّی] غَمِّی وَ أَصْلَحْتَ حَالِی
▫️و [در حالیکه در سجدهای] برای آنچه میخواهی دعا کن و حاجتت را درخواست بنما.
▫️سپس گونهی راست خود را بر زمین (مُهر) بگذار و ۱۰۰ بار بگو:
▪️يا مُحَمَّدُ يَا عَلِیُّ اكْفِيَانِی فَإِنَّكُمَا كَافِيَایَ وَ انْصُرَانِی فَإِنَّكُمَا نَاصِرَایَ.
▫️آنگاه گونهی چپ خود را بر زمین (مُهر) بگذار و بگو ۱۰۰ بار (بسیار تکرار کن):
▪️أدْرِكْنِی [يَا صَاحِبَ الزَّمَانِ]
▫️و در پی آن تا جایی که نَفَست قطع شود، بگو:
▪️الْغَوْثَ الْغَوْثَ الْغَوْثَ.
▫️آنگاه سرت را بلند کن که ان شاء اللّٰه خداوند با کرم خویش حاجتت را برمیآورد.
————-----
* عبارات داخل [ ] به معنای این است که در برخی نسخ، این عبارت هست و در برخی نیست.
* عبارات داخل ( ) به معنای این است که در برخی نسخ به جای عبارت متن، چنین عبارتی وجود دارد.
📚 منابع :
دلائلالامامة، محمّد بن جریر طبری
مستدرک الوسائل، محدّث نوری
بحارالانوار، علّامه مجلسی
زادالمعاد، علّامه مجلسی
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳١٩۶ بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علي عليه السّلام فرمودند: الإنْسانُ، عَبدُ الإحْسانِ. 🔅
💠#حديث ۳۱۹۷
بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علي عليه السّلام فرمودند: با كردار نيك خود، بدكردار را، اصلاح كن
و با گفتار خوش و زيبايت، به خير و خوبى، راهنمايى كن.
🔅 أصْلِحِ المُسيءَ ، بحُسْنِ فِعالِكَ
و دُلَّ على الخَيرِ، بجَميلِ مَقالِكَ.
غرر الحكم، ح ۲۳۰۴
@ahlevela_channel
☀️ حدیث اولواالالباب راه میانبُر است. بشر چقدر عبادت خدا کند تا به محبّت خدا برسد؟ این حدیث میگوید عبد تا فکر کرد، دارای محبّت خدا شد. وقتی هم دارای محبّت خدا شد، کارش روی غلتک افتاد و مراتب کمال را یکی پس از دیگری طی کرد.
☀️ راه اولواالالباب شدن را قرآن بیان فرموده است؛ فَبَشِّر عِبَادِ الَّذینَ یَستَمِعُونَ القَولَ فَیَتَّبِعُونَ اََحسَنَهُ، اُولئِکَ الّذینَ هَدیهُم اللهُ وَ اُولَئِکَ هُم اُولُوا الاَلبَابِ. یعنی ای حبیب من، به آن بندگان من که به قول گوش میدهند (مقصود از قول، حرفهای خوب است) و بهترین و قشنگترین آنها را انتخاب و قبول و پیروی میکنند، بشارت بده که آنها همان کسانی هستند که خدا هدایتشان کرده است و آنها همان اولواالالبابند. از این راه، عقل انسان بزرگ میشود و اولواالالباب میگردد و آنوقت به حدیث اولواالالباب عمل میکند.
🌱 مرحوم حاج اسماعیل دولابی 🌱
📙 مصباح الهدی
تٱلیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
🌿 نماز فوقالعادۀ یکشنبۀ ماه ذیالقعده
✨هدیۀ جبرئيل در سفر معراج به پیامبر✨
☀️ این نماز برای یکشنبۀ اوّل ماه ذیالقعده وارد شده است؛ ولی قید خاصّی ندارد. خواندن آن در تمام یکشنبههای ماه ذیالقعده و در طول سال توصیه میشود.
🔅 از رسول خدا صلّی الله عليه و آله و سلّم روايت شده است كه هر كه این نماز را بجا آورد، توبهاش مقبول و گناهانش آمرزيده شود، خصماء او در روز قيامت از او راضی شوند، با ايمان بميرد و دينش گرفته نشود، قبرش گشاده و نورانی گردد، والدينش از او راضی گردند، مغفرت شامل حال والدين او و ذريّه او گردد، توسعۀ رزق پيدا كند، ملكالموت با او در وقت مردن مدارا كند و به آسانی جان او بيرون شود.
🍃 نحوۀ خواندن نماز یکشنبه ماه ذیالقعده:
▫️ابتدا غسل مستحب توبه کند و سپس وضو بگيرد.
▫️این نماز چهار رکعت است. در هر رکعت بخواند:
▪️سوره «حمد» ۱ مرتبه
▪️سوره «توحید» ۳ مرتبه
▪️سوره «فَلَق» ۱ مرتبه
▪️سوره «ناس» ۱ مرتبه
▫️بلافاصله بعد از سلام نماز باید ۷۰ بار استغفار کند و بگوید:
▪️«أسْتَغْفِرُاللهَ رَبِّی وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ»
▫️بعد از هفتاد بار استغفار، بگوید:
▪️«لاحَوْلَ وَ لاقُوَّةَ اِلاّ بِاللهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ»
سپس این دعا را بخواند:
▪️«یا عَزِیزُ یا غَفّارُ! اِغْفِرْلِی ذُنُوبِی وَ ذُنُوبَ جَمیِعِ الْمُؤْمِنینَ والمُؤْمِنَاتِ؛ فَاِنَّهُ لا یَغْفِرُ الذُّنُوبَ اِلّا اَنْتَ»
▫️ای خدای عزیز! ای خدایی که غفّار و بخشنده هستی! گناهان مرا و گناهان همۀ مردان و زنان مؤمن را ببخش؛ که جز تو بخشندۀ گناهی وجود ندارد و جز تو کسی نیست که گناهان را ببخشد.
🍃 چند نکتۀ مهم :
🔅 نحوۀ خواندن این نماز به دو صورت نقل شده است:
▪️۱- یا دو نماز دو رکعتی که بعد از سلام دو رکعت اوّل، بلافاصله انسان بلند میشود و نیّت دو رکعت بعد را میکند و در نتیجه جمعاً چهار رکعت میشود.
▪️۲- یا اینکه این چهار رکعت به شکل پیوسته انجام میشود با نیّت یک نماز چهار رکعتی که در رکعت دوّم آن تشهّد و سلام نیست و فقط در پایان رکعت چهارم تشهّد میخواند و سلام میدهد.
🔅 خواندن این نماز به هر دو صورت توصیه شده است. با توجّه به اینکه وقت بسیار کمی میگیرد؛ چه خوب است انسان به هر دو صورت بخواند؛ که هر یک از این دو در روایت مقصود بوده است، به آن عمل شده باشد.
🔅 نمازهایی که در روایات گفته شده است بعد از سلام نماز فلان ذکر را بگویید، بهتر است بعد از سلام، ذکر مستحبّ دیگری نگویید. حتّی سه مرتبه الله اَکْبَر را که مستحب است بعد از سلام نماز گفته شود، احتیاطاً نگویید. بلافاصله بعد از اینکه سلام نماز را دادید تسبیح را بردارید و استغفار کنید.
🔅 این نماز آثار و برکات فوقالعادهای دارد؛ که قبلاً عرض کردهام. وقتی به آن صحبتها مراجعه کنید، رغبتتان برای از دست ندادن این نماز به مراتب بیشتر میشود.
«استاد مهدی طیّب»
#مراقبات_ماه_ذیالقعده
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
4_5836942657858832080.mp3
5.54M
💎 نماز یکشنبۀ ماه ذیالقعده
🔅 فضیلت نماز در روایتی از پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم
🔅 نحوۀ استغفار و مرور گناهانِ تمام عمر
🔅 صدقۀ قبل از نماز و سایر توصیهها...
۸۷/۰۸/۰۹
#مراقبات_ماه_ذیالقعده
@ahlevela_channel
💠 چهل دستورالعمل سلوکی
🍃 ۱۷- خدمت عاشقانه، مشتاقانه و توأم با لذّت، به مخلوقات خدا، حتّى به حیوانات، از امورى است که در سلوک روحانى درهاى بسته را بر سالک مىگشاید.
به ویژه گره گشودن از کار یک انسان درمانده، برداشتن بار غم از دل یک انسان محزون، شاد کردن دل یک انسان دردمند، برآوردن نیاز یک انسان نیازمند، بدون خودنمایى یا منّتگذارى و حتّى بدون چشمداشت اجر و پاداش از جانب خدا، و لذّت بردن از این عمل به خاطر عشق به مخلوقات خدا، کیمیایى است که مىتواند در چشم بر هم زدنى حجابها را از برابر دیدهى دل سالک برطرف کند و مس وجود او را به زر ناب انسان کامل بدل سازد. لذا سالک باید از این عامل مؤثّر حدّاکثر بهره را ببرد.
ادامه دارد....
📕 شراب طهور - تألیف استاد مهدی طیّب
#شراب_طهور
#دستورالعملهای_سلوکی - ۱۴
@ahlevela_channel
💠 اصلاحطلبی، امر به معروف و نهی از منکر - (۱۵)
⚪️ شرايط وجوب امر به معروف و نهی از منكر - ۲
دوّمین چیزی که برای امر به معروف و نهی از منکر، لازم است از آن آگاه باشیم، جامعه و زمانهی خویش و مقتضيات آن است.
سوّمین موضوع، شناخت اسلوبها و وسائل كارآمد و كارا در امر به معروف و نهی از منكر است. امر به معروف و نهی از منکر، امری صرفاً فردی نیست و رسانههای جمعی و گروهی، سايتهای اينترنتی، شبكههای ماهوارهای، راديويی و تلويزيونی، روزنامهها، مجلاّت، كتب و نشريات، نقش مهمّی در تحقّق آن ایفا میکنند.
لذا باید دانشهای لازم برای استفاده از این ابزارها را کسب کنیم؛ تكنولوژی آموزشی، تكنولوژی ارتباطی عصر و زمان خود، و برنامهريزی و مديريّت فرهنگی را بشناسيم؛ و این امر مستلزم مطالعه در حوزههای روانشناسی، علوم تربيتی و علوم ارتباطات است.
البتّه باید توجّه داشت که دشمنان ما، آمريكا، اروپا، صهيونيسم، اسرائيل و ديگران، از هر ابزاری كه به دستشان بيايد، استفاده میكنند؛ امّا جامعهی اسلامی مقيّد به اوامر الهی است. در دين ما، هدف وسيله را توجيه و مباح نمیكند.
به هدف مقدّس، جز از راه مقدّس نمیتوان رسيد؛ جز به وسيلهی مقدّس نمیتوان اهداف مقدّس را تحقّق بخشيد. لذا در امر به معروف و نهی از منكر، وسائل بايد مباح و مشروع باشد.
اميرالمؤمنين علیهالسّلام وقتی به حكومت رسيدند، برخلاف خلفای قبلی، سهم افراد از بيتالمال را به تساوی توزيع كردند.
رفقا، دوستان و خيرخواهان گفتند: يا اميرالمؤمنین! با اين كار شما، بسیاری از صحابهی كبار و همسران پيغمبر صلّی الله علیه وآله و ديگران سر و صدايشان درمیآيد! مصلحت نيست. حكومت شما در معرض خطر قرار میگيرد. حضرت را به خيال خودشان نصيحت كردند!
حضرت در پاسخ فرمودند: أَ تَأْمُرُونِّي أَنْ أَطْلُبَ النَّصْرَ بِالْجَوْرِ فِی مَنْ وُلِّيتُ عَلَيْهِ: آیا به من امر میكنيد كه پيروزی و نصرت را با جور و ستمگری در عرصهی حكومت خود كسب كنم؟ يعنی حتّی حكومت علی علیهالسّلام با آن تقدّس، نبايد از راه نامشروع تحكيم و تقويت شود.
خدای متعال در قرآن به پيغمبرش فرمان داد: قُلْ هٰذِهِ سَبِيلِی أَدْعُو إِلَى اللهِ عَلیٰ بَصِيرَةٍ أَنَا وَ مَنِ اتَّبَعَنِی:
بگو اين راه من است. منِ رسولالله و تابعان و پيروان من، دعوت بهسوی خدا را براساس بصيرت، يعنی علم، آگاهی و بينش درست انجام میدهيم.
این حدیث معروف است که: اَلْعامِلُ عَلیٰ غَيْرِ بَصِيرَةٍ كَالسّائِرِ عَلیٰ غَيْرِ الطَّرِيقِ؛ لا تَزِيدُهُ سُرْعَةُ السَّيْرِ إِلّا بُعْداً :
كسی كه بدون بصيرت دست به عمل میزند، مثل كسی است كه دارد در بيراهه راه میپيمايد؛ هرچه بر سرعتش بیفزاید، از مقصدش دورتر میشود.
شرط دوّم در وجوب امر به معروف و نهی از منکر، علم و آگاهی به چیزهای دیگری است.
نخست يقين به اينكه امر مورد نظر، بر شخصی كه میخواهیم او را امر به معروف یا نهی از منكر كنیم، واجب است. اگر شک داریم كه اين امر بر او واجب است، نمیتوانیم او را امر و نهی كنیم.
دوّم، بايد يقين داشته باشیم که او آن كار را تصادفاً و به اشتباه انجام نداده است؛ بلکه با علم و قصد قبلی، و با تصميم بر تكرار و اصرار بر ادامهی راه، در مسير این منكر قدم برمیدارد.
اگر مشخّص است كه او اهل اين كارها نيست، ناخواسته لغزشی از او سر زده، خودش توبه میكند و ديگر هم اين كار از او سر نمیزند، اينجا هم جای امر به معروف و نهی از منكر نيست.
ادامه دارد ....
استاد مهدی طیّب
#اصلاح_طلبی
#امر_به_معروف
@ahlevela_channel
4_5965256085727086683.mp3
4.25M
💎 ابعاد شخصیتی امام خمینی
امام خمینی رضوان الله تعالی علیه یک مرجع تقلیدِ دارای ابعاد متنوع شخصیتی بودهاند. یک عارف، یک سالک، یک فیلسوف و حکیم توانمند، یک متفکر بزرگ، یک رهبر سیاسی-انقلابی عظیم، یک معلم اخلاق شایسته و وارسته.
متأسفانه خصوصاً نسل جوان ما که امام را کمتر از نزدیک دیدهاند و کمتر به آثار و تألیفات ایشان مراجعه کرده و کمتر مطالب ایشان را شنیدهاند، بیشتر شخصیت امام را سیاسی و انقلابی تعریف میکنند و سایر ابعاد شخصیت ایشان که بسیار عظیم است از دیدها مخفی مانده و متأسفانه جفای بزرگی در حقّ ایشان شده است.
امیدواریم که روح آن بزرگوار با ارواح معصومین علیهم السّلام در آن عالم محشور باشد و راه بزرگی که ایشان گام در آن مسیر گذاشت انشاءالله منتهی شود به ظهور حجّت خدا و این انقلاب متصل شود به انقلاب مهدوی ارواحنا فداه، که میوۀ اصلی نهضت همۀ انبیاء الهی در طول تاریخ و میوۀ اصلی همین انقلاب اسلامی مردم ایران خواهد بود .......
🎤 استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
کانال اهل ولاء
💠#حديث ۳۱۹۷ بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علي عليه السّلام فرمودند: با كردار نيك خود، بدكردار را، اص
💠#حديث ۳۱۹۸
بنا به نقل، حضرت اميرالمؤمنين علي عليه السلام فرمودند: كمال احسان، منّت ننهادن به سبب آن است.
🔅 تَمامُ الإحْسانِ ، تَرْكُ المَنِّ بِهِ.
غرر الحكم، ح ۴۴۸۳
@ahlevela_channel
🔸 اسلام حافظ ماست، نه ما حافظ اسلام.
🔸 اوّلین بارقهی نهضت آقای خمینی روزی بود که اتفاقاً به پیشنهاد یکی از رفقا به جلسهی درس ایشان در مسجد اعظم قم رفته بودم که در شبستان جنب قبر مرحوم آقای بروجردی تشکیل میشد و از دور این سیّد بزرگوار را در حالی که به چند صد نفر طلبه درس میداد، تماشا میکردم. آن روز کسبهی قم به خاطر اینکه حکومت شاه پاسخ تلگراف آقای خمینی را نداده بود، تعطیل کرده بودند و در میانهی درس، جمع زیادی از مردم قم وارد شبستان شدند و پشت سر طلبهها نشستند. آقای خمینی بعد از چند دقیقه فرمود: کسانی که آمدهاند، بلند شوند تا آنها را ببینم. جمعیت بلند شدند و آقای خمینی نگاهی به آنها انداخت و سپس فرمود: حالا بنشینید. (بار اوّل بیاجازه نشسته بودند، این بود که برای حفظ عزّت، آنها را بلند کرد و با اجازه نشاند). بعد فرمود: یک نفر بلند شود بگوید چرا تعطیل کردهاید و اینجا آمدهاید. یکی از حضّار بلند شد و عرض کرد: آقا بعد از این که حکومت پاسخ تلگراف شما را نداد، دیگر کسب و کار برای ما گوارا نیست و بیمعناست. فرد دومی بیاجازه بلند شد و فضولی کرد و گفت: البته این درس و بحث حوزه هم بیمعناست. آقای خمینی نگذاشت او حرفش را ادامه دهد و فرمود: خُب. بعد خطاب به طلبهها و مردم فرمود: در این حرکتی که امروز شروع شده و در آینده در همهی قم هم نمیگنجد و در همهی کشور هم شاید نگنجد، فکر نکنید ما میخواهیم اسلام و قرآن را حفظ کنیم، بلکه قصد ما این است که دست ما از قرآن و اسلام کوتاه نشود. (یعنی حافظ قرآن و اسلام خداست. اَلاِسلامُ یَعلُو وَ لایُعلیٰ عَلَیهِ: اسلام برتر و بالاتر است و چیزی بالاتر از اسلام نمیتواند قرار بگیرد. اسلام و قرآن محتاج نیستند که ما حفظشان کنیم، ما محتاج قرآن و اسلام هستیم.)
▫️عارف بالله مرحوم حاج اسماعیل دولابی▫️
📒 کتاب مصباح الهدی
تألیف استاد مهدی طیّب
@ahlevela_channel
هدایت شده از کانال اهل ولاء
🌿 توصیۀ بزرگان سیر و سلوک در چهلّه نشینی
▫️ روزهای دوشنبه و چهارشنبه سورۀ تکاثر را چهل بار بخوانید.
#چهلهنشینی
@ahlevela_channel
💠 چهل دستورالعمل سلوکی
🍃 ۱۸- مواسات، لطف، احسان، ایثار، احترام و محبّت کردن بىمنّت به دیگران، بهویژه نسبت به سادات و مؤمنان، بهخصوص اهل علم و معنویّت و تقوا از تبار پیامبر اکرم صلّی الله علیه و آله و سلّم از شمار مؤمنان، امر دیگرى است که انجام آن، توفیقات و فیوضات الهى را متوجّه سالک مىکند و لذا سالک به هیچ وجه نباید از انجام آن غفلت کند.
🍃 ۱۹- حُسن معاشرت و رابطهى محبّتآمیز داشتن با مردم و خوشخُلقى و شیرینمحضرى در ارتباطات اجتماعى، نکتهى دیگرى است که مراعات آن بر سالک لازم است.
🍃 ۲۰- نیکى و فروتنى و خدمت و رفتار محبّتآمیز با پدر و مادر، چه در زمان حیات و چه پس از فوت آنان، صلهى رحم و اداى وظیفه نسبت به خویشاوندان، بهویژه ارحام، خصوصاً کسانى از ایشان که از نظر امکانات مادّى و موقعیّتهاى دنیوى، در سطح پایینترى قرار دارند، و مراوده و دید و بازدید با برادران ایمانى، از دیگر امورى است که انجام آنها واجب مىباشد و در سیر معنوى تأثیر بهسزایى دارد.
ادامه دارد....
📕 شراب طهور - تألیف استاد مهدی طیّب
#شراب_طهور
#دستورالعملهای_سلوکی - ۱۵
@ahlevela_channel
830314 eslah talabi v amre b maroof 3 (mp3cut.net) 4 (1).mp3
5.33M
💠 اصلاحطلبی، امر به معروف و نهی از منکر - (۸)
⚪️ شرايط وجوب امر به معروف و نهی از منكر - ۱
شرط اوّل:
- آگاهی و شناخت معروف و منكر در تمامی گسترهی امر به معروف و نهی از منکر.
- آگاهی به جامعه و زمانهی خویش و مقتضيات آن.
- شناخت اسلوبها و وسائل كارآمد و كارا در امر به معروف و نهی از منكر.
شرط دوّم:
- يقين به اينكه امر مورد نظر، بر شخصی كه میخواهیم او را امر به معروف یا نهی از منكر كنیم، واجب است.
- يقين به اينكه که او آن كار را تصادفاً و به اشتباه انجام نداده است؛ بلکه با علم و قصد قبلی، و با تصميم بر تكرار و اصرار بر ادامهی راه، در مسير این منكر قدم برمیدارد.
🎤 استاد مهدی طیّب
#اصلاح_طلبی
#امر_به_معروف
@ahlevela_channel
💠 تفسیر سوره تکاثر - تفسیر المیزان
✍️ علّامه سیّد محمّدحسین طباطبائی
▫️ترجمۀ آيات
▫️بيان آيات
▫️توبيخ شديد مردم در جمع مال و نفرات
▫️تخطئه و تهديد متكاثران
▫️توضيحی دربارۀ نعمت و استفاده از آن در راه اطاعت و سؤال از آن در قيامت
▫️چند روايت دربارۀ شأن نزول سورۀ تكاثر
▫️رواياتی بيانگر اینکه مراد از نَعیم حضرت محمّد و آل او عليهم السّلام يا ولايت اهلبيت عليهم السّلام است
▫️رابطه بين نعمت بودن نعمتها و هدايت دينی
📖 برای مطالعه شرح کامل روی لینک زیر بزنید
yun.ir/takasor
@ahlevela_channel